|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
moja siostra urodzila corke a on mowi " oo wreszcie corka"a moja siostra mowi "co ?" a on nic nic.. a okazalo sie ze co.... NIE UWIERZYCIE!!!!!!!!!!!!!!! ! ![]() powiedzial tak i sie nie ma co dziwic bo jakis czas pozniej okazalo sie ze ma 5 synow ... hahahahahha ![]() :brzyda l:mozecie przeczytac to na bialo? bo jak nie,to normalnie to napisze. Na bialo bo to jednak drazliwy temat haha Edytowane przez d0tkaaa Czas edycji: 2013-01-17 o 15:06 |
|
|
|
|
#4562 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiunia-Sto lat
![]() ![]() I dzień dobry wszystkim ![]() Znów tyle naskrobałyście, , że nawet nie wiem czy wszystko nadrobiłam ![]() Ale cytować mi się nie chce, bo sobie leżę i z telefonu was śledzę ![]() Piszecie o częstotliwości wizyt- ja chodzę prywatnie co 4 tygodnie, a w międzyczasie sie jeszcze załapuje na Nfz, ale to i tak średnio wychodzi mi wizyta co 3 tygodnie. A moglabym co tydzień chodzić malucha oglądać ![]() I w ogóle już sie nie mogę doczekać, aż Mała da o sobie znać. .. Dziewczyny te co już czują kopniaki kiedy poczułyście je po raz pierwszy? Dziś znowu obudził mnie okropny ból głowy :banghead::banghead: już nie wiem od czego to.. A i muszę sie pochwalić: ustaliliśmy termin ślubu na 16 marca sukienkę mam już na oku, jutro musze skoczyć do Katowic sprawdzić czy mają ją w sklepie stacjonarnym
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm to ile masz wizyt na NFZ ja myslalam ze sa tylko 3? |
|
|
|
|
#4564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę bo się już zasiedziałam, a za 5 min wychodzę |
|
|
|
|
#4566 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
źle? Cytat:
Gratulcje Cytat:
|
|
#4567 |
|
Konto usunięte
|
Dotka
Nie mogę uwierzyć, że Twoja siostra chce z nim być... No ale nie mieszam się, różne mają ludzie powody takich decyzji... Co do pieluszek wielorazowych, ja na pewno takich nie kupię. Po prostu znam siebie i wiem, że nie wyrobię z tym wszystkim - dziecko, dom, jeszcze dodatkowe pranie sobie robić.. Nawet sobie nie kupuję ciuchów, które ciężko uprać (np. nic nie piorę ręcznie) i najbardziej lubię takie, których nie trzeba prasować. A jeszcze na własne życzenie sobie robić pranie i to wcale niełatwe - noł fenks. Trzymam kciuki za wizyty
|
|
|
|
#4568 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co widzę w suwaczku to jesteście tydzień wcześniej
Ale jak Cię to pocieszy to Moje Dziecię dziś mnie totalnie olewa
|
#4570 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Asiunia wszystkiego najlepszego Cytat:
Ja na wizyty chodzę średnio co 3 tygodnie (NFZ), w tzw. międzyczasie chodzę czasem prywatnie ale głównie na USG. U mnie był wczoraj, TŻ to myślałam, że głowę do talerza wsadzi tak mu smakowało, pękałam z dumy ![]() Cytat:
). Niech w końcu zobaczy potomka na monitorze ![]() Jakiś czas temu, któraś z Was pisała, że pokazywała rodzinie zdjęcie z usg kruszynki, a rodzinka stwierdziła, że to fasolka otóż mój Tż podczas jednej z ostatnich rozmów ze swoją babcią, opowiadał jej (po mojej relacji z ostatniego usg w 10 tyg), że maluch ma rączki i nóżki i serduszko pracowało, na co babcia "...i co, powiesz jeszcze, że powiedziało Ci 'cześć'' babcia chyba myśli, że w 1 trymestrze dzidzia to wciąż okrągła komórka jajowa ![]() Cytat:
ja to jestem ślubna wariatka no i gratki, będzie taka uroczystość na wątku Edit: pytałam o Perse, a już ją widzę na wątku ![]() Muszę Wam się jeszcze przyznać do jednej rzeczy - kupiłam dziś czapeczkę dla maluszka... miałam nic nie kupować ale nie wytrzymałam
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcwn15l9xp4yuo.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-11...ale_Jakuba.jpg Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2013-01-17 o 15:17 Powód: aktualizacja danych :) |
|||
|
|
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wizyt na NFZ jest więcej. Ile trzeba, ale ustawowo USG 3. Chociaż to kwestia lekarza. Ja miałam już sześć wizyt i sześć USG. Moja siostra chodzi do tej samej gin. Nie ma żadnych problemów z ciążą i też ma USG na każdej wizycie. Do tej pory już jakieś 8 razy
|
|
|
|
|
#4572 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ma jeszcze tydzień, potem będzie kara ![]() Cytat:
ale to nie jakaś typowa ślubna Ja też już zaliczylam zakupy dla małej
|
|
|
#4573 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dziś grochówa
![]() ![]() Będziemy
|
#4574 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dotkaaa jestem w totalnym szoku ![]() Nie chcę oceniać, ale powiem, że nie rozumiem jak można żyć w takim związku jak Twoja siostra. |
|
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Moje wg usg też jest starsze więc wtedy by wyszło, że zaczęło kopać jeszcze później
|
#4577 |
|
Zadomowienie
|
Ja od wczoraj czuje smyranie w środku brzucha, dziwne to jest, ale zaczęło się powtarzać, więc myślę że to może być moje Dziecię. Tak czuję właśnie jakby bąbelki pękały, albo coś mnie smyrało delikatnie.
Dziecię czy nie Dziecię - oto jest pytanie
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już po badaniach
![]() Wszystko z dzidzią dobrze, ma już 6,26 cm kość nosowa jest, przezierność karkowa 1,1 więc to najważniejsze. Lekarz pokazywał wszystkie narządy, chociaż ja słabo widziałam bo to było normalne usg, spodziewałam się co najmniej 3 d. Dzidzia na początku spała lub odpoczywała i leżała na brzuszku z podkurczonymi rączkami i nóżkami tak jak mamusia lubi spaćDziękuję wszystkim za kciuki trzymam kciuki za pozostałe wizyty dzisiejsze
|
#4579 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nadrabiam Was, ale mam czytania ![]() Cytat:
Cytat:
Też miałam podobny dylemat, bo miałam termin porodu na 20 czerwca, a 29 września zaplanowanty ślub, co dawało mi 3 miesiące na "ogarnięcie się". Najbardziej martwiłam się jak ja kupię sukienkę, bo przecież zamawia się ją min 3 miesiące wcześniej Bałam się jak będę się czuła i wyglądała .... Niestety życie samo zdecydowało i ciąży nie donosiłam Ale na ślubie było cudownie Na pocieszenie powiem, że moja koleżanka brała ślub i robiła normalne weselicho miesiąc po porodzie i bawiła się świetnie. Dziecko było pilnowane na zmianę przez wszystkich, ale większość imprezy smacznie spało w wózku na sali, gdzie się ludzie bawlili ![]() A tego dnia też będę się bawiła na weselu u najlepszego kupmla męża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Życzę Ci spełnienia marzeń i cudownego maluszka, takiego różowego i piękniutkiego Sto lat!Mów mi "proszę pani" Cytat:
"Naturalne przysysanie do szerokiego smoczka w kształcie piersi, dzięki czemu karmienie ma się stać bardziej naturalne dla dziecka. Smoczek jest wyposażony w innowacyjne płatki, które powodują, że przypomina on pierś. Ułatwia to łączenie karmienia butelką i piersią " Idę nadrabiać dalej
|
||||||
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super wieści ![]() I jaki spokojny Aniołek
|
|
#4581 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
No kurde wizyt tak ale usg.. :P ![]() mam wlaczony tv na rozmowach w toku i jest o perfekcyjnych paniach domu i jedna tak wytresowala meza ze wchodzi do domu w przedpokoju rozbiera sie do golasa i idzie sie kompac zeby zonie nie nabrudzic w domu ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
![]() ja sie nie wtracam ma swoje lata ... kiedys bylam pomocna jak wziol laptopa i poszedl do banku a okazalo sie ze jest w katowicach czy gdzies tam hahahahah
|
|||
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
tańczenie generalnie to Dzidziola usypia nie pobudza
![]() Pukałam i cisza, wypiłam zimne mleko i cisza Nawet zjadłam czekoladę (teraz mam wyrzuty sumienia )bo myślałam, że pomoże i też ciszaPozostaje tylko skrzyczeć, a jak już to nie pomoże to nie wiem
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotka gratulejszyn..
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
http://forum.we-dwoje.pl/topics19/ru...cka-vt2705.htm No to niewiem poprostu chyba ma dzis focha
|
|
|
|
|
#4584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super! Dobrze, że maluch rośnie zdrowo ![]() ![]()
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będzie lanie jak postanowi się obudzić w końcu
|
|
#4586 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzwoniłam dziś do przychodni przyszpitalnej i pani z którą rozmawiałam była zdziwiona,że doktor mi nie powiedział że trzeba się udać po kartę ciąży do pokoju pielęgniarek. Ale nic straconego, dostanę ją na następnej wizycie 4.02, tylko muszę się po nią zgłosić
Byłam dziś u dentysty, nie chcieli mi dać znieculenia przy plombowaniu-ale na szczęście nie bolało. Pani doktor stwierdziła że najbezpieczniej jest znieczulenie dopiero po 20-22 tyg dawać. Hm a jaka jest różnica między karmieniem piersią a karmieniem odsysanym mlekiem z butelki? Wydaje mi się że ta druga opcja jest wygodniejsza,bo można uniknąć pogryzionych,krwawiących sutków i bólu tym związanego.Cytat:
Wolałabym żeby wszedł tuż po porodzie. Ale jeszcze zobaczymy, przeanalizujemy wszystkie za i przeciw.Cytat:
Dzielisz się z nami cennymi informacjami Cytat:
Cytat:
A u mnie dziś gulasz z wieprzowiny z papryką i pieczarkami a do tego kasza gryczana prażona.Cytat:
![]() Jeśli na następnej wizycie się będzie tak samo zachowywał to popytam o terminy do innych lekarzy. Zależy mi żeby lekarz prowadzący moją ciążę był z tego szpitala (Karowa w Warszawie), bo chciałabym tam rodzic i mają tam endokrynologów-ginekologów na miejscu.
|
|
#4587 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38700547]Dotka Nie mogę uwierzyć, że Twoja siostra chce z nim być... No ale nie mieszam się, różne mają ludzie powody takich decyzji... Co do pieluszek wielorazowych, ja na pewno takich nie kupię. Po prostu znam siebie i wiem, że nie wyrobię z tym wszystkim - dziecko, dom, jeszcze dodatkowe pranie sobie robić.. Nawet sobie nie kupuję ciuchów, które ciężko uprać (np. nic nie piorę ręcznie) i najbardziej lubię takie, których nie trzeba prasować. A jeszcze na własne życzenie sobie robić pranie i to wcale niełatwe - noł fenks. Trzymam kciuki za wizyty [/QUOTE]co do pieluch tez tak myślę, też nie cierpię prać ręcznie i uwielbiam ubrania których nie trzeba prasować, więc po co jeszcze życie utrudniać Cytat:
no bardzo był spokojny aż się na początku zmartwiłam. Ale ja też byłam bardzo spokojna przed wizytą więc pewnie sobie spał Cytat:
Cytat:
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra idę do sklepu, bo mimo, że mam focha na Tż to biedny musi coś jeść
|
#4589 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A to, co przeczytałam później, to mnie rozwaliło normalnie. Aż się dziwię, że ona po takich kłamstwach ciągle z nim jest.Cytat:
![]() Cytat:
A co do ruchów, to jeśli te pyknięcia były ruchami dziecka, to w 15tyg. Ginka powiedziała, że to nie wykluczone, ale raczej za wcześnie na to. I jeśli są, to nie będą regularne. Cytat:
|
|
#4590 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

ja to jestem ślubna wariatka 

Ale na ślubie było cudownie 

Super wieści