|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Cytat:
ale juz prawie.![]() ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38714772] Leżę, mało chodzę, jedynie 2-3 razy kuchnia i kibelek... Byłam w środę u gina, kazał leżeć, Nospa i Dupek 3 razy dziennie, wszystko robię [/QUOTE]bedzie dobrze. Najwazniejsze to zachowac spokoj, nerwy tez robia swoje. A pozniej zadzwon do gina
|
|
#2492 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Cytat:
ja zrobiłam sos pomidorowy do gołabków, sałatkę porową, sałatkę grecką (jutro zrobię) pieczeń z karkówki, pulpeciki z pieczarką, pieczoną kaczkę z jabłkami. Cytat:
Cytat:
iza wysłałam ci zaproszenie, też chcę oglądnąć
|
|||
|
|
|
#2493 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za @ i stymulację Cytat:
Ja mam tylko 2 usg w trakcie ciąży tutaj... w 12tc i 20tc ![]() ![]() Cytat:
Trzymaj się i nie daj się! Cytat:
![]() Ja bym chciała zobaczyć ![]() Jaki świetny nastrój- podziel się, chociaż maleńką częścią, co? ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38714443] A u mnie znowu brązowo na papierze i brudny śluz Kurczę... Ale może to takie plamienie jak w poprzedniej ciąży- pisałaś, że wtedy kosmówka była przyczyną... Może teraz też tak jest? Cytat:
Cytat:
Ja mam dzisiaj wisielczy humor. Czekamy na wyniki PAPP-A - chyba osiwieję prze te 2 tygodnie... |
||||||
|
|
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
o matyldooo.... tyż bym miała wypadek....
Cytat:
![]() aż dwa?! czekałam niecałe dwa dni... nic fajnego
|
|
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Zaakceptowałam
![]() Cytat:
Wysłałam ci zaproszenie
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2496 |
|
Zadomowienie
|
Między 5 a 10 dniami roboczymi z naciskiem na 10...
Dziękuję ![]() EDIT- dobra, już widzę- mam
Nasze małe, niespełnione Szczęście 07.10.2012 "Zrozumiałem - by żyć musisz chwytać dzień..."Edytowane przez cynamon_owa Czas edycji: 2013-01-18 o 15:20 |
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Maxi jak robisz porową??
Cynamonku dziękuję a Tobie życze aby ten czas szybko Ci zleciał!!
|
#2498 |
|
Wtajemniczenie
|
zapraszamy na 18-stą!!!
![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Salatka porowa Maksi 2 pory 2 puszki groszku 1 puszka kukurydzy 4 ogórki konserwowe 7 jajek majonez winiary 400 ml sól, pieprz do smaku umyte i pokrojone pory spażam 1-2 min. odcedzam, ogórki i ugotowane jaja na twardo kroję w kosteczkę, kukurydzę i groszek odcedzam. Wszystkie składniki łącze, mieszam, przyprawiam do smaku. |
|
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż za winiary nie przepadam odkąd spróbowałam KIELECKIEGO!! a widzisz ja mam przepis na porową ale por marynowany ze słoika i do tego starty ser żółty
|
|
#2500 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja robię sałatkę bardziej na słodko. Też sparzam pora wcześniej- wodą z cukrem i sokiem z cytryny Dodaję kukurydzę, ananasa i ser żółty pokrojony w kostkę W wersji "bogatszej" można też dorzucić szynkę pokrojoną w kostkę No i oczywiście majonez na końcu ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2501 |
|
Wtajemniczenie
|
czekam na tż-ta i jedziemy, muszę kupić szkło (literatki i kieliszki), wyrozbijana połowa a nie chcę sztukować i pożyczać od teściowej, wtedy "każde z innej parafii"
![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- wypróbuję kiedyś
|
|
|
|
#2502 |
|
Konto usunięte
|
Muszę powtórzyć układ krzepnięcia
![]() Więc w poniedziałek pójdę do lab, zrobię morfologię + to i mocz i w środę się umówię na wizytę znowu. Nie wiem, jak wyrobię finansowo, ale z tym układem krzepnięcia nie ma żartów... Coś czuję, że ten układ krzepnięcia wyjdzie mi źle, ten posiew bakteryjny wyjdzie mi źle i zasypię się lekami.... Kurcze, mogłam iść do tego lekarza przed ciążą Zaleciłby mi te badania wcześniej, może by się dało coś podleczyć... Człowiek jednak uczy się na błędach...Z drugiej strony leżałam w szpitalu tyle razy, chodziłam do gina cały 2012 rok prywatnie i nikt mi tego nie pozlecał, a prosiłam, pytałam, czy mam coś zrobić.... No normalnie głową w mur tylko.... Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-01-18 o 18:03 |
|
|
|
#2503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja Kasię nigdy nic jeszcze w brzuszek nie gniotło- raczej wszystko jej leci, nawet jak z długich spodni zrobią się rybaczki Cytat:
![]() ja praktycznie ostatnio na każdą imprezę kupuję lub dostaję jakieś nowe komplety- żeby mieć już jak się przeprowadzimy - też lubię jak wszystko jest z "jednej parafii"![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Perse- nie potrafię napisać jak bardzo ciepło o Tobie myślę i jak bardzo jestem smutna, że dzieje się coś co Cię martwi, nie dość, że po stracie każda kolejna ciąża to jeden wielki strach a jak jeszcze się coś zaczyna dziać co nas niepokoi to już w ogóle są nerwy.... Kochana jedyne co mogę to przypomnieć Ci - tak jak niedawno pani przypominałam-że wiele naszych wyczekanych dzieciaków jest właśnie z tych krwawiących i wyleżanych ciąż ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- czy ktoś ma wieści od measi? ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- elizabarbara- to miałaś niezłą przygodę.....
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-01-18 o 19:04 |
||
|
|
|
#2504 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zapytać wprost najlepiej przy kimś o co kolesiowi chodzi i czemu się ciebie uczepił? Koleś to tchórz totalny bo brak mu jaj aby powiedzieć ci prosto w twarz co pepla za plecami. Może jak dasz mu do zrozumienia że wiesz co on na ciebie mówi. Cytat:
Cytat:
PERSE AGATKA najlepiej jak odpuści troszkę mróz to sam przejedź się gdzieś, jak będziesz sama zdana na siebie szybciej się oswoisz z kierowaniem.
|
|
#2505 |
|
Konto usunięte
|
Zeberko wiem, jestem w stanie się oczywiście poświęcić i leżeć, ale u mnie to mam wrażenie, że jak jest coś, co może wyjść źle, to wyjdzie.
Tzn. ogromnie cieszę się, że dziecko jest zdrowe i dziękuję za to codziennie, ale lawinowo zaczęły się inne problemy - plamienie, złe wyniki... |
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
Persuniu- musi być dobrze! Mam takie odczucie, że jedynie częste wizyty i badania mogłyby Cię uspokoić....
a gdybyś miała jakiegoś lekarza na NFZ dodatkowo?
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38724319]ale lawinowo zaczęły się inne problemy - plamienie, złe wyniki...[/QUOTE]mnie się zaczeły w 6t3d... i na każdej wizycie coś. jak już myślę, że nic mnie nie zaskoczy - zaraz coś wylezie...
mam wizyty co dwa tygodnie. czasem nawet częściej. do 22tc jedynym sposobem na uspokojenie byłoby osobiste USG 24/24h...
|
|
#2508 |
|
Konto usunięte
|
To już nawet nie o tę kasę chodzi.
Bo zapłacę, jeśli lekarz poprowadzi mi ciążę szczęśliwie do końca. Ale o to, że ciągle coś, a tu się okazuje, że mogą z tego (z tych wyników) wyniknąć poważniejsze problemy - lub to było przyczyną moich problemów.... Nie badałam nigdy tej krzepliwości A to badanie za 10 zł, ale skąd miałam to znowu wiedzieć...
|
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
mam problem ostatnio z nadrobieniem i w ogóle z ogarnięciem się. Nic mi się nie chce. Mąż jak wyjeźdża przed 8 to wraca przed 20, tak już 2 tydzień. Jutro też idzie do pracy. A ja chyba do ożywienia się potrzebuję wiosny ;p ( wiem, że jeszcze sobie poczekam) jedyne co mnie pobudza to Zumba chodzę raz w tygodniu. Mikołaj wczoraj miał szczepienia ;( strasznie mu noga opuchła ;/. Waży 9,5 kg i ma 76 cm. Jutro mamy już 14m-cy Cytat:
perse trzymam kciuki za lepsze wyniki. Pogłaszcz malucha ode mnie .zebra ale u Was dużo się dzieje . Jak się Kasia ma ?pozdrawiamy wszystkich
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki pierwsza jazda z Tżetem (jako pasażer) zaliczona
kilka "dorbych rad" jak on to nazwał dostałam ale spoko nawet teściową wiozłam do domu
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
agatko - super!
natalko- dziękujemy - Kasia na szczęscie zdrowa, rośnie, jest bardzo ruchliwa, fajnie powtarza głoski "a" i "e"- potrafi minutę się ze mną przedrzeźniać i od wczoraj umie "kosi- kosi"![]() owoców nadal nie lubi a dzisiaj pierwszy raz pogardziła zupą....chyba zęby w końcu się pokażą... ja też mam mnóstwo obowiązków i lenia....i też czekam na wiosnę.... Perse- ten lekarz u którego byłaś ostatnio zajął się sprawdzeniem tej krzepliwości? edit- doczytałam ale nie wiem kiedy wynik
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-01-18 o 22:09 |
|
|
|
#2512 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A wynik już mi dzisiaj podali przez telefon, czyli do powtórzenia, jak powtórzę, to mam dzwonić odnośnie dalszych kroków... Dziewczyny ja Was przepraszam, że tak ostatnio tylko o sobie, ale czytam wszystkie posty, tylko mało się udzielam jak widać i nie umiem potem wszystkiego pocytować, bo kiepsko mi się pisze z pozycji leżącej. Ale czytam wszystko!! |
|
|
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi tata komentował, bo przecież tylko on potrafi jeździć, nikt inny. jechałam z nim raz kolejne jazdy w jego towarzystwie były jak już sama jeździłam od dłuższego czasu, miałam samochód a tata potrzebował, żeby go gdzieś podwieźć. siłą rzeczy nie komentował wtedy bo zależało mu, żeby dojechać gdzieś ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38722654]Muszę powtórzyć układ krzepnięcia ![]() Więc w poniedziałek pójdę do lab, zrobię morfologię + to i mocz i w środę się umówię na wizytę znowu. Nie wiem, jak wyrobię finansowo, ale z tym układem krzepnięcia nie ma żartów... Coś czuję, że ten układ krzepnięcia wyjdzie mi źle, ten posiew bakteryjny wyjdzie mi źle i zasypię się lekami.... Kurcze, mogłam iść do tego lekarza przed ciążą Zaleciłby mi te badania wcześniej, może by się dało coś podleczyć... Człowiek jednak uczy się na błędach...Z drugiej strony leżałam w szpitalu tyle razy, chodziłam do gina cały 2012 rok prywatnie i nikt mi tego nie pozlecał, a prosiłam, pytałam, czy mam coś zrobić.... No normalnie głową w mur tylko....[/QUOTE] ![]() nie masz pewności, że przed ciążą dostałabyś do zrobienia takie badania jak teraz. ja też chodziłam prywatnie, po # pytałam jakie badania robić, ale gin nie widział potrzeby badań chyba nikt nie ma. wcześniej measia pisała, że nie ma do nikogo nr tel.. |
|
|
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
Perse- Kochana to jest Twój czas, pisz o sobie, o Was- to dla nas zrozumiałe. Ja czytam wszystko ale w głowie mam 1000 myśli z realu i wiele informacji z postów mi umyka. Doczytałam o tej krzepliwości, że masz do powtórzenia...i że masz wizytę w środę...
Nie poruszam się w tym temacie od strony medycznej więc trudno mi się wypowiadać ale dobrze, że lekarz zwraca uwagę na takie sprawy, które inni do tej pory pomijali. Perse- pomyśl sobie proszę, że każda Twoja pozytywna myśl i każdy uśmiech powoduje, że Twój Maluszek się uśmiecha
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-01-18 o 22:45 |
|
|
|
#2515 |
|
Konto usunięte
|
Zeberko dziękuję
![]() Staram się myśleć pozytywnie, to życie pisze mi takie scenariusze... No ale co zrobić, trzeba iść dalej. |
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
Perse- a sprawdzałaś czy ten lekarz nie przyjmuje gdzieś na NFZ? Jeżeli tak to może warto zarezerwować termin nawet odległy i pójść w ramach którejś kolejnej wizyty?
---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- włosy wysuszyć, pomodlić i spać... rano na uczelnię z nadzieją, że będzie bardzo krótko popołudniu kolęda... gaszę? ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- nie gaszę bo widzę, że jeszcze siedzicie
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
ziew ziew
witam o poranku
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny. Jestem tak zakrecona ze dopiero teraz sie dowiedzialam ze to sobota!!!
wczoraj mała na wieczor zasnac nie chciala i zasnela dopieor po 22. Ale spała ładnie bo do 7,40. Wiec Jej wybaczam ![]() a ja wieczorem porobiłam sobie małe zakupki ciuszkowe co mi humor poprawiło. Mam pytanko czy ktoras z Was gotuje polrocznym maluszkom obiadki w domu? czy słoiczki??
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się sobotnio
![]() Teraz tak sobie myślę jaką głupotę Wam wczoraj napisałam
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-01-19 o 09:51 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

ale juz prawie.

[/QUOTE]
Opowiedz niech pociesze zmysły
[COLOR="Silver"]
za @ i stymulację
w 12tc i 20tc