|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
U nas to wszystko zależy od tego jakie menu wybierzemy, ale ceny wahają się od 160zł/os do 200zł/os
Pewnie wybierzemy coś pomiędzy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My jak podpisywaliśmy umowę to za dużo się nie dowiedzieliśmy, bo wujek powiedział, że jeszcze jest mnóstwo czasu i dopiero później będziemy szczegóły ustalać W ogóle nasze mamy jak się rozgadały z wujem to temat wesela zszedł na dalszy plan ![]() Przepiękne Cytat:
Też będziemy ustalać dopiero ok. miesiąc przed
|
|||
|
|
|
#1172 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
Nie nadążam odpisywać
![]() Cytat:
My planujemy wesele na 120 osób, na 50/60 ta sala byłaby za duża jednak.
|
|
#1173 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co myślicie o podwójnym menu, żeby goście potwierdzając obecność wybierali co jedzą?
U nas się z czymś takim nie spotkałam, ale kojarzę, nie wiem skąd, pewnie z filmów
|
|
|
|
#1174 |
|
BAN stały
|
Velika tylko raz jadłam kluski śląskie na weselu i to było... w Starogardzie Gdańskim
![]() Tajik u nas nie będzie tego bo wszystko jest na półmiskach,a nie podawane do stołu jak w innych częsciach kraju... Więc każdy i tak wybiera co chce i ile chce. Edytowane przez misiadelko Czas edycji: 2013-01-17 o 18:48 |
|
|
|
#1175 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1176 | |
|
Zadomowienie
|
o nieee karaoke nieee
![]() Cytat:
Kurcze no nie wiem My płacimy podobna kwotę , ale mamy obiad dwudaniowy + 4 gorące dania + napoje + owoce + "zimna płyta" + tort, ciasta, paczki dla gosci No i do tego + poprawiny z 1 świeżym gorącym daniem.
|
|
|
|
|
#1177 |
|
Winter is coming
|
Impreza bez klusek śląskich to nie impreza, o!
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze można dopisać
Edytowane przez kroooliczek89 Czas edycji: 2013-01-17 o 18:57 |
|
|
|
|
#1179 |
|
BAN stały
|
http://www.youtube.com/watch?v=dbP_w0EcnUo
Nie czaję typiary w białej długiej sukni (3:30) Velika to jak u mnie bez ryżu z białym sosem
|
|
|
|
#1180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie przerażają menu niektórych z dziewczyn. 6 ciepłych dań? Co ile będziecie je podawać? Pomiędzy tym desery, ciasta, tort, lody, jakieś zakąski ? Szkoda mi by było tyle jedzenia, bo wiadomo ile sie z tego zmarnuje. Cytat:
![]() Musisz brać pod uwagę, że ceny baaardzo się różnią od regionu. Niektóre dziewczyny płacą ponad 200 pln za jeden dzień, inne mniej i mają dwa dni. Nie ma co porównywać tak. |
|||
|
|
|
#1181 |
|
BAN stały
|
Dokładnie, wszystko zależy od rodzaju lokalu, miasta/wsi, regionu i ludzi
Jakby ludzie tyle nie płacili to i właściciele braliby mniej
|
|
|
|
#1182 | |||
|
Zakorzenienie
|
My za 150zł. osoba mamy: 4 dania ciepłe, zimne przekąski, sałatki, owoce, ciasta, soki, napoje gazowane, kawa/herbata. Stół wiejski to koszt 2000zł.-ale widze,że coś drogo. A i przy 100os. mamy tort gratis,a u nich są pyszne torty
Cytat:
U nas owoce będą "wyfiletowane" cokolwiek to znaczy ![]() I też się zastanawiam co będzie z dziećmi. Będziemy zapraszali,ale szczerze wolałabym uniknąć tłumu dzieciaków na swoim weselu. Wiadomo,jakieś bliskie dzieci typu dzieci siostry tż to spoko (swoją drogą zastanawiam się czy nam nie wyskoczą ze swoim ślubem w 2014). Ale już dalsze to brr ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas pierwsze dania podaje się na talerzu, resztę już na półmiskach. |
|||
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
o to ja nie wyobrażam sobie mojego wesela bez dzieci
Nawet specjalny stolik im zorganizuję Uwielbiam patrzeć na wirujące maluszki, gorzej jak będą jakieś rozwydrzone Zobaczymy jeszcze jak będzie z miejscami.edit: znalazłam przypadkiem zdjęcia mojej sali http://www.camea.rzeszow.pl/images/sa12.jpg
Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2013-01-17 o 20:25 |
|
|
|
#1184 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki, jakoś o półmiskach nie pomyślałam.Siadam jeszcze na trochę do nauki, trzymajcie za mnie kciuki jutro 10-12 Jak zdam to będzie cud
|
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjecia fiaciora wstawiam w zał. niestety kiepskie, ale lepszego nie mam... W ogóle to jest mój osobisty fiacior, spadek po dziadku ![]() Co do menu to my mamy za 190zl, ale meny może wzrosnąć do 200... w cenie: obiad (np. rosół, potrawka o której pisała misiadelko, ziemniaki, frytki i 6 rodzai mięs - po 4 kawałki na osobę, surówki), 7 zimnych przystawek, 3 dania gorące przed północą, o północy udziec płonący, 3 dania gorące po północy, 8 rodzai ciast - napoje, alko i owoce we własnym zakresie.. Poprawiny - 2800 Co do DJa to mamy zaklepanego - cena 2500-2800, ale musimy sie jeszcze z nim spotkać i dogadać co jest za ilę. POdejrzewam że zapłacimy 2800, bo będziemy chceli stroje, maski, czapki itd..
Edytowane przez agunineczka Czas edycji: 2013-01-17 o 20:02 |
|
|
|
|
#1186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
A to nasze auto
Zdjęcie niestety kiepskie bo robione telefonem ale innego nie mam Zasypany śniegiem Kolorek ma taki śliczny bordowy metalik Niestety nie widać na zdjęciu dokładnie.Nie będę miała oporów żeby nim jechać do ślubu Tylko nie wiem jak TŻ... Wiecie jak to facet Chciałby zaszpanować ![]() A na Targach jakoś tak spodobał mi się ten fotograf. Mówił że przygotowania + ceremonia + wesele + plener w inny dzień za 1900zł. Chyba z 20 minut oglądałam jego albumy i książki ![]() http://www.stikfoto.pl/index.html Edytowane przez kroooliczek89 Czas edycji: 2013-01-17 o 20:36 |
|
|
|
#1188 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bo nauka mnie wykańcza i nie wyspałam się, ale już mam ten straszny dzień za sobą i zaraz spadam odsypiać ![]() Cytat:
), ale jak to sprzedadzą to wezmą od ojca czarne takie samo, więc się nie martwię o auto![]() Cytat:
![]() Ciasta planuję max 4 blachy, bo czytałam że z dużej się 60 kawałków wykroi, a powinno się 3 na osobę liczyć. A nie mam zamiaru pakować potem tego ludziom do domu, żeby się nie zepsuło ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Amen ![]() Cytat:
)Cytat:
|
|
#1189 |
|
BAN stały
|
My na pewno jakimś BMW (TŻ by się osrał gdybym w tym wypadku się wtrąciła
), pytanie tylko czy nowoczesnym czy zabytkowym... TŻ jest w klubie i jest tradycja, że wszyscy robią "obstawę", dodatkowo kilka osób ma zabytki przeznaczone właśnie do wożenia po ślubach ale ja nie lubię tych starych BMW bo wyglądają jak świnki... Ale we w doopce to mam, niech TŻ się cieszy W końcu to też jego dzień
|
|
|
|
#1190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale igłaaaaaaaaa
|
|
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę, żeby trochę jedzenia zostało (rozdamy gościom i rodzice wezmą), niż żeby zabrakło... a z tego co wiem, porcje w lokalu, w którym mamy mieć wesele, nie są jakieś ogromne. Ja jestem przeczulona na punkcie jedzenia na weselach po ostatnim angielskim weselu, na którym byłam ![]() Któraś z dziewczyn pytała o 2 wersje menu dla gości, do wyboru. W Anglii jest to standardem
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-01-17 o 21:14 |
|
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
nina90 nie wspomnę jak tym autem sie jeździ - płynie i buja przy max prędkości
i do tego biały futrzak na siedzeniach dostałam juz wiele ofert kupna tgo auta, często ludzie wkładaja mi kartkę z numerem za wycieraczkę, ale on nie jest na sprzedaż ![]()
|
|
#1193 |
|
BAN stały
|
agu, puszki zamontuj za autem
https://www.google.pl/search?q=weddi...w=1228&bih=518
|
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
misiadelko no w sumie to by pasowało
![]() toć fiaciks to już zabytek jest chyba..
Edytowane przez agunineczka Czas edycji: 2013-01-17 o 21:30 |
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My płacimy 190 zł i mamy 3,5 porcji mięsa na osobę, wcześniej rosół i potrawkę. Mamy też 2 porcje ciasta na osobę i deser, a potem jeszcze zimne zakąski chyba też 2 porcje na osobę i na kolację 1,5 porcji. Wolimy żeby było więcej bo musi starczyć na śniadanie dla nocujących w hotelu (nie wykupujemy śniadania hotelowego). krooliczek, mi się wydaje takie trochę biedne te menu jeśli chodzi o ilość porcji, ale w sumie jak wesele się u Was skończy już o 2 to może i starczy Poprawin nie robicie?Co do fotografa to nie kojarzę go z Targów... A wydawało mi się, że wszystkie stoiska z foto przeszłam magdalenka, jakie masz typy sal? Pochwal się ![]() Kate Noir, no co za chamstwo z tymi tablicami Pourywałabym łapy jakby dorwała ![]() U nas w pracy dzisiaj była mała impreza - oficjalne pożegnanie poprzednie kierowniczki (skończyła pracę u nas już przed świętami,a le teraz oficjalne pożegnanie było). Także był catering, kawka. Fajnie było ![]() Kupiłam sobie też dzisiaj kozaki. Bo moje tzw. oficerki pękły mi w szwach,. Tzn, jeden but. I teraz cały tydzień byłam zmuszona chodzić w emu, bo kozaki na obcasach mam u szewca (fleczki były do wymiany), a koleś wywiesił kartkę, że warsztat czynny do 16 z powodu choroby, a ja do 16 pracuję... Więc nie miałam jak ich odebrać. Jutro najpierw zadzwonię i zapytam czy już jest normalnie czynne. Ale mnie to wkurzyło, bo nie rozumiem - to on do 16tej jest zdrowy a od 16tej choruje? I tak przez kilka dni? No a akurat kilka dni temu dostałam smsa z klubu CCC, że likwidują kolekcję zimową i dla klubowiczów jest -30%. Przymierzałam wczoraj fajne oficerki, ale nie było mojego rozmiaru. Babka sprawdziła mi gdzie jest dostępny ten rozmiar i dziś tam zadzwoniłam, odłożyli mi te buty no i kupiłam Także jestem mega zadowolona, bo zapłaciłam niecałe 100zł z buty + spray do odnawiania koloru
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój teraz też sobie kupił BMW i niczym innym nie żyje.... i chce jechac na zlot do krakowa ;pp
|
|
#1197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W przyszłą niedzielę organizują z jakimiś kolegami z forum zlot na śląsku i chce żebym z nim jechała Kate Noir chyba bym zatłukła za te tablice
|
|
|
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 normalne porcje i przystawka czy jak? U mnie nie ma takiej... reglamentacji (w pewnym sensie), stąd pytanie.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#1199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zamówiłam ostatnio przypadkiem skrzypka na ślub! Facet, który będzie grał uczył mnie daaawno temu muzyki. Ostatnio mieliśmy kontakt przez neta i w trakcie rozmowy napisałam mu, że rozważam skrzypce na ślubie i pomyślałam o nim. Rozmowa potoczyła się w tym kierunku i potem nie wypadało się wycofać Cieszę się niezmiernie Narzeczony też jest w siódmym niebie Najbardziej boje się, że gdy usłyszę tą muzykę na własnym ślubie to się rozkleję. Tutaj stronka http://www.dariuszbaginski.alpha.pl/...b_pogrzeb.html
http://s1.suwaczek.com/20140802310214.png Aparat góra i dół + ekspander - 9 maj 2012 Edytowane przez emilka901 Czas edycji: 2013-01-17 o 22:21 |
|
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
wenedka, nie. Chodzi o 3,5 porcji mięsa na osobę. U nas nie ma tzw, talerzówy tylko są platery, półmiski. No i chodzi o to, że każdy może zjeść max 3,5 porcje mięsa
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

Pewnie wybierzemy coś pomiędzy 

My płacimy podobna kwotę , ale mamy obiad dwudaniowy + 4 gorące dania + napoje + owoce + "zimna płyta" + tort, ciasta, paczki dla gosci No i do tego + poprawiny z 1 świeżym gorącym daniem.
Moje uzależnienie:

to mój klaun reprezentował wyższy poziom 

Jak zdam to będzie cud
)
litości