Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-17, 21:31   #4651
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

W ciąży dostaje się znieczulenie bez adrenaliny. Robiłam zęba w 8 t.c. i jest ok.

Byłam dziś w stajni, z moimi przyjaciółkami poszłam na godzinny spacer. Ale przyjemnie.

Pokażę wam się z moją końska miłością:
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 21:32   #4652
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
No właśnie wiem Usłyszałam to od dziewczyny, która leżała ze mną w szpitalu i mówiła ze była na badaniach bo powiedziano jej, ze w Katowicach jest jakaś klinika, która daje 50% na wyleczenie zespołu Downa jak sie go wykryje w badaniach prenatalnych. I się zastanawiałam, czy ja jestem głupia czy ona ma złe informacje
laska ewidentnie niedouczona - wad genetycznych nie da się wyleczyć

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Dokladnie,dlatego tez jestem zdania ze lepiej je zrobic.. byc przygotowanym na to psychicznie ( i nie raz jeszcze finansowo..) niz chodzisz cala ciaze ze swiadomoscia ze urodzisz piekne i zdrowe dziecko a tu nagle okaze sie " wie Pani co,bo jest taka sprawa.. Pani dziecko jest chore" ... dajcie spokoj.. nie moge o tym myslec.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

to w najgorszym przypadku pojedziesz z wesela na porodowke

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Dokladnie.. ja to wogole tez nie moge sie juz doczekac jak zobacze TZ tulacego nasz wspolny owoc milosci

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

cos mi sie wydaje ze jeszcze bedziesz miala dosc tych kopniakow-podobno najbardziej po zebrach boli:P haha ) No to kazdej z nas haha
też jestem ZA - jeśli tylko pozwalają na to finanse

co do kopniaków, to mój Norbert bardzo długo był w pozycji pośladkowej i póki miejsce mu na to pozwalało skakał mi po pęcherzu... i było tak ŁUP w pęcherz, a na górze brzucha wyskakiwała gula (matkę z główki brał ) to była masakra. Dopiero przed samym porodem przekręcił się "na nietoperza" i poczułam, co to wbijanie nóg w żebra

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
ja tez nie mialam badan prenalnych. gin mi powiedzial, ze one nie daja 100% pewnosci a jedynie jakas szanse ze sieurodzi zdrowe lub z jakas wada, powiedzial mi takze, ze sa tez takie choroby ktore nie daja sie zdiagnozowc w ciazy a np po, np rybia łuska ...
ja bede miec miedzy 20-24 tc usg 3d zeby spr czy wszystko ok z sercem itp, mowil ze takie sie zawsze robi u innego gin zeby miec obiektywna ocene. juz sie nie moge doczekac a nastepna wizyta 7 lutego

w ogole powiedzcie mi jak ja mam teraz liczyc bo na ostatnim usg jak bylam to wg OM mialo byc 14tc i3d a na usg wg wielkosci glowki i tulowia 15tc i 5d. i teraz jestem w kropce bo to tydzien roznicy
wiec oststnio termin porodu wyszedl mi na ok 02.07 lub 29.06 a wczesniejsze usg na 12.07 ;/

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

ja uwielbiam ogladac PORODOWKA na tlc jest w srody zawsze o 22.30 najbardziej rozczulaja mnie faceci w ogole troche mnie irytuja kobiety, ktore strasznie jecza i narzekaja... mam nadzieje, ze ja bede grzeczna bo nie lubie krzyczec i skupiam sie zawsze na tym co mam zrobic, no ale porod to calkiem cos innego niz kobieta sobie wyobraza.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

aa i jeszcze jedno. Wasi Tż beda przy porodzie?? moj ma obawy bo boi sie krwi i jak widzi to mu slabo, jak go przekonac? przeciez nie ma tam tego tak duzo...
też jestem ciekawa jak potraktują przed porodem mój termin - miesiączkę miałam 3.11, więc powinnam być już w hmm 12? tc, a mam 10 w trakcie (owulacja byłapóźno), ale z doświadczenia wiem, że rutyniarze na położniczych bardziej się interesują ostatnią @

mój przy porodzie na pewno nie będzie, bo będzie CC - a co do Twojego - nie namawiaj, nie zmuszaj - sam musi do tego dojrzeć, żeby nie miał kiedyś do Ciebie pretensji

Cytat:
no jest straszny... ale to taki bucek...
moja siostra urodzila corke a on mowi " oo wreszcie corka"a moja siostra mowi "co ?" a on nic nic.. a okazalo sie ze co.... NIE UWIERZYCIE!!!!!!!!!!!!!!! !
powiedzial tak i sie nie ma co dziwic bo jakis czas pozniej okazalo sie ze ma 5 synow ... hahahahahha :brzyda l: O ktorych ona niewiedziala oczywiscie... a szkoda gadac.
mozecie przeczytac to na bialo? bo jak nie,to normalnie to napisze. Na bialo bo to jednak drazliwy temat haha
OMG! co za burak!!!

Cytat:
fajnie,gratulacje

hm to ile masz wizyt na NFZ ja myslalam ze sa tylko 3?
ja chodzę na NFZ - co 1-3 tygodnie i zawsze usg, jestem zadowolona, z resztą to dr, którego znam 13 lat

Cytat:
Napisane przez Raptowna Pokaż wiadomość
A ja się zastanawiam czym zastąpić przewijak co by nie zagracać i tak małego pokoiku dla dziecka i znalazłam takie łóżkeczko
http://www.arus.pl/15-elem-zestaw-lo...a-posciel.html
Myślę, że może się sprawdzić ten opuszczany bok w roli przewijaka i wygodniej sięgać dziecko.

Do tego cena przystępna i dużo `gratisów`.
ja kupuję przewijak na łóżeczko tego typu http://allegro.pl/przewijak-usztywni...882616521.html przy Norbercie sprawdził się w 100% - mam problemy z kręgosłupem, nie wyobrażam sobie bez tego funkcjonować. A jest bezpieczny, bo jest nieco szerszy niż łóżeczko i nabija się takie kołeczki zabezpieczające od spodu, więc przewijak przesuwa się tylko na boki - nie ma prawa spaść

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
A co do pieluszek Dada to tez słyszałam dużo pozytywnych opinii..te pieluszki robi ponoć firma Pampers dla biedrony..są pod inną nazwą, ale tańsze i całkiem niezłe..
My od początku używaliśmy pampersa, próbowaliśmy Huggies i Bella Happy, Rossmana, ale ampers, to pampers -- są najlepsze. Dopiero jak mały miał ponad rok dałam się namówić na dadę i sprawdziły się - tzn. używaliśmy ich na dzień, a na noc pampek (bo ten w odróżnieniu od dady gwarantował 100% suchą CAŁĄ noc, dadę trzeba było w nocy zmieniać). Teraz słyszałam od koleżanek, że dada jest w wersji premium i że teraz to już są wypasione, na pewno spróbujemy. Za to na wielorazówki absolutnie nie dam się namówić - czas, woda, pralka, suszenie - dla mnie za dużo zachodu.

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Moi znajomi mają przewijak na łóżeczku i z moich obserwacji jest to szalenie wygodne. Przede wszystkim przewijak jest na odpowiedniej wysokości, a na łóżeczku z obniżanym bokiem przewijamy dziecko na wysokości materacyka, czyli niżej. Nie wiem tylko czy wygodnie wkłada się malucha do takiego łóżeczka, na którym jest przewijak. Ale .... jutro porzetestuje
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Po wizycie byłam w sklepie ,,Wszystko dla dzieci" i oglądałam m.in wózki ,łóżeczka itp gadzety
I właśnie strasznie podobało mi się materiałowe łóżeczko (takie z siatką z boku-wiecie o co chodzi )
i do łóżeczka w komplecie był nakładany na górę przewijak
Rozpatruję też i tą ewentualność, ale te łóżeczka mają też minusy - po pierwsze mają tylko dwustopniową regulację wysokości materaca - czyli wysoko, albo na dnie (drewniane zwykle mają stopień pomiędzy), a druga sprawa - szczebelki ułatwiają dziecku pracę nad wzmacnianiem mięśni rąk i nóg, bo dziecko chwyta i wstaje - w siatkowym nie ma szans, bo dodatkowo ściany są elastyczne. Z kolei w drewnianym mały co rusz miał poobijaną głowę... Do przemyślenia

Cytat:
Napisane przez Lil89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, jak myślicie czy w ciąży można leczyć kanałowo zęby ze znieczuleniem. Strasznie zaczął mnie dzisiaj boleć ząb , na który miałam założony w grudniu opatrunek, dentysta powiedział, że opatrunek na rok jest i powinien wystarczyć. A od wczoraj tak mnie boli ząb, że nie mogę wytrzymać i nie wiem co się dzieje, czy to ząb a może to dziąsła wokół tego zęba:/No nie wiem co zrobić...
Ja mam w czwartek wizytę, wprawdzie nie kanałowe, ale też będzie ze znieczuleniem. W ciąży leczyłam chyba z 10 zębów - zawsze "na zastrzyk", po prostu trzeba poinformować lekarza, żeby nie szalał ze znieczuleniem

A ja mam dziś mega podły dzień, popłakałam się dwa razy, mam nadzieję, że problem się rozwiąże i to szybko.

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2013-01-17 o 21:35
roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 21:44   #4653
fiazo
Zakorzenienie

stokrotka24 dzoan Rockyyy

za udane wizyty

Cytat:
A co do pieluszek Dada to tez słyszałam dużo pozytywnych opinii..te pieluszki robi ponoć firma Pampers dla biedrony..są pod inną nazwą, ale tańsze i całkiem niezłe..
byłam dziś w bierdronce i zapomniałam spojrzeć. Ale zwróciłam uwagę, że mają małą piekarnie. A w mojej osiedlowej nie ma.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 21:47   #4654
Neni1984
Zakorzenienie

Mela piękna ta Twoja miłość

Roxi może źle się wyraziłam, ale miałam na myśli podobny przewijak (albo taki sam, jutro się przyjrzę) nakładany na zwykłe drewniane łóżeczko.

Uciekam do łóżka, pa
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 21:52   #4655
shestiger
Rozeznanie

hey dziewczyny przepraszam, że tak późno ale mój się dziś dossał do komputera albo siedział przy mnie to nie chciałam pisać.
On dobrze wie jaka jest jego mamusia, nie raz się na nią wydarł jak przeginała bo dobrze wie że bardzo do serca biorę.. jedynie ostatnio coś nie bardzo..ale widzę zmianę w jego zachowaniu bo on pali i jak się wprowadziłam był zakaz palenia w pokoju potem nawet powiedział że rzuci..a teraz jak siedzi ten tydzień to nie dość że sporo pali to jeszcze w pokoju i obok mnie oO zwracałam mu delikatnie uwagę, mówiłam nawet ofem.. to było że znowu sarkazmami rzucam ehh.... tak jakby zrobił jeden wielki krok w tył. Dla niego to pierwsze dziecko, czasem czuję się winna bo w myślach porównuje jego do zachowania mojego byłego z okresu pierwszej ciąży (a wtedy nie mam mu nic do zarzucenia bo się mną opiekował idealnie..). Wiem, że musi się oswoić itd ale martwi mnie to zachowanie bo wygląda jakby odpuszczał....
Smażenie krokietów nawet wyszło, zagryzłam zęby i nawet starałam się żartować i jakoś to przeżyłam Ten ciągły stres jest męczący bardzo...
Idę spać a raczej drzemać bo o normalnym śnie pomarzyć mogę

A jakaś z was pytała o siusianie w nocy, u mnie to już norma że jak tylko się przebudzę to muszę pójść bo nie zasnę :P
Dobranoc pchły na noc
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 21:54   #4656
iwona335
Zakorzenienie

Trzymcie jutro kciuki ok 8:00
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 22:09   #4657
fiazo
Zakorzenienie

iwona335 będziemy trzymać

pisałam dziś o przeróbkach krawieckich zwykłych spodni na ciążowe, właśnie poszperałam i znalazłam coś takiego
http://aganazielono.blogspot.com/201...ciazowe_6.html
teraz tylko pokazać siostrze i niech działa, będzie jeden wydatek i problem mniej

Synek

Edytowane przez fiazo
Czas edycji: 2013-01-17 o 22:11
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 22:58   #4658
enlevee
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Piszę szybkie sprawozdanie, zaraz za to siądę do nadrabiania tych milionów postów, które napłodziłyście w dniu dzisiejszym
W tym tygodniu jestem dopiero w domu koło 22 bo tak wracam z pracy i ciężko mi za Wami nadążyć..

Byliśmy na usg 3d4d no i jak wrażenia.. ogólnie małe ma 10 cm łącznie z nogami, było w miarę spokojne.
Przezierność 1,6 więc gra gitara, ale ale ale.. Pan się mnie pyta czy imiona wybrane, ja na to, że zależy dla kogo..i nagle zobaczyłam takiego wielkiego siurka na monitorze
Jak w takim tempie będzie rósł to na następnym w 20 tygodniu będzie sam siurek na monitorze

Czyli jakby nie było- jest chłopiec. Podświadomie tak coś czułam, ale jednak liczyłam na babę i solidarność jajników
Sprawdziły się w moim przypadku wszystkie zaściankowe zabobony o płci dziecka, bo ciągnęło mnie na kwaśne, jedynie trochę brzuch urósł no i do tego żadnych problemów z cerą nie mam

Dodaję zdjęcia więc patrzcie, podziwiajcie i dajcie może cień szansy, że to nie siurek tam dynda na jednym zdjęciu, haha

Na jednym macha do Was, na tym 4d za to wygląda trochę jak afrykański malec z takimi chudymi nóżkami i wydętym brzuszkiem

W załączniku zdjęcia więc sobie zobaczcie.. sama nie myślałam, że będzie wszystko tak dobrze widać

W ogóle tak swoją drogą to zauważyłam od pewnego czasu brak mdłości co mnie niezwykle cieszy!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130117_1_9.jpg (46,5 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130117_1_10.jpg (40,3 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130117_1_16.jpg (69,3 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130117_1_17.jpg (83,1 KB, 80 załadowań)
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-01-17 o 23:04
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 23:06   #4659
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Byłam dziś w stajni, z moimi przyjaciółkami poszłam na godzinny spacer. Ale przyjemnie.

Piękna ta Twoja miłość uwielbiam konie
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 23:09   #4660
czerwony_balonik
Zadomowienie

shestiger- Zdajecie sobie oboje sprawę z tego że bierne palenie jest niebezpieczne dla dziecka? I że szkodzi też tobie? Mój tż też pali ale poza domem, mam zresztą nadzieję że rzuci choć wiem że dla niego to bardzo trudne. Ale jakby zapalił w mieszkaniu i jeszcze siedząc obok mnie,chyba bym go udusiła

enlevee- Świetnie,że wszystko w porządku I zazdroszczę że znacie już płeć. A który to tydzień? Pytam,bo na babytrylogy nie widać tygodni. Słodkie zdjęcia
Stary 2013-01-17, 23:27   #4661
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Piszę szybkie sprawozdanie, zaraz za to siądę do nadrabiania tych milionów postów, które napłodziłyście w dniu dzisiejszym
W tym tygodniu jestem dopiero w domu koło 22 bo tak wracam z pracy i ciężko mi za Wami nadążyć..

Byliśmy na usg 3d4d no i jak wrażenia.. ogólnie małe ma 10 cm łącznie z nogami, było w miarę spokojne.
Przezierność 1,6 więc gra gitara, ale ale ale.. Pan się mnie pyta czy imiona wybrane, ja na to, że zależy dla kogo..i nagle zobaczyłam takiego wielkiego siurka na monitorze
Jak w takim tempie będzie rósł to na następnym w 20 tygodniu będzie sam siurek na monitorze

Czyli jakby nie było- jest chłopiec. Podświadomie tak coś czułam, ale jednak liczyłam na babę i solidarność jajników
Sprawdziły się w moim przypadku wszystkie zaściankowe zabobony o płci dziecka, bo ciągnęło mnie na kwaśne, jedynie trochę brzuch urósł no i do tego żadnych problemów z cerą nie mam

Dodaję zdjęcia więc patrzcie, podziwiajcie i dajcie może cień szansy, że to nie siurek tam dynda na jednym zdjęciu, haha

Na jednym macha do Was, na tym 4d za to wygląda trochę jak afrykański malec z takimi chudymi nóżkami i wydętym brzuszkiem

W załączniku zdjęcia więc sobie zobaczcie.. sama nie myślałam, że będzie wszystko tak dobrze widać

W ogóle tak swoją drogą to zauważyłam od pewnego czasu brak mdłości co mnie niezwykle cieszy!
super gratuluje..to tylko moj tam nie chcial sie pokazac..a u jakirgo lekarza bylas takiego wysokiego w ciemnych wlosach..?fajnie tam nie?wsumie ti u ciebie na zdjeciu nie trzeba byc ginem zeby sie domyslic ze to ptaszek do jutra lece spac.papa

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 23:45   #4662
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
enlevee- Świetnie,że wszystko w porządku I zazdroszczę że znacie już płeć. A który to tydzień? Pytam,bo na babytrylogy nie widać tygodni. Słodkie zdjęcia
To jest 13t5d już.. myślałam, że nic z tego żeby płeć poznać, a tu facet sam zaczął o tym gadać na początku i niespodzianka

Cytat:
super gratuluje..to tylko moj tam nie chcial sie pokazac..a u jakirgo lekarza bylas takiego wysokiego w ciemnych wlosach..?fajnie tam nie?wsumie ti u ciebie na zdjeciu nie trzeba byc ginem zeby sie domyslic ze to ptaszek do jutra lece spac.papa
Hmm.. miał tak śmiesznie na imię. Nie pamiętam, czy wysoki ale ciemne włos. Fajnie tam, w sumie szybko załapałam się na ten termin, bo dwa dni temu się zapisywałam, a następne terminy dopiero na przyszły tydzień i to by było za późno.. na pewno tam pójdę na to w 20 tygodniu sprzęt mają aż chyba zbyt profesjonalny

Dziękujemy dziewczyny i też się udajemy spać..z moim siurkiem
Przez ostatnie 40 minut byłam trzy razy sikać i trochę mnie to zaczyna wkurzać !

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-01-18, 07:48   #4663
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry wczoraj szwankował internet i nie mogłam posiedzieć dłużej Jeszcze tylko dzisiaj w pracy i weekend..strasznie się cieszę

Cytat:
Napisane przez Raptowna Pokaż wiadomość
Hmmm rozpatrywałam ewentualnie przewijak nakładany na łóżeczko i jest zasadniczo tej samej długości... pewnie wygodniej niż przewijanie dziecka na łóżku, tego w ogóle sobie nie wyobrażam.
A mnie się wydaje, że na łóżku czy kanapie wygodnie jest przewijać dziecko..można się rozsiąść, rozłożyć chusteczki, kremiki, pieluchy i heja

Cytat:
Napisane przez Lil89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, jak myślicie czy w ciąży można leczyć kanałowo zęby ze znieczuleniem. Strasznie zaczął mnie dzisiaj boleć ząb , na który miałam założony w grudniu opatrunek, dentysta powiedział, że opatrunek na rok jest i powinien wystarczyć. A od wczoraj tak mnie boli ząb, że nie mogę wytrzymać i nie wiem co się dzieje, czy to ząb a może to dziąsła wokół tego zęba:/No nie wiem co zrobić...
Mnie się wydawało, że nie można, ale sama nie wiem..A też muszę iść na kontrolę do dentysty, tyle że ja zawsze bez znieczulenia robię.

Cytat:

Śliczna ta Twoja końska miłość
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Trzymcie jutro kciuki ok 8:00
Ja już zaczynam zaciskać kciukole

Cytat:
Hej dziewczyny

Ach te siusole U naszego maleństwa też mega siusiol Gratuluję chłopacka i udanej wizyty

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 08:05   #4664
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny

Super, że wszystko się udało i tak ładnie widać
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Na babytrylogy bardzo dobrze widać tygodnie
Tam są cztery opcje jak się klika na cyferki- jedna to jest ile tygodni zostało do porodu, druga ile zostało dni, trzecia ile tygodni ma Dzidziol i czwarta ile ma dni....
Spokojnie możesz sobie nawet na cudzym babytrylogy klikać i Ci się będzie łądniezmieniać

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 08:05   #4665
katarzynkajg
Zadomowienie

Witam się z rana
i uciekam was nadrabiać a naskrobałyście wcale nie mało

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 08:18   #4666
sarna405
Zadomowienie

I ja się witam
Trzymam za mwizyty
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 08:18   #4667
Margosia__
Zakorzenienie

Guuusiaa, Malinka0525, iwona335

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 08:19   #4668
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny

Super dzidzia, ale ma długie nogi
pragnie."
Stary 2013-01-18, 08:20   #4669
dzoan
Zakorzenienie

Dzisiaj znowu kilka wizyt Tez trzymam kciukole

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 08:38   #4670
sarna405
Zadomowienie

co do pampersów DADA też używałam z 1 dzieckiem ale trochę później nie na początku...ale na wieczór i tak zakładałam firmy PAPMERS. Zobaczymy teraz, kupie i się wypróbuje...
A co do ceny to tanie są jak za 78 szt od 3-6 kg jedynie 28.99.
Pampersa chyba dużo droższe.
A tu forum na ich temat http://www.bangla.babyonline.pl/opin...rsja-od-2011-r
pragnie."
Stary 2013-01-18, 08:39   #4671
sammi24
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:

Cytat:
Hej dziewczyny

W ogóle tak swoją drogą to zauważyłam od pewnego czasu brak mdłości co mnie niezwykle cieszy! :cool[/B]:
Gratki za wizytę i maleństwo (chłop jak się patrzy ) mnie to zaczyna nieco martwić, bo mineło mi większość objawów pogorszyła mi się cera, a wieczorami i w nocy strasznie mi gorąco...

stokrotka24 dzoan i Rockyyy - nie zdążyłam pogratulować wizyt

No i trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 08:40   #4672
policzanka
Wtajemniczenie

Hej dziewuszki!Dobrze spałyscie?Kurcze mnie juz ktoraś noc z rzędu męczą dreszcze z zimna.Mimo ze spie po dwiema kołdrami w skarpetach i grubym swetrze wełnianym...nie wiem o co kaman..
enelevee-piekny siuroczek
Miłego dzionka zycze!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 08:48   #4673
shestiger
Rozeznanie

hey panienki witam z rana i trzymam kciuki za wizyty
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 08:52   #4674
sarna405
Zadomowienie

Dziś znowu zjadałam śledzia...ale mi coś nie dobrze więcej nie jem
Paraduję dziś bez stanika, tak mnie piersi bolą ze masakra
Mąż wczoraj mi wymasował trochę ulżyło, było tak cudownie aż zasypiałam
pragnie."
Stary 2013-01-18, 09:05   #4675
mela1234
Zakorzenienie

Ja to wogóle stanika nie moge nosić, tak mnie wszystko upija i drażni. Piersi mnie nie bolą, jak się smaruję wieczorem to owszem sutki bardziej drażliwe, ale nie bolą. Ale staniki, rajstopy a fuj! Nie wiem co mi się porobiło.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 09:30   #4676
policzanka
Wtajemniczenie

Dziewczyny,jak to jest z tymi sutkami?Czy one sie powiększa?Przyznam ze moje to takie płaskie sa(czasem podrosna jak zimno jest albo ja Tz no wiecie ale to tylko na chwilke)Jesli one zostana takie malusie to ja nie wiem jak te moje dzieciatko nimi wykarmie..Przeciez tego nawet nie idzie złapac..Więc jak-rosną?
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 09:36   #4677
sarna405
Zadomowienie

moje też nie raz tylko sterczą ,ale te otoczki brązowe w okuł mam powiększone, i całe piersi większe i bolące. Nie martw się dziecko się urodzi zacznie ciągnąć i będzie git
http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...i-w-ciazy.aspx
pragnie."
Stary 2013-01-18, 09:38   #4678
Ewusia709
Zadomowienie

Witajcie
Znów miałam trochę do czytania z rana, i bardzo mi się podobają relacje z wizyt.

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Polecam lekturę
http://liliija.blogspot.com/2012/09/lezaczkowo.html

Właśnie kliknęłam książkę "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy"
Już nie mogę doczekać się, aż przyjdzie
O książce tu można poczytać: http://www.mamania.pl/ksiazki/najszc...e-w-okolicy,31
Bardzo fajny artykuł o leżaczkach, ja się również zastanawiałam nad takim, też słyszałam wcześniej że wibracje nie są wskazane dla takiego malucha, ale teraz jak się upewniłam to leżaczkowi mówię stanowcze nie.
Zaciekawiła mnie też ta książka, jak dotrze i troche poczytasz to proszę zdaj relację czy warto

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Właśnie przeleciałam cały spis imion alfabetycznie, i wybrałam 8 w miarę ładnych dla dziewczynki z błaganiem w sercu, żeby jednak był Filip
Może napisz jakie wybrałaś, może mnie któreś zainspiruje bo mam problem z iminiem dla dziewczynki. A ja tam nie wierzę we wczesne rozpoznanie płci u naszego malucha i chcę mieć przygotowane imiona dla obu płci

Cytat:
Witam ponownie.. jestem po usg genetycznym. Teraz to ja stawiam soczk Lekarz był super, młody, zabawny i wszystko pokazywał i opisywał..mój mąż powiedział, że pierwszy raz rozumiał to, co mówi lekarz Przezierność 1,6, akcja serca 163/min, widoczny żołądek, pęcherz moczowy, zarysy główki, kręgosłupa, kończyn..Wszystko dokładnie pokazywał i opisywał Tylko w sumie teraz zdałam sobie sprawę, ze nie powiedział nic o kości nosowej..hmmm Bobas ma już 7,1 cm, lekarz powiedział, że spory jak na 12tc Nie brykał jakoś specjalnie, bardziej ruszał rączkami i nóżkami i sobie leżał, raz wygiął się jakby w tył, tak się wyciągnął..a tak to leniuszek, lubi pospać jak mamusia
I najlepsze- gin zobaczył płeć!! Jest pewny, że będzie chłopak Widział siusiaka, nawet na zdjęciu utrwalił..mówił, że dziewczynką też coprawda coś odstaje w tym wieku płodu, ale u dziewczynki jest narząd przyklejony bardziej, a u tutaj perfidnie sterczał do góry Mąż dumny..mówi, że po nim taki duży siusiol. No i trzeba szukać imienia dla chłopaka
Wspaniałe wieści, super że dzidziuś grzeczny i ładnie dał się podglądać!!! Kolejny chłopczyk Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Ja też już po.Mój kurczaczek też szaleje Rośnie prawidłowo,serducho bijee Sporo urósł/urosła Mamy wg usg 15tc i 3 dni.I lekarz powiedział ze na razie bedziemy sie sugerowac wiekiem z usg a jak bedzie blizej porodu to wiekiem wg Om coby dziecka nie przeterminowac
Powiedział ze widzi...dziewczynke ale na 50 % bo ten wyrostek który dziś u wygląda na dziewuszke nastepnym razem moze okazac się chłopcem Czyli nadal 50%/50%.Czekam (nie)cierpliwie na diagnoze płci
Ale najwazniejsze zeby kurczaczek był zdrowiutki.Nieważne czy to Alex czy Laura
Jutro musze zrobic analize moczu bo miałam w nim ketony i jesli jutro nadal będą to mam dzwonic popoludniu do gina.Zwiększył mi też magnez.
No i kazał leżec.Duzo leżec.To przez moje bóle w podbrzuszu.Ostatnio miałąm je częściej i to go niepokoi i lepiej dmuchac na zimne ...Więc na razie odpuszcze pieskowe spacery..... No i zero sexuu....Ale mam nadzieje ze wszystko sie unormuje

Super, że kurczaczek zdrowy i sobie wesoło pląsa gratulacje udanej wizyty Dużo odpoczywaj, napewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
no i znowu podwójnie w jeden wieczór jeszcze tak nie miałam.. no i kolacja poszła po rurach mąż mówi, że marnuję jedzenie
Oh ile ja się tego jedzenia na marnowałam Czasem to 3-4 razy dziennie. Ale potwierdzam, że tak od 15tc przechodzi i teraz jako tako mogę wszystko jeść. Tak, że jeszcze trochę i skończy się karmienie rur

Cytat:
Cudo

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
jedynie ostatnio coś nie bardzo..ale widzę zmianę w jego zachowaniu bo on pali i jak się wprowadziłam był zakaz palenia w pokoju potem nawet powiedział że rzuci..a teraz jak siedzi ten tydzień to nie dość że sporo pali to jeszcze w pokoju i obok mnie oO
Ręce opadają, nie chciałam komentować Waszej stytuacji, ale wobec tego co czytam nie potrafię się zachować obojętnie... Radzę zrobić mu terapie szokową bo przecież to jest straszne, bierne palenie jest bardzo bardzo niekorzystne zarówno dla kobiety w ciąży jak i dla dziecka. Trzeba jakoś zareagować i wpłynąć na niego, nie możesz pozwolić, aby zachowywał się w ten sposób. Druga sprawa do stres, również jest bardzo niekorzystny w ciąży, a mieszkając tam jesteś na niego nieustannie narażona. Porozmawiaj z nim poważnie, bo takie rzeczy to nie są już sarkazmy i żarty, to jest szkodliwe dla Waszego zdrowia. Trzymam kciuki, aby wszystko się ułożyło u Was pomyślnie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
pisałam dziś o przeróbkach krawieckich zwykłych spodni na ciążowe, właśnie poszperałam i znalazłam coś takiego
http://aganazielono.blogspot.com/201...ciazowe_6.html
teraz tylko pokazać siostrze i niech działa, będzie jeden wydatek i problem mniej
Bardzo fajny pomysł, jak tylko posiada się maszynę do szycia i trochę sprytu.. Ja poczułam na własnej kieszeni jak drogie są ubrania ciążowe, kiedy się okazało że w normalnych spodniach przestałam się dopinać. Nawet na wyprzedaży jest drogo, wybór mały i trudno cokolwiek na siebie dopasować. Więc zazdroszczę siostry i mam nadzieję że pochwalisz się rezultatami

Cytat:

Gratulacje Chłopczyka i udanych badań, rozśmieszyła mnie strasznie opowieść o wielkim siurku Dzięki za załączone zdjęcia, śliczny Maluszek, siurka też mi się udało dostrzec

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Guuusiaa, Malinka0525, iwona335
Przyłączam się
I czekam na relację

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 09:38   #4679
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Ach te siusole U naszego maleństwa też mega siusiol Gratuluję chłopacka i udanej wizyty
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Super, że wszystko się udało i tak ładnie widać
Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Super dzidzia, ale ma długie nogi
Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Gratki za wizytę i maleństwo (chłop jak się patrzy ) mnie to zaczyna nieco martwić, bo mineło mi większość objawów pogorszyła mi się cera, a wieczorami i w nocy strasznie mi gorąco...
Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
enelevee-piekny siuroczek
Miłego dzionka zycze!
Dziękujemy i siurkiem machamy z wdzięczności
Teraz problem z imieniem bo Tż uparł się na Borysa i koniem go nie zaciągnie, że nie. Obraził się na mnie jak powiedziałam, że nie ma mowy. Kurde imię powinno być wybrane wspólnie, a nie jak się podoba jednej stronie bo to bez sensu..

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty kochane !

Ewusia709- no serio serio nawet pan na usg powiedział, że pokaźnych rozmiarów, więc będzie działał na mieście dobrze

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-01-18 o 09:41 Powód: dopisek.
Stary 2013-01-18, 09:41   #4680
AgaPlast
Zadomowienie

Witam,
uffffffff nadrobiłam wreszcie .
Co do przewijaka to ja przypadkiem pare lat temu kupiłam komodę z taka rozkładana półeczka z ikei która okazała sie przewijakiem więc juz mam
kozystac z niego pewnie tylko na poczatku a jak juz dzidzia bedzie wieksza i ruchliwsza to i tak wygodniej bedzie na łózku.
Dzisiaj jade do znajomej oglądać wózek i pewnie go zakupimy. Jest taki jak chce przedewszystkim terenowy z pompowanymi kółkami. Niby nowy byłby lepszy bo planujemy mieć wiecej dzieci ale jakos 800 zł to nie 2500 do wywalenia.
Ogólnie to mi zimno strasznie bo wczoraj przemarzłam jadac na badanie a tu jeszcze na weekend zapowiadaja taaaaaaaaaaaaaaakie mrozy
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości