Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-18, 17:15   #4831
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
mi ostatnio siostra mojego brata powiedziała, że ten wózek ona miała i jest najlepszy, i że niby jest OD NARODZIN..
patrzcie :

!!!!

i jeszcze się ze mną kłóci, no masakra

O matko

Nigdy w życiu nie włożyłabym noworodka w taką spacerówkę. Rozumiem, że czasy ciężkie i trzeba oszczędzać, ale ... nie na zdrowiu.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 17:19   #4832
surka
Zakorzenienie

Nie mam siły nadrabiać, myślałąm, że mdłości i mam już za sobą, ale iestety nie Jeszcze do tego po pracy zaczęła boleć mnie głowa.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 17:32   #4833
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

No i różnica 14 czy 16 kg to e tym wypadku dość duża różnica
Nom fakt jest to różnica, ja całe lato nosilam rower ważący ok 16 kg i dałam radę, myślę że wózek mniej podręczny ale jakoś dac radę muszę, tylko trzeba będzie robić 2 kursy góra dół

Cytat:
Napisane przez Raptowna Pokaż wiadomość
spodobał mi sie x lander xq - tyle tylko ze koleżanka podpowiedziała, że ma jedna dużą wadę - kubełkowe siedzenie - tzn ze dzidzia nie będzie mogła spać na płasko w spacerówce. A zauważyłam, że dużo wózków ma takie siedzisko w wersji spacerowej.
Oglądałam x landery x-move i xq i one mają normalne rozkładane spqcerowki, nawet są filmiki instruktażowe na YouTube i można obejrzeć dokładnie.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
dzis bylam w hurtowni, za marysi znikopisem i oczywiscie, maz testowal foteliki a ja wozki. Wpadl mi w oko Episro vectr Propodobny jest do mojego navingtona cadeta ale ma wszystkie kola pompowane. I cena za 2w1 1140 zl na allegro.c.
Fajny ten wózek się wydaje, ale widziałam same żarowkowe kolory i nie wiem czy tylko na taki sklep akurat przy oglądaniu trafiłam, czy tylko takie produkują, bardziej podobają mi się naturalne i przygaszone kolory jakas czekolada lub granat czy coś

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
zrobiłam tą mrożonkę, dodałam jednak pierś z kurczaka ugotowałam ryż, i zrobiłam sos pieczarkowy na ryż i było dobre
Dzięki za podpowiedzi...
pycha obiad, ja wybrałam dzisiaj tradycyjnie bób, a mąż jak wróci z pracy to dostanie wczorajszą zupę bo dzisiaj mi się wyjątkowo nie chce gotować

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 17:34   #4834
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
ok, imiona dziewczęce, które mi się podobają: Ala, Dominika, Hania, Asia, Lena, Paulina, Weronika, Zuzia.

I uwaga - mąż powiedział, że Asia, Paulina, Weronika są spoko
Ale najbardziej podoba mu się Asia.
Ja jestem ze wsi i u mnie sporo naleciałości gwarowych. To tak w ramach wprowadzenia Moja mama chciała jednej z nas na imię właśnie JOanna. Na co nie zgodził się mój tata i powiedział "a JO piotr" I przepadło.

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dzieczyny dziś coś mnie posmyrało ok 3 cm pod pępkiem!! Tak jakby ktoś mnie piórkiem posmyrał...to chyba mój dzidus!!
Jak pięknie

Cytat:
Tż ma rozmowę w sprawie pracy- ciekawe co to dalej z tego wyniknie
Rozumiem, że chcecie, żeby praca wynikła, więc trzymam

Cytat:
Napisane przez lilith795 Pokaż wiadomość
A ja zaczynam rozważać poważnie odejście od mojego TŻ. Szczerze mówiąc to decyzję juz podjęłam, muszę go tylko o tym poinformować. Sądziłam że w ciąży będę mogła zawsze na niego liczyć, ale się przeliczyłam. Widocznie pewne rzeczy nigdy się zmieniają a koledzy i imponowanie im jest ważniejsze od najbliższych.
Bądź silna. Jeśli taką podjęłaś decyzję na spokojnie, to nie zmieniaj jej pod wpływem emocji. One niestety nie są dobrym doradcą. No i oczywiście jesteśmy z toba

Cytat:
Ja to znowu jestem nerwus i też się martwię o dzidzię...mój maż jest takim czyścioszkiem chodzi i marudzi ze nic nie ma swojego miejsca a mnie to drażni jest porządek i w ogóle a on marudzi ze tu papierek ze ksiażki dziecka maja swoje miejsce i mnie to wkurza. Chodzi i sprząta odkurza!!!!na jedno dobrze a na drugie jak sprzątałam codziennie mówił co ty sprzątasz teraz mam lenie i raz na tydzień...dokuczają sobie nawzajem mąż z synkiem a mnie szlak trafiai weż się tu nie stresuj.Albo wczoraj cała pralka prania o jeju wypiorę musze mieć natchnienie może jutro. Od 7 do 16 jestem w pracy przychodzę to już mi się nic nie chce gdzie jeszcze obiad a na dodatek w kazdą sobote też pracuje i tylko marna niedziela zostaje
Ja tam trochę zazdroszczę. Wiem, że w nadmiarze to może być wkurzające, ale mój TŻ np. w ogóle nie ma nawyku sprzątania Z resztą jego rodzinka też nie i za każdym razem jak tam jedziemy to zabieram ze sobą czystą pościel na zmianę A każda kąpiel w ich wannie jest dla mnie traumą Właściwie to nie jest kąpiel, bo w kucki tylko się szybko myję, żeby nie siadać...

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
ej a wogole ostatnio zeszla rozmowa z TZ na temat wozkow no i wymieniam mu to co wiem i wogole i mowie ze najlepsze kola pompowane a on do mnie " no a jak peknie kolo to co zrobisz?" a ja mialam mniej wiecej taka mine bo wsumie niewiedzialam co powiedziec.. to mowie ze sie kupi jedno na wymiane hahahaa.. no bo wsumie moze sa najlepsze ale faktycznie jak peknie to co?

wklejam Wam zdjecie mojego bandziora... tak sobie mysle i wyskoczyl mi moze z 7/8dni temu? wczesniej byl ale pod wieczor.. rano plaski... a teraz to nawet rano jest taki (fajnie ) Tz mowi ze tylek mi urusl i juz zaczynam sie robic "kwadratowa" ze bez tali haha ...

Zdjecia z dzis ... i dla porownania te co kiedys Wam wklejalam w 7 tyg..
Poczytałam TŻ te rozważania o pompowanych kołach i mieliśmy niezły ubaw Ale generalnie może się tak zdarzyć, że pęknie i trzeba będzie jakoś sobie radzić
A brzuszek śliczny

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Ja mam do pokonania z wózkiem 3 piętra więc nie lada zadanie, ale wszystkie wózki ważą podobnie ok. 14-16 kg z gondolą plus dziecko to wychodzi jakieś 20 kg, tak, że nie wyobrażam sobie go codziennie nosić. Mam zamiar stelaż zostawiać w samochodzie pod blokiem, a wnosic do domu tylko dziecko z gondolką. Jeśli będzie mi potrzebny w domu to wtedy będę musiała nosić na dwa razy osobno gondole, osobno stelaż. Ale za to jaka będę fit mama od tego dźwigania Tylko, żeby mi kręgosłup nie wysiadł
Oj dużo tych schodów cię czeka... Może plan z zostawianiem stelaża w samochodzie nie jest głupi. No a też masz męża do pomocy, więc nie zawsze będziesz z tym sama.

Cytat:
ja na 100% będę szukać wózka z płaską gondolą i nie wyobrażam sobie kłaść do fotelika samochodowego czy coś takiego.
mimo, że wiem, że one sa super wygodne dla dziecka, ale wiem, że kręgosłup jest ważniejszy i na płasko dziecko musi być na początku.
Fotelik samochodowy do samochodu. Takie jest moje zdanie. Mimo wszystko będę przekładać dziecko z fotelika do gondoli

Cytat:
Jest tyle opcji wózków że można się pogubić ale ja też kupuje z gondolą w ogóle wózki spacerowe już mi się tak bardzo nie podobają jak gondolki ;p
Też to ostatnio stwierdziłam. Spacerówki już tak ładnie nie wyglądają.

Cytat:
mi ostatnio siostra mojego brata powiedziała, że ten wózek ona miała i jest najlepszy, i że niby jest OD NARODZIN..
patrzcie :

!!!!

i jeszcze się ze mną kłóci, no masakra
No masakra! Nie daj się jej przekonać.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 17:41   #4835
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
No masakra! Nie daj się jej przekonać.
ja nawet nie próbuję, haha
moje dziecko, moje pieniądze, moje sprawa co kupuje prawda, hahaha))

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 18:06   #4836
surka
Zakorzenienie

Cytat:
\
wklejam Wam zdjecie mojego bandziora... tak sobie mysle i wyskoczyl mi moze z 7/8dni temu? wczesniej byl ale pod wieczor.. rano plaski... a teraz to nawet rano jest taki (fajnie ) Tz mowi ze tylek mi urusl i juz zaczynam sie robic "kwadratowa" ze bez tali haha ...

Fajny brzusio

Cytat:
Dziewczyny a co sądzicie o tych całych kolebkowych czy tam kubełkowych siedziskach???
Czy dziecko jak uśnie to jest mu tam wygodnie przy pochyleniu oparcia?
Dobrze, że wyjaśniłaś, bo ja nie miałam zielonego pojęcia o czym piszesz

domciatko ja też nie wyobrażam sobie, że by noworodek mógł jeździć w innym wózku niż z gondolką
Stary 2013-01-18, 18:30   #4837
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Tż ma rozmowę w sprawie pracy- ciekawe co to dalej z tego wyniknie
Trzymam kciuki i życzę powodzenia

Cytat:
A ja zaczynam rozważać poważnie odejście od mojego TŻ. Szczerze mówiąc to decyzję juz podjęłam, muszę go tylko o tym poinformować. Sądziłam że w ciąży będę mogła zawsze na niego liczyć, ale się przeliczyłam. Widocznie pewne rzeczy nigdy się zmieniają a koledzy i imponowanie im jest ważniejsze od najbliższych.
Smutne to co piszesz lecz jeśli jesteś pewna swojej decyzji to jej nie zmieniaj, ty i dzieciątko jesteście teraz najważniejsi i jeśli nie możesz liczyć na swojego męża w żadnej kwesti to lepiej odejść od niego i ułozyć sobie życie na nowo. Pamiętaj, że jesteśmy z tobą

Cytat:
Napisane przez Jenndza Pokaż wiadomość
Czesc Wam!
Wita przyszla mama, aktualnie koncowka 13 tygodnia ciazy. Postaram sie dolaczyc do dyskusji, bo wsrod znajomych zero ciezarowek i nikt nie planuje, wiec troche mi smutno zanudzac im opowiesciami o ciazy przez kolejne niemal pol roku, a potem kolejne multum czasu o dziecku.
Co ciezarowy to jednak ciezarowy.

Ps. Jesli sa jakies mamy w okolicach lat 20-25 z Trojmiasta i sa chetne na plotki i polowanie na ciuchy to piszcie na PW, razem razniej
Witamy
Cytat:

Ładny brzusio widać już co nieco

Co do wody to ja piję tylko i wyłącznie niegazowaną taka mi lepiej smakuje i nie mam dodatkowych wzdęć, a jeśli chodzi o marki to pijam nałęczowiankę, cisowiankę oraz biedronkową polaris

Neni będziemy tęsknić i czekamy na twój powrót

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 19:10   #4838
surka
Zakorzenienie

katarzynkajg ja też jestem z moim tż od 2003 r.
Stary 2013-01-18, 19:29   #4839
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ooo

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-01-18, 19:40   #4840
surka
Zakorzenienie

Ja się żegnam

Moja pora do mycia i spania nieuchronnie się zbliża
Stary 2013-01-18, 19:44   #4841
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Ja prawie też, bo od listopada 2002 więc prawie 2003. Bo w sumie na początku mało się spotykaliśmy
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 19:45   #4842
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Ja się żegnam

Widze że nie tylko ja chodzę teraz wcześnie spać , to tez jest moja pora zwykle ale pomimo że dziś spałam bardzo źle obudziłam się o 2 w nocy i nie spałam do 5 a wstałam o 7 to mam jeszcze sporo energii

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-01-18, 19:47   #4843
mela1234
Zakorzenienie

Powiedzcie mi czy wy tez takie senne jesteście i zmeczone. Pytam głownie te które są w podobny momencie jak ja 12/13 tydzień.
Stary 2013-01-18, 19:52   #4844
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy wy tez takie senne jesteście i zmeczone. Pytam głownie te które są w podobny momencie jak ja 12/13 tydzień.
Ja miałam tak przez pierwsze 3 miesiące chodziłam nietomna , pomimo że chodziłam bardzo wcześnie spać to i tak po południu musiałm uciąć drzemkę, teraz jest ciut lepiej bo nie śpię w południe staram się trzymać tak do godz 20-21

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-01-18, 20:04   #4845
iwona335
Zakorzenienie

Ja również od o 12 t.c spałam praktycznie non stop, najpierw myślałam że to przez chore zatoki jednak zatoki przeszły a ja spałam nadal
Teraz moze w ciągu dnia śpie mniej ale wiecej leże i nic nie robie.

Przed ciążą w ciągu dnia moja głowa nie kładła się na poduszke never!
Teraz zaczelam 16 t.c i czuje sie juz inaczej, nic mi praktycznie nie przeszkadza
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 20:20   #4846
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś znowu zjadałam śledzia...ale mi coś nie dobrze więcej nie jem
Paraduję dziś bez stanika, tak mnie piersi bolą ze masakra
Mąż wczoraj mi wymasował trochę ulżyło, było tak cudownie aż zasypiałam
ja w domu zawsze chodzę bez, zamówiłam sobie na allegro jakiś elastyczny bo mnie tak bolą piersi

Cytat:
Bardzo fajny pomysł, jak tylko posiada się maszynę do szycia i trochę sprytu.. Ja poczułam na własnej kieszeni jak drogie są ubrania ciążowe, kiedy się okazało że w normalnych spodniach przestałam się dopinać. Nawet na wyprzedaży jest drogo, wybór mały i trudno cokolwiek na siebie dopasować. Więc zazdroszczę siostry i mam nadzieję że pochwalisz się rezultatami
krawcowa na przeciw mego bloku mówiła, że bierze za takie coś 20zł.
A i widziałam na necie jeszcze, że dziewczyna ręcznie sobie zrobiła i pas z koszulki bawełnianej

Cytat:
Też jestem w 16t2dn. a usg miałam robione 2 razy dopiero. Ale cóż chodzę do lekarza z NFZtu i takie są uroki choć ja na swojego nie narzekam. Jest na prawdę dobrym lekarzem tylko dlatego nie zdecydowałam się na prywatne wizyty ponieważ on nawet ich nie udziela. Nie ma szans żeby pamiętał wszystkie pacjentki ale skrupulatnie wszystko notuje w karcie.
Ja chodzę na NFZ miałam już 3 wizyty i 3 USG.

Cytat:
Wiem, że odejście od męża w ciąży to poważna decyzja, ale chyba właśnie ze względu na ciążę jestem gotowa ja podjąć. Prawda jest taka, że oboje chcieliśmy dziecka, ale jak już okazało się że jestem w ciąży to zaczęły się ciągłe wyrzuty i pretensje o to, że pewne rzeczy są inaczej niż wcześniej, nie rozumiał moim lęków o bezpieczeństwo dziecka, chciał, żeby wszystko kręciło się wokół niego i jego potrzeb, aż w końcu dostałąm plamienia i wtedy go to chyba trochę ruszyło i dało mu do myślenia. Już wtedy bojąc się o dziecko rozwijające się pod ciągłym stresem mamy chciałam się spakować i zniknąć, ale jakoś się dogadaliśmy i zaczęło się układać. A Ostatnie trzy dni byłam u rodziców bo w związku z obroną mam teraz sparwa do załatwienia trochę i mój kochany mąż wiedząc że mam ze sobą mnóstwo tobołów, torbę z ciuchami, wielkie cięzkie książki, laptopa uznał, że zaszaleje z kumplami bo któryś w pracy postawił flaszkę. No i niestety nie byał w stanie po mnie nawet wyjechać a z najblizszego przystanku do domu mam do przejścia 3km. Dobrze że jeszcze w pobliżu jest teściowa bo nie dałabym rady. I jeszcze słuchanie tych jego głupich tłumaczeń.... Jestem dziewczyną z miasta i jak kiedyś miałam wątpliwości jak to będzie w ciąży i z dzieckiem to zawsze mnie zapewniał że przecież jest odpowiedzialny. No i coż, zawiodłąm się nie pierwszy raz a że w grę wchodzi troska o dziecko to wolę sobie dalszych stresów przez męża zaoszczędzić. Mam teraz zbyt wiele innych powodów do stresu więc tam gdzie mogę sobie go zaoszczędzić warto to zrobić.
jesteśmy z Tobą

Cytat:
Czesc Wam!
Wita przyszla mama, aktualnie koncowka 13 tygodnia ciazy. Postaram sie dolaczyc do dyskusji, bo wsrod znajomych zero ciezarowek i nikt nie planuje, wiec troche mi smutno zanudzac im opowiesciami o ciazy przez kolejne niemal pol roku, a potem kolejne multum czasu o dziecku.
Witam

Cytat:
Jak wróciłam z pracy to się walnęłam się na 2 godziny, aż mnie mąż zaczął budzić, że wystarczy spania. Także odpowiedź brzmi TAK

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 20:38   #4847
mela1234
Zakorzenienie

No ale ja jestem na L4. Może też z nicnierobienia tak śpię.
Stary 2013-01-18, 20:42   #4848
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o wodę to ja zwykle kupuję Muszyniankę lub Piwniczankę niegazowane ale jednak czuje sie w nich bąbelki. Osobiście polecam.
Polecam Zywiec Zdrój n/g
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Dzieczyny dziś coś mnie posmyrało ok 3 cm pod pępkiem!! Tak jakby ktoś mnie piórkiem posmyrał...to chyba mój dzidus!!
Aaaaale fajnieee

Cytat:
Wiem, że odejście od męża w ciąży to poważna decyzja, ale chyba właśnie ze względu na ciążę jestem gotowa ja podjąć. Prawda jest taka, że oboje chcieliśmy dziecka, ale jak już okazało się że jestem w ciąży to zaczęły się ciągłe wyrzuty i pretensje o to, że pewne rzeczy są inaczej niż wcześniej, nie rozumiał moim lęków o bezpieczeństwo dziecka, chciał, żeby wszystko kręciło się wokół niego i jego potrzeb, aż w końcu dostałąm plamienia i wtedy go to chyba trochę ruszyło i dało mu do myślenia. Już wtedy bojąc się o dziecko rozwijające się pod ciągłym stresem mamy chciałam się spakować i zniknąć, ale jakoś się dogadaliśmy i zaczęło się układać. A Ostatnie trzy dni byłam u rodziców bo w związku z obroną mam teraz sparwa do załatwienia trochę i mój kochany mąż wiedząc że mam ze sobą mnóstwo tobołów, torbę z ciuchami, wielkie cięzkie książki, laptopa uznał, że zaszaleje z kumplami bo któryś w pracy postawił flaszkę. No i niestety nie byał w stanie po mnie nawet wyjechać a z najblizszego przystanku do domu mam do przejścia 3km. Dobrze że jeszcze w pobliżu jest teściowa bo nie dałabym rady. I jeszcze słuchanie tych jego głupich tłumaczeń.... Jestem dziewczyną z miasta i jak kiedyś miałam wątpliwości jak to będzie w ciąży i z dzieckiem to zawsze mnie zapewniał że przecież jest odpowiedzialny. No i coż, zawiodłąm się nie pierwszy raz a że w grę wchodzi troska o dziecko to wolę sobie dalszych stresów przez męża zaoszczędzić. Mam teraz zbyt wiele innych powodów do stresu więc tam gdzie mogę sobie go zaoszczędzić warto to zrobić.
Trzymam zeby sie wszystko ułozyło
Cytat:
Czesc Wam!

Ps. Jesli sa jakies mamy w okolicach lat 20-25 z Trojmiasta i sa chetne na plotki i polowanie na ciuchy to piszcie na PW, razem razniej
Heej

Cytat:
"lubie Cie bo jestes corka wulkanizatora " hahahahaha ale mi sie glupia piosenka nasunela -czinkłaczento slyszalyscie? hahaha
No i co trzeba zmieniac opony na letnie i zimowe ?

haha dzieki jestem dumna z mojego domka dla bobasa ha
Słyszałam A mnie sie przypomniała piosenka o Ładzie-tez b.głupiaaa
Cytat:

Nie mam siły nadrabiać, myślałąm, że mdłości i mam już za sobą, ale iestety nie Jeszcze do tego po pracy zaczęła boleć mnie głowa.
Ja mam dalej z rana mdłości ale takie... ,,lajtowe"

Cytat:
Ja się żegnam

Ja sie boje klasc bo mam problemy ze snem
Stary 2013-01-18, 20:53   #4849
iwona335
Zakorzenienie

Rockyyy wiesz co jestes tylko jeden dzień do przodu z ciążą ode mnie, a Ty masz termin porodu na 10 lipca a ja na 4
o co chodzi?

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-01-18 o 20:55
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 20:53   #4850
sarna405
Zadomowienie

U MNIE SIĘ SKOŃCZYŁ 8 TYDZIEŃ I JESTEM ŚPIĄCA I LENIWA...ALE I ZMECZENIE PRACĄ
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 20:55   #4851
fiazo
Zakorzenienie

nie posiedzę dziś z wami, jutro egzamin, muszę się trochę pouczyć. Odezwę się wieczorem i dam znać jak mi poszło.

Aaa byłam dziś u teściowej i widzę progres w stosunku do mnie. Już powiedziała, że będzie ubrana kupować i chciała się babci pochwalić to ją powstrzymałam-chcemy sami powiedzieć.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 21:06   #4852
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Rockyyy wiesz co jestes tylko jeden dzień do przodu z ciążą ode mnie, a Ty masz termin porodu na 10 lipca a ja na 4
o co chodzi?
Wg Om mam termin na 3 lipca w wg usg na 10.Poprostu podałam ten wg usg
W sumie..zaraz szkrobne do Domciątka i bede miec dwa terminy

Edytowane przez Rockyyy
Czas edycji: 2013-01-18 o 21:09
Rockyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 21:07   #4853
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Ja dziś skończyłam 12 tydzień i ziewam cały czas... coś w tym jest. Tak sobie myślę, że może przez łożysko, które teraz jest już aktywne, więc zabiera nam trochę krwi przez co mniej nam dopływa do mózgu? Oczywiście mój wywód nie jest udokumentowany i potwierdzony medyczną wiedzą, to tylko mój wywód

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 21:10   #4854
mela1234
Zakorzenienie

No ale tak w nocy to spać nie mogę.
Stary 2013-01-18, 21:11   #4855
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
np. takie http://images7.fotosik.pl/213/8beefbb155b3faee.jpg

ja sama bym się chyba nie zdecydowała ale są różne opinie niektóre mamy sobie chwalą
o jaaaaaaaaa, wlasnie to mi sie nie podoba. Tym bradziej ze dla takiego maluch do roczku jeszcze jak cie moge, mozna go tam zmiescic, ale juz moja Marysie!!!!! chyba musialabym ja tam wcisnac nago.

Cytat:
Fajny ten wózek się wydaje, ale widziałam same żarowkowe kolory i nie wiem czy tylko na taki sklep akurat przy oglądaniu trafiłam, czy tylko takie produkują, bardziej podobają mi się naturalne i przygaszone kolory jakas czekolada lub granat czy coś
zaraz ci wstawie link, ja widzilam czarno czerwony http://allegro.pl/vector-pro-espiro-...926481181.html a co do takich kolorow jak piszesz, w tych modelach nie ma

Marysia usypia, do tesciowej przyjechal brat z zona, zjechalo sie jeszcze pare osob z rodziny, wiec sobie posiedzielismy. TZ pojechal na noc w trase, wiec slomiana wdowa jestem. A najadlam sie swojskiej kielbasy, jakbym w zyciu jej nie widziala. Malo tego wspomnialam tesciowej, ze mi sie chce frytek i mi usmazyla

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 21:12   #4856
malinka0525
Zadomowienie

Witajcie!
Nareszcie wróciłam z wizyty! Sporo się wyczekałam bo pani doktor pojechała do szpitala zrobić cesarkę, a ja już nie chciałam przekładać wizyty na inny dzień. Na szczęście czas szybko zleciał bo z koleżanką mogłam sobie pogadać.

Wizyta przebiegła dość szybko bo ginka chciała nadrobić ten czas kiedy jej nie było i przez to nie zmierzyła mi córci i nie wiem jak urosła Ale i tak jestem zadowolona bo obejrzała ją z wszystkich stron. Widziałam jak fika w brzuszku i to już mnie uspokoiło. I serduszko też widziałam i słyszałam. Ogólnie powiedziała, że wszystko jest w porządku i że mam ślicznego dzidziusia Znowu nie mogła się nadziwić jakie akrobacje ona robi Założyła sobie nogę na głowę I nawet mam takie zdjęcie I znów potwierdziła, że to dziewczynka (chyba już nic się w tej kwestii nie zmieni), a nawet nie pytałam nic o płeć Wizyta mimo że szybka (i bez mierzenia) to i tak udana. Najważniejsze, że wszystko jest w porządku z małą
Aha i zauważyłam, że teraz co wizyta tyję równo 900g.
A mała po tej wizycie to jakaś taka ruchliwsza się zrobiła bo ciągle ją czuję

A teraz specjalnie dla Wizażowych Ciotek noga założona na głowę i profil mojej Księżniczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1070985_800x600.jpg (29,5 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1070986_800x600.jpg (34,0 KB, 58 załadowań)

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 21:16   #4857
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
No ale tak w nocy to spać nie mogę.
Ja tez
Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Nareszcie wróciłam z wizyty! Sporo się wyczekałam bo pani doktor pojechała do szpitala zrobić cesarkę, a ja już nie chciałam przekładać wizyty na inny dzień. Na szczęście czas szybko zleciał bo z koleżanką mogłam sobie pogadać.

Wizyta przebiegła dość szybko bo ginka chciała nadrobić ten czas kiedy jej nie było i przez to nie zmierzyła mi córci i nie wiem jak urosła Ale i tak jestem zadowolona bo obejrzała ją z wszystkich stron. Widziałam jak fika w brzuszku i to już mnie uspokoiło. I serduszko też widziałam i słyszałam. Ogólnie powiedziała, że wszystko jest w porządku i że mam ślicznego dzidziusia Znowu nie mogła się nadziwić jakie akrobacje ona robi Założyła sobie nogę na głowę I nawet mam takie zdjęcie I znów potwierdziła, że to dziewczynka (chyba już nic się w tej kwestii nie zmieni), a nawet nie pytałam nic o płeć Wizyta mimo że szybka (i bez mierzenia) to i tak udana. Najważniejsze, że wszystko jest w porządku z małą

A teraz specjalnie dla Wizażowych Ciotek noga założona na głowę i profil mojej Księżniczki
Ciotka Rockyy sle buziaki dla wyczynoweja akrobatki
Stary 2013-01-18, 21:25   #4858
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Witajcie!

no no no jaka akrobatka i jaki ma piekny profil - jak ladnie widac nosek i jaki ma fajniutki

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 22:02   #4859
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie!

Super

Uciekam się kurować do łóżeczka. Dobranoc
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 22:36   #4860
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie!

Ślicznotka
Super,że wszystko dobrze
Nie chce mi się was teraz nadrabiać więc napiszę tylko,że gratuluje wszystkim udanych wizyt
Zaraz idę się kąpać i poczytam was w telefonie w łóżeczku u TŻ siedzi kolega i przy whisky sobie graja na xboxie
Pochwalę się,że kupiłam dziś sukienkę na ślub w prawdzie nie ta, którą planowałam, bo jednak na żywo nie taka ładna.
http://www.happymum.pl/sklep3/d407,s...rla_dress.html na żywo jest śliczna
i mam teraz problem z dodatkami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości