|
|
#2131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
Cytat:
![]() co do snu 4,5kg naturalnie kurcze trochę dużo jest wózek! fotelik też mam i co sie okazuje ze cybex ma adaptery do tako!! wiec kupilam a wszyscy mowili ze nie ma. razem wózek, fotel i adapter 1776zl a i jak dla mnie spacerówka rozkłada się do płaskiego
|
|
|
#2132 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
ja też
Cytat:
![]() Lampkę żyrafę kupiłam -20zł to nawet jak mi się znudzi to mogę wymienić bez żalu Co do dywanu, to muszę kupić jakiś na środek pokoju, bo mamy same panele. Co prawda też nie lubię dywanu i mamy tylko jeden mały u Julki w pokoju. Cytat:
Wiem, że po gazie rozweselającym często występują wymioty, a tam chyba każda używa. Co do kup, to ja poproszę o lewatywę Cytat:
super zakupy Cytat:
Cytat:
od niej szybciej się nie rodzi, ale ułatwia ułożenie i podczas porodu warto kręcić się na niej, bo dziecko szybciej schodzi w dół Cytat:
Cytat:
za badania i sen hahah dokładnie Julci badanie moczu wyszło pozytywnie, jedynie uwaga - za mało pije. Ale ona od kilku dni w ogóle nie chce jeść i pić :/ Moi rodzice zabrali ją do siebie, tam może zje coś. Także się cieszę
|
|
|
|
#2133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- włąsnie mój brat który zablokował się barkiem przy porodzie ważył 4.5 kg i poród naturalny oczywiscie |
|
|
|
|
|
#2134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() bardzo się cieszę!
|
|
|
|
#2135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego ja też wagą się nie przejmuję tylko rozmiarem główki
|
|
|
#2137 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie słyszałam jeszcze, żeby waga była wskazaniem do cesarki, jedynie znam przypadki, że w trakcie sn okazuję się że dziecko za duże i kobieta nie da rady sama urodzić i wtedy robią cesarkę ale chyba zazwyczaj najpierw jest podejście z sn
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
![]() coś mi reszte cytatów wcieło ![]() co pamiętam to Nestelle sen niezły a powiedzcie mi wyniki moczu powinny być już na drugi dzień co nie? miałam zrobić jutro badanie ale o 9 zabawa choinkowa u Julki więc nie zdążyłabym obrócić z labolatorium busem więc musze podjechać w poniedziałek i mam nadzieje ze na wtorek wyniki bedą
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
no zaraz się rozkleję, ja bym chciała już Florka przy sobie
i cały czas chce mi się jeść!!!!
|
|
#2141 |
|
Wtajemniczenie
|
A jaki masz rozmiar główki ?
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- za wizytę Dragusia no i na jutro dla nestelle zboczuchy
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2013-01-17 o 12:20 |
|
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja pamietam ze zawsze jak bylam mlodsza i chora - u babci jedzonko smakowalo o Niebo lepiej niz w domu, no ale dogadzanie babci zostalo do tej pory ![]() zawsze mowi ''chociaz kromeczke och az mi sie na wspomnienia zebralo, jak dziadzio zyl jeszcze i grila w ogrodku pod baloknem mi robil, zaberal w ''gory'' takie okoliczne pagorki na spacery i zawsze jaks skarb sie znajdowla jak w karty grlismy ooo a to juz qrde w czerwuc 9 lat bedzie jak go z nami nie ma ![]()
Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-01-17 o 12:13 |
|
|
|
|
|
#2143 |
|
Zadomowienie
|
Miałam wczoraj bochenek chleba....miałam.
Zrobiłam już pomidorową więc zapraszam Panie do mnie. Ciągnie mi sie ten dzień strasznie... Czekam więc na Ostry Dyżur na TVN. Mogłabym byc twórcza i np. poczytać poradniki dla mam, ale....mam lenia. Napisałam smska do koleżanki w sprawie wózka. Mam nadzieję, że będzie mieć dzisiaj czas, to byśmy pojechali go w końcu zobaczyć i/lub zabrać od razu. Jutro do SR. Będzie o karmieniu piersią. Nawet mężul ze mną idzie ![]() A tak to obijam się od ścian, bo posprzątane, poprane, pozmywane...
|
|
|
#2144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do główki - kuba miała 34 a ninka więcej - (teraz nie pamiętam musiałabym sprawdzić chyba 37 ). Znam rodzinkę gdzie oni wszyscy mają wieeelkie głowy przy urodzeniu i przez pierwsze lata życia ...śmiesznie to wygląda ... jak ufoludki ... ale też pewnie mega ciężko urodzić takie nieproporcjonalne dziecko....... Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2145 |
|
Wtajemniczenie
|
Strippi, super, że Julka już w porząsiu z siusianiem
![]() Obserwuje Cie, możesz napisać jaką miałas geometrię dzidziusia wczoraj? AC, HC, BPD i FL? muszę sobie mojego szkrabcia namalować ![]() Co do wagi dzidziusia to wydaje mi się jednak, ze jest ona brana pod uwagę (tak jak na linku który podałam 4,5kg niby - mnie to 4 kg chodziło po głowie)... szwagierka mówiła, że też ją mierzyli - kilka wymiarów z okolicy bioder, miednicy, żeby sprawdzić czy da radę urodzić swojego malucha... Więc tu się nakładają dwa czynniki... możliwości kobitki i wielkość dziecka Jaka jestem ciekawa czy te moje szerokie biodra, które miałby być mi taaaaaakie pomocne przy porodzie na coś się zdadzą ![]() Uf, ciacho w piekarniku, obiad przygotowany do ostatecznej obróbki termicznej... odpoczynek i czekam na teścia
|
|
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
w moim lab są po 17ej tego samego dnia.
Cytat:
hehe ja też. stały punkt dnia
|
|
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tam,oj tam zaraz zboczuchy ...... takie przygody mogą być całkiem fajne .... zwłaszcza we śnie
|
|
|
#2148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ew jak ci sie nudzi. teleportnij sie do mnie - obiad musze o14 zaczac robic ![]() a jakos weny nie mam Cytat:
a ja sie zalamalam buuuu
|
||
|
|
|
|
#2149 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie przyszłe Mamusie!
![]() Jestem tu nowa i wiem, że może trochę późno piszę, ale mam nadzieję, że mimo wszystko mnie przyjmiecie do swojego grona... Jestem niespełna 25-letnią, młodą żonką, a wkrótce i młodą mamą (ptp 21.04.2013) ![]() Witam serdecznie!
|
|
#2150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z wielką przyjemnością Cię przyjmiemy a wiadomo czy chłopiec czy dziewczynka? skąd jesteś?
|
|
|
|
|
|
#2151 |
|
Przyczajenie
|
Ach, no tak, zapomniałam zupełnie o najważniejszym! Będziemy mieli córeczkę Maję
|
|
#2152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę że noc poślubna była owocna hihi ![]() Cytat:
|
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i ps. widać ze w ''miesiąc miodowy'' nie próżnowaliście a ja dojadam wczorajsze pomarancze .... yhmmm mowie wam Niebo w Gebie ... |
|
|
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
A ile trwa ciąża? 10mcy?
|
|
#2156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje
|
|
|
#2157 |
|
Rozeznanie
|
widzę, że moje goniące mnie dinozaury i mąż broniący nas sankami to pikuś przy waszych snach
![]() młoda miała mieć 3600. dzien po usg urodziła się z wagą 4200. subtelna różnica dlatego ja się boję o moje ciuszki rozm.56( na szczescie kilka sztuk). po młodej nówki, może mały ubierze.....ogladałam kiedyś DDTVN, był w nim reportaż o dzieciach które własnie przez to ze sa duze miały uszkodzone barki. to się jakoś nazywa niezgodność coś tam- barkowa.chyba. generalnie dzieci nie tylko miały połamane barki ale coś tam stałe uszkodzone wymagające rehabilitacji, a nfz nie chiał płacić za tyle godzin, ile było potrzebne. matki z tego stowarzyszenia postulowały aby dzieci z prawdopodobną wagą urodzeniową powyżej 4kg rodzone były cesarskim cięciem.
|
|
#2158 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję
![]() Nie do końca noc poślubna, bo Majeczkę poczęliśmy jakiś miesiąc po ślubie. W każdym razie nie próżnowaliśmy zbyt długo... ;-)
|
|
#2159 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
Melduję się po wizycie.Synka nie widziałam,ale wymacała mnie porządnie bo mówiłam jej że dzień przed wizytą twardniał mi brzuch i ciągnął do dołu.Powiedziała że jest wszystko okej,ale zapisała 3 x dziennie nospę i magnezin.Niedługo ciężarówkami będę do domu te tabletki przywozićCo do snów,to przybijam piątkę,też miałam jakiś nieźle sprośny,ale nie pamiętam do końca co to było
|
|
#2160 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hc 293 ac 247 fl 59 mój ma chyba dużą głowę ![]() A lekarz na sr mówił nam, że szerokie biodra mają znaczenie ale w sensie --? szeroka miednica, a nie np wąska i spore otłuszczenie Cytat:
A na pewno fajniejsze niż moje: nie mogłam całą noc dziecka piersią nakarmić aż 3 dnia zaczął mi sam mówić dlaczego mi nie idzie ![]() ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

tak mnie to wykończyło ,że czuję się w ogóle nie wyspana..... 

Wszystko super tam, bo od razu zmienili posciel jej i wrzucili do wanny - a co by bylo w polskim szpitalu ??? ile trzebaby spedzic w takim stanie, zanim ktos by to sprzatnal, o ile w ogole zmieniliby posciel???
super zakupy 

05.07.2008

A na pewno fajniejsze niż moje: nie mogłam całą noc dziecka piersią nakarmić aż 3 dnia zaczął mi sam mówić dlaczego mi nie idzie