|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Dziekuje kochane za dodanie otuchy.Faktycznie tez mam spory tłuszczyk na brzuszku wiec moze i przez to ten obraz byl rozmazany.Lekarza nie chce zmieniac gdyz sie za bardzo do niego przyzwyczailam(chodze do niego od zawsze).W takim badz razie czekam na te kolejną wizyte.Oby wszystko było dobrze..
|
|
|
|
#4472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4473 |
|
Wtajemniczenie
|
Avent jest dość popularną firmą... Podejrzewam, że wybiorę te antykolkowe, ale jeszcze się nad firmą nie zastanawiałam.
|
#4474 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Powód do L4 najlepszy jaki słyszałam Cytat:
Co do wesela to wasza decyzja. Każda kobieta inaczej czuje się w ciąży i inaczej po porodzie. Myślę, że organizacja wesela będzie Cie uskrzydlać i wszystko się ułoży po Twojej myśli. za wizytęCytat:
![]() Cytat:
Mi się wydaje, że ona czuje zagrożenie, że zabierzesz jej jedyną bliską osobę. Cytat:
Cytat:
![]() Chcę używać tych wielorazowych i myślę, że ten koszt co ona podała to trochę za duży. Nie powiedziała też np ile takich pieluszek potrzebujemy. Cytat:
![]() za wizytę
|
||||||||
|
|
|
#4475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4476 |
|
Zadomowienie
|
ja dziś zaczynam 9 tydzień i też robię siusiu w nocy zazwyczaj o 3 budzi mnie pełen pęcherz...\no i w dzień także częściej
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dobra marka
|
|
|
|
|
#4478 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie zakończyłam nadrabianie więc teraz mogę coś skrobnąć do Was. Choć jakoś nie mam weny na pisanie, właściwie od początku mało się udzielam choć z czytaniem jestm na bieżąco
![]() Pisałyście o kartach ciąży- ja bede miała dopiero zakładaną w przyszłym tygodni a to bedzie mój 12 tydzień. I mam pytanie czy do becikowego jest ważne żeby data 1 wizyty była na karcie ciąży wpisana przed 10 tygodniem czy później się prosi o jakieś zaświadczenie jak się składa papiery o becikowe? Co do wizyt u lekarza, to mój teraz kazał mi przyjść za 4 tygodnie "chyba że tyle nie wytrzymam". Byłam "zbulwersowana" że taka długa przerwa, ale z tego co piszecie to te 3-4 tyg. to standart.Jest jedna rzecz, która mnie martwi. Robiłam we wtorek badania do karty ciąży i zrobiłam sobie też poziom crp, bo jak pisałam Wam wcześniej byłam w szpitału z powodu plamnia i tam mi wyszło crp=14 czyli jakiś stan zapalny no i skończyłam antybiotyk i crp=12. Ja czuje się dobrze i nie wiem dlaczego taki wynik. Mocz dobry, morfologia też. Miała któraś z Was tak? sarna405- - fajny brzuszek, u mnie jeszcze chyba nic nie widać a to 11 tydzień A i ja też wstaję w nocy conajmniej raz, max 3 razy
|
|
|
|
#4479 |
|
Zadomowienie
|
mi się zdaje ze pójdziesz do lekarza i wystawi ci zaświadczenie od kiedy chodziłaś...jak ostatnio byłam u gin. wlaśne przyszedł maz jednej kobiety i poprosił o zaswiadzczenie ze jego żona zaczeła chodzić do niej w 6tydz
|
#4480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i co pozwolisz zeby ktos poszedl do dziecka po % .. jak wiadomo wtedy ludzie robia glupoty jak np podnoszenie dziecka czy cos to juz jest taki czarny scenariusz ale trzeba wszystko wziasc pod uwage.. moim zdaniem jak wam sie nie spieszy AZ tak to ja bym poczekala moze chodziaz by na poczatek nowego roku czy grudzien czy co.. a nie...---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4481 |
|
Zadomowienie
|
Co o tym myślicie?
Wiem że leżaczek na prawdę się przydaję więc na pewno w niego zainwesujemy Jeden z tych trzech wchodzi w grę. http://allegro.pl/fisher-price-cudow...927605958.html http://allegro.pl/fisher-price-lezac...931755698.html http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...953831966.html
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do butelek też jestem za Avent.
Cytat:
Może wyda się, że jestem leniwa, ale przy dziecku jest wystarczająco dużo pracy i bez prania pieluch. Koszt proszku, wody, prądu, jednorazowy większy wydatek na zakup pieluch + nas czas = wolę jednorazowe pieluszki A nikt nie wspomina o pralce, dzisiejszy sprzęt szybciej się psuje. Przy dziecku i tak jest sporo prania, a dołożyć do tego pieluszki. Chyba, że okaże się, że maleństwo będzie miało uczulenie na jednorazówki lub wyjątkowe odparzenia to nie będzie wyjścia, a tak to dada z biedronki pewnie pójdzie w ruch. To moja pierwsza ciąża, ale mam pewne doświadczenie (pilnowałam bratanka i inne dzieci jako niania) z maluchami nawet tak małymi jak miesięczne. Pieluszkę trzeba często sprawdzać żeby maluszek nie leżał w mokrym, a po kupce najlepiej umyć (niż wycierać samymi chusteczkami) + zasypka i powinno być dobrze. |
|
|
|
|
#4483 |
|
Zadomowienie
|
a co do tych pieluszek to nie oglądałam bo jestem w pracy ale podejrzałam na necie i powiem wam tak...ja raczej z tego bym nie skorzystała ponieważ to chyba nie jest jak pampers co? że dziecko sika np. 8 razy w to tylko 1 raz i trzeba zmienić...a jak przypilnujesz co kilka minut bedziesz zaglądała...ja raz w życiu popełniłam błąd słuchając mojej teściowej...NIE KUPUJ PAMPERSÓW TO TYLE PIENIEDZY wy na zwykłych pieluchach się odchowaliscie...no tak posłuchałam założyłam pieluchę podłożyłam ceratke i co dziecko mi się odparzyło nie wiem ile leżał na pewno nie długo ale takie małe dziecko dużo sika i nie zwróciłam uwagi i to był mój 1 i ostatni raz...a zresztą tyle prania to też koszty zużycie wody proszku prądu itp.
A 2 sprawa że teście chcieli być mądrzejsi uczyć nas oszczędzania i tak karmiłam dziecko 7-8 miesięcy piersią już w 6 zaczełam stosować mleko NAN na wieczór ponieważ już się nie najadał i tak po odstawieniu też karmiłam tym mlekiem to teściowa po co takie drogie mleko my kupowaliśmy niebieskie w proszku i kaszka...no więc zmieniłam i co i od tamtej pory dziecko przestało mi pić mleko!!!!powiedziałam już nigdy ich nie posłucham niby tacy MADRZY wychowali swoje wychowali to są nasze i my wychowujemy po swojemu
|
#4484 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesli chodzi o butelki to my tez bedziemy miec Aventa.Moj brat da mi sterylizator po swoim synu.Ma jeszcze dwie nowe butelki,wiec duzo nie bd musiala dokupywac.Dobrze jest miec w rodzinie kogos kto juz ma dzidziusia.Sporo rzeczy odziedziczymy po moim bratanku.W obecnej sytuacji nam to na ręke gdyz zostalismy tylko z jedna pensja mojego mężą
|
|
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
tysia222 co do przerwy w wizytach, to mnie w 8tc powiedział, że chce mnie zobaczyć za 5 tyg
A co do sikania w nocy, to ja sporo wstaję.. zdarza się, że wytrzymam do rana jak mam mocny sen..ale przeważnie min raz czy 2 muszę.. wczoraj przed zaśnięciem to już w ogóle myślałam, że mi się siuśki nie skończą, co i rusz musiałam wracać na sedesik ale opiłam się przed snem, więc pewnie dlatego
|
|
|
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj nie znam Twojego TZ ale moj nieraz tez wypali z glupim tekstem tak calkiem na zarty a mowi calkiem na serio z powazna mina itp... trzeba miec troche dystansu ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- my jak sie zdecydujemy to tez tak zrobimy.Kiedys bylismy na takim weselu,chrzcinach i to naprawde dobry pomysl. |
|
|
|
|
#4487 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie panie gorąco
![]() Dawno mnie tu nie było (praca praca praca i zmęczenie ale staram sie nadrabiac -zostało jakies 40 stron .Witam nowe mamusie których tu sie wysyp pojawił Gratuluje wszystkim udanych wizytW pon. byłam na wizycie na NFZ bo chciałam dostac skierowanie na badania przeróżne bo z prywatnej zawołali sobie prawie 200 zł a pieniadze to teraz przydadza sie na cos innego zwłaszcza ze składki płace ![]() Maleństwo jest juz duze - 10 tydz. jest starsze o jakis tydz. niz wynikało by to z OM ![]() Ma juz raczki i nóżki kiwa główką i nic nie ucierpiało z powodu mojej gorączki i grypy co mnie ogromnie ucieszyło ![]() Wizyta prywatna na 28.01. godz. 11 wtedy na lepszym USG dokładniej pooglądam malucha. Ogólnie nadal czuje sie swietnie tylko o 18 musze miec obowiazkowa 15 min drzemkę. Piersi juz nie bola zero mdłości i jadłowstrętu.Przytyłam tylko 0,5 kg jak na razie ale podczas grypy zgubiłam 1 kg. Brzuszek lekko sie zaokrąglił i nie pasuja juz na mnie zadne spodnie sprzed ciąży. Wracam Was nadrabiać miłego dzionka |
|
|
|
#4488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i druga sprawa bo ostatnio rozmawialam z moja mama i jest jak najbardziej za i ze trzeba.. a z tesciowa ze absolutnie niepotrzeba tak robic chodzi mi o to czy do spania bedziecie zakladac dziecku czapeczki takie cienkie zeby uszka nie odstawaly...?( wiem lato bedzie ale niewiem co myslec...) ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
nadrobilam wszystko i trzymam kciuki za wszystkie wizyty! |
||
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Witojcie !
Może uda mi sie nadrobic zaleglosci.Wczoraj byłam zrobic badanie TSH a potem spedziłam reszte dnia u kuzyna Tz-a.Jego zona ma 2 dzieci-córeczki:4 latka i roczek wiec w temacie jest ,,na swiezo" wiec sobie pogadałysmy za wszystkie czasy ![]() Powoli szykuje sie na wizyte z plikiem badan.W miedzyczasie gotuje zupke pieczarkową ![]() Trzymajcie bo się bajam
|
#4490 |
|
Zadomowienie
|
ASIUNIA 1230...w sumie któraś koleżanka napisał żebyś się zastanowiła co do ślubu....właśnie 1 najważniejsza sprawa jak masz zamiar karmić piersią to chodź byś chciała zastąpić pokarm kaszką, to i tak twój pokarm będzie się gromadził, piersi będą bolące i będzie ci z nich leciało, to jak w sukni będziesz odsysała pokarm? będziesz sciagała i zakładała. A przez 2 miesiące to piersi już wiedzą co ile dzidzia je i pokarm się szybko gromadzi...
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja z rana!!
jestem i podczytuję |
|
|
|
#4492 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dużo z Was pisze o badaniach prenatalnych w okolicach 12 tygodnia. A czy któraś z Was NIE ROBIŁA lub nie zamierza?
Ja się zastanawiam, czas ucieka a ja nie wiem czy się zdecydować czy nie |
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrowe dzieci rodziły. badania te TYLKO pokazują poziom ryzyka, a nie wykrywają chorób. nie chcesz nie rób tych badań. to i tak nic nie zmieni. bo przecież i tak dziecka nie wyrzucisz czy usuniesz jeśli się okaże chore, co nie? |
|
|
|
|
#4494 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie martw się na zapas![]() Cytat:
Cytat:
i nie bój się, bo na pewno wszystko jest w porządku
|
|
#4495 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witamy Cię ogromnie radośnie w 2 trymestrze ![]() Cytat:
![]() W razie czego tesco 24h to się kupi coś co tam będzie Cytat:
za kolejny już tydzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz nawet w szpitalach zakładają tylko na chwilę po kąpieli a tak to nie trzeba A jak będzie gorąco to Maluch się zapoci A co do wielorazówek to jak się już na spacerniaku spotkamy to Ci pokaże moje i sama Cię przekonam ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#4496 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4497 | |
|
Zakorzenienie
|
Coś Cię mniej ostatnio?
![]() Cytat:
Ja miałam tylko usg szczegółowe, bez testu z krwi itp. USG polecam
|
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to jak zobacze u ciebie jak na srodku deptaku sciagasz pieluche i pokazujesz Dotce jaka jest.. haha tu sa guziczki tu wzorek a tu to.. ooo a tu kupa hahahahaha
|
|
|
|
|
#4499 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4500 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja mama raczej nie będzie piła. Ewentualnie weźmiemy opiekunkę, która będzie cały czas siedziała z małym na górze, a ja lub moja mama będziemy tam zaglądać. Myślę, że jeśli będzie grzeczne i będzie spało spokojnie to chyba nie mam powodów do zmartwień i będę mogła bawić się normalnie. Gorzej jak będzie miało kolki... Nie chcę wyjść na wyrodną matkę, ale swoją obecnością w kolkach dziecku nie pomogę, więc jedną noc może spędzić z kimś innym. Fakt na pewno będę się bardzo martwić i często do niego zaglądać. Chyba bardziej się obawiam o swoją kondycję w tym czasie. Czy nie będzie mnie nic bolało itp. Dzisiaj mam wizytę to zapytam lekarza ciekawe co on mi na to powie. Cytat:
Edytowane przez Asiunia1230 Czas edycji: 2013-01-17 o 11:48 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.