|
|
#2281 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
, Ja dzis na obiad robie sobie cukinie Cytat:
Moje jak zobaczyly snieg to byl pisk i okrzyki radosc ![]() Cytat:
sanki targalam ja, mamy zwykle plastykowe , te plaskie . Raz se z gorki zjechalam , na tej ciapie Cytat:
Ja sie na pl lekach nie znam, u nas tutaj to standardowo paracetamol a na kaszel NIC , samo ma przejsc . Kurcze ja nie zapisalam sobie tego przepisu na makaron , wklej jeszcze raz . Tego przepisu tez nie znam , ale smacznie wyglada ![]() dziekuje w imieniu czubka, ktorego nawet ta breja zadowolila
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-18 o 14:41 |
||||
|
|
|
#2282 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a to było przed wigilią.. jeszcze nie byliśmy poświątecznie przejedzeni eh to muszę się zabrać za to jej ubieranie... bo jak ja ją ubieram to fajnie wkłada ręce do rękawów więc musiałaby tylko nauczyć się wkładać coś przez głowę ![]() ale przynajmniej sama je i nie mam z tym problemów... a jak dziubnie 3 razy i nie chce więcej to nie.. ja jej nie zmuszam... dziewczyny u nas można kupić tej ajran... nam bardzo smakuje... kupowaliśmy w carrefourze... ostatnio nie widziałam ale jak jest to bierzemy taki mocno rozwodniony jogurt tylko słony dziękujemy za miłe słowa... i my tylko tak młodo wyglądamy edzia a z której części śląska jesteś? może mieszkamy blisko siebie moj tz uśmiał się z halbki a ja ze szczura.. od razu kazałam Kali powiedzieć ale powiedziała dobrze Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie przygarniesz jej na parę dni na kurs samodzielnego ubierania? oczywiście jak wyzdrowieje dziękujemy za komplement przekaże małej a ja jej nie straszę, bo ona i tak do lekarza nie lubi chodzić... no i ciągle pamięta że dziadziuś w szpitalu leżał... z resztą pisałam wam jak mała była przejęta chorobą M. i jak się bała że do szpitala pójdzie.. Cytat:
Cytat:
a ja już dziś nie kombinowałam i pediatra Kali mnie też przejrzała... i pytała się gdzie my się bez ospy uchowaliśmy... bo ja nie miałam w dzieciństwie a M. miał jako dziecko i teraz 2gi raz.... i powiedziała mi jeszcze że mogłam się zaszczepić jak M. wysypało. gdybyśmy wiedzieli to pewnie bym się zaszczepiła... ehh masakrycznie mnie głowa boli.. gorączka mi po tabletkach dopiero przeszła... a Kala wygląda na całkiem zdrową.. fika biega normalnie zdrowe dziecko... kurier przywiózł dziś materac dla kali! i teraz ma położony na podłodze i ciągle na nim leży kupiliśmy taki http://allegro.pl/materac-hevea-juni...891400705.html drogi ale mam nadzieje że na trochę jej posłuży... tak gdzieś do 18ki
|
|||||||
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej jak ma takie nieprzyjemne przeżycia z dziadkiem a i tak nie lubi doktorów. Wystarczy dziecku. Koleżanka też już dobrze po 30-ce i ospy nie miała. Jej dziewczyny miały a ona nadal nie. Nie wiem jaki byłby sens podawania szczepionki skoro jak już Twoje Tża wysypało to i Ty mogałaś się zarazić bo ospa to takie dziadostwo że najbardziej zaraża przed pojawieniem się krostek. Cóż doktorem nie jestem
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2013-01-18 o 15:06 |
|
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Igorowi te krosteczki podeszły płynem i zaczął się drapać. Ma to wszędzie i dużo. We włosach, na uszach, ustach i nawet na siusiaku. Teraz położył się spać -sam. Wchodziłam, zdejmował skarpetki (jakoś do snu zawsze ściąga) i w ciągu minuty już spał. Taki bidny jest.
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
Megi smarujesz mu to pudrem w kremie takim z apteki ?
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
Tak. Ale i tak go swędzi. Nic dziwnego - dość niefajnie to wygląda. Ale pocieszam się, że jeszcze parę dni i będzie po sprawie.
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Darusia ale czadersko ,no Tirem będziesz śmigac Fiu Fiu . Moje chłopaki to sie trzęsą jak do tira mogą wejść . |
|
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
A nasza Młoda jest na pierwszej stronie wizażu?
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smaruj bardziej. Wychodzą nowe ? Uważaj żeby go teraz nie zawiało Jak sobie moją ospę przypomnę, brrr...
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały czas ma nowe - co kilka godzin widać, ile nowych doszło. Myślę, że chce jakiś rekord pobić w ilości. Dosłownie mnóstwo.
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Nic, ja się zwijam bo czas się ubrać i oczekiwać Tża z pracy. Jesteśmy już spakowani także on wraca, pakujemy się do auta i w drogę. Trzymajcie kciuki za dobre warunki na drogach
![]() Miłego weekendu wszystkim a dzieciaczkom zdrowia Megi mnie ospa bolała i miałam gorączkę a krostki dosłownie wszędzie, nawet w tych niby niedostępnych miejscach
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie wiedziałam, że ospa może boleć. A Igor nie narzeka na razie, tylko taki słabiutki jest i drapiący się. Ale zawsze uśmiechnięty i szalony.
|
|
#2293 |
|
Raczkowanie
|
a nam kobieta powiedziała żeby tego nie smarować... ewentualnie pudrodermem ale wieczorem trzeba to zmyć.... i nie moczyć w kąpieli tylko prysznic brać.. a na swędzenie dała Kali jakiś syrop.. powiedziała że też mogę go pić... a marcin dostał alertec i powiedział że na niego działał... bo przestawało go swędzieć... ja przed chwilą następny paracetamol połknęłam bo siedzę w polarze i się trzęsę z zimna;/
młoda naprawdę udało wam się to zdj iza- no pediatra mi powiedziała że do 72godz można... ale nie wiem ile w tym prawdy.. nie szukałam nigdzie informacji o tym.. a m. jak sie rozchorował to pytał lekarza o mnie i o kale i ten powiedział że już nic nie zrobimy... wiem ze chodziło ci o babcie.. ale co zrobisz jak jej nie przegadasz... ona mówi do małej 'Kala srala'... co mi się nie podoba.. aż pewnego dnia starszy wnuk powiedział do niej 'babcia sralcia' miała za swoje.. jak ona tak mówi to czemu do niej tak nie można powiedzieć..
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowia dla ospowatych
![]() ja pamiętam że jak miałam ospę to czytałam rogasia z doliny roztoki ![]() Śliczna nasza Młoda Machaj pomału pomału i się nauczy , ja swojego też nie zmuszam jak nie chce jeść z mojego karmienia to nie daję właż pod koc i się kuruj Iza szerokiej drogi |
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Iza bezpiecznej, niesliskiej szerokiej drogi. Porob fotki zebysmy mogly potem oczy nacieszyć .
Mloda no towar pierwsza klasa. U nas znowu pada, duze płaty śniegu . No jak przez noc tak popada to jutro Bałlwana ulepimy i na sankach poszalejemy. |
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Izka szerokiej drogi
![]() Młoda no zdjęcie szał, ale jak wszystkie. |
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!!!
Na gorąco pytam.. z racji iz moje dziecko nie choruje- nie chorowało a goraczka ostatnia była ja była malutka do roku chyba ma na razie 37,5 podajecie cos czy czekacie jak kiedys pamietam do 38 conajmniej jak to jest u starszych 3 latnich dzieci??? tez sie czeka czy wzrosnie?
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żadnych innych objawów? |
|
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
jak spała teraz po południu to chrapała i troszke sie zadławiła tą wydzielina bo kaszlała chwike.. oby sie nie rozwineło.. PRZECIEZ ONA NIE CHORUJE ..
![]()
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Madzi chyba ja cos bierze, może poczekaj na noc i daj , niby od 38 sie powinno dawac , ale sama nie wiem, teraz grypsko wirusy grypopodobne panują to może daj , albo poczekaj
to ci chuja poradzilam Zaliczylam drzemke no musiałam, wlaczylam chłopaka bajkę o dzwoneczku i miałam półtora h spokoju , choć mnie raz przebudzili . Libra mam takie ulubione ciasteczka tureckie, uwielbiam. Znalazłam przepis na you tubie i tam pisze zeby dodać skrobi , ale jakiej ? Czopek mowi ze skrobia , ja - ale jaka? , on - no zwykła . Jak przypomni mi sie nazwa to podam linka . Chce zrobić ale nie wiem co z ta skrobia. Jest jakaś uniwersalna. |
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki laski pare dni temu fote zauwazylam
![]() widze libra z wkrecilas sie w zamowienie a ja w koncu nic nie zamowilam;/ musze poszperac w tym sklepie a proponujesz tak na poczatek?? |
|
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Kochane macie jakiś płaszczy na dziewczynkę może na sprzedaż 98, taki na wiosnę? pytam bo się rozglądam na all a może coś u Waszego źródełka, bo tu rozmiarowo różnie jest
![]() moje dziecko dziś... kupuje mamie podpaski (chora jest) i w markecie wrzucam do koszyka a mała na cały głos "mama a po co ci to do cipuli" ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- ja tak często reaguje na Monki wypowiedzi, ale to z miłości
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
tak tak wiem ze megi - ale dzieki za mile slowa..
ja wczoraj zobaczylam ta fotke |
|
|
|
#2307 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taaa Cytat:
, a serio to też ma dośc jej fochów (kiedyś wam opisywałam jak on się z nią strał o...politykę i o kościele coś-aż w trakcie obiadu wyszliśmy). Ona kiedyś była normalniejsza, ale jakoś chyba jeszcze moenopauzę przechodzi i teściu (pantoflarz ciuchutki) też ma z nią trzeci świat . Zresztą mimo że mam niewyaprzony ryj (ona też Cytat:
![]() megi, ukochaj biedroneczkę swoją Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
teraz jest w promo w superpharm fajny syrop-rubipect (prawoślaz z malinami i czymś tam) za mniej niż 5zł monka, ale fajny ten twój lewek machaj kala i jej loczki cudne a jak twardy jest ten wasz materac? i dla was też zdrówka Cytat:
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Ma któraś albo wie gdzie znajdę audio-booka "Przygody Robinsona Crusoe"? (tylko koniecznie przygody a nie przypadki)
|
#2310 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
my dostaliśmy tylko neosine, wapno i dodatkowo podajemy ruthinaceę-czy wystarczy, to sięokaże. Kaszel na razie trochę zelżał, nie męczy jej już w nocy zupełnie, w dzień tylko jak się nabiega, za to katar zrobił się żółty.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

)wynieść do pokoju żeby mnie nie korciło ,niby to tylko boczek ,ser i śmietana a jaki smak zapach 
, 
. Raz se z gorki zjechalam , na tej ciapie
) i calcium
. 

, a serio to też ma dośc jej fochów (kiedyś wam opisywałam jak on się z nią strał o...politykę i o kościele coś-aż w trakcie obiadu wyszliśmy). Ona kiedyś była normalniejsza, ale jakoś chyba jeszcze moenopauzę przechodzi i teściu (pantoflarz ciuchutki) też ma z nią trzeci świat