Scent Bar XLVII - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-18, 01:42   #991
gryx82
BAN stały

Dot.: Scent Bar XLVII

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
cóż za dedukcja
Widać jeszcze nie jest ze mną najgorzej
Cytat:
w samo południe
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 01:43   #992
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Teraz już nic nie będzie takie, jak wcześniej
No niestety nie

Betty cóż to za egzamin? Bo chyba nie doczytałem
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 01:48   #993
Betty83
Zakorzenienie

[1=5ed20e359c6e02ff4b6d234 3033f9068648c91fd_610b1bf 2637d5;38711118]
Betty cóż to za egzamin? Bo chyba nie doczytałem [/QUOTE]

na kurs KRL w PAŻP
angielski + predyspozycje
Stary 2013-01-18, 01:56   #994
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
kurde, utro starzy wyjeżdżają, nie wiem, czy uda mi się jechac z lapkiem, w razie czego niech leży i czeka i nie będę ruszać i tak kasy nie mam na dziś
napisałam do jednego kolesia, co do mnie kiedyś zarywał, czy zna jakies dobre serwisy w mieście. Nie zna, ale się zaoferował, że może przyjechać i popaczeć niestety dopiero we wtorek

Cytat:
A powiedz Ty mi dobra kobieto, czy humawity, drożdże, bratki, pokrzywa i reszta zielska, łykane regularnie, pomagają unormować mieszaną cerę i jej skłonność do wyskakiwania niespodzianek?
Pomagają
Mniej lub bardziej ( kwestia osobnicza) ale przeważnie pomagaja
A nie próbowałeś nigdy?

Po bratku i po drożdzach mialam meeega niekończący się wysyp, wiec zawsze odstawiałam w trakcie kuracji ( zbyt niecierpliwa jestem)...a pokrzywa pilam tylko pod kątem wlosow, ale jakoś nic mi nie robila..znowu mój brak cierpliwości..

w sumie mi najlepiej paszczowo robi kw salicylowy, ale nie w drogeryjnych / aptecznych kosmetykach tylko we wlasnorobionych. Np olej z kw salicylowym( wymieszane i na paszcze), czyli nic skomplikowanego..
Cytat:
"Malina" I. Bachmann (nawet moja germanistka z LO stwierdziła kiedyś, że to popieprzona książka), "Oskar i pani Róża" (taaak, wieeem, straszna kobyła), "Historie kobiet z gułagu" S. Wileński (bardzo ciekawa skądinąd) oraz "Żydzi i Niemcy" Scholem'a (tu jest wiele filozofii żydowskiej, czytam tę książkę czwarty już rok chyba)

O, widzę że tematyka mojego taty
Żadnej nie czytałam..nie dla tego, że by mnie nie wciągly, tylko dlatego że potem za dużo o tym myślę
Cytat:
I może efujarka do kompletu?
E fujarka nie odchodzi od kompa. Nooo...chyba ,że ja odchodze na dlużej
Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
o współczuję - miewam tak często, zawsze wręcz jak sie wcześnie położę spać za radą tych co mówią jak będziesz chodzić spać wcześnie to zobaczysz jak się rano dobrze wstaje - yyyhm jasssssssssne

czasem mam ochotę komuś w ramach kary wcielić się w moją skórę na jedną dobę, a takim podłym kreaturom nawe t na tydzień a co - niech ich trochi przeora

żeby nie było - nie o samo niepsanie chodzi, to je full pakiet z koszmarami sennymi, z fizjonomią i tą całą urodą medyczną rzekomo - ach jakbym chciała widzieć jegomości w mojej skórze -niedoczekanie moje

idę popaczeć we łożu jak inni śpią nawet książka mię dziś nie uśpiła

tak czy owak Wam źle nie życzę to dobrej nocy
No przerabane z tym spaniem....wspolczuję mocno...

Ja jak już usnę, to bym mogła spać i spać, nawet jak mi sie jakieś dziadostwo śpi, to nie pamiętam rano, tylko czasem polamana i sczochrana wstaję...najgorzej w sumie usnąć...chyba zacznę raz na jakiś czas lykać jakiegoś nasennego wspomagacza albo co...irytujące jak wiesz,że musisz wczesniej wstać, a chcesz usnąc i nic z tego.

Teraz jak siedze w domu to spoko, jakoś zniosę, ale jak mam do pracy wstać o piątej a czasem wcześniej, to jakoś tego nie widzę....no bo co...usnąć o 4 i wstać o 5 ? Bez sensu ...

Dobranoc, uśnij szybko

Cytat:

W temacie książkowym jeszcze, zamówiłem se dzisiaj "Nikt już nie oczekiwał litości", historie Niemców przesiedlanych po drugiej wojnie światowej

Ja ostatnio kupilam tacie ''Hitler dziedzictwo zla'' ''Charles de Gaulle'' i Tajemnice XX wieku'' Guido Knoppa. Wszystkie wciągające bardzo
Cytat:
ja się dziś nie kładę
tradycyjnie każda podróż, zlot, egzamin = zarwana noc przed
jak spod ziemi wyrastają rzeczy do zrobienia
i jak od 2 tygodni nie mogłam zasnąć do 5
tak od wczoraj zasypiam doskonale
A...Ty jutro/dziś masz egzamin
No to będziemy wspomagać kciukami , chociaż pewnie dasz radę bez tego
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 01:59   #995
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5
Konto usunięte

Cytat:
na kurs KRL w PAŻP
Aż se musiałem wygooglać Będziem trzymać
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 02:17   #996
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
A nie próbowałeś nigdy?
Zazwyczaj to tylko jakieś suplementy witaminowo-mineralne, takich ziołowych to nie (a pytam, bo ci od aloesu mają od cholery różnych supli, takieło np.) Parzyć ziółek mi się nie chce, tabletka to jednak i szybciej, i przyjemniej. Co do samodzielnie kręconych kosmetyków, to nie dla mnie (choć przyznam, że czasami kuszą mnie kwasy, na allegro np.)
Cytat:
O, widzę że tematyka mojego taty
I mojego (ale ja to tak wybiórczo raczej, nie tyle wojna np., co jakieś zagadnienie z nią związane, bardziej w kierunku szczegółowym, niż ogólnym)
Cytat:
E fujarka nie odchodzi od kompa. Nooo...chyba ,że ja odchodze na dlużej

Cytat:
...irytujące jak wiesz,że musisz wczesniej wstać, a chcesz usnąc i nic z tego.
To tak jest zazwyczaj Albo najlepiej się śpi, gdy akurat budzik zadzwoni
Cytat:
Ja ostatnio kupilam tacie ''Hitler dziedzictwo zla'' ''Charles de Gaulle'' i Tajemnice XX wieku'' Guido Knoppa. Wszystkie wciągające bardzo
Moje klimaty (no, może poza Degolem)

Zapomniałem o "Mein liebes Seelchen" Martina Heideggera, ale to już jest najwyższy chyba stopień wtajemniczenia (i nawet nie o słownictwo tu chodzi, co ogólnie, o zrozumienie przesłania filozofa) Półtora roku odłogiem leży
Stary 2013-01-18, 02:31   #997
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Zazwyczaj to tylko jakieś suplementy witaminowo-mineralne, takich ziołowych to nie (a pytam, bo ci od aloesu mają od cholery różnych supli, takieło np.) Parzyć ziółek mi się nie chce, tabletka to jednak i szybciej, i przyjemniej. Co do samodzielnie kręconych kosmetyków, to nie dla mnie (choć przyznam, że czasami kuszą mnie kwasy, na allegro np.)
Humavit o ile dobrze pamiętam , Winterka chwaliła
Weż, drogi nie jest a jest duza szansa,że zadziała. Napewno nie zaszkodzi.

Nie..parzyć i mi sie nie chcialo, torebkowe używalam

Kwasów z All bym nie brała. Po pierwsze ceny z kosmosu, po drugie balabym sie że coś maja pokićkane ze steżeniem i nieszczęście gotowe
Jedynie sklepy z półproduktami Mazidła, ZSK itd...

A co to za filozofiaukręcić coś z kwasem? Zadna.
Bierzesz olejek , sypiesz kwasior, mieszasz i gotowe. Wrzucasz do lodowy. Używasz codziennie. To wersja codzienna.

Bierzesz olejek na bazie oleju słonecznikowego, sypiesz dużo kwasu, rozpuszczas , do lodowy. Używasz raz/dwa razy w tyg jako mocnego peelingu kwasowego.

Cytat:
Zapomniałem o "Mein liebes Seelchen" Martina Heideggera, ale to już jest najwyższy chyba stopień wtajemniczenia (i nawet nie o słownictwo tu chodzi, co ogólnie, o zrozumienie przesłania filozofa) Półtora roku odłogiem leży
Musisz dorosnąć do niej
Stary 2013-01-18, 02:44   #998
gryx82
BAN stały

Cytat:
Humavit o ile dobrze pamiętam , Winterka chwaliła
Weż, drogi nie jest a jest duza szansa,że zadziała. Napewno nie zaszkodzi.
Tak też myślę, że krzywdy mi raczej nie zrobi
Cytat:
Kwasów z All bym nie brała. Po pierwsze ceny z kosmosu, po drugie balabym sie że coś maja pokićkane ze steżeniem i nieszczęście gotowe
Ja tak czysto hipotetycznie pisałem tylko, gdybym był zdecydowany na kwasy jakiekolwiek "solo", zrobiłbym najpierw risercz we barze Pamiętam, jak mnie (i Betty chyba też) kwas mlekowy nęcił (facet na kilogramy sprzedawał, zawsze to ekonomiczniej)
Cytat:
Jedynie sklepy z półproduktami Mazidła, ZSK itd...
Nie chcę się w to wkręcać, wystarczy, że z perfumami szaleję
Cytat:
A co to za filozofiaukręcić coś z kwasem? ...
No ja wiem, że żadna, nawet naczynia laboratoryjne by się znalazły (ach, ta młodzieńcza fascynacja chemią...)
Cytat:
Musisz dorosnąć do niej
Najwidoczniej Daję sobie jeszcze... 30 lat

---

Dobranoc
Stary 2013-01-18, 07:13   #999
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
cóż za dedukcja

w samo południe

heloł

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 07:42   #1000
Florens
Zakorzenienie

Betty powodzenia na egzaminie

dzień dobry

jak muszę wcześnie wstać i jeszcze do tego być wyspana to łykam połówkę Nasen na receptę to dają, opakowanie wystarczyło mi na dwa lata więc uzależnienie raczej nie grozi

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 08:05   #1001
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
I nie mam Black Ouda, nikt mi nie zaklepał To idę spać.
Jak bardzo bardzo zależy Tobie na zapachu to mogę oddać 2,5 ml-a.

---------------------------------------
Fitam!

Zziębnięta, dednieta i w ogóle i w szczególe i pod każdym innym względem
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 09:01   #1002
Parabelka
Panaroja

znak kawusi i
Cytat:

Ja utkłam w którymś rozdziale Czarodziejskiej Góry chyba czecim jakoś tak sierpień/wrzesień i doopa może przyszłego lata pojadę dalej
teraz mnie wzięło na tematykę chopinowską

Cytat:
cóż za dedukcja

w samo południe

Śnieg pada ale jakoś niemrawo , chyba też mu sie chce spać

Co do wpływu na skórę/wuosy - ze środków przyjmowanych dośrodecznie zauwazyłam li i jedynie wpływ belissy - ale jedzonej przez kilka miesięcy non stop - wuosy szybciej rosna i tak nie wyłażą , zwłaszcza jezeli się do tego dołoży jeszcze coś ze skrzypem czy inną krzemionką osobno . Bratki kiedyś piłam , ale były tak ohydne , ze przestałam a pokrzywa najlepiej działa wcierana w skalp , bo łykana poprawia morfologię , ale czy wuosy to wontpię . Chyba że w postaci świeżo wycisniętego soku , to ponoć bardzo dobrze robi .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:47   #1003
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
oooo napisz koniecznie co i jak wyszło - moja kolejna paka wciąż czeka - jadłam tylko w pasztecie
zrobiłam zupę z cieciorką, tę co wklejałam wcześniej linka do niej, pikantną kalafiorową curry, no i niestety z rozpędu zapomniałam tej cieciorki spróbować solo

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Cieciorka dobra
Jeśli masz tahini i czosnek to własnoręczny hummus możesz zrobić
nie mam tahini, ani nawet sezamu żeby ukręcić... zresztą nie wiedziałabym co z humusem zrobić...

zrobiłam za to masło orzechowe - i też nie bardzo wiedziałam co z nim zrobić w końcu zjadłam rozsmarowane na chlebie z dżemem

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
2.się domyslam o co Ci chodzi , ale co zrobić - nie ma się wpływu na motywacje i postępowanie innych , a trudno zabronić ochrzczenia dziecka komuś ,nawet jeżeli to robi dla picu , bo na jakiej podstawie - że ja uważam że dla picu ? Właśnie jeżeli się duchowość traktuje poważnie , to wypływa z tego tolerancja i miłosierdzie , co wyklucza oburzanie się na innych , tak ja to rozumiem . Jeżeli ktos jest wierzący głeboko i naprawdę , nie będzie się oburzał , bo to się kłóci z podstawową zasadą miłości bliźniego , jaki by on nie był .
może i racja, tak jak Ty to rozumiesz
Cytat:
i jeżeli większośc zyskuje grupa o takich a nie innych zapatrywaniach , to chyba znaczy , że większość tych co głosowali ich wybrała , znaczy tak myślących jest dużo
większość tych co głosowała niekoniecznie równa się dużo plus, ilu z głosujących głosuje świadomie? a ilu pod wpływem manipulacji, o której sama piszesz, że jest powszechnie stosowana?
Cytat:
4.nie uważam tego za normalne i do przyjęcia , ale nie jestem typem wojownika , nie umiem z całym światem wojować , już się naoburzałam przez długie lata na znacznie poważniejsze sprawy , a i tak nic z tego nie wynikło a niestety manipulowanie ludźmi to podstawowa praktyka stosowana przez prawie wszystkich nie tylko w polityce i statystyce - tak jest skonstruowany świat . Ja na swoim odcinku na który mam wpływ mogę walić prawde w oczy tak jak ją widzę , co do reszty świata - muszę go przyjąć jakim jest i kierować się zdrowym rozsądkiem , żeby przeżyć . I w końcu jak mówi któreś z praw Murphy'ego "Wszyscy kłamią , nie ma to jednak znaczenia , bo i tak nikt nikomu nie wierzy"
rozumiem, ja się do tej pory oburzałam tylko wewnętrznie i dość rachitycznie, albo starałam się całkowicie odciąć, na zasadzie, że tego, czego nie widzę, nie ma, ale ostatnio zaczynam się powolutku zmieniać...

Cytat:
hehe , z punktu widzenia lekarza najwygodniejszy jest poród w domu , w którym lekarz nie uczestniczy tylko ze jest to poród najniebezpieczniejszy .
Teraz jest 5% komplikacji , kiedyś było 50% , nigdy nie bedzie 0% bo sie nie da . 5% to zupełnie dobry wynik . Są to komplikacje wynikające z patologii kobiety i dziecka , nie z uszpitalnienia , bo uszpitalnienie ma na celu zmniejszenie ilości komplikacji i rzeczywiście je zmniejsza - te , które może , a przede wszystkim zapobiega i leczy skutki komplikacji , to jest podstawowa przyczyna rodzenia szpitalnego .
toteż ja nie kwestionuję uszpitalnienia jako takiego, ale sposobu w jaki to uszpitalnienie często u nas wygląda, przykładowo podawanie syntetycznej oksytocyny i obowiązkowa pozycja na leżąco na plecach z dodatkowymi atrakcjami typu nacinanie, żeby było szybko i wygodnie z punktu widzenia tych co odbierają poród, kłóci się z fizjologią porodu i na pewno nie wpływa obojętnie na jego przebieg... i co tu się dziwić że po latach takiego systemu poród kojarzy się z bólem i poniżeniem, generując duży stres, który sam w sobie nie jest obojętny... a może być przecież inaczej.

Cytat:
sama piszesz że czasy sie zmieniajo - o to właśnie chodzi, to ludzie zmieniajo czasy, odważni ludzie, którzy widzą sens w nieprzemilczaniu wielu spraw ich dotykających
bardzo ładnie napisane

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
popelnie sudoku.

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
a zazwyczaj takie [rzygody miewamy synchronicznie

Cytat:
Hm Podam Wam nr konta na PW
Cytat:
To ja uprzejmie doniosę komu trzeba, że macie pirackiego łindołsa

w donos wstaw jeszcze linka do powyższego postu

Cytat:
Półtora roku odłogiem leży
nom, też tak mam z knigami, dojrzewają i dojrzewają a ja ciągle kupuję albo ściągam nowe.... wczoraj zamówiłam z amazona kolejną partię, początkowo chciałam jedną, ale przypomniało mi się o innej, a potem chciałam dobić do 25 funtów żeby mieć darmową wysyłkę, w sumie zamówiłam sześć..... żeby przeczytać to co mam nieprzeczytanego na półce i na dysku musiałabym chyba wziąć parę miesięcy urlopu i czytać ciurkiem non stop
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR

Edytowane przez kamena
Czas edycji: 2013-01-18 o 10:51
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:58   #1004
Redhaired Witch
Nindżopesz

Betty, powodzenia!

Cytat:
pacz, a mówią, że długość nie ma znaczenia
Kuamio

Cytat:
To ja uprzejmie doniosę komu trzeba, że macie pirackiego łindołsa
Dobra, juz dobra, nie bylo tematu

Cytat:
O, 5 to tak jakby nic , gratuluje długiej długości
Mi brakuje conajmniej 20 cm ...ale może sie doczekam do przyszłego roku....

No włąsnie nic nowego na porost nie wymyślły....tylko wcierki i suple...ale na mnie to nie działa ..łykam, piję, wcieram...i dupa...tylko paznokcie kopa dostaly i rosną jak glupie, a twarde tak że moglabym nimi konserwy otwierać. Chociaż tyle
Nom, mierzylam wlasnie na mokro i wyszlo okolo 72 cm od czubka do najdluszej czesci ale jak wyschna i pofaluja to wychodzi okolo 67... A marzy mi sie na sucho ponad 70.
A Ty ile chcialabys osiagnac?
Wlasnie wkurza mnie, ze pazury szybciej rosna po tych specyfikach bo nie lubie miec dlugich i zawsze opitalam na 1 mm.

Cytat:
irytujące jak wiesz,że musisz wczesniej wstać, a chcesz usnąc i nic z tego.

Teraz jak siedze w domu to spoko, jakoś zniosę, ale jak mam do pracy wstać o piątej a czasem wcześniej, to jakoś tego nie widzę....no bo co...usnąć o 4 i wstać o 5 ? Bez sensu ...
U mnie to normalka, jak musze wstac wczesnie ale nie tak na codzien tylko jest jakas wieksza okazja to nie moge spac do 3-4 nad ranem.

Cytat:
a pokrzywa najlepiej działa wcierana w skalp , bo łykana poprawia morfologię , ale czy wuosy to wontpię . Chyba że w postaci świeżo wycisniętego soku , to ponoć bardzo dobrze robi .
O, a taka pokrzywa z saszetki dziala na morfologie? Moze to placebo ale kiedys jak pilam to smigaly po 2 cm/m-c, bez wspomagaczy wychodzi okolo 1 cm.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:04   #1005
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
po to, że jedyny znany mi kolega co mógłby mi pomóc naprawić i zainstalować, to nie mam z nim od dawna kontaktu, a innych w okolicy jakiś 80km zwyczajnie nie znam a sama sobie nic nie umiem zrobić, to pozostaje mi jedynie zanieść do serwisu i płakać i bulić

Póki co działa i blue screena nie mam (jak poprzednio), ale piszą na forach, że taki komunikat to znak, że dysk się sypie i wkrótce koniec jeżu co ja zrobię
u mnie się tak robiło jak przegrzewałam dysk na 3 różnych kompach w 2-ch mam zamontowane teraz extra wiatraczki, 3 molestuje chuop i się co jakiś czas wyłącza z takim errorem. był już w serwisie (laptop) i nic nie zrobili, nawet nie zdiagnozowali przyczyny. odkąd chuop używa podpórek pod lapka, żeby bezpośrednio nie leżał na stole, to się wyłącza tylko przy grach zużywających całą pamięć.
pocieszę Cię, że najstarszy sypiący się dysk mam od 8 lat ale z wiatraczkami
ALE - większość zbiorów mam na płytach, w razie Wu
Cytat:
podeślij śniek do mnie , lubieu
didowracz
1. ja podeśleu, bo mam dużo
2. za mało siedzę w dzieckowych tematach bo nie rozumieu co to
Cytat:
a to można tak zrobić, że oddaję laptopa i mówię: proszę zainstalować nowy dysk i skopiować wszystko ze starego? Tak, że jak odbieram, to będę miała windowsa i wszystkie programy zainstalowane i będzie działać jakby nigdy nic w nim nie grzebano?

tylko, że poprzednio facet mi coś mówił, że do instalacji win potrzebny jest kod/klucz. A ja nic takiego nie mam
ja nie mam pojęcia jak to się robi ja umiem tylko włączyć komputer, odpalić muzykę, filmy i internet i nic więcej
Niech mi zrobią tak, żeby działało
poprzednio mi dali łysego laptopa z dyskiem, dopiero zawiozłam do kolegi, on mi oddał z windowsem, a wszystkie sterowniki, office, przeglądarki itp. musiałam sama od nowa instalowac, koszmar, ciągle coś mi się psuło i nie działało, kilka tygodni się męczyłam
dać się da ale wszysko zależy jaka przyczyna i jak serwis CHCE zrobić.
Cytat:
Heh, ja mam 50 GB samych azjatyckich filmow Jak dysk padnie to popelnie sudoku.
a ja madżonga
Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
A mi by się drukarko-kopiarka baaardzo przydała tak w temacie okołokomputerowym pozostając
brothera 3in1 polecam mam dcp-j315w i baaaardzo chwalę.
Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Nie przelecę Was Nie dam rady... Na ryj padam, sama w pracy zostałam, szefowa zapowiedziała, że przez najbliższe 2 miesiące to się nie zmieni...
Jeszcze mnie dziś jej szef mailowo opierniczył za to, że przestrzegam procedur, które sam zatwierdził rok temu... Równiez mailowo mu odpyskowałam, a niech mnie zwolnią...
poyerbanych masz ludzi
Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Umyła?a po co?wystarczy się wypachnić
noooo ... czasem trzeba łikend idzie
Cytat:
a zanim padłam, to nabyłam flaszeczkę Dianthusa
Budze sie powoli...najpierw obudzil mi sie mózg() oczy zamknięte jeszcze i myślę...co tak ładnie pachnie...a za chwilę olśnienie- a to ja....

nie cytło mi wszystkich a przeleciałam cały Bar

xiądz mnie olał wczoraj, do 22. czekaliśmy i nikt nie chodził, nie wiem o co kaman

---
śfinia jestem przed chwilą pukał a że ja nieubrana i fogle to udałam że mnie nie ma. a on co? "jak nie ma nikogo to przyjdziemy później"

Edytowane przez golden_eye
Czas edycji: 2013-01-18 o 11:14
golden_eye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:08   #1006
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

to jest obowiązkowa procedura - położna środowiskowa przychodzi do matki i noworodka , ogląda dziecko , udziela porad dot.pielęgnacji , zakłada dokumentację . Przynajmniej u mię w robo .
No u mnie to chyba tylko w jednej przychodni to nadal działa (w tej, do której akurat ja należę). Jak pytałam koleżanki z innych przychodni to nikt taki do nich nie przychodził

Cytat:
no bo działać jeszcze działa, wyskoczyło, żeby srobić kopię zapasową, a potem naprawić albo oddać dysk
Ale Nat napisała, że lepiej oddać i niech zobaczą, co nie gra, bo nie wiadomo czy jakaś drobna usterka, czy lada moment zdechnie i się spali
Więc wolę, żeby spojrzał jakiś specjalista, niż siedzieć jak na bombie i czekać, aż mi się wszystkie pliki wy**bią w kosmos
Jak się taki komunikat pojawia to może być tak, że dysk padnie i za chwilę, a może i podziałać jeszcze rok czy dwa i ... dednąć (wtedy bez ostrzeżenia już, więc w sumie to lepiej, w tym nieszczęściu, że Ci się taki komunikat pojawił niż jakby Ci dysk miał paść z zaskoczenia, bez ostrzeżenia, bo tak niestety też łumio ).
Czymam kciuki
Cytat:
na kurs KRL w PAŻP

Dzień dobry
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:27   #1007
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
oby, oby

Cytat:
boli mnie głowa i nie mogę spać
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
chociaz dokoła wszyscy juz posneeeeli
nie wiem czy wierzę jej, czy nie wierzę ....

sorka, wiem , że okropnym jest niemóc spać
to mówiłam ja-zombie nocny mar

znad kanapek z pastom słonecznikowom

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

[1=5ed20e359c6e02ff4b6d234 3033f9068648c91fd_610b1bf 2637d5;38710292]
A gdzie to jest ?

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

To za mną chodzi [/QUOTE]

na zadoopiu ofkors

a za mną chodzi TO , nei wiedzieć czemu

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:46   #1008
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Kuamio

Nom, mierzylam wlasnie na mokro i wyszlo okolo 72 cm od czubka do najdluszej czesci ale jak wyschna i pofaluja to wychodzi okolo 67... A marzy mi sie na sucho ponad 70.
Wlasnie wkurza mnie, ze pazury szybciej rosna po tych specyfikach bo nie lubie miec dlugich i zawsze opitalam na 1 mm.
1. toć ba

2. strach pomyśleć co jeszcze mierzysz? wszystko musi mieć wymiar? cóż za ordnung
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:59   #1009
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
strach pomyśleć co jeszcze mierzysz? wszystko musi mieć wymiar? cóż za ordnung
Nadinterpretacja Wlosie mierze bo mam wizje dokad mialoby siegac. Nie to, ze wybralam sobie liczbe na paue tylko interesuje mnie dlugosc wzgledem cielska Wiec chce wiedziec ile mi brakuje -> ile to potrwa zakladajac miesieczny przyrost 1 cm/2 cm. Ot z ciekawosci.
Wymiary i wage to chyba wiekszosc odchudzajacych sie mierzy...
Jeszcze dida mierze zeby sprawdzac czy w normie

Stary 2013-01-18, 12:12   #1010
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Nadinterpretacja Wlosie mierze bo mam wizje dokad mialoby siegac. Nie to, ze wybralam sobie liczbe na paue tylko interesuje mnie dlugosc wzgledem cielska Wiec chce wiedziec ile mi brakuje -> ile to potrwa zakladajac miesieczny przyrost 1 cm/2 cm. Ot z ciekawosci.
ufff

oraz paznokieć
tak czy owak kontrola przyrostu must sein

pogrubione - czaję
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 12:38   #1011
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
oraz paznokieć
A, no nie inaczej

Stary 2013-01-18, 13:09   #1012
kamena
ʞɐɯǝuɐ

szukam użyć do masła orzechowego i znalazłam coś bardzo dziwnego: kanapka z masłem orzechowym, bananem i wysmażonym na chrupko bekonem.... tak dziwne połączenie że aż chyba wypróbuję

i wiecie że chyba nidgy nie mierzyłam długości włosia ciekawe ile mam?

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

jakis tag religijny
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2013-01-18, 13:17   #1013
skarbiatko
Zakorzenienie

oooo zmierzę se włosie..
jak się mierzy włosie Redziu

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 13:25   #1014
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość

nie mam tahini, ani nawet sezamu żeby ukręcić... zresztą nie wiedziałabym co z humusem zrobić...

większość tych co głosowała niekoniecznie równa się dużo plus, ilu z głosujących głosuje świadomie? a ilu pod wpływem manipulacji, o której sama piszesz, że jest powszechnie stosowana?

toteż ja nie kwestionuję uszpitalnienia jako takiego, ale sposobu w jaki to uszpitalnienie często u nas wygląda, przykładowo podawanie syntetycznej oksytocyny i obowiązkowa pozycja na leżąco na plecach z dodatkowymi atrakcjami typu nacinanie, żeby było szybko i wygodnie z punktu widzenia tych co odbierają poród, kłóci się z fizjologią porodu i na pewno nie wpływa obojętnie na jego przebieg... i co tu się dziwić że po latach takiego systemu poród kojarzy się z bólem i poniżeniem, generując duży stres, który sam w sobie nie jest obojętny... a może być przecież inaczej.
1.zjeść ?
2.to ci co nie zagłosowali , sami sobie winni ze nie poszli zagłosować w większości większej od tych co zagłosowali jak zagłosowali tych , którzy nie zagłosowali po prostu nie ma w reprezentacji narodu w sejmie , więc większość mają ci , co zagłosowali , choćby ich była mniejszość faktyczna . Ot , demokracja dlatego mówię, że nie ma jak monarchia oświecona albo osobista dyktatura
3.nacinać się już nie nacina to raz , dwa - nacięcie nie służy wygodzie odbierającego poród , bo jemu to nic nie daje oprócz dodatkowego zabiegu nacięcia i potem szycia . Nacięcie miało chronić od samoistnego pęknięcia krocza głeboko do szyjki macicy włącznie , co się dość często zdarza , a potem kiepsko się goi i daje różne powikłania . A jak poród idzie szybko albo dziecko duże , pęknięcia są głębokie .
Co do syntetyczności oksytocyny nie będe się wypowiadać , bo nie mam pojęcia jak jest produkowana , ale raczej nie wyobrażam sobie wyizolowywania naturalnej oksytocyny od żywych ludzi , żeby potem ją podać rodzącym , zwłaszcza , że trzebaby ją od rodzących wyizolowywać bo mają najwięcej
A pozycja na plecach jest faktycznie może niezbyt fizjologiczna , ale najbezpieczniejsza , jeżeli idzie o kontrolę przebiegu porodu i ewentualną konieczność natychmiastowej interwencji . Prawdą jest , że powinna byc też możliwośc porodu w innej pozycji , może kiedyś i do tego zdołamy dojść . Na razie problemem jest wywalczenie kasy od funduszu za porody ponad normę przyjętą z sufitu przez tenże fundusz , co dopiero mówić o wyposażeniu porodówek w krzesła porodowe czy cośtam
Cytat:
O, a taka pokrzywa z saszetki dziala na morfologie? Moze to placebo ale kiedys jak pilam to smigaly po 2 cm/m-c, bez wspomagaczy wychodzi okolo 1 cm.
pokrzywy w saszetkach nie widziałam znam sok z pokrzywy w buteleczkach do picia , Pokrzywa jakoś podnosi żelazo i poprawaia morfologię , właściwie powinnam sobiei popić . A jeżeli mi wuosie przy okazji urosnie to bo zapuszczam uporczywie .

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość

1. ja podeśleu, bo mam dużo
2. za mało siedzę w dzieckowych tematach bo nie rozumieu co to

brothera 3in1 polecam mam dcp-j315w i baaaardzo chwalę.

nie cytło mi wszystkich a przeleciałam cały Bar

xiądz mnie olał wczoraj, do 22. czekaliśmy i nikt nie chodził, nie wiem o co kaman
śfinia jestem przed chwilą pukał a że ja nieubrana i fogle to udałam że mnie nie ma. a on co? "jak nie ma nikogo to przyjdziemy później"
1. dawaj
2.pedyjatra
3.o , dobrze wiedzieć , tez mnie zakup czeka
4.a bo to nie można wszystkich od razu , tylko partiami , po kawałku
5.
Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
znad kanapek z pastom słonecznikowom
o , a co to ?

Informuję , że dziś 18 stycznia mamy najbardziej depresyjny dzień w roku , od jutra już będzie tylko lepiej

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 13:44   #1015
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość

jak muszę wcześnie wstać i jeszcze do tego być wyspana to łykam połówkę Nasen na receptę to dają, opakowanie wystarczyło mi na dwa lata więc uzależnienie raczej nie grozi

Ciekawe czy ginekolog wypisze mi na to receptę...
Cytat:

Co do wpływu na skórę/wuosy - ze środków przyjmowanych dośrodecznie zauwazyłam li i jedynie wpływ belissy - ale jedzonej przez kilka miesięcy non stop - wuosy szybciej rosna i tak nie wyłażą , zwłaszcza jezeli się do tego dołoży jeszcze coś ze skrzypem czy inną krzemionką osobno . Bratki kiedyś piłam , ale były tak ohydne , ze przestałam a pokrzywa najlepiej działa wcierana w skalp , bo łykana poprawia morfologię , ale czy wuosy to wontpię . Chyba że w postaci świeżo wycisniętego soku , to ponoć bardzo dobrze robi .
Ale sok świerzy do picia ?
Bo w sumie wiosną i latem mam dostęp do świeżych ekologicznych, dzikich pokrzyw

Ale wtedy to chyba by pomyśleli w domu, że zdziwaczalam do reszty
Cytat:

Pierwszy raz zmierzyłam przed chwilą i mam 68, czyli calkiem sporo
A że pazury rosną jak glupie to się ciesze, nienawidzę mieć krotkich
Cytat:

Cytat:
A nie, ja sie tylko waże kilka razy dziennie...a wymiary oceniam na oko w lustrze łązienkowym. Znaczy wiem jak chcem wyglądać wizualnie i sie przyglądam

Zmierzylam przed chwilą przypadkiem ojcu ciśnienie. 104/180 . Chyba czeka go wizyta u lekarza, jak następne pomiary będą podobne...

A moje to chyba prawie idealne, 85/114
Stary 2013-01-18, 13:51   #1016
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
szukam użyć do masła orzechowego i znalazłam coś bardzo dziwnego: kanapka z masłem orzechowym, bananem i wysmażonym na chrupko bekonem.... tak dziwne połączenie że aż chyba wypróbuję

i wiecie że chyba nidgy nie mierzyłam długości włosia ciekawe ile mam?
ad 1
ad 2 ja też nie mierzyłam nawet jak miałam takie super długie, nigdy mi to do głowy nie przyszło
Cytat:

Informuję , że dziś 18 stycznia mamy najbardziej depresyjny dzień w roku , od jutra już będzie tylko lepiej

Byłam u lekarza i jestem zdrowa
tzn lekarz to wyczytał ze szklanej kuli, bo nie żeby mnie w ogóle zbadał... no do gardła mi zajrzał, ale to już sobie sama umiałam zrobić
Tak więc nie mówię nadal, czuję się źle, ale jestem zdrowa i mam L4 do środy
Czy ktoś coś z tego rozumie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 14:07   #1017
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
1.zjeść ?
wyguglałam ten cały hummus, bo miałam o nim dość mgliste pojęcie do tej pory, nawet niekiepsko brzmi, chyba sobie wyprodukuję.

Cytat:
2.to ci co nie zagłosowali , sami sobie winni ze nie poszli zagłosować w większości większej od tych co zagłosowali jak zagłosowali tych , którzy nie zagłosowali po prostu nie ma w reprezentacji narodu w sejmie , więc większość mają ci , co zagłosowali , choćby ich była mniejszość faktyczna . Ot , demokracja
czasem po prostu nie ma na kogo głosować...
a przy systemie że głosujesz na partię a nie na kandydata wiele ludzi się powstrzymuje, po co mają głosować na kogoś jak i tak przejdzie ten wyżej na liście, kogo wcale nie chcą.. (tak to chyba działa mam wrażenie?)

demokracja ma czasem sens, w krajach takich jak szwajcaria się bardzo ładnie sprawdza - ludzie czegoś chcą, głosują za tym, i mają - no ale musi być bezpośrednia i pod warunkiem wysokiego poziomu świadomości i odpowiedzialności w społeczeństwie, co się samo niestety nie zrobi.

Cytat:
dlatego mówię, że nie ma jak monarchia oświecona albo osobista dyktatura

Cytat:
dwa - nacięcie nie służy wygodzie odbierającego poród ,
nie miałam na myśli że nacięcie miało służyć wygodzie tylko że było jedną z dodatkowych atrakcji, wygoda tyczyła się przyspieszania i pozycji, po drugie ciekawe jak miało pęknięciu zapobiegać jak łatwiej pęka to co już jest nacięte niż coś w całości.... i pewnie że zdarza się często jak się sztucznie przyspiesza i nie daje czasu na naturalne rozciągnięcie itp.

nie wiem czy aż tyle strasznych komplikacji porodowych było w poprzednich stuleciach, to się chyba wyklucza z faktem licznych ciąż i porodów u kobiet...?

Cytat:
pokrzywy w saszetkach nie widziałam
o susz chyba chodzi, w saszetkach jest.
ja się zastanawiam skąd wziąć świeżą pokrzywę, najlepiej chyba za miasto pojechać i narwać wiosną? ew. w chaszczach jakichś gdzieś w mieście, ale raczej w takiej warszawskiej pokrzywie będzie cała tablica mendelejewa?

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2013-01-18, 14:22   #1018
gryx82
BAN stały

Znad kawy i marudzenia siostrzeńca ("kieeedy mnie wpuuuściiisz na kooompaaa?!")
Cytat:
Ja utkłam w którymś rozdziale Czarodziejskiej Góry chyba czecim jakoś tak sierpień/wrzesień i doopa może przyszłego lata pojadę dalej
Może po prostu fabuła musi zgrać się z aurą zaokienną Do kompletu książek czekających w kolejce dołącza "Pornografia", wczoraj żem odkrył nówkę nie śmiganą, skitraną na półce
Cytat:
Dobra, juz dobra, nie bylo tematu

Cytat:
a ja madżonga

Cytat:

Cytat:
nie wiem czy wierzę jej, czy nie wierzę ...

Cytat:
i wiecie że chyba nidgy nie mierzyłam długości włosia
Ani ja
Cytat:
dlatego mówię, że nie ma jak monarchia oświecona albo osobista dyktatura

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
...
Czy ktoś coś z tego rozumie
Ni wuja
Stary 2013-01-18, 14:29   #1019
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
oooo zmierzę se włosie..
jak się mierzy włosie Redziu
Grom wie, ja od czubka do najdluzszych koncowek a ludzie roznie - konkretne dowolne pasemko, od spodu, od wierzchu, do gory nogami...

Cytat:
pokrzywy w saszetkach nie widziałam
Powaznie? Pelno tego w zwyklych sklepach, tak jak miety, dziurawca itp.

Cytat:
Pierwszy raz zmierzyłam przed chwilą i mam 68, czyli calkiem sporo

Zmierzylam przed chwilą przypadkiem ojcu ciśnienie. 104/180 . Chyba czeka go wizyta u lekarza, jak następne pomiary będą podobne...
1. ooo, to jak jeszcze chcesz miec 20 to chyba do tylka, co?
2. wiec Ty jeszcze cisnienie mierzysz, Rejcz czyta?

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2013-01-18 o 14:32
Stary 2013-01-18, 14:34   #1020
Betty83
Zakorzenienie

zasłużyłam na duże piwo w Hrc
dziękuję wszystkim za kciuki i wsparcie

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości