|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
ladanseuse14 skóra na twarzy sucha i w plamach;/
wychodzę właśnie z ostrego zapalenia nosa i gardła stosowałam: na kaszel: syrop wykrztusny, tabletki do ssania propolki, płukanie gardła septosanem na katar: codziennie rano i wieczorem kromka z chrzanem, wąchanie chrzanu, sól morska! rewelka, parówka z majerankiem ![]() wapno i rutinoscorbin ![]() zdrowia życzę
|
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
ladanseuse14 skóra na twarzy sucha i w plamach;/
wychodzę właśnie z ostrego zapalenia nosa i gardła stosowałam: na kaszel: syrop wykrztusny, tabletki do ssania propolki, płukanie gardła septosanem na katar: codziennie rano i wieczorem kromka z chrzanem, wąchanie chrzanu, sól morska! rewelka, parówka z majerankiem ![]() wapno i rutinoscorbin ![]() zdrowia życzę
|
|
|
|
#483 |
|
Konto usunięte
|
ladanseuse14 gorączka jest szkodliwa dla dziecka, więc jak masz to lepiej idź do lekarza albo weź paracetamol
|
|
|
|
#484 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie, czy mozna dolaczyc?
![]() Nasze dwie kreseczki ujrzalam 7 stycznia.... byly tak blade, ze maz wyrwany ze snu o 6 rano stwierdzil, ze nic nie widzi ![]() po poludniu zrobilam drugi test juz byl lepiej widoczny ale tez bladzioch. 9 stycznia zrobilam pierwsza bete, ktora jednoznacznie rozwiala watpliwosci. Jej wynik to 142...czegos tam powtorzona beta 11 stycznia wzrosla do ok 440 (dokladnie nie pamietam) wiedza rodzice nasi i brat TZ. no i nasi najlepsi przyjaciele ( bo przyszli do nas w sobote i i pochwalili sie swoja ciaza ) Wizyte u gin mam na 28 stycznia. A ostatnia @ zaczela sie 8 grudnia.
|
|
|
|
#485 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy wśród nas
Dziewczyny nie wiem czy jakies wstrętne choróbsko sie u mnie zaczyna objawiać czy to może objawy ciąży , których dotąd nie miałam!!! Ale wstaje rano i jest mi niedobrze --> musze coś zjeść( wiec głód-ok rozumiem to normalne ale jak zjem to dalej mi niedobrze;/) gardło mnie boli, migdałki powiększone, gorączki póki co nie mam ale osłabiona jestem ;/a tu ciężki dzień w pracy przedemną......ehhhhhhh Miłego dnia wszystkim
|
|
|
|
#486 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
ale Ty rzeczywiście szczuplutka jesteś to wcześniej widać, u mnie pewnie będzie później, w sumie też się chyba zaokrąglam ale mnie się cały czas wydaję, że taka wzdęta jestem
Edytowane przez Saudia Czas edycji: 2013-01-17 o 08:56 |
||
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
dziewzyny rozklada mnie totalnie! nic nie pomaga. katar, przerazliwy bol gardla, chrypa i kaszel
![]() boje sie o dziecko
|
#488 |
|
Raczkowanie
|
Oj mi skóra z dnia na dzień się pogarsza
nic nie pomaga nie dość ze się łuszczy to jeszcze pryszcze z wykształcenia jestem kosmetyczką i wszystko co mam natłuszczajace pomaga na chwilę Pocieszam się tym ze ktoś pod serduchem zabiera mi tą urodę moze to dziewczyna![]() ps. słyszałam o takiej miksturze : sieka się cebule i posypuje cukrem kładzie na talerzyku na np grzejnik ona puszcza sok i ten sok się piję potem moja siostra stosowała swojej córce pomogło na przyziebienie
Edytowane przez beatryszja4 Czas edycji: 2013-01-17 o 09:26 |
|
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapraszamy Widzę, że kreseczki zobaczyłaś dzień przede mną ![]() Ja problemów z cerą póki co nie mam i mam nadzieję że tak zostanie. Może to chłopiec?
|
|
|
|
|
#490 |
|
Raczkowanie
|
Taką ciekawość ma każda
u mnie przydałaby się dziewczynka bo same chłopaki i jedna dziewczynka rozpieszczana Nazywamy je cudem Ciekawe kto okaże się moim Cudem
|
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
magbes Gratulacje!!!!!
![]() u mnie też TŻ nie widział tej drugiej kreseczki, gdy powtórzyłam test po 4 dniach już nie miał wątpliowści ![]() tak dziewczyny moja skóra jest tak sucha, że nie wiem jak mam sobie z nią poradzić |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#492 |
|
Konto usunięte
|
a byłaś u lekarza? ja tez stosowałam syrop z cebuli i na noc się wypociłam po lipie i kaszel mi przeszedł, teraz płukam gardło wodą z wodą utlenioną i takie tabletki propolki mam do ssania, które można w ciąży
|
|
|
|
#493 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, ja tez znam ten syrop z cebuli, moja mama na mnie go stosowala jak bylam mala. siekala cebulke i w sloiczku zasypywala cukrem i tak sobie to stalo. Jeszcze mleko goroace z miodem i czosnkiem
![]() same 'pysznosci' ![]() widze, ze brzuszki zaczynaja ruszac z miejsca ![]() ja startuje z waga 65 przy wzrocie 170. o jakies 5 za duzo ale co zrobic ... poki co to zauwazam u siebie jedynie wzdecia
|
|
|
|
#494 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Mi już przeszło przeziębienie, oby nie wróciło.A skore tez mam tragiczna, jakieś wypryski i to takie bolące, co się nie da wydusić, bo gdzieś miedzy warstwami skory sa.A le dziewczynka to ponoć zabiera urodę mamie. |
|||
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
ja startuję z o wiele za wysoką waga przy wzroście 170 cm ważę około 74 kg... brzuszek mam swój wychodowany
ale i tak czuje, że zaczyn a robić się nisko twardy no i wzdęty ja wyglądam jak wampir ale myslę, że to przez chorobę która mnei wymęczyła i jeszcze trochę odczuwam zmęczenie nią:/ zobaczę jak będzie dalej ale wydaje mi się, że to będzie chlopiec ![]() ![]() zawsze chciałam mieć pierwszego chłopca by był starszym bratem a dzieci planuję 4
|
|
|
|
#496 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny.
Jestem zalamana! :/ do tej pory zawsze chodzilam do lekarza prywatnego. I rowniez do niego poszlam potwierdzic ciaze. Potwierdzil, zalozyl mi karte i powiedzial ze z badania i daty ost miesiaczki wynika ze to 5/6 tydzien. Nie robil mi USG bo powiedzial ze to za wczesnie. Dal mi skierowanie na badania krwi itp ale niestety wynioslyby mnie ok 200zl. I zdecydowalam sie isc do innego lekarza na kase chorych. Wlasnie wrocilam z wizyty... Nie dosc ze nadal mnie wszystko boli, bo byl tak niedelikatny to jeszcze powiedzial, ze nie jest pewny czy to ciaza!! Kazal mi zrobic bete. Jutro beda wyniki. Zalamal mnie ale czy to mozliwe zebym miala wszystkie mozliwe objawy (zgaga, nudnosci, ogromny bol piersi, wzdety brzuch, podwyzszona temp. no a przede wszystkim brak miesiaczki) i czy ten pierwszy lekarz mogl sie pomylic ?!?! Przeciez nawet na tescie mam dwie kreseczki !!! MASAKRA
|
|
|
|
#497 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#498 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w koncu do nas dotarlas Cytat:
ja w ciazy z corka nie mialam zadnych problemow z cera, moja przyjaciolka z dwoma corkami rowniez ![]() ale fajnie by bylo jak by tym razem sie sprawdzilo, bo wygladam okropnie ![]() Cytat:
identyczne wymiary i odczucia ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#499 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a ja mam pytanie z zupełnie innej beczki. Czy na usg mogę zabrać swojego męża? Bo on bardzo chce zobaczyc bijące serduszko, a ja nie wiem czy lekarz sie zgodzi go wpuścić czy powie, że ma zadowolić sie zdjęciem. A czy Wy brałyście swoich TŻ ze sobą?
|
|
|
|
#500 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam zamiar zabrać do gabinetu mojego mężusia, zresztą on i tak by się nie dał zostawić w poczekalni
już tyle lat się staraliśmy o maleństwo i zawsze razem wchodziliśmy do gabinetu, więc tym razem jak będziemy mogli usłyszeć dobre wieści mąż na pewno nie da się wykopać za drzwi
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie to czy maz bedzie w gabinecie czy nie to powinno zalezec tylko od ciebie a nie od lekarza. moj ze mna byl, ale dopiero w 10tc, bo wczesniej zawsze byl w pracy, ale pozniej juz na wszystkie wieksze usg chodzil ze mna. teraz niestety raczej nie bedzie mial tej przyjemnosci, bo pracuje za garnica :/
|
|
|
|
#502 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie Kobietki
Jestem tu nowa i nie wiem czy dobrze trafiłam i czy mogędo Was dołączyc ponieważ ja dopiero spodziewam się dwóch kreseczek, dokładnie 28 stycznia i mam nadzieje ze bede ... Bardzo z mężulkiem chcemy dzidzi, córeczki i siostrzyczki da naszego synka Alanka (6 lat ) Zobaczymy czy nasze staranka przyniosza efekt , wierze ze tak Jeśli nie moge u Was zostac , to proszę dajcie znać , nie chce zasmiecac forum milutkiego dnia wszystim
|
|
|
|
#503 |
|
Raczkowanie
|
Jejku dziewczyny jak wy dużo piszecie. Ja jakoś nie potrafię sobie czasu zorganizować a poza tym to wieczorem padam jak kawka spać. W ogóle dopadły mnie różne dolegliwości niby nie taki straszne ale jednak upierdliwe. Np. niby jestem głodna a na nic ochoty nie mam, a jak już znajdę to na co mam smak i to zjem to później nie mogę na to patrzeć. W ten sposób wiem że przez najbliższe kilka miesięcy nie tknę fasolki po bretońsku, placków z jabłkami, chleba z pasztetem, zalewajki itp. Lista rzeczy od których mnie odrzuca rośnie...
Co do USG z TŻ to przy pierwszej ciąży praktycznie zawsze wchodziliśmy razem. Nasza lekarka była przyzwyczajona do tego stanu rzeczy i najpierw robiła USG a później wypraszała TŻ przed badaniem. Myślę że to bardzo zbliża i pomaga mężczyźnie poczuć że jednak coś się zmienia i wkrótce obejmie bardzo ważne stanowisko ojca
|
|
|
|
#504 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj Magdziulka19837 mam nadzieje że i Ty bedziesz udzielać się tu przez kolejne 9 miesięcy
|
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie apropo objawów. Mam jeden bardzo nieprzyjemny i dokuczliwy. Nocami jestem dosłownie zlana potem. Trwa to już ponad tydzień i nic na to nie mogę poradzić. Do tego jak obudzę się w środku nocy to wcale nie jest mi za ciepło, a wręcz zimno.... Może to od mokrej koszulki, nie wiem ale strasznie mi to utrudnia życie :P
|
|
|
|
#506 |
|
Raczkowanie
|
Mój przyszły Tato juz się poświęca dla Nas
w końcu rzucił palenie i chodzi na siłownie I Wciąz powtarza że będzie mały i urodzi się w słuchawkach na uszach i z piłką w ręku haha
|
|
|
|
#507 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
jednoczesnie gratuluje przyszłym mamusiom i trzymam mocno kciuki by wszystko sie udalo .... ja z mezem chodziłam na kazde usg w pierwszej ciazy , lekarz sam zaprosil meza, bo na pierwszym usg nie wiedziielismy czy mozemy wejsc razem a wtedy okazalo sie ze to bardzo normalne a wrecz wskazane by tatus uczestniczyl w tak waznym momencie A czy sa mamsie ktore oczekuja dwoch kreseczek na tescie ? postaram sie przesledzic watek od poczatku, ale poki co pytam
|
|
|
|
|
#508 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a jak bedzie mała to będzie " księżniczka tatusia " i tatuś straci głowę dla niej u mnie samopoczucie masakra;/ gardło boli a siostra śmieje że mi niedobrze I zamiast siedzieć i się coś kurować to sie wybrałam z dziećmi na spacerek bo tak strasznie prosiły że nie mogłam odmówić witam nowe przyszłe mamuśki wśród nas Jeszcez tylko piątek i weeeeeeekendddddd!!!!!!! ps co do USG to ja też zawsze z TZ wchodziłam , ewentualnie pytałam czy bedzie USG czy badanie ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
W sumie to jest jak wszędzie--> zależy na jakiego lekarza się trafi ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- ps Candy Doll musiałaś trafić chyba na lekarza w złym humorze NIe przejmuj się na pewno wszystko jest w porządku |
||
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Mi dzis pojawil sie wynik pozytywny. Jestem jeszcze w szoku, jutro rano powtorze test dla wiekszej pewnosci. Jestem troche przerazona, jesli jestem w ciazy, to to moj pierwszy raz
|
#510 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=beatryszja4;3870083 9]Witaj Magdziulka19837
mam nadzieje że i Ty bedziesz udzielać się tu przez kolejne 9 miesięcy [/QUDziękuje za tak mile powitanie MsLullaby witam Cie i GRATULUJE dwóch kreseczek !!! a masz jakies objawy, mialas przed upragnionymi kreseczkami ?? Nie wiem czy pisalas o tym, musze poczytac posty, ale to wolnej chwili wiec jesli mozesz mi odpisac a nie bedzie to psulo watku to bede wdzieczna buziaki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

wiedza rodzice nasi i brat TZ. no i nasi najlepsi przyjaciele ( bo przyszli do nas w sobote i i pochwalili sie swoja ciaza
) Wizyte u gin mam na 28 stycznia. A ostatnia @ zaczela sie 8 grudnia.

już tyle lat się staraliśmy o maleństwo i zawsze razem wchodziliśmy do gabinetu, więc tym razem jak będziemy mogli usłyszeć dobre wieści mąż na pewno nie da się wykopać za drzwi
I zamiast siedzieć i się coś kurować to sie wybrałam z dziećmi na spacerek
NIe przejmuj się na pewno wszystko jest w porządku