Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-17, 11:47   #1831
salviae
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Dziewczyny które decydują się na pieluszki wielorazowe podziwiam Was, to na pewno jest dużo zdrowsze dla maluszków, ale ja bym chyba nie dała rady
Mój pies wypatroszył właśnie swojego wielkiego pluszaka, nie wiedziałam, że tyle tego wkładu do niego wejdzie teraz leży na tym syfie, a jak się zbliżam to desperacko zagarnia tą watę pod siebie i ładuje do pyska bez niej chyba bym się zanudziła
A i pisałam wam o balu przebierańców, stanęło na zakonnicy i dzisiaj ma przyjść strój już się nie mogę doczekać
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 11:47   #1832
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Faaaaajnie. Oprócz tego, że przeraża mnie pranie tego, to po prostu nas na to nie stać. 1000-1500zł na dzień dobry i później też na raz podobna kwota do większych rozmiarów. Ale fajnie się czyta.
a mnie zastanawia czy wkład prany 2 lata w kółko się nie zniszczy? albo te piękne kolorowe pieluchy po prostu nie spiorą? a też nikt nie wliczył czasu który pochłania pranie i rozwieszanie tego cuda, a czas to pieniądz
Stary 2013-01-17, 11:48   #1833
angie83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
haha ja tak czasem mam że idę siku, wychodzę z łazienki i natychmiast do niej wracam jak mi skopie pęcherz ale nie biegam na codzień jakoś specjalnie często, może dlatego że mało pije
Ooo, jak tak mam w ostatnich dniach. Najgorzej jest jak już się fajnie ułożę i jest mi wygodnie, a tu ciśnie znów na pęcherz. I tak spadną może z dwie kropelki i po całym siku.
Stary 2013-01-17, 11:48   #1834
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ach i zaliczylam z raa biedroe i co patrze a tam poduszeczka dla Michasia usmiecha sie z daleka za 3 zł :P
ale super poducha i jaka tania!
ja wczoraj kupiłam piżamkę w tesco z kłapouchym jest na niej napis hug me
Stary 2013-01-17, 11:49   #1835
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
koszt prania przez dwa lata to ok. 500 zł. Zakup pieluch wielorazowych 1000-2000 zł zależy co się kupi. A pieluchy jednorazowe to 4000-4500 zł. Więc co najmniej połowę taniej wychodzą wielorazowe. Do tego są zdrowsze, bez styczności pupy z chemią, która jest w jednorazówkach, bez ton śmieci, bez używania kremów na odparzenia, comiesięcznych wydatków i latania po sklepachNo i sa śliczneNo i zwłaszcza dla chłopców sa polecane, zeby nie przegrzewać jaderek, bo to prowadzi do niepłodności, wielorazówki oddychają i nie podnoszą temperatury.

do tego, jak ktoś planuje kolejne dziecko, to ma inwestycję ale fakt, że na same wielorazówki nie zdążę odłożyć 1500 zł do maja, chociaż mogłabym zacząć np jak będzie miało 4 miesiące. tak na tej stronie kobieta pisze, że zaczęli. czyli pod choinkę 2013 mogę sobie zażyczyć

jeszcze nie doszłam do cen w poradniku
Stary 2013-01-17, 11:51   #1836
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
o właśnie czekałam na info os Ciebie, bo pamiętałam, że ostatnio miałaś krótszą szyjkę... i byłam ciekawa czy się wydłuża, to dobrze, że jest super

tej cytomegali nie miałam robionej i nie mam jej w ogóle w karcie, spytam gin na następnej wizycie

mam nadzieję, że moja się nie skraca ostatnio na połówkowym miałam 3,44, gin nic nie mówił żebym specjalnie się oszczędzała, a ostatnio mierzył tylko ręcznie i mówił, że ok
Ostatnio miałam krótszą o parę mm, bo z 5,2 mm spadła do 4,7 mm ale tak pozostała do tej poryi tak jest długa, więc sie wyluzowałam

Cytomegalia jest ważnym badaniem z tego co wiem, ja już drugi raz będę miała robione badanie. Pewnie nie ma wśród obowiązkowych badań i dlateog nie kazdy gin zleca no i to dość drogie badanie, więc pewnie też tym sie kierują nie dając skierowań

Na pewno jest ok, taka szyjka jak masz jest naprawdę dobrej długości
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 11:51   #1837
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
To pewnie Ci wystarczy Ja jadę na tych jednych ciążowych i leginsach, pewnie będę musiała z jedne jeszcze dokupić, ale na razie mieszczę się w normalne spodnie (niskie).
Ja teoretycznie też się mieściłam w te niższe ale przy siedzeniu gniotły mnie w brzuch i później bolał. A na allegro wylicytowałam za 36 zł nowe spodnie i jeans na prawdę dobrej jakoś, a te co dostałam to z h&m bo kuzynka Tż tylko tam kupowała ciążowe rzeczy.

Cytat:
A kiedy macie szansę podejrzeć Maluszka?
Szansa była wczoraj ale fikał jak oszalały. Pani podejrzewa chopca ale nie wie na pewno. A 28 stycznia jedziemy na prentalne do sadowiskiego wiec myślę, że tam na pewno się dowiemy.

Cytat:
Faaaaajnie. Oprócz tego, że przeraża mnie pranie tego, to po prostu nas na to nie stać. 1000-1500zł na dzień dobry i później też na raz podobna kwota do większych rozmiarów. Ale fajnie się czyta.
Mnie tak samo cena odstrasza. Może wydam te 3 czy 4tys na jednorazowe ale jakiby nie patrzeć rozkłąda się to na raty na kilka lat.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 11:52   #1838
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
a mnie zastanawia czy wkład prany 2 lata w kółko się nie zniszczy? albo te piękne kolorowe pieluchy po prostu nie spiorą? a też nikt nie wliczył czasu który pochłania pranie i rozwieszanie tego cuda, a czas to pieniądz
A mnie jeszcze zastanawia, czy ten rozmiar jest uniwersalny ? i na noworodka i na 2 latka no i chyba przy takim praniu kilka razy w tygodniu spiorą się, no ale to nie zmienia faktu, że to dla dobra pupy
Kubuś
Stary 2013-01-17, 11:54   #1839
Aaś
Zakorzenienie

Czeeeeesc! Obiecalam can że będę częściej ale o dziwo w pracy miałam więcej czasu na was niż w domu

I jak zwykle z pytaniem. Nie bolą was rano po wstanie plecy w okolicy ledzwi? Nie sam kręgosłup tylko mięśnie tak po bokach. Bo ja niedługo przez to oszaleje przechodzi co prawda po godzinie ale co się namecze to moje...

Ada ale historia dobrze że się wszystko dobrze skończyło.... Też bym wpadła w panikę...już o mężu nie wspominam bo z niego większy panikarz już ja

Adunia ja mam 2 bodziaki ale dużo rzeczy mam obiecanych lub upatrzonych (wózek, lozeczko) i tylko czekam aż mi mąż w końcu zrobi miejsce na to w pokoju dziecięcym
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 11:55   #1840
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Ostatnio miałam krótszą o parę mm, bo z 5,2 mm spadła do 4,7 mm ale tak pozostała do tej poryi tak jest długa, więc sie wyluzowałam

Cytomegalia jest ważnym badaniem z tego co wiem, ja już drugi raz będę miała robione badanie. Pewnie nie ma wśród obowiązkowych badań i dlateog nie kazdy gin zleca no i to dość drogie badanie, więc pewnie też tym sie kierują nie dając skierowań

No i ona chyba jest w każdej karcie ciąży wpisana, nie rozumie czemu toksoplazmozę mówią żeby robić a cytomegalie niektórzy olewają, a skutki zachorowania są podobne
Kubuś
Stary 2013-01-17, 11:55   #1841
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
wkłady zyskuja największą chłonność po 6-8 praniach, więc początkowe prania nawet im służąmyslę, że się nie niszczy, moje ręczniki po par latach prania wyglądają dobrze, więc dlaczego wkłady miałyby nie wyglądaća ten materiał kolorowy sie nie spierawidziałam pieluchy po roku użytkowania i nic kolorki nie zeszły, z resztą i tak większość czasu dzidziuś ma jednak zasłonięta pieluchę, tyle co w lecie można wystawić na swiatło dzienne
Co do czasu włożenie prania do pralki to moment, rozwieszenie też, więc ja tam nie demonizuję strat czasuw koncu nie będe prać ręcznie tylko w pralce

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
do tego, jak ktoś planuje kolejne dziecko, to ma inwestycję ale fakt, że na same wielorazówki nie zdążę odłożyć 1500 zł do maja, chociaż mogłabym zacząć np jak będzie miało 4 miesiące. tak na tej stronie kobieta pisze, że zaczęli. czyli pod choinkę 2013 mogę sobie zażyczyć

jeszcze nie doszłam do cen w poradniku
można co miesiąc przeznaczać na to np. 100-150 zł i rozłożyć koszty w czasiez reta lepiej tak zrobić i wyprbowac powoli każdy rodzaj pieluszki i firmy które nam pasują.

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2013-01-17 o 11:56
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 11:58   #1842
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Kurde ogórkowa już zrobiona i się nie umiem od niej odkleić

A ja myślałam że to dużo - że normalna to tak 3200
Ogórkowa. Kocham, a bardzo rzadko ją gotuję, bo to jedyne danie, którego tż nie je. Ale se wybrał.

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Ooo, jak tak mam w ostatnich dniach. Najgorzej jest jak już się fajnie ułożę i jest mi wygodnie, a tu ciśnie znów na pęcherz. I tak spadną może z dwie kropelki i po całym siku.
To jest najlepsze.

Cytat:

Ile kosztuje cytomegalia?

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
I jak zwykle z pytaniem. Nie bolą was rano po wstanie plecy w okolicy ledzwi? Nie sam kręgosłup tylko mięśnie tak po bokach. Bo ja niedługo przez to oszaleje przechodzi co prawda po godzinie ale co się namecze to moje...
bolą.

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
No i ona chyba jest w każdej karcie ciąży wpisana, nie rozumie czemu toksoplazmozę mówią żeby robić a cytomegalie niektórzy olewają, a skutki zachorowania są podobne
Nie w każdej karcie ciąży jest właśnie.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 11:58   #1843
salviae
Zadomowienie

Cytat:

Ile kosztuje cytomegalia?
U mnie tyle co toksoplazmoza
Kubuś
Stary 2013-01-17, 11:58   #1844
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie zamierzam się bawić przy noworodku w wielorazówki na co dzień, bo uważam, że sie zajadę - nowa sytuacja, cieknące po nogach mleko, dopóki się nie ogarnę to jednorazówki z pojedynczymi dniami wielorazowymi
Co do ilości - jeśli noworodek zużywa 10-15 pieluch dziennie to na dzień potrzebujemy:
10-15 kieszonek (pierzemy po każdym zasikaniu/kupie) i do kazdej jeden wkład
lub
4-7 otulaczy (otulacz po siku można użyć jeszcze ze 2-3 razy może więcej) i 10-15 wkładów

więc otulacz wychodzi taniej dla noworodka Ile potrzebujemy pieluch (skopiowane ze stronki Babyetta.pl):
liczba dni bez prania +1 ( byłby to dzień schnięcia, w przypadku długoschnących pieluszek 2 dni) * średnia ilość pieluch zużywanych na dzień ( 7 )

Ponczo super, też zamierzam na wiosnę w tym pomykać
Ja myślałam, że od początku chcesz i właśnie mnie to dziwiło trochę. Będę się jeszcze nad nimi zastanawiać i pogadać z mężem. Może kilka tych otulaczy kupimy ale na pewno jak juz dziecko będzie miaj siusiało.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Czeeeeesc! Obiecalam can że będę częściej ale o dziwo w pracy miałam więcej czasu na was niż w domu

Mnie bolą lędźwia jak wstaję w nocy na siku. Czasem to nie mogę sie zebrac z łóżka ale jak się kłade z powrotem to już nie czuję i do rana przechodzi.

Laura

Stary 2013-01-17, 12:01   #1845
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
szprotka, dziękuję za kciuki i gratuluję 20 tc!

happy, również dziękuję!

Czy jest na wątku taka osoba, która jeszcze nic nie kupiła do wyprawki??? Bo tak czytam i widzę, że szoping pełną parą, a ja nie odważyłam się kupić nawet jednej rzeczy

Ja !!!
bo mam wszystko po małym i nic nie kupiłam
skoro ma to byc chłopiec?!

dziewczyny dziękuję
tak jak piszecie ..chciałam nie raz telefony kolegów ..tłumaczenie jest zawsze to samo..
"mamo oni ciągle zmieniają numery"
taaa!?

wróciłam z tesco..
umyłam tone garów z wczoraj ,bo zaniedbałam wieczorem(z wiadomych przyczyn)
wstawiłam zupę (pieczarkowa dziś)

uszykowałam sobie ..dwa pączki ..dwa banany ..miseczkę lodów czekoladowo-śmietankowych..i zieloną herbatę....
tak dla relaksu....
szamam i jestem z Wami..
małe bawi się z zosią(świnką morską)

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 12:02   #1846
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja myślałam, że od początku chcesz i właśnie mnie to dziwiło trochę. Będę się jeszcze nad nimi zastanawiać i pogadać z mężem. Może kilka tych otulaczy kupimy ale na pewno jak juz dziecko będzie miaj siusiało.
W sensie mniej? A to nie jest tak, że dziecko im starsze, tym więcej siusia?

Leon
Stary 2013-01-17, 12:02   #1847
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
ja już mam pieluszki od niej i kupię jeszcze więcejpoza tym na targach dostałam dużo gratisów i lepsze ceny i liczę, że u niej w pracowni też coś dostane gratis albo taniejwolę nei ryzykować z tańszymi pieluchami, tu mam gwarancję. Póki co wydałam na pieluchy wielorazowe niecałe 550 zł a mam 7 pieluch, 9 wkładów chłonnych i 3 wkłady sucha pieluchaa kupowałam tez jeszcze droższe pieluchy, bo w małe me. Babyetta jest najtańsza spośród tych polskich firm
nawiązując do pieluszek wielorazowych też się wypowiem bo już zaczęłam zakupy, moim zdaniem wszystko zależy kto ile chce przeznaczyć.
Przekopałam się przez wątek o tych pieluchach i różne opcje i firmy róznym osobom pasują. I tak można:
- mieć kilka otulaczy i nawet tylko tetrę i tanim kosztem pieluchować przez cały okres
- połączyć otulacze z kieszonkami i też nie te z najwyższej półki i też koszt nie będzie powalający
-mieć same kieszonki i tańsze i też ok
-mieć drogie kieszonki a sięgają nawet ponad 100 zł za sztukę i wtedy wychodzi drogo
Ja wyliczyłam że wydam maks 1000 zł w tym będę miała kilkanaście kieszonek, dwa otualcze, zapasowe wkłady, proszek, olejek, wiaderko, woreczek na pieluszki na wychodnym.
Kupiłam babyetta i bobolider (te drugie były w promocji po 20 zł ale są normalnie po ok 29), szczerze nie widzę różnicy, są milutkie w dotyku, napki prawie identycznie itd. więc jak ktoś ma ochotę spróbować a nie chce wydawać majątku to polecam, teraz kupuję kolejny rzut tym razem na all 'fajnie mi mamo' tak się nazywają, 29 zł z dwoma wkładami, babyetta 50 zł bez wkładów to wychodzi dwa razy drożej. Na wygląd, na dotyk róznica dla mnie praktycznie żadna, okaże się dosłownie w praniu ale sądzę że będzie ok. Tak więc moja rada dla nie operujących dużą kasą przemyśleć, podliczyć, wybrać tańszą opcję a mimo to wygodną i wtedy wydatek ok 1000 zł czy nawet z kawałkiem na całę peiluchowanie to będzie na pewno mniej niż pieluchy jednorazowe.
P.s. na watku o tych pieluszkach opinii ile mam, jedne zakochały się w wykorzystywaniu otulaczy i tetry lub wkładów, inne kochają kieszonki, mają tez swoje typu nr 1 dlatego warto kupować różne firmy żeby sobie sprawdzić powoli na dziecku, tak czy inaczeh bobolidery, babyland (też tańsze) były tam w dużym użyciu przez mamy i nie narzekały, to tak dla tych co się boją bo tańsze a na droższe nie mają kasy. Ja kasę mogłabym wygospodarować na droższe ale ja mam teraz takie światło że nie wydaję tam gdzie nie muszę i gdzie jest tańszy a dobry zamiennik a zaoszczędzoną kasę wolę wydac na co innego także z tego względu będę próbować tych pieluch. Bo wydać 2 i ponad tysięcy plus pranie a nie wiem czy 3 dziecko kiedyś będzie to już by mi szkoda było zachodu się tym męczyć.
P.s.2 pieluszki sa cudne w dotyku, milusi polarek i w ogóle miodzio
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 12:02   #1848
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
ja ta cytomegalie mam w karcie wpisaną, ale ginka mi ją wykreśliła i niekazała robić, widać co lekarz to inne podejście do badań
ciekawe dlaczego jedni każą robić a drudzy nie mój też nic mi nie mówił, więc pewnie nie planował mi tego zlecać, ale dopytam go przy najbliższej okazji
Stary 2013-01-17, 12:04   #1849
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
W sensie mniej? A to nie jest tak, że dziecko im starsze, tym więcej siusia?
Mniej w sensie, że noworodek potrzebuje wiecej pieluch niż np 5 miesięczne dziecko. Przynajmniej tak czytałam.

Laura

Stary 2013-01-17, 12:05   #1850
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Mniej w sensie, że noworodek potrzebuje wiecej pieluch niż np 5 miesięczne dziecko. Przynajmniej tak czytałam.
A!! Rozumiem. A to te same pieluszki są dla 3-miesięczniaka i te same dla 1,5-rocznego dziecka?

Leon
Stary 2013-01-17, 12:06   #1851
Atena564
Zadomowienie

dziewczyny pytanie z innej beczki: powiedzcie w czym wy pierzecie swoje ubrania, pościel, ręczniki.....mi już znudził się mój proszek, wg mnie już niepachnie, płyn do płukania też nie, a chciałabym by mi pranie pachniało świeżością i chce coś nowego wypróbować....a używałam rex proszek, ewentualnie bryze, płyn perwol do prania a do płukania to lenor niebieski lub różowy...
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 12:07   #1852
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

No to się zainteresowałam tematem cmv, bo robilam i inne badania, które nie sa w pakiecie "tych podstawowych" i tego akurat nie miałam. Pamiętasz ile kosztuje to badanie?
Stary 2013-01-17, 12:09   #1853
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ciekawe dlaczego jedni każą robić a drudzy nie mój też nic mi nie mówił, więc pewnie nie planował mi tego zlecać, ale dopytam go przy najbliższej okazji
Moja tez nic na ten temat nie mówiła. Może tez ją zapytam jak nie zapomnę. Co ciekawe teraz mam 19t1d mam iśc do niej 13 lutego a mówiłyście, że glukozę robi się w 24 tygodniu a ona mi nic nie przepisała teraz do zrobienia.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
A!! Rozumiem. A to te same pieluszki są dla 3-miesięczniaka i te same dla 1,5-rocznego dziecka?
No tak mówiła dzisiaj ta pani w ddtvn. Tylko inaczej się je zapina bo są regulowane.

Laura

Stary 2013-01-17, 12:10   #1854
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
u mnie nie mam je w karcie
Stary 2013-01-17, 12:11   #1855
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

uszykowałam sobie ..dwa pączki ..dwa banany ..miseczkę lodów czekoladowo-śmietankowych..i zieloną herbatę....
tak dla relaksu....
szamam i jestem z Wami..
ja też ziloną herbatke popijam, danio już zjedzone, chrupki kukurydziane (ból miałam na nie ) w misce obok wsypane, i kiwi i pomarańcza na dokładke
Stary 2013-01-17, 12:11   #1856
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
dziewczyny pytanie z innej beczki: powiedzcie w czym wy pierzecie swoje ubrania, pościel, ręczniki.....mi już znudził się mój proszek, wg mnie już niepachnie, płyn do płukania też nie, a chciałabym by mi pranie pachniało świeżością i chce coś nowego wypróbować....a używałam rex proszek, ewentualnie bryze, płyn perwol do prania a do płukania to lenor niebieski lub różowy...
Ja proszek kupuję jaki tam jest w promocji. Teraz akurat chyba mamy Bonux, ale płyn zawsze Lenor - teraz fioletowy, bo tylko taki został w sklepie ale normalnie, to niebieski. Trudno mi uwierzyć, że po Lenorze pranie nie pachnie Jak w lecie wystawię suszarkę na balkon, to w całym domu mi pachnie. Może za mało dajesz?

Leon
Stary 2013-01-17, 12:11   #1857
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja piorę w persilu albo bonuxie a białe w wizirze. Co dopłyny do płukania to lenor niebieski ale ja kupuję koncentrat i rozcieńczam bo ten oryginalny tak nie pachnie. Pościel jak wypiorę i wyprasuję leży w szafie pewnie z miesiać albo 2 i jak ją wyciągam to dalej pachnie.

Laura

Stary 2013-01-17, 12:12   #1858
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:

No tak mówiła dzisiaj ta pani w ddtvn. Tylko inaczej się je zapina bo są regulowane.
Znowu wiem więcej.

Leon
Stary 2013-01-17, 12:14   #1859
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Co ciekawe teraz mam 19t1d mam iśc do niej 13 lutego a mówiłyście, że glukozę robi się w 24 tygodniu a ona mi nic nie przepisała teraz do zrobienia.[COLOR="Silver"]

.
moja też mi jeszcze glkozy niezleciła, wizyta 12 luty kolejna, i wtedy 24/25 tyg bedzie , pewnie wówczas mi zleci dopiero, może lekarze na wyniki z badań patrzą dotychczasowych zlecając wcześniej gluzkoze??
Stary 2013-01-17, 12:14   #1860
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Ja !!!
bo mam wszystko po małym i nic nie kupiłam
skoro ma to byc chłopiec?!

dziewczyny dziękuję
tak jak piszecie ..chciałam nie raz telefony kolegów ..tłumaczenie jest zawsze to samo..
"mamo oni ciągle zmieniają numery"
taaa!?

wróciłam z tesco..
umyłam tone garów z wczoraj ,bo zaniedbałam wieczorem(z wiadomych przyczyn)
wstawiłam zupę (pieczarkowa dziś)

tak dla relaksu....
szamam i jestem z Wami..
relaks się należy

a syn mógł zadzwonić/napisać od tego kumpla, bo Ty nie zmieniasz numeru i na bank go zna

Cytat:
kapsułki te co wrzucasz do prania
ale też powoli mi się nudzi ten zapach
i też chciałabym cos mega przyjemnego,świeżego..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości