|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
U nas to wszystko zależy od tego jakie menu wybierzemy, ale ceny wahają się od 160zł/os do 200zł/os
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Przepiękne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1172 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
Nie nadążam odpisywać
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1173 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co myślicie o podwójnym menu, żeby goście potwierdzając obecność wybierali co jedzą?
U nas się z czymś takim nie spotkałam, ale kojarzę, nie wiem skąd, pewnie z filmów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1174 |
BAN stały
|
Velika tylko raz jadłam kluski śląskie na weselu i to było... w Starogardzie Gdańskim
![]() Tajik u nas nie będzie tego bo wszystko jest na półmiskach,a nie podawane do stołu jak w innych częsciach kraju... Więc każdy i tak wybiera co chce i ile chce. Edytowane przez misiadelko Czas edycji: 2013-01-17 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1176 | |
Zadomowienie
|
o nieee karaoke nieee
![]() Cytat:
Kurcze no nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Winter is coming
|
Impreza bez klusek śląskich to nie impreza, o!
![]()
#1178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze można dopisać ![]() Edytowane przez kroooliczek89 Czas edycji: 2013-01-17 o 17:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
BAN stały
|
http://www.youtube.com/watch?v=dbP_w0EcnUo
Nie czaję typiary w białej długiej sukni (3:30) Velika to jak u mnie bez ryżu z białym sosem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie przerażają menu niektórych z dziewczyn. 6 ciepłych dań? Co ile będziecie je podawać? Pomiędzy tym desery, ciasta, tort, lody, jakieś zakąski ? Szkoda mi by było tyle jedzenia, bo wiadomo ile sie z tego zmarnuje. Cytat:
![]() Musisz brać pod uwagę, że ceny baaardzo się różnią od regionu. Niektóre dziewczyny płacą ponad 200 pln za jeden dzień, inne mniej i mają dwa dni. Nie ma co porównywać tak. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
BAN stały
|
Dokładnie, wszystko zależy od rodzaju lokalu, miasta/wsi, regionu i ludzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1182 | |||
Zakorzenienie
|
My za 150zł. osoba mamy: 4 dania ciepłe, zimne przekąski, sałatki, owoce, ciasta, soki, napoje gazowane, kawa/herbata. Stół wiejski to koszt 2000zł.-ale widze,że coś drogo. A i przy 100os. mamy tort gratis,a u nich są pyszne torty
![]() Cytat:
U nas owoce będą "wyfiletowane" cokolwiek to znaczy ![]() I też się zastanawiam co będzie z dziećmi. Będziemy zapraszali,ale szczerze wolałabym uniknąć tłumu dzieciaków na swoim weselu. Wiadomo,jakieś bliskie dzieci typu dzieci siostry tż to spoko (swoją drogą zastanawiam się czy nam nie wyskoczą ze swoim ślubem w 2014). Ale już dalsze to brr ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas pierwsze dania podaje się na talerzu, resztę już na półmiskach. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Zakorzenienie
|
o to ja nie wyobrażam sobie mojego wesela bez dzieci
![]() ![]() ![]() edit: znalazłam przypadkiem zdjęcia mojej sali ![]() Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2013-01-17 o 19:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Siadam jeszcze na trochę do nauki, trzymajcie za mnie kciuki jutro 10-12 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdjecia fiaciora wstawiam w zał. niestety kiepskie, ale lepszego nie mam... W ogóle to jest mój osobisty fiacior, spadek po dziadku ![]() ![]() ![]() ![]() Co do menu to my mamy za 190zl, ale meny może wzrosnąć do 200... w cenie: obiad (np. rosół, potrawka o której pisała misiadelko, ziemniaki, frytki i 6 rodzai mięs - po 4 kawałki na osobę, surówki), 7 zimnych przystawek, 3 dania gorące przed północą, o północy udziec płonący, 3 dania gorące po północy, 8 rodzai ciast - napoje, alko i owoce we własnym zakresie.. Poprawiny - 2800 Co do DJa to mamy zaklepanego - cena 2500-2800, ale musimy sie jeszcze z nim spotkać i dogadać co jest za ilę. POdejrzewam że zapłacimy 2800, bo będziemy chceli stroje, maski, czapki itd.. ![]()
Edytowane przez agunineczka Czas edycji: 2013-01-17 o 19:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Zakorzenienie
|
A to nasze auto
![]() ![]() ![]() ![]() Nie będę miała oporów żeby nim jechać do ślubu ![]() Tylko nie wiem jak TŻ... Wiecie jak to facet ![]() ![]() A na Targach jakoś tak spodobał mi się ten fotograf. Mówił że przygotowania + ceremonia + wesele + plener w inny dzień za 1900zł. Chyba z 20 minut oglądałam jego albumy i książki ![]() http://www.stikfoto.pl/index.html Edytowane przez kroooliczek89 Czas edycji: 2013-01-17 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1188 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bo nauka mnie wykańcza i nie wyspałam się, ale już mam ten straszny dzień za sobą i zaraz spadam odsypiać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ciasta planuję max 4 blachy, bo czytałam że z dużej się 60 kawałków wykroi, a powinno się 3 na osobę liczyć. A nie mam zamiaru pakować potem tego ludziom do domu, żeby się nie zepsuło ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Amen ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1189 |
BAN stały
|
My na pewno jakimś BMW (TŻ by się osrał gdybym w tym wypadku się wtrąciła
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1190 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale igłaaaaaaaaa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę, żeby trochę jedzenia zostało (rozdamy gościom i rodzice wezmą), niż żeby zabrakło... a z tego co wiem, porcje w lokalu, w którym mamy mieć wesele, nie są jakieś ogromne. Ja jestem przeczulona na punkcie jedzenia na weselach po ostatnim angielskim weselu, na którym byłam ![]() Któraś z dziewczyn pytała o 2 wersje menu dla gości, do wyboru. W Anglii jest to standardem ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-01-17 o 20:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Zakorzenienie
|
nina90 nie wspomnę jak tym autem sie jeździ - płynie i buja przy max prędkości
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1193 |
BAN stały
|
agu, puszki zamontuj za autem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1194 |
Zakorzenienie
|
misiadelko no w sumie to by pasowało
![]() toć fiaciks to już zabytek jest chyba.. ![]()
Edytowane przez agunineczka Czas edycji: 2013-01-17 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My płacimy 190 zł i mamy 3,5 porcji mięsa na osobę, wcześniej rosół i potrawkę. Mamy też 2 porcje ciasta na osobę i deser, a potem jeszcze zimne zakąski chyba też 2 porcje na osobę i na kolację 1,5 porcji. Wolimy żeby było więcej bo musi starczyć na śniadanie dla nocujących w hotelu (nie wykupujemy śniadania hotelowego). krooliczek, mi się wydaje takie trochę biedne te menu jeśli chodzi o ilość porcji, ale w sumie jak wesele się u Was skończy już o 2 to może i starczy ![]() Co do fotografa to nie kojarzę go z Targów... A wydawało mi się, że wszystkie stoiska z foto przeszłam ![]() magdalenka, jakie masz typy sal? Pochwal się ![]() Kate Noir, no co za chamstwo z tymi tablicami ![]() ![]() U nas w pracy dzisiaj była mała impreza - oficjalne pożegnanie poprzednie kierowniczki (skończyła pracę u nas już przed świętami,a le teraz oficjalne pożegnanie było). Także był catering, kawka. Fajnie było ![]() Kupiłam sobie też dzisiaj kozaki. Bo moje tzw. oficerki pękły mi w szwach,. Tzn, jeden but. I teraz cały tydzień byłam zmuszona chodzić w emu, bo kozaki na obcasach mam u szewca (fleczki były do wymiany), a koleś wywiesił kartkę, że warsztat czynny do 16 z powodu choroby, a ja do 16 pracuję... Więc nie miałam jak ich odebrać. Jutro najpierw zadzwonię i zapytam czy już jest normalnie czynne. Ale mnie to wkurzyło, bo nie rozumiem - to on do 16tej jest zdrowy a od 16tej choruje? I tak przez kilka dni? ![]() No a akurat kilka dni temu dostałam smsa z klubu CCC, że likwidują kolekcję zimową i dla klubowiczów jest -30%. Przymierzałam wczoraj fajne oficerki, ale nie było mojego rozmiaru. Babka sprawdziła mi gdzie jest dostępny ten rozmiar i dziś tam zadzwoniłam, odłożyli mi te buty no i kupiłam ![]() ![]()
#1196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój teraz też sobie kupił BMW i niczym innym nie żyje.... i chce jechac na zlot do krakowa ;pp
![]() |
#1197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kate Noir chyba bym zatłukła za te tablice ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3 normalne porcje i przystawka czy jak? U mnie nie ma takiej... reglamentacji (w pewnym sensie), stąd pytanie.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zamówiłam ostatnio przypadkiem skrzypka na ślub! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tutaj stronka http://www.dariuszbaginski.alpha.pl/...b_pogrzeb.html
http://s1.suwaczek.com/20140802310214.png ![]() Aparat góra i dół + ekspander - 9 maj 2012 Edytowane przez emilka901 Czas edycji: 2013-01-17 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Zakorzenienie
|
wenedka, nie. Chodzi o 3,5 porcji mięsa na osobę. U nas nie ma tzw, talerzówy tylko są platery, półmiski. No i chodzi o to, że każdy może zjeść max 3,5 porcje mięsa
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.