Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-18, 09:10   #2761
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Witamy sie z rana

Zycze przede wszystkim zdrowia dla Wszystkich chorych maluszków i siły dla ich mam

Bylismy wczoraj na bioderkach,wszystko ok. w obydwu nozkach 1A,ale kontrola za 2 mies. U okulisty tez bylismy i wszystko w porządku.

Colds jezeli na opakowaniu tej kaszki pisze od 4 mies to mozesz dac.

Bodajze Tamlin pisala o zdjeciach z Rossmana przez neta otoz ja zamawiam i jestem zadowolona tylko pamietaj nigdy nie bierz tych PREMIUM!!! bo kazde zdjecie wyjdzie Ci w innym formacie i generalnie tragedia.

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

A co do kapania to my sie kąpiemy tak ok 19.30 potem smarowanie ciałka balsamem Hipp (polecam) body z dlugim rekawkiem i do łożka i cycus do buzi
za bioderka i okulistę.

Ja tez kąpię niunie o 19.30,jedzonko i spanie.

Zuzia zasneła takze mykam coś zjesć bo głodna jak wilk jestem

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 09:14   #2762
zielona1911
Zakorzenienie

Wogole moze pamietacie jak daaawno temu mały moj mial cos na policzku? potem mu to zniklo i od miesiaca znowu to ma. Bylam u piediatry i ona mi powiedziala ze to moze byc od tego ze ociera sie buzia o moje ubranie i kazala natluszczac cutibazą ale efekty brak wiec poszlam do dermatologa i on niewiedzial co to jest i kazal zmarowac lekiem Bactroban ale efekty tez nie widac. Wczoraj lekarz gdy bylam na bioderkach pow ze wydaje mu sie ze to skaza białkowa jak myslicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12631.jpg (32,7 KB, 48 załadowań)
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 09:22   #2763
zielona1911
Zakorzenienie

kurde jak to bedzie skaza to sie załamie bo ja w sumie przewaznie jem przetwory mleczne i co mi wtedy pozostanie do jedzienia masakra
Stary 2013-01-18, 09:23   #2764
lourose
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny
zdążyłam tylko przeczytać, zołza ma dziś dzień marudy. Właśnie się obudziła

Opowieści o teściowych są mega - nie wiem czy się śmiać czy płakać
Uściski dla wszystkich niedomagających dzieciaczków i mam
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 09:34   #2765
Sojka1990
Zadomowienie

Zielona Zosi buzia wyglądała identycznie i jest to u nas skaza. ma szorstkie łydki i skóre w okolicach łokci? zajrzyj za uszy czy skóra nie wygląda na "podrażnioną" nam pięknie buzie wyleczył hydrokortyzon.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

mogę Ci zielona wysłać hydrokortyzon bo on na recepte a mi zostało po kuracji Zosi, smaruje się raz dziennie po kąpieli, u nas tydzień smarowania i buzia zbladła.

Edytowane przez Sojka1990
Czas edycji: 2013-01-18 o 09:36
Sojka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 09:34   #2766
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Zielona Zosi buzia wyglądała identycznie i jest to u nas skaza. ma szorstkie łydki i skóre w okolicach łokci? zajrzyj za uszy czy skóra nie wygląda na "podrażnioną" nam pięknie buzie wyleczył hydrokortyzon.
wszedzie indziej ma ladna skóre,zaq uszkami tez. Po czym poznac ze to skaza?
Stary 2013-01-18, 09:35   #2767
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Wogole moze pamietacie jak daaawno temu mały moj mial cos na policzku? potem mu to zniklo i od miesiaca znowu to ma. Bylam u piediatry i ona mi powiedziala ze to moze byc od tego ze ociera sie buzia o moje ubranie i kazala natluszczac cutibazą ale efekty brak wiec poszlam do dermatologa i on niewiedzial co to jest i kazal zmarowac lekiem Bactroban ale efekty tez nie widac. Wczoraj lekarz gdy bylam na bioderkach pow ze wydaje mu sie ze to skaza białkowa jak myslicie?
U nas pojawiły się takie plamy przy uszach, za uszami i na szyjce i pediatra powiedziała, że to skaza... Odstawiłam nabiał i smarowałam mu maścią cholesterolową i zniknęło w 4 dni.

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

mogę Ci zielona wysłać hydrokortyzon bo on na recepte a mi zostało po kuracji Zosi, smaruje się raz dziennie po kąpieli
Sojka, ale może lepiej nie dawać od razu sterydowej maści, tylko spróbować lżejszej.

Ja polecam tę cholesterolową, ona jest delikatna i też działa.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 09:36   #2768
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:

mogę Ci zielona wysłać hydrokortyzon bo on na recepte a mi zostało po kuracji Zosi, smaruje się raz dziennie po kąpieli
generalnie mozesz wysłac tylko jesli u nas to nie bedzie skaza? a ten hydro cos tam to steryd?
Stary 2013-01-18, 09:36   #2769
gda
Zakorzenienie

Cytat:
wszedzie indziej ma ladna skóre,zaq uszkami tez. Po czym poznac ze to skaza?
Spróbuj odstawić nabiał na kilka dni i zobacz czy znika.
Stary 2013-01-18, 09:38   #2770
Sojka1990
Zadomowienie

Gda wydaje mi się że warto sięgnąć jednak po steryd bo zobacz ile to już trwa a już rózne maści zielona próbowała, no ale to będzie jej decyzja ja tylko mówie że w razie co moge wysłać

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Spróbuj odstawić nabiał na kilka dni i zobacz czy znika.
Musiałaby odtsawić na minium dwa tygodnie, u nas samo odstawienie nic nie dało, mala była na pepti już a niestety nie znikało samoistnie
Stary 2013-01-18, 09:38   #2771
kraven
Zakorzenienie

Zielona też wydaje mi się że to skaza. Ale czy tam są takie miodowe strupy? Bo jak tak to smaruj te miejsca bactrobanem.

U nas dzięki Bogu spokojna noc. Jaś nie ma gorączki, ale jest marudny, strasznie się ślini i pcha wszystko do buzi. Na zęby przecież za wcześnie

Asiulka, Dearlie, Anesh co tam u Was i dzieciaczków?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 09:39   #2772
Sojka1990
Zadomowienie

Zielona jesli chcesz to wyślij adres na pw od razu z ciuszkami poleci
Stary 2013-01-18, 09:42   #2773
zielona1911
Zakorzenienie

O niee,załamałyscie mnie...
No ale czemu zaden lekarz tzn pediatra ani dermatolog nie powiedzieli mi o tym?
Chyba zmienie piediatre bo ona chyba sie wogole nie zna,kolejny raz wprowadza w bład i nigdy dziecka nie mierzy itd i przede wszystkim czest odwoluja wizyty,szczepienia..

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Zielona też wydaje mi się że to skaza. Ale czy tam są takie miodowe strupy? Bo jak tak to smaruj te miejsca bactrobanem.

U nas dzięki Bogu spokojna noc. Jaś nie ma gorączki, ale jest marudny, strasznie się ślini i pcha wszystko do buzi. Na zęby przecież za wcześnie

Asiulka, Dearlie, Anesh co tam u Was i dzieciaczków?
nie ma stupów. sprobuje zrobic lepszej jakosci zdjecie
Stary 2013-01-18, 09:43   #2774
Sojka1990
Zadomowienie

Wiesz, nasza pediatra też skaze olała, powiedziała tylko że to na skaze wygląda ale ani mleka nie przepisała ani żadnej maści żeby ulżyć bo to na pewno piecze i swędzi, dopiero prywatnie jak poszliśmy to kompleksowa wizyta i kuracja
Stary 2013-01-18, 09:46   #2775
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Lidka nasze Premium Care nie zmieniane w nocy i wytrzymują bez problemu Tylko ważą tonę!
no ja jak używam tych z paczek pakowanych po 80 szt to też wytrzymuje pampek
a te z paczki pakowane po 60 szt już niestety nie
zresztą pisałam kiedyś, że one się jakościowo bardzo różnią
akurat teraz wykańczam drugą pakę tych po 60 szt i potem mam już tylko te 80

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
dla Leny te pampersy też są za cienkie na noc, za to dada daje radę, może wypróbuj.

dziewczyny a tak z innej beczki czy Wasze dzieci mają jednego pediatrę? bo Lena ma dwóch ale to chyba rzadki przypadek

jednego pediatrę wybrałam sama, do niego jeździmy w razie choroby, szczepienia a drugiego mamy przy szpitalu, w którym rodziłam.
tam wizytę mamy co miesiąc.
Lena jest ważona, mierzona, dostaje skierowanie na mocz i morfologię,czasem skierowanie do specjalisty, jest badana pod kątem fizycznym, sprawdzają jakie mała robi postępy.

też tak macie?
my mamy tylko jednego lekarza w przychodni obok bloku w którym mieszkamy

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

tak, oby nie zapeszyć .... nie ma już krzyku i histerii na zawołanie .. złości się złośnica bo ma taki temperamencik ale jest o niebo lepiej ... lubi byc na rekach ale nie ma już noszenia całymi dniami ... ona lubi swoje łóżeczko i jest to nie tylko miejsce do spania czy drzemki ale również do zabawy .....

i Duśka już całkowicie sama trzyma butlę - pochwale się a co ... skupienie być musi
fantastyczna Dusia
i blondyna ci rośnie jednak a czarnulka była na początku

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Kurcze! Tak teraz myśle,że Wy tu wszyscy zajęci a ja synowej nie mamjest jeszcze jakaś ślicznota wolna?
Przedstawiam mojego kawalera
kawaler piękny

Cytat:
i jeszcze po dzisiejszej kąpieli
śpiochy fajowe

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
czesc Wam

Miki dzis jak Basia i Jas konczy 4 msce, wiec

rany, duzo zdrowka dla wszystkich dzieciaczkow i mamus... cale szczescie, ze Mikiego nic nie dopadlo...

tak czytam, i co ktora tesciowa, to lepszy numer moja kolezanka tez ma tesciowa- agentke, w sylwestra u niej bylismy, to zrobila awanture kolezance i jej mezowi na 14 fajerek. w nowy rok wyprowadzili sie do rodzinnego domu kolezanki i tam pozostaja

angel, tez czasem trace cierpliwosc do Mikiego, zwlaszcza ze ostatnio (dzis jakos nie) kiedy kwęka w wozku czy lozku biore go na rece, jest kulenie sie i wrzask, jakbym go ze skory obdzierala szlag mnie czasem trafia...

no i pare zdjec z okazji 4 mscy
http://cdn1.asteroid.pl/c2/a.fotka.p...add=1358442167
http://cdn3.asteroid.pl/c13/a.fotka....add=1358449965
http://cdn2.asteroid.pl/c10/a.fotka....add=1358441952
wszystkiego naj dla Mikiego
odzywaj się częściej oczywiście w miarę możliwości

Cytat:
dziękuję Konci za odpowiedź, czyli mówisz, że jest nadzieja...
może i moja Lena trochę przystopuje

a Dusia słodka i jak pięknie trzyma butlę

dokładnie tak

pokazałam i Lena tak samo zawzięcie uderza w klawisze , raz musiałam pianinko z podłogi zbierać
a jak jej się buźka przy tym cieszy

dla mnie to też abstrakcja

brawa za szczepienie
naprawdę masz bezproblemowe dziecko
aż Ci zazdroszczę

skoro tak mówisz to od jutra próbuję. zobaczymy czy coś z tego wyjdzie, oby

to zaczniemy razem bo my też za 2 tyg kończymy 4 miesiące
co najpierw wprowadzasz?
ja od przyszłego tygodnia zacznę od 1 miarki kleiku a później owoce i warzywa.

bez wrzasków czy pojęczy trochę?

dziewczyny, o której kąpiecie dzieci?
ja też mam zamiar zacząć z kleikiem, bo chyba nie pisałam, ale Lili zaczęła dojadać z butli i raz dziennie wtrząchnie między 80 a 120 ml po zjedzeniu z dwóch cycuchów
zazwyczaj po południu ma większy apetyt, ale jak raz zje taką porcję to potem już tylko cycuszki wystarczają
no i pierwsze będzie bądź jabłuszko bądź marchewka
jeszcze przemyślam temat
kąpiemy między 19 a 20
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 09:47   #2776
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
My też jeszcze panny nie mamy

Jasiu dzisiaj miał wieczorem gorączke. Osłuchałam Go ,ale jest czysto, tylko troche gardło zaczerwienione Mam nadzieje że się wyliże. Trzymajcie kciuki. Widze że u nas na wątku to jak chorują to po kilkoro

Idę spać. Włączyłam monitor więc może usnę.
oby nic się nie rozwinęło niefajnego-trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Kurcze może spróbuj nagrać go telefonem jak kaszle?Wyobrażam sobie jakie to musi być wkurzające,że Ci nie wierząale jeśli badania ma dobre,to może to nic niepokojącego

t ekst dnia!

Kochana teraz silna potrzeba bliskości a pomyśl,co będzie jak przyjdzie kolejny skok-lęk separacyjnyNo to Kubuś ma dziewczynepokazałabyś ją,bo dawno jej nie widziałyśmy.W ogóle siebie też byś wstawiła z Lenką,bo kojarzę Cię tylko z jednego zdjęcia ze ślubu

Też bym chciała,żeby krzyczał do zabawekpewnie to nastąpi jak minie 19tydz.i skok się skończy.Choć bywa,ze rano jak otworzy oczka,nie płacze od razu a właśnie gada i rachoczeuwielbiam to

wowbrawo Duśka

Dziewczyny od dawna chodzi mi po głowie pewien pomysł...mianowicie prezentacja z naszymi dzieciaczkami(nie tylko z tymi najmłodszymi)trochę inna niż ta anesh(bo ona to zrobiła rewelacyjnie,ja się nie spodziewałam przynajmniej takiego efektu)
Nie wiem,czy mi się uda,ale chciałabym spróbować
Może to nic wielkiego,ale fajna byłaby pamiątka.Podjęłabym się tego,tylko potrzebuje zgody i Waszych zdjęć z dzieciaczkami.Na mailu jest kilka takich ujęć,ale zazwyczaj to same bobasy a fajnie gdyby była mama i dziecko/dzieci razem.
Jeśli to głupi pomysł-przemilczcie
pomysł świetny popieram w 100%

no i z tym tekstem to czasem mi się uda
mój matematyk jeszcze w ogólniaku podsumował kiedyś jak rozwiązałam mega trudne zadanie - "Kordiukiewicz ty to masz jednak czasem takie przebłyski" hahahahaha

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
hej
wczoraj cały dzień nie mogłam się zalogować na wizaż.. no myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok a tyle miałam zacytować, teraz to już bo nie pamiętam co komu miałam odpisać

o pamiętam że ktoś pytał o zmianę pieluchy w nocy , a więc ja zmieniam raz albo w ogóle,spokojnie pampers wytrzyma do rana
aga_ton pytała chyba o lekarza pediatrę, my mamy jednego

a my już nie śpimy od 4.. mała gada do karuzeli ale ciicho bo uciszyła się więc lada chwila zaśnie bo już miętoli pieluchę i matka fruu do wyrka
edit już zasnęła

zdrówka jeszcze raz dla wszystkich choruszków, moja też czasem zakaszle ale to na pewno od śliny bo lata, wierzga, całe rączki ładuje do buzi więc potem się krztusi i kaszle..

Kaate bardzo mi się podoba Twoja propozycja, muszę porobić w ogóle jakieś fotki z Igą, bo albo jej sama trzaskam albo z tatusiem

tak w ogóle to Iga kończy dziś 4 miesiące , najlepszego również dla Kubusia i Filipka

dobra idę jeszcze spać bo i tak tu monolog prowadzę,mała zasnęła więc muszę jeszcze korzystać

Magda Gessler przeprowadza u mnie w mieście rewolucje, cały ostrów aż huczy , miałam przyjemność ją nawet spotkać
100 latek w zdrowiu dla Iguni
Stary 2013-01-18, 09:49   #2777
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Mój syn chyba dorasta, od poniedziałku budzi się tylko 3 razy w nocy
Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
Najlepszego a włosy ma obłędne

Cytat:
bez wrzasków czy pojęczy trochę?

dziewczyny, o której kąpiecie dzieci?
Bez wrzasków i jęczenia, idzie sobie grzecznie spać.
A kąpiemy zawsze o 19.30.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, kaszke wieczorna dajecie lyzczeka czy z butli?
Ja daję kleik na wieczór z butli.

Cytat:
Dziewczyny od dawna chodzi mi po głowie pewien pomysł...mianowicie prezentacja z naszymi dzieciaczkami(nie tylko z tymi najmłodszymi)trochę inna niż ta anesh(bo ona to zrobiła rewelacyjnie,ja się nie spodziewałam przynajmniej takiego efektu)
Nie wiem,czy mi się uda,ale chciałabym spróbować
Może to nic wielkiego,ale fajna byłaby pamiątka.Podjęłabym się tego,tylko potrzebuje zgody i Waszych zdjęć z dzieciaczkami.Na mailu jest kilka takich ujęć,ale zazwyczaj to same bobasy a fajnie gdyby była mama i dziecko/dzieci razem.
Jeśli to głupi pomysł-przemilczcie
Fajny pomysł

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
tak w ogóle to Iga kończy dziś 4 miesiące , najlepszego również dla Kubusia i Filipka
Najlepszego

Cytat:
Hej.Wpadam na chwilę powiedzieć,że dziś moje Bejbiczko kończy o 13.45 4miesiące.

Cytat:
Bylismy wczoraj na bioderkach,wszystko ok. w obydwu nozkach 1A,ale kontrola za 2 mies. U okulisty tez bylismy i wszystko w porządku.

Bodajze Tamlin pisala o zdjeciach z Rossmana przez neta otoz ja zamawiam i jestem zadowolona tylko pamietaj nigdy nie bierz tych PREMIUM!!! bo kazde zdjecie wyjdzie Ci w innym formacie i generalnie tragedia.
Świetnie że wszystko ok.
A o zdjęciach to ja pisałam że muszę odebrać dopiero. Kurde teraz niewiem jakie zamówiłam, cz nie te premium. Dziś odbiorę, jak nie zapomnę.
Stary 2013-01-18, 09:49   #2778
lidka0308
Zadomowienie

no i się nie przywitałam

więc Witam!

my dziś do moich rodziców jedziemy, więc pewnie przez weekend mnie nie będzie

mojemu dziecku coś się porobiło bo zamiast zasypiać normalnie koło 20 to buszuje już dwie noce pod rząd do 22
Stary 2013-01-18, 09:50   #2779
zielona1911
Zakorzenienie

Kurde GDA jak Ty dalas rade z dietą? bede musiala dac rade jakos ale co ja bede jesc?

Sojka napisze zaraz na priv
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12640.jpg (38,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC12641.jpg (26,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC12642.jpg (24,5 KB, 28 załadowań)
Stary 2013-01-18, 09:52   #2780
zielona1911
Zakorzenienie

Tamlin no u mnie te zdjecia wyszly strasznie nie wymiarowe, Jedne 10cm na 10cm inne nawet 7cm na 11cm tragedia
Stary 2013-01-18, 09:53   #2781
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Mój syn chyba dorasta, od poniedziałku budzi się tylko 3 razy w nocy

.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-18, 09:56   #2782
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde GDA jak Ty dalas rade z dietą? bede musiala dac rade jakos ale co ja bede jesc?

No daję jakoś radę. Kupuję sobie w sklepie ekologicznym mleko ryżowe i jak mam ochotę to dodaję do np. Inki.

Na śniadanie jem owsiankę na wodzie z siemieniem lnianym i słoiczkiem gerbera owocowym.

Potem kanapki z olejem z pestek winogron zamiast masła i szynką albo kozim serem wędzonym.

Na obiad mięso pieczone, ziemniaki/kasza/ryż i warzywo gotowane/duszone.

A na kolację znowu owsianka.

I piję samą wodę lub słabą herbatę lub owocowe herbatki i zioła.
Stary 2013-01-18, 09:58   #2783
zielona1911
Zakorzenienie

mieszkanie do odebrania mam!!!!!
Stary 2013-01-18, 10:04   #2784
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już Ci wcześniej pisałam że mi to na skazę wygląda. Odstaw nabiał całkowicie i zobaczysz co będzie.

Cytat:

mogę Ci zielona wysłać hydrokortyzon bo on na recepte a mi zostało po kuracji Zosi, smaruje się raz dziennie po kąpieli, u nas tydzień smarowania i buzia zbladła.
Ja bym na własną rękę sterydów nie stosowała. To nie witaminka tylko silny lek.

Cytat:
Gda wydaje mi się że warto sięgnąć jednak po steryd bo zobacz ile to już trwa a już rózne maści zielona próbowała, no ale to będzie jej decyzja ja tylko mówie że w razie co moge wysłać

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Musiałaby odtsawić na minium dwa tygodnie, u nas samo odstawienie nic nie dało, mala była na pepti już a niestety nie znikało samoistnie
Ok steryd pomoże, ale takich leków nie podaje się bez konsultacji ze specjalistą, po coś na receptę jest.
I odstawić wystarczy na 4 dni. W tym czasie mleko Nutramigen. Jeśli to skaza powinno się polepszyć.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:

Nie smaruj żadnym sterydem bez konsultacji
Ja przy Pauli zrezygnowałam z mleka do kawy, masła do chleba, jogurtów, reszta bez zmian była.

Cytat:
Tamlin no u mnie te zdjecia wyszly strasznie nie wymiarowe, Jedne 10cm na 10cm inne nawet 7cm na 11cm tragedia
Kurde mam nadzieję że nie będzie takich numerów.

Cytat:
Stary 2013-01-18, 10:20   #2785
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Hej.Wpadam na chwilę powiedzieć,że dziś moje Bejbiczko kończy o 13.45 4miesiące.Z tej okazji urządziło matce pierwszą bezsenną noc

Wszystkiego najpięknieszego dla Igi,Filipka,Kingi i reszty,o której zapomniałam na tą chwile.

mama z dzieckiem/dziećmi na jednym zdjęciu najlepiej,mogą być 2szt.

Do później
Katee wszystkiego najwspanialszego dla Kubusia
i przede wszystkim zdrówka i oby miedniczka w nerce wróciła do normy i nigdy już nie powodowała twojego zmartwienia

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Wczoraj wszystko nadrobiłam ale nie mogłam się zalogować
Byłam wściekła jak osa aż mąż się ze mnie nabijał ale co ja poradzę ze to uzależnienie

Na bioderkach wszystko dobrze,ostatnia kontrola za 2 miesiące.
Moja córa śmiała się do lakarza,gaworzyła,kochane słoneczko

Teraz leży i marudzi bo chce zasnąć a nie może

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

wszystkiego najlepszego,piękne zdjęcia
ja jestem za Twoim pomysłem
no to cudnie po wizycie

Cytat:
Witamy sie z rana

Zycze przede wszystkim zdrowia dla Wszystkich chorych maluszków i siły dla ich mam

Colds jezeli na opakowaniu tej kaszki pisze od 4 mies to mozesz dac.

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

A co do kapania to my sie kąpiemy tak ok 19.30 potem smarowanie ciałka balsamem Hipp (polecam) body z dlugim rekawkiem i do łożka i cycus do buzi
no i kolejne dobre nowiny po wizycie brawo

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Sto latek dla wszystkich dzisiejszych jubilatów!

Fajny pomysł z prezentacją, tylko ja najpierw musze sobie zdjęcia z Alicją porobić. A to łatwe nie będzie bo ja na zdjęciach pasztet straszny jestem

Asiulka, jak tam dziś u Was? Jak Jasio? A jak Zuzia znosi ta całą nerwową sytuację? Śniłaś mi się dzisiaj. Napiszę Ci jak to może sie uśmiechniesz Śniło mi się że miałaś jakiś sklep i na gościnne występy zaprosiłaś zespół Bajm, a że było to w okresie świątecznym to pytałaś nas na forum czy im też tak jak pozostałym pracownikom przygotować świąteczne paczki o wartości 150 zł na osobę
hahahah ale się uśmiałam

Cytat:
ojej coś te zmiany skórne nie chcą wam odpuścić
a na diecie wytrzymasz
ja też uwielbiam rzeczy nabiałowe a już 3,5 miesiąca nie jem, bo co prawda Lili takiej wysypki nie ma i nie miała, ale kolka była masakryczna po zjedzonym przeze mnie nabiale no i kupa zielona
więc u nas skazy raczej nie ma ale ja bym to nazwała nietolerancją pokarmową
mam nadzieję, że wyrośnie z tego
a jesz wtedy wszystko inne bo coś jeść musisz
pieczywo, wędliny

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Stary 2013-01-18, 10:26   #2786
Iwa844
Zakorzenienie

Jedziemy na weekend do teściowej więcej nie skomentuję do zobaczenia w niedzielę Zdrówka wszystkim!
Stary 2013-01-18, 10:37   #2787
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
i jeszcze po dzisiejszej kąpieli
Przystojny ten mój zięciulek,a jaki napis fajny na śpiochach
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:44   #2788
marta1986222
Zakorzenienie

Iwa powodzenia

Zielona

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-18, 10:49   #2789
ula2689
Wtajemniczenie

Zielona mi tez się wydaje ze to skaza.
Gratulacje z okazji mieszkanka
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:38   #2790
Hatti
Rozeznanie

Czesc dziewczyny,zima sie rozkrecila a i chorobska u dzieci widze takze..
Zycze szybkiego powrotu do zdrowia wszystkim malenstwom i mamom,a dzieciaczkom w szpitalach szczegolnie!
my sie jakos trzymamy-przynajmniej pod tym wzgledem,ze przeziebienia nie ma,odpukac.
Ale za to Milka juz dziesiaty dzien nie je butli normalnie.Wiec ciagle biore ja na sposob i daje jak 'prawie spi'..Inaczej jest placz.Nie za kazdym razem bo raz dziennie zdarzy jej sie 'zagapic'i wypic to mleko jakby nigdy nic.
Nie wiem co to moze byc,bo pare rzeczy nalozylo sie w jednym czasie-szczepionka,11 dni temu zaczelam jej robic 150ml mm i wypijala ladnie (a wczesniej120ml jadla),i tez odstawilismy rumianek i wode pije trzeci dzien..Mysle tez czy to refluks faktycznie czy moze skaza bialkowa(jej tata ma wiec to by bylo prawdopodobne).Najgorsze jest to,ze lekarka nie umie mi pomoc-mowi,ze dopoki Milla przybiera na wadze to nie ma sie co niepokoic.Owszem przybrala przez ten tydzien,ale malutko(z 5,91 na 6,02 kg)..A tak to w ciagu dnia jest wesola,zadnej goraczki-no pogodne dziecko!
Dzis przepisala krople na kolki i kazala przyjsc we wtorek..I co tu robic?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości