MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-18, 11:43   #2401
czarny flamaster
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a co to za buleczki?
podasz przepis?

a ja chce dzisiaj robic golabki... ale jeszcze nigdy nie robilam, wiec mam nadzieje, ze jakos mi wyjda
Takie coś robię http://sprawdzonakuchnia.pl/puszyste-buleczki-2/
Mam nadzieję, że wyjdą jak trzeba.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 11:43   #2402
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie mialam pisac, ze przytylam 7 kg od poczatku... i weszlam na wage i jestem lekko przerazona, bo ubylo mi od ostatniego wazenia (2 tygodnie temu) 1 kg
zrób pomiar jutro. zobaczysz - może taki dzień....

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ale czuje sie Sexi
Nie wiem czemu ludzie sie na mnie Paczaja
bo lubimy patrzeć na szczęśliwych ludzi

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Ja nad wózkiem dalej myślę,
jakie znacie wózki lżejsze, niż 15kg?
w Mothercare jest wózek na promocji z 2500 zł na 1250 zł. waży 12 kg
jedyny jaki widziałam na żywca

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 11:45   #2403
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a wiesz, ze mozesz miec racje
rozmiar 34?!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 11:52   #2404
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Chyba spakuję się do domu normalnie nie mogę normalnie pracować.
Mamy remont w biurze i kują ściany mi to nie przeszkadza ale mała mi tak lata po brzuchu i skacze i tak mnie kopie koło pępka że chyba oszczędzę jej tego stresu bo jest naprawdę głośno i pewnie się boi

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Hehe to nie kreacje tylko codzienne ubrania, z nich to właściwie ciążowe są tylko 2 pary spodni,legginsy i złoty sweter z H&M a reszta to normalne rzeczy.
Może zrobię osobny post z bardziej eleganckimi wydaniami, ale ja nie za często tak chodzę, nie ma okazji.
Albo posta z sukienkami na ślub, bo zamówiłam ostatnio 4 różne, któraś już w końcu musi pasować

Ten kolor jest przepiękny, mam słabość do ciemnego różu/fuksji

Ja nad wózkiem dalej myślę,
jakie znacie wózki lżejsze, niż 15kg? Są jakieś polecane?
Bo narazie ciągle rozważam ten Mutsy 4rider (ale ma duuuuży ten stelaż złożony) albo Tako Lareta, ale on mimo fajnego wyposażenia i wygodnej jazdy ,jakos nie do końca mi leży, no i jest cięższy niż mutsy
Raczej nie kupię Grandera, skoro nie można go nigdzie w Krakowie zobaczyć
bzinka mnie się quinny ogólnie nie podobają bo to 3 kołowce ale od kiedy można przednie koła zmienić na 2 pojedyńcze to jak najbardziej mogą być i nawet mi się bardzo podobają.
Powiem wam że xlander, mutsy się bosko prowadzą quinni wydaje mi się że jest jeszcze lesze niż mutsy ale qiunny tylko po sklepie jeździłam.
Natomiast moja bratowa miała chyba tako i kiedyś idąc z małym na spacer przednie kółka jakoś się skręciły jak ciągnęłam wózek za mną (obok mnie) bo tak słońce dawało i mi się wózek przechylił normalnie delirium dostałam na tej drodze i już widziałam jak mi mały wypada z wózka tylko nie pamiętam modelu ale powiedziałam nigdy więcej.
Dwa pierwsze wspomniane przeze mnie zaliczyłam w nich spacery z maluchami bo wyboistych drogach i są nie do ruszenia mam nadzieję że quinny też tak się sprawdzi na drodze. Choć koleżanki są zadowolone bo przy wcześniejszych dzieciach miały.

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2013-01-18 o 11:53
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 11:52   #2405
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Kubus

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Byłam też ostatnio na wizycie, na szczęście nie ma zastoju w nerce, więc do szpitala nie idę A no i chłopak na 100% jest chłopakiem

Cytat:
ahhh obfocilam te ubranka
i ekstra fotka z brzusiem w 27 tygodniu
za zakupy i brzusio jaki zgrabny

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
A ja po wizycie ok. Malutka waży około 1800. Wszystko ok.
Przed wizytą rozmawiałąm z położną o moim baaardzo częstym twardnieniu brzucha i trochę mnie nastraszyła, że może będę musiała iść do szpitala. Ale lekarz mnie zbadał i powiedział, że wszystko jest dobrze, pozamykane, nie ma się czym stresować, tylko magnez nadal zażywać i dużo odpoczywać.
No i powiedziałąm mu też o bólu w pachwinie. To wszystko to jest rozciąganie macicy i rozszerzanie kości miednicy. Przez to chodzimy jak kaczki Ale bez tego nie daloby się naturalnie urodzić.

Cytat:
a wiec Paczajcie i Podziwiajcie

Full Wypas 1osobowa Rezydencja Emiliana

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Pokaże Wam moje malutkie zakupy w Smyku

Cytat:
Dziewczyny jestem przeszczęśliwa :jupi znalazłam w ostatnim sklepie tz w poznaniu nie mieli ale w zielonej górze tak ja nie wiem jak mogłam przeoczyć oddział tego sklepu w zielonej górze ale nie ważne zamówiłam gondolkę do wózka a spacerówkę mogę kupić w każdej chwili bo jest ich multum i już nie musi być z tego czy z zeszłego roku ważne że mam wymarzoną gondolę dla małej.

nadrobiłam

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 11:53   #2406
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jestem przeszczęśliwa :jupi znalazłam w ostatnim sklepie tz w poznaniu nie mieli ale w zielonej górze tak ja nie wiem jak mogłam przeoczyć oddział tego sklepu w zielonej górze ale nie ważne zamówiłam gondolkę do wózka a spacerówkę mogę kupić w każdej chwili bo jest ich multum i już nie musi być z tego czy z zeszłego roku ważne że mam wymarzoną gondolę dla małej.
Super, że Ci się udało kupić ten wózek, przynajmniej masz taki jaki od zawsze chciałaśklaski :
Cytat:
a jakie sliczne skarpetusie dla fanow pilki
Akurat te 2 pary kupiłam jeszcze na poprzednich wyprzedażach gdzieś sierpień/wrzesień to był pierwszy zakup jaki nabyłam dla dzidziusia jeszcze nie wiedząc, że będzie chłopczyk a tu proszę
Dodałam dzisiaj bo leżały w szafie i dopiero sobie o nich przypomniałam
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 11:53   #2407
Malpka
Zakorzenienie

no to po zabawie
na początek kciuki za dzisiejsze wizyty bo widziałam że jakieś są

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Dzień dobry ....

rany rany a dziś 30 tydzień .... czy to już się odlicza...?
::
odliczaj

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Witajcie...

Obudziłam się dziś z niesamowitym poczuciem lęku. Nie wiem czym to jest spowodowane. Obudziłam się i po prostu zaczęłam się bać. O wszystko.
Przede wszystkim o ZUS, bo mąż idzie zapytać dzisiaj czyj numer NIP mamy wpisywać w zaświadczeniu skoro pracodawca likwiduje firmę; potem zaczęłam się stresować wózkiem i łóżeczkiem (???); ubrankami, które mamy do odebrania (???); szkołą rodzenia i dzisiejszym obiadem (???); czy zdążymy pokój wytapetować; poniedziałkowym spotkaniem ze znajomą (???); że urodzę za wcześnie, albo przed 17stym itd.
Dziwne, ale bałam się strasznie...

Zrobiłam sobie kawkę, oglądam Polowanie Na Wielką Stopę i stresuję się nadal....
to żebyś się już tak nie stresowała

Cytat:
milej zabawy na balu, a Julke za co przebierasz?
JUlka za królewne przebrana była, jak pozgrywamy fotki to pokażę

Cytat:
ALbo za bałwanka, rany ile by nas było bałwanków na tym balu

A że mamy zadowolone, to się nie dziwię, większość jest zadowolona ze wszystkiego nawet takiego ze szkodliwymi składami...
może być i bałwanek a najlepsze że u Julki w grupie jeszcze 2 mamy oprócz mnie też z brzuchami były

a co do składu to kurcze ja się nie znam na tym to czego nie powinno być w kremie żeby był dobry? albo co powinno być?

Cytat:
Dziewczyny czy możecie napisać jeszcze jaką pościel kupić tz chodzi o wsady poduszka i kołderka czy to jest bez różnicy?

Jak myślicie te będą ok http://www.pippin.pl/pl/p/GLUCK-wype...C-wysylka/1782 ???

I prześcieradełko z gumką najlepsze?
prześcieradło z gumką to sie nie ściąga a co do poduszki czy kołdry to nie wiem ja miałam taką zwykłą cienką u mnie była akurat w zestawie z łóżeczkiem

Cytat:
Witam się w 30t mogę i ja zacząć odliczać
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 11:53   #2408
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
ObserwujeCie powiem Ci że biały połysk w kuchni jest bardzo praktyczny ja mam od 3 lat i normalnie nie zamieniła bym tych mebli na inne mówią że paluchy widać nie prawda chyba że będziesz szukała takiego kąta żeby zobaczyć wystarczy przetrzeć wilgotną szmatką i czyściutko najbardziej praktyczne rozwiązanie póki co zobaczymy przy dzieciach
No niestety w większości te meble są z płyty ewentualnie pół na pół miałam jedne upatrzone też swoje kosztowały ale jak zobaczyłam że płyta to podziękowałam.
Ja Ci powiem, że na białych to tak nie widać tych palców, ale w wc mam taką czerwoną, to już gorzej.
A przy dzieciach jest tak: myję piekarnik z zewnątrz, taki lustrzany jakby, kończę, a obok siedzi moje dziecko i ledwo wzięłam ręcznik, a on się w nim przegląda i dał sobie buzi - ślina ciekła...
Mam też szkło w dużych szafach w przedpokoju - często trzeba przecierać, a lustro na wysokości łapek można codziennie.
Ale przecież wyrosną z tego, czego nie mogę powiedzieć o moim mężu, a mam wrażenie, że po nim sprzątam najwięcej.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 11:55   #2409
oliwka__
Zakorzenienie

Aaa i bratowa szybko przestała używać tego wózka i nawet ze spacerówki nie korzystała bo był strasznie wywrotny. I szybko inną kupiła.
Zapytam się dokładnie co za model i marka wózka. Ale tak po wyglądzie wnioskuję właśnie, że tako.
Stary 2013-01-18, 11:56   #2410
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:

1. Smyk (body w 3-pakach i 5-paku, spioszki z dlugim rekawem, skarpetki)
2. C&A
3. Ernstings Family
4. KIK

a i mam pytanie... u nas wszedzie sa spioszki (chodzi mi o te bez rekawkow) z takiego welurku czyli bawelna z dodatkiem polyestru (w ogole samych bawelnianych nie widze)..

czy takie spioszki sa zdrowe dla dziecka, nie poci sie ono w nich za bardzo? Czy nadaja sie na wiosne, a co z letnia pora np. chlodniejsze dni, beda ok?
Wg mnie dziecko się w tym nie poci, ale oczywiście, jak będzie cieplej, to nie przegrzewaj. Myślę, że sama wyczujesz - to delikatna istotka.

A ubranka przepiękne!
Stary 2013-01-18, 12:02   #2411
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Dziś kupiłam liście malin i będę sobie parzyć herbatki od 36 tygodnia
A jakie ma właściwości?

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
żółciutki jest śliczny, uwielbiam ten kolor, aż żałowałam, że tutków nie ma takich. dopiero potem zaczęłam się zastanawiać czy nie będzie do takiego wózka leciało robactwo sama często noszę coś żółtego i nie raz na prawdę leci do takiego koloru tego dziadostwa tyle, że ciężko się opędzić. chociaż dalej widząc w sklepie taki wózek nie mogę oczu oderwać..
Masz rację, że robale lecą do żółtego, nie pomyślałam o tym Ale przynajmniej jestem już pewna, że bierzemy laret a nie grandera. Mimo że grander ma o połowę lżejszy stelaż, to laret zdecydowanie lepsze opinie. Mi akurat na lekkości bardzo nie zależy, bo mam bardzo dobry podjazd do domu.

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
widziałyście ciążową sesję Shakiry? ślicznie wygląda ciekawe na kiedy ma termin
Widziałam, bardzo ładnie wygląda!

Cytat:
rany rany a dziś 30 tydzień .... czy to już się odlicza...?
A jakże! 10... 9...

Cytat:
Witam się w 30t mogę i ja zacząć odliczać

Cytat:
Byłam też ostatnio na wizycie, na szczęście nie ma zastoju w nerce, więc do szpitala nie idę A no i chłopak na 100% jest chłopakiem
Bardzo dobre wieści

Cytat:
Super ubranka i brzuch!

Cytat:
Super! Jakie ceny?

Kasia, ludzie patrzą, bo pięknie wyglądasz i promieniejesz

Od kilku dni strasznie chce mi się jeść, zjem do pełna i za chwilę znów się za czymś rozglądam...

21.04.2013.

Edytowane przez corka_rosy
Czas edycji: 2013-01-18 o 12:05
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 12:05   #2412
Villga
Zadomowienie

Cytat:
S
A ile wyszło że waży?
No... To Was teraz zaszokuję, bo sama czuje się zszokowana. Wyobraźcie sobie, że tydzień temu mój siostrzeniec ważył ok.3900. No a wczoraj okazało się, że waży... 4700 (+- 700). Jak pomysle o tym na plus, to mnie przerażenie ogarnia ile to wychodzi No i jest duża różnica w przeciągu tygodnia. Z tym, że oba badania były na różnych usg. Ciekawe ile ostatecznie Młody będzie ważył... A żeby było ciekawiej siostra przytyła 14 kg.więc niezbyt dużo, a tu taki dzidziuś duuuuży

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Brawo za wizyte!!!!))

To już niedługo będziesz ciocią super!!! moja kuzynka trafiła do szpitala przedwczoraj...odeszły jej wody ale nie miala w ogóle skurczy. Dwa razy już próbowali wywoływać - robili jakieś próby ale bez skutecznie. Chyba też podejmą decyzję o cc.
Stresujące są takie sytuacje właśnie. Ja wolałabym rodzić naturalnie ale w takiej sytuacji jak Twoja kuzynka to chyba bym prosiła o cc.

Kasia: piękna willa
corka rosy: liście malin wywołują skurcze z tego co pamiętam
oliwka: bardzo fajny rydwanik
Monicca: Cudne zakupy!!

Kupiłam sobie sukienke w H&M ostatnio, bo mamy za tydzień choinkę u męża z pracy. Jak uda mi się zrobić zdjęcie to wrzucę, to ocenicie czy może być.

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2013-01-18 o 12:15
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 12:09   #2413
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
bzinka mnie się quinny ogólnie nie podobają bo to 3 kołowce ale od kiedy można przednie koła zmienić na 2 pojedyńcze to jak najbardziej mogą być i nawet mi się bardzo podobają.
Powiem wam że xlander, mutsy się bosko prowadzą quinni wydaje mi się że jest jeszcze lesze niż mutsy ale qiunny tylko po sklepie jeździłam.
Natomiast moja bratowa miała chyba tako i kiedyś idąc z małym na spacer przednie kółka jakoś się skręciły jak ciągnęłam wózek za mną (obok mnie) bo tak słońce dawało i mi się wózek przechylił normalnie delirium dostałam na tej drodze i już widziałam jak mi mały wypada z wózka tylko nie pamiętam modelu ale powiedziałam nigdy więcej.
Dwa pierwsze wspomniane przeze mnie zaliczyłam w nich spacery z maluchami bo wyboistych drogach i są nie do ruszenia mam nadzieję że quinny też tak się sprawdzi na drodze. Choć koleżanki są zadowolone bo przy wcześniejszych dzieciach miały.
Cytat:
Aaa i bratowa szybko przestała używać tego wózka i nawet ze spacerówki nie korzystała bo był strasznie wywrotny. I szybko inną kupiła.
Zapytam się dokładnie co za model i marka wózka. Ale tak po wyglądzie wnioskuję właśnie, że tako.
Dzięki za opinię, boje się trochę polskich wózków, dlatego skłaniam się ku Mutsy, chociaż jeżdżąc po sklepie lepiej mi się właśnie tego TAKO prowadziło i w tylnich kołach ma fajniejszą amortyzację, łatwiej podnosić przednie koła. Natomiast większość znajomych i nieznajomych poleca Mutsy, nawet mój lekarz ginekolog (ma 3ke dzieci) mówi "tylko Mutsy"

Co do koloru dla dziewczynki, to myślałam nad głębokim fioletem lub takim hmm szmaragdowym. Chociaż podoba mi się tez imitacja dżinsu (z nowej kolekcji, jednak mają nowe materiały i sprzedawca ich nie polecał,mówił,że bardziej się brudzą, niż te z poprzedniego roku bardziej śliskie i jednolite w fakturze).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mutsy_4rider_2010_d.jpg (60,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mutsy_4rider_spac_gond_2012_d.jpg (84,8 KB, 18 załadowań)

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 12:11   #2414
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hehe mam białe meble kuchenne z Ikei (10 letnie) w kuchni. białe fronty doprowadzają mnie do łez, bo widzę każdy zaciek....
Ale co Wy tam w tej kuchni wyprawiacie.... albo wiem... jesteś pedantką

Cytat:
Chyba spakuję się do domu normalnie nie mogę normalnie pracować.
Mamy remont w biurze i kują ściany mi to nie przeszkadza ale mała mi tak lata po brzuchu i skacze i tak mnie kopie koło pępka że chyba oszczędzę jej tego stresu bo jest naprawdę głośno i pewnie się boi
chyba dobry pomysł !

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a co do składu to kurcze ja się nie znam na tym to czego nie powinno być w kremie żeby był dobry? albo co powinno być?

Tego nie da się tak w dwóch zdaniach opowiedzieć, z mojej perspektywy SLS, parabeny, parafiny i oleje mineralne, metale ciężkie itp itd Jak kogoś interesuje, to przed kupnem można sprawdzać składy w necie w tabelkach - porządnie rartuje budżet domowy - jak się okazuje, że w naszym wymarzonym kremie poza ropą naftową i konserwantami nie ma żadnych składników aktywnych

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Mam też szkło w dużych szafach w przedpokoju - często trzeba przecierać, a lustro na wysokości łapek można codziennie.
Ale przecież wyrosną z tego, czego nie mogę powiedzieć o moim mężu, a mam wrażenie, że po nim sprzątam najwięcej.
Stary 2013-01-18, 12:12   #2415
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Super! Jakie ceny?
3-pak skarpetek 7zł z 17
2-pak skarpetek 5zł (ale te kupione już dawno tylko nie pokazywałam)
buciki materiałowe 10zł z 25
pajacyk + czapeczka 20zł z 45

Jeszcze super buciki mieli po 20 zł chyba wstąpię w niedzielę jeszcze jak będę wracać ze szpitala z tego ktg (oczywiście jak wszystko będzie dobrze)
Stary 2013-01-18, 12:12   #2416
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Cytat:

1. Smyk (body w 3-pakach i 5-paku, spioszki z dlugim rekawem, skarpetki)
2. C&A
3. Ernstings Family
4. KIK

a i mam pytanie... u nas wszedzie sa spioszki (chodzi mi o te bez rekawkow) z takiego welurku czyli bawelna z dodatkiem polyestru (w ogole samych bawelnianych nie widze)..

czy takie spioszki sa zdrowe dla dziecka, nie poci sie ono w nich za bardzo? Czy nadaja sie na wiosne, a co z letnia pora np. chlodniejsze dni, beda ok?
cudne ciuszki a brzuszek jaki zgrabny
Stary 2013-01-18, 12:22   #2417
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
No... To Was teraz zaszokuję, bo sama czuje się zszokowana. Wyobraźcie sobie, że tydzień temu mój siostrzeniec ważył ok.3900. No a wczoraj okazało się, że waży... 4700 (+- 700). Jak pomysle o tym na plus, to mnie przerażenie ogarnia ile to wychodzi No i jest duża różnica w przeciągu tygodnia. Z tym, że oba badania były na różnych usg. Ciekawe ile ostatecznie Młody będzie ważył... A żeby było ciekawiej siostra przytyła 14 kg.więc niezbyt dużo, a tu taki dzidziuś duuuuży
To jak tylko urodzi siostra to daj znać ile ważył
Stary 2013-01-18, 12:24   #2418
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
corka rosy: liście malin wywołują skurcze z tego co pamiętam
Tak właśnie mi się kojarzyło - strippi, nie za wcześnie od 36 tyg? Tak Ci się spieszy, żeby mieć lokatorka pięknego pokoiku?
Cytat:
3-pak skarpetek 7zł z 17
2-pak skarpetek 5zł (ale te kupione już dawno tylko nie pokazywałam)
buciki materiałowe 10zł z 25
pajacyk + czapeczka 20zł z 45

Jeszcze super buciki mieli po 20 zł chyba wstąpię w niedzielę jeszcze jak będę wracać ze szpitala z tego ktg (oczywiście jak wszystko będzie dobrze)
Dzięki - pewnie też zajrzę, ale pewnie wszystko będzie wykupione :/ U mnie na osiedlu sami młodzi rodzice i wszystko wykupują w najbliższym smyku

Dziewczyny, czytam o pielęgnacji skóry noworodka i powiedzcie, co byście poleciły? Gotowe balsamy, olejki, czy po prostu oliwę z oliwek?

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 12:25   #2419
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

..... , tylko takich brzydkich ,wielkich ..........
ooo to jednak ja

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
u mnie w rodzinie jest tak, że jedno dziecko będzie starsze od naszego synka o 4 miesiące a drugie młodsze o 3 i niby fajnie bo będzie miał towarzystwo itd ale ja się obawiam, że będę miała z tego powodu sporo nerwów. Wiem, że nie obędzie się bez ciągłych porównań typu: a nasz to już chodził/siedział/robił do nocnika w tym wieku, a ten to się lepiej uczy a to a tamto, a dlaczego robisz tak a nie inaczej no ale chyba nie da się tego uniknąć pewnie też to zależy od relacji w rodzinie, bo niektórzy mają tak że za wszelką cenę chcą udowodnić że są lepsi
moja teściowa porównywała ciągle młodą z swoim pierwszym wnukiem, starszym z 10 lat. a że chodził wczesniej chyba jak miał 9 miesiecy..., a to dlatego ze w chodziku...., a ja nie chce dla małej chodzika, szkoda ze ciagle cos sobie rozwalał, a jak ze liczył na paluszkach, spiewał szkoda, ze całek nie liczył jak miał 3 lata

Cytat:
padłam, jakaś ty szczuplutka, ślicznie wyglądasz, dołączam się do prośby zjedz coś

Cytat:
moja pewnie pływa w tłuszczyku
mój na pewno też
Cytat:
Dzięki, czasem trafiają sie i w marketach takie perełki.

A co do F&F to słyszałam, że ciuszki dziecięce też mają dobrej jakości, ja nie patrzyłam, bo tyle nadostawałam, że nałożyłam na siebie zakaz kupowania ubranek.
młoda ma sporo zwłaszcza bodziaków, białe, zwykłe, żadna rewelacja ale dobre gatunkowo, fajnie się noszą, dla małego sporo zostało w dobrym stanie, czasem mozna kupic za grosze jak jest wyprzedaz, a jak w normalnej cenie tez nie sa drogie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ja Ci powiem, że na białych to tak nie widać tych palców, ale w wc mam taką czerwoną, to już gorzej.
A przy dzieciach jest tak: myję piekarnik z zewnątrz, taki lustrzany jakby, kończę, a obok siedzi moje dziecko i ledwo wzięłam ręcznik, a on się w nim przegląda i dał sobie buzi - ślina ciekła...
a nie masz jeszcze jakiegoś kota albo psa? ja mam kota. młoda sobie stała z jednej strony szyby balkonowej a drugie z drugiej i machali po szybie, i całuski mu dawała a jakże
Stary 2013-01-18, 12:32   #2420
oliwka__
Zakorzenienie

ObserujeCie a mogła byś dla mnie przestudiować skład kosmetyków mustelli dla maleństwa ja nie mam pojęcia a jak ty sprawdzasz to Ci szybko pójdzie

monicca1989 dziękuję może nie taki jak zawsze chciałam bo chciałam mutsy czarnego no ale daruję dziecku na lato

megi-megi ja w łazience mam czarną na wysoki połysk wiszącą już widzę przy maleństwie ale wszystko mija

bzinka ten fiolet mi się nie podoba jakoś a jak myślałam to obiałych któraś z was wspominała że w marcu ma się pojawić nowa kolorystyka mutsy ale jak już mam gondolkę to nie będę kombinować jeszcze muszę tż poinformować

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Malkpko dziękuję za odpowiedź
Stary 2013-01-18, 12:37   #2421
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
ja już po wizycie . dziękuję za kciuki
wszystko chyba dobrze - bańkę żołądka jeszcze muszę sprawdzić bo jakoś mamy pecha i w czasie usg akurat nie chce się napełnić - ale to za 2 tyg..
W każdym razie mały zdrowy na 33 tydz. 2111 , szyjka 5 cm .

potem będę nadrabiać .
Stary 2013-01-18, 12:39   #2422
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
bzinka ten fiolet mi się nie podoba jakoś a jak myślałam to obiałych któraś z was wspominała że w marcu ma się pojawić nowa kolorystyka mutsy ale jak już mam gondolkę to nie będę kombinować jeszcze muszę tż poinformować [COLOR="Silver"]
Ja mam trochę świra na punkcie fioletu więc to mój faworyt
Jeszcze ten seledynowy jest ładny. Widziałam wszystkie w sklepie i mają takie żywe, soczyste te kolory. Białego raczej bym nie kupiła, chociaż te Tako białe w kropeczki są cudne dla dziewczynki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1009847_0.jpg (196,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg TakoLaretPolkaDots_rys2.jpg (56,7 KB, 17 załadowań)

Stary 2013-01-18, 12:42   #2423
Villga
Zadomowienie

Cytat:
To jak tylko urodzi siostra to daj znać ile ważył
Ok

Cytat:
cześć ,
wszystko chyba dobrze - bańkę żołądka jeszcze muszę sprawdzić bo jakoś mamy pecha i w czasie usg akurat nie chce się napełnić - ale to za 2 tyg..
.
Super!
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 12:46   #2424
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
wow!!

Cytat:
cześć ,

Stary 2013-01-18, 12:56   #2425
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
C

A ja po wizycie ok. Malutka waży około 1800. Wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Mamusie a szczególnie Joanna, co jest potrzebne dla dziecka do szpitala? Bo u nas nie potrzeba ubranek, więc co?
u mnie w szpitalu trzeba było mieć tylko chusteczki i pieluszki dla dziecka wszystko inne było nawet maści do pupy były

Cytat:

Cytat:

Tego nie da się tak w dwóch zdaniach opowiedzieć, z mojej perspektywy SLS, parabeny, parafiny i oleje mineralne, metale ciężkie itp itd Jak kogoś interesuje, to przed kupnem można sprawdzać składy w necie w tabelkach - porządnie rartuje budżet domowy - jak się okazuje, że w naszym wymarzonym kremie poza ropą naftową i konserwantami nie ma żadnych składników aktywnych
rozumiem ze tego nie powinno być no to powiedz jakie ty kremy zamierzasz kupić (może już pisałaś )

Cytat:
cześć ,

potem będę nadrabiać .

---------------
a ja sie muszę trochę pożalić dziś w nocy obudził mnie zatkany nos i straszny katar i do tej pory katar mnie trzyma i kicham eh
Stary 2013-01-18, 12:57   #2426
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
---------------
a ja sie muszę trochę pożalić dziś w nocy obudził mnie zatkany nos i straszny katar i do tej pory katar mnie trzyma i kicham eh

Stary 2013-01-18, 12:59   #2427
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
ObserujeCie a mogła byś dla mnie przestudiować skład kosmetyków mustelli dla maleństwa ja nie mam pojęcia a jak ty sprawdzasz to Ci szybko pójdzie
Mówiąc szczerze, nie chce mi się bo sporo z tym roboty - odszukać pełne składy wszystkich sprawdzać po kolei wszystkie substancje, robota na cały dzień. A ja nie lubię zadań domowych. Zwłaszcza, że ja się na szukam, a zaraz jakaś jedna z drugą wpadną i powiedzą a moja siostra/ szwagierka / żona proboszcza używała i nic jej nie było a to nie o to chodzi przecież w składy kosmetyków, jak ze składem jedzenia trochę trzeba wierzyć że mają znaczenie, żeby sprawdzanie miało sens.

Ale ja o musteli nie mam dobrego zdania. O środku na rozstępy nie będę pisać składzie, żeby panice życia nie zatruwać, ale na szybko znalazłam to dla Ciebie - może się przyda żeby wyrobić sobie opinię. Ja by nie kupiła.

http://podwojona-sroka.blogspot.com/...-do-mycia.html

Jeśli to ta seria

Cytat:
cześć ,

.
wow ale masz długą szyjkę !! za wizytę.
Stary 2013-01-18, 13:04   #2428
alliw
Zadomowienie

Cytat:

wypasiona

Cytat:
cudne a skarpetki jaki rozmiar? bo też chcę zamówić a nie wiem jaki dla takiego malucha

Cytat:
Dziewczyny jestem przeszczęśliwa :jupi znalazłam w ostatnim sklepie
fajowy kolorek

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Tak, wydaje mi się, że będą dobre bo kaftanik i koszulka są dość duże jak na 56.
o dzięki znalazłam ich sklep online nie na allegro, więc pewnie tam zamówię

Cytat:
Dzięki za opinię, boje się trochę polskich wózków, dlatego skłaniam się ku Mutsy, chociaż jeżdżąc po sklepie lepiej mi się właśnie tego TAKO prowadziło i w tylnich kołach ma fajniejszą amortyzację, łatwiej podnosić przednie koła. Natomiast większość znajomych i nieznajomych poleca Mutsy, nawet mój lekarz ginekolog (ma 3ke dzieci) mówi "tylko Mutsy"

Co do koloru dla dziewczynki, to myślałam nad głębokim fioletem lub takim hmm szmaragdowym. Chociaż podoba mi się tez imitacja dżinsu (z nowej kolekcji, jednak mają nowe materiały i sprzedawca ich nie polecał,mówił,że bardziej się brudzą, niż te z poprzedniego roku bardziej śliskie i jednolite w fakturze).
ja mam mutsy 4rider fioletowy, ale starszy model (chyba z 2010 roku). Prowadzi się faktycznie lekko

Cytat:
cześć ,

A ja potoczyłam się do mojej ulubionej piekarni, gdzie oprócz mega pysznego żytniego chleba mają też bardzo dobre rurki z bitą śmietaną jednak w związku z tym że są tak dobre, to trudno je dostać, no chyba że rano. Więc wchodzę, rozglądam się po półkach i mówię: o rurek już chyba nie ma. Na co pani odpowiada: no nie, skończyły się (i tu moja 1sekundowa radość, że nie popełnię grzechu obżarstwa) po czym pani dodaje: ale są ciepłe rogaliki, z nadzieniem budyniowym i tofi...i co miałam nie wziąć? właśnie wcinam, są pyszne
Stary 2013-01-18, 13:04   #2429
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:

I bardzo ładna rezydencja, praktyczna, ogrzewana, dość tania - no tylko ta wilgoć
Stary 2013-01-18, 13:06   #2430
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Mówiąc szczerze, nie chce mi się bo sporo z tym roboty - odszukać pełne składy wszystkich sprawdzać po kolei wszystkie substancje, robota na cały dzień. A ja nie lubię zadań domowych. Zwłaszcza, że ja się na szukam, a zaraz jakaś jedna z drugą wpadną i powiedzą a moja siostra/ szwagierka / żona proboszcza używała i nic jej nie było a to nie o to chodzi przecież w składy kosmetyków, jak ze składem jedzenia trochę trzeba wierzyć że mają znaczenie, żeby sprawdzanie miało sens.

Ale ja o musteli nie mam dobrego zdania. O środku na rozstępy nie będę pisać składzie, żeby panice życia nie zatruwać, ale na szybko znalazłam to dla Ciebie - może się przyda żeby wyrobić sobie opinię. Ja by nie kupiła.

http://podwojona-sroka.blogspot.com/...-do-mycia.html

Jeśli to ta seria

wow ale masz długą szyjkę !! za wizytę.
Buu..ja mam dwa te żele Musteli i jeszcze dwa opakowania chusteczek z tej serii

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

A ja potoczyłam się do mojej ulubionej piekarni, gdzie oprócz mega pysznego żytniego chleba mają też bardzo dobre rurki z bitą śmietaną jednak w związku z tym że są tak dobre, to trudno je dostać, no chyba że rano. Więc wchodzę, rozglądam się po półkach i mówię: o rurek już chyba nie ma. Na co pani odpowiada: no nie, skończyły się (i tu moja 1sekundowa radość, że nie popełnię grzechu obżarstwa) po czym pani dodaje: ale są ciepłe rogaliki, z nadzieniem budyniowym i tofi...i co miałam nie wziąć? właśnie wcinam, są pyszne
Gdzie kupujesz dobry chlebek żytni?
Ja nie moge dostać dobrego razowca ani wieloziarnistego o dobrym składzie nigdzie Kupiłam ostatnio dwa w piekarni w Almie ale to trochę daleko dla mnie jezdzić czesto po chleb.

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2013-01-18 o 13:09
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości