Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM2014cz7 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-17, 17:46   #1171
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość

Jak wygląda u Was cennik na osobę w 2014 roku?
U nas to wszystko zależy od tego jakie menu wybierzemy, ale ceny wahają się od 160zł/os do 200zł/os Pewnie wybierzemy coś pomiędzy

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Ja podpisałam umowę na ok. 170 zł/os. Jeżeli chodzi o poprawiny, to się płaci 1500 zł (z góry za 50 osób) i jakby przybyło więcej osób, to dodatkowo po 30 zł za os. My zrezygnowaliśmy z poprawin, bo u nas prawie nikt na nie nie przyjedzie, a byśmy musieli zapłacić te 1500 zł nawet jakby 5 osób było. To jest za drogo zdecydowanie.... W zamian za poprawiny weźmiemy barmana.
A menu już ustalaliście?

Cytat:
Na obiad 4 porcje mięsa na osobę, a później to już nie było napisane. Jedno wiem na pewno (z relacji znajomych) - nikt nie wyszedł głodny, więc było ok. Znajomi zrobili z tego poprawiny i jeszcze do domu im zostało
Ciasto domowego wypieku mamy w cenie, tylko tort musimy dokupić, ale nie ma z tym problemu, bo mają katalog, z którego wybieramy wzór, dostosowują do liczby gości i sami zamawiają - my tylko płacimy.
Osobno płacimy jeszcze za kwiaty na stołach i owoce. Za namową właściciela zrezygnowaliśmy z wiejskiego stołu w zamian za prosię pieczone w całości (koszt 550-650 zł w zależności od wielkości) no i ten barman 1800-2000 zł + wódka.
A i jeszcze wybraliśmy opcję 10 zł/os - napoje bez ograniczeń (soki, wody, Sprite, Pepsi, Fanta i inne markowe).
Widzę, że wiesz więcej ode mnie na temat naszej sali My jak podpisywaliśmy umowę to za dużo się nie dowiedzieliśmy, bo wujek powiedział, że jeszcze jest mnóstwo czasu i dopiero później będziemy szczegóły ustalać W ogóle nasze mamy jak się rozgadały z wujem to temat wesela zszedł na dalszy plan

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
Kishlaczkowa to część moich zbiorów
Przepiękne A jak z dostępnością tulipanów na początku lipca? Kurcze gdyby nie to, że są tak nie trwałe to na pewno bym miała bukiet z tulipanów A może są jakieś sposoby, żeby tak szybko nie zwiędły?
Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Też miałam to powiedzieć
My menu gdzieś miesiąc przed będziemy ustalać. Menedżerka lokalu mi powiedziała, że do czasu naszego wesela menu zmieni się ok. 4 razy.
Już myślałam, że tylko ja jestem jakaś zacofana co do menu, bo na chwilę obecną nic nie wiem Też będziemy ustalać dopiero ok. miesiąc przed

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 17:46   #1172
little_zosh
Rozeznanie

Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20

Nie nadążam odpisywać

Cytat:
Napisane przez tajik girl Pokaż wiadomość
Dzięki A oglądaliście mniejszą salę? Bo my planujemy 50-60 osób, więc chyba mniejsza byłaby dla nas. Ale czy to ta z drewnianymi ławami?
Tam jest tylko jedna sala na wesele. Ta mniejsza z drewnianymi ławami, to nie jest sala weselna, tylko taka salka obok, żeby można sobie spokojnie porozmawiać przy herbacie/kawie/ciastach, czy różnych alkoholach My planujemy wesele na 120 osób, na 50/60 ta sala byłaby za duża jednak.

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 17:46   #1173
tajik girl
Raczkowanie

Dziewczyny a co myślicie o podwójnym menu, żeby goście potwierdzając obecność wybierali co jedzą?
U nas się z czymś takim nie spotkałam, ale kojarzę, nie wiem skąd, pewnie z filmów
tajik girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 17:47   #1174
misiadelko
BAN stały

Velika tylko raz jadłam kluski śląskie na weselu i to było... w Starogardzie Gdańskim

Tajik u nas nie będzie tego bo wszystko jest na półmiskach,a nie podawane do stołu jak w innych częsciach kraju... Więc każdy i tak wybiera co chce i ile chce.

Edytowane przez misiadelko
Czas edycji: 2013-01-17 o 17:48
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 17:49   #1175
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Velika tylko raz jadłam kluski śląskie na weselu i to było... w Starogardzie Gdańskim
Ja chyba zawsze

Cytat:
Napisane przez tajik girl Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co myślicie o podwójnym menu, żeby goście potwierdzając obecność wybierali co jedzą?
U nas się z czymś takim nie spotkałam, ale kojarzę, nie wiem skąd, pewnie z filmów
Według mnie nie ma sensu. Ale to jak uważacie

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 17:50   #1176
nina90
Zadomowienie

o nieee karaoke nieee

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Ja już na głowę dostaję jak czytam te wszystkie menu :/

Co sądzicie o takim? Wesele było by do godziny powiedzmy 2. Tak planujemy

Zupy: ( do wyboru 1 rodzaj )
Rosół z makaronem
Barszcz z pasztecikiem
Bulion z paluszkiem
Krem pieczarkowy lub borowikowy
Krem brokułowy
Krem neapolitański
Krem zielony
Kremy-podawane z grzankami lub groszkiem ptysiowym
II danie 2 porcje / os.
Kaczka –wcześniej marynowana w ziołach ,podana ze śliwką, jabłkiem i marynowaną dynią
Soczysta pierś drobiowa z suszonymi pomidorami- w plastrach
Kotlet schabowy po królewsku ( bukiet warzyw zapiekanych z przyprawami włoskimi panierowany w jajku -z sezamem)
Pieczeń wieprzowa z suszoną żurawinąw plastrach
Polędwiczka wieprzowa DIJON marynowana w ziołach
Zraz wołowy z boczkiem zapiekanym
Pieczeń ze schabu z kurkami i cebulką-w plastrach
Ziemniaki opiekane ze skórką
Ziemniaki gotowane-Frytki -Pyzy
Sos pieczeniowy
Zestaw jarzyny gotowanej i surówki ( 5 rodzajów)
III Kawa i ciasto-własnego wypieku: szarlotka, sernik, placek z wiśniami, kruche babeczki z bitą śmiet. i owocami oraz tort Czarny Las- na bitej śmietanie lub deser lodowy z owocami
Sok, woda

IV Kolacja-zakąski 3 porcje / os.
Pieczeń drobiowa w plastrach ze szpinakiem, czerwonym pieprzem,pieczarkami,sele rem naciowym , oliwkami i kaparami-( w plastrach)
½ jajka w szynce wiejskiej z majonezem
Paluszki szparagowe w polędwicy zawijane
½ medalionu z łososia marynowanego z cebulką, ogórkiem kwasz., marchewką
Tatar z cebulką, ogórkiem
Sałatka grecka lub z kurczakiem
Ser camembert pieczony w cieście francuskim podany z żurawiną lub tartoletki warzywne z serem
Dipy: czosnkowy i meksykański
Pieczywo: 7 rodzajów
Masło
Łączny koszt: 145.- zł / os

Bo jak tak czytam jakie macie menu, ile pozycji to to wydaje mi się biedne
W cenie jest wszystko poza alkoholem. Ciasta, Tort, owoce, napoje zimne i ciepłe. Dekoracja sali, żywe kwiaty w kolorz bukietu panny młodej... Apartament dla nas, bezpłatny parking, brak korkowego.

Kurcze no nie wiem My płacimy podobna kwotę , ale mamy obiad dwudaniowy + 4 gorące dania + napoje + owoce + "zimna płyta" + tort, ciasta, paczki dla gosci No i do tego + poprawiny z 1 świeżym gorącym daniem.

charmsy
trollbeads

<----
nina90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 17:51   #1177
velika
Winter is coming

Impreza bez klusek śląskich to nie impreza, o!

velika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-17, 17:55   #1178
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez little_zosh Pokaż wiadomość
I zaczynacie obiadem? To pewnie by się jeszcze jakiś ciepły posiłek przydał... Bo tak o 17 obiad, o 21 kolacja i 23 tort? Ale tortem ludzie się nie najedzą, potem możnaby im coś koło 1 dać jeszcze, jakiś barszczyk chociaż.
Ale to tylko takie moje myśli A właściciele sali wam nie pomogą jakoś w decyzji?
Wersja z ciepłą kolacją kosztuje 190zł za osobę więc jest spora różnica :/ Musimy to jeszcze przedyskutować

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Zawsze można dopisać

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding

Edytowane przez kroooliczek89
Czas edycji: 2013-01-17 o 17:57
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 18:00   #1179
misiadelko
BAN stały

http://www.youtube.com/watch?v=dbP_w0EcnUo
Nie czaję typiary w białej długiej sukni (3:30)

Velika to jak u mnie bez ryżu z białym sosem
Stary 2013-01-17, 18:13   #1180
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość

misiadelko te wesele to jakaś porażka to mój klaun reprezentował wyższy poziom myślę, że takie błędy nam nie grożą.

Cytat:
Ja już na głowę dostaję jak czytam te wszystkie menu :/

Co sądzicie o takim? Wesele było by do godziny powiedzmy 2. Tak planujemy

Zupy: ( do wyboru 1 rodzaj )
Rosół z makaronem
Barszcz z pasztecikiem
Bulion z paluszkiem
Krem pieczarkowy lub borowikowy
Krem brokułowy
Krem neapolitański
Krem zielony
Kremy-podawane z grzankami lub groszkiem ptysiowym
II danie 2 porcje / os.
Kaczka –wcześniej marynowana w ziołach ,podana ze śliwką, jabłkiem i marynowaną dynią
Soczysta pierś drobiowa z suszonymi pomidorami- w plastrach
Kotlet schabowy po królewsku ( bukiet warzyw zapiekanych z przyprawami włoskimi panierowany w jajku -z sezamem)
Pieczeń wieprzowa z suszoną żurawinąw plastrach
Polędwiczka wieprzowa DIJON marynowana w ziołach
Zraz wołowy z boczkiem zapiekanym
Pieczeń ze schabu z kurkami i cebulką-w plastrach
Ziemniaki opiekane ze skórką
Ziemniaki gotowane-Frytki -Pyzy
Sos pieczeniowy
Zestaw jarzyny gotowanej i surówki ( 5 rodzajów)
III Kawa i ciasto-własnego wypieku: szarlotka, sernik, placek z wiśniami, kruche babeczki z bitą śmiet. i owocami oraz tort Czarny Las- na bitej śmietanie lub deser lodowy z owocami
Sok, woda

IV Kolacja-zakąski 3 porcje / os.
Pieczeń drobiowa w plastrach ze szpinakiem, czerwonym pieprzem,pieczarkami,sele rem naciowym , oliwkami i kaparami-( w plastrach)
½ jajka w szynce wiejskiej z majonezem
Paluszki szparagowe w polędwicy zawijane
½ medalionu z łososia marynowanego z cebulką, ogórkiem kwasz., marchewką
Tatar z cebulką, ogórkiem
Sałatka grecka lub z kurczakiem
Ser camembert pieczony w cieście francuskim podany z żurawiną lub tartoletki warzywne z serem
Dipy: czosnkowy i meksykański
Pieczywo: 7 rodzajów
Masło
Łączny koszt: 145.- zł / os

Bo jak tak czytam jakie macie menu, ile pozycji to to wydaje mi się biedne
W cenie jest wszystko poza alkoholem. Ciasta, Tort, owoce, napoje zimne i ciepłe. Dekoracja sali, żywe kwiaty w kolorz bukietu panny młodej... Apartament dla nas, bezpłatny parking, brak korkowego.
Wiesz co, według mnie spokojnie wystarczy. Przecież ludzie na weselu nie siedzą i nie jedzą wciąż.

Mnie przerażają menu niektórych z dziewczyn. 6 ciepłych dań? Co ile będziecie je podawać? Pomiędzy tym desery, ciasta, tort, lody, jakieś zakąski ? Szkoda mi by było tyle jedzenia, bo wiadomo ile sie z tego zmarnuje.

Cytat:
Taaa już kiedyś omawiałyśmy ten ślub i wesele (jako wątkowa masochistka oglądałam wszystkie części) i stwierdziłyśmy, że albo typiara została zmuszona do tego ślubu (dziecko chrzczone na ślubie) albo rodzinka jest psychiczna (matka na☠☠☠ana od prawie samego początku), żeby jeszcze było mało kamerzysta ostro ☠☠☠nięty bo nagrał wszystko, nawet moment kiedy ksiądz opierdziela młodych za coś tam...

Cytat:
Napisane przez nina90 Pokaż wiadomość

Kurcze no nie wiem My płacimy podobna kwotę , ale mamy obiad dwudaniowy + 4 gorące dania + napoje + owoce + "zimna płyta" + tort, ciasta, paczki dla gosci No i do tego + poprawiny z 1 świeżym gorącym daniem.
Musisz brać pod uwagę, że ceny baaardzo się różnią od regionu. Niektóre dziewczyny płacą ponad 200 pln za jeden dzień, inne mniej i mają dwa dni. Nie ma co porównywać tak.
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 18:33   #1181
misiadelko
BAN stały

Dokładnie, wszystko zależy od rodzaju lokalu, miasta/wsi, regionu i ludzi Jakby ludzie tyle nie płacili to i właściciele braliby mniej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-17, 18:37   #1182
moooniaaaa
Zakorzenienie

My za 150zł. osoba mamy: 4 dania ciepłe, zimne przekąski, sałatki, owoce, ciasta, soki, napoje gazowane, kawa/herbata. Stół wiejski to koszt 2000zł.-ale widze,że coś drogo. A i przy 100os. mamy tort gratis,a u nich są pyszne torty

Cytat:
Bo ja sama nie mogę wnieść owoców, a moja mama mówi, że zawsze są owoce więc powinny być. Ale czy ja wiem? Ja nigdy owoców nie jem na weselu, więc nie wiem czy dopłacać za te owoce.

Nie wiem czy będą u mnei dzieci... Zaproszone będą, ale raczej nikt nie zabiera...
Zależy jakie owoce, jak jakieś winogrona, mandarynki to spoko, zawsze się coś skubnie :P
U nas owoce będą "wyfiletowane" cokolwiek to znaczy
I też się zastanawiam co będzie z dziećmi. Będziemy zapraszali,ale szczerze wolałabym uniknąć tłumu dzieciaków na swoim weselu. Wiadomo,jakieś bliskie dzieci typu dzieci siostry tż to spoko (swoją drogą zastanawiam się czy nam nie wyskoczą ze swoim ślubem w 2014). Ale już dalsze to brr nie chcę plątających się dzieciaków w kościele, włażących mi w kadr, latających po sali, oczywiście większość mnie za to krytykuje

Cytat:
Napisane przez rom4ntyczk4 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi, czy któraś z Was będzie miala Dj'a? Jaką cenę macie?
U nas 2000-2200

Cytat:

Tajik u nas nie będzie tego bo wszystko jest na półmiskach,a nie podawane do stołu jak w innych częsciach kraju... Więc każdy i tak wybiera co chce i ile chce.
A ja nie jadłam klusek śląskich
U nas pierwsze dania podaje się na talerzu, resztę już na półmiskach.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 18:50   #1183
Kate Noir
Zakorzenienie

o to ja nie wyobrażam sobie mojego wesela bez dzieci Nawet specjalny stolik im zorganizuję Uwielbiam patrzeć na wirujące maluszki, gorzej jak będą jakieś rozwydrzone Zobaczymy jeszcze jak będzie z miejscami.

edit: znalazłam przypadkiem zdjęcia mojej sali http://www.camea.rzeszow.pl/images/sa12.jpg

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-01-17 o 19:25
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 18:52   #1184
tajik girl
Raczkowanie

Cytat:

O, z tymi półmiskami to może i dobry pomysł Ja sama nie jem czerwonego mięsa, pewnie będzie paru wegetarian itd, więc to by było dobre wyjście Dzięki, jakoś o półmiskach nie pomyślałam.

Siadam jeszcze na trochę do nauki, trzymajcie za mnie kciuki jutro 10-12 Jak zdam to będzie cud
tajik girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 19:00   #1185
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nina90 Pokaż wiadomość
serio super?? Tzn wiem bo mnie siepodoba, TŻ kocha "takie" auta, sam podobny miał ale sprzedał
No ale wszyscy dziwnie reagują Tym bardziej, że widac ze to nie "normalny" garbus

Ooo duzym fiatem tez swietnie!!!
Masz moze jego fote??

(My tez bedziemy moze, zobaczymy czy kolega do lipca 2014 nie sprzeda go)
no super, super, takie auto z duszą
zdjecia fiaciora wstawiam w zał. niestety kiepskie, ale lepszego nie mam... W ogóle to jest mój osobisty fiacior, spadek po dziadku wiec tym bardziej zależy mi żeby nim jechać tylko musimy go troszke podpicować np. srebrne lusterka i takie tam pierołki, bo technicznie jest ok

Co do menu to my mamy za 190zl, ale meny może wzrosnąć do 200...
w cenie: obiad (np. rosół, potrawka o której pisała misiadelko, ziemniaki, frytki i 6 rodzai mięs - po 4 kawałki na osobę, surówki), 7 zimnych przystawek, 3 dania gorące przed północą, o północy udziec płonący, 3 dania gorące po północy, 8 rodzai ciast - napoje, alko i owoce we własnym zakresie..

Poprawiny - 2800

Co do DJa to mamy zaklepanego - cena 2500-2800, ale musimy sie jeszcze z nim spotkać i dogadać co jest za ilę. POdejrzewam że zapłacimy 2800, bo będziemy chceli stroje, maski, czapki itd..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg STH76564.jpg (43,7 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez agunineczka
Czas edycji: 2013-01-17 o 19:02
agunineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 19:30   #1186
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Fajne menu i wg mnie jedzenia powinno starczyć. Tylko nie ma klusek śląskich, więc ja bym się nie najadła
EDIT: Jest łosoś, więc coś bym jednak zjadła
Wybór menu to będzie kolejny koszmar dla mnie, bo ja nie jem jak inni ludzie, a na swoim weselu będę tylko kluski śląskie pałaszować Więc na pewno będzie bez żadnych dziwnych rzeczy, które nie wiem jak smakują.
Myślę to samo nie ma klusek śląskich = nie ma jedzenia łososia tez uwielbiam
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 19:33   #1187
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

A to nasze auto Zdjęcie niestety kiepskie bo robione telefonem ale innego nie mam Zasypany śniegiem Kolorek ma taki śliczny bordowy metalik Niestety nie widać na zdjęciu dokładnie.
Nie będę miała oporów żeby nim jechać do ślubu
Tylko nie wiem jak TŻ... Wiecie jak to facet Chciałby zaszpanować

A na Targach jakoś tak spodobał mi się ten fotograf. Mówił że przygotowania + ceremonia + wesele + plener w inny dzień za 1900zł.
Chyba z 20 minut oglądałam jego albumy i książki
http://www.stikfoto.pl/index.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg golfik.jpg (107,0 KB, 14 załadowań)

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding

Edytowane przez kroooliczek89
Czas edycji: 2013-01-17 o 19:36
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 19:49   #1188
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie też :/ wstawanie o 4 rano skutecznie zabija we mnie resztki energii... I jakie kolwiek pozytywne nastawienie
Witaj w klubie, ja też się dzisiaj o 4 zwlekałam...

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Hejo

Co się dzieje kochana?

A bo nauka mnie wykańcza i nie wyspałam się, ale już mam ten straszny dzień za sobą i zaraz spadam odsypiać

Cytat:
My chyba taką terenóweczkę wynajmiemy (ale to jeszcze nie jest pewne). Dla mnie osobiście dłuuuuuuuuuuuuga, biała limuzyna to nie jest to.
A poza tym dziś moje autko się popsuło i ledwie do pracy zdążyłam, bo szwagier mnie musiał zawieźć. Normalnioe masakra!!!!!!
My na chwilę obecną będziemy mieli białe Audi Q7 od znajomych, chociaż wystawili je na sprzedaż (chce która?), ale jak to sprzedadzą to wezmą od ojca czarne takie samo, więc się nie martwię o auto

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy zobaczyć restauracje. Trochę jestem rozczarowana cenami. Liczyłam na to, że cena 200zł/osobę to cena z poprawinami, a tu niekoniecznie. 205 zł na łebka, bez poprawin, więc przy naszych 100 osobach... W dodatku na wiosce... To ciekawe ile w dużych miastach trzeba zapłacić. Trudno muszę zejść na ziemię i dostosować się do budżetu naszego, najwyżej nie będzie to piękny hotel tylko sala bankietowa i już.

Jak wygląda u Was cennik na osobę w 2014 roku?
U nas 195zl/os z poprawinami, bez ciasta, tortu i napojów (oraz alkoholu ofc). Dzieci do lat 5 gratis. Duuuuuuuuuuuuużo, bardzo duuuuuuuuuuużo jedzenia

Ciasta planuję max 4 blachy, bo czytałam że z dużej się 60 kawałków wykroi, a powinno się 3 na osobę liczyć. A nie mam zamiaru pakować potem tego ludziom do domu, żeby się nie zepsuło

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Amen

Cytat:
4.500 zł.
Co do ilości ciast to nie mam pojęcia, restauracja się tym zajmie i nawet nie pamiętam ile tego mam. Ciasta zazwyczaj na imprezach schodzą kiepsko, ja na przykład nie jem wcale, więc nie ma też co przeginać z ilością.
Jesteśmy lepsi - my mamy 5500...plus jeszcze cena może o 10% wzrosnąć (choć powiedzieli, że raczej nie przewidują)

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
o to ja nie wyobrażam sobie mojego wesela bez dzieci Nawet specjalny stolik im zorganizuję Uwielbiam patrzeć na wirujące maluszki, gorzej jak będą jakieś rozwydrzone Zobaczymy jeszcze jak będzie z miejscami.

edit: znalazłam przypadkiem zdjęcia mojej sali http://www.camea.rzeszow.pl/images/sa12.jpg
U nas będzie 10 dzieci do lat 5, plus jeszcze z kilka ciut starszych - uwielbiam dzieci

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 19:50   #1189
misiadelko
BAN stały

My na pewno jakimś BMW (TŻ by się osrał gdybym w tym wypadku się wtrąciła ), pytanie tylko czy nowoczesnym czy zabytkowym... TŻ jest w klubie i jest tradycja, że wszyscy robią "obstawę", dodatkowo kilka osób ma zabytki przeznaczone właśnie do wożenia po ślubach ale ja nie lubię tych starych BMW bo wyglądają jak świnki... Ale we w doopce to mam, niech TŻ się cieszy W końcu to też jego dzień
Stary 2013-01-17, 19:55   #1190
nina90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
no super, super, takie auto z duszą
zdjecia fiaciora wstawiam w zał. niestety kiepskie, ale lepszego nie mam... W ogóle to jest mój osobisty fiacior, spadek po dziadku wiec tym bardziej zależy mi żeby nim jechać tylko musimy go troszke podpicować np. srebrne lusterka i takie tam pierołki, bo technicznie jest ok

Co do menu to my mamy za 190zl, ale meny może wzrosnąć do 200...
w cenie: obiad (np. rosół, potrawka o której pisała misiadelko, ziemniaki, frytki i 6 rodzai mięs - po 4 kawałki na osobę, surówki), 7 zimnych przystawek, 3 dania gorące przed północą, o północy udziec płonący, 3 dania gorące po północy, 8 rodzai ciast - napoje, alko i owoce we własnym zakresie..

Poprawiny - 2800

Co do DJa to mamy zaklepanego - cena 2500-2800, ale musimy sie jeszcze z nim spotkać i dogadać co jest za ilę. POdejrzewam że zapłacimy 2800, bo będziemy chceli stroje, maski, czapki itd..
za☠☠☠isty!!! oldskulowo
ale igłaaaaaaaaa

charmsy
trollbeads

<----
nina90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 20:12   #1191
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Mnie przerażają menu niektórych z dziewczyn. 6 ciepłych dań? Co ile będziecie je podawać? Pomiędzy tym desery, ciasta, tort, lody, jakieś zakąski ? Szkoda mi by było tyle jedzenia, bo wiadomo ile sie z tego zmarnuje.
Ja mam 6 dań gorących w menu, z czego 2 to zupa na początek i barszczyk z krokietami, więc nie jest to jakiś ogrom jedzenia, moim zdaniem.
Wolę, żeby trochę jedzenia zostało (rozdamy gościom i rodzice wezmą), niż żeby zabrakło... a z tego co wiem, porcje w lokalu, w którym mamy mieć wesele, nie są jakieś ogromne.
Ja jestem przeczulona na punkcie jedzenia na weselach po ostatnim angielskim weselu, na którym byłam

Któraś z dziewczyn pytała o 2 wersje menu dla gości, do wyboru. W Anglii jest to standardem
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-01-17 o 20:14
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 20:16   #1192
agunineczka
Zakorzenienie

nina90 nie wspomnę jak tym autem sie jeździ - płynie i buja przy max prędkości i do tego biały futrzak na siedzeniach dostałam juz wiele ofert kupna tgo auta, często ludzie wkładaja mi kartkę z numerem za wycieraczkę, ale on nie jest na sprzedaż
Stary 2013-01-17, 20:21   #1193
misiadelko
BAN stały

agu, puszki zamontuj za autem https://www.google.pl/search?q=weddi...w=1228&bih=518
Stary 2013-01-17, 20:29   #1194
agunineczka
Zakorzenienie

misiadelko no w sumie to by pasowało
toć fiaciks to już zabytek jest chyba..

Edytowane przez agunineczka
Czas edycji: 2013-01-17 o 20:30
agunineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 20:40   #1195
poznanianka1990
Zakorzenienie

Hej

My płacimy 190 zł i mamy 3,5 porcji mięsa na osobę, wcześniej rosół i potrawkę. Mamy też 2 porcje ciasta na osobę i deser, a potem jeszcze zimne zakąski chyba też 2 porcje na osobę i na kolację 1,5 porcji. Wolimy żeby było więcej bo musi starczyć na śniadanie dla nocujących w hotelu (nie wykupujemy śniadania hotelowego).

krooliczek, mi się wydaje takie trochę biedne te menu jeśli chodzi o ilość porcji, ale w sumie jak wesele się u Was skończy już o 2 to może i starczy Poprawin nie robicie?
Co do fotografa to nie kojarzę go z Targów... A wydawało mi się, że wszystkie stoiska z foto przeszłam Cena rzeczywiście korzystna, ale facet jest z Nowego Tomyśla, więc pewnie sobie za dojazd policzy...

magdalenka, jakie masz typy sal? Pochwal się

Kate Noir, no co za chamstwo z tymi tablicami Pourywałabym łapy jakby dorwała

U nas w pracy dzisiaj była mała impreza - oficjalne pożegnanie poprzednie kierowniczki (skończyła pracę u nas już przed świętami,a le teraz oficjalne pożegnanie było). Także był catering, kawka. Fajnie było

Kupiłam sobie też dzisiaj kozaki. Bo moje tzw. oficerki pękły mi w szwach,. Tzn, jeden but. I teraz cały tydzień byłam zmuszona chodzić w emu, bo kozaki na obcasach mam u szewca (fleczki były do wymiany), a koleś wywiesił kartkę, że warsztat czynny do 16 z powodu choroby, a ja do 16 pracuję... Więc nie miałam jak ich odebrać. Jutro najpierw zadzwonię i zapytam czy już jest normalnie czynne. Ale mnie to wkurzyło, bo nie rozumiem - to on do 16tej jest zdrowy a od 16tej choruje? I tak przez kilka dni?
No a akurat kilka dni temu dostałam smsa z klubu CCC, że likwidują kolekcję zimową i dla klubowiczów jest -30%. Przymierzałam wczoraj fajne oficerki, ale nie było mojego rozmiaru. Babka sprawdziła mi gdzie jest dostępny ten rozmiar i dziś tam zadzwoniłam, odłożyli mi te buty no i kupiłam Także jestem mega zadowolona, bo zapłaciłam niecałe 100zł z buty + spray do odnawiania koloru

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 20:58   #1196
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
My na pewno jakimś BMW (TŻ by się osrał gdybym w tym wypadku się wtrąciła ), pytanie tylko czy nowoczesnym czy zabytkowym... TŻ jest w klubie i jest tradycja, że wszyscy robią "obstawę", dodatkowo kilka osób ma zabytki przeznaczone właśnie do wożenia po ślubach ale ja nie lubię tych starych BMW bo wyglądają jak świnki... Ale we w doopce to mam, niech TŻ się cieszy W końcu to też jego dzień

Mój teraz też sobie kupił BMW i niczym innym nie żyje.... i chce jechac na zlot do krakowa ;pp
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 21:14   #1197
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Mój teraz też sobie kupił BMW i niczym innym nie żyje.... i chce jechac na zlot do krakowa ;pp
Widzę, że nie tylko mój żyje głównie swoim samochodem W przyszłą niedzielę organizują z jakimiś kolegami z forum zlot na śląsku i chce żebym z nim jechała A w ubiegłym miesiącu też był na takim zlocie tylko że w Krakowie

Kate Noir chyba bym zatłukła za te tablice

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-17, 21:18   #1198
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Hej

My płacimy 190 zł i mamy 3,5 porcji mięsa na osobę, wcześniej rosół i potrawkę. Mamy też 2 porcje ciasta na osobę i deser, a potem jeszcze zimne zakąski chyba też 2 porcje na osobę i na kolację 1,5 porcji. Wolimy żeby było więcej bo musi starczyć na śniadanie dla nocujących w hotelu (nie wykupujemy śniadania hotelowego).
Może mi ktoś wytłumaczyć na czym polegają i jak wyliczane są te porcje?
3 normalne porcje i przystawka czy jak?

U mnie nie ma takiej... reglamentacji (w pewnym sensie), stąd pytanie.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 21:18   #1199
emilka901
Raczkowanie

Cytat:
Umówiłam się na spotkanie z foto Nie jest co prawda taki super jak tamten, ale też daje radę:
http://www.dwatak.pl/
Zobaczymy, co nam jeszcze pokaże.
A druga sprawa, to chyba muszę iść kościół rezerwować, bo chłop miał dziś kolędę i ksiądz mu powiedział, że już ludzie rezerwują litości
Velika a przeglądałaś portfolio mojego fotografa? Moim zdaniem zdjęcia cudne, a ceny też dużo niższe bo firma istnieje dopiero 2 rok. Mili ludzie z pasją i ogromnym talentem. Weź pod uwagę, bo myślę, że warto.

Zamówiłam ostatnio przypadkiem skrzypka na ślub! Facet, który będzie grał uczył mnie daaawno temu muzyki. Ostatnio mieliśmy kontakt przez neta i w trakcie rozmowy napisałam mu, że rozważam skrzypce na ślubie i pomyślałam o nim. Rozmowa potoczyła się w tym kierunku i potem nie wypadało się wycofać Cieszę się niezmiernie Narzeczony też jest w siódmym niebie Najbardziej boje się, że gdy usłyszę tą muzykę na własnym ślubie to się rozkleję.
Tutaj stronka http://www.dariuszbaginski.alpha.pl/...b_pogrzeb.html

Aparat góra i dół + ekspander - 9 maj 2012

Edytowane przez emilka901
Czas edycji: 2013-01-17 o 21:21
emilka901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 21:35   #1200
poznanianka1990
Zakorzenienie

wenedka, nie. Chodzi o 3,5 porcji mięsa na osobę. U nas nie ma tzw, talerzówy tylko są platery, półmiski. No i chodzi o to, że każdy może zjeść max 3,5 porcje mięsa

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości