Smarowidła czy też żele - z Yves Rocher mamy ich wiele! Promocje, oferty YR- część VI - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-17, 11:13   #1831
Ayertienna
Raczkowanie

Dot.: Smarowidła czy też żele - z Yves Rocher mamy ich wiele! Promocje, oferty YR- cz

chyba niektóre mają ALS - czy przypadkiem nie ten z owsem?
Stary 2013-01-17, 11:24   #1832
seledine
Zakorzenienie

Dot.: Smarowidła czy też żele - z Yves Rocher mamy ich wiele! Promocje, oferty YR- cz

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Niestety wszystkie szampony YR mają SLS
Cytat:
Napisane przez Ayertienna Pokaż wiadomość
chyba niektóre mają ALS - czy przypadkiem nie ten z owsem?
z owsem, z łopianem i z nagietkiem raczej nie mają SLS.

Hamamelis na pewno ma, do włosów brązowych też ma, niestety.
seledine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 11:53   #1833
thugmisses
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alehcar Pokaż wiadomość
Mów szybko gdzie takie cuda!
ja w Warszawie jeszcze nie widziałam tego zapachu....
Wrocław i niezawodna Galeria Dominikanska!
Stary 2013-01-17, 11:57   #1834
aaaania1989
Zakorzenienie

a czy Wasi mężczyźni używali pianki do golenia? w regularnej cenie drogo wychodzi , tym bardziej że tylko 150 ml ale mam ja w ofercie za 11,95zł...Czy ona jest wydajna? A pozostałe produkty z serii Ginseng Active są warte uwagi?
Stary 2013-01-17, 11:57   #1835
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malyszkicownik Pokaż wiadomość
Skład z KWC: Aqua/Water, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Cocoamphoacetate, Propylene Glycol, CocamidopropylHydroxysult ane, Cocamide Mipa, PEG-40, Hydrogenated Castor Oil, Parfum/Fragrance, Sodium Chloride, Citric Acid, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Polyquaternium-10, Benzyl Alcohol, Methylcloroisothiazolinon e, Methylisothiazolinone, CI 15510 (Orange), CI 19140 (Yellow 5).
Dziękuję

Ale nawet jak niektóre szampony mają ALS to jakoś mnie to nie przekonuję, zostaję przy Babydream, bo on wyciszył moją alergiczną skórę głowy, do tego włoski są po nim cudne Wiem, że to nie ten wątek, ale pokażę Wam jak wyglądają moje włoski po Babydream
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF6855.jpg (56,5 KB, 105 załadowań)

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 12:02   #1836
magdulenka
Zakorzenienie

Cytat:
...Chociaż najbardziej kusi mnie zamówić szampon malinowy Balea, ale boję się, że ma SLS z racji, że jest niedrogi, na KWC nie ma niestety składu. .....
Niestety, wszystkie szampony i zele pod prysznic maja SLS
Malinowego syn zuzyl juz dwie butle, limonkowego tez - i bardzo je lubi.

Tu jest sklad:
AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, SODIUM CHLORIDE, PARFUM, PANTHENOL , HYDROXYPROPYL GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, SODIUM BENZOATE, CITRIC ACID, NIACINAMIDE, POTASSIUM SORBATE, ALCOHOL, RUBUS IDAEUS FRUIT EXTRACT, Cl 16185.

A dla zainteresowanych strona drogerii DM z wszystkimi dostepnymi produktami

5269

Edytowane przez magdulenka
Czas edycji: 2013-01-17 o 12:04
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 12:10   #1837
aaaania1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Dziękuję

Ale nawet jak niektóre szampony mają ALS to jakoś mnie to nie przekonuję, zostaję przy Babydream, bo on wyciszył moją alergiczną skórę głowy, do tego włoski są po nim cudne Wiem, że to nie ten wątek, ale pokażę Wam jak wyglądają moje włoski po Babydream
takie sypkie są i miękki prawda ładny kolorek , to naturalny?
ja jeszcze nie testowałam szamponów z YR , mam 2 czekają na swoją kolej - jakiś wzmacniający i właśnie tez ten do włosów blond ..skusiłam się na promocje 50 % wtedy.Mam włosy cienkie, zawsze oklapnięte...ciemn blond , rok temu miała blond pasemka,teraz zostały tylko na końcach ale planuje znów zrobić i ten szampon z rumiankiem czeka właśnie ...

Dziewczyny jak ja żałuje że tak późno zczaiłam ten wątek...często korzystałam z ulotek ze stacjonarki ale to sie w ogóle nie opłaca...mam te pieczątki ale muszę wydać 200zł chyba żeby miec 15zł...a tu każde zamówienie takie fajne prezenty
Stary 2013-01-17, 12:27   #1838
joot
Raczkowanie

Cytat:
nie wszystkie do włosów przetłuszczających się z pokrzywą nie ma.
trochę dobrej, trochę złej..."
/Jacek Janczarski/
joot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 12:39   #1839
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
takie sypkie są i miękki prawda ładny kolorek , to naturalny?
ja jeszcze nie testowałam szamponów z YR , mam 2 czekają na swoją kolej - jakiś wzmacniający i właśnie tez ten do włosów blond ..skusiłam się na promocje 50 % wtedy.Mam włosy cienkie, zawsze oklapnięte...ciemn blond , rok temu miała blond pasemka,teraz zostały tylko na końcach ale planuje znów zrobić i ten szampon z rumiankiem czeka właśnie ...

Dziewczyny jak ja żałuje że tak późno zczaiłam ten wątek...często korzystałam z ulotek ze stacjonarki ale to sie w ogóle nie opłaca...mam te pieczątki ale muszę wydać 200zł chyba żeby miec 15zł...a tu każde zamówienie takie fajne prezenty
Dokładnie tak, po Babydream włosy są właśnie sypkie, takie wręcz "trzeszczące", chociaż podczas mycia mam wrażenie, że się nie domywają, ale to pewnie dlatego, że słabo się ten szampon pieni, jednak po wysuszeniu widać jakie są, domyte idealnie Chociaż słyszałam, że Babydream plącze włosy, nie mają po nim połysku, ale ja jestem zachwycona Ja używam tylko tego szamponu + raz w tygodniu olej (jak będziesz chciała wiedzieć jaki to zaklikaj na PW, żeby już tu offtopu nie robić ) A za pochwałę kolorku dziękuję Mój naturalny

Co do stacjonarki to ja też korzystałam długo, nikt mi nigdy nie zaproponował tam od siebie karty stałego klienta, dopiero jak Was zaczęłam czytać to zrobiłam się wręcz bezpruderyjna Do tego te prezenty ze stacjonarki to jakiś śmiech na sali w porównaniu do tych z internetowego. Kiedyś byłam zachwycona jak dostałam tam za darmo jakąś miniaturę Ale teraz to żenada Wiadomo, apetyt rośnie w miarę jedzenia

Stary 2013-01-17, 13:12   #1840
calineczka99
Rozeznanie

Cytat:
Wiadomo, apetyt rośnie w miarę jedzenia
Dokładnie zgadzam sie
calineczka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 13:44   #1841
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

a tak z ciekawości - pamietacie skąd w ogóle się te wysyłkowe oferty u was wzieły? tzn. źródło pierwotne?
bo tak własnie sobie myślę i przypomniec nie mogę, a jestem przekonana,ze dostawałam wysyłkowe oferty zanim sklep YR w moim mieście się pojawił.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 13:49   #1842
malyszkicownik
Zadomowienie

Kolejna rzecz, która mi wpadła do głowy - dziewczyny, duże znaczenie ma też to, jak traktujemy włosy po umyciu. I nie chodzi mi o suszarkę, bo "sztuczny" nawiew wcale nie jest taki zły, dopóki jest zimny Bardziej chodzi mi o czesanie. Od ponad roku używałam słynnej Tangle Teezer i będę ją zachwalać każdemu, zdecydowanie wspomaga poprawianie kondycji włosów - mniej ciągnie, mniej wyrywa, generalnie mniej niszczy i faktycznie wygładza włosy, nie wiem jak w przypadku kręconowłosych, ja mam długie i raczej proste.
Mam też grzebień z TBS, ten drewniany i również polecam, dobrze sobie radzi z rozczesywaniem, jednak w przypadku włosów bez większego problemu plątania się, gęstszych, no i raczej wysuszonych niż po umyciu. Myślę, że dla krótszych włosów sprawdzi się idealnie. Poza tym jednak mocno przyzwyczaiłam się do TT i jakoś nie mogę się odzwyczaić
Aż do wczoraj... Byłam w Rossmannie i kupiłam sobie szczotkę z naturalnym włosiem, drewnianą. Rozmiar ten średni, bo jest taka mała, nadawałaby się w sumie do większej torebki, średnia i duża, prostokątna. Wahałam się nad nią, ale takie szczotki są polecane chyba do prostowania włosów, mocnego wygładzania, do włosów bardzo długich i gęstych. Moje owszem, mają już sporą długość, ale są raczej cienkie i walczę raczej o objętość, więc nie wzięłam jej. Generalnie zakochałam się - czesze włosy zupełnie jak TT, sunie po włosach jak po masełku, jakby dodaje im życia, objętości, mokre włosy też ładnie rozczesuje, no i cenowo wychodzi korzystniej. Chociaż TT i tak można dostać już dużo taniej niż ja ponad rok temu (dałam 50-60zł na All?), to szczotka z Ross kosztowała jakoś ok. 25zł.

PS. Pisałam o czesaniu mokrych włosów. Mam proste włosy, ale kojarzę, że kręconowłose nie powinny czesać swoich włosów po umyciu, zresztą moja nierozczesane i pozostawione do wyschnięcia też delikatnie się podkręcają, więc chyba o to chodzi Ale niezależnie od rodzaju włosów - unikajmy czesania mokrych, a nawet wilgotnych włosów. Po osuszeniu ręcznikiem, w miarę możliwości przeczeszmy je palcami, albo delikatnie tylko szczotką. Ja rozczesuję dokładniej jedynie pasma przy czole, bo są krótsze i mają tendencję do wywijania się w 4 strony świata, no i odrobinkę włosy z tyłu. Jeśli zostawiam je do wyschnięcia na powietrzu, co jakiś czas, w miarę wysychania, przeczesuję delikatnie włosy palcami/szczotką, żeby schły jakoś "po ludzku" A jak suszę suszarką, to używam tylko palców, dopiero pod koniec, już prawie suche, doprowadzam do ładu szczotką. Wtedy uzyskują jakąś tam objętość, ale nie sterczą.

Sorry za zaśmiecanie wątku, ale musiałam się podzielić, może macie też jakieś swoje ciekawe sposoby na pielęgnację. To tak w ramach przerwy między zabójczymi promocjami w YR, bo na razie jest bez szału z zamówieniami
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:01   #1843
Tereskaa
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;38698687]a tak z ciekawości - pamietacie skąd w ogóle się te wysyłkowe oferty u was wzieły? tzn. źródło pierwotne?
bo tak własnie sobie myślę i przypomniec nie mogę, a jestem przekonana,ze dostawałam wysyłkowe oferty zanim sklep YR w moim mieście się pojawił.[/QUOTE]

Ja z 15 lat temu znalazłam ofertę w Bravo Girl Skusili mnie prezentami Ale wiadomo jak to małolat, kasy swojej nie ma, więc zamawiałam mało żeby te prezenciki od nich ciągnąć Aż w końcu przestali mi przysyłać oferty, bo chyba moje zamówienia ich nie satysfakcjonowały I dłuuuuuuuuga przerwa od YR i 2 lata temu weszłam do sklepu YR widząc na wystawie napis -50% A teraz stacjonarka to się bieda wydaje

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Kolejna rzecz, która mi wpadła do głowy - dziewczyny, duże znaczenie ma też to, jak traktujemy włosy po umyciu. I nie chodzi mi o suszarkę, bo "sztuczny" nawiew wcale nie jest taki zły, dopóki jest zimny Bardziej chodzi mi o czesanie. Od ponad roku używałam słynnej Tangle Teezer i będę ją zachwalać każdemu, zdecydowanie wspomaga poprawianie kondycji włosów - mniej ciągnie, mniej wyrywa, generalnie mniej niszczy i faktycznie wygładza włosy, nie wiem jak w przypadku kręconowłosych, ja mam długie i raczej proste.
Mam też grzebień z TBS, ten drewniany i również polecam, dobrze sobie radzi z rozczesywaniem, jednak w przypadku włosów bez większego problemu plątania się, gęstszych, no i raczej wysuszonych niż po umyciu. Myślę, że dla krótszych włosów sprawdzi się idealnie. Poza tym jednak mocno przyzwyczaiłam się do TT i jakoś nie mogę się odzwyczaić
Aż do wczoraj... Byłam w Rossmannie i kupiłam sobie szczotkę z naturalnym włosiem, drewnianą. Rozmiar ten średni, bo jest taka mała, nadawałaby się w sumie do większej torebki, średnia i duża, prostokątna. Wahałam się nad nią, ale takie szczotki są polecane chyba do prostowania włosów, mocnego wygładzania, do włosów bardzo długich i gęstych. Moje owszem, mają już sporą długość, ale są raczej cienkie i walczę raczej o objętość, więc nie wzięłam jej. Generalnie zakochałam się - czesze włosy zupełnie jak TT, sunie po włosach jak po masełku, jakby dodaje im życia, objętości, mokre włosy też ładnie rozczesuje, no i cenowo wychodzi korzystniej. Chociaż TT i tak można dostać już dużo taniej niż ja ponad rok temu (dałam 50-60zł na All?), to szczotka z Ross kosztowała jakoś ok. 25zł.

PS. Pisałam o czesaniu mokrych włosów. Mam proste włosy, ale kojarzę, że kręconowłose nie powinny czesać swoich włosów po umyciu, zresztą moja nierozczesane i pozostawione do wyschnięcia też delikatnie się podkręcają, więc chyba o to chodzi Ale niezależnie od rodzaju włosów - unikajmy czesania mokrych, a nawet wilgotnych włosów. Po osuszeniu ręcznikiem, w miarę możliwości przeczeszmy je palcami, albo delikatnie tylko szczotką. Ja rozczesuję dokładniej jedynie pasma przy czole, bo są krótsze i mają tendencję do wywijania się w 4 strony świata, no i odrobinkę włosy z tyłu. Jeśli zostawiam je do wyschnięcia na powietrzu, co jakiś czas, w miarę wysychania, przeczesuję delikatnie włosy palcami/szczotką, żeby schły jakoś "po ludzku" A jak suszę suszarką, to używam tylko palców, dopiero pod koniec, już prawie suche, doprowadzam do ładu szczotką. Wtedy uzyskują jakąś tam objętość, ale nie sterczą.

Sorry za zaśmiecanie wątku, ale musiałam się podzielić, może macie też jakieś swoje ciekawe sposoby na pielęgnację. To tak w ramach przerwy między zabójczymi promocjami w YR, bo na razie jest bez szału z zamówieniami
Przeczytałam z rozdziawioną buzią to co napisałaś Mimo, że długi wpis, ale wnoszący wiele
Ja nigdy nie przykładałam wagi do tego czym czeszę włosy, od dawna używam szczotki drewnianej, ale dlatego, że po niej mniej mi się łupież osypywał jak jeszcze miałam problemy po szamponach z SLS Jutro będę przechodziła koło Rossmanna to wdepnę i zerknę na te szczotki, dobrze wiedzieć, że takie coś w ogóle jest, bo zawsze mi się wydawało, że wydawanie 60 zł na TT to czyste szaleństwo, bo to w końcu tylko szczotka
Co do moich sposobów to ja również suszę włosy przeczesując je tylko palcami, a szczotką dopiero jak są już suche. Poza tym bardzo sobie chwalę suszarkę z jonizacją i oczywiście z regulacją temperatury

Stary 2013-01-17, 14:33   #1844
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:36   #1845
gosiaczek6
Zakorzenienie

a ile ta szczotka z Ross kosztuje i dokładnie jak wygląda?
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 15:03   #1846
ankaw192
Raczkowanie

co do czesania, to ja mam kręcone i prawie nigdy ich nie czeszę, chyba, że prostuję
a propos szczotki, to parę lat temu miałam okazję uczestniczyć w zdjęciach do reklamy jednego z polskich produktów do włosów. Jakież było moje zdziwienie, kiedy odkryłam, jak osiągnąć efekt "lejących" się włosów, tak że ani jeden włosek nie odstaje (a kamera by to uchwyciła), nie elektryzują się i są lśniące. Do reklamy zatrudniono stylistę z UK i miał jakiś czarodziejski grzebień. Modelce po prostu umyto włosy, nie myślcie, że nałożono jej owy, reklamowany kosmetyk, nic z tych rzeczy. Tak więc umyto jej włosy ( niestety nie pamiętam jakich kosmetyków używano przy myciu) i ten fryzjer czesał je te włosy chyba z godzinę tym grzebieniem, potem jak zaczynały sie trochę psuć, to znowu trochę czesania i następny dubel.
Opisałam tą historię, bo to potwierdza, jak dużo daje to , czym się czeszemy
Mi się wydaje, że tu chodzi o ładunki, jakie się znajdują w naszych włosach. Niestety nigdy nie byłam orłem z fizyki. Pamiętam tylko eksperyment z laską ebonitową, jak się ją potarło o włosy to zaczynały się elektryzować, więc może podczas tego czesania "rozładowuje sie" te ładunki, albo cóś
ankaw192 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 15:04   #1847
rudy_kot
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję

Super teraz są!!

Mały szkicownik - Ja mam kręcone i np. tylko na mokro je mogę czesać, na sucho nie wolno, bo loki się puszą i wygląda to strasznie. Aczkolwiek jak czesać na mokro to tylko po odżywce, bo inaczej to się je wyrywa i łamie.

Czekam na zamówienie z YR, ale nadal jest "w toku"
Stary 2013-01-17, 15:04   #1848
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
a ile ta szczotka z Ross kosztuje i dokładnie jak wygląda?
To jest dokładnie ta szczotka, co na zdjęciu (jasne drewno). Zdjęcie pierwsze lepsze z google (blog iwetto.com, żeby nie było naruszania praw autorskich ). Nie mam paragonu, ale kosztuje +/- 25zł.

edit: śmiało zastąpię nią spracowaną już TT, polecam.

Cytat:
Napisane przez rudy_kot Pokaż wiadomość
Mały szkicownik - Ja mam kręcone i np. tylko na mokro je mogę czesać, na sucho nie wolno, bo loki się puszą i wygląda to strasznie. Aczkolwiek jak czesać na mokro to tylko po odżywce, bo inaczej to się je wyrywa i łamie.
To już zależy od włosów, chciałam tylko zaznaczyć, że czesanie na mokro, jest z reguły bardzo trudne, bo włosy się plączą. A plączące się włosy cóż, trzeba trochę pociągać. A to bardzo niszczy włosy, łuski często są jeszcze niedomknięte po myciu i rujnujemy nasze wysiłki w pielęgnowaniu... Tak samo spanie w mokrych włosach - mniejszym złem jest użycie suszarki i wysuszenie włosów, niż położenie się spać z mokrymi. To akurat też ciekawostka, bo nie zawsze mi się chciało suszyć, a rano nie mam czasu umyć włosów. Teraz suszę obowiązkowo, po prostu chłodnym nawiewem, po zabezpieczeniu włosów paroma kroplami jedwabiu w płynie (obowiązkowo, bo nie używam silikonów do mycia!). I nie widzę absolutnie żadnego zniszczenia suszeniem. Natomiast gorący nawiew błyskawicznie wysusza moje włosy, sprawdzałam to parę razy. Włosy zostawione do wyschnięcia mięciutkie jak ze snu, zimny nawiew - minimalnie mniej nawilżone, ale lepsza puszystość, objętość, a gorący nawiew dawał przesusz na końcówkach. Te same kosmetyki, inne suszenie, także nasze przyzwyczajenia też są bardzo ważne, nie tylko szampony, odżywki, SLS itp...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08130.jpg (67,3 KB, 132 załadowań)

Edytowane przez malyszkicownik
Czas edycji: 2013-01-17 o 15:14
Stary 2013-01-17, 15:07   #1849
rudy_kot
Wtajemniczenie

Fajna jest też wygładzająca z Avonu z włosiem. Jest na KWC Ale tego typu to raczej dla prostowłosych. Dla nas kręciołków ciężko ze szczotkami, raczej drewniane grzebienie z szerokim rozstawem zębów.

YR mogłoby wprowadzić akcesoria do sprzedaży
Stary 2013-01-17, 15:07   #1850
Kylpie
Raczkowanie

Cytat:
Na szczęście nie wszystkie, ale niestety duża większość
Kylpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 15:17   #1851
pitahaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kylpie Pokaż wiadomość
Tego pomarańczowego w tubce nie używałam, ale tego fioletowego, który jest teraz w gratisie i owszem. Właściwie używała go moja mama, a ja jej podbierałam... Generalnie ma dziwną, trochę tępą konsystencję, ale szybko się wchłania, dobrze nawilża, mnie nie zapchał... Ale też nie urzekł. Zapach mocno ziołowy i dziwna konsystencja mnie odstraszyły
O działaniu przeciwzmarszczkowym niestety się nie wypowiem młódka ze mnie...

Dziękuję Tego pomarańczowego nie lubię więc chciałam wiedzieć czy są podobne
Stary 2013-01-17, 15:20   #1852
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:
Fajna jest też wygładzająca z Avonu z włosiem. Jest na KWC Ale tego typu to raczej dla prostowłosych. Dla nas kręciołków ciężko ze szczotkami, raczej drewniane grzebienie z szerokim rozstawem zębów.

YR mogłoby wprowadzić akcesoria do sprzedaży
No właśnie ja mam proste włosy, lekko cieniowane, chociaż zapuszczam do wyrównania Więc kręconym nie mogę doradzać, bo się nie znam. Właśnie słyszałam o tej z Avonu, jak chciałam ją upolować, to akurat jakiś czas jej nie było, a potem to już chyba zapomniałam o tym, kupiłam TT i już zostałam przy niej. Ale mi się zużyła, w końcu to plastik i codzienne używanie zniszczy każdą szczotkę, więc znalazłam fajną alternatywę i się dzielę z Wami, może komuś też się spodoba
A próbowałaś grzebienia z TBS? Jest drewniany, zęby nie są jakoś ani za gęsto, ani za szeroko rozstawione, tak mi się wydaje, nie znam się też na grzebieniach, bo za bardzo nie używam Ale w miarę dobrze rozczesuje. Powiedz mi, jak mniej więcej dba się o kręcone włosy, żeby podkreślać skręty? Moja mama ma zupełnie inne włosy niż ja i coś tam jej doradzam zawsze, ale jednak inne są chyba zasady przy kręciołkach. Jej kręcą się włosy, ale jakoś tak dziwnie, czegoś im chyba jednak brakuje. Te kosmetyki, które działają u mnie, u niej tak średnio, bez rewelacji.
Stary 2013-01-17, 15:42   #1853
rudy_kot
Wtajemniczenie

Na Wizażu jest dużo info o kręciołkach Ale tak po krótce to szampony tylko dziecięce bez żadnych SLS czy SLES, te yr to się akurat do tego nie nadają. Raz na tydzień oczyszczanie mocniejszym szamponem (i tu yr może się przydać). Po umyciu zawsze odżywka, potem jeszcze najlepiej taka w psiukaczu ułatwiająca rozczesywanie i wtedy delikatnie można rozczesać, ale niektóre i tego nie robią Absolutnie nie wycierać włosów ręcznikiem!!! Tylko odciskać je w bawełnianą koszulkę Niektórym służy pielęgnacja bez silikonów, ja uważam, że te lekkie, które się zmywają wodą albo lekkim szamponem są ok Tzn. mi służą, ale to jak zawsze co włos to inaczej. Co jeszcze... Można olejować kręciołki, ale o tym za długo by tu pisać Ja osobiście lubię olej z wiesiołka(drogi niestety) lub olejek Babydream(tani i dobry, do ciała też ekstra). Jak coś to służę na PW, żeby więcej śmietnika nie robić :-P

Pokładam duże nadzieje, w nowej serii do włosów, może ona będzie sprzyjała kręciołkom. Bo na razie YR w tej kwestii ma słabe produkty.

A co do grzebienia z tbs, to mam zamiar zakupić; )
Stary 2013-01-17, 16:07   #1854
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7 f138a13b7c455c0 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Bo prawda jest taka, że w styczniu w zasadzie nie ma co kupić i faktycznie tylko kod -50% byłby w stanie skłonić wielu do zakupów. Tylko patrząc po kodzie merci niestety obawiam się, że to -50% może być na produkty w cenie regularnej...

Cytat:
Super teraz są!!

Cytat:
Napisane przez Kylpie Pokaż wiadomość
Na szczęście nie wszystkie, ale niestety duża większość
I nawet to ALS, które zawierają jest mało łagodne

Stary 2013-01-17, 16:42   #1855
koniczynka15
Zadomowienie

Cytat:
Zupełnie mi nie podchodzi ten krem 2w1, nawet mnie drażni Ale za to ten intensywnie nawilżający jest boski, takie masełko

Hehehe, położyłaś mnie na łopatki tym tekstem To już teraz wiem jak będę tłumaczyła w domku na głupie pytania po co mi tyle takich samych np. żeli Bo kawowych z JDM mam 9 sztuk

Też mi kiedyś tak napisali jak pytałam czy można zmienić mleczko Iris Noire na mleczko Vanille Noire.
Polecam się na przyszłość i rozumiem cię - ostatnio też się zakochałam w kawowym

Cytat:
Jest gdzieś tam w moim poście, że aktualnie pasuje mi Alterra. Chciałabym spróbować metody OMO, jak mi się skończy, aloesowego Equilibra, przeciwłupieżowego z Green Pharmacy albo któregoś z Isany, odżywki nie są najgorsze. Chociaż najbardziej kusi mnie zamówić szampon malinowy Balea, ale boję się, że ma SLS z racji, że jest niedrogi, na KWC nie ma niestety składu. Alterra ma bardzo przyjemne szampony, polecam spróbować, nie są strasznie delikatne, ale ślicznie pachną, dobrze oczyszczają, a włosy są świeże. Warto spróbować, jak nie przypasują, to trudno

Używałam kiedyś Facelle i faktycznie, włosy były mięciutkie i całkiem fajne, ale jednak jest dla mnie zbyt delikatny, średnio się pieni (w końcu to do higieny intymnej), no i praktycznie nie pachnie. Niestety, uwielbiam mocno pachnące kosmetyki i dobrą pianę, czuję wtedy że myję włosy Ale jak ktoś nie ma takich wymagań, to też proponuję spróbować, ciekawy kosmetyk

edit: o, przypomniało mi się! bardzo dobrze oceniam szampon Fitomed do suchych włosów KWC. Moje włosy nie są suche czy zniszczone, ale ten szampon naprawdę dba o włosy. Zawiera SLS, ale dopiero na 5 miejscu w składzie i jest absolutnie niewyczuwalny, a mam wrażenie, że dzięki temu oczyszcza włosy lepiej niż te wszystkie naturalne szampony. Przy drugim myciu wytwarza się dużo więcej piany, więc doskonale zmywa oleje. Pachniał już nie pamiętam dokładnie jak, raczej przyjemnie ziołowo, kolor średni, bo taki jakby ciemny słomkowy, typowy dla bazy myjącej, która została użyta (pamiętam, że miałam składniki do szamponów/żeli pod prysznic z ZSK i miały właśnie taki dziwny, bursztynowy kolor). Można zamówić np. na ☠☠☠☠☠☠☠ Śmiało polecam spróbować, ale z odżywką, bo oczywiście nie ułatwia rozczesywania z racji na skład. Średnio kosztuje około 10zł.
Mi niestety po facelle zaczęły włosy bardziej wypadać i musiałam odstawić

Cytat:
Ja z 15 lat temu znalazłam ofertę w Bravo Girl Skusili mnie prezentami Ale wiadomo jak to małolat, kasy swojej nie ma, więc zamawiałam mało żeby te prezenciki od nich ciągnąć Aż w końcu przestali mi przysyłać oferty, bo chyba moje zamówienia ich nie satysfakcjonowały I dłuuuuuuuuga przerwa od YR i 2 lata temu weszłam do sklepu YR widząc na wystawie napis -50% A teraz stacjonarka to się bieda wydaje

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Przeczytałam z rozdziawioną buzią to co napisałaś Mimo, że długi wpis, ale wnoszący wiele
Ja nigdy nie przykładałam wagi do tego czym czeszę włosy, od dawna używam szczotki drewnianej, ale dlatego, że po niej mniej mi się łupież osypywał jak jeszcze miałam problemy po szamponach z SLS Jutro będę przechodziła koło Rossmanna to wdepnę i zerknę na te szczotki, dobrze wiedzieć, że takie coś w ogóle jest, bo zawsze mi się wydawało, że wydawanie 60 zł na TT to czyste szaleństwo, bo to w końcu tylko szczotka
Co do moich sposobów to ja również suszę włosy przeczesując je tylko palcami, a szczotką dopiero jak są już suche. Poza tym bardzo sobie chwalę suszarkę z jonizacją i oczywiście z regulacją temperatury
Gdybyś chciała to na paatal.pl kiedyś można było kupić podróbkę TT. Podobno bardzo fajna i kosztowała chyba niecałe 30zł nazywa się dtangler

koniczynka15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 17:11   #1856
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:
Na Wizażu jest dużo info o kręciołkach Ale tak po krótce to szampony tylko dziecięce bez żadnych SLS czy SLES, te yr to się akurat do tego nie nadają. Raz na tydzień oczyszczanie mocniejszym szamponem (i tu yr może się przydać). Po umyciu zawsze odżywka, potem jeszcze najlepiej taka w psiukaczu ułatwiająca rozczesywanie i wtedy delikatnie można rozczesać, ale niektóre i tego nie robią Absolutnie nie wycierać włosów ręcznikiem!!! Tylko odciskać je w bawełnianą koszulkę Niektórym służy pielęgnacja bez silikonów, ja uważam, że te lekkie, które się zmywają wodą albo lekkim szamponem są ok Tzn. mi służą, ale to jak zawsze co włos to inaczej. Co jeszcze... Można olejować kręciołki, ale o tym za długo by tu pisać Ja osobiście lubię olej z wiesiołka(drogi niestety) lub olejek Babydream(tani i dobry, do ciała też ekstra). Jak coś to służę na PW, żeby więcej śmietnika nie robić :-P

Pokładam duże nadzieje, w nowej serii do włosów, może ona będzie sprzyjała kręciołkom. Bo na razie YR w tej kwestii ma słabe produkty.

A co do grzebienia z tbs, to mam zamiar zakupić; )
Mojej mamie znowu nie służą zbyt delikatne szampony, ona to tylko SLS, jak jej podsuwałam co i rusz jakieś moje kosmetyki, to jedynie odżywki jej pasowały i to te mocniejsze. Ma grube, bardzo gęste włosy, aż jej zazdroszczę, ciężko je ujarzmić "byle czym", ona znowu tylko SLS Dlatego dla mnie jest ciężkim przypadkiem Chociaż nie ma tych włosów wcale takich złych, jak na taką losową pielęgnację. Tylko tę szczotkę jej sprezentuję chyba. A z grzebieniem spróbuj, nie kosztuje jakoś nie wiadomo ile jak na drewniany grzebień, a może się spodoba.

Ja nie mogę się doczekać tego olejku do włosów, ktoś wstawiał skład i jak na YR to całkiem, całkiem! Bo do składów wielu produktów można by się przyczepić, bo reklamują się jako taka "zielona" firma...

Edytowane przez malyszkicownik
Czas edycji: 2013-01-17 o 17:12
Stary 2013-01-17, 17:15   #1857
wiki100
Rozeznanie

uzywalyscie bialej kredki do paznokci z yves? jakie wrazenia?
wiki100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 17:24   #1858
forssiczka
Rozeznanie

Cytat:
Mam włosy cienkie, zawsze oklapnięte
ja przeciwnie mam włosy grube, gęste i zdrowe, bezproblemowe rzec można, tylko jakoś nie mam cierpliwości, żeby je ponownie zahodować (co urosną tak do brody, to ucinam) - w każdym bądź razie kupiłam sobieszampon YR z malwą nadający objętości (kurcze, chciałam zalinkować, a nie widzę go na str.yr)- polecam Tobie, bo nawet moje ciężkie włosy pompuje ja uważam go za bardzo udany produkt (nie wiem jak inne szampony)

Cytat:
Napisane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7 f138a13b7c455c0 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
też mam takie przemyślenia wkręciłam się trochę w to YR, a w drogerii i taniej, i od ręki i sporo rzeczy wartych uwagi nie mniejszej niż yr

forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 18:00   #1859
stenka30
Zadomowienie

Wracając do włosów, to tylko ktoś kto ma proste może kręconym doradzać rozczesywanie na sucho-afro murowane, ja po odżywce rozczesuje mokre nic nie wyrywam, jak wyschną są ślicznie skręcone a suchych nie czeszę bo są potem napuszone i tylko warkocz wtedy.

A z innej beczki to kupiłam dziś w stacjonarnym pomadkę trwałą kolor pomarańczowy za 20 zł i jestem zadowolona założyłam już 3 kartę w tym miesiącu i mam spory zapas tuszy sp za zaproszenie dostanę znowu 5 pieczątek i skończę wreszcie 3 poziom a na ulotkach dla nowego znowu mam blankiet do zaproszenia koleżanki za pieczątki ale już nie będę przeginać
stenka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 18:09   #1860
basia296
Zadomowienie

Cytat:
a czy Wasi mężczyźni używali pianki do golenia? w regularnej cenie drogo wychodzi , tym bardziej że tylko 150 ml ale mam ja w ofercie za 11,95zł...Czy ona jest wydajna? A pozostałe produkty z serii Ginseng Active są warte uwagi?
Cała seria jest godna polecenia. Bardzo szkoda że bedzie wycofana. Warto kupić praktycznie kazdy produkt. Zarówno kremy jak i pianka są bardzo wydajne.
Przed chwilką dzwoniła do mnie Pani z YR w sprawie zamówienia z oferty styczniowej. Zamiast kompletu wpisałam zapas kremu Inositol z ulotki wyprzedażowej i to było źle. Musiałam wybrać inny kosmetyk ale z katalogu urody. Zamieniłam więc na wodę Ode. Zamówiłam Neonaturę, piankę oraz krem Ginseng Energie+. Wszytko jest i w przyszłym tygodniu bedę miec paczuszkę. Zamówienie w toku jak podejrzałam.

Edytowane przez basia296
Czas edycji: 2013-01-17 o 18:25
basia296 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości