Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-18, 10:34   #2311
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
to ja juz bym wogile w nocy nie spala
po wczorajszym calodziennym spaniu, położyłam się o 1 w nocy i wstałam o 9.30 bo mnie obudził listonosz..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:34   #2312
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal
Szkoda, że ja na to nie spadłam, ze można w domu wypić ...
to jest myśl! jak tylko dostanę skierowanie, to wypiję świństewko w domu, a potem pojadę na pobranie krwi uwielbiam wasze pomysły, i to że mam tp stosunkowo późno i moge korzystać z waszych genialnych pomysłów
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:36   #2313
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
a niech to chciałam poczytać a otworzyć się nie chce
Już się otworzyło - mężowi nie będę pokazywać bo nie będę mu dawać argumentów

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
o dżizas uszy by mi zwiędłybardzo nie lubię przekręcania słów, np. jak niektóre z Was pisały tu przeziorność zamiast prawidłowo przezierność to mnie osłabiałonawet jedną zdolna pamiętam

okropna jesteś

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
No teżPantofle, kapcie, papcie Dlatego zawsze w bajkach mnie dziwiło jak byłam mała, że księżniczki chodziły na bal w pantoflach wtf
wychodzi na to że w papuciach latały do sukni
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:36   #2314
xal
Zakorzenienie

Cytat:
a niech to chciałam poczytać a otworzyć się nie chce
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1358500571
http://demotywatory.pl/4013043/Dlacz...chodze-na-pole

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:36   #2315
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Wymysliłam!1 jeśli tata kupi mi drożdże to zrobię kluski na parze z serem
a mogłabyś dać mi przepis?Nigdy tego nie robiłam a to smak mojego dzieciństwa, babcia zawsze robiła i może się odważę spróbować
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:36   #2316
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Anoxee u nas wychodzi się na dwór i jak kiedyś usłyszałam u babci, że idą na pole to zgłupiałam
U mnei też wychodzi się na pole. Mieszkam w sumie między Krakowem, a Katowicami okolice Wadowic. Mój brat zawsze mówi, że u nas kiedyś mieszkało się w dworach ( że niby szlachta ) i wychodziło na pole, a gdzieś gdzie mówią na dwór to, żeby sobie poprawić nastrój, że wychodziło się z wiejskiej chaty. Ja tam nie widzę nic złego ani w jednym ani w drugim choć zauważam jak ktoś mówi, że idzie na dwór.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
to mi najbardziej smakuje szpinak z lidla. jest już doprawiony śmietaną, więc wystarczy że rozmrożę i mogę jesć
Pewnie bym spróbowała, ale najbliższy lidl mam jakieś 12 km wiec nie opłacałoby mi się jechać. Ale jak kiedyś bedę to kupię. A ile kosztuje?? Bo w biedronce coś ponad 2zł także cena super.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Aaaaa własnie,czy którejś dziecko miewa czkawkę?
Bo mi się wydawało, że przedwczoraj moje dziecię miało i teraz jeszcze na pasku mi wywaliło i stwierdziłam, że to może to?!
Moje to nie wiem czy ma czkawkę czy tak się wierci ale non stop czuję jakieś ruchy albo kopniaki. Tż się śmieje, że mały mną rządzi bo jak jestem głodna i nie chce mi się iść robić jedzenia i mnie kopie to mówię "no dobra już idę zrobić jedzenie"

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:37   #2317
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Przyszly mi koszule nocne :
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...911061334.html
http://allegro.pl/hit-szlafrok-ciazo...911061387.html
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...925801151.html

i jestem zadowolona. Materiał przyjemny, dobrej jakości, ładnie wykonane. Ja mam 168 cm i przed ciążą rozmiar 38, teraz pewnie koło 40 i brałam L/XL dla mnie idealne.. Nie ciśnie w cycach (a rozmiar E) jeszcze jest troche miejsca na brzuch i na biust. Dla osób wyższych może być krótkawa - mi sięgają kilka cm przed kolano.
zapisuje sobie fajnie że są dobre bo czasami z tymi zakupami internetowymi bywa różnie
Stary 2013-01-18, 10:38   #2318
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
nie mogłam się zalogować

jutro masakryczny dzień, musze iść rano po bilety(bo później nie będzie gdzie kupić) potem jadę na badania,wezmę ze soba jakieś śniadanko bo przeciez nie wyrobię na głodniaka po.. potem jadę na zakupy od razu i o 15 odbieram tż z pracy i jedziemy do niego..
all day poza domem..

mogę gorzką herbę wypić przed morfologią?

ej laski, zauważyłam,że dziwnym przypadkiem od paru dni żywię się w miare zdrowo nie wiem jak to się stało.. ale piję jak głupia non stop.. z 4litry dziennie, mój gin mnie zabije
Ja morfologia ma być na czczo to nic nie pij nie jedz.

ja też tak dużo pije.. nie mogę się opanować.. ale jak nie pije to mi się słabo robi, to chyba już lepiej pić..

Wojtek
Stary 2013-01-18, 10:38   #2319
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
okropna jesteś

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

wychodzi na to że w papuciach latały do sukni
Nie martw się, Ciebie nie zapamiętałamale wiesz co, człowiek się uzewnętrznia z takich osobistych spraw a Ty potępiasz

No dośc szybko skumałam, że jednak nie w papciachale konsternację pamiętam jak dziś
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:38   #2320
nuna2
Zakorzenienie

Ja raczej nikogo nie poprawiam:P Ani ślązaków ani osób z podkarpacia etc U mnie też się nie spotkałam, żeby mnie ktoś poprawiał i pytał dlaczego tak a nie inaczej
Stary 2013-01-18, 10:38   #2321
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
nie wszędzie w okolicach Olsztyna się tak mówi
A tak poza tym, to mieszkałam z kumplem, który był z podkarpacia, wychodził na pole i w domu chodził w pantoflach (pantofle=kapcie)
Na Podlasiu za to ludzie śledziują
Co robią?

Cytat:
No teżPantofle, kapcie, papcie Dlatego zawsze w bajkach mnie dziwiło jak byłam mała, że księżniczki chodziły na bal w pantoflach wtf
Buhaha

Uprzejmie informujemy, że została Pani ponownie wybrana namber łan!

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Przyszly mi koszule nocne :
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...911061334.html
http://allegro.pl/hit-szlafrok-ciazo...911061387.html
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...925801151.html

i jestem zadowolona. Materiał przyjemny, dobrej jakości, ładnie wykonane. Ja mam 168 cm i przed ciążą rozmiar 38, teraz pewnie koło 40 i brałam L/XL dla mnie idealne.. Nie ciśnie w cycach (a rozmiar E) jeszcze jest troche miejsca na brzuch i na biust. Dla osób wyższych może być krótkawa - mi sięgają kilka cm przed kolano.
Ostatnio przeglądam szafę i mówię, że fajnie, bo nie będę musiała kupować szlafroczka do szpitala, bo mam taki fajny, cieplutki, polarowy, gruby, wyjściowy. Po chwili... w czerwcu cieplutki, polarowy, gruby? No i muszę kupić.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:39   #2322
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mi się czasami wydaje że ma czkawkę - czytałam że to normalne bo pozwala uczyć się oddychać. Czuje wtedy po prostu przez chwilę takie regularne buchnięcia w brzuchu
O dokładnie, w takim samym odstępie czasu bum takie równomierne

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
U mnei też wychodzi się na pole. Mieszkam w sumie między Krakowem, a Katowicami okolice Wadowic. Mój brat zawsze mówi, że u nas kiedyś mieszkało się w dworach ( że niby szlachta ) i wychodziło na pole, a gdzieś gdzie mówią na dwór to, żeby sobie poprawić nastrój, że wychodziło się z wiejskiej chaty. Ja tam nie widzę nic złego ani w jednym ani w drugim choć zauważam jak ktoś mówi, że idzie na dwór.

Pewnie bym spróbowała, ale najbliższy lidl mam jakieś 12 km wiec nie opłacałoby mi się jechać. Ale jak kiedyś bedę to kupię. A ile kosztuje?? Bo w biedronce coś ponad 2zł także cena super.

Moje to nie wiem czy ma czkawkę czy tak się wierci ale non stop czuję jakieś ruchy albo kopniaki. Tż się śmieje, że mały mną rządzi bo jak jestem głodna i nie chce mi się iść robić jedzenia i mnie kopie to mówię "no dobra już idę zrobić jedzenie"
możesz wtedy bezkarnie jeść

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:41   #2323
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
hej dziewczęta, właśnie wróciłam.
Dokończę nadrabianię zaraz (bo już conieco przeczytałam w autobusie) tylko Wam szybko napiszę jak było na warsztatach (a raczej wykładzie, bo trudno to nazwać warsztatami).
Było trzech gości merytorycznych: sex coach, ginekolog i dietetyk. Z całej trójki najfajniej mówiła ginekolog, bo najwięcej wiedzy przekazała, a pozostałe dwie to takie pitu, pitu które i tak wiemy.
Jako, ze siedzimy w tym temacie już parę ładnym miesięcy to nic bardzo odkrywczego się nie powiedziałam, za to dostałam trochę gratisów, więc warto było się wybrać A mianowicie dostałam:
próbki (po 5 tabletek) lacibios femina, pro uro, 3ech płynów do higielny intymnej, preparat do zmiękczania skórek u paznokci,próbki kosmetyków osmoza care i cutis help (nie słyszałam o nich wcześniej), centymetr krawiecki i niedrapaki od Alles, dwa deserki i soczek gerber i kalendarz malucha od nestle, a i jeszcze lutowe wydanie Twojego stylu. Było tez losowanie nagród (różne książki, zestawy kosmetyków itd) ale nic nie wylosowałam. Ot, taki spędzony wieczór poza domem i powrót z mnóstwem makulatury W sumie ok.

Aśś i Marchewka, wiecie co, ja zapisałam się na to spotkanie zaraz po tym jak o nim Inna na forum napisała i zupełnie zapomniałam. Dopiero dziś zerknęłam na maila i zobaczyłam, że przypominają o warsztatach też to prawie przeoczyłam. Ale jak coś jeszcze wyhaczę ciekawego, warszawskiego to będę Wam słać PW
no to super i vice versa też będę wam słać. Komuś jeszcze z Warszawy?

Wojtek
Stary 2013-01-18, 10:42   #2324
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się, Ciebie nie zapamiętałamale wiesz co, człowiek się uzewnętrznia z takich osobistych spraw a Ty potępiasz

No dośc szybko skumałam, że jednak nie w papciachale konsternację pamiętam jak dziś
Eee ja nie pisałam nieprawidłowo chyba że mi się klawiatura omsknęła w każdym razie cieszy mnie, że nie pamiętasz mnie z takich przypadków spoko spoko, nie będę pamiętać, że pisałaś, że jesteś taka pamiętliwa
Stary 2013-01-18, 10:43   #2325
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Ja raczej nikogo nie poprawiam:P Ani ślązaków ani osób z podkarpacia etc U mnie też się nie spotkałam, żeby mnie ktoś poprawiał i pytał dlaczego tak a nie inaczej
Ja poprawiać nie poprawiam, ale jak czegoś nie rozumiem to pytam, a nie udaję, że rozumiem, bo i takich geniuszy znam.

W Toruniu siedzimy i opowiada szwagier, że poszli na pachte... Pytam: Na co?! No na pachtę. I nie umiał mi tego wytłumaczyć, ale zaczęłam się domyślać, jak powiedział, że poszli po maliny na pachtę. A ja: Aaaaa, no to mów, że na rapsa do sąsiada. A wszyscy: Na cooooooo? I mieliśmy ogólnie polew każdy z każdego.

Leon
Stary 2013-01-18, 10:44   #2326
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
a mogłabyś dać mi przepis?Nigdy tego nie robiłam a to smak mojego dzieciństwa, babcia zawsze robiła i może się odważę spróbować
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/7...lym-serem.html
ja robiłam z internetu pierwszy raz i mi wyszły tylko robiłam bez sera bo się bałam, że nie wyjdą i polałam jogurtem:P Ale dziś jak tata nie zapomni spróbuję ze serem zrobić
Stary 2013-01-18, 10:44   #2327
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Ja poprawiać nie poprawiam, ale jak czegoś nie rozumiem to pytam, a nie udaję, że rozumiem, bo i takich geniuszy znam.

W Toruniu siedzimy i opowiada szwagier, że poszli na pachte... Pytam: Na co?! No na pachtę. I nie umiał mi tego wytłumaczyć, ale zaczęłam się domyślać, jak powiedział, że poszli po maliny na pachtę. A ja: Aaaaa, no to mów, że na rapsa do sąsiada. A wszyscy: Na cooooooo? I mieliśmy ogólnie polew każdy z każdego.
Nie wiem co to pachta co to raps ale się domyśliłam jak doczytałam do końca ja to niedużo śląskich słów znam, wiem co to hasiok czy jak to się pisze
Stary 2013-01-18, 10:45   #2328
ada32
Wtajemniczenie

JennyAniolek (połówkowe), gosiulka22, karolina2121, vvgh, lonely_lady (połówkowe), gold-fish
trzymam kciuki

witam Was dziewczyny....

najpierw się przywitam a potem poczytam co tam u Was
bo mnie południe zastanie

noc u mnie dziś bezsenna

nuna u mnie też dziś 19 tydzień się zaczyna
jeszcze tydzień i połowe przekroczymy

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:45   #2329
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
możesz wtedy bezkarnie jeść
Niby tak ale Tż mówi, ze jak ono już mną rządzi to co będzie jak się urodzi...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:45   #2330
deb
Zakorzenienie

dobra ja na razie uciekam, w kuchni mam Sajgon a Wy tutaj tylko zagadujecie
Stary 2013-01-18, 10:46   #2331
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Nie wiem co to pachta co to raps ale się domyśliłam jak doczytałam do końca ja to niedużo śląskich słów znam, wiem co to hasiok czy jak to się pisze
Wiesz co jest najlepsze? Że hasiok, to było pierwsze słowo, które poznał mój mąż po śląsku. Także wszystko przed Tobą.

Ja też zmykam się ogarniać i lecę do tej pierdonki.

Leon

Edytowane przez anoxee
Czas edycji: 2013-01-18 o 10:47
Stary 2013-01-18, 10:46   #2332
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja dojechałam niedawno do pracy bo był straszny wypadek karambol po drodze. na dodatek szyby miałam tak zmrożone że ciężko mi było je zdrapać i wyjechałam później niż zwykle. i jeszcze dzień dobrze się nie zaczął a ja już mogłabym iść spać bo się zmęczyłam
kup sobie odmrażacz do szyb - ok. 12 zł na stacji benzynowej.. Wygląda jak płyn do szyb. Psiukasz i się samo odmraza i nie trzeba mocno skrobać

Wojtek
Stary 2013-01-18, 10:49   #2333
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Ja zaniosłam dziś siuśki z rana i tak się w*&&*m, nosz!! Buractwo takie, ze masakra.
Oczywiście wszyscy udają, że nie widzą, że jestem w ciąży.
Wyszłam z kolejki do rejestracji zobaczyć do której pobierają krew i jak wróciłam to koleś, który stał za mną udawał, że mnie nie widzi.
Powiedziałam tylko pod nosem "burak" i stanęłam za nim.
Pielęgniarka, która wie że jestem w ciąży i widziała że stałam przed nim chciała coś powiedzieć ale pokazałam jej, żeby się nie odzywała - no bo po co? Będzie sobie i mnie psuła humor na cały dzień?
Poszłam do zabiegowegoi zanieść pojemniczek a pielęgniarka sobie wychodzi - ja do niej, że przyniosłam mocz do analizy a ona prosze poczekać... I czekam i czekam... Obok mnie stoi starszy pan, mega chory - kaszle na mnie i kicha.
W(**&m się, weszłam sobie sama do zabiegowego, na rachunku napisałam imię, nazwisko i pesel i postawiłam na nim siuśki i wyszłam... Spędziłam tam bagatela 40 min tylko po to, żeby zrobić badanie moczu
Masakra co za ludzie.. Ja bym chyba się odezwała jednak:/ jak tak można...

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
Dzięki za tak miłe przyjęcie !!

Jestem w 19 tyg i nie czuje jeszcze ruchów :-(
Czekam i czekam, a mam teraz aż 7 tyg odstępu od ost usg, w przyszlym tyg dopiero mam następne, to wiecie, juz schizy, że się nie rusza...:-(

Dzięki za listę odnośnie wyprawki
Zglosiłam się za późno do Was, bo nie ogarniam za bardzo podzialu na tematy na wizażu, po prostu utknełam na dłużej na forum staraczek
Poczekaj ..jeszcze troszke i poczujesz

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
A ja dziś kończę 24 tydzień. Jak ten czas leci

Cytat:
Dzień dobry Witam sie w skończonym 18 tygodniu ciązy tak więc zaczynamy 19
hm czyżbym zaczynała 5 miesiąc??

co do imion: mi się podoba wieleeee... mąż się godzi póki co tylko na te: Julia, i Emilka-u nas problemu z powtarzaniem nie ma bo w tym roku tu urodziło się 7 dzieci...

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

hej witam ja dziś zaczęłam 19 tydzień i może z 7 razy wydawało mi się , że się ruszyło ale nie jestem pewna na 100% więc czekam dalej Nie martw się na pewno jest ok Każda z nas czuje indywidualnie
za tygodnie

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
Jejku...jaka tu aktuwność, no dziewczyny, ąz czuć, ze coś się dzieje!!

Poczekam spokojnie na ruchy, mi w niedziele zaczyna się 20 tydzień...
U mnie w niedzielę zacznie się 21

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Witam się z rana - papierzyska już rozłożone, dziś walczymy z magisterką. Pewnie zanim zacznę to wysprzątam cały dom i znajdę milion innych rzeczy do roboty

Gratuluję wczorajszych wizyt - xal, Magiusa, po cichu gratuluję też wstydliwych dziewczynek

minkionka, też się witam

U mnie wizyta przebiegła normalnie, najważniejsza była dla mnie ta szyjka i okazuje się, że długa, twarda, wszystko się elegancko trzyma. Dziękuję Wam za wczorajsze odpowiedzi odnośnie hemoglobiny, gin zalecił jedzenie większej ilości mięsa, buraków, jajek i powiedział, że mogę zacząć już brać jakieś suplementy. Mogę odkupić od szwagierki 60 tabl. Matruelle za mniej niż połowę ceny. Bierze je któraś z Was?
Dziecka swojego prawie nie widziałam bo skakało jak szalone i dziwnie się układało
Brawo za wizytę.

Cytat:
Mecz wczoraj był boooski
Głową rozwaliłam abażur z tych emocji

Też uwielbiam gwarę śląską, ale mniej niż moja mama, bo moja mama to sobie nawet słownik kupiła i się uczyła

a ja nie znoszę "zachodniego" słowa "kupywać" jak pojechałam pierwszy raz do Wałcza skąd jest mój TŻ wszystkim poprawiałam, bo co to za słowo "kupywać"

I nie znoszę warszawskiego "intelygentni", ale to tylko u starych warszawiaków.

A ja dziś już mam 22 tydzień

Idę obejrzeć American Horror Story, po kawałek rolady z jabłuszkami, TŻ wczoraj o 23 robił, a o 13 przyjeżdża przyjaciółka, biedna moja kochana, całe życie pod górkę ma
za 22tc

Cytat:
Aaaaa własnie,czy którejś dziecko miewa czkawkę?
Bo mi się wydawało, że przedwczoraj moje dziecię miało i teraz jeszcze na pasku mi wywaliło i stwierdziłam, że to może to?!
Moje miewa to takie miarowe skakanie w jednym miejscu przez chwile

Witam się i ja

Mąż dostał telefon od przewoźnika ,że wyjazd wieczorem z rynku..przez noc będą jechać.. Także jeszcze dzisiaj z nim spędze troszkę czasu. Wykorzystam jeszcze to ,że jest i pójdziemy na sanki do parku z chłopakami
Zjem śniadanie i idę się ogarnąć wkońcu

Kciuki za dzisiejsze wizyty~~~~

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:50   #2334
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Witam się

Drugi dzień z rzędu, gdzie się kompletnie nie wysypiam wczoraj obudziłam się o 5 i przewalałam z boku na bok, dziś o 4 i to samo, czuję się wykończona a nie wyspana ale na szczęście dziś mam zamiar spędzić większość dnia w domu to może uda mi się aktywniej udzielać

a tak btw. dziewczyny jecie jajka na twardo w ciąży? bo Internet nie jest dobrym źródłem do weryfikacji wiedzy, jedni piszą tak, drudzy tak a ja z chęcią bym teraz chapsnęła

u mnie dziś na obiad ryba z ziemniakami i surówką, a na później pizza własnoręcznej roboty brzuch powiększa się w szybkim tempie, ale na wadze nie ma tragedii, dziś (jeśli dobrze liczę ) 24tydzień6dzień i do przodu mam około 6 kg
Stary 2013-01-18, 10:50   #2335
ada32
Wtajemniczenie

nuna ale Twoje suwaczki pokazują co innego....?
z om liczysz tydzień..tak??

W

G
Stary 2013-01-18, 10:50   #2336
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedyś służbowo pytam o coś a kobieta rzuciła hasłem, coś do ubrania to było ... a ja, że ja nie wiem o co chodzi ... co się nagłowiła, żeby w polskiej mowie wytłumaczyć

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

noc u mnie dziś bezsenna
Polecam ciepłe mleko przed snem, na mnie działa, no chyba, że masz jakieś inne przyczyny ...

Stary 2013-01-18, 10:51   #2337
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Co robią?
Śledziują
Nie wiem jak Ci to konkretnie opisać, postaram się poszukać czegoś na Youtube żebyś zobaczyła o co chodzi.
W każdym razie przeciągają końcówki wyrazów, mówią (oczywiście nie wszyscy) np szeset (tłum: sześćset) itp.
I powiem Ci, że przez te 5 lat co studiowałam w Białym to mi się udzielało i zawsze jak przyjeżdżałam do domu to się ze mnie śmiali Teraz jak byliśmy z Mężem w Białym na zakupach od razu wyczailiśmy to w supermarketach i mieliśmy niezłą polewę, że od razu widać kto rasowy śledź

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2013-01-18 o 10:54
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:51   #2338
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Mężu kupił pierś z indyka - mam przepis żeby ją upiec w folii. Chodzi o normalną folią spożywczą tą srebrną do której się kanapki pakuje
opcje są dwie - albo tą srebrną (ja w nią kanapek nie pakuje, albo rękaw do pieczenia - wygląda bardziej jak worek foliowy który sie zawiązuje z dwóch stron. Polecam to drugie.

Wojtek
Stary 2013-01-18, 10:54   #2339
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja kiedyś służbowo pytam o coś a kobieta rzuciła hasłem, coś do ubrania to było ... a ja, że ja nie wiem o co chodzi ... co się nagłowiła, żeby w polskiej mowie wytłumaczyć

Polecam ciepłe mleko przed snem, na mnie działa, no chyba, że masz jakieś inne przyczyny ...
mleko?!
niemożliwe...nie piję od 33 lat
nie toleruje psychicznie i fizycznie
ale dzięki za radę..

W

G
Stary 2013-01-18, 10:57   #2340
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Wymysliłam!1 jeśli tata kupi mi drożdże to zrobię kluski na parze z serem
Nuna, narobiłaś ochoty to podawaj szybko przepis
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
I powiem Ci, że przez te 5 lat co studiowałam w Białym to mi się udzielało i zawsze jak przyjeżdżałam do domu to się ze mnie śmiali Teraz jak byliśmy z Mężem w Białym na zakupach od razu wyczailiśmy to w supermarketach i mieliśmy niezłą polewę, że od razu widać kto rasowy śledź
Miałam na kursie z pracy ludzi z białostockiego. Siedzieliśmy i słuchaliśmy jak mówią, troszkę śmieszne to było, ale takie ładne, śpiewne

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
mleko?!
niemożliwe...nie piję od 33 lat
nie toleruje psychicznie i fizycznie
ale dzięki za radę..
Podobno można diphergan ... albo spróbuj nervosan na wyciszenie z 1 torebki, na mnie akurat nie zadziałał.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości