|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Cytat:
![]() Bliźniaki... hmmm... Nie narzekałabym gdyby udało się ustrzelić 2 :P Mam braci bliźniaków i w mojej rodzinie były takie przypadki dosc często więc... ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Coś o sobie? Mam na imię Ania i 27lat (jeszcze :p). Mężatka od 14.04.2012. Pracuję w Londynie jako niania. Cóż więcej? W święta stwierdzilismy z mężem że już praktycznie nie mamy na co czekać a czas nas goni (ja prawie 28 a on 33) i zrobiliśmy "podejście pierwsze" jak to ślubny zwykł nszywać @ ma być 25.01. Czekam z niecierpliwością...
|
|
|
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mysle ze jakbym dala rade z jednym to i z dwoma by poszlo Jedynie co by mnie przerazalo to sama mysl , ze ciaza blizniacza , zawsze byla i bedzie ciaza zagrozona . wiec moze w moim wypadku nie bylby to dobry pomysl , bo tym razem juz napewno bym zwariowala Jutro kupie test i znowu zatestuje , choc sama boje sie swojej reakcji jakby tak wyskoczyly II i wiem ze poki co nikomu nie powiem
|
|
#874 | |
|
Raczkowanie
|
Wobec tego nasze pociechy nie będą wymawiały R
![]() Swoją drogą kwiecień był bardzo ładny i pogoda dopisała. Gorzej z gośćmi. Moja rodzina wystawila mnie do wiatru w ostatniej chwili. Naturalnie nie kwapili się z powiadomieniem. Sama wszystkich obdzwaniałam. Dobrze, że mam sporo rodzeństwa bo oprócz nich, moich rodziców i dziadków nikt się nie pojawił... Za to rodzina D. dopisała Mimo tego,że przypłaciłam ten dzień zszarganymi nerwami i koszmarnym zapaleniem pęcherza (od 21 biegalam po sali i tańczyłam bez butów) to jest co wspominać ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
Piękną mamy zimę dzisiaj, prawda? Ja zrezygnowałam z odprowadzenia mojego podopiecznego do przedszkola. Chociaz ta zima nijak ma się do naszej rodzimej ![]() Z testem jeszcze bym się wstrzymała. Postaraj się zrelaksować i nie myśleć ciągle o tym co by było gdyby jednak. Dodatkowy stres nie wpłynie korzystnie na regenerację organizmu. Trzeba troszeczkę poczekać aż wszystko wróci do normy. BTW jakie są tutaj najlepsze testy?
|
|
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
No juz sama nie wiem co mam robic , chodzi o to ze robote mam fizyczna i czym szybciej sie dowiem tym lepiej . Zima piekna , choc do naszej rodowitej jej daleko i tak sie zastaawiam czy do pracy dojade , bo wciz sypie i sypie ..
Co do testow Clearblue cyfrowe sa fajne , choc troszke kosztuja .. ale nie masz dylematu czy kreska jest mniej lub bardziej wyrazna , bo pokazuje pregnant / not pregnant no i sa podobno bardzo czule . I te oczekiwanie , sikasz i kreci sie klepsygra i kreci i kreci i bum - jest albo nie ! Choc powiem Ci szczerze ze ja kupilam dwa testy ; jeden w boots za 1 funt i ten clearblue . Ten tanszy zrobilam o 22 po powrocie z pracy bo nie umialam wytrzymac , pewna ze po pierwsze tani a po drugie zrobiony wieczorem i tak nic nie pokaze . I pah ! I tak byly dwie krechy - a rano tylko potwierdzil cyfrowy :d
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A mnie już od ponad tygodnia ciągle mdli i co chwila biegam do łazienki na siusiu. Na dokładkę ciągle chodzę śpiąca.... |
|
|
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
My ślubowaliśmy w czerwcu 2012 r, no i oprócz wujka TŻ, który pilnował koni i jego dwóch córek z mężami to dopisali wszyscy, ale to i tak dobry wynik
Moi rodzice nagrywają wesela i raz mieli taki przypadek, że na wesele było zaproszonych 140 osób no i wszyscy potwierdzili, że będą, a w dzień ślubu przyjechało 40 osób. Młoda siedziała i płakała, młody wypalił 3 paczki papierosów, a rodzice młodych mało palpitacji serc nie dostali.U Nas dobrze, że odmówili w terminie, więc nie płaciliśmy za puste miejsca. Dla mnie dzień ślubu był najwspanialszym dniem i żałuję, że tak szybko wszystko minęło Chociaż wesele skończyło się wyjątkowo późno bo o 9 rano, a na 14 wszyscy wstawili się na poprawiny to i tak było Nam mało zabawy ![]() Zastanawialiśmy się nad zorganizowaniem imprezy rocznicowej, ale ostatnio wpadłam na pomysł wyjazdu niespodzianki , muszę tylko załatwić potajemnie urlop TŻ i urlop u siebie miejmy nadzieję, że nie będzie z tym problemu. Dobrze by Nam zrobił taki wyjazd we dwójkę Ciepło, plaża i MY eś ![]() A teraz leżę w łóżku i zmagam się z okropnym katarem ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
Oby skończyły się te dolegliwości II kreskami
|
|
|
|
|
#879 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Objawy dobre, ale to może być tylko autosugestia. Czekam więc Co do mdłości to przedwczoraj obudzilam się w nocy (znowu na siusiu) i tak mnie zemdliło że hej. Ale po chwili i łyku gorzkiej herbaty przeszło.Moja mama już prorokuje bo podobno u nas w rodzinie mdłosci już od pierwszego tygodnia występują. Mama i młodsza siostra stanowią doskonały przykład I jak tu nie wierzyć rodzicielce skoro przechodziła przez TO 9 razy? ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- I zdrowia życzę
|
|
|
|
|
#880 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, mogę dołączyć? My zaczynamy starania od lutego. Póki co jestem na etapie badań przed, dziś idę po skierowania i dowiem się co uda mi się zrobić na NFZ.
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
Witamy witamy. Daj znac co udało Ci się załatwic i napisz nam coś o sobie.
|
#882 | |||
|
Konto usunięte
|
My też braliśmy ślub w kwietniu tylko, że 2011
W ogóle to uważam, że kwiecień to jeden z najładniejszych miesięcy, też mieliśmy piękną pogodę w dniu ślubu Cytat:
W tym roku zastanawiamy się nad Chorwacją, a kilkoma dniami w SPA. Cytat:
Masz 8 rodzeństwa? O kurcze to wesoło musiałaś mieć w dzieciństwie Z reszto teraz na spotkaniach rodzinnych też pewnie jest fajnie Cytat:
witaj ,,Siadaj'' i opowiadaj nam o sobie
|
|||
|
|
|
#883 |
|
Raczkowanie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;38721739]
Trzymam kciuki za dwie kreseczki Masz 8 rodzeństwa? O kurcze to wesoło musiałaś mieć w dzieciństwie Z reszto teraz na spotkaniach rodzinnych też pewnie jest fajnie ![]() [/QUOTE]Mam 5 braci i 3 siostry. I naturalnie już 2 bratanków (Kubusia i Miłoszka), 2 bratanice (Kornelka i Milenka) i jednego siostrzeńca Mikołaja ![]() Dziecinstwo bylo wesole, ale chwilami też bywalo ciężko, patrząc z perspektywy tej najstarszej, która zawsze musiala byc tą najbardziej odpowiedzialną. Jednak nie narzekam Jedyne co mnie denerwuje to to że rodzeństwo podkradło mi imiona dla mojego ewentualnego maluszka :P
|
|
|
|
#884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rokitka napisz coś o sobie ![]()
|
|
#885 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze.... Wyjadłam wszystkie papryczki chilii ze słoika... :O :P
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Troszkę wyżej umieściłam posta z informacjami o sobie
|
|
|
|
#886 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też jestem najstarszą siostrą tyle, że mam tylko jednego brata ale zawsze marzyła mi się jeszcze młodsza siostra Ania, niestety nic nie dało namawianie rodziców Pamiętam jak moja koleżanka, która też ma kilkoro rodzeństwa wkurzała się, że jej wszystkie najładniejsze imiona pozabierali. W końcu nazwała synka Jaś
|
|
|
|
|
#887 |
|
Rozeznanie
|
witam
dawno mnie nie było ![]() miałam dziś wizytę u ginekologa na nfz naprawde fajna kobieta z tej doktorki,konkretna i dokładna, nie zbyła mnie, zrobiła mi usg, zbadała, wszystko ok, powiedziała przy usg że jajeczko pięknie zmiarza do owulacji ![]() poza tym mam tyłozgiętą macicę, polecała stosunek tzw na pieska a po wszystkim mam się na brzuch obracać![]() chyba znalazłam swojego lekarza i to bezpłatnie
|
#888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hej ![]() Super ,że znalazłaś dobrego lekarza, to bardzo ważne ![]() Ja planuję się wybrać prywatnie do gina, który jest ordynatorem na ginekologii u nie w Szpitalu
Nasz kochany Synuś Piotruś 14.04.2014r. http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png Edytowane przez meduzka88 Czas edycji: 2013-01-18 o 18:33 |
|
|
|
|
#889 |
|
Rozeznanie
|
u ordynatora , prywatnie-profesjonalnie brzmi
|
#890 |
|
Wtajemniczenie
|
Do tego gina chodzi kilka moich kuzynek, ciotka i koleżanki i wszystkie go bardzo chwalą , że delikatny przy badaniu, że odpowiada na wszystkie pytania itd. Przy okazji jest ordynatorem na oddziale, więc myślę , że to na plus jak będę u niego rodzić
|
#891 |
|
Raczkowanie
|
Kilka słów o sobie mam 32 lata, wspólnie z mężem zdecydowaliśmy ze 2013 rok to będzie idealny rok na rozpoczęcie starań o dziecko
Zobaczymy co z tego wyjdzie, mam trochę obaw, strach też jest ale i nadzieja![]() Jeśli chodzi o badania które udało mi się wyprosić to niestety standardowe badania tj. morfologia pełna,ob, mocz plus mocznik i nie wiem właściwie czemu próby wątrobowe...no ale jak są to nie zaszkodzi,niestety z TSH się nie udało , ponoć specjalista moze je tylko zlecic ( nie do końca jestem o tym przekonana). NFZ nie refunduje badań :
|
#892 |
|
Raczkowanie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;38723109]Fajna gromadka
Ja też jestem najstarszą siostrą tyle, że mam tylko jednego brata ale zawsze marzyła mi się jeszcze młodsza siostra Ania, niestety nic nie dało namawianie rodziców Pamiętam jak moja koleżanka, która też ma kilkoro rodzeństwa wkurzała się, że jej wszystkie najładniejsze imiona pozabierali. W końcu nazwała synka Jaś [/QUOTE]Ja też miałam "Jasiową fazę" do niedawna. Jakiś miesiąc temu koleżanka obwieściła mi radośnie, że zabiera mi imię. Nie powiem, troszkę mnie zdenerwowała...
|
|
|
|
#893 | |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe staraczki
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny trzeba przerwać tą passę i 2 kreski by się u kogoś przydały Zazdroszczę wam tyle rodzeństwa, ja jestem jedynak , mój mąż też jedynak i tak trochę smutno czasami że nie ma takiego bliskiego kogoś jak brat albo siostra, święta też póki co mało liczne bo tylko ja mąż i nasze mamy czyli 4 osoby. Dlatego ja bym chciała mieć tą dwójeczkę dzieci, żeby same się nie chowały
|
|
#894 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- A i naturalnie powodzenia życzę w staraniach
|
|
|
|
|
#895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wyjazdy we dwójkę są wspaniałe Jeśli u Was w rodzinie takie objawy są od pierwszych dni to mam nadzieję, że przerwiesz złą passę wątku i w końcu będą II krechy ![]() 8 rodzeństwa?? Ale musi być u Was wspaniale w czasie świąt ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;38721739]My też braliśmy ślub w kwietniu tylko, że 2011 W ogóle to uważam, że kwiecień to jeden z najładniejszych miesięcy, też mieliśmy piękną pogodę w dniu ślubu U nas też nie było żadnej imprezy na rocznicę, jakoś mi się to nie podoba zapraszanie dziadków, reszty rodziny i robienie wielkiej gościny. Nie chciałbym, żeby pomyśleli, że zapraszam ich tylko po to, żeby dostać prezent. Uważam, że rocznica powinna być tylko dla małżeństwa. My tydzień wcześniej zapraszaliśmy tylko rodziców na obiad, a w rocznice wyjechaliśmy w zaległą podróż poślubną do Rzymu W tym roku zastanawiamy się nad Chorwacją, a kilkoma dniami w SPA. Trzymam kciuki za dwie kreseczki Masz 8 rodzeństwa? O kurcze to wesoło musiałaś mieć w dzieciństwie Z reszto teraz na spotkaniach rodzinnych też pewnie jest fajnie No jasne im więcej nas tym fajniej witaj ,,Siadaj'' i opowiadaj nam o sobie [/QUOTE]Chorwacja Już nie raz to pisałam My chyba w tym roku wybierzemy się znów do Chorwacji Chociaż do sierpnia jest jeszcze sporo czasu i mogą plany Nam się zmienić, ale jak na razie jest na pierwszym miejscu Naszej listy ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
i to jeszcze na kasę chorych A czemu masz na brzuch się obracać?? ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
Od dawna mi się podoba i jest rzadko spotykane a to najważniejsze
|
|||
|
|
|
#896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to jak na razie należycie do bardzo małej rodziny, ale jak się rozszalejecie to nadrobicie zaległości za Waszych rodziców ![]() Ja mam jedną siostrę o 3 lata młodszą i dziękuję Bogu i rodzicom , że Ją mam Moja siostro - przyjaciółka z którą mam wspaniały kontakt ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
Życzę powodzenia w staraniach i oby były bardzo owocne
|
||
|
|
|
#897 |
|
Rozeznanie
|
justiii
chodzi o to żeby plemniki miały łatwiej
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#899 |
|
Rozeznanie
|
na dzisiejszej wizycie doktorka kilka razy podkreślała żeby się nie nakręcać, nie myśleć za dużo, nie robić co chwile testów, bo wszystko w głowie siedzi, że po kilku nieudanych próbach, żalach, rozpaczach można się tak zablokować że nic nie pomoże, mówiła że coraz więcej ma takich przypadków
|
#900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.

wiec moze w moim wypadku nie bylby to dobry pomysl , bo tym razem juz napewno bym zwariowala
KCIUKI DLA ANI 

Chociaż wesele skończyło się wyjątkowo późno bo o 9 rano, a na 14 wszyscy wstawili się na poprawiny to i tak było Nam mało zabawy