|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#10291 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Cytat:
Niestety tak bywa. Moja na początku też nie patrzyła zbyt przychylnie na moją operację, ale jak od razu wygadała mojej siostrze i ona powiedziała, że kiedyś jak odłoży też sobie zrobi to zmieniła nagle zdanie. Po tym potrafiła powiedzieć nawet, że jakby była młodsza i miała trochę więcej gotówki to pewnie sama by się poddała takiemu zabiegowi Może faktycznie poproś siostrę o pomoc, jeżeli ona Cię rozumie i porozmawia z Waszą mamą to inaczej będzie to odbierać. Nic nie stracisz w ten sposób a możesz zyskać Ja jestem z małopolski, hehe z Krakowa, ale teraz za granicą siedzę. Gdybym była na miejscu chętnie bym Ci pomogła
|
|
#10292 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Cytat:
Szkoda, że tak to wyszło. Jeżeli tylko masz możliwość to jak najbardziej polecamy uniezależnienie się od rodziców. Ja w Twoim wieku już ze swoimi nie mieszkałąm i zdecydowanie lepiej mi było.
|
|
|
#10293 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo dobrze napisałas!!!LittleButterfly, jak mi Twoja mama przypomina moją to nawet nie wiesz ![]() A dodatkowo utwierdził mnie w tym fakt,jak Ci powiedziała o wyprowadzeniu się...czy ja dobrze kojarzę,że Ty za mąż się wybierasz w tym roku?? Jeśli mogę spytać,to gdzie planujecie mieszkać? Dalej z rodzicami czy na swoim?? Bo jeśli faktycznie dalej masz mieszkać z mamą to ja tego niestety nie widzę. Od takiej mamy trzeba się "odciąć"ale oczywiście w tym pozytywnym sensie-iść po prostu na swoje od a do z i wówczas pokażesz jej w 100% się uniezależniłaś i jesteś w pełni samodzielna (czyt.dorosła,bo tak rozumieją to rodzice) oraz decydujesz i swoim życiu tylko Ty i nikt inny. Wtedy poprawią się Wasze stosunki,obie nabierzecie dystansu i sama zobaczysz ze bedzie lepiej. Inaczej tego nie widzę-znam ten model ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#10294 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór dziewczynki.dziekuje WAM za rady pomoże mi..chyba marzenie o piersiach legnie w gruzach..dzis mialam badanie oczu[wzroku nosze okulary]i jest podejrzenie jaskry oczu
plakać mi sie chce,byłam tak szokowana że nie moglam z krzesla wstac .za tydzien mam tomografie komputerowa oczu.dzwonilam do swojego lekarza powiedziala m jemu o tym,on mi powiedzial że niby niema żadnych przeciwskazań do jaskry i narkozy.ale okulista powiedzial że jeżeli jaskra skośna to narkozy nie może byc jestem jak na iglach cala w stresie,caly tydzien w strachu.---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- ale jeżeli mam wybrać wzrok albo piersi to wybieram wzrok,dla czego tak jest w życiu
|
|
#10295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nkolodii, spokojnie,poczekaj do tego badania tomograficznego i wtedy będziesz się martwić-na zapas martwienie nic nie da Ja mysle ze i tak jedno drugiego nie wyklucza,po prostu kwestia czasu i byc moze Twoj nie nadszedl-ja od trzech lat kładę się na stół bo ciągle jest coś ważniejszego
|
|
|
|
|
#10296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#10297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#10298 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
Duzo ludzi ma indywidualne dobrowolne ubezp zdrowotne. Ja tez mialam kilka lat. |
||
|
|
|
#10299 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam tu podkolanowki z apteki ...one sa takie obcisle i wydaje mi sie ze przy zylakach nie powinno sie nosic obcislych spodni wiec zastanwialam sie gdzie tu sens i leza w szafce poza tym mam tez widoczne zyly na udach i pajaczki nigdy nie mialam![]() ogolnie nie mam jeszcze zylakow ale widze zmiany rok temu byly duzo mniejsze po to chce cos stosowac zeby im zapobiec....a glupi lekarz wreczyl mi tylko wizytowke z rodzajem zabiegow ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#10300 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, dodałam kilka zdjęć, jeśli możecie spójrzcie na moją opuchliznę, czy jest normalna, mam problem żeby dodać więcej fotek ale caly czas probuje
|
|
|
|
#10301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale badz dobrej mysli jeszce wynikow nie bylo |
|
|
|
|
#10302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:![]() ![]() k laski:![]() : oklaski:![]() klaski :![]() ![]() klas ki: to tyle na ten temat![]()
|
|
#10303 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny POMOCY .. Czy mozecie polecic stanik bez fiszbin ale usztywniany ,zbierajacy piersi do gory i do srodka- taki musze miec a ten triumph plain n jednak nie jest dobry dla mnie. Mierzac bylo jakos w miare ale podczas noszenia nie do konca sie sprawdzil.
|
#10304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chciałąbym pomóc, ale nie potrafię ![]() a ja dziewczynki właśnie skończyłam ćwiczyć... wcześniej nie dałam rady... dzieci mi dzisiaj dały do wiwatu ![]() teraz szybka kąpiel i do łóżka ... nareszcie
|
|
|
#10305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2013-01-18 o 00:17 |
|
|
|
|
#10306 |
|
Zadomowienie
|
Kasia a może byś poszła do chirurga naczyniowego jak będziesz w Polsce? A pończochy, czy rajstopy uciskowe kup w dobrym sklepie ortopedycznym, nie w aptece.
|
#10307 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny przeleciałam po ostatnich wpisach, niestety taki nawal pracy, że nie mogę się porządnie wczytać, widzę, że się pojawił temat żylaków, ja w maju juz prawie 3 lata temu miałam operację zamykania żyły od-piszczelowej, idącej od pachwiny, która była niedrożna, przez to na łydce miałam już takie nieestetyczne zgrubienia :/ i to zgrubienie pierwsze zauważyłam w wieku 17 lat! a na operację zdecydowałam się 10 lat później.
Co do zamykania żyły, robiłam coś takiego: technika wewnątrznaczyniowego zamykania żył przy pomocy lasera oraz EVRF** i powiem, tak, dupa! zapłaciłam 3 tys, a w październiku robiłam Dopplera czyli to usg żył, bo noga zaczeła mnie znów pobolewać tak dziwnie i okazało się, ze żyła nie jest martwa, tylko dalej pracuje, no i oczywiście źle pracuje, powiem szczerze, że nie wiem co teraz, miałam isc na konsultację do chirurga, ale nie miałam czasu poszukać jakiś sprawdzonych lekarzy na forach, aby ktoś mi porządnie doradził co zrobić, a nie zachwalał swoja metodę :/ co do tych uciskowych pończoch, podkolanówek itp, to ja tez miałam takie obawy, jak nosić podkolanówki, które tak mocno uciskają pod kolanem (czego nienawidzę zresztą) i nie nosze...wiem, ze to błąd, bo zwłaszcza po operacji powinno się zainwestować w takie ciasne rajstopy, pończochy i podkolanówki. (jak to napisałam, aż sama się skarciłam muszę kupić takowe jak najszybciej )
|
#10308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#10309 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() rozmawiałam wczoraj z rodzicami....... ojciec przynajmniej usiadł i na spokojnie zaczął mi tłumaczyć, żebym poczekała trochę, nie muszę tak się spieszyć z tym, żebym zebrała sobie pieniądze najpierw (bo chciałam pożyczyć) a nie żebym długi sobie już robiła. No i ogólnie o to mu chodziło żebym kasę na razie zbierała to może będę chciała zamieszkać z tż i że na tą decyzję przyjdzie jeszcze czas. Nie podoba im się to, ale w końcu stwierdzili że jak będę miała na tyle pieniędzy to żebym wtedy robiła. Myślę sobie tak że jakby faktycznie coś nie wyszło i bym musiała poprawkę robić to bym nawet pieniędzy na to nie miała i bym była w d..... tylko że jak pomyślę o lecie i że znowu to samo będzie to mi się wszystkiego odechciewa niektóre z Was długo czekały aż spełniły marzenie a ja bym chciała już szybko mieć, a później bym została bez kasy i ciekawe co wtedy
Na razie etap wyboru dr i kliniki ![]() Edytowane przez LittleButterfly Czas edycji: 2013-01-18 o 08:27 |
|
|
|
#10310 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jezeli jestes tu legalnie to zarejestruj sie jako bezrobotna, moze jest taka mozliwosc, nie dostanujesz zasilku ale moze wlasnie ubezpieczona bedziesz , nawet na kilka mcy jest to dobre a pozniej mozesz wziasc zaswiadczenie o okresie ubezp i sama sie ubezpieczysz tak jak pisalam powyzej. To nie jest nic skomplikowanego ale bedziesz czula sie bezpiecznie ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
Wczoraj znowu wizaz wysiadl Buzaczki na mily dzionek |
||
|
|
|
#10311 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry ja też mam podejrzenie jaskry od ielu lat jestem pod obserwacją nic się nie dzieje na szczęście ...
chodzę co jakiś czas nz kontrolę tylko
|
#10312 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. To dobry znak . Wiem że każda z nas "przed" jest niecierpliwa i chciałaby "tu i teraz!" ale -jak pisze Amorcio- "co nagle to po diable" i coś w tym jest! Ja jestem od Ciebie duuuuużo starsza, prawie 2x (OMG-jaka ja stara ! Uzbieraj sobie pieniążki, ustabilizuj stosunki z rodziną i wtedy zrób operację. Zamiast kroić się teraz w nerwach i w tajemnicy zrób to później ale w radosnym nastroju, ze wsparciem i zrozumieniem rodziny. I wtedy wszyscy cieszcie się wspólnie Twoim spełnionym marzeniem
14.LUTY 2013- Wrocław dr.M.W Edytowane przez Krystel13 Czas edycji: 2013-01-18 o 09:04 |
|
|
|
|
#10313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdyby nie to, może dałabym sobie wcisnąć jakiś malutki implancik i teraz bym płakała Pamiętaj, nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszłoWczoraj nie mogłam się znowu zalogować A teraz mi przyszło do głowy : "Jeżeli wizaż zaczyna szwankować, to wiedz, że coś się dzieje"W nocy miałam koszmar Śniło mi się, że miałam ubrany sportowiec, który mi trochę zbliżył piersi do siebie i jak go ściągnęłam przez to okazało się, że poprzekręcały mi się implanty. Mogłam je przekręcać jak chciałam. Gdy starałam się ustawić je tak jak być powinny to skóra, która była na zakończeniach piersi naokoło przygnita oderwała się i mogłam ją ściągnąć, mając na wierzchu całe mięso, gruczoł, implanty itd a ja ja usilnie chciałam ją przyczepić z powrotem Obudziłam się w środku nocy i rozebrałam się, żeby sprawdzić czy wszystko na swoim miejscu![]() Aaaa tak poza tym to dzień dobry Wczoraj znalazłam w temacie: Żona wróciła do domu z kliniki chirurgii plastycznej. -Jak Ci się podobam? Mąż przygląda jej się uważnie i mówi: -Zrobili, co mogli....
07 grudzień 2012 Dr B. D'H (Belgia) ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/a9aa8927f3.png Edytowane przez kicia_nh Czas edycji: 2013-01-18 o 09:19 |
|
|
|
|
#10314 |
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam was czytać z kawką o poranku ![]() nadrobiłam i urwisy powstawały,czas na śniadanko i do pracy
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#10315 |
|
Raczkowanie
|
Amorcio, Krystel13, Kicia_nh
macie rację, chciałam już szybko, teraz, bo taka niestety jestem. A czasem co nagle to po diable..... i pewnie na dobre mi wyjdzie jak poczekam. Będę miała czas na zastanowienie, zbieranie pieniążków, bo zabezpieczenie jakieś muszę mieć. Praca nie jest pewna, ciężko też coś znaleść, ja szukałam przez rok. W sumie cieszę się że już powiedziałam im o tym i wiedzą co planuję zrobić, jak wykaże się dojrzałością i rozsądkiem to później przychylniej na to spojrzą. Co się odwlecze to nie uciecze, jak poczekam trochę to później będzie jeszcze większa radość z wyczekanych piersi pomimo tego że teraz się nie uda, to nie tracę optymizmu i żyję nadal marzeniem że ''za niedługo'' będę je miała .
Na razie etap wyboru dr i kliniki ![]() Edytowane przez LittleButterfly Czas edycji: 2013-01-18 o 09:56 |
|
|
|
#10316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciazko powiedziec ze u Ciebie sie jeszcze zmieni. U mnie za bardo az tak sie nie zmienilo(moim zdaniem ) tylko zrobily sie bardzej kraglejsze i tyle i moze dlatego wlasnie wydaje sie na zdjeciach ze sa wieksze.Ciekawe kiedy bedzie ten nastepny raz planujesz juz wymiane?? ja narazie staram sie o tym nie myslec bo pewnie w lato bym juz poprawiala![]() Kasik na ozstepy uzywam obecnie tołpy przeciw rozstępom dla mam super jest Witam dziwczynki ![]()
Czego natura nie dała tego chirurg nie poskąpi![]() 12.07.2012r. 485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa 27.07.2016r. Usta - 5ty ml Edytowane przez Olivkaa200 Czas edycji: 2013-01-18 o 10:22 |
|
|
|
|
#10317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak Cie znowu najdzie zeby robic juz....to poczytaj sobie dla przypomnienia co teraz napisalas Edytowane przez Amorcio Czas edycji: 2013-01-18 o 10:25 |
|
|
|
|
#10318 |
|
Raczkowanie
|
Amorcio,
jak mnie znowu najdzie za wcześnie to mnie rodzice sprowadzą na ziemię ![]() Bardzo mi pomogłyście, bo pewnie gdyby nie Wy to już bym była zła na cały świat że nie będę miała piersi teraz, a tak to rozumiem to i wiem że przyjdzie czas ......
Na razie etap wyboru dr i kliniki ![]() Edytowane przez LittleButterfly Czas edycji: 2013-01-18 o 10:39 |
|
|
|
#10319 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczynki , u mnie jest 4 dzień po operacji i mam na dole piersi z obu stron kreski w formie siniaków tam gdzie był cięty mięsień Wiem, że to krew sie zgromadziła, ale czy któraś z WAs tak miała i ile czasu się to utrzymywało i czy to normalne?
|
|
|
|
#10320 |
|
Raczkowanie
|
WITAM SERDECZNIE
![]() Jestem na forum pierwszy raz a postanowiłam napisać bo jestem przed zabiegiem powiększania piersi i chciałam się z Wami wymienić wiadomościami a i też nie ukrywam,że fajnie jest mieć takie wsparcie kobiet które dokładnie wiedzą przez co będe przechodziła ![]() Piersiaki będę robiła u dr.E.S. wczoraj byłam na wizycie i dr.dobrała mi implanty 545c.c anatomiczne MENTOR.Trochę rozmiar mnie przeraził bo dużżżżży ale dr twierdzi ze bedzie super.Dodam,że mam 176 cm i podobno do mojej postury będą idealne.A może jest jakaś kobietka na forum która ma taki rozmiar? Edytowane przez balbinka 020 Czas edycji: 2013-01-18 o 13:11 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

jak na razie to muszę postawić na swoim, jak mi się nie uda to będę musiała przełozyć termin operacji, może nawet pomyślę o przeprowadzce od rodziców bo w życiu nie będę mogła zrobić tego co chce ! 
Niestety tak bywa. Moja na początku też nie patrzyła zbyt przychylnie na moją operację, ale jak od razu wygadała mojej siostrze i ona powiedziała, że kiedyś jak odłoży też sobie zrobi to zmieniła nagle zdanie. Po tym potrafiła powiedzieć nawet, że jakby była młodsza i miała trochę więcej gotówki to pewnie sama by się poddała takiemu zabiegowi
Może faktycznie poproś siostrę o pomoc, jeżeli ona Cię rozumie i porozmawia z Waszą mamą to inaczej będzie to odbierać. Nic nie stracisz w ten sposób a możesz zyskać

bardzo dobrze napisałas!!!

poza tym mam tez widoczne zyly na udach i pajaczki nigdy nie mialam

klask i:

Pamiętaj, nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)