|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
![]() A takie wymarzone miejsce na zamieszkanie to ja mam nawet całkiem blisko-po drodze do obecnego przedszkola Gabrysi-tam się trochę świat kończy-domki jednorodzinne, pola,rzeczka, potem tory a za nimi las. Torów ani lasu nikt na supermarket czy na osiedle zamieniać nie będzie raczej więc sielanka niezagrożona. Ostatnio jechałam tam jak była taka dziwna mgła-wisiała w połowie drogi między niebem a ziemią-o mało na latarni nie wylądowałam tak się zachwycałam jadąc tamtędy. No i widok tego lasu całego w śniegu...a jakiśrok temu był tam dom do kupienia
|
|
#2222 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieci sie szybko uczą , a jak .. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mrowak - mam taką sielankę : taras , duży stół , trawniczek . Tylko tą sielankę przerywa mi skutecznie jakaś barierka do pomalowania , jakiś trawnik do skoszenia itp . żeby to się cholera samo robiło , to byłby raj ![]() Mam więc marzenie wygrać w totka i mieć w domu do pomocy kogoś 8h dziennie . O to byłby mój raj ![]() Ja marzenia miałam trzy wyjazdowe : egipt , paryż , malediwy ![]() To ostatnie nie realne póki co , no chyba że naprawdę kiedy trafię to 6 . Egipt się udał , Paryż jak najbardziej osiągalny jest dla nas , ale czekam aż dzieci podrosną . Bo na chwilkę dzisiejszą tylko pewnie disney land by im się podobał , a nic poza tym I jakbym była obrzydliwie bogata , to pewnie większość tej kasy bym właśnie na wyjazdy wydała . Szymek dziś miał dzień babci w przedszkolu . Ładnie śpiewał piosenki , babcia łezki w koncie wycierała . ![]() 24 ma Olka . U niej w grupie dziś było aż 4 szt dzieciaków , reszta chora . Połączoną grupę miała z Szymka grupą . Oczywiście się cieszyła że brat blisko .
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak drugie marzenie mi się też bardzo podoba.
U moich teściów jest całkiem spory ogród, gdzie można się schować i pracować nad tłumaczeniami (i nie tylko). Widoki są piękne, cisza wkoło, ptaki śpiewają. Jak już kiedyś pisałam teść po każdych świętach sadził choinki i dorobił się niezłego zagajnika a nawet dwóch . Latem a nawet wczesną wiosną chowa się tam na czytanie o ile nie ma koszenia trawnika albo innych przydomowych robót. Evi cóż powiedzieć ? Tylko współczuć Maja teściowa też ma różne zapędy i powiedzenia typu "moje dzieci tak nie robiły" albo "były grzeczne i posłuszne". Za chwilę się orientuje i sama się usprawiedliwia że teraz jest inaczej, dzieci się nie bije, nie krzyczy i no i są efekty . Puszczam mimo uszu. Jak mnie coś wyjątkowo zdenerwuje to mówię co ja myślę na ten temat.---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Mrowak jeszcze w temacie domu to chciałam zauważyć że jest strasznie dużo pracy różnej do tego trawniki, rabatki i inne porządki. Nie wspomnę o odśnieżaniu drogi dojazdowej albo wyjazdu z garażu. Własnie moi teściowie nie raz zostali na tyle zasypani że nie było możliwości wydostać się samochodem poza ogrodzenie a tunele były kopane żeby się do psa dostać. Niestety zostali też wiosną parę razy poważnie zalani błotem z pola sąsiada (trochę wyżej niż oni) i musieli wszystko sprzątać.
|
#2224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2225 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Evi - no to nieźle dzisiaj się działo u Ciebie - współczuję. Nie powiem - teściowie mają coś takiego w sobie, co już na wstępie powoduje napięcie, a później jest tylko gorzej.
Ale jakbym usłyszała takie teksty, to pewnie detox byłby u mnie baaardzo długi. A jak na to Twój tż? Jak on się zachowuje w takim konflikcie - matka vs. żona? U mnie moc sprawczą ma teść - ciśnienie mi podnosi jednym zdaniem dość porządnie. Ostatnio zrobił mi długi wykład, że przesadzamy z Igorem, że zaraz zacznie mówić, że po co zmieniać mu przedszkole, jeździć do logopedów etc. Pogadał, pogadał - nie powiedziałam ani słowa i poszłam na rozmowę do nowego przedszkola ![]() Jestem w trakcie prasowania body i pajaców dla Kaliny - 2 godziny i już mam dość, reszta na inne dni. No ale poczucie mam, że czas zaczyna mnie gonić a ja w polu. Stopniowo muszę coś robić. Na razie mam wkładki laktacyjne kupione ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Moim marzeniem jest spokojny dom, pełen miłości i zrozumienia. Taki do którego chce się wracać, gdzie ładuje się baterie i gdzie zawsze ma się do kogo przytulić i chyba jakbym to miała (to miałabym inne wtedy), to byłam pełna szczęścia. To moje marzenie.
|
#2227 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za tym wszystkim idzie wpadają w stan rojowy czyli kombinują jak tu zwiać i ani myślą do roboty się zabrać wtedy .Dlatego muszę tam zajrzeć przynajmniej raz w tygodniu do każdego ula wyjąć kazdą ramkę obejrzeć z dwóch stron czy nie ma mateczników i w razie potrzeby jak już nie maja gdzie budować i składać nektaru to dołożyć puste ramki żeby miały non stop robotę. W zeszłym roku nieświadoma niczego wyjechałam na majowy weekend i połowa mojej pasieki siedziała na drzewach czyli w konsekwencji zebrałam miodu co najmniej o połowe mniej niż powinnam![]() dlatego pszczelarze mogą sobie pozwolić na wakacje zimą ,jeszcze fakt że nikt nie może mnie zastąpić bo to nie to samo co psu wsypać żarcie do miski ![]() Cytat:
a dom spokojnie bys dała radę ogarnąć chyba że to pałac na 300 pokoi ,przecież non stop się coś nie psuje a to co ewentualnie trzeba poprawić ,zreperować to i tak w większości przypadków trzeba brać fachowców.A tz jakby musiał to zakasałby rękawy i zrobił Cytat:
A z teściową to musiało ostro być Cytat:
![]() bardzo obrazowo wszystko opisujesz ,mgła wisząca też często u mnie z okna widoczna nad polami ![]() Cytat:
ale oczyszczać działki z błota to bym nie chciała a grzybów nie macie w zagajniku? bo u nas swego czasu pod modrzewiami maślaki były ,na sosik starczało ,ale coś zniknęły muszę ziemi z lasu przytargać i tam rozsypać.Ania w życiu bym nie pozwoliła nikomu obcemu tknąć mojego ogrodu , nawet za mamą chodzę i ją instruuję zresztą co ja bym wtedy robiła ![]() Dzisiaj poległam z dietą ![]() zła jestem na siebie za to że tak się złamałam Dzisiaj rano mój Miko jak miał się ubierać to dosłownie z zegarkiem na ręku siedział pół godziny i ryczał że on nie umie ,że go noga boli a to znów ręka Czy w tej mądrej książce jest napisane co zrobić w takiej sytuacji ? bo jeszcze nie doszłam do tego albo co zrobić jak dziecko mówi że go noga boli a ja wiem że kłamie albo przychodzi i mówi że go brat uderzył i tez wiem że kłamie bo widziałm sytuację z kuchni.Dyrektor mały chce ustawić brata ,ten się nie daje to on z rykiem że go uderzył. co wtedy zrobić też mam się wczuć w jego uczucia "mmm" "och" uhu" i tak dalej? serio pytam bo nie mam pojęcia nie chcę żeby mu to zmyślanie się utrwaliło ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
serio chyba wam zacznę pożyczać mojego breloka ,dziecko wam zabawi, w domu posprząta, ogród wyplewi, nie będzie się mądrować ani dobrych rad udzielać chociaż może by mogła bo 6 dzieci wychowała zupełnie inaczej niż teraz sie wychowuje.I tak w sumie patrząc na jej chlopaków i na dzisiejsze dzieci mam mieszane uczucia co do sposobu wychowywania. ![]() Megi a po co Ty prasujesz? ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Monka a coś takiego jadłaś?http://www.arabskie.pl/pl/p/PRZEPIS-...-sniadanie/840 i tam w tym sklepie jest gotowa pasta z pieczonego bakłażana w puszce |
||||||
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Pop a no , jak mnie natchnie to dopisze
.Cytat:
raczej nie, ale odjechanie wyglada ,zwlaszcza opis daj linka do tego baklazana . Libra mmm uhu ohhh Ja ci powiem, ze nie skonczylam jeszcze, jest tam duzo przykladow i mi sie w glowie miesza. Nie pamietam Zaznaczam pisakiem zeby mi sie w oczy rzucalo co najwazniejsze . Jak skoncze to jeszcze raz bede czytac. Tz mnie sie wczoraj pytal, co ja robie Przyklad z dzis , glupi, maly , malo znaczacy. Mowie do mlodego na gorze, wez ta miske i szklanke i zanies na dol ,a on polegl na ziemi i mowi, ze jest zmeczny i truje dupe , boli go noga bla bla bla taaaaaaaaaaaa. Moja chwila ciszy i mowie, POMOGLBYS MI JAKBYS ZANIOSL TA SZKLANKE I MISKE NA DOL ty bez slowa zaniosl Kurcze podoba mi sie ta ksiazka i bede probowac, nie mam nic do stracenia . Fajne rozwiazania . Czasem jak czytam te przyklady to wydaje mi sie ze za latwo im poszlo, ze u mnie byloby jakies ALE . Moze jak dojde do wprawy , zeby pozbyc sie starych nawykow i opanuje co nieco .---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- to lubie http://www.arabskie.pl/pl/p/Pismaniy...acka-250-g/598 , ale nie wiem czy akurat z tego producenta, bo niektore sa takie delikatne, a niektore klujace . ---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- chyba od tego producenta sa takie delikatne http://www.arabskie.pl/pl/p/Pismaniy...2C-Sebahat/841 ![]() , ni pamietam noo---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- to lubie pic http://www.arabskie.pl/pl/p/Ayran-Yayla%2C-0.7-l/548 , tylko w wersji light , odtluszczonej . ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- A widzialas maja tam czarnuszke , pewnie widzialas ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- O wlasnie mialam ci pisac o tym http://www.arabskie.pl/pl/p/Okra-z-p...%2C-800-g-/777 , OKRA znasz? Jego kuzynka to robila, taka wlasnie w pomidorach, sosie pomidorowym, pyszne , nie wiem jak ta smakuje ze sloika , ale domowa pycha . U nas w tesco szukalam, ale nie widzialam . ---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- oo ta kielbasa sucuk http://www.arabskie.pl/pl/p/Kielbask...we%2C-500g/684 , do jajek ja dodajemy, albo do fasolki po bretonsku , albo do lecza . U nas w lodowce jest zawsze . A baklazanu dalej nie widze ![]() ---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- moje parowki |
|
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Monka to ta pasta http://www.arabskie.pl/pl/p/Baba-gha...bbal-370-g/254
widziałam te kłębki i tak się zastanawiałam jak smakują ale jak tu piszą że podobne do chałwy to musi być dobre ![]() a to jakis kefir? fajne rzeczy tam mają w tym sklepie,już raz zamawiałam stamtąd. CO do książki to owszem rady fajne i przykłady ale nie wiem czy wszystkie da się tak łatwo zastosować u mnie. Dzisiaj: bylismy u teściowej ten zaczął skakac po łóżku ,wariował jak głupi ,w końcu mówię że łóżko służy do spania a nie do skakania i myślisz że przestał? mówi "ale ja sobie skaczę" i dalej ![]() a jakbym mu powiedział żeby mi pomógł coś wynieść to na bank usłyszę że go noga boli no daję głowę ,muszę wytestować.Taki leser mały tylko patrzy jakby się kimś wysłużyć.Też będę musiała kilka razy wracać do niektórych rozdziałów tym bardziej że nie czytam tak ciurkiem tylko po kawałku. |
|
|
|
#2230 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny chyba nas ospa bierze...;/ M. już zdrowy.. zostały mu tylko te rozdrapane strupki... ja mam ponad 38 gorączki, Kala nie dała sobie zmierzyć pod pachą, a na dotykowym miała ponad 37... padła po 21.. a zazwyczaj zasypia po 22... a prędzej już się pokładała...
zdrowia dla wszystkich chorych... evi- moja teściowa może nie wtrąca się tak intensywnie w nasze wychowanie... ale dziś tez słyszałam tekst że jej dzieci były inne, bo dobrze i długo spały... a kala wczoraj wstała o 8 (dziś po 9, a zdarzyło się ze do 10 pospała)... jej dzieci nie płakały, jadły itp... dziś Kala podniosła szklankę i teściowa do niej 'odłóż to bo sie stłucze rozetnie ci rączkę i brzuszek i pojedziesz do szpitala'... no bez przesady Kala pije ze szklanki i często pomaga nakrywać do stołu więc też nosi wszytko i nigdy nic się nie stało... już się bałam że Kala nie będzie chciała pic ze szklanki ale na szczęście zapomniała o tym... a Kala strachliwa jest bardzo... jak się jej coś powie to w ryk i się boi... samochodami teściowa też ja straszyła i przez pewnie czas kala z domu nie chciała wyjść bo słyszała samochody, albo nawet jak w domu siedziała i samochód obok przejechał to już do mnie na ręce biegła... tak czytałam o samoobsłudze waszych dzieci to stwierdziłam że ja jestem nadopiekuńcza... bo ja Kale do dziś ubieram... ona tylko się rozbiera jak przychodzimy z dworu czy do kąpieli... nie wyobrażam sobie jakby miała sama sobie ubrać bluzkę czy sweterek przez głowę... wasze już potrafią? kala nawet jak idzie siku zrobić to trzeba jej gacie ściągnąć a później wciągnąć i powycierać pupę bo ona sobie rączki pobrudzi... jak się śpieszymy to też jest uciekanie i skakanie po łóżku i też się wściekam;/ ale po chwili mi przechodzi... dłużej się na M. wściekam i po jego miesięcznym pobycie w domu (ponad 2 tyg urlopu i 2ch tyg L4) zauważyłam że chociaż to on zawsze był ostoją spokoju to się szybciej wścieka na małą niż ja....wrzucę wam 2 zdj mojej Kali bo dawno nie pokazywałam tu akurat świątecznie sama i cała nasza 3ka ide spać... wszytko mnie swędzi!!
|
|
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz o co mi chodzi. Ejjj nasze dzieciaki sa za male , trzeba probowac, doskonalic sie i powtarzac bezustanku . Moj maly tez na to haslo nie zareagowal . Powtorzylam kilka razy i dopiero zalapal. Mlody tak. Musimy wyczuc co i jak dla naszych malych smrodow , ksiazke dopiero czytamy, trza teorie z deczka opanowac . Ja po przeczytaniu , zrobie sobie notatki , powiesze na lodowce . Mamy jeszcze to http://www.arabskie.pl/pl/p/Pasta-pa...at%2C-680g/787 pasta paprykowa . Ajran to taki wodnisty hmm kefir nie , jogurt z woda bardziej Machaj no masz ci los, ale was dopadlo , jakos go podchodze , albo lapie za giry i cos glupiego smiesznego mowie . No mala centralnie skora zdjeta z ciebie. Pieknie
|
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Monka dziwnie wyglądają te kiełbaski
,parówek nie jem w gębie mi rosną ,te może są inne bo piszą że ponad 70% mięsa.a ta okrę to już kilka razy siałam nigdy nie wzeszła ,może u nas za zimno dla niej ![]() Machaj ale kala się zmieniła buzia jej schudła ,ale dalej jak laleczka ![]() współczuję choroby. Miko ubierze sam przez głowę koszulkę czy bluzę ale muszę mu ułożyć bo jak sobie rozwali to już nie wie jak i czasem jak ubiera to się zaplącze i rękę wysadzi przez dekold ale zazwyczaj mu się udaje tylko że leń i nie chce mu się.Do wc też się sam rozbiera i ubiera nawet jak ma kalesony ,jak rajtuzy to już gorzej muszę pomóc.Ubrania wierzchniego czyli kurtki nie założy sam Ale za to nie je sam ,nie to że nie umie tylko dziubnie ze 3 razy i już nie chce a jak go ktos nakarmi to zje więc go karmimy najczęściej .Ze szklanki też pije niech się uczy. |
|
|
|
#2233 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo iz amma mnie wysysłala do osób które miały kontakt z chorym na ospe wszyscy ja dostali tylko nie ja ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Cytat:
ale ze co tak chorujesz ze musza wycinać ?
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to takie coś jak maślanka albo serwatka -woda po maśle albo woda po serze ![]() ja na lodówce nie będę wieszać bo zaczną wszyscy czytać i jeszcze będą pytać czy chodzę do psychiatry czy co A nie wiem czy mój starszy już nie za duży na takie "mmm" "och " acha" będzie patrzył i myślał czy matka zwariowała ale podszkolę się może coś znajdę bardziej przystępnego Idę spać chyba |
|
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
zdrówka dla olki
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Parowki dla malego on lubi nie mdlej tylkoo zapamietaj i powtarzaj co by cie aniol stroz nie wykiwal ![]() Maly mi sie rozbeczal i juz u mnie w wyrku
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-18 o 00:37 |
|
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ktos bedzie mnie odwiedzal to bede sciagac , a tz- towi i tak powiem co tam pisze i co ma mowic Dlatego tez jest ksiazka "Jak rozmwiac z nastolatkami .... " - to raczej chodzi o zrozumienie, wysluchanie a nie od razu moralizowanie, danie szany wygadania sie , albo poprostu wysluchania . Byly tam tez przyklady , albo jeden gora dwa hehe . Skonczysz ta to kupisz kolejna czesc, a jak nie masz z nim problemu to na kiego grzyba ci , jak masz dobry kontakt
|
|
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Monka Fajne przepisy ,może niektore z nich znasz http://www.arabskie.pl/pl/c/Przepisy...i-arabskiej/92same zdrowe produkty ,jest też przepis na ajran
śmieszne te grube kiełbaski mój też usypia u nas na łóżku późnije go przenoszę ,a wczoraj w nocy mi ryczał kilka razy i spał pół nocy z nami ,masakra nic się nie wyspałam. |
|
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z wylewaniem ![]() moja ładnie mówi foka frytki ale jak chce powiedziec farbka farbki mówi halbka halbki , stoi przed sklepem je loda i mówi czekaj mamo zjem loda i pojde po halbke ![]() u nas na slasku halba to połlitrówka wódki
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubię jednak czytać takie książki psychologiczne lubię wiedzieć jak się kształtują różne zachowania i u dorosłych i u dzieci ,jakaś mądrzejsza się wtedy czuję (co nie znaczy że jestem )---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- A mój to pięknie mówi " kulwa mać" dzisiaj jak kładł się spać to jego poduszka na naszym łóżku leży na środku i była przysłonięta dużymi poduszkami jak to zobaczył to sie zdenerwował i kulwował tam ,choinka nie wiedziałam co mam poweidzieć i zignorowałam to całkowicie. Nie zdarza mu się to ,przynajmniej nie słyszę ,można powiedzieć że jednorazowo sobie zabluzgał
|
|
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie je ogladam
![]() jufke inaczej robia http://www.arabskie.pl/pl/p/PRZEPIS-...nadzieniem/754 , ostatnio kupil gotowe placki takie mega duze i robil farsz. Jego kuzynka robi pyszne w piecu, na balkonie ma. bob z jogurtem ale my troche inaczej robimy, bez tej pasty http://www.arabskie.pl/pl/p/PRZEPIS-...m-i-tahini/794 ,mam w zamrazalce mlody , jak bedzie robil wstawie foto ta duza kielbase, sucuk , kroje na plasterki podsmazam , trzeba uwazac zeby sie nie pryjaraly, to pare chwil trwa , jemy cos podobnego http://www.arabskie.pl/pl/p/PRZEPIS-...k%2C-sujuk/697 , tylko to jak pizza wyglada, albo samo z jajkami , albo z dodtkowymi wrzwami , papryka czerwona, pieczarki , pomidory , jaja . Ma ostry smak, u mnie wszyscy ktorzy probowali polubili i kaza sobie przywozic . kofte robimy , http://www.arabskie.pl/pl/p/PRZEPIS-...bkach-pita/674 , nie czytalam tego przepisu, to nie wiem co dokladnie tam dodali . takie cos, albo papryka nadziewana http://www.arabskie.pl/pl/p/PRZEPIS-...ym-z-mieta/806 zupa z soczewicy, nasza jest jak krem http://www.arabskie.pl/pl/p/PRZEPIS-...robat-adas/700 , troche inne dodatki mamy cos podobnego , ta okra http://www.arabskie.pl/pl/p/PRZEPIS-...-czosnkiem/617 Stronke zapisuje i bede probowac , co niektore
|
|
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj to mowi slodko O KURCIE Dobrze, ze zignorowlas |
|
|
|
|
#2246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pani kierownik ![]() ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- Cytat:
olewam bo co mam zrobic bracik kaze mówic jej szczur teraz to powie ale 2 ms temu mówiła : potek nie powiem c..i..u..l (szczur)
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tak " ladnie " slow nie przekreca aaaaaaaaaaaaaa jak moj tz pieknie opanowal slowo ku....a . O to jest sztuka, klnie jak szewc w doroslym towarzystwie , on i ku..wa to spolka ---------- Dopisano o 02:19 ---------- Poprzedni post napisano o 02:14 ---------- o mj slonecznik http://www.arabskie.pl/pl/p/Pestki-s...m%2C-200-g/723 i ten http://www.arabskie.pl/pl/p/Pestki-s...m%2C-200-g/724 , tylko u nas paczki po 500 g Tylko nie wiem czy nie zlezaly jest , bo czasem trafilam na paczke takiego wilgotnego bez smaku . i ser ,czopek dodaje do zupy http://www.arabskie.pl/pl/p/Ser-bial...i%2C-250-g/270 ---------- Dopisano o 02:25 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ---------- Libra o znalazlam ten syrop( melasa) z granata http://www.arabskie.pl/pl/p/Melasa%2...%2C-500-ml/736 . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-18 o 01:21 |
|
|
|
|
#2248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko farsz inny bo z mięsa ale pewnie i tu można różne a ze szpinaku i sera to pycha zupa z soczewicy moja też podobnie wygląda ,nie robie na krem a bobu to miałam dużo w tym roku i zakuta pała nie wsadziłam sobie do zamrażarki bo nie wiedziałam że można ogólnie bardzo fajne przepisy ,będę coś kombinować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Od takiego słoneczniku boli mnie później podniebienie i język ale też taki duży mocno solony lubię.Ciekawe czy ten syrop smakuje podobnie jak melasa trzcinowa albo z buraków bo taką mam nie wiem z czym porównać takiego trochę przypalonego kawowego cukru dość charakterystyczny. Nic się nie wyspałam dzisiaj ,wczoraj dłużej posiedziałam i nie mogłam usnąć później
|
|||
|
|
|
#2249 |
|
Rozeznanie
|
Ale cisza od rana - Bao odsypia nockę
![]() Dziękuję za życzenia - z Olą lepiej, ja za to mam zawalony nos i zatoki. Powiedzcie - czy któraś z was robiła sobie okłady z soli na zatoki? Może to być zwykła sól taka kuchenna, czy musi być gruboziarnista? Jutro, jak już będę mogła wyjść z domu, kupię sobię ten sinulan, który polecała pl_madzia. Machaj - Kala rośnie pięknie |
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
U mnie week wyjety z zyciorysu,dzis do 23:30 jutro do 23:30 niedziela do 22:30,tak samo pon i wt;/bajkowo..... i od dzisiaj jezdze tirem pierwsza jazda o 10.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.

tak bardzo edukacyjnie

Rany alez jestem piekna
nigdy nie zdradzi
, mam mnostwo czasu dla siebie 

, ludzie pieknie pachna
, pogoda jest przecudowana taka jaka lubie
czyli w konsekwencji zebrałam miodu co najmniej o połowe mniej niż powinnam

muszę ziemi z lasu przytargać i tam rozsypać.

mimo iz amma mnie wysysłala do osób które miały kontakt z chorym na ospe wszyscy ja dostali tylko nie ja