|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
W ciąży dostaje się znieczulenie bez adrenaliny. Robiłam zęba w 8 t.c. i jest ok.
Byłam dziś w stajni, z moimi przyjaciółkami poszłam na godzinny spacer. Ale przyjemnie. Pokażę wam się z moją końska miłością:
|
#4652 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do kopniaków, to mój Norbert bardzo długo był w pozycji pośladkowej i póki miejsce mu na to pozwalało skakał mi po pęcherzu... i było tak ŁUP w pęcherz, a na górze brzucha wyskakiwała gula (matkę z główki brał ) to była masakra. Dopiero przed samym porodem przekręcił się "na nietoperza" i poczułam, co to wbijanie nóg w żebra Cytat:
mój przy porodzie na pewno nie będzie, bo będzie CC - a co do Twojego - nie namawiaj, nie zmuszaj - sam musi do tego dojrzeć, żeby nie miał kiedyś do Ciebie pretensji Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja mam dziś mega podły dzień, popłakałam się dwa razy, mam nadzieję, że problem się rozwiąże i to szybko. Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-01-17 o 21:35 |
||||||||||
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
stokrotka24 dzoan Rockyyy
za udane wizytybyłam dziś w bierdronce i zapomniałam spojrzeć. Ale zwróciłam uwagę, że mają małą piekarnie. A w mojej osiedlowej nie ma. |
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
Mela piękna ta Twoja miłość
Roxi może źle się wyraziłam, ale miałam na myśli podobny przewijak (albo taki sam, jutro się przyjrzę ) nakładany na zwykłe drewniane łóżeczko.Uciekam do łóżka, pa |
|
|
|
#4655 |
|
Rozeznanie
|
hey dziewczyny przepraszam, że tak późno ale mój się dziś dossał do komputera albo siedział przy mnie to nie chciałam pisać.
On dobrze wie jaka jest jego mamusia, nie raz się na nią wydarł jak przeginała bo dobrze wie że bardzo do serca biorę.. jedynie ostatnio coś nie bardzo..ale widzę zmianę w jego zachowaniu bo on pali i jak się wprowadziłam był zakaz palenia w pokoju potem nawet powiedział że rzuci..a teraz jak siedzi ten tydzień to nie dość że sporo pali to jeszcze w pokoju i obok mnie oO zwracałam mu delikatnie uwagę, mówiłam nawet ofem.. to było że znowu sarkazmami rzucam ehh.... tak jakby zrobił jeden wielki krok w tył. Dla niego to pierwsze dziecko, czasem czuję się winna bo w myślach porównuje jego do zachowania mojego byłego z okresu pierwszej ciąży (a wtedy nie mam mu nic do zarzucenia bo się mną opiekował idealnie..). Wiem, że musi się oswoić itd ale martwi mnie to zachowanie bo wygląda jakby odpuszczał.... ![]() Smażenie krokietów nawet wyszło, zagryzłam zęby i nawet starałam się żartować i jakoś to przeżyłam Ten ciągły stres jest męczący bardzo...Idę spać a raczej drzemać bo o normalnym śnie pomarzyć mogę ![]() A jakaś z was pytała o siusianie w nocy, u mnie to już norma że jak tylko się przebudzę to muszę pójść bo nie zasnę :P Dobranoc pchły na noc
|
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymcie jutro kciuki ok 8:00
|
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
iwona335 będziemy trzymać
![]() pisałam dziś o przeróbkach krawieckich zwykłych spodni na ciążowe, właśnie poszperałam i znalazłam coś takiego http://aganazielono.blogspot.com/201...ciazowe_6.html teraz tylko pokazać siostrze i niech działa, będzie jeden wydatek i problem mniej Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2013-01-17 o 22:11 |
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Piszę szybkie sprawozdanie, zaraz za to siądę do nadrabiania tych milionów postów, które napłodziłyście w dniu dzisiejszym ![]() W tym tygodniu jestem dopiero w domu koło 22 bo tak wracam z pracy i ciężko mi za Wami nadążyć.. ![]() Byliśmy na usg 3d4d no i jak wrażenia.. ogólnie małe ma 10 cm łącznie z nogami, było w miarę spokojne. Przezierność 1,6 więc gra gitara, ale ale ale.. Pan się mnie pyta czy imiona wybrane, ja na to, że zależy dla kogo..i nagle zobaczyłam takiego wielkiego siurka na monitorze ![]() Jak w takim tempie będzie rósł to na następnym w 20 tygodniu będzie sam siurek na monitorze Czyli jakby nie było- jest chłopiec. Podświadomie tak coś czułam, ale jednak liczyłam na babę i solidarność jajników ![]() Sprawdziły się w moim przypadku wszystkie zaściankowe zabobony o płci dziecka, bo ciągnęło mnie na kwaśne, jedynie trochę brzuch urósł no i do tego żadnych problemów z cerą nie mam ![]() Dodaję zdjęcia więc patrzcie, podziwiajcie i dajcie może cień szansy, że to nie siurek tam dynda na jednym zdjęciu, haha ![]() Na jednym macha do Was, na tym 4d za to wygląda trochę jak afrykański malec z takimi chudymi nóżkami i wydętym brzuszkiem ![]() W załączniku zdjęcia więc sobie zobaczcie.. sama nie myślałam, że będzie wszystko tak dobrze widać W ogóle tak swoją drogą to zauważyłam od pewnego czasu brak mdłości co mnie niezwykle cieszy!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-01-17 o 23:04 |
|
|
|
#4659 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4660 |
|
Zadomowienie
|
shestiger- Zdajecie sobie oboje sprawę z tego że bierne palenie jest niebezpieczne dla dziecka? I że szkodzi też tobie? Mój tż też pali ale poza domem, mam zresztą nadzieję że rzuci choć wiem że dla niego to bardzo trudne. Ale jakby zapalił w mieszkaniu i jeszcze siedząc obok mnie,chyba bym go udusiła
![]() enlevee- Świetnie,że wszystko w porządku I zazdroszczę że znacie już płeć. A który to tydzień? Pytam,bo na babytrylogy nie widać tygodni. Słodkie zdjęcia
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do jutra lece spac.papa
|
|
|
|
|
#4662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sprzęt mają aż chyba zbyt profesjonalny ![]() Dziękujemy dziewczyny i też się udajemy spać..z moim siurkiem ![]() Przez ostatnie 40 minut byłam trzy razy sikać i trochę mnie to zaczyna wkurzać !
|
||
|
|
|
#4663 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
wczoraj szwankował internet i nie mogłam posiedzieć dłużej Jeszcze tylko dzisiaj w pracy i weekend..strasznie się cieszę![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja już zaczynam zaciskać kciukole ![]() Cytat:
U naszego maleństwa też mega siusiol
|
||||
|
|
|
#4664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że wszystko się udało i tak ładnie widać ![]() Cytat:
Tam są cztery opcje jak się klika na cyferki- jedna to jest ile tygodni zostało do porodu, druga ile zostało dni, trzecia ile tygodni ma Dzidziol i czwarta ile ma dni.... Spokojnie możesz sobie nawet na cudzym babytrylogy klikać i Ci się będzie łądniezmieniać
|
|
#4665 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
i uciekam was nadrabiać a naskrobałyście wcale nie mało |
|
|
|
#4666 |
|
Zadomowienie
|
I ja się witam
![]() Trzymam za mwizyty
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
Guuusiaa, Malinka0525, iwona335
|
#4668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super dzidzia, ale ma długie nogi
|
|
#4670 |
|
Zadomowienie
|
co do pampersów DADA też używałam z 1 dzieckiem ale trochę później nie na początku...ale na wieczór i tak zakładałam firmy PAPMERS. Zobaczymy teraz, kupie i się wypróbuje...
A co do ceny to tanie są jak za 78 szt od 3-6 kg jedynie 28.99. Pampersa chyba dużo droższe. A tu forum na ich temat http://www.bangla.babyonline.pl/opin...rsja-od-2011-r
|
#4671 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
) mnie to zaczyna nieco martwić, bo mineło mi większość objawów pogorszyła mi się cera, a wieczorami i w nocy strasznie mi gorąco...stokrotka24 dzoan i Rockyyy - nie zdążyłam pogratulować wizyt No i trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj |
||
|
|
|
#4672 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewuszki!Dobrze spałyscie?Kurcze mnie juz ktoraś noc z rzędu męczą dreszcze z zimna.Mimo ze spie po dwiema kołdrami w skarpetach i grubym swetrze wełnianym...nie wiem o co kaman..
enelevee-piekny siuroczek ![]() Miłego dzionka zycze! |
|
|
|
#4673 |
|
Rozeznanie
|
hey panienki witam z rana i trzymam kciuki za wizyty
|
|
|
|
#4674 |
|
Zadomowienie
|
Dziś znowu zjadałam śledzia...ale mi coś nie dobrze więcej nie jem
![]() Paraduję dziś bez stanika, tak mnie piersi bolą ze masakra ![]() Mąż wczoraj mi wymasował
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to wogóle stanika nie moge nosić, tak mnie wszystko upija i drażni. Piersi mnie nie bolą, jak się smaruję wieczorem to owszem sutki bardziej drażliwe, ale nie bolą. Ale staniki, rajstopy a fuj! Nie wiem co mi się porobiło.
|
#4676 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,jak to jest z tymi sutkami?Czy one sie powiększa?Przyznam ze moje to takie płaskie sa(czasem podrosna jak zimno jest albo ja Tz no wiecie
ale to tylko na chwilke)Jesli one zostana takie malusie to ja nie wiem jak te moje dzieciatko nimi wykarmie..Przeciez tego nawet nie idzie złapac..Więc jak-rosną?
|
|
|
|
#4677 |
|
Zadomowienie
|
moje też nie raz tylko sterczą ,ale te otoczki brązowe w okuł mam powiększone, i całe piersi większe i bolące. Nie martw się dziecko się urodzi zacznie ciągną
ć i będzie githttp://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...i-w-ciazy.aspx
|
#4678 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Znów miałam trochę do czytania z rana, i bardzo mi się podobają relacje z wizyt. Cytat:
Zaciekawiła mnie też ta książka, jak dotrze i troche poczytasz to proszę zdaj relację czy warto ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kolejny chłopczyk Cytat:
Super, że kurczaczek zdrowy i sobie wesoło pląsa gratulacje udanej wizyty Dużo odpoczywaj, napewno wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
Czasem to 3-4 razy dziennie. Ale potwierdzam, że tak od 15tc przechodzi i teraz jako tako mogę wszystko jeść. Tak, że jeszcze trochę i skończy się karmienie rur ![]() Cudo Cytat:
Cytat:
Ja poczułam na własnej kieszeni jak drogie są ubrania ciążowe, kiedy się okazało że w normalnych spodniach przestałam się dopinać. Nawet na wyprzedaży jest drogo, wybór mały i trudno cokolwiek na siebie dopasować. Więc zazdroszczę siostry i mam nadzieję że pochwalisz się rezultatami ![]() Cytat:
Gratulacje Chłopczyka i udanych badań, rozśmieszyła mnie strasznie opowieść o wielkim siurku Dzięki za załączone zdjęcia, śliczny Maluszek, siurka też mi się udało dostrzec ![]() Przyłączam się ![]() I czekam na relację
|
|
|
#4679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz problem z imieniem bo Tż uparł się na Borysa i koniem go nie zaciągnie, że nie. Obraził się na mnie jak powiedziałam, że nie ma mowy. Kurde imię powinno być wybrane wspólnie, a nie jak się podoba jednej stronie bo to bez sensu.. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty kochane ! ![]() Ewusia709- no serio serio nawet pan na usg powiedział, że pokaźnych rozmiarów, więc będzie działał na mieście dobrze
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-01-18 o 09:41 Powód: dopisek. |
||
|
|
|
#4680 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
![]() uffffffff nadrobiłam wreszcie . Co do przewijaka to ja przypadkiem pare lat temu kupiłam komodę z taka rozkładana półeczka z ikei która okazała sie przewijakiem więc juz mam kozystac z niego pewnie tylko na poczatku a jak juz dzidzia bedzie wieksza i ruchliwsza to i tak wygodniej bedzie na łózku. Dzisiaj jade do znajomej oglądać wózek i pewnie go zakupimy. Jest taki jak chce przedewszystkim terenowy z pompowanymi kółkami. Niby nowy byłby lepszy bo planujemy mieć wiecej dzieci ale jakos 800 zł to nie 2500 do wywalenia. Ogólnie to mi zimno strasznie bo wczoraj przemarzłam jadac na badanie a tu jeszcze na weekend zapowiadaja taaaaaaaaaaaaaaakie mrozy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.

Usłyszałam to od dziewczyny, która leżała ze mną w szpitalu i mówiła ze była na badaniach bo powiedziano jej, ze w Katowicach jest jakaś klinika, która daje 50% na wyleczenie zespołu Downa jak sie go wykryje w badaniach prenatalnych. I się zastanawiałam, czy ja jestem głupia czy ona ma złe informacje

Jeszcze tylko dzisiaj w pracy i weekend..strasznie się cieszę
pogorszyła mi się cera, a wieczorami i w nocy strasznie mi gorąco...