|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Escada Margaretha Ley - czerwona
Mam pytanie dot. tego zapachu. Mniej wiecej dwa lata temu kupilam miniaturke tych perufm na allegro, bez pudelka, pod flakonikiem bylo napisane Esacda Margaretha Ley eau de parfum. Myslalam o zakupie tych perfum, ale raczej wody perfumowanej, niestety w sklepach widzialam, ze wuystepuje tylko w wersji wody toaletowej
Czy jest to wiec jakas pomylka na miniaturce? Przyznam, ze nigdy nie testowalam wody toaletowej, wiec nawet nie wiem co ja wlasciwie mam. Czy Margarethe Ley czy moz eEscade Collection? Czy wg Was M.Ley wystepuje w werrsji EDP?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Escada Margaretha Ley - czerwona
hmm.mialam miniaturke ma ją chyba E
trzeba sprawdzić jak to jestRopuszko zobacz na stronce www.osmoz.com i tu napewno będzie http://www.perfumebay.com/women-s-e-...for-women.html
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam, poleciała w świat
-zbyt dusząca, jak dla mnie, była I tak poszukiwania następczyni EC spełzły na niczym
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
masz Margarethę Ley EdP. EdT to nieco inny zapach, imo ładniejszy. EdP widziałam całkiem niedawno w Douglasie. z całą pewnością nie masz Collection.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam wlasnie edp i chce sie jej pozbyc
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za odpowiedzi. Bylam wczoraj w Sephorze i M.Ley juz w ogole nie bylo. Na razie chyba sie wstrzymam, bo leca do mnie probki z Quality
Boje sie, ze zachoruje na Esprit Amouage i koniec Glodowaniwe do konca 2007roku
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Odkopalam ten watek, poniewaz podczas zakupow stanelam przed dylematem: czy wybrac edp, czy edt? Przyznaje, ze testowalam Escade, Margaretha Ley- wieki temu i dzisiaj nie pamietam, ktora wersje
, pamietam natomiast, ze ogromnie mi sie podobala Trafila mi sie dzisiaj wyjatkowa okazja (50ml za ok.70zl), niestety nie mam mozliwosci przetestowania i porownania edp z edt , wiec ciagle sie waham. Moze znajda sie osoby, ktore potrafilyby choc odrobine nakreslic oba zapachy? Przeczytalam recenzje w KWC i tylko elve wyraznie zaznaczyla, w recenzji, ze edp i edt bardzo sie roznia. ![]() Prosze, pomozcie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
A pamiętasz może flakonik?Z tego co wiem, wersja edt ma flakonik w kształcie wąskiego serca(taki jak np obecna pomarańczowa nowość Escady), natomiast flakonik edp jest taki pękaty(jak EC).Ja mam właśnie tą drugą wersję i podoba mi się
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje, wlasnie o subiektywne odczucia mi chodzilo Zrobie sobie kompilacje opinii o edp i edt, wowczas latwiej bedzie mi podjac decyzje Na razie wiem, ze ewentualna "dusznosc" edp, mnie nie odstrasza
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
A flakonika Escady, którą kiedyś tam testowałaś też nie pamiętasz?
To byłby bardzo wiarygodny trop
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zupelnie go nie pamietam, ale wlasnie znalazlam na allego tester i jest to edt- czyli prawdopodobnie wlasnie ja probowalam![]() Jak zwykle kusi mnie edp- poniewaz zazwyczaj jest bardziej trwala i intensywna. Musze jednak przyznac, ze opinia elve mnie odrobine nastraszyla
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Postanowilam odkopac watek
![]() Wzbogacilam sie wlasnie o wersje edp, Flakon dzisiaj dolecial ![]() Moze znajdzie sie Dobra Dusza, ktora by sie ze mna wymienila na probki, chce sie upewnic, ze z zawartoscia jest wszystko ok ![]() Na pierwszy "niuch" zapach nie jest zjelczal, nie mam jednak porownania ![]()
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra Dusza sie znalazla, bede mogla wiec porownac zapach. Dziekuje
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Wody zostaly porownane, okazalo sie, ze upolowalam pieknie pachnaca, swieza Margaretha Ley
teraz szukam korka
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
POdbijam ten watek,moze ktos pomoze.Mam taką escade jak na fotce.Pod butelka nie ma nazwy i rozpoczelam dochodzenie.Wyszlo na to,ze mam Escada Escada (pour femme)-pod taką nazwa wystepuje na fragr.
Patrzylam na allegro i niektorzy sprzedaja identyczne Esacady pod nazwa Margaretha Ley Red. Pytanie,czy wiec Margaretha Ley red i Escada,Escada -to ta sama woda??Pomocy ![]() Moja Escada przypomina mi nieco Amarige Givenchy-taki klimat
Edytowane przez Gosia197 Czas edycji: 2016-12-23 o 21:29 |
|
|
|
|
#21 | |
|
Perfume Lover
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.

Czy jest to wiec jakas pomylka na miniaturce?
Czy wg Was M.Ley wystepuje w werrsji EDP?

trzeba sprawdzić jak to jest

, pamietam natomiast, ze ogromnie mi sie podobala