|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Kurcze! Tak teraz myśle,że Wy tu wszyscy zajęci a ja synowej nie mam
![]() Przedstawiam mojego kawalera
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2013-01-17 o 20:12 |
|
|
|
#2733 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2735 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla dzielnego Fabisia.Coraz bardziej do Gracjana podobny
|
||||
|
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko Fabian lubi dobrze zjeść![]() no wykąpaliśmy sie i jemy
|
|
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
tak przeglądałam Gracjanka zdjęcia
![]() pierwsze-jak dostał deserekod wujka a mama nie zwróciła uwagi |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2738 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi odnośnie prezentów
Paulince zdarzylo się dopiero pare razy zasnąć samej w łóżeczku - za dnia. Trzeba wyczuć odpowiedni moment a zazwyczaj usypia przy cycu. Wiem że to zły nawyk. Cóż począć, poszłam na łatwiznę
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze po dzisiejszej kąpieli
|
|
|
|
#2740 |
|
Zadomowienie
|
czesc Wam
![]() Miki dzis jak Basia i Jas konczy 4 msce, wiec ![]() ![]() rany, duzo zdrowka dla wszystkich dzieciaczkow i mamus... cale szczescie, ze Mikiego nic nie dopadlo... tak czytam, i co ktora tesciowa, to lepszy numer ![]() angel, tez czasem trace cierpliwosc do Mikiego, zwlaszcza ze ostatnio (dzis jakos nie) kiedy kwęka w wozku czy lozku biore go na rece, jest kulenie sie i wrzask, jakbym go ze skory obdzierala szlag mnie czasem trafia...no i pare zdjec z okazji 4 mscy ![]() http://cdn1.asteroid.pl/c2/a.fotka.p...add=1358442167 http://cdn3.asteroid.pl/c13/a.fotka....add=1358449965 http://cdn2.asteroid.pl/c10/a.fotka....add=1358441952
konto nieaktywne Edytowane przez LadyBeatta Czas edycji: 2013-01-17 o 21:23 |
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczny chłopczyk
![]() Jaś już od dobrej godziny nyna i jestem z niego dumna bo wypił 120 ml mleka a ostatnio na noc nie chciał pić. Co do zasypiania to Jaśko w ciągu dnia głównie zasypia w bujaku . No chyba że jest na prawdę zmęczony to czasem zdarzy mu się w łóżeczku ale to rzadko. Wieczorem natomiast dostaje butle i jest odkładany do łóżeczka chwilka i synek śpi ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Aaa i jeszcze Miki dziś z nami świętuje tak więc dużo zdrówka dla niego i
|
#2742 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może i moja Lena trochę przystopuje ![]() a Dusia słodka Cytat:
Cytat:
![]() a jak jej się buźka przy tym cieszy Cytat:
![]() Cytat:
![]() naprawdę masz bezproblemowe dziecko aż Ci zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() to zaczniemy razem bo my też za 2 tyg kończymy 4 miesiące co najpierw wprowadzasz? ja od przyszłego tygodnia zacznę od 1 miarki kleiku a później owoce i warzywa. Cytat:
dziewczyny, o której kąpiecie dzieci? Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-01-17 o 21:45 |
|||||||
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
My tak między 19 a 21 wszystko zależy jak wypada karmienie
ale widzę że Jaśko koło 20 już się robi maruda i chce spać.
|
#2744 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tez mam wrazenie, ze Robik ma potrzebe sie wyzalic, wyplakac, wykrzyczec w mamusine ucho. I poprzytulac. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Anesh, Dearlie, Asiulka zdrowia dla dzieciaczkow. Gda, ja wiem ze Robik kiedys urosnie, ale ostatnie 3,5 miesiaca to jest naprawde sprawdzian dla mnie, dla calej naszej rodziny wlasciwie. W najsmielszych przypuszczeniach nie sadzilam, ze trafi mi sie tak absorbujace dziecko. A przeciez mam dwoje dzieci i corce tez chcialabym poswiecic troche czasu a nie mam jak... Acha, nie ma opcji wykapania sie przy nim jak jest w lezaczku bo przewaznie po kilku minutach zaczyna plakac i chce na rece... |
||||
|
|
|
#2745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() cześć nie mam czasu na wizaż.... to straszne
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale też ją przyjmiemy ![]() Fabiś wykąpany śpi już pół godz,Gracjanek też i ja też zaraz zmykam bo padam ![]() dobranoc
|
|
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
My też jeszcze panny nie mamy
![]() Jasiu dzisiaj miał wieczorem gorączke. Osłuchałam Go ,ale jest czysto, tylko troche gardło zaczerwienione Mam nadzieje że się wyliże. Trzymajcie kciuki. Widze że u nas na wątku to jak chorują to po kilkoro ![]() Idę spać. Włączyłam monitor więc może usnę.
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytałam o Jasiu Asiulki i aż mnie ciarki przeszły, trzymajcie się tam dzielnie, na pewno wszystko będzie dobrze.
|
|
|
|
#2751 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
Też daję z butli, bo ssanie wycisza Alicję i ładnie mi po tym zasypia. Zresztą wieczorna kaszka to u nas tylko troszkę zagęszczone mleczko - na 150 mm daję max 1,5 miarki kleiku i płaską łyżkę kaszki manny.
|
|
|
|
#2753 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jeśli badania ma dobre,to może to nic niepokojącego![]() Cytat:
Cytat:
No to Kubuś ma dziewczyne pokazałabyś ją,bo dawno jej nie widziałyśmy.W ogóle siebie też byś wstawiła z Lenką,bo kojarzę Cię tylko z jednego zdjęcia ze ślubu![]() Cytat:
pewnie to nastąpi jak minie 19tydz.i skok się skończy.Choć bywa,ze rano jak otworzy oczka,nie płacze od razu a właśnie gada i rachoczeCytat:
![]() Dziewczyny od dawna chodzi mi po głowie pewien pomysł...mianowicie prezentacja z naszymi dzieciaczkami(nie tylko z tymi najmłodszymi)trochę inna niż ta anesh(bo ona to zrobiła rewelacyjnie,ja się nie spodziewałam przynajmniej takiego efektu) Nie wiem,czy mi się uda,ale chciałabym spróbować ![]() Może to nic wielkiego,ale fajna byłaby pamiątka.Podjęłabym się tego,tylko potrzebuje zgody i Waszych zdjęć z dzieciaczkami.Na mailu jest kilka takich ujęć,ale zazwyczaj to same bobasy a fajnie gdyby była mama i dziecko/dzieci razem. Jeśli to głupi pomysł-przemilczcie
|
|
#2754 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
fajne śpiochy i podobny do brata oj koleżanko zapóźno się obudziłaś Lenka już nasza mam racje? ![]() Wszystkiego naj dla Basi,Poli i Mikołaja ![]() Marta jak po wizycie,co z bioderkami? Lewek wyślę jutro albo w poniedziałek
|
|
#2755 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
wczoraj cały dzień nie mogłam się zalogować na wizaż.. no myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok o pamiętam że ktoś pytał o zmianę pieluchy w nocy , a więc ja zmieniam raz albo w ogóle,spokojnie pampers wytrzyma do rana aga_ton pytała chyba o lekarza pediatrę, my mamy jednego a my już nie śpimy od 4.. mała gada do karuzeli ale ciicho bo uciszyła się więc lada chwila zaśnie bo już miętoli pieluchę i matka fruu do wyrka edit już zasnęłazdrówka jeszcze raz dla wszystkich choruszków Kaate bardzo mi się podoba Twoja propozycja, muszę porobić w ogóle jakieś fotki z Igą, bo albo jej sama trzaskam albo z tatusiem ![]() tak w ogóle to Iga kończy dziś 4 miesiące , najlepszego również dla Kubusia i Filipka dobra idę jeszcze spać bo i tak tu monolog prowadzę,mała zasnęła więc muszę jeszcze korzystać ![]() Magda Gessler przeprowadza u mnie w mieście rewolucje, cały ostrów aż huczy , miałam przyjemność ją nawet spotkać
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2013-01-18 o 05:46 |
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Fabianek wstał o 6,godzinke poleżał patrząc sie na karuzelke,przykrył sie pieluchą,dałam mu smoka i śpi ![]() a ja pije kawke ![]() Kate ja jestem za prezentacją jakie chcesz zdjęcia??
|
|
|
|
#2757 | |
|
Zadomowienie
|
Hej.Wpadam na chwilę powiedzieć,że dziś moje Bejbiczko kończy o 13.45 4miesiące.Z tej okazji urządziło matce pierwszą bezsenną noc
![]() Wszystkiego najpięknieszego dla Igi,Filipka,Kingi i reszty,o której zapomniałam na tą chwile. Cytat:
Do później
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-01-18 o 08:59 |
|
|
|
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Wczoraj wszystko nadrobiłam ale nie mogłam się zalogować Byłam wściekła jak osa aż mąż się ze mnie nabijał ale co ja poradzę ze to uzależnienie ![]() Na bioderkach wszystko dobrze,ostatnia kontrola za 2 miesiące. Moja córa śmiała się do lakarza,gaworzyła,kochane słoneczko Teraz leży i marudzi bo chce zasnąć a nie może ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
ja jestem za Twoim pomysłem
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy sie z rana
Zycze przede wszystkim zdrowia dla Wszystkich chorych maluszków i siły dla ich mam Bylismy wczoraj na bioderkach,wszystko ok. w obydwu nozkach 1A,ale kontrola za 2 mies. U okulisty tez bylismy i wszystko w porządku. Colds jezeli na opakowaniu tej kaszki pisze od 4 mies to mozesz dac. Bodajze Tamlin pisala o zdjeciach z Rossmana przez neta otoz ja zamawiam i jestem zadowolona tylko pamietaj nigdy nie bierz tych PREMIUM!!! bo kazde zdjecie wyjdzie Ci w innym formacie i generalnie tragedia. ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- A co do kapania to my sie kąpiemy tak ok 19.30 potem smarowanie ciałka balsamem Hipp (polecam) body z dlugim rekawkiem i do łożka i cycus do buzi
|
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Sto latek dla wszystkich dzisiejszych jubilatów!
Fajny pomysł z prezentacją, tylko ja najpierw musze sobie zdjęcia z Alicją porobić. A to łatwe nie będzie bo ja na zdjęciach pasztet straszny jestem ![]() Asiulka, jak tam dziś u Was? Jak Jasio? A jak Zuzia znosi ta całą nerwową sytuację? Śniłaś mi się dzisiaj. Napiszę Ci jak to może sie uśmiechniesz Śniło mi się że miałaś jakiś sklep i na gościnne występy zaprosiłaś zespół Bajm, a że było to w okresie świątecznym to pytałaś nas na forum czy im też tak jak pozostałym pracownikom przygotować świąteczne paczki o wartości 150 zł na osobę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

Tylko z niej sroka straszna to może być upierdliwa czasami...

począwsz y od wejścia do badania a kończąc na ubieraniu w poczekalni-ciągle płakały
dla dzielnego Fabisia.

szlag mnie czasem trafia...

Mam nadzieje że się wyliże. Trzymajcie kciuki. Widze że u nas na wątku to jak chorują to po kilkoro 
ale jeśli badania ma dobre,to może to nic niepokojącego
Lenka już nasza