|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Smarowidła czy też żele - z Yves Rocher mamy ich wiele! Promocje, oferty YR- cz
chyba niektóre mają ALS - czy przypadkiem nie ten z owsem?
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Smarowidła czy też żele - z Yves Rocher mamy ich wiele! Promocje, oferty YR- cz
|
|
|
|
#1833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
a czy Wasi mężczyźni używali pianki do golenia? w regularnej cenie drogo wychodzi , tym bardziej że tylko 150 ml ale mam ja w ofercie za 11,95zł...Czy ona jest wydajna? A pozostałe produkty z serii Ginseng Active są warte uwagi?
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nawet jak niektóre szampony mają ALS to jakoś mnie to nie przekonuję, zostaję przy Babydream, bo on wyciszył moją alergiczną skórę głowy, do tego włoski są po nim cudne Wiem, że to nie ten wątek, ale pokażę Wam jak wyglądają moje włoski po Babydream
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malinowego syn zuzyl juz dwie butle, limonkowego tez - i bardzo je lubi. Tu jest sklad: AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, SODIUM CHLORIDE, PARFUM, PANTHENOL , HYDROXYPROPYL GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, SODIUM BENZOATE, CITRIC ACID, NIACINAMIDE, POTASSIUM SORBATE, ALCOHOL, RUBUS IDAEUS FRUIT EXTRACT, Cl 16185. A dla zainteresowanych strona drogerii DM z wszystkimi dostepnymi produktami
Edytowane przez magdulenka Czas edycji: 2013-01-17 o 12:04 |
|
|
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładny kolorek , to naturalny?ja jeszcze nie testowałam szamponów z YR , mam 2 czekają na swoją kolej - jakiś wzmacniający i właśnie tez ten do włosów blond ..skusiłam się na promocje 50 % wtedy.Mam włosy cienkie, zawsze oklapnięte...ciemn blond , rok temu miała blond pasemka,teraz zostały tylko na końcach ale planuje znów zrobić i ten szampon z rumiankiem czeka właśnie ... Dziewczyny jak ja żałuje że tak późno zczaiłam ten wątek...często korzystałam z ulotek ze stacjonarki ale to sie w ogóle nie opłaca...mam te pieczątki ale muszę wydać 200zł chyba żeby miec 15zł...a tu każde zamówienie takie fajne prezenty
|
|
#1838 |
|
Raczkowanie
|
nie wszystkie
do włosów przetłuszczających się z pokrzywą nie ma.
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż słyszałam, że Babydream plącze włosy, nie mają po nim połysku, ale ja jestem zachwycona Ja używam tylko tego szamponu + raz w tygodniu olej (jak będziesz chciała wiedzieć jaki to zaklikaj na PW, żeby już tu offtopu nie robić ) A za pochwałę kolorku dziękuję Co do stacjonarki to ja też korzystałam długo, nikt mi nigdy nie zaproponował tam od siebie karty stałego klienta, dopiero jak Was zaczęłam czytać to zrobiłam się wręcz bezpruderyjna Do tego te prezenty ze stacjonarki to jakiś śmiech na sali w porównaniu do tych z internetowego. Kiedyś byłam zachwycona jak dostałam tam za darmo jakąś miniaturę Ale teraz to żenada Wiadomo, apetyt rośnie w miarę jedzenia
|
|
#1840 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1841 |
|
Konto usunięte
|
a tak z ciekawości - pamietacie skąd w ogóle się te wysyłkowe oferty u was wzieły? tzn. źródło pierwotne?
bo tak własnie sobie myślę i przypomniec nie mogę, a jestem przekonana,ze dostawałam wysyłkowe oferty zanim sklep YR w moim mieście się pojawił. |
|
|
|
#1842 |
|
Zadomowienie
|
Kolejna rzecz, która mi wpadła do głowy - dziewczyny, duże znaczenie ma też to, jak traktujemy włosy po umyciu. I nie chodzi mi o suszarkę, bo "sztuczny" nawiew wcale nie jest taki zły, dopóki jest zimny
Bardziej chodzi mi o czesanie. Od ponad roku używałam słynnej Tangle Teezer i będę ją zachwalać każdemu, zdecydowanie wspomaga poprawianie kondycji włosów - mniej ciągnie, mniej wyrywa, generalnie mniej niszczy i faktycznie wygładza włosy, nie wiem jak w przypadku kręconowłosych, ja mam długie i raczej proste. Mam też grzebień z TBS, ten drewniany i również polecam, dobrze sobie radzi z rozczesywaniem, jednak w przypadku włosów bez większego problemu plątania się, gęstszych, no i raczej wysuszonych niż po umyciu. Myślę, że dla krótszych włosów sprawdzi się idealnie. Poza tym jednak mocno przyzwyczaiłam się do TT i jakoś nie mogę się odzwyczaić ![]() Aż do wczoraj... Byłam w Rossmannie i kupiłam sobie szczotkę z naturalnym włosiem, drewnianą. Rozmiar ten średni, bo jest taka mała, nadawałaby się w sumie do większej torebki, średnia i duża, prostokątna. Wahałam się nad nią, ale takie szczotki są polecane chyba do prostowania włosów, mocnego wygładzania, do włosów bardzo długich i gęstych. Moje owszem, mają już sporą długość, ale są raczej cienkie i walczę raczej o objętość, więc nie wzięłam jej. Generalnie zakochałam się - czesze włosy zupełnie jak TT, sunie po włosach jak po masełku, jakby dodaje im życia, objętości, mokre włosy też ładnie rozczesuje, no i cenowo wychodzi korzystniej. Chociaż TT i tak można dostać już dużo taniej niż ja ponad rok temu (dałam 50-60zł na All?), to szczotka z Ross kosztowała jakoś ok. 25zł. PS. Pisałam o czesaniu mokrych włosów. Mam proste włosy, ale kojarzę, że kręconowłose nie powinny czesać swoich włosów po umyciu, zresztą moja nierozczesane i pozostawione do wyschnięcia też delikatnie się podkręcają, więc chyba o to chodzi Ale niezależnie od rodzaju włosów - unikajmy czesania mokrych, a nawet wilgotnych włosów. Po osuszeniu ręcznikiem, w miarę możliwości przeczeszmy je palcami, albo delikatnie tylko szczotką. Ja rozczesuję dokładniej jedynie pasma przy czole, bo są krótsze i mają tendencję do wywijania się w 4 strony świata, no i odrobinkę włosy z tyłu. Jeśli zostawiam je do wyschnięcia na powietrzu, co jakiś czas, w miarę wysychania, przeczesuję delikatnie włosy palcami/szczotką, żeby schły jakoś "po ludzku" Sorry za zaśmiecanie wątku, ale musiałam się podzielić, może macie też jakieś swoje ciekawe sposoby na pielęgnację. To tak w ramach przerwy między zabójczymi promocjami w YR, bo na razie jest bez szału z zamówieniami
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;38698687]a tak z ciekawości - pamietacie skąd w ogóle się te wysyłkowe oferty u was wzieły? tzn. źródło pierwotne?
bo tak własnie sobie myślę i przypomniec nie mogę, a jestem przekonana,ze dostawałam wysyłkowe oferty zanim sklep YR w moim mieście się pojawił.[/QUOTE] Ja z 15 lat temu znalazłam ofertę w Bravo Girl Skusili mnie prezentami Ale wiadomo jak to małolat, kasy swojej nie ma, więc zamawiałam mało żeby te prezenciki od nich ciągnąć Aż w końcu przestali mi przysyłać oferty, bo chyba moje zamówienia ich nie satysfakcjonowały I dłuuuuuuuuga przerwa od YR i 2 lata temu weszłam do sklepu YR widząc na wystawie napis -50% A teraz stacjonarka to się bieda wydaje ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
Mimo, że długi wpis, ale wnoszący wiele Ja nigdy nie przykładałam wagi do tego czym czeszę włosy, od dawna używam szczotki drewnianej, ale dlatego, że po niej mniej mi się łupież osypywał jak jeszcze miałam problemy po szamponach z SLS Jutro będę przechodziła koło Rossmanna to wdepnę i zerknę na te szczotki, dobrze wiedzieć, że takie coś w ogóle jest, bo zawsze mi się wydawało, że wydawanie 60 zł na TT to czyste szaleństwo, bo to w końcu tylko szczotka ![]() Co do moich sposobów to ja również suszę włosy przeczesując je tylko palcami, a szczotką dopiero jak są już suche. Poza tym bardzo sobie chwalę suszarkę z jonizacją i oczywiście z regulacją temperatury
|
|
#1844 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
a ile ta szczotka z Ross kosztuje i dokładnie jak wygląda?
|
|
|
|
#1846 |
|
Raczkowanie
|
co do czesania, to ja mam kręcone i prawie nigdy ich nie czeszę, chyba, że prostuję
![]() a propos szczotki, to parę lat temu miałam okazję uczestniczyć w zdjęciach do reklamy jednego z polskich produktów do włosów. Jakież było moje zdziwienie, kiedy odkryłam, jak osiągnąć efekt "lejących" się włosów, tak że ani jeden włosek nie odstaje (a kamera by to uchwyciła), nie elektryzują się i są lśniące. Do reklamy zatrudniono stylistę z UK i miał jakiś czarodziejski grzebień. Modelce po prostu umyto włosy, nie myślcie, że nałożono jej owy, reklamowany kosmetyk, nic z tych rzeczy. Tak więc umyto jej włosy ( niestety nie pamiętam jakich kosmetyków używano przy myciu) i ten fryzjer czesał je te włosy chyba z godzinę tym grzebieniem, potem jak zaczynały sie trochę psuć, to znowu trochę czesania i następny dubel. Opisałam tą historię, bo to potwierdza, jak dużo daje to , czym się czeszemy ![]() Mi się wydaje, że tu chodzi o ładunki, jakie się znajdują w naszych włosach. Niestety nigdy nie byłam orłem z fizyki. Pamiętam tylko eksperyment z laską ebonitową, jak się ją potarło o włosy to zaczynały się elektryzować, więc może podczas tego czesania "rozładowuje sie" te ładunki, albo cóś
|
|
|
|
#1847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mały szkicownik - Ja mam kręcone i np. tylko na mokro je mogę czesać, na sucho nie wolno, bo loki się puszą i wygląda to strasznie. Aczkolwiek jak czesać na mokro to tylko po odżywce, bo inaczej to się je wyrywa i łamie. Czekam na zamówienie z YR, ale nadal jest "w toku"
|
|
|
#1848 |
|
Zadomowienie
|
To jest dokładnie ta szczotka, co na zdjęciu (jasne drewno). Zdjęcie pierwsze lepsze z google (blog iwetto.com, żeby nie było naruszania praw autorskich
edit: śmiało zastąpię nią spracowaną już TT, polecam. To już zależy od włosów, chciałam tylko zaznaczyć, że czesanie na mokro, jest z reguły bardzo trudne, bo włosy się plączą. A plączące się włosy cóż, trzeba trochę pociągać. A to bardzo niszczy włosy, łuski często są jeszcze niedomknięte po myciu i rujnujemy nasze wysiłki w pielęgnowaniu... Tak samo spanie w mokrych włosach - mniejszym złem jest użycie suszarki i wysuszenie włosów, niż położenie się spać z mokrymi. To akurat też ciekawostka, bo nie zawsze mi się chciało suszyć, a rano nie mam czasu umyć włosów. Teraz suszę obowiązkowo, po prostu chłodnym nawiewem, po zabezpieczeniu włosów paroma kroplami jedwabiu w płynie (obowiązkowo, bo nie używam silikonów do mycia!). I nie widzę absolutnie żadnego zniszczenia suszeniem. Natomiast gorący nawiew błyskawicznie wysusza moje włosy, sprawdzałam to parę razy. Włosy zostawione do wyschnięcia mięciutkie jak ze snu, zimny nawiew - minimalnie mniej nawilżone, ale lepsza puszystość, objętość, a gorący nawiew dawał przesusz na końcówkach. Te same kosmetyki, inne suszenie, także nasze przyzwyczajenia też są bardzo ważne, nie tylko szampony, odżywki, SLS itp... Edytowane przez malyszkicownik Czas edycji: 2013-01-17 o 15:14 |
|
|
|
#1849 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajna jest też wygładzająca z Avonu z włosiem. Jest na KWC
Ale tego typu to raczej dla prostowłosych. Dla nas kręciołków ciężko ze szczotkami, raczej drewniane grzebienie z szerokim rozstawem zębów.YR mogłoby wprowadzić akcesoria do sprzedaży
|
|
#1850 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego pomarańczowego nie lubię więc chciałam wiedzieć czy są podobne
|
|
#1852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc kręconym nie mogę doradzać, bo się nie znam. Właśnie słyszałam o tej z Avonu, jak chciałam ją upolować, to akurat jakiś czas jej nie było, a potem to już chyba zapomniałam o tym, kupiłam TT i już zostałam przy niej. Ale mi się zużyła, w końcu to plastik i codzienne używanie zniszczy każdą szczotkę, więc znalazłam fajną alternatywę i się dzielę z Wami, może komuś też się spodoba A próbowałaś grzebienia z TBS? Jest drewniany, zęby nie są jakoś ani za gęsto, ani za szeroko rozstawione, tak mi się wydaje, nie znam się też na grzebieniach, bo za bardzo nie używam Ale w miarę dobrze rozczesuje. Powiedz mi, jak mniej więcej dba się o kręcone włosy, żeby podkreślać skręty? Moja mama ma zupełnie inne włosy niż ja i coś tam jej doradzam zawsze, ale jednak inne są chyba zasady przy kręciołkach. Jej kręcą się włosy, ale jakoś tak dziwnie, czegoś im chyba jednak brakuje. Te kosmetyki, które działają u mnie, u niej tak średnio, bez rewelacji.
|
|
|
|
|
#1853 |
|
Wtajemniczenie
|
Na Wizażu jest dużo info o kręciołkach
Ale tak po krótce to szampony tylko dziecięce bez żadnych SLS czy SLES, te yr to się akurat do tego nie nadają. Raz na tydzień oczyszczanie mocniejszym szamponem (i tu yr może się przydać). Po umyciu zawsze odżywka, potem jeszcze najlepiej taka w psiukaczu ułatwiająca rozczesywanie i wtedy delikatnie można rozczesać, ale niektóre i tego nie robią Absolutnie nie wycierać włosów ręcznikiem!!! Tylko odciskać je w bawełnianą koszulkę Niektórym służy pielęgnacja bez silikonów, ja uważam, że te lekkie, które się zmywają wodą albo lekkim szamponem są ok Tzn. mi służą, ale to jak zawsze co włos to inaczej. Co jeszcze... Można olejować kręciołki, ale o tym za długo by tu pisać Ja osobiście lubię olej z wiesiołka(drogi niestety) lub olejek Babydream(tani i dobry, do ciała też ekstra). Jak coś to służę na PW, żeby więcej śmietnika nie robić :-PPokładam duże nadzieje, w nowej serii do włosów, może ona będzie sprzyjała kręciołkom. Bo na razie YR w tej kwestii ma słabe produkty. A co do grzebienia z tbs, to mam zamiar zakupić; )
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
Bo prawda jest taka, że w styczniu w zasadzie nie ma co kupić i faktycznie tylko kod -50% byłby w stanie skłonić wielu do zakupów. Tylko patrząc po kodzie merci niestety obawiam się, że to -50% może być na produkty w cenie regularnej...
I nawet to ALS, które zawierają jest mało łagodne
|
#1855 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i rozumiem cię - ostatnio też się zakochałam w kawowym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nazywa się dtangler
|
|
|
#1856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego dla mnie jest ciężkim przypadkiem Chociaż nie ma tych włosów wcale takich złych, jak na taką losową pielęgnację. Tylko tę szczotkę jej sprezentuję chyba. A z grzebieniem spróbuj, nie kosztuje jakoś nie wiadomo ile jak na drewniany grzebień, a może się spodoba.Ja nie mogę się doczekać tego olejku do włosów, ktoś wstawiał skład i jak na YR to całkiem, całkiem! Bo do składów wielu produktów można by się przyczepić, bo reklamują się jako taka "zielona" firma...
Edytowane przez malyszkicownik Czas edycji: 2013-01-17 o 17:12 |
|
|
|
|
#1857 |
|
Rozeznanie
|
uzywalyscie bialej kredki do paznokci z yves? jakie wrazenia?
|
|
|
|
#1858 |
|
Rozeznanie
|
ja przeciwnie mam włosy grube, gęste i zdrowe, bezproblemowe rzec można, tylko jakoś nie mam cierpliwości, żeby je ponownie zahodować (co urosną tak do brody, to ucinam) - w każdym bądź razie kupiłam sobieszampon YR z malwą nadający objętości (kurcze, chciałam zalinkować, a nie widzę go na str.yr)- polecam Tobie, bo nawet moje ciężkie włosy pompuje
ja uważam go za bardzo udany produkt (nie wiem jak inne szampony)też mam takie przemyślenia wkręciłam się trochę w to YR, a w drogerii i taniej, i od ręki i sporo rzeczy wartych uwagi nie mniejszej niż yr
|
|
|
|
#1859 |
|
Zadomowienie
|
Wracając do włosów, to tylko ktoś kto ma proste może kręconym doradzać rozczesywanie na sucho-afro murowane, ja po odżywce rozczesuje mokre nic nie wyrywam, jak wyschną są ślicznie skręcone a suchych nie czeszę bo są potem napuszone i tylko warkocz wtedy.
A z innej beczki to kupiłam dziś w stacjonarnym pomadkę trwałą kolor pomarańczowy za 20 zł i jestem zadowolona założyłam już 3 kartę w tym miesiącu i mam spory zapas tuszy sp za zaproszenie dostanę znowu 5 pieczątek i skończę wreszcie 3 poziom a na ulotkach dla nowego znowu mam blankiet do zaproszenia koleżanki za pieczątki ale już nie będę przeginać
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przed chwilką dzwoniła do mnie Pani z YR w sprawie zamówienia z oferty styczniowej. Zamiast kompletu wpisałam zapas kremu Inositol z ulotki wyprzedażowej i to było źle. Musiałam wybrać inny kosmetyk ale z katalogu urody. Zamieniłam więc na wodę Ode. Zamówiłam Neonaturę, piankę oraz krem Ginseng Energie+. Wszytko jest i w przyszłym tygodniu bedę miec paczuszkę. Zamówienie w toku jak podejrzałam. Edytowane przez basia296 Czas edycji: 2013-01-17 o 18:25 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

ładny kolorek , to naturalny?

do włosów przetłuszczających się z pokrzywą nie ma.

Jutro będę przechodziła koło Rossmanna to wdepnę i zerknę na te szczotki, dobrze wiedzieć, że takie coś w ogóle jest, bo zawsze mi się wydawało, że wydawanie 60 zł na TT to czyste szaleństwo, bo to w końcu tylko szczotka