Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-17, 00:11   #481
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

ladanseuse14 skóra na twarzy sucha i w plamach;/

wychodzę właśnie z ostrego zapalenia nosa i gardła
stosowałam:
na kaszel: syrop wykrztusny, tabletki do ssania propolki, płukanie gardła septosanem
na katar: codziennie rano i wieczorem kromka z chrzanem, wąchanie chrzanu, sól morska! rewelka, parówka z majerankiem

wapno i rutinoscorbin

zdrowia życzę
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 00:11   #482
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

ladanseuse14 skóra na twarzy sucha i w plamach;/

wychodzę właśnie z ostrego zapalenia nosa i gardła
stosowałam:
na kaszel: syrop wykrztusny, tabletki do ssania propolki, płukanie gardła septosanem
na katar: codziennie rano i wieczorem kromka z chrzanem, wąchanie chrzanu, sól morska! rewelka, parówka z majerankiem

wapno i rutinoscorbin

zdrowia życzę
Stary 2013-01-17, 07:56   #483
201704210903
Konto usunięte

ladanseuse14 gorączka jest szkodliwa dla dziecka, więc jak masz to lepiej idź do lekarza albo weź paracetamol
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 08:12   #484
magbes
Zadomowienie

Witajcie, czy mozna dolaczyc?
Nasze dwie kreseczki ujrzalam 7 stycznia.... byly tak blade, ze maz wyrwany ze snu o 6 rano stwierdzil, ze nic nie widzi
po poludniu zrobilam drugi test juz byl lepiej widoczny ale tez bladzioch. 9 stycznia zrobilam pierwsza bete, ktora jednoznacznie rozwiala watpliwosci. Jej wynik to 142...czegos tam powtorzona beta 11 stycznia wzrosla do ok 440 (dokladnie nie pamietam) wiedza rodzice nasi i brat TZ. no i nasi najlepsi przyjaciele ( bo przyszli do nas w sobote i i pochwalili sie swoja ciaza ) Wizyte u gin mam na 28 stycznia. A ostatnia @ zaczela sie 8 grudnia.
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 08:27   #485
ewacia85
Wtajemniczenie

witamy wśród nas
Dziewczyny nie wiem czy jakies wstrętne choróbsko sie u mnie zaczyna objawiać czy to może objawy ciąży , których dotąd nie miałam!!! Ale wstaje rano i jest mi niedobrze --> musze coś zjeść( wiec głód-ok rozumiem to normalne ale jak zjem to dalej mi niedobrze;/) gardło mnie boli, migdałki powiększone, gorączki póki co nie mam ale osłabiona jestem ;/a tu ciężki dzień w pracy przedemną......ehhhhhhh

Miłego dnia wszystkim
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 08:59   #486
Saudia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witamy wśród nas
Dziewczyny nie wiem czy jakies wstrętne choróbsko sie u mnie zaczyna objawiać czy to może objawy ciąży , których dotąd nie miałam!!! Ale wstaje rano i jest mi niedobrze --> musze coś zjeść( wiec głód-ok rozumiem to normalne ale jak zjem to dalej mi niedobrze;/) gardło mnie boli, migdałki powiększone, gorączki póki co nie mam ale osłabiona jestem ;/a tu ciężki dzień w pracy przedemną......ehhhhhhh

Miłego dnia wszystkim
ewcia nie wiem jak to z tym niedobrze, bo mnie akurat caly czas jest dobrze, nie mam żadnych mdłości ale wydaje mi się, że to normalne, ponoć w ciąży może być niedobrze nawet po zjedzeniu także spokojnie... osłabienie to też normalka, ja też jestem osłabiona przy tym mam cały czas 37 stopni ale czytałam, że to też normalna sprawa w pierwszych tygodniach ciąży i też mnie boli gardło... płukam wodą z solą narazie... jak nie przejdzie za 2 dni to tez pójde do lekarza

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Witam
Pokaże Wam swój brzusio , który zaczyna już rosnąć...wiem malutki jeszcze ale już spodenek dopiąć nie mogę
Dziś kończymy 8 tydzień
Sarna piękny brzusio!!! ale Ty rzeczywiście szczuplutka jesteś to wcześniej widać, u mnie pewnie będzie później, w sumie też się chyba zaokrąglam ale mnie się cały czas wydaję, że taka wzdęta jestem

Edytowane przez Saudia
Czas edycji: 2013-01-17 o 08:56
Saudia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 09:16   #487
ladanseuse14
Zakorzenienie

dziewzyny rozklada mnie totalnie! nic nie pomaga. katar, przerazliwy bol gardla, chrypa i kaszel boje sie o dziecko
Stary 2013-01-17, 09:23   #488
beatryszja4
Raczkowanie

Oj mi skóra z dnia na dzień się pogarsza nic nie pomaga nie dość ze się łuszczy to jeszcze pryszcze z wykształcenia jestem kosmetyczką i wszystko co mam natłuszczajace pomaga na chwilę Pocieszam się tym ze ktoś pod serduchem zabiera mi tą urodę moze to dziewczyna

ps. słyszałam o takiej miksturze : sieka się cebule i posypuje cukrem kładzie na talerzyku na np grzejnik ona puszcza sok i ten sok się piję potem moja siostra stosowała swojej córce pomogło na przyziebienie

Edytowane przez beatryszja4
Czas edycji: 2013-01-17 o 09:26
beatryszja4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 09:26   #489
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
Nasze dwie kreseczki ujrzalam 7 stycznia.... byly tak blade, ze maz wyrwany ze snu o 6 rano stwierdzil, ze nic nie widzi
po poludniu zrobilam drugi test juz byl lepiej widoczny ale tez bladzioch. 9 stycznia zrobilam pierwsza bete, ktora jednoznacznie rozwiala watpliwosci. Jej wynik to 142...czegos tam powtorzona beta 11 stycznia wzrosla do ok 440 (dokladnie nie pamietam) wiedza rodzice nasi i brat TZ. no i nasi najlepsi przyjaciele ( bo przyszli do nas w sobote i i pochwalili sie swoja ciaza ) Wizyte u gin mam na 28 stycznia. A ostatnia @ zaczela sie 8 grudnia.
O hej magbes Zapraszamy Widzę, że kreseczki zobaczyłaś dzień przede mną

Ja problemów z cerą póki co nie mam i mam nadzieję że tak zostanie. Może to chłopiec?
Stary 2013-01-17, 09:35   #490
beatryszja4
Raczkowanie

Taką ciekawość ma każda u mnie przydałaby się dziewczynka bo same chłopaki i jedna dziewczynka rozpieszczana Nazywamy je cudem Ciekawe kto okaże się moim Cudem
Stary 2013-01-17, 09:38   #491
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

magbes Gratulacje!!!!!
u mnie też TŻ nie widział tej drugiej kreseczki, gdy powtórzyłam test po 4 dniach już nie miał wątpliowści

tak dziewczyny moja skóra jest tak sucha, że nie wiem jak mam sobie z nią poradzić
Stary 2013-01-17, 10:03   #492
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziewzyny rozklada mnie totalnie! nic nie pomaga. katar, przerazliwy bol gardla, chrypa i kaszel boje sie o dziecko
a byłaś u lekarza? ja tez stosowałam syrop z cebuli i na noc się wypociłam po lipie i kaszel mi przeszedł, teraz płukam gardło wodą z wodą utlenioną i takie tabletki propolki mam do ssania, które można w ciąży
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 10:58   #493
magbes
Zadomowienie

dziewczyny, ja tez znam ten syrop z cebuli, moja mama na mnie go stosowala jak bylam mala. siekala cebulke i w sloiczku zasypywala cukrem i tak sobie to stalo. Jeszcze mleko goroace z miodem i czosnkiem
same 'pysznosci'
widze, ze brzuszki zaczynaja ruszac z miejsca
ja startuje z waga 65 przy wzrocie 170. o jakies 5 za duzo ale co zrobic ... poki co to zauwazam u siebie jedynie wzdecia
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 11:08   #494
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Witam
Pokaże Wam swój brzusio , który zaczyna już rosnąć...wiem malutki jeszcze ale już spodenek dopiąć nie mogę
Dziś kończymy 8 tydzień
Ja też taki chcę...

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Tommorow Pokaż wiadomość
GRATULACJE KOCHANE

Zycze wsanialych i spokojnych 9 m-cy
Mama Wrzesniowa 2007 & Listopadowa 2012
Dzięki,Ja też jestem listopadowa 2012

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
To idź do lekarza rodzinnego.
Mi już przeszło przeziębienie, oby nie wróciło.A skore tez mam tragiczna, jakieś wypryski i to takie bolące, co się nie da wydusić, bo gdzieś miedzy warstwami skory sa.A le dziewczynka to ponoć zabiera urodę mamie.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 11:21   #495
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

ja startuję z o wiele za wysoką waga przy wzroście 170 cm ważę około 74 kg... brzuszek mam swój wychodowany ale i tak czuje, że zaczyn a robić się nisko twardy no i wzdęty

ja wyglądam jak wampir ale myslę, że to przez chorobę która mnei wymęczyła i jeszcze trochę odczuwam zmęczenie nią:/
zobaczę jak będzie dalej ale wydaje mi się, że to będzie chlopiec

zawsze chciałam mieć pierwszego chłopca by był starszym bratem a dzieci planuję 4
Stary 2013-01-17, 12:00   #496
Candy Doll
Raczkowanie

Czesc dziewczyny.
Jestem zalamana! :/ do tej pory zawsze chodzilam do lekarza prywatnego. I rowniez do niego poszlam potwierdzic ciaze. Potwierdzil, zalozyl mi karte i powiedzial ze z badania i daty ost miesiaczki wynika ze to 5/6 tydzien. Nie robil mi USG bo powiedzial ze to za wczesnie. Dal mi skierowanie na badania krwi itp ale niestety wynioslyby mnie ok 200zl. I zdecydowalam sie isc do innego lekarza na kase chorych. Wlasnie wrocilam z wizyty... Nie dosc ze nadal mnie wszystko boli, bo byl tak niedelikatny to jeszcze powiedzial, ze nie jest pewny czy to ciaza!! Kazal mi zrobic bete. Jutro beda wyniki. Zalamal mnie ale czy to mozliwe zebym miala wszystkie mozliwe objawy (zgaga, nudnosci, ogromny bol piersi, wzdety brzuch, podwyzszona temp. no a przede wszystkim brak miesiaczki) i czy ten pierwszy lekarz mogl sie pomylic ?!?! Przeciez nawet na tescie mam dwie kreseczki !!! MASAKRA
Candy Doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 12:11   #497
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Candy Doll Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.
Jestem zalamana! :/ do tej pory zawsze chodzilam do lekarza prywatnego. I rowniez do niego poszlam potwierdzic ciaze. Potwierdzil, zalozyl mi karte i powiedzial ze z badania i daty ost miesiaczki wynika ze to 5/6 tydzien. Nie robil mi USG bo powiedzial ze to za wczesnie. Dal mi skierowanie na badania krwi itp ale niestety wynioslyby mnie ok 200zl. I zdecydowalam sie isc do innego lekarza na kase chorych. Wlasnie wrocilam z wizyty... Nie dosc ze nadal mnie wszystko boli, bo byl tak niedelikatny to jeszcze powiedzial, ze nie jest pewny czy to ciaza!! Kazal mi zrobic bete. Jutro beda wyniki. Zalamal mnie ale czy to mozliwe zebym miala wszystkie mozliwe objawy (zgaga, nudnosci, ogromny bol piersi, wzdety brzuch, podwyzszona temp. no a przede wszystkim brak miesiaczki) i czy ten pierwszy lekarz mogl sie pomylic ?!?! Przeciez nawet na tescie mam dwie kreseczki !!! MASAKRA
To jakiś do kitu ten lekarz. Najlepiej popytać gdzieś znajomych i poszukać innego.Nie wszyscy na NFZ są źli, po prostu rożnie to bywa.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 12:13   #498
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
witamy w koncu do nas dotarlas

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
O hej magbes Zapraszamy Widzę, że kreseczki zobaczyłaś dzień przede mną

Ja problemów z cerą póki co nie mam i mam nadzieję że tak zostanie. Może to chłopiec?
to kolejny zabobon ja w ciazy z corka nie mialam zadnych problemow z cera, moja przyjaciolka z dwoma corkami rowniez
ale fajnie by bylo jak by tym razem sie sprawdzilo, bo wygladam okropnie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ja startuję z o wiele za wysoką waga przy wzroście 170 cm ważę około 74 kg... brzuszek mam swój wychodowany ale i tak czuje, że zaczyn a robić się nisko twardy no i wzdęty
jak bym o sobie czytala identyczne wymiary i odczucia

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Czesc dziewczyny.
ja bym poszla gdzies prywatnie na usg, nie sluchaj takich konowalow, bo nic tylko stresuja niepotrzebnie. napewno wszystko jest w porzadku!
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 13:03   #499
madziaW22
Raczkowanie

Dziewczyny a ja mam pytanie z zupełnie innej beczki. Czy na usg mogę zabrać swojego męża? Bo on bardzo chce zobaczyc bijące serduszko, a ja nie wiem czy lekarz sie zgodzi go wpuścić czy powie, że ma zadowolić sie zdjęciem. A czy Wy brałyście swoich TŻ ze sobą?
madziaW22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 13:12   #500
DAGCZA6104
Przyczajenie

Ja mam zamiar zabrać do gabinetu mojego mężusia, zresztą on i tak by się nie dał zostawić w poczekalni już tyle lat się staraliśmy o maleństwo i zawsze razem wchodziliśmy do gabinetu, więc tym razem jak będziemy mogli usłyszeć dobre wieści mąż na pewno nie da się wykopać za drzwi
ROK 2013 - CUD
07.01.2013 - II KRESKI
08.01.2013 - BetaHCG - 303,6
10.01.2013 - BetaHCG - 1205
DAGCZA6104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 13:26   #501
bajka1807
Zakorzenienie

w sumie to czy maz bedzie w gabinecie czy nie to powinno zalezec tylko od ciebie a nie od lekarza. moj ze mna byl, ale dopiero w 10tc, bo wczesniej zawsze byl w pracy, ale pozniej juz na wszystkie wieksze usg chodzil ze mna. teraz niestety raczej nie bedzie mial tej przyjemnosci, bo pracuje za garnica :/
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:55   #502
Magdziulka19837
Przyczajenie

Witajcie Kobietki Jestem tu nowa i nie wiem czy dobrze trafiłam i czy mogędo Was dołączyc ponieważ ja dopiero spodziewam się dwóch kreseczek, dokładnie 28 stycznia i mam nadzieje ze bede ... Bardzo z mężulkiem chcemy dzidzi, córeczki i siostrzyczki da naszego synka Alanka (6 lat ) Zobaczymy czy nasze staranka przyniosza efekt , wierze ze tak
Jeśli nie moge u Was zostac , to proszę dajcie znać , nie chce zasmiecac forum milutkiego dnia wszystim
Magdziulka19837 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 15:04   #503
gawelek
Raczkowanie

Jejku dziewczyny jak wy dużo piszecie. Ja jakoś nie potrafię sobie czasu zorganizować a poza tym to wieczorem padam jak kawka spać. W ogóle dopadły mnie różne dolegliwości niby nie taki straszne ale jednak upierdliwe. Np. niby jestem głodna a na nic ochoty nie mam, a jak już znajdę to na co mam smak i to zjem to później nie mogę na to patrzeć. W ten sposób wiem że przez najbliższe kilka miesięcy nie tknę fasolki po bretońsku, placków z jabłkami, chleba z pasztetem, zalewajki itp. Lista rzeczy od których mnie odrzuca rośnie...
Co do USG z TŻ to przy pierwszej ciąży praktycznie zawsze wchodziliśmy razem. Nasza lekarka była przyzwyczajona do tego stanu rzeczy i najpierw robiła USG a później wypraszała TŻ przed badaniem. Myślę że to bardzo zbliża i pomaga mężczyźnie poczuć że jednak coś się zmienia i wkrótce obejmie bardzo ważne stanowisko ojca
gawelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 15:22   #504
beatryszja4
Raczkowanie

Smile Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez Magdziulka19837 Pokaż wiadomość
Witajcie Kobietki Jestem tu nowa i nie wiem czy dobrze trafiłam i czy mogędo Was dołączyc ponieważ ja dopiero spodziewam się dwóch kreseczek, dokładnie 28 stycznia i mam nadzieje ze bede ... Bardzo z mężulkiem chcemy dzidzi, córeczki i siostrzyczki da naszego synka Alanka (6 lat ) Zobaczymy czy nasze staranka przyniosza efekt , wierze ze tak
Jeśli nie moge u Was zostac , to proszę dajcie znać , nie chce zasmiecac forum milutkiego dnia wszystim

Witaj Magdziulka19837 mam nadzieje że i Ty bedziesz udzielać się tu przez kolejne 9 miesięcy
Stary 2013-01-17, 15:24   #505
pszczoua
Zakorzenienie

No właśnie apropo objawów. Mam jeden bardzo nieprzyjemny i dokuczliwy. Nocami jestem dosłownie zlana potem. Trwa to już ponad tydzień i nic na to nie mogę poradzić. Do tego jak obudzę się w środku nocy to wcale nie jest mi za ciepło, a wręcz zimno.... Może to od mokrej koszulki, nie wiem ale strasznie mi to utrudnia życie :P
Stary 2013-01-17, 15:25   #506
beatryszja4
Raczkowanie

Mój przyszły Tato juz się poświęca dla Nas w końcu rzucił palenie i chodzi na siłownie I Wciąz powtarza że będzie mały i urodzi się w słuchawkach na uszach i z piłką w ręku haha
Stary 2013-01-17, 15:47   #507
Magdziulka19837
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez beatryszja4 Pokaż wiadomość
Witaj Magdziulka19837 mam nadzieje że i Ty bedziesz udzielać się tu przez kolejne 9 miesięcy
Dziekuje za miłe powitanie i faktycznie mam nadzieje ze zagoszcze u Was na kolejne 9 miesiecy i dłuzej jednoczesnie gratuluje przyszłym mamusiom i trzymam mocno kciuki by wszystko sie udalo .... ja z mezem chodziłam na kazde usg w pierwszej ciazy , lekarz sam zaprosil meza, bo na pierwszym usg nie wiedziielismy czy mozemy wejsc razem a wtedy okazalo sie ze to bardzo normalne a wrecz wskazane by tatus uczestniczyl w tak waznym momencie

A czy sa mamsie ktore oczekuja dwoch kreseczek na tescie ? postaram sie przesledzic watek od poczatku, ale poki co pytam
Stary 2013-01-17, 16:52   #508
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beatryszja4 Pokaż wiadomość
Mój przyszły Tato juz się poświęca dla Nas w końcu rzucił palenie i chodzi na siłownie I Wciąz powtarza że będzie mały i urodzi się w słuchawkach na uszach i z piłką w ręku haha
no to to się chwali a jak bedzie mała to będzie " księżniczka tatusia " i tatuś straci głowę dla niej
u mnie samopoczucie masakra;/ gardło boli a siostra śmieje że mi niedobrze I zamiast siedzieć i się coś kurować to sie wybrałam z dziećmi na spacerek bo tak strasznie prosiły że nie mogłam odmówić witam nowe przyszłe mamuśki wśród nas
Jeszcez tylko piątek i weeeeeeekendddddd!!!!!!!
ps co do USG to ja też zawsze z TZ wchodziłam , ewentualnie pytałam czy bedzie USG czy badanie

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Czesc dziewczyny.
mi gin powiedział(prywatnie) ,że skoro test jest pozytywny to na 99% jestem w ciąży !!! I tez było zbyt wcześnie na USG wiec go nie robił;/ A robił ci USG(na NFZ)???? Bo jeśli poprzednio było za wcześnie to chyba powinien ci zrobić żeby określic czy ciąża się rozwija i czy zarodek sie prrawidłowo zagnieździł??!!Ja miałam podobną sutuacje i za tydzięń ide do przychodni i nie wyjde bez USG!!!!
W sumie to jest jak wszędzie--> zależy na jakiego lekarza się trafi

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

ps Candy Doll musiałaś trafić chyba na lekarza w złym humorze NIe przejmuj się na pewno wszystko jest w porządku
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 16:54   #509
MsLullaby
Zakorzenienie

Mi dzis pojawil sie wynik pozytywny. Jestem jeszcze w szoku, jutro rano powtorze test dla wiekszej pewnosci. Jestem troche przerazona, jesli jestem w ciazy, to to moj pierwszy raz

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 18:36   #510
Magdziulka19837
Przyczajenie

[QUOTE=beatryszja4;3870083 9]Witaj Magdziulka19837 mam nadzieje że i Ty bedziesz udzielać się tu przez kolejne 9 miesięcy[/QU

Dziękuje za tak mile powitanie mam nadzieje ze zagoszcze u Was na dobre, na 9 miesiecy i dłuzej

MsLullaby witam Cie i GRATULUJE dwóch kreseczek !!! to wspaniała nowina a masz jakies objawy, mialas przed upragnionymi kreseczkami ?? Nie wiem czy pisalas o tym, musze poczytac posty, ale to wolnej chwili wiec jesli mozesz mi odpisac a nie bedzie to psulo watku to bede wdzieczna buziaki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości