Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-18, 23:07   #4861
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

co tu wogole taka cisza?ja skonczylam ten nieszczesny serial i czuje sie wolna hahaha karolajna bardzo ladna ta sukienka

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

wogole to chcialam wam powiedziec ze moje dziecko na babystrology ma noge i to faktycznie musiala byc pempowina..he fajne juz takie a nie sama kijankaspamuje bo Margosi nie ma a trzeba watek wykonczyc hahaha

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 23:19   #4862
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Nie chcę cię martwić, ale jakby lekarz nie pamiętał mnie po godzinie to by mnie to wcale nie cieszyło, wręcz przeciwnie. Moja lekarka ma pełno pacjentek, a jak leżałam u niej na oddziale to na dzień dobry bez patrzenia w kartę mówiła do mnie Pani Agnieszko, po imieniu. Bo kojarzy.
Też wydało mi się to dziwne. Wolałabym by lekarz prowadzący moją ciążę pamiętał co nie co o mnie. Nie wiem co jest z nim nie tak.
Jak tż na wizycie powiedział, że się martwi, bo on urodził się wcześniakiem i ważył około 1600 gram. A lekarz na to "Mówiliście mi już chyba na którejś wizycie? Nie? To może nie Wy".
A tak w ogóle razem byliśmy u niego pierwszy raz.
Ale w zasadzie to odpowiada na wszystkie pytania, wyjaśnia, tłumaczy. Wydaje się być ok.
Przynajmniej wiem, że nie zależy mu tylko na koszeniu kasy, nawet się o nią nie upomniał..

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Właśnie dziewczyny jaką wodę pijecie? Ja nie lubie nie gazowanej a muszę ją pić...wczoraj kupiłam żywiec Zdrój bleeee, najlepiej mi smakuje staropolanka bo jest lekko gazowana, co polecacie...kupiłam w biedronce sok pomarańczowy i na razie go piję
Dla mnie Żywiec Zdrój smakuje jak kranówa. Ja lubię niegazowaną wodę, ale piję mineralną, źródlana z reguły jest niesmaczna. Z niegazowanych - Cisowianka, Nałęczowianka, Dobrowianka. Nieraz lubię napić się Muszynianki (wysokozmineralizowana). Z lekko gazowanych najlepiej podchodziła mi Nałęczowianka i Cisowianka też niezła. Gazowanej wody nie lubię.

Zawsze piłam dużo wody, bo lubiłam. Średnio butelka 1,5l dziennie, a latem więcej. Teraz coś ciężej mi wchodzi, bo a to boli mnie brzuch, a to mam zgagę, a to ból gardła, a woda w butelce na ogół chłodna. I wolę napić się herbaty, choć nigdy jej nie piłam za wiele.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
I uwaga - mąż powiedział, że Asia, Paulina, Weronika są spoko
Ale najbardziej podoba mu się Asia.
Fajnie, będzie moją imienniczką
Jak byłam mała bardzo nie lubiłam jak ktoś mówił do mnie Joasia, Joaśka.
Imię dla mnie w ogóle wybrali moi bracia (jeden miał ponad rok, drugi ponad dwa latka). Tata wyczytywał imiona w kalendarzu, a oni tylko na to jedno krzyczeli "Acia, Acia" - no i już zostało

Cytat:
Napisane przez lilith795 Pokaż wiadomość
A ja zaczynam rozważać poważnie odejście od mojego TŻ. Szczerze mówiąc to decyzję juz podjęłam, muszę go tylko o tym poinformować. Sądziłam że w ciąży będę mogła zawsze na niego liczyć, ale się przeliczyłam. Widocznie pewne rzeczy nigdy się zmieniają a koledzy i imponowanie im jest ważniejsze od najbliższych.
Przykro mi Kochana. Wierzę jednak, że jak Twój mąż zobaczy co stracił to szybko się pozbiera, postara o Was i się zmieni. Jesteś bardzo odważna i silna. Mi chyba byłoby trudniej podjąć taką decyzję. Trzymaj się i dbaj o siebie
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 23:27   #4863
d0tkaaa
Zakorzenienie

co do gin to ja tez przez pierwsze 2/3razy mialam wrazenie ze mnie nie pamieta ale do momentu w ktorym nie przeczytal na laptopie o mnie cos tam ma napisane nie mam mu tego za zle bo wiem ze ma bardzo duzo pacjentek ale jezeli bylaby sytuacja ze po godzinie mnie nie skojarzyl to bym sie wkurzyla...sory za bledy-tel.

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 23:31   #4864
Asiunia1230
Raczkowanie

Tż padł akumulator w aucie pod firmą i musiałam pojechać do niego by podłączył się pod mój i odpalił samochód. Denerwuje mnie to, bo zimą często mu się wyładowuje.

Dzisiaj na obiad zrobiłam frytki, kawałki piersi z kurczaka w przyprawie gyros, z serem mozarella i sosem czosnkowym. Było pyszne.
Dodatkowo ubiłam kotlety na jutro.

Ale mnie dzisiaj zakuł prawy jajnik, myślałam, że może coś się tam niedobrego stało. Bolało jak nie wiem przez dłuższy czas

Troszkę jestem zła. Sale mamy zarezerwowaną na 5 październik. I jest problem z zespołem. To znaczy jak dla mnie nie ma problemu, bo ja znalazłam kilka zespołów, które przyjechałyby z innego miasta. A teściowa się uparła żeby był jakiś na miejscu, z tym, że sama nie może nic znaleźć. I się pyta czy jakby był na 26 październik to czy byśmy przełożyli, bo jeszcze wtedy jest sala wolna.
My nie chcemy przekładać, bo początek października to dla nas i tak już późny termin. Mianowicie zależy nam na pogodzie, a wiadomo, że im dalej tym gorsza pogoda.
Ja nie widzę problemu, 9 miesięcy to wbrew pozorom sporo czasu i myślę, że znajdziemy jakiś konkretny zespół. Co myślicie?
Stary 2013-01-18, 23:38   #4865
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

uff nadrobiłam... ale za wiele nie dam rady napisać..

wielorazówki -nie zastanawiałam się, ale na pewno kilka będę miała ...

Lilith: 3mam kciuki! jak coś jesteśmy z Tobą

Asiunia: polecam http://fabryka-usmiechu.pl/wp/ Rewelacja. My robiliśmy wesele w Łebie, a oniz Torunia... ciągle gdzieś jeżdzą, więc nie ma problemu. A na prawdę są świetni!

Perse: odpoczywaj))

nas jutro wizyta czeka... na 11 wiec zmykam spać...

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 00:18   #4866
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilith795 Pokaż wiadomość
A ja zaczynam rozważać poważnie odejście od mojego TŻ. Szczerze mówiąc to decyzję juz podjęłam, muszę go tylko o tym poinformować. Sądziłam że w ciąży będę mogła zawsze na niego liczyć, ale się przeliczyłam. Widocznie pewne rzeczy nigdy się zmieniają a koledzy i imponowanie im jest ważniejsze od najbliższych.
jestesmy z Tobą.. myśl o sobie i dziecku w tej chwili, a może Tż się ogarnie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
lilith795 i pamietaj ze jestesmy z Toba

wklejam Wam zdjecie mojego bandziora... tak sobie mysle i wyskoczyl mi moze z 7/8dni temu? wczesniej byl ale pod wieczor.. rano plaski... a teraz to nawet rano jest taki (fajnie ) Tz mowi ze tylek mi urusl i juz zaczynam sie robic "kwadratowa" ze bez tali haha ...

Zdjecia z dzis ... i dla porownania te co kiedys Wam wklejalam w 7 tyg..
ale duży brzucholklaski :

Cytat:
Powiedzcie mi czy wy tez takie senne jesteście i zmeczone. Pytam głownie te które są w podobny momencie jak ja 12/13 tydzień.
tak, ja też ! mój Tż uważa, że jestem leniwa, co może trochę prawdy w tym jest, ale jestem meeeega śpiąca non stop

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Nareszcie wróciłam z wizyty! Sporo się wyczekałam bo pani doktor pojechała do szpitala zrobić cesarkę, a ja już nie chciałam przekładać wizyty na inny dzień. Na szczęście czas szybko zleciał bo z koleżanką mogłam sobie pogadać.

Wizyta przebiegła dość szybko bo ginka chciała nadrobić ten czas kiedy jej nie było i przez to nie zmierzyła mi córci i nie wiem jak urosła Ale i tak jestem zadowolona bo obejrzała ją z wszystkich stron. Widziałam jak fika w brzuszku i to już mnie uspokoiło. I serduszko też widziałam i słyszałam. Ogólnie powiedziała, że wszystko jest w porządku i że mam ślicznego dzidziusia Znowu nie mogła się nadziwić jakie akrobacje ona robi Założyła sobie nogę na głowę I nawet mam takie zdjęcie I znów potwierdziła, że to dziewczynka (chyba już nic się w tej kwestii nie zmieni), a nawet nie pytałam nic o płeć Wizyta mimo że szybka (i bez mierzenia) to i tak udana. Najważniejsze, że wszystko jest w porządku z małą
Aha i zauważyłam, że teraz co wizyta tyję równo 900g.
A mała po tej wizycie to jakaś taka ruchliwsza się zrobiła bo ciągle ją czuję

A teraz specjalnie dla Wizażowych Ciotek noga założona na głowę i profil mojej Księżniczki
Piękna Dzidzia ! gratuluję akrobatka !
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 07:50   #4867
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Nareszcie wróciłam z wizyty! Sporo się wyczekałam bo pani doktor pojechała do szpitala zrobić cesarkę, a ja już nie chciałam przekładać wizyty na inny dzień. Na szczęście czas szybko zleciał bo z koleżanką mogłam sobie pogadać.

Wizyta przebiegła dość szybko bo ginka chciała nadrobić ten czas kiedy jej nie było i przez to nie zmierzyła mi córci i nie wiem jak urosła Ale i tak jestem zadowolona bo obejrzała ją z wszystkich stron. Widziałam jak fika w brzuszku i to już mnie uspokoiło. I serduszko też widziałam i słyszałam. Ogólnie powiedziała, że wszystko jest w porządku i że mam ślicznego dzidziusia Znowu nie mogła się nadziwić jakie akrobacje ona robi Założyła sobie nogę na głowę I nawet mam takie zdjęcie I znów potwierdziła, że to dziewczynka (chyba już nic się w tej kwestii nie zmieni), a nawet nie pytałam nic o płeć Wizyta mimo że szybka (i bez mierzenia) to i tak udana. Najważniejsze, że wszystko jest w porządku z małą
Aha i zauważyłam, że teraz co wizyta tyję równo 900g.
A mała po tej wizycie to jakaś taka ruchliwsza się zrobiła bo ciągle ją czuję

A teraz specjalnie dla Wizażowych Ciotek noga założona na głowę i profil mojej Księżniczki
O Boziu...jakie ma zgrabne nogi
Już jej osobiście zazdroszczę No i nos też ma całkiem udany
Nos to jedyny mój kompleks (nie pasuje mi do reszty twarzy) więc zwracam na to uwagę od małego

A w ogóle to za wytrwałość- później za wizytę i za Ten Mały, Ruchliwy Cud
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Ślicznotka
Super,że wszystko dobrze
Nie chce mi się was teraz nadrabiać więc napiszę tylko,że gratuluje wszystkim udanych wizyt
Zaraz idę się kąpać i poczytam was w telefonie w łóżeczku u TŻ siedzi kolega i przy whisky sobie graja na xboxie
Pochwalę się,że kupiłam dziś sukienkę na ślub w prawdzie nie ta, którą planowałam, bo jednak na żywo nie taka ładna.
http://www.happymum.pl/sklep3/d407,s...rla_dress.html na żywo jest śliczna
i mam teraz problem z dodatkami
Super sukienka I to najważniejsze, że urzekła Cię jak ja tylko zobaczyłaś
Cytat:

wogole to chcialam wam powiedziec ze moje dziecko na babystrology ma noge i to faktycznie musiala byc pempowina..he fajne juz takie a nie sama kijankaspamuje bo Margosi nie ma a trzeba watek wykonczyc hahaha
Nie wiem czemu mi nie wierzyłaś z tą pępowiną... przecież ja nigdy nie kłamię! Czasem tylko zmyślam

A co do wątku to szukałam nowego i lipa... za mało spamujesz

Cytat:
co do gin to ja tez przez pierwsze 2/3razy mialam wrazenie ze mnie nie pamieta ale do momentu w ktorym nie przeczytal na laptopie o mnie cos tam ma napisane nie mam mu tego za zle bo wiem ze ma bardzo duzo pacjentek ale jezeli bylaby sytuacja ze po godzinie mnie nie skojarzyl to bym sie wkurzyla...sory za bledy-tel.
Moja po 2-latach przerwy pamiętała moje nazwisko (a wcześniej byłam u niej tylko 3 razy)...
No ale musiałam ją uświadomić, że nazwisko zmieniłam i teraz ma roblem, bo jej znajoma ma podobne ale inne i ciągle mnie nazywa i w dokumentach pisze tamto nazwisko, a potem wszystko przepisuje bo jest perfekcjonistką i jej się nie podoba pokreślone

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Troszkę jestem zła. Sale mamy zarezerwowaną na 5 październik. I jest problem z zespołem. To znaczy jak dla mnie nie ma problemu, bo ja znalazłam kilka zespołów, które przyjechałyby z innego miasta. A teściowa się uparła żeby był jakiś na miejscu, z tym, że sama nie może nic znaleźć. I się pyta czy jakby był na 26 październik to czy byśmy przełożyli, bo jeszcze wtedy jest sala wolna.
My nie chcemy przekładać, bo początek października to dla nas i tak już późny termin. Mianowicie zależy nam na pogodzie, a wiadomo, że im dalej tym gorsza pogoda.
Ja nie widzę problemu, 9 miesięcy to wbrew pozorom sporo czasu i myślę, że znajdziemy jakiś konkretny zespół. Co myślicie?
9 miesięcy to całkiem sporo Ale właśnie najdłuższe terminy to są sala, fotograf/kamerzysta i zespół... Mój zespół półtora roku wcześniej juz miał pozajmowane terminy, akurat nasz miał wolny.... a fotograf którego chcieliśmy niestety był zajęty, ale jego syn się zaoferował i tym sposobem poszło

elaine-blath

Mały

Edytowane przez Margosia__
Czas edycji: 2013-01-19 o 07:52
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 08:10   #4868
shestiger
Rozeznanie

hey laseczki wczorajszy dzień był bardzo miły a i pogoniłam mojego z paleniem i teraz nie pali w naszym pokoju
wieczorem dopadły mnie mdłości i ogólnie żołądek protestował ale to pewnie dla tego że troszkę pomieszałam jedzonko :P
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 08:41   #4869
czarownica1
Zakorzenienie

Dobry, przyjmiecie jeszcze jedną ciężarówkę ?
Podczytuję Was od prawie początku, ale że ja z tych co by nie zapeszyć, to siedziałam cicho, ale czas najwyższy wypłynąć... w końcu w kupie raźniej

Krótko o mnie: 15t 3d, jestem już po najgorszych mdłościach, ale rur nie karmiłam, chlałam wodę z cytryną i może to dla tego ta wątpliwa przyjemność mnie ominęła? Tyle, że dzięki tej cytrynie rozwaliłam sobie mój i tak niedomagający żołądek i nasiliłam refluks... ehhh coś za coś
Jestem już po pierwszym genetycznym USG, wszystko w jak najlepszym porządku, ale... dla pewności i z racji mojego wieku mam jeszcze do zrobienia amnio
a termin mam na 15 lipca, u mnie z wyliczeniem wszystko się zgadza, bo byłam dość regularna i wiemy kiedy i gdzie nasze Dzięcię poczyniliśmy
no to co, przygarnienie mnięęę ?
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 08:50   #4870
mela1234
Zakorzenienie

Witaj
Z racji wieku tzn ile masz lat? To twoje pierwsze dziecko? Napisz coś o sobie.

U nas sypie śnieg. Auto całe zaśnieżone bo mężowi nie chciało się pod dach wstawić. Stoję w oknie i co widzę tylna szyba uchylona na 5 cm. Już widzę ile tam śniegu! Chyba go powieszę!

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-01-19 o 08:52
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 08:53   #4871
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dobry, przyjmiecie jeszcze jedną ciężarówkę ?
Podczytuję Was od prawie początku, ale że ja z tych co by nie zapeszyć, to siedziałam cicho, ale czas najwyższy wypłynąć... w końcu w kupie raźniej

Krótko o mnie: 15t 3d, jestem już po najgorszych mdłościach, ale rur nie karmiłam, chlałam wodę z cytryną i może to dla tego ta wątpliwa przyjemność mnie ominęła? Tyle, że dzięki tej cytrynie rozwaliłam sobie mój i tak niedomagający żołądek i nasiliłam refluks... ehhh coś za coś
Jestem już po pierwszym genetycznym USG, wszystko w jak najlepszym porządku, ale... dla pewności i z racji mojego wieku mam jeszcze do zrobienia amnio
a termin mam na 15 lipca, u mnie z wyliczeniem wszystko się zgadza, bo byłam dość regularna i wiemy kiedy i gdzie nasze Dzięcię poczyniliśmy
no to co, przygarnienie mnięęę ?
Pewnie, że tak... witaj
A jeśli to nie tajemnica to w jakim jesteś wieku, że aż amnio zalecają? Bo to już jest inwazyjne prawda? Ja bym się chyba nie zgodziła bez względu na wszystko Tym bardziej, ze reszta wyszła ok

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Witaj

U nas sypie śnieg. Auto całe zaśnieżone bo mężowi nie chciało się pod dach wstawić. Stoję w oknie i co widzę tylna szyba uchylona na 5 cm. Już widzę ile tam śniegu!
Eee... ja stanę w obronie męża co? Lepiej śnieg niż deszcz
Śniegu więcej da się wytrzepać

Mały
Stary 2013-01-19, 08:57   #4872
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj

U nas sypie śnieg. Auto całe zaśnieżone bo mężowi nie chciało się pod dach wstawić. Stoję w oknie i co widzę tylna szyba uchylona na 5 cm. Już widzę ile tam śniegu!
no 40-dziecha na karku, pierwsze Dziecię, w sumie bezproblemowo zaciążyłam, choć lekarz zaczął gadać o przebadaniu nas i pobudzeniu hormonalnym, na co ja powiedziałam nie i po 5 miesiącach starań w październiku zaciążyłam Więcej stresu z tych badań i leczenia by było, pewnie bym się zblokowała. Miałam czuja, że ze mną ok i się nie zgodziłam
Niby 70 % jest pewności po prenatalnym usg ze dziecko jest zdrowe, ale jak powiedział lekarz jest jeszcze 30 % które lepiej rozwiać. Waham się jeszcze, bo i strach czy badanie dobrze pójdzie itd.
Stary 2013-01-19, 09:02   #4873
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
no 40-dziecha na karku, pierwsze Dziecię, w sumie bezproblemowo zaciążyłam, choć lekarz zaczął gadać o przebadaniu nas i pobudzeniu hormonalnym, na co ja powiedziałam nie i po 5 miesiącach starań w październiku zaciążyłam Więcej stresu z tych badań i leczenia by było, pewnie bym się zblokowała. Miałam czuja, że ze mną ok i się nie zgodziłam
Niby 70 % jest pewności po prenatalnym usg ze dziecko jest zdrowe, ale jak powiedział lekarz jest jeszcze 30 % które lepiej rozwiać. Waham się jeszcze, bo i strach czy badanie dobrze pójdzie itd.
Oczywiście Twoja decyzja i zrobisz najlepiej dla Was
Ale Dzidzie Kochane i wyczekane, a amnio jednak niesie jakieś ryzyko ze sobą, trzeba by porównać czy to ryzyko jest mniejsze niż płynące z niego zalety... Tym bardziej, że prenatalne wyszły wzorowo

Mały
Stary 2013-01-19, 09:03   #4874
czarownica1
Zakorzenienie

Margosia, jak napisałam waham się. Mam jeszcze tydzień na przemyślenia, co będzie najwłaściwsze, jaką decyzję podjąć. Lekarz jest fachowcem, do swojego gina mam zaufanie i jeśli swoją córkę oddał w ręce tego fachowca to już coś znaczy. Jest jeszcze wynik badania, jak będzie ok to będę najszczęśliwszą mamą na świecie. Jeśli nie... kurcze nie nie będę pisać co będzie jeśli nie. Trzeba myśleć pozytywnie, nie zadręczać się nie dołować. Będzie dobrze
Stary 2013-01-19, 09:05   #4875
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Asiunia: polecam http://fabryka-usmiechu.pl/wp/ Rewelacja. My robiliśmy wesele w Łebie, a oniz Torunia... ciągle gdzieś jeżdzą, więc nie ma problemu. A na prawdę są świetni!
Oni nie grają muzyki na żywo? W sumie fajna sprawa, bo nikt by się nie nudził na weselu z wodzirejem. Ale u mnie chciałabym chyba żeby był zespół, który gra na żywo i ma pełny sprzęt i wokalistów (najlepiej męski, damski głos) - perkusja, saksofony, gitary (elektryczne, akustyczne), ewentualnie akordeon. Na ślubie chciałabym mieć oprawę muzyczną - skrzypce lub wiolonczela (albo oba na raz).

To jest przepiękne:
http://www.youtube.com/watch?v=mO6uR2rR-Pw wątpię, że znajdę kogoś z moich okolic kto da radę to zagrać.

Tutaj niesamowicie dziewczyna zagrała, ale nie wiem czy bym się zdecydowała na taki utwór, gdyż za bardzo kojarzy się z filmem:
http://www.youtube.com/watch?v=fqAHJPZU0vw

Jak słyszę skrzypce to mięknę utwór z gladiatora - http://www.youtube.com/watch?v=o5vhA...D07Dm03rocz_tk

Edytowane przez Asiunia1230
Czas edycji: 2013-01-19 o 09:24
Stary 2013-01-19, 09:07   #4876
czarownica1
Zakorzenienie

Ja już przyzwyczaiłam się do myśli, że nie będę mieć dzieci. Tak mi się w życiu ułożyło, że jak to się mówi: z byle kim nie chciałam, a ten właściwy pojawił się dopiero 2 lata temu a teraz pojawi się w lipcu ten drugi najwłaściwszy Mężczyzna w moim życiu (wszystko wskazuje że chłopczyka noszę)... zrobił mi się wysyp fajnych facetów
Stary 2013-01-19, 09:09   #4877
sarna405
Zadomowienie

Witam u mnie też bialutko i dalej sypie ja z okolic Wrocławia także chyba w całej Polsce sypie
już 3 dzień dokucz mi bul kręgosłupa
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 09:10   #4878
mela1234
Zakorzenienie

Fajnie napisałaś. To jest nadzieja dla moich koleżanek bo one narzekają, że 35 lat na karku i posucha. Choć jedna ma synka samotnie wychowuje go, ale chciała by się na jakimś dorosłym ramieniu wesprzeć.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 09:10   #4879
edytkaac
Rozeznanie

Dziewczyny jakiś czas temu któraś z was wkleiła link na allegro z takimi spodniami jeansowymi. Szukam i szukam i nie mogę znaleźć. Można by ten link wkleić jeszcze raz (prośba do tej mamuśki która to wklejała wtedy)?
Proszę, proszę, proszę...
Stary 2013-01-19, 09:15   #4880
czarownica1
Zakorzenienie

"Nigdy nie mów nigdy". Ja już postawiłam krzyżyk na facetów, nawet nieźle mi było samej a tu bach się pojawił, prawie pod nosem Go miałam, choć nigdy nie widziałam Czy to miłość od pierwszego wejrzenia? Mejbi
Czyli najlepiej odpuścić, wyluzować a wtedy wszystko przyjdzie szybciej niż się tego spodziewamy
Stary 2013-01-19, 09:21   #4881
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Margosia, jak napisałam waham się. Mam jeszcze tydzień na przemyślenia, co będzie najwłaściwsze, jaką decyzję podjąć. Lekarz jest fachowcem, do swojego gina mam zaufanie i jeśli swoją córkę oddał w ręce tego fachowca to już coś znaczy. Jest jeszcze wynik badania, jak będzie ok to będę najszczęśliwszą mamą na świecie. Jeśli nie... kurcze nie nie będę pisać co będzie jeśli nie. Trzeba myśleć pozytywnie, nie zadręczać się nie dołować. Będzie dobrze
Pewnie, zew będzie dobrze... I tak by było, a teraz z naszymi kciukami to będzie już po prostu wspaniale
Cytat:
Ja już przyzwyczaiłam się do myśli, że nie będę mieć dzieci. Tak mi się w życiu ułożyło, że jak to się mówi: z byle kim nie chciałam, a ten właściwy pojawił się dopiero 2 lata temu a teraz pojawi się w lipcu ten drugi najwłaściwszy Mężczyzna w moim życiu (wszystko wskazuje że chłopczyka noszę)... zrobił mi się wysyp fajnych facetów
O kolejny siurak... a miałyśmy mieć na wątku same laski a tu co

Mały
Stary 2013-01-19, 09:24   #4882
czarownica1
Zakorzenienie

No ja tu liczę na Wasze kciuki + trza Maluchy też zagonić do ich trzymania
ja też jak będzie trzeba 4 będę trzymać
Właściwie byłam nastawiona na chłopaka, jak już zaszłam to żartowałam że dziewczynka, ale jednak prawdopodobnie siusiol

Edytowane przez czarownica1
Czas edycji: 2013-01-19 o 09:26
Stary 2013-01-19, 09:29   #4883
sarna405
Zadomowienie

Dziewczyny strasznie jestem leniwa, też tak macie, i tylko bym spała już zapowiedziałam mężowi że w niedziele to nie wstaje szybciej niż 12 hehe jeść nie muszę stwierdziłam , czyli nie chce mi się gotować a on na to hahahaha w to ci akurat nie uwierzę ze ty nie będziesz jadła
Wczoraj było tak milutko położył mi się na brzusio i pyta słychać już coś

Dziś przyjdę po pracy do domu zrobię zapiekanki, ogarnę i będę leżała ...mąż pojechał na 12 h do pracy szkoda mi go trochę on to też się narobi
pragnie."
Stary 2013-01-19, 09:31   #4884
czarownica1
Zakorzenienie

Któraś pisała, że senna ciągle... przeszłam przez to mniej więcej od samego początku, dziwnie się czułam ciągle zmęczona, pokładałam się. Nawet ściana przypominała mi łóżko Teraz mniej aczkolwiek z racji ciągłych wahań ciśnienia na zewnątrz średnio 3-4 razy w tygodniu muszę zaliczyć drzemkę, albo chodzę marudna i okropna
Siusianie w nocy - raz rzadziej, raz częściej. Miałam jedną noc co mi nieźle dała w kość, a teraz tak 1-2 razy muszę wstać.

W przyszłym tygodniu idę do dietetyka. Nie mogę dużo przytyć (kręgosłup no i jak zaszłam ważyłam 84, się nie zdążyłam odchudzić ), no i chodzi tu o moje żywienie przy dolegliwościach żołądkowych bo wielu rzeczy jeść nie mogę i żeby mi potrzebne składniki nie uciekały. Jakby co podzielę się wrażeniami i wskazówkami

Edytowane przez czarownica1
Czas edycji: 2013-01-19 o 09:32
Stary 2013-01-19, 09:41   #4885
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakiś czas temu któraś z was wkleiła link na allegro z takimi spodniami jeansowymi. Szukam i szukam i nie mogę znaleźć. Można by ten link wkleić jeszcze raz (prośba do tej mamuśki która to wklejała wtedy)?
Proszę, proszę, proszę...
O takie chodziło http://moda.allegro.pl/rurki-jeans-c...916210249.html

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

http://moda.allegro.pl/spodnie-jeans...955507182.html
http://moda.allegro.pl/spodnie-rurki...947433929.html
pragnie."
Stary 2013-01-19, 09:41   #4886
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
No ja tu liczę na Wasze kciuki + trza Maluchy też zagonić do ich trzymania
ja też jak będzie trzeba 4 będę trzymać
Właściwie byłam nastawiona na chłopaka, jak już zaszłam to żartowałam że dziewczynka, ale jednak prawdopodobnie siusiol
Moje Dziecię zdecydowanie woli tego kciuka possać niż trzymać he he he... ale ono od poczęcia jest wredne I robi matce od początku na złość to co się dziwić
Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Dziewczyny strasznie jestem leniwa, też tak macie, i tylko bym spała już zapowiedziałam mężowi że w niedziele to nie wstaje szybciej niż 12 hehe jeść nie muszę stwierdziłam , czyli nie chce mi się gotować a on na to hahahaha w to ci akurat nie uwierzę ze ty nie będziesz jadła
Wczoraj było tak milutko położył mi się na brzusio i pyta słychać już coś

Dziś przyjdę po pracy do domu zrobię zapiekanki, ogarnę i będę leżała ...mąż pojechał na 12 h do pracy szkoda mi go trochę on to też się narobi
Ja jestem leniwa od urodzenia, a w ciąży staram się trochę mobilizować, żeby potem mieć ambicje co by Maluchem się zająć i nie oddać Babci na wychowanie do 18-stki
A na obiad idziemy do Teściowej to się najemy na cały weekend

Cytat:
Któraś pisała, że senna ciągle... przeszłam przez to mniej więcej od samego początku, dziwnie się czułam ciągle zmęczona, pokładałam się. Nawet ściana przypominała mi łóżko Teraz mniej aczkolwiek z racji ciągłych wahań ciśnienia na zewnątrz średnio 3-4 razy w tygodniu muszę zaliczyć drzemkę, albo chodzę marudna i okropna
Siusianie w nocy - raz rzadziej, raz częściej. Miałam jedną noc co mi nieźle dała w kość, a teraz tak 1-2 razy muszę wstać.

W przyszłym tygodniu idę do dietetyka. Nie mogę dużo przytyć (kręgosłup no i jak zaszłam ważyłam 84, się nie zdążyłam odchudzić ), no i chodzi tu o moje żywienie przy dolegliwościach żołądkowych bo wielu rzeczy jeść nie mogę i żeby mi potrzebne składniki nie uciekały. Jakby co podzielę się wrażeniami i wskazówkami
Czekamy na rady i ustalenia, nie jednej z nas mogą się przydać

Mały
Stary 2013-01-19, 09:44   #4887
czarownica1
Zakorzenienie

Lenistwo i ja mam we krwi, choć wszyscy we mnie widzą strasznie pracowitą osóbkę... grunt to wyrobić sobie opinię i nauczyć się stwarzać pozory
Stary 2013-01-19, 09:47   #4888
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Lenistwo i ja mam we krwi, choć wszyscy we mnie widzą strasznie pracowitą osóbkę... grunt to wyrobić sobie opinię i nauczyć się stwarzać pozory
Jak na studiach jeszcze mieszkałam z koleżanka to stwierdziła, że jestem najbardziej leniwym pedantem na świecie

Tylko spałam i śmieciłam, ale jak zaczynałam sprzątać to wszystko musiało być perfekcyjnie i nie mogłam skończyć do puki nie było w moim mniemaniu idealnie

Mały
Stary 2013-01-19, 09:49   #4889
sarna405
Zadomowienie

no ja właśnie też jestem leniwa...jak już mam natchnienie to bym sprzątała i wszystko robiła...a teraz to nic mi się nie chce. Ogólnie lubię spać a tu do pracy trzeba wstawać o 6 a mój maż wstaje o 3,30 jak na 1 zmiane jedzie to dopiero środek nocy

Byle do wiosny i już może będzie inaczej
pragnie."
Stary 2013-01-19, 09:51   #4890
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

hej
u nas tez sypie snieg
ja nadal chora, kaszel mam okropny, jak mam napad to prawie wymiotuje ;/ ktoras pisala o lekach zapisanych przez purmonologa, ja tez do niego chodze, ale boje sie ich brac, ale z drugiej strony pomoglyby mi bo to sa wlasnie na takie napady dusznosci i kaszlu... u niego wizyte dopiero mam 25 lutego ;/
Mozecie mnie uspokoic i pow ze w czasie przeziebienia dziecku nic nie grozi? schizuje od tego

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości