|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
hej mamuśki ...
ja tylko n a chwileczkę... melduję że obniżyliśmy księżniczce łóżeczko byliśmy u ortopedy wpisał nam 1a i jestem mega szczęśliwa ....mam obserwować ale póki co wszystko jest pięknie i duśka świeciła swym uśmiechem i rozgadaniem .. komplementy zebrała i ja również ehhh usłyszałam że nie jestem mamą nadgorliwą tylko mamą uświadomioną i resumując lepiej zapobiegać niż leczyć ... mój sposób na duśkę kiedy bardzo płacze to mówię do niej szeptem, przytulam i delikatnie kołyszę ... pomaga
|
#2882 | ||
|
Zakorzenienie
|
aaa myślałam że o takich zwykłych
które pożerałam karmiąc piersią ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
![]() Jaś zrobił właśnie zieloną kupę ale to taka perfidna zieleń jak jeszcze nigdy . Możliwe że to po marchewce?
|
|
#2883 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
super!!!!! ![]() Cytat:
uda się zobaczysz ... troszkę potrwa ale mała będzie zasypiać i bawić się w łóżeczku ... cierpliwości ja nie podaję kaszki wieczorem a kleik z butli do kiedy można ten kleik podawać ??? Cytat:
kaszka manna? to ma chyba gluten ? Cytat:
fajny pomysł Cytat:
![]() dla dzisiejszych świętujących szkrabów Cytat:
Cytat:
kochana zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domku Cytat:
o kurcze .. a widziałaś by coś latało? ![]() dla Kiniusi !
|
|
#2884 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Lena przez cały dzisiejszy dzień stęka jakby jej się za przeproszeniem srać chciało ...
co to ma być, jakaś nowa umiejętność ![]() mam nadzieję, że nie bo to strasznie irytujące dźwięki... Cytat:
ja też wybieram jak najbardziej wyboistą drogę bo im bardziej rzuca tym szybciej Lena zasypia . Cytat:
bardzo mi pomogła Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lena jest monogamistką, tak ją mamusia nauczyła ![]() Cytat:
cieszę się, że wszystko w porządku ![]() a co lekarz mówił odnośnie nierównych fałdek? ma to znaczenie? Cytat:
![]() było trochę szarpaniny ale wreszcie usnęła sama w łóżeczku |
|||||||
|
|
|
#2885 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jaka fajna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Piękna waga ![]() |
||||||
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brawo ... jakaś szmatka, przytulanka, pieluszka towarzyszy? mówiłam że się uda ... powiedział że mam ją obserwować, że tak się zdarza ale nie ma nic nieprawidłowego zarówno w bioderkach jak i w nóżkach, kontrola za 4 miesiące
|
|
#2887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale chyba muszę rozejrzeć się za jakąś szmatką przytulanką bo mimo prasowania tetra wydaje mi się dosyć szorstka. |
|
|
|
|
#2888 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2889 |
|
Wtajemniczenie
|
mam pytanko, niedługo chciałabym dodać pierwszą niewielką ilość kleiku do mleka. lepiej to zrobić rano czy wieczorem?
trochę się obawiam reakcji brzuszka |
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Agnus a jak nazywa sie ten lekarz? Możesz na pw napisac
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia zasypia w łóżeczku a ja zaraz mykam pod prysznic.
---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- biore silicę. Ja taką szmatkę przytulankę kupiłam w rossmanie,Zuzia ją uwielbia ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Moja myszka już śpi
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Niekiedy.
Ale po cos te mleka sa, nie? Widocznie dzieciom pomagaja, pewnie nie wszystkim, ale niektorym pomagaja... Cytat:
Fizyczny dyskomfort dziecka jest tylko jednym z powodow do jego placzu. To, ze dziecko ma sucho, jest najedzone i nic go fizycznie nie boli to nie znaczy, ze nie ma juz zadnych innych potrzeb. Kazdego dnia dziecko wystawione jest na wiele bodzcow ze swiata zewnetrznego, codziennie uczy sie czegos nowego, jest przez to narazone na wiele stresow. Placz pelni tutaj role wentyla bezpieczenstwa, pozwala pozbyc sie nagromadzonych emocji i przezyc. Wiele dzieci ma rowniez silna potrzebe bliskosci, przytulenia. Trzeba dziecku dac sie wyplakac jesli tego potrzebuje. Ludzie w kazdym wieku potzrebuja pozbyc sie nagromadzonych stresow i emocji, dlatego rozmawiaja ze soba, wyplakuja sie na czyims ramieniu, dlatego mamy to forum, czyz nie? Czy Tobie do szczescia wystarcza pelny talerz, pojscie do toalety i brak bolu? Wiesz z calym szacunkiem, ale ten lekarz jest niedouczony albo jest ignorantem, badz jedno i drugie. |
|
|
|
|
#2893 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
trochę mnie nie było, ale podczytywałam was na bieżąco ![]() Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów: Kubusia, Kingi i Igi Lilka, z tego co napisałaś to Kinga ma ładną wagę i jest długo, więc się nie przejmuj, bo nie waży za dużo aż musiałam sprawdzić ile miesięcy dziś skończyła I życzenia szybkiego powrotu do zdrowia dla wszystkich chorych dzieciaczków i dużo sił dla ich mam
|
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dałabym rano .. cały dzień możesz niunię obserwować a później przerzucić się na noc
|
|
#2895 |
|
Rozeznanie
|
Witam wieczorową porą
![]() Cały dzień czekałam na ten moment wytchnienia, kiedy siądę spokojnie i będę miała chwilę dla siebie Aaliyah w pełni zgadzam się z tym co napisałaś na temat płaczu, ja też wierzę w jego pozafizjologiczne przyczyny i komunikacyjną funkcję, jaką pełni. Poza tym mamy przecież coś takiego jak tempierament, coś co jest ukonstytuowane biologicznie, stąd też m.in. ludzie dzielą się na choleryków i flegmatyków w późniejszych latach. Nadrabiam dalej
|
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
To tylko my mieliśmy takiego pecha że każde innego rozmiaru
by pomyślała że ucięłam :/Cytat:
![]() Mój skarb już od przed 20 smacznie sobie śpi ale w ciągu dnia spał hm 3 razy po 15 minut więc był zmęczony ...
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja również się z tym zgadzam ....
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wiesz co mój też tak dzisiaj coś stękał.. nie że płakał tylko stękał .
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że Asiulce o to mniej więcej chodziło.
"Że coś jest nie tak", czyli że czegoś mu brakuje albo ma czegoś w nadmiarze. I to może być właśnie potrzeba bliskości lub nadmiar wrażeń. Tak czy siak, są sposoby żeby ten płacz powstrzymać. Trzeba się tylko zorientować czego dziecku potrzeba do szczęścia. Ja muszę przyznać, że już wybadałam moje dziecko i jemu już się nie zdarza płakać. Zamienił płacz na lekkie marudzenie, które potrafię odczytać. Bardzo dobrze się rozumiemy!
|
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo i właśnie to stękanie jak już jest trochę zmęczony, to może do szału doprowadzić
|
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też dzisiaj stęka przed każdym zasypianiem, I strasznie walczy, żeby nie zasnąć
|
#2902 |
|
Rozeznanie
|
Marta, ja będę łysa razem z Tobą, spokojnie
też mam coraz cieńszy kucyk, jak mąż dzisiaj zobaczył ile wyciągam włosów po przejechaniu dłonią , to w szoku byłDearlie, uściski dla Antosia, ważne, że jest już trafna diagnoza Dziękujemy za życzenia z okazji 4 miesiąca, ślemy całusy dla Igi, Kubusia oraz dla Kingi |
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=gda;38726820
Ja muszę przyznać, że już wybadałam moje dziecko i jemu już się nie zdarza płakać. Zamienił płacz na lekkie marudzenie, które potrafię odczytać. Bardzo dobrze się rozumiemy! [/QUOTE]Cytat:
Mojej Zuzi też rzadko zdarza się płacz a co do stękania miałam tak dzisiaj godzinę przed kąpielą.
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczyny.
Nie dam rady nadrobic bo ani czasu ani siły nie mam. Alan dostał dzisiaj gorączki 39,3 więc z rana szybko do lekarza więc walczymy. Wirusa załapał bo my z tżtem go zaraziliśmy, a tak sie modliłam zeby go nie zlapało. Mamy leki więc podaje ale jest trudno. Płacze, marudzi itp. Z rana pękało mi serce jak płakał i też sie rozbeczałam. Nawet tżtowi łezki poleciały ![]() Matko jak ja nienawidze jak dzieci chorują. Zawsze mi ich szkoda okropnie... Rodzice mi pomagają, dzisiaj od 13 do 21 siedzieli, jutro też przyjdą. Tż do pracy na 14 wiec samej mi ciężko i fizycznie i psychicznie. Maluszek spi teraz to mam chwilke by do Was napisać. O własnie sie chyba budzi. Padam jakoś ze zmeczenia bo od 4 nie spie... |
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedny Alanek... zdrówka dla niego
|
|
#2906 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, jak mi Kinga zasnęła ok. 15:30 to tylko się wybudziła ok. 18:30 na karmienie i śpi dalej cały czas, niby informowała mnie pediatra, że dziecko może dużo spać po szczepionce, ale i tak się trochę martwię... Temperatury nie ma jak się ja dotknie to się porusza i śpi dalej nie "leje się" przez ręce to chyba nie muszę jakoś szczególnie się zamartwiać, nie?
![]() Dzięki wszystkim za życzonka z okazji naszych 3 miesięcy Co do płaczu "bez powodu" to rozmawiałam o tym z mama, że tak tu na forum było pisane, że dziecko nie płacze bez jakiegoś konkretnego dyskomfortu i moja mama mówi, że by podrzuciła każdemu kto tak sądzi mnie jak byłam niemowlakiem to by zmienił zdanie . Ja chyba coś byłam jak Lenka Agi_ton, albo jeszcze gorsza .---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
. Dużo zdrówka |
||
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko załapalo smoczek
Mam pytanie bo niewiem na jaki kolor pomalowac pokoj dzienny. Mam duzo zielonych dodatkow zasłony,dywan,ramki na zdjecia itd i kanape mam ciemno brązowa z dodatkami beżu i pufy w tym samym kolorze. Reszte mebli bede musiala kupic,ale mam pytanie co do tego co juz mam by pasowalo,jaki kolor. Mi sie podoba fiolet i gdzie niegdzie tapeta winylowa albo paski albo częsc sciany fotka w zalaczniku. Tylko pytanie czy cos takiego bedzie pasowac? czy moze szukac scian w innym kolorze moze zielenie,caffe latte i tapeta inna? pokoj raczej sredniej wielkosci,nie bedzie duzo mebli bo chce tylko taka mebloscianke pod plazme. Co sadzicie? doradzcie cos? a pokoj we fiolecie i z tapeta juz widzialam u ktorejs z Was na watku
|
|
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2909 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2910 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór
dziś nie miałam czasu na wizaż,kumpela u mnie była koło południa, potem kimnęłam się z Igusią a potem to już dzień tak zleciał że nawet nie wiem kiedy wieczór się zrobił ostatnio wam się żaliłam że Iga prawie wcale nie chce cycka, teraz to już w ogóle nie chcę..chyba przejdę już całkowicie na mm.. dokarmiamy się już od jakiegoś czasu bo nie daję rady ściągać tyle mleka.. chciałam karmić piersią chociaż do 6 msc ale nie wyrobię ![]() pociesza mnie fakt, że niedługo będę podawać obiadki ![]() Cytat:
super że z bioderkami ok ![]() Cytat:
moja Iga codziennie zasypia sama, odkładam ją a ona grzecznie zasypia przedwczoraj to już w ogóle akcje odwaliła, bo dałam jej mleczko, odbiło jej się, położyłam ją do łóżeczka i poszłam umyć butelkę przychodzę a ona śpi Cytat:
![]() i przyłączam się dziewczyny..mi też włosy lecą z głowy dziękujemy za życzenia z okazji skończonych 4 miesięcy
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2013-01-18 o 21:38 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

które pożerałam karmiąc piersią 

uda się zobaczysz ... troszkę potrwa ale mała będzie zasypiać i bawić się w łóżeczku ... cierpliwości 
Dopiero wczoraj wieczorem przyszedł opis zdjęcia rtg i okazało się, że Antoś ma zmiany zapalne na oskrzelach.
Ma paskudny kaszel w nocy i rano, a w dzień nie jest najgorzej, ale ze względu na wynikize zdjęcia jeszcze trochę poleżymy na oddziale. Jedynie pociesza mnie fakt, że mój okruszek wcale nie wygląda na chorego... chętnie się bawi, dużo się śmieje. Niestety chyba dostaje sterydy, bo puchnie w oczach. 

farby,panele. Chce kupic panele do zuego pokoju a do sypialni i pokoju dziecka wykladzine.Niewiem czy to dobry pomysl. I gdzie jest najtaniej?