|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Dziewczyny które decydują się na pieluszki wielorazowe podziwiam Was, to na pewno jest dużo zdrowsze dla maluszków, ale ja bym chyba nie dała rady
![]() Mój pies wypatroszył właśnie swojego wielkiego pluszaka, nie wiedziałam, że tyle tego wkładu do niego wejdzie teraz leży na tym syfie, a jak się zbliżam to desperacko zagarnia tą watę pod siebie i ładuje do pyska A i pisałam wam o balu przebierańców, stanęło na zakonnicy i dzisiaj ma przyjść strój już się nie mogę doczekać
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1833 |
|
Raczkowanie
|
Ooo, jak tak mam w ostatnich dniach. Najgorzej jest jak już się fajnie ułożę i jest mi wygodnie, a tu ciśnie znów na pęcherz. I tak spadną może z dwie kropelki i po całym siku.
|
|
|
|
#1834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wczoraj kupiłam piżamkę w tesco z kłapouchym jest na niej napis hug me
|
|
#1835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do tego, jak ktoś planuje kolejne dziecko, to ma inwestycję ale fakt, że na same wielorazówki nie zdążę odłożyć 1500 zł do maja, chociaż mogłabym zacząć np jak będzie miało 4 miesiące. tak na tej stronie kobieta pisze, że zaczęli. czyli pod choinkę 2013 mogę sobie zażyczyć ![]() jeszcze nie doszłam do cen w poradniku
|
|
#1836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tak jest długa, więc sie wyluzowałam![]() Cytomegalia jest ważnym badaniem z tego co wiem, ja już drugi raz będę miała robione badanie. Pewnie nie ma wśród obowiązkowych badań i dlateog nie kazdy gin zleca no i to dość drogie badanie, więc pewnie też tym sie kierują nie dając skierowań ![]() Na pewno jest ok, taka szyjka jak masz jest naprawdę dobrej długości |
|
|
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szansa była wczoraj ale fikał jak oszalały. Pani podejrzewa chopca ale nie wie na pewno. A 28 stycznia jedziemy na prentalne do sadowiskiego wiec myślę, że tam na pewno się dowiemy. Mnie tak samo cena odstrasza. Może wydam te 3 czy 4tys na jednorazowe ale jakiby nie patrzeć rozkłąda się to na raty na kilka lat.
|
|
#1838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i chyba przy takim praniu kilka razy w tygodniu spiorą się, no ale to nie zmienia faktu, że to dla dobra pupy
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeesc! Obiecalam can że będę częściej ale o dziwo w pracy miałam więcej czasu na was niż w domu
I jak zwykle z pytaniem. Nie bolą was rano po wstanie plecy w okolicy ledzwi? Nie sam kręgosłup tylko mięśnie tak po bokach. Bo ja niedługo przez to oszaleje Ada ale historia dobrze że się wszystko dobrze skończyło.... Też bym wpadła w panikę...już o mężu nie wspominam bo z niego większy panikarz już ja ![]() Adunia ja mam 2 bodziaki ale dużo rzeczy mam obiecanych lub upatrzonych (wózek, lozeczko) i tylko czekam aż mi mąż w końcu zrobi miejsce na to w pokoju dziecięcym
|
|
|
|
#1840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1841 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myslę, że się nie niszczy, moje ręczniki po par latach prania wyglądają dobrze, więc dlaczego wkłady miałyby nie wyglądać a ten materiał kolorowy sie nie spiera widziałam pieluchy po roku użytkowania i nic kolorki nie zeszły, z resztą i tak większość czasu dzidziuś ma jednak zasłonięta pieluchę, tyle co w lecie można wystawić na swiatło dzienne![]() Co do czasu włożenie prania do pralki to moment, rozwieszenie też, więc ja tam nie demonizuję strat czasu w koncu nie będe prać ręcznie tylko w pralce![]() Cytat:
z reta lepiej tak zrobić i wyprbowac powoli każdy rodzaj pieluszki i firmy które nam pasują.
Edytowane przez Lublana Czas edycji: 2013-01-17 o 11:56 |
||
|
|
|
#1842 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kocham, a bardzo rzadko ją gotuję, bo to jedyne danie, którego tż nie je. Ale se wybrał. ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]() Nie w każdej karcie ciąży jest właśnie. |
||||
|
|
|
#1844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja !!! bo mam wszystko po małym i nic nie kupiłam ![]() skoro ma to byc chłopiec?! dziewczyny dziękuję tak jak piszecie ..chciałam nie raz telefony kolegów ..tłumaczenie jest zawsze to samo.. "mamo oni ciągle zmieniają numery" taaa!? wróciłam z tesco.. umyłam tone garów z wczoraj ,bo zaniedbałam wieczorem(z wiadomych przyczyn )wstawiłam zupę (pieczarkowa dziś) uszykowałam sobie ..dwa pączki ..dwa banany ..miseczkę lodów czekoladowo-śmietankowych..i zieloną herbatę.... ![]() tak dla relaksu.... szamam i jestem z Wami.. małe bawi się z zosią(świnką morską) |
|
|
|
|
#1846 |
|
Zadomowienie
|
W sensie mniej? A to nie jest tak, że dziecko im starsze, tym więcej siusia?
|
|
|
|
#1847 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przekopałam się przez wątek o tych pieluchach i różne opcje i firmy róznym osobom pasują. I tak można: - mieć kilka otulaczy i nawet tylko tetrę i tanim kosztem pieluchować przez cały okres - połączyć otulacze z kieszonkami i też nie te z najwyższej półki i też koszt nie będzie powalający -mieć same kieszonki i tańsze i też ok -mieć drogie kieszonki a sięgają nawet ponad 100 zł za sztukę i wtedy wychodzi drogo Ja wyliczyłam że wydam maks 1000 zł w tym będę miała kilkanaście kieszonek, dwa otualcze, zapasowe wkłady, proszek, olejek, wiaderko, woreczek na pieluszki na wychodnym. Kupiłam babyetta i bobolider (te drugie były w promocji po 20 zł ale są normalnie po ok 29), szczerze nie widzę różnicy, są milutkie w dotyku, napki prawie identycznie itd. więc jak ktoś ma ochotę spróbować a nie chce wydawać majątku to polecam, teraz kupuję kolejny rzut tym razem na all 'fajnie mi mamo' tak się nazywają, 29 zł z dwoma wkładami, babyetta 50 zł bez wkładów to wychodzi dwa razy drożej. Na wygląd, na dotyk róznica dla mnie praktycznie żadna, okaże się dosłownie w praniu ale sądzę że będzie ok. Tak więc moja rada dla nie operujących dużą kasą przemyśleć, podliczyć, wybrać tańszą opcję a mimo to wygodną i wtedy wydatek ok 1000 zł czy nawet z kawałkiem na całę peiluchowanie to będzie na pewno mniej niż pieluchy jednorazowe. P.s. na watku o tych pieluszkach opinii ile mam, jedne zakochały się w wykorzystywaniu otulaczy i tetry lub wkładów, inne kochają kieszonki, mają tez swoje typu nr 1 dlatego warto kupować różne firmy żeby sobie sprawdzić powoli na dziecku, tak czy inaczeh bobolidery, babyland (też tańsze) były tam w dużym użyciu przez mamy i nie narzekały, to tak dla tych co się boją bo tańsze a na droższe nie mają kasy. Ja kasę mogłabym wygospodarować na droższe ale ja mam teraz takie światło że nie wydaję tam gdzie nie muszę i gdzie jest tańszy a dobry zamiennik a zaoszczędzoną kasę wolę wydac na co innego także z tego względu będę próbować tych pieluch. Bo wydać 2 i ponad tysięcy plus pranie a nie wiem czy 3 dziecko kiedyś będzie to już by mi szkoda było zachodu się tym męczyć. P.s.2 pieluszki sa cudne w dotyku, milusi polarek i w ogóle miodzio
|
|
|
|
|
#1848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój też nic mi nie mówił, więc pewnie nie planował mi tego zlecać, ale dopytam go przy najbliższej okazji
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Mniej w sensie, że noworodek potrzebuje wiecej pieluch niż np 5 miesięczne dziecko. Przynajmniej tak czytałam.
|
#1850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to te same pieluszki są dla 3-miesięczniaka i te same dla 1,5-rocznego dziecka?
|
|
|
|
|
#1851 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny pytanie z innej beczki: powiedzcie w czym wy pierzecie swoje ubrania, pościel, ręczniki.....mi już znudził się mój proszek, wg mnie już niepachnie, płyn do płukania też nie, a chciałabym by mi pranie pachniało świeżością i chce coś nowego wypróbować....a używałam rex proszek, ewentualnie bryze, płyn perwol do prania a do płukania to lenor niebieski lub różowy...
|
|
|
|
#1852 |
|
Wtajemniczenie
|
No to się zainteresowałam tematem cmv, bo robilam i inne badania, które nie sa w pakiecie "tych podstawowych" i tego akurat nie miałam. Pamiętasz ile kosztuje to badanie?
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- No tak mówiła dzisiaj ta pani w ddtvn. Tylko inaczej się je zapina bo są regulowane.
|
|
#1854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz akurat chyba mamy Bonux, ale płyn zawsze Lenor - teraz fioletowy, bo tylko taki został w sklepie ale normalnie, to niebieski. Jak w lecie wystawię suszarkę na balkon, to w całym domu mi pachnie. Może za mało dajesz?
|
|
|
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1859 |
|
Zadomowienie
|
moja też mi jeszcze glkozy niezleciła, wizyta 12 luty kolejna, i wtedy 24/25 tyg bedzie , pewnie wówczas mi zleci dopiero, może lekarze na wyniki z badań patrzą dotychczasowych zlecając wcześniej gluzkoze??
|
|
|
|
#1860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a syn mógł zadzwonić/napisać od tego kumpla, bo Ty nie zmieniasz numeru i na bank go zna ![]() Cytat:
ale też powoli mi się nudzi ten zapach ![]() i też chciałabym cos mega przyjemnego,świeżego.. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

teraz leży na tym syfie, a jak się zbliżam to desperacko zagarnia tą watę pod siebie i ładuje do pyska

1000-1500zł na dzień dobry i później też na raz podobna kwota do większych rozmiarów. Ale fajnie się czyta. 
ale nie biegam na codzień jakoś specjalnie często, może dlatego że mało pije
ostatnio na połówkowym miałam 3,44, gin nic nie mówił żebym specjalnie się oszczędzała, a ostatnio mierzył tylko ręcznie i mówił, że ok
Ślub 27. X. 2012

no i chyba przy takim praniu kilka razy w tygodniu spiorą się, no ale to nie zmienia faktu, że to dla dobra pupy
dobrze że się wszystko dobrze skończyło.... Też bym wpadła w panikę...już o mężu nie wspominam bo z niego większy panikarz już ja

Kocham, a bardzo rzadko ją gotuję, bo to jedyne danie, którego tż nie je. Ale se wybrał.