Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-18, 10:08   #2281
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
a biedrona ma dobry szpinak? W sensie mrożony? Chyba, że Ty o świeżym
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Świeży? Tylko w porze jak jest, bo mnie małż molestuje, że taki piękny świeży, a ja go katuję mrożonym. Szkoda, że do mycia i krojenia go już nie jest taki skory.

Powiem Ci, że wolę szpinak z pierdonki (szwagier tak mówi ), niż np. z hortexu (chociaż jak jestem w markecie, to tylko taki kupuję ). Nie wiem czy to kwestia przyzwyczajenia do smaku, czy może tego, że łatwiej jest mi go zrobić, bo w biedrze jest w bryłkach, więc otwieram paczkę i wsypuję do garnka, a jak mam otwierać taki prasowany, to mam pół blatu w szpinaku i ogólnie
Ja tak samo tylko z biedronki. Kiedyś kupiłam z hortexu czy czegoś innego bo nie chciało mi się iść i jak go robiłam to tak dziwnie pachniał i smak miał inny. Wiecej żadnego innego nie kupuje. Choć raz mi się zdarzyło, że ten z bierdronki miał takie twarde nitki ale to było tylko raz.

JennyAniolek, lonely_lady, gosiulka22, karolina2121, vvgh, gold-fish za wizyty!!!

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:09   #2282
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Anoxee u nas wychodzi się na dwór i jak kiedyś usłyszałam u babci, że idą na pole to zgłupiałam
Powiem Ci, że to chyba nawet nie zależy od regionu ogólnie, ale od konkretnej gminy nawet czasem. U nas w Rybniku też mówi się na dwór, ale np. u mojej babci, bliżej Pszczyny, okolice Suszca, to ciocia zawsze wyganiała dzieci na pole.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:09   #2283
humpback
Zakorzenienie

anoxee ja też sobie liczę miesiące do terminu porodu

a na l4 nie chcę iść póki co. ja nie lubię siedzieć w domu, w pracy jest weselej
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:11   #2284
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi o aluminiową pewnie, taka spożywcza, to bym się bała, że się rozpłynie.

Ja dzisiaj machnę spaghetti ze szpinakiem. Muszę się właśnie chyba zebrać i lecieć do Biedrony, bo przed 14 mam pilnować maluszka rocznego, później tż wraca, a wieczorem znajomi wpadają, więc pewnie jakąś sałatkę będziemy pichcić.

To chyba bardziej się mówi o osobach ze wschodu, typu Lublin np. (oj, tu ktoś z Lublina jest, więc ja już lepiej nic nie mówię )

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Powiedziałam, że ostatni raz ich oglądam! Żeby ciężarną babę 2x z rzędu tak stresować?
aluminiowa bardzo dobra do pieczenia|
Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
Nie nadążam czytać
Nie znam płci. Ale mam nadzieję, że za tydzien, na połówkowym, poznam :rol leyes:
apewo si edowiesz
Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Akurat co to rękaw do pieczenia to wiem Może rzeczywiście tak spróbuje - dzięki.
ja bym w folii sprobowala na swieta karkowe w foli pieklam ale byla pyszna, prezypraw posmaruj oliwa i oblozylabym cebula i zawielabym pozadnie mniaamm

ja dzisij mam zbierany obiad hehe z przed wczoraj zupe pomidowrowa i z wczoraj kasza z kurakiem heheh
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:11   #2285
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Ciężko to nazwać ruchami. Coś się tam dzieje, ale co to jest? Wczoraj jak się położyłam wieczorem po tym horrorze ze szczypiornistami, to w dole brzucha poczułam takie bum, i za kilka sekund znowu. Ale było to delikatne i daleko miało do stanowczego stwierdzenia, że to młody.
Mecz wczoraj był boooski
Głową rozwaliłam abażur z tych emocji

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
A ja bardzo lubię gwarę śląską. Mieszkałam w Katowicach przez 2 lata (kochana fontanna żabka ) i na początku nic nie rozumiałam co do mnie mówią
Nie lubię tylko "zaś" ale jakoś specjalnie mi nie przeszkadza

A totalnie nie znoszę jak ludzie z okolic Olsztyna mówią "chłopacy":brzyd al: A Krakowie "idziemy na pole" WTF?
Ale można się wiele nauczyć bywając "we świecie" tzn. nowych zwrotó i wyrazów

Ja dlatego poproszę moją gin., żeby mi dała glukozę na oddzielnym skierowaniu. Wypiję ją w domu i po 2h pójdę na pobranie krwi.
nie zamierzam siedzieć 2h w przychodni wśród tych zarazków a ktoś będzie stał nade mną i mi będzie kichał i prychał

aaa rękaw do pieczenia. To mi przypomniałaś
To dziś u mnie na obiad cycki z kuraka+ziemniaki+warzywka pieczone w rękawie
Też uwielbiam gwarę śląską, ale mniej niż moja mama, bo moja mama to sobie nawet słownik kupiła i się uczyła

a ja nie znoszę "zachodniego" słowa "kupywać" jak pojechałam pierwszy raz do Wałcza skąd jest mój TŻ wszystkim poprawiałam, bo co to za słowo "kupywać"

I nie znoszę warszawskiego "intelygentni", ale to tylko u starych warszawiaków.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Witam sie w skończonym 18 tygodniu ciązy tak więc zaczynamy 19
hm czyżbym zaczynała 5 miesiąc??

co do imion: mi się podoba wieleeee... mąż się godzi póki co tylko na te: Julia, i Emilka-u nas problemu z powtarzaniem nie ma bo w tym roku tu urodziło się 7 dzieci...

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

hej witam ja dziś zaczęłam 19 tydzień i może z 7 razy wydawało mi się , że się ruszyło ale nie jestem pewna na 100% więc czekam dalej Nie martw się na pewno jest ok Każda z nas czuje indywidualnie

Cytat:
A ja dziś kończę 24 tydzień. Jak ten czas leci

A ja dziś już mam 22 tydzień

Idę obejrzeć American Horror Story, po kawałek rolady z jabłuszkami, TŻ wczoraj o 23 robił, a o 13 przyjeżdża przyjaciółka, biedna moja kochana, całe życie pod górkę ma

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:11   #2286
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Mężu kupił pierś z indyka - mam przepis żeby ją upiec w folii. Chodzi o normalną folią spożywczą tą srebrną do której się kanapki pakuje
są też takie rękawy foliowe do pieczenia. I to jest folia taka przezroczysta

Cytat:
Nie nadążam czytać
Nie znam płci. Ale mam nadzieję, że za tydzien, na połówkowym, poznam :rol leyes:
przyzwyczajaj się, tutaj to bardzo powszechne zjawisko

Cytat:
A ja bardzo lubię gwarę śląską. Mieszkałam w Katowicach przez 2 lata (kochana fontanna żabka ) i na początku nic nie rozumiałam co do mnie mówią
Nie lubię tylko "zaś" ale jakoś specjalnie mi nie przeszkadza

A totalnie nie znoszę jak ludzie z okolic Olsztyna mówią "chłopacy":brzyd al: A Krakowie "idziemy na pole" WTF?
ja pochodzę z tego miasta i nigdy nie spotkałam się z tym żeby ktoś mówił "chłopacy:
a Ty masz tam rodzinkę?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:12   #2287
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
anoxee ja też sobie liczę miesiące do terminu porodu

a na l4 nie chcę iść póki co. ja nie lubię siedzieć w domu, w pracy jest weselej
Ja tak liczę, bo mi łatwiej. :P

Humpback, odnośnie pracy, to właśnie wpadł mi w oczy demotywator.

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...54684797_n.jpg

Leon
Stary 2013-01-18, 10:13   #2288
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Mogę odkupić od szwagierki 60 tabl. Matruelle za mniej niż połowę ceny. Bierze je któraś z Was?
biorę i wyniki mam bardzo dobre.

Cytat:
Świeży? Tylko w porze jak jest, bo mnie małż molestuje, że taki piękny świeży, a ja go katuję mrożonym. Szkoda, że do mycia i krojenia go już nie jest taki skory.

Powiem Ci, że wolę szpinak z pierdonki (szwagier tak mówi ), niż np. z hortexu (chociaż jak jestem w markecie, to tylko taki kupuję ). Nie wiem czy to kwestia przyzwyczajenia do smaku, czy może tego, że łatwiej jest mi go zrobić, bo w biedrze jest w bryłkach, więc otwieram paczkę i wsypuję do garnka, a jak mam otwierać taki prasowany, to mam pół blatu w szpinaku i ogólnie
kupowałam kiedyś w biedronie świeży babyale teraz własnie byłam zainteresowana mrożonym, skoro polecasz to się kiedyś przy okazji zaopatrzęja ten prasowany rozbijam na części tłukąc o blat po czym dopiero rozcinam opakowanie

Cytat:
A Krakowie "idziemy na pole" WTF?

Ja dlatego poproszę moją gin., żeby mi dała glukozę na oddzielnym skierowaniu. Wypiję ją w domu i po 2h pójdę na pobranie krwi.
nie zamierzam siedzieć 2h w przychodni wśród tych zarazków a ktoś będzie stał nade mną i mi będzie kichał i prychał
ja jestem z Krakowa i dla mnie wyjście na pole jest normalne

Mam przychodnię gdzie jest mało ludzi i zero dziadków, bo chodzę prywatnie, większość to pracownicy korporacji, więc licze trochę na jakiś poziom i w ustępowaniu pierwszeństwa i smarkaniu jednak na siebieChociaż jak mam wybierać to wolę się zdenerwować, że nie chcą mnie puścić niż zostać okichaną i okaszlaną

Cytat:
A odnośnie pogrubionego - uśmiałam się bo mój mąż z Krakowa. Mieszka tu kilka lat i już się nauczył że idziemy na dwór ale jak mu się czasami przypomni to pole to się zaczyna dyskusja gdzie on tu pole widzi Zawsze mi mówi, że w Krakowie się mieszkało na Dworze i wychodziło na pole
a po co go przestawiasz? Mój mąż nie pochodzi z Krk, ale ja go niegdy nie strofowałam, uważam, że to fajne, że każdy regiona ma inne powiedzonka.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:13   #2289
lonely_lady
Zakorzenienie

ale dzisiaj duuużo wizyt
będzie ciekawie jak będziemy opisywały relacje
już się nie mogę doczekać kiedy zobaczymy tego naszego Szkraba

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:15   #2290
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja tak samo tylko z biedronki. Kiedyś kupiłam z hortexu czy czegoś innego bo nie chciało mi się iść i jak go robiłam to tak dziwnie pachniał i smak miał inny. Wiecej żadnego innego nie kupuje. Choć raz mi się zdarzyło, że ten z bierdronki miał takie twarde nitki ale to było tylko raz.
to mi najbardziej smakuje szpinak z lidla. jest już doprawiony śmietaną, więc wystarczy że rozmrożę i mogę jesć

Cytat:
Napisane przez deb
Zawsze mi mówi, że w Krakowie się mieszkało na Dworze i wychodziło na pole
ja wychodzę na pole, nie na żaden dwór i to pewnie dlatego
Stary 2013-01-18, 10:16   #2291
xal
Zakorzenienie

Cytat:
poważnie?
Niestety ...
Cytat:
Szkoda, że ja na to nie spadłam, ze można w domu wypić ...
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ta waga to wydaje mi się nawet podejrzliwie mała
http://www.babyactive.pl/jet/ ten podobno waży 11kg, o ile dobrze pamiętam model, ale on miał na pewno niżej spacerówkę, więc pewnie mniejszy stelaż.
Podobno w tym sklepie wzięli jeden z tej firmy na próbę i nikt go jeszcze nie kupił ...

A w załączniku "dlaczego wychodzę na pole a nie na dwór"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1357497878_iyt1h6_500.jpg (91,3 KB, 42 załadowań)

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:18   #2292
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
za 22t szalejecie z tymi tygodniami

Cytat:
Humpback, odnośnie pracy, to właśnie wpadł mi w oczy demotywator.

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...54684797_n.jpg
kurde, gdzie mój jeleń? bo o świnię prosić się nie będę
Stary 2013-01-18, 10:18   #2293
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:

kupowałam kiedyś w biedronie świeży babyale teraz własnie byłam zainteresowana mrożonym, skoro polecasz to się kiedyś przy okazji zaopatrzęja ten prasowany rozbijam na części tłukąc o blat po czym dopiero rozcinam opakowanie

a po co go przestawiasz? Mój mąż nie pochodzi z Krk, ale ja go niegdy nie strofowałam, uważam, że to fajne, że każdy regiona ma inne powiedzonka.
1) Miałam właśnie napisać, że ja też biorę Pharmaton Matruelle. Umknęło mi.

2) No spróbuj.

3) Mi się podoba toruńskie "jo". Zawsze mam ubaw po pachy jak tam jedziemy, bo u nich "jo" oznacza coś innego niż u nas i specjalnie się przekomarzam i teściową trochę denerwuję ze zwrotami "ja" i "jo". A co, niech wie, że ma synową.

Leon
Stary 2013-01-18, 10:21   #2294
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
a ja nie znoszę "zachodniego" słowa "kupywać" jak pojechałam pierwszy raz do Wałcza skąd jest mój TŻ wszystkim poprawiałam, bo co to za słowo "kupywać"
to jest prędzej błąd językowy niż gwaratak samo poszłem, weznę zamiast wezmę i różne takie

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
3) Mi się podoba toruńskie "jo". Zawsze mam ubaw po pachy jak tam jedziemy, bo u nich "jo" oznacza coś innego niż u nas i specjalnie się przekomarzam i teściową trochę denerwuję ze zwrotami "ja" i "jo". A co, niech wie, że ma synową.
Jo jest tez na pomorzuna początku mnie mroziło, teraz sama czasem używam jak tam jadętak samo dziwne dla mnie było jak mowią laczki zamiast kapcie/papcie
Stary 2013-01-18, 10:22   #2295
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam przychodnię gdzie jest mało ludzi i zero dziadków, bo chodzę prywatnie, większość to pracownicy korporacji, więc licze trochę na jakiś poziom i w ustępowaniu pierwszeństwa i smarkaniu jednak na siebieChociaż jak mam wybierać to wolę się zdenerwować, że nie chcą mnie puścić niż zostać okichaną i okaszlaną
na to jednak nie liczyłabym
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:23   #2296
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
to jest prędzej błąd językowy niż gwaratak samo poszłem, weznę zamiast wezmę i różne takie

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Jo jest tez na pomorzuna początku mnie mroziło, teraz sama czasem używam jak tam jadętak samo dziwne dla mnie było jak mowią laczki zamiast kapcie/papcie
Tak jest to błąd, ale tam WSZYSCY tak mówią.
Nie spotkałam się z nikim kto by mówił tam kupować...
Dlatego dziwnie się na mnie patrzyli, jak ich poprawiałam.
Na szczęście TŻ mówi JUŻ poprawnie
Bo tak to na porządku dziennym było kupywać, kupywaliśmy

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-01-18, 10:24   #2297
pearl87
Raczkowanie

dzień dobry
dziś już lepiej się czuję, nawet w głowie się nie kręci, więc oczywiście zabrałam się za porządki w spiżarce, ale chyba pauzuję na chwilę

Cytat:
Jejku...jaka tu aktuwność, no dziewczyny, ąz czuć, ze coś się dzieje!!

Poczekam spokojnie na ruchy, mi w niedziele zaczyna się 20 tydzień...
dokładnie, trzeba się nie nastawiać, to szybciej zleci ja też późno czułam - to był chyba przełom 20/21 tygodnia, takie śmieszne pulsowania a dziś w nocy mi tak mała skopała pęcherz, że nie mogłam spać..

Cytat:
Z pomorza, to raczej nie, ale na takich obcych to się mówi, że przyjechali na kartoflach. Na śląsk w sensie.

A żebym nie wyszła na rasistkę, to powiem, że męża mam gorola i jest cudownie. Teściowie ponad 400km stąd - najukochańsi teściowie, bo kilka razy w tygodniu przez telefon i kilka razy w roku przez około tydzień. Lubię to.
mam podobnie moi teściowie też mają z nami dystans ok. 450 km - jak się widzimy to jest przyjemnie, a jednak czuję, że jesteśmy zupełnie niezależni. Szkoda tylko, że bardzo fajne rodzeństwo męża z rodzinami jeszcze dalej, ale zawsze się można do nich wybrać nad morze

Cytat:
Wiesz...my kiedyś byliśmy w innej dzielnicy - takiej nieciekawej i nam markerem szybę popisali z samego tego faktu że nie mieszkamy tam - także dziwni ludzie wszędzie się znajdą
no, nam w takiej sytuacji ktoś wylał zieloną farbę olejną na tył samochodu, co się naklęłam, to moje

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
to mi najbardziej smakuje szpinak z lidla. jest już doprawiony śmietaną, więc wystarczy że rozmrożę i mogę jesć
w takich momentach cieszę się z mojego mrożenia ogródkowego szpinaku tylko nie wiem jak to będzie z uprawami w tym roku wczoraj oglądałam sobie katalogi nasion i rozkminiałam co będzie mało pracochłonne, a w nocy śniło mi się, że mi ktoś kazał z takim megabrzucholem biegać po polu i siać pszenicę
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:25   #2298
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Aaaaa własnie,czy którejś dziecko miewa czkawkę?
Bo mi się wydawało, że przedwczoraj moje dziecię miało i teraz jeszcze na pasku mi wywaliło i stwierdziłam, że to może to?!

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-01-18, 10:25   #2299
deb
Zakorzenienie

Cytat:

Ale ja go nie przestawiam, a już na pewno nie strofuję. Pierwszy raz się spotkałam z wychodzeniem na pole i po prostu była to dla mnie nowość, a to że się podśmieję to są takie nasze uszczypliwości. On z dworu też się śmiał. Sam się przestawił, bo ja go nie upominałam, co najwyżej co któryś raz pośmialiśmy się i wymieniliśmy argumenty dlaczego tu się wychodzi na dwór a w Krakowie na pole
Ale on w ogóle już czasami zaciąga i za chwilę będzie jak stary Ślązak
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:26   #2300
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:

Co do tego używania, to ja tak co chwilę mówię, a już szczególnie jak wracamy stamtąd. Przez pierwszy tydzień łapię się na tym, że nawet mam akcent taki jak tam!! Ktoś mi coś opowiada, a ja zamiast "aaaaa tak!" albo jeśli chodzi o naszą gwarę "aaaaa jaaaa!", to ja wyskakuję czasem "aaaa jo!" I patrzą na mnie jak na durnia i czasem się pytają: "No ale co Ty?", bo w naszej gwarze "jo" używa się jako "ja" - mówienie o sobie.

Leon
Stary 2013-01-18, 10:28   #2301
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A w załączniku "dlaczego wychodzę na pole a nie na dwór"
a niech to chciałam poczytać a otworzyć się nie chce
Stary 2013-01-18, 10:28   #2302
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
na to jednak nie liczyłabym
dlatego biorę męża, jak coś wkroczy do akcji

Cytat:
Tak jest to błąd, ale tam WSZYSCY tak mówią.
Nie spotkałam się z nikim kto by mówił tam kupować...
Dlatego dziwnie się na mnie patrzyli, jak ich poprawiałam.
Na szczęście TŻ mówi JUŻ poprawnie
Bo tak to na porządku dziennym było kupywać, kupywaliśmy
o dżizas uszy by mi zwiędłybardzo nie lubię przekręcania słów, np. jak niektóre z Was pisały tu przeziorność zamiast prawidłowo przezierność to mnie osłabiałonawet jedną zdolna pamiętam

Cytat:
Bo mi się wydawało, że przedwczoraj moje dziecię miało i teraz jeszcze na pasku mi wywaliło i stwierdziłam, że to może to?!
ja nie zidentyfikowałam tego jeszcze, widziałam tylko podczas połówkowego usg.
Stary 2013-01-18, 10:29   #2303
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
1) Miałam właśnie napisać, że ja też biorę Pharmaton Matruelle. Umknęło mi.
Cytat:
Dzieki, w takim razie odkupię

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:30   #2304
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak jak Lublana pisze chciałam napisać że na pomorzu też jest JO. Moja mama zawsze po wizycie u rodziny przez kilka dni Jojuje

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
A w Krakowie czasami na kapcie nie mówi się pantofle? Wydaje mi się że raz teściowa mi chciała dać pantofle
Stary 2013-01-18, 10:31   #2305
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

A totalnie nie znoszę jak ludzie z okolic Olsztyna mówią "chłopacy" A Krakowie "idziemy na pole" WTF?
nie wszędzie w okolicach Olsztyna się tak mówi
A tak poza tym, to mieszkałam z kumplem, który był z podkarpacia, wychodził na pole i w domu chodził w pantoflach (pantofle=kapcie)
Na Podlasiu za to ludzie śledziują

Cytat:

Wiecie co, tak sobie pomyślałam, jak zaczęłyście pisać o tych laboratoriach, że chyba glukozę to zrobię w sobotę, bo z reguły wtedy jest mniej ludzi. W tygodniu wszyscy starsi ludzie okupują to miejsce już od 7, a w soboty latają po zakupy, więc chyba wtedy się tam wybiorę, coby zminimalizować ryzyko wkur.wiania się

Poza tym proszę mnie stąd wygonić. Muszę doprowadzić siebie i mieszkanie do porządku, bo 16 śmigam na radę pedagogiczną

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:32   #2306
nuna2
Zakorzenienie

U nas sie mówi pole

Motylek gratuluję kolejnego tygodnia

Wymysliłam!1 jeśli tata kupi mi drożdże to zrobię kluski na parze z serem
Stary 2013-01-18, 10:32   #2307
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
A w Krakowie czasami na kapcie nie mówi się pantofle? Wydaje mi się że raz teściowa mi chciała dać pantofle
No teżPantofle, kapcie, papcie Dlatego zawsze w bajkach mnie dziwiło jak byłam mała, że księżniczki chodziły na bal w pantoflach wtf
Stary 2013-01-18, 10:32   #2308
maarchewka
Zakorzenienie

Przyszly mi koszule nocne :
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...911061334.html
http://allegro.pl/hit-szlafrok-ciazo...911061387.html
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...925801151.html

i jestem zadowolona. Materiał przyjemny, dobrej jakości, ładnie wykonane. Ja mam 168 cm i przed ciążą rozmiar 38, teraz pewnie koło 40 i brałam L/XL dla mnie idealne.. Nie ciśnie w cycach (a rozmiar E) jeszcze jest troche miejsca na brzuch i na biust. Dla osób wyższych może być krótkawa - mi sięgają kilka cm przed kolano.

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:32   #2309
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

ja jestem z Krakowa, ale nie przeszłoby mi przez gardło na pole:P na dwór też nie używam, mówię np. na spacer, na zewnątrz itp.
Stary 2013-01-18, 10:32   #2310
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mi się czasami wydaje że ma czkawkę - czytałam że to normalne bo pozwala uczyć się oddychać. Czuje wtedy po prostu przez chwilę takie regularne buchnięcia w brzuchu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości