|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Cytat:
![]() ![]() no i ze zjedzeneim kleiku było tak jak myślałam a nakichał się przy tym oczywiście cała byłam przez to upaprana. Zjadł może 3 łyżeczki ![]() Dzień dobry tak w ogóle
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
hej
|
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
heeej my juz na nogach musze ogarnac szybko jakis obiad i sie szykowac.
dzieki dziewczyny za wszystkie kciuki napewno se przydadza! Sol przeciez dopiero co byla! nie za duzo tego wolnego? |
|
|
|
#1414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh widze górnolotna nazwa ja takie zapiekanki tez robie, szczególie jak ejst jakas nieuzyta kiełba w domu, dodaje wszytsko co mi zalego i zawsze nam samkujeCytat:
|
||
|
|
|
#1415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas pierwszy kleik też wylądował głównie na mnie i małym, a nie w jego buzi. Następnym razem będzie lepiej Moje dziecię śpi od 8.30
|
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że szybko zwalczysz to
|
|
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
takie te kubeczki - mają po 2 zdjęcia - jeśli chodzi o projekt to u nich jest pełna dowolność, można umieścić co się chce, ja niestety nie miałam czasu na kombinowanie
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ogólnie coś ostatnio z jedzeniem kiepsko mu idzie. Tzn. zawsze zjadał 150-180 na raz a teraz wyciuma 100-120, przypomni sobie za godzine albo 2 i znów 100ml
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Kurcze synek mi sie w nocy z takim placzem obudzil ale nie mam pojęcia czemu przez pare dobrych minut nie mogłam go uspokoić i na bank nie chodziło o to, ze był głodny. Dopiero suszarka z You tuba załatwiła sprawe![]() Sol zdrowka dla Tzta. Wizytacji nie zazdroszcze ![]() Nela fajne te kubki, wszyscy na bank bedą zadowoleni Do mnie tez przyszły zamówione foto książki, teraz tylko muszę poprosić brata aby dał mamie i podrzucił teściowej
|
#1420 |
|
Wtajemniczenie
|
Nel_a kubki fajne.
u nas 100ml kaszki to duzo |
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mam nadzieję że dziadkom też się spodobają
|
|
#1422 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ad.2 moja pierdzi ustami przy kaszce ![]() Cytat:
Cytat:
a mleka to nie wiem ile wypija i dobrze, bo bym osiwiała chyba! |
||||
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/jezdzik-panda-smob...938590356.html
fajne to, tylko te kółeczka jakieś takie dziwne ![]() no ale przed dom już bym tego zabrać nie mogła...
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2013-01-18 o 10:18 |
|
|
|
#1424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wczoraj na noc zjadl 210ml mleka i spal od 19.40 do 5.50 czyli bbaarrddzzzoo dlugo |
|
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Ale śnieg sypie. Tyle go w Szkocji jeszcze nie widziałam
|
#1426 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas chyba też będzie sypało. Młody cały czas by spał. Poprzednio jak tak było to właśnie śnieg padał. W ogóle Junior chyba jest meteopatą
Myślicie, że to możliwe u tak małego dziecka? Bo ja sama nie wiem co o tym myśleć...
|
|
|
|
#1427 | |||
|
Wtajemniczenie
|
a ja się wczoraj nie mogłam zalogować
Sol często masz te naloty, przecież dopiero była, czyżby liczyła na cudowny dzień babci . Zdrowia dla TZw temacie ilości jedzenia to u nas stałych pokarmów jednorazowo zjada około 70 ml obiadku z kaszką, 40 ml deserku, kaszki około 40 ml, mleka - po ilości jakie jestem w stanie ściągnąć z jednej piersi - myślę że nie więcej niż 100 ml na jeden posiłek Cytat:
i czesto daje mu drugą łyżeczkę do zabawy, i jak on ją sobie wkłada do buźki to ja przemycam wtedy jedzonko![]() Cytat:
![]() Cytat:
muszę sprawdzić co ja mam kupione a mem tego już całkiem sporo :/wiem czytałam o tych śniadaniach ale myślałam że to sie później wprowadza, ja się trochę tych kaszek obawiam jako bardziej kalorycznych od mleka może niepotrzebnie Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-01-18 o 10:43 |
|||
|
|
|
#1428 |
|
Wtajemniczenie
|
Hola!
![]() Nie mogłam się wczoraj zalogować na wizażu O czym tam pisałyście...hmmm. Ja mam brązowe oczy, mąż niebieskie. Kaja ma zielone, po teściowej albo po szwagrze. Nadia póki co ma niebieskie i nie widzę aby się zmieniały. Szkoda trochę, że żadna córa nie ma moich brązowych. Ale obie mają śliczne oczy Jeszcze nie dawałam Nadce do picia nic poza cycem. Wczoraj przyszedł kubek doidy, więc pewnie dziś będzie pierwsza próba z piciem wody, przefiltrowanej i przegotowanej. Musze też kupić soczek i herbatkę. Pisałyście i laktatorach. Dziewczyny, a nie chcecie spróbować ręcznie? Ja ze 3 dni temu ściągnęłam mleczko ręcznie. Wystarczy trochę popróbować, nabrać wprawy i nie trzeba wydawać na laktatory. Nadii wychodzą ząbki . Mam nadzieję, że nie będzie mnie podgryzać przy karmieniu.Za wczorajsze miesięcznice dla Maluszków |
|
|
|
#1429 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego dla wczorajszych solenizantów
![]() Nadrabiam zaległości a w międzyczasie muszę ogarnąć kuchnię, tym bardziej, że córcia poszła spać. Cytat:
Niestety czasami nie można sobie pozwolić na to co chcemy. My chcemy mieć niewielką różnicę między dziećmi, zobaczymy co nam z tego wyjdzie. Super Cytat:
Pewnie Wam się spodoba.Co do cen, tak jak pisała Agunia nie ma co porównywać polskich do niemieckich. My płacimy za basen podobnie do niej. Cytat:
![]() To kiedy zaczynacie BLW? ![]() Cytat:
za kolosaI najlepszego z okazji wczorajszej rocznicy Cytat:
Ale teraz to już powinna zwolnić, raczej...
|
|||||
|
|
|
#1430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz co, u mnie tak często budzi się od dawna i laktację nocną mam mocno rozbujaną, więc spokojnie się najada. Mi się wydaje, że przynajmniej u nas, to chodzi o chęć pocmokania. A że u mnie nie ma cmokania tak sobie bezkarnie, bo zawsze po chwili mleko samo zaczyna lecieć, więc przy okazji pije mleczko. Podobnie miałam z pierwszą córką. |
|
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
No kurcze i już się obudziła
Nie zdążyłam poczytać, a co dopiero ogarnąć kuchni No nic, idę coś zrobić. |
|
|
|
#1432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja juz przestałam liczyc ile razy jej smoka musze podawac w nocy a do tej pory spala bez smoka. Myslę że to zęby.....
|
|
|
|
|
#1433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak długo Ci nad tych schodzi? ja odciągam 100 ml w mniej niż 5 min - laktatorem ręcznym - a i tak mi się nie chce tego robić
|
|
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
ale zimno
Moja kumpela z dzieckiem po 2 tyg wychodiz dzis ze szpitala ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- ja ręcznie sciagałam w pierwszy dzień po powrocie do domu jak mała wtedy po kalafiorze miala kolke(chyba to byla kolka bo pierwszy raz i ostatni sie darła jak opetana) i sciagałam recznie zeby sciagnac te mleczko po kalafiorze. I nie jest tak zle.Leciało szybciutko tyle ze to jest moim zdaniem dobr jak cyce sa takie baaaaaardzo mleczne i nabrzmiałe.
|
#1435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wanillko u nas chyba nie chodzi o jedzenia w tych pobudkach, bo 1. budzi sie z płaczem, taka jakby przestraszona, a na jedzenie zawsze (wcześniej) budziła sie spokojna 2. jak ja przystawię, to nie je w ogóle (natychmiast zasypia) albo zje mało i od niechcenia. |
||
|
|
|
#1437 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
. Teraz pierwszy raz ściągałam, może jakbym robiła to regularnię, to poszłoby szybciej.
|
||
|
|
|
#1438 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że polubi książki a nie - jak chyba większość dzieciaków - będzie miał do nich awersję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym wracają złe wspomnienia ze szpitala...No mój odkąd ma te dwa zęby to zdarzyło mu się mnie ugryźć, że łzy chciały polecieć :P Ale to były sporadyczne sytuacje ![]() Ja daję jednym i drugim ich wspólne zdjęcie z wnukiem oprawione w ramkę
|
||||
|
|
|
#1439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1440 |
|
Wtajemniczenie
|
apropo gryzienia to zdarzyło mi się parę razy i dwa razy odczepiłam Młodego od piersi i powiedziałam "nie wolno" poważnym głosem, Mały się rozpłakał (wrażliwy jest) ale więcej mnie już nie ugryzł
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.

ja takie zapiekanki tez robie, szczególie jak ejst jakas nieuzyta kiełba w domu, dodaje wszytsko co mi zalego i zawsze nam samkuje
Budził się chyba z 5 razy, z czego 2 razy na jedzenie. Nie wyspałam się wcale...
mam nadzieję, że szybko zwalczysz to

Myślicie, że to możliwe u tak małego dziecka? Bo ja sama nie wiem co o tym myśleć...
. Zdrowia dla TZ
d 28 lutego dopiero, ale może i lepiej-na wiosnę