|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
Ale jakie to są porcje? Jam blondynka
![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
Porcje w sensie kawałki
![]() ![]()
#1203 |
Zakorzenienie
|
Ahaaa!
![]() ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Wtajemniczenie
|
nieee nooo Was się nie da nadrobić
![]() ![]() ![]() dzięki Kochane ![]() Cytat:
![]() w Białce Tatrzańskiej ![]() Zazdroszczę Wam że tyle już macie pozałatwiane ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
BAN stały
|
Dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
Ja też mykam już spać. Jeszcze jutro do pracy i weekend
![]() Dobranoc ![]()
#1207 | |
Blond forever!
|
Hej
![]() Przypomniałam sobie przed spaniem, że muszę wysłać projekt do oceny... I siedzę po nocy, właśnie skończyłam. My z TŻ wybieramy się na targi do Gdańska - nic nie mamy jeszcze, więc warto się będzie rozejrzeć ![]() Wracając do dawnych postów Kate Noir. Jeżeli zorganizujemy wesele z TŻ na Pomorzu (a w sumie na to jesteśmy już nastawieni) to ja oczywiście za noclegi przyjezdnym z mojej rodziny (odległość około 250km) zapewnię, ale o transport już się martwić nie będę. Ale będę też pytać komu nocleg zabukować, a komu nie, bo my np byliśmy w zeszłym roku w czerwcu u rodziny właśnie nad morzem, moi rodzice przyjeżdżali z daleka, a że TŻ mieszka 3 km dalej to spaliśmy wszyscy u jego rodziców i kiedy wychodziliśmy Panna Młoda powiedziała, że są dla nas noclegi, a moja mama nie mówiła, że załatwimy sobie sami nocleg. I być może zapłacili za nas bez sensu (5 osób). Tak samo dla mnie opiekunka na weselu to też fanaberia, bo jak dla mnie dzieci na weselu w ogóle być nie powinno (takich do 5 lat). W Kościele się nudzą, raz byłam na ślubie, gdzie dziecko zaczęło wyć podczas przysięgi i zagłuszyło młodych... A na weselu to już w ogóle - dzieci pałętają się pod nogami, trzeba na nie uważać podczas tańca, rodzice maluchów szybko się zbierają... Oczywiście nie zabronię swoim gościom przyprowadzenia dziecka, ale nie będę im ułatwiać sytuacji kiedy pojawią się z nim ![]() ![]() I żeby nie było - ja bardzo lubię dzieci ![]() ![]() Dziewczyny, mam do Was pytanie z innej beczki - czy Wasi TŻci będą wiedzieć o tym jaką suknię ślubną wybrałyście? Czy będą mieli niespodziankę w dniu ślubu? ![]() Padło pytanie o to kto będzie malował się sam - ja ![]() Ale ja za pół roku będę kosmetyczką i wizażystką ![]() Co nie zmienia faktu, że i tak czy siak malowałabym się sama, bo według mnie NIKT nie pomaluje mnie lepiej niż ja sama ![]() I nikomu nie ufam. Widziałam naście razy na żywo wykonany "profesjonalny" makijaż i bez szału... Dam Wam radę - jak będziecie szukały wizażystki to koniecznie zapytajcie jakich kosmetyków używa i najlepiej weźcie kogoś polecanego pocztą pantoflową. Zdjęcia często nie oddają tego co jest na żywo. W czerwcu ubiegłego roku byliśmy z TŻ u znajomych na weselu i PM podkład się zważył jeszcze przed wejściem do Kościoła ![]() Owszem, był niesamowity upał, ale są kosmetyki, aby zapanować nad tym... Cytat:
![]() ![]() Za to najprawdopodobniej skorzystam z usługi manicure w salonie ![]() Ostatnio dzwoniłam do mojej mamy i mówiła mi, że 1.03 będzie obchodzić 40 lat pracy i ma dostać dużą nagrodę pieniężną z tego tytułu, więc ja jej powiedziałam, żeby odkładała na wesele, a moja mama: "Tak? A kiedy?", ja mówię, że w przyszłym roku pewnie, we wrześniu byłyśmy chcieli, po czym ona: "We wrześniu to za zimno, to już lepiej w sierpniu" ![]() Nosz kurdę, już wiem, że będzie chciała swoje wizje prowadzić, trzeba ją będzie temperować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratuluję ![]() ![]() Też się zastanawiałam nad rzęsami 1:1, ale ja generalnie mam problemy z rzęsami - tzn są bardzo długie i ciemne, ale bardzo wypadają, już nawet jakieś leki od okulisty miałam, i nic. Tak więc w dziennym makijażu nawet ich nie maluję, na wyjścia 1 warstwa tuszu i dobrze jest. To do ślubu 2 warstwy plus kępki i będzie szał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Zakorzenienie
|
1 porcja = np.schabowy, czy rolada, więc przy 3,5 porcji na osobę na weselu na 100 osób będzie na stołach np. 100 rolad, 100 schabowych, 100 pieczeni i np. 50 de vollaile
![]() Cytat:
Co do dzieci to dla mnie właśnie w tym przypadku opiekunka dla nich to dobry pomysł. Skoro idzie cała rodzina na wesele to czasem rodzice nie mają dziecka z kim zostawić (wyjście na wesele to i tak jest dość duży koszt, więc niekoniecznie kogoś stać na opiekunkę), a czemu mieliby ich nie zabrać?Okay-mniej się pobawią może, chociaż jest zawsze tyle cioć i wujków w koło, że nie wierzę żeby nie znaleźli też czasu dla siebie. Ja np. na ostatnim weselu kuzyna miałam dzięki temu idealnego partnera do tańca ![]() ![]() ![]() Co do sukni - oczywiście, że nie będzie wiedział! Co najwyżej może mi powiedzieć jakie mu się podobają, choć ostatnio stwierdził, że nie wierzy, że kupię brzydką sukienkę bo wie, że mam bardzo dobry gust ![]() A w makijażu zdam się na sprawdzoną kosmetyczkę, bo chcę żeby mi się trzymał cały dzień, a przy mojej mieszanej cerze nie jest to łatwe...
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
hej !! wczoraj nie mogłam się zalogowac na wizaż
![]() wyczytałam że adziaa masz już suknie ?? czy źle przeczytałam ?? pochwal się !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() Na razie obczaję tego, a jak mi się nie spodoba, to będę szukać dalej ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- A małe dziecko na weselu będzie u mnie jedno, chyba że ktoś się po drodze rozmnoży - w co wątpię. Opiekunki nie zamierzam dla niego organizować ![]() Będzie też dwoje dzieci trochę starszych.
![]() |
#1212 |
Zakorzenienie
|
Właśnie się szykuje. TŻ wziął wolne i zaczynam c.d. maratonu i poszukiwania miejsca. O czerwcu i wrześniu powoli zapominamy, bo prawie nigdzie telefonicznie nie było terminu. Delikatnie przestawiamy się na kwiecień, sierpień, październik, choć ja sobie tak upodobałam czerwiec i wrzesień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() I jak tam warunki? Ostatni raz byłam tam chyba z 6 lat temu (aż sama nie wierzę) i wtedy wydawało się ok, ale za to w Małe Ciche to była masakra. Blondi2989 Właśnie ja nie zdecydowałam co jeszcze z noclegami. Mam nadzieję, że znajdę coś po rodzinie tż'a + akademik. Co do sukni to pokazuje mu jakie mi się podobają bo chcę wiedzieć co on o tym myśli, ale tej właściwej nie zobaczy. Ostatnio na wątku sukien dziewczyny wrzuciły zdjęcia Łukasza Płoszajskiego i myślę, że jego żona nie pytała o jego upodobania ![]() Z tymi datami to też każdy ma problem - moja sis uważa, że w marcu, maju, wrześniu i październiku jest za zimno a sis tż, że w czerwcu lipcu i sierpniu za gorąco. Najlepiej by chciała wrzesień, ale moja sis nie chce bo dzieciaki muszą chodzić do szkoły i wiadomo jak z wydatkami. Już nie mówię o pomysłach innych. Lekko się wkurzyłam. Najlepiej żebym zrobiła 120 wesel tak żeby każdemu dogodzić. W końcu wybrałam najbardziej optymalną dla mnie i tż'a datę. ![]() magdalenka powodzenia Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2013-01-18 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
BAN stały
|
Witam się kolejny dzień z łóżka, nie idę na uczelnię, nie wiem czy nie będę miała przez to kłopotów...
Blondi przepraszam, ale cieszę się, że coraz bardziej przekonujesz się do Pomorza i mam nadzieję, że tu zrobicie wesele ![]() Mój TŻ nie będzie wiedział jaką suknię będę miała bo jemu mało która się podoba, np. pokazywałam mu suknie PM2013 to powiedział, że tylko jedna mu się podoba i to bardzo (szczegół że ta suknia to koszt ponad 7 tysi...), reszta szału nie ma i ma nadzieje, że nie kupię sobie takich koszmarków ![]() ![]() adziia według mnie wcale nie wygląda grubo, tylko dziewczęco ![]() magdalenka a maj? Edytowane przez misiadelko Czas edycji: 2013-01-18 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Rozeznanie
|
Może nie grubo. Źle to nazwałam, ale jakiejś takiej lekkości? i świeżości? mi u niej brakuje, no sama nie wiem jak to opisać - ja w tej suknie wyglądam inaczej.
#1218 |
Winter is coming
|
mam bilety na System of a down, stawiam
![]() ![]() ![]() Co do sukni, to ja mojemu nic nie pokazuję póki co, wybierać zamierzam z mamą i ewentualnie przyjaciółką albo siostrą. Ale jemu pewnie pokażę przed ślubem, bo nie wytrzymam.
#1219 |
BAN stały
|
Velika nie wiem co to jest (nie bij) ale gratuluję!!
![]() adziia no ja porównania nie mam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Winter is coming
|
Nie będę bić, bo to nie jest bardzo znany zespół, ale wg mnie najlepszy na świecie. Wielokrotnie z moim na samym początku związku siadaliśmy sobie przed kompem, włączaliśmy ich koncert na jutubie i marzyliśmy, że kiedyś przyjadą do nas
![]() Dla mnie to spełnienie największego koncertowego marzenia ![]() ![]()
#1221 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- velika a kiedy koncert?
![]() |
#1222 |
Winter is coming
|
13 sierpnia
![]() Ale po drodzę jadę jeszcze na 4 inne, a kusi mnie 10 kolejnych ![]()
#1223 |
BAN stały
|
A to spoko
![]() Velika słucham sobie na yt ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=670212 ukręciłabym tżtowi korzeń... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
Winter is coming
|
Najbardziej przystępne dla przeciętego słuchacza jest Aerials moim zdaniem
![]() ![]() A moje ulubione ostatnio: Radio video Byob
#1225 |
BAN stały
|
To mi się spodobało http://www.youtube.com/watch?v=ENBv2i88g6Y, miałam ciarki
![]() Ale ogólnie za prosta ze mnie baba do takiej muzyki ![]() Edytowane przez misiadelko Czas edycji: 2013-01-18 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1227 |
Zadomowienie
|
Jutro mam egzamin, poza tym muszę zostać w Krakowie do niedzieli bo będziemy robić z koleżankami projekt na zajęcia a powoli łapie mnie choroba
![]() ![]() ![]() Ja nie mam zamiaru pokazywać TŻowi swojej sukni ślubnej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | ||
Zadomowienie
|
Daj znać jak się wszystko rozwiąże... Żeby tylko złodzieje nie ukradli ich w konkretnym celu, np. kradzieży paliwa, bądź czegoś w tym stylu...
Dziekuję Wam ![]() Siostra ledwo chodzi, a jak idzie do toalety to jak kaczka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Twarda jesteś, że to obejrzałaś... Toż to jakieś"sado-maso"... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Ja zaliczyłam rano fitness, wiec teraz pelna energi przegladam wizaz ![]() Ja będę miała sporo dzieciaków na ślubie i nie wyobrazam sobie inacze. Przeogromnie bym chciała żeby przyjechali nasi hości z dziecmi, bo zwlaszcza najmniejszego- teraz ma dwa lata- kocham nad wszystko! Zreszta oni tez ciagle pytaja "ile jeszcze trzeba spać do Waszego ślubu" ? ![]() Opiekunki żadnej nie będzie, a rodzice nie powinni zmyć się wcześniej, bo wszyscy będą mieć nocleg zapewniony ![]() ![]() Co do sukni, mój będzie widział, najpewniej za mną wybierał ![]() Jeśli chodzi o piosenkę na pierwszy taniec to mamy parę typów ![]() najbardziej podoba nam się ta: http://www.youtube.com/watch?v=yJYXItns2ik - teskt jest fajny ![]() ![]() lub ta http://www.youtube.com/watch?v=cl88QEll-Xc Milego dnia! ![]()
#1230 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.