Aparaty ortodontyczne cz.XIII - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-17, 20:18   #1831
Kusum
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII

Cytat:
Napisane przez Krzywka14 Pokaż wiadomość
Heh na ostatniej wizycie 3 stycznia miałam jeszcze zjechane wszystkie zęby i było ładnie. Póki co nie wiem co na to ona. W przyszłą sobotę mam studniówkę i już 2 miesiące temu obiecała mi, że przed studniówką mi go ściągnie.
Oj tak szybko poszło. Myślałam, że będę go nosić do maja jeszcze albo nawet do lipca (tak na początku było mówione), a tu takie zaskoczenie
Super
Ja tez mam lekki przodozgryz. Napiszesz cos wiecej o leczeniu? I fotki chetnie zobaczymy po zdjeciu druciaka
Stary 2013-01-18, 11:16   #1832
miranda122
Zakorzenienie

W środę miałam wizytę. Jednak nie zdjęła mi łuku podniebnego, jeszcze miesiąc rozsuwania zębów i później wpychanie. Ortodontka powiedziała że już widać bardzo ładne efekty Ząb tak się rozsunął, że nie trzeba było wyrywać
Gumeczki wzięłam takie stalowe niebieskie
Może później pokażę

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 17:02   #1833
kwiatek101
Zadomowienie

hej, założyłam przedwczoraj dolny łuk. Nie było to w ogóle przyjemne
Niestety, ale na dole mam aż 4 pierścienie!!! Nie wiem czemu, byłam tak zadowolona, że w końcu wizyta się skończyła, że zapomniałam zapytać. Wkładanie pierścieni było okropne. Na górze mam rurki, więc nie wiedziałam co to znaczy miec pierścienie i to aż 4

Dostałam też pierwsze wyciągi, ale nie wiem w sumie po co, za mało czasu miała orto, nie wytłumaczyła mi do końca
To są wyciągi : Dentaurum Medium pull, 1.3N , średnica 4.8mm. Są narysowane dwa konie z jakimś wozem.
Nie wiem co mam zrobić, bo na pewno mi będzie ich brakować, wydaje mi się, że jest ich za mało i nie wiem gdzie dokupic? Nigdzie w internecie nie ma, wpisuję hasło na wszelkie sposoby i nic.
kwiatek101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 20:13   #1834
anakazar
Zakorzenienie

ufff udało mi się otworzyć buzię na tyle,żeby założyli mi separację.Z jednej strony nie było problemu,a z drugiej masakra,znowu mi dwie asystentki zakładały

no nic oby wytrzymać z tym cholerstwem do poniedziałku i niech tylko spróbują mi się pierścienie nie zmieścić

a od wczoraj jedynki mnie tak masakrycznie bolą,że zrobienie gryza w miękką bułkę sprawia taki ból,że wysiadam

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 20:22   #1835
malaosmiornica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kwiatek101 Pokaż wiadomość
Niestety, ale na dole mam aż 4 pierścienie!!! Nie wiem czemu, byłam tak zadowolona, że w końcu wizyta się skończyła, że zapomniałam zapytać. Wkładanie pierścieni było okropne. Na górze mam rurki, więc nie wiedziałam co to znaczy miec pierścienie i to aż 4
Ja też nie wiedziałam co to znaczy mieć pierścienie..w porównaniu do aparatu górnego ten dolny to jakaś wielka katorga z tymi pierścieniami, u mnie tylko 2 ale okropnie mi obcierają język. Czy Wy też macie takie dziwne wypustki od strony języka na pierścieniach? po co to jest?
malaosmiornica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 20:23   #1836
Aria93
Zakorzenienie

Cytat:

Dostałam też pierwsze wyciągi, ale nie wiem w sumie po co, za mało czasu miała orto, nie wytłumaczyła mi do końca
To są wyciągi : Dentaurum Medium pull, 1.3N , średnica 4.8mm. Są narysowane dwa konie z jakimś wozem.
Nie wiem co mam zrobić, bo na pewno mi będzie ich brakować, wydaje mi się, że jest ich za mało i nie wiem gdzie dokupic? Nigdzie w internecie nie ma, wpisuję hasło na wszelkie sposoby i nic.
Jak to za mało? Ile ich dostałaś i jak masz je zakładać?
Zadzwoń do swojej ortodontki i lepiej spytaj jeśli nie jesteś pewna, żebyś sobie nie zrobiła więcej szkody niż pożytku . Sądzę, że jak skończa Ci się wyciągi, to orto powinna Ci dać za darmo kolejną paczkę, przynajmniej moja tak robi .
Aria93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 20:30   #1837
kwiatek101
Zadomowienie

Mam je zakładać na cały dzień i noc, ale muszę na noc zmieniać oraz po każdym posiłku też. Więc 2 wyciągi na "jeden raz" i ok. 3-4 par na dobę, czyli 6-8szt *30dni = 180 lub 240szt. Nie ma tyle w opakowaniu... a mam do orto dość daleko, muszę jechac samochodem, nie będę miała czasu teraz sesja i w ogóle... na allegro nie ma :/
Stary 2013-01-18, 20:33   #1838
Aria93
Zakorzenienie

Oj, jak po każdym posiłku musisz zmieniać to rzeczywiście bardzo niewydajne .
Stary 2013-01-18, 20:52   #1839
olaaaa199111
Zakorzenienie

Witam,
czy mogłabym prosić o polecenie sprawdzonego i dobrego ortodonty z województw opolskie oraz śląskie?
Stary 2013-01-18, 20:54   #1840
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaosmiornica Pokaż wiadomość
Ja też nie wiedziałam co to znaczy mieć pierścienie..w porównaniu do aparatu górnego ten dolny to jakaś wielka katorga z tymi pierścieniami, u mnie tylko 2 ale okropnie mi obcierają język. Czy Wy też macie takie dziwne wypustki od strony języka na pierścieniach? po co to jest?
mam
obcierało mi to język przez kilka pierwszych dni,pózniej minęło i w ogóle tego nie czuję.

nie mam pojęcia po co to jest

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2013-01-18, 21:32   #1841
malaosmiornica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
mam
obcierało mi to język przez kilka pierwszych dni,pózniej minęło i w ogóle tego nie czuję.

nie mam pojęcia po co to jest
Ufff to dobrze, bo bardzo mi to przeszkadza i nie mogę się przyzwyczaić już się bałam że to jakieś niespotykane, bo nie czytałam żeby ktoś się na to skarżył dzisiaj 4 dzień z dołem , ciekawe kiedy przestanie mnie denerwować :P
malaosmiornica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 21:42   #1842
Briefe
Raczkowanie

Dziś na wizycie dowiedziałam się, że muszę wyrwać obie dolne ósemki. Boję się. Bo jedna to w ogóle jest problematyczna, rośnie na ukos i tak jakby chciała podważyć siódemkę, przez co spycha mi i tak już krzywe zęby. Wyrywać obie na raz czy zrobić odstęp? Orto poleciła mi dentystkę, która to zrobi, powiedziała, że mogę nawet dwie za jednym razem.. ale mam wątpliwości jak czytam wasze odczucia po wyrywaniu.
Briefe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 21:49   #1843
hellyeah0
Zadomowienie

Cytat:
Mam je zakładać na cały dzień i noc, ale muszę na noc zmieniać oraz po każdym posiłku też. Więc 2 wyciągi na "jeden raz" i ok. 3-4 par na dobę, czyli 6-8szt *30dni = 180 lub 240szt. Nie ma tyle w opakowaniu... a mam do orto dość daleko, muszę jechac samochodem, nie będę miała czasu teraz sesja i w ogóle... na allegro nie ma :/
Uaaa, ja mam jedną parę na dobę. Też wydaje mi się, że po całym dniu ich siła jest mniejsza, ale polecono mi zmieniać je co dobę, więc tak robię.
Dziwne, że zalecono Ci je tak często zmieniać.
Cytat:
Napisane przez Briefe Pokaż wiadomość
Dziś na wizycie dowiedziałam się, że muszę wyrwać obie dolne ósemki. Boję się. Bo jedna to w ogóle jest problematyczna, rośnie na ukos i tak jakby chciała podważyć siódemkę, przez co spycha mi i tak już krzywe zęby. Wyrywać obie na raz czy zrobić odstęp? Orto poleciła mi dentystkę, która to zrobi, powiedziała, że mogę nawet dwie za jednym razem.. ale mam wątpliwości jak czytam wasze odczucia po wyrywaniu.
Ja wyrywałam na raz górną ósemkę i dolną siódemkę po tej samej stronie i nie było źle. Wyszłam z założenia, że jak puchnąć, to raz a dobrze, ale w rezultacie nie spuchłam wcale. Jestem 8 dni po ekstrakcji i rany bardzo ładnie, bezboleśnie się goją. Wystarczy znaleźć dobrego chirurga i można lecieć z dwoma zebami na raz, a potem bardzo przestrzegać zaleceń dot. higieny i diety po ekstrakcji.

A jutro mam pierwszą wizytę kontrolną od czasu założenia aparatu (po 10 tygodniach), ciekawe co mnie czeka ;- )
hellyeah0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 21:51   #1844
Aria93
Zakorzenienie

Ja też jestem przerażona tym wyrywaniem ósemek. Z jednej strony fajnie by było mieć raz i z głowy, a z drugiej wydaje mi się, że wyrywanie naraz dwóch osemek, które są po dwóch różnych stronach szczęki, to po prostu za dużo. Chodzi mi m.in. o jedzenie - należy uważać na miejsce, z którego był wyrwany ząb, a więc w przypadku wyrwania lewej i prawej ósemki, będzie to kłopotliwe...

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Hellyeah, a skąd jesteś? Może Wrocław ?
Stary 2013-01-18, 21:59   #1845
hellyeah0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aria93 Pokaż wiadomość
Ja też jestem przerażona tym wyrywaniem ósemek. Z jednej strony fajnie by było mieć raz i z głowy, a z drugiej wydaje mi się, że wyrywanie naraz dwóch osemek, które są po dwóch różnych stronach szczęki, to po prostu za dużo. Chodzi mi m.in. o jedzenie - należy uważać na miejsce, z którego był wyrwany ząb, a więc w przypadku wyrwania lewej i prawej ósemki, będzie to kłopotliwe...

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Nie, Górny Śląsk :- )
Na wyrywanie po przeciwnych stronach zębów nie zdecydowałabym się, bo jedzenie jest naprawdę utrudnione Ale po jednej stronie nie ma problemu, lewa strona się goi, a wszystko szamam prawą stroną ;- ) Mnie jeszcze czeka niewyrżnięta ósemka do wyrwania, tzn nie do końca niewyrżnięta, bo jak się okazało, zaczął wychodzić korzeń, ale i zdążył się już zepsuć :- / mam potwornie słabe zęby...
Stary 2013-01-18, 22:05   #1846
Duniaa
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Już za jakiś czas z ogromną chęcią dołączę do grona aparatek
Zęby wyleczyłam w grudniu , ortodonta wybrany czekam tylko na decyzję mamy co do dokładnej daty wizyty.
Gorąco Was pozdrawiam

Edytowane przez Duniaa
Czas edycji: 2013-01-18 o 22:10
Duniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 22:11   #1847
Briefe
Raczkowanie

Cytat:

No właśnie z tym jedzeniem.. więc chyba będę wyrywać oddzielnie. Zresztą porozmawiam z tą dentystką. Ale to po sesji która mam nadzieję skończy się już niedługo. yh
Stary 2013-01-18, 23:05   #1848
Aria93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hellyeah0 Pokaż wiadomość
Nie, Górny Śląsk :- )
Na wyrywanie po przeciwnych stronach zębów nie zdecydowałabym się, bo jedzenie jest naprawdę utrudnione Ale po jednej stronie nie ma problemu, lewa strona się goi, a wszystko szamam prawą stroną ;- ) Mnie jeszcze czeka niewyrżnięta ósemka do wyrwania, tzn nie do końca niewyrżnięta, bo jak się okazało, zaczął wychodzić korzeń, ale i zdążył się już zepsuć :- / mam potwornie słabe zęby...
Ja będę musiała wyrywać niewyrżnięte ósemki, bo orto powiedziała, że zęby na dole mi się skrzywią ,gdy ósemki wyrosną . A Ty miałaś już wyrżnięte, gdy wyrywałaś?
Stary 2013-01-18, 23:24   #1849
hellyeah0
Zadomowienie

Cytat:
Ja będę musiała wyrywać niewyrżnięte ósemki, bo orto powiedziała, że zęby na dole mi się skrzywią ,gdy ósemki wyrosną . A Ty miałaś już wyrżnięte, gdy wyrywałaś?
Mam wszystkie wyrżnięte, oprócz tej jednej z korzeniem. Wyrywałam 1 wyrżniętą ósemkę jak na razie (drugi wyrywany ostatnio to siódemka). Jutro będę się konsultować z orto czy coś jeszcze muszę wyrwać poza niewyrżniętą, oby nie
Stary 2013-01-18, 23:28   #1850
KinkyGirl
BAN stały

Ja mam tak, że często w nocy się budzę, bo 'przygryzam policzek aparatami. Nie wiem jak to wyjaśnić...po prostu w nocy budzą mnie zesztywniałe od środka policzki, które wchodzą mi między górny i dolny apart i są ściskane
KinkyGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 23:57   #1851
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem w trakcie. Prawa dolna juz w koszu, w srode lewa dolna. Bardzo sie balam usuwania, bo nigdy niczego mi z paszczy nie wyrywali. I ze strachu na poczatku chcialam oba na raz, ale P. dr sie nie zgodzil. Chwala mu za to. Nie mialam zadnych problemow, nie spuchlam, nie bralam antybiotykow. Bol byl znosny, ale sama higiena i jedzenie bylyby bardzo trudne gdybym wyrwala zeby po dwoch stronach. Dlatego Tobie tez odradzam.
Stary 2013-01-19, 00:10   #1852
Aria93
Zakorzenienie

A ustalałyście z Waszymi ortodontami, kiedy możecie wyrwać ósemki, czy ortodonci dali Wam tzw. wolną rękę co do terminów?
Stary 2013-01-19, 00:12   #1853
Briefe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Ja jestem w trakcie. Prawa dolna juz w koszu, w srode lewa dolna. Bardzo sie balam usuwania, bo nigdy niczego mi z paszczy nie wyrywali. I ze strachu na poczatku chcialam oba na raz, ale P. dr sie nie zgodzil. Chwala mu za to. Nie mialam zadnych problemow, nie spuchlam, nie bralam antybiotykow. Bol byl znosny, ale sama higiena i jedzenie bylyby bardzo trudne gdybym wyrwala zeby po dwoch stronach. Dlatego Tobie tez odradzam.
Dzięki. Tak właśnie myślę, że wyrwę oddzielnie i skonsultuję to jeszcze z dentystką. Mi też nigdy niczego nie wyrywali więc się boję :|
Stary 2013-01-19, 07:00   #1854
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

jako,że 11 stycznia miałam dłutowaną ósemkę to się wypowiem.Teraz nigdy w życiu nie zdecydowałabym się na wyrwanie dwóch za jednym zamachem,choć wcześniej taki pomysł miałam.
Minęło już 8 dni,a ja nadal jem tylko"zdrową" stroną,dopiero od dwóch dni nie biorę ketonalu i to nie dlatego,że nie boli tylko dlatego,że już da się ból wytrzymać.Same pierwsze długie godziny wolę wymazać z pamięci
Dodam jeszcze,że do tej pory jestem lekko spuchnięta,a przez pierwsze 48 przypominałam dosłownie prosiaka,wyglądałam jak nie ja i mnie samą moje odbicie w lustrze przerażało.
Tyle tylko,że ja miałam ciężki przypadek,bo ósemka korzenie miała poziomo położone,mam rozwalone w buzi cięcie na 4 cm.
Pocieszające jest tylko to,że nie każdy tak to ciężko znosi jak ja

Mam jeszcze drugą-górną ósemkę do dłutowania,ale z nią sobie poczekam,ciachnę ją gdzieś w lecie.Muszę odpocząć od tego bólu i zapomnieć o nim zanim pójdę rwać drugą

no i z mojego punktu siedzenia nie możliwym jest jedzenie jak się ma wyrwane zęby po dwóch stronach najchętniej to ja bym na to poszła...pijanabo świadomie się zdecydować na taki horror drugi raz to...

Cytat:
A ustalałyście z Waszymi ortodontami, kiedy możecie wyrwać ósemki, czy ortodonci dali Wam tzw. wolną rękę co do terminów?
ja mam wolną rękę

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2013-01-19 o 07:04
Stary 2013-01-19, 09:53   #1855
Aria93
Zakorzenienie

Cytat:
jako,że 11 stycznia miałam dłutowaną ósemkę to się wypowiem.Teraz nigdy w życiu nie zdecydowałabym się na wyrwanie dwóch za jednym zamachem,choć wcześniej taki pomysł miałam.
Minęło już 8 dni,a ja nadal jem tylko"zdrową" stroną,dopiero od dwóch dni nie biorę ketonalu i to nie dlatego,że nie boli tylko dlatego,że już da się ból wytrzymać.Same pierwsze długie godziny wolę wymazać z pamięci
Dodam jeszcze,że do tej pory jestem lekko spuchnięta,a przez pierwsze 48 przypominałam dosłownie prosiaka,wyglądałam jak nie ja i mnie samą moje odbicie w lustrze przerażało.
Tyle tylko,że ja miałam ciężki przypadek,bo ósemka korzenie miała poziomo położone,mam rozwalone w buzi cięcie na 4 cm.
Pocieszające jest tylko to,że nie każdy tak to ciężko znosi jak ja

Mam jeszcze drugą-górną ósemkę do dłutowania,ale z nią sobie poczekam,ciachnę ją gdzieś w lecie.Muszę odpocząć od tego bólu i zapomnieć o nim zanim pójdę rwać drugą

no i z mojego punktu siedzenia nie możliwym jest jedzenie jak się ma wyrwane zęby po dwóch stronach najchętniej to ja bym na to poszła...pijanabo świadomie się zdecydować na taki horror drugi raz to...

ja mam wolną rękę
Ojej, bardzo mi przykro, że aż tak cierpisz . Moje korzenie wyrosły normalnie, tak przynajmniej pokazuje zdjęcie z zeszłego roku, więc może nie będę musiała przeżywać aż tyle bólu. Chociaż ogólnie mój próg bólu za wysoki nie jest, więc pewnie i tak mogę się szykować na niezbyt miłe doznania .
Wyrywałaś pod narkozą, bo nie pamiętam? Ja pewnie będę się decydować na narkozę, inaczej sobie nie wyobrażam. Zapewne trzeba za to dopłacać, jeśli będę wyrywać na NFZ?
Stary 2013-01-19, 09:59   #1856
kwiatek101
Zadomowienie

Cytat:
Wg mnie to zależy, czy te ósemki już wyszły i robisz to u zwykłego dentysty czy one są w kości i musisz je dłutować, czyli to już robi chirurg szczękowy. Jeśli wyszły to wg mnie nie jest tak strasznie, można wyrwać na raz, dużo osób tak robi bo to jest wtedy to samo co wyrwanie już wyrżniętych czwórek czy piątek... ale jeśli musisz dłutować to nie polecam. Tym bardziej, że są po dwóch stronach. Mam koleżankę, która zdecydowała się na wyrwanie czterech ósemek pod narkozą (nie dawno, w grudniu) i cały ten miesiąc, prawie półtora miała komplikacje, nie chodziła na uczelnie, narobiła sobie zaległości, zrobiły jej się jakieś zapalenia, jeść nie mogła itd... Fakt, że to cztery a u Ciebie dwie, ale będziesz miała ogromny problem z jedzeniem. Ja wyrywałam po jednej, powiem Ci, że nie było tragedii i dlatego namawiam Cię na to samo Po jedej ósemce w ogóle nie czułam bólu jak znieczulenie puściło, nie miałam opuchlizny no nic! Od razu mogłam normalnie mówić, wyszłam sobie na zakupy (to było w wakacje). Więc nie wiadomo jak zareagujesz, a może będzie ok? Wtedy lepiej dwa razy to znieść.

Cytat:
Napisane przez hellyeah0 Pokaż wiadomość
Uaaa, ja mam jedną parę na dobę. Też wydaje mi się, że po całym dniu ich siła jest mniejsza, ale polecono mi zmieniać je co dobę, więc tak robię.
Dziwne, że zalecono Ci je tak często zmieniać.

Właśnie u mnie to samo, ale wg mnie ta mniejsza siła jest nawet nie po całym dniu tylko dużo wcześniej, ale może to dlatego, że za dużo gadam i te gumki się ciągle rozciągają? Bo po nocy są strasznie nierozciągnięte i bolą mnie zęby.

Cytat:
Napisane przez KinkyGirl Pokaż wiadomość
Ja mam tak, że często w nocy się budzę, bo 'przygryzam policzek aparatami. Nie wiem jak to wyjaśnić...po prostu w nocy budzą mnie zesztywniałe od środka policzki, które wchodzą mi między górny i dolny apart i są ściskane
OOOO mam to samo. Odkąd założyłam dół (3dni) to nie wiem co się dzieje, ale nie tylko w nocy - baaa, nawet podczas mówienia policzki przygryzam Między całą linią która powstaje jak zagryzę zęby to wchodzi policzkek
Stary 2013-01-19, 10:12   #1857
Aria93
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mnie to zależy, czy te ósemki już wyszły i robisz to u zwykłego dentysty czy one są w kości i musisz je dłutować, czyli to już robi chirurg szczękowy. Jeśli wyszły to wg mnie nie jest tak strasznie, można wyrwać na raz, dużo osób tak robi bo to jest wtedy to samo co wyrwanie już wyrżniętych czwórek czy piątek... ale jeśli musisz dłutować to nie polecam. Tym bardziej, że są po dwóch stronach. Mam koleżankę, która zdecydowała się na wyrwanie czterech ósemek pod narkozą (nie dawno, w grudniu) i cały ten miesiąc, prawie półtora miała komplikacje, nie chodziła na uczelnie, narobiła sobie zaległości, zrobiły jej się jakieś zapalenia, jeść nie mogła itd... Fakt, że to cztery a u Ciebie dwie, ale będziesz miała ogromny problem z jedzeniem. Ja wyrywałam po jednej, powiem Ci, że nie było tragedii i dlatego namawiam Cię na to samo Po jedej ósemce w ogóle nie czułam bólu jak znieczulenie puściło, nie miałam opuchlizny no nic! Od razu mogłam normalnie mówić, wyszłam sobie na zakupy (to było w wakacje). Więc nie wiadomo jak zareagujesz, a może będzie ok? Wtedy lepiej dwa razy to znieść.

Właśnie u mnie to samo, ale wg mnie ta mniejsza siła jest nawet nie po całym dniu tylko dużo wcześniej, ale może to dlatego, że za dużo gadam i te gumki się ciągle rozciągają? Bo po nocy są strasznie nierozciągnięte i bolą mnie zęby.

OOOO mam to samo. Odkąd założyłam dół (3dni) to nie wiem co się dzieje, ale nie tylko w nocy - baaa, nawet podczas mówienia policzki przygryzam Między całą linią która powstaje jak zagryzę zęby to wchodzi policzkek
Cztery na raz ? To naprawdę szaleństwo, nie zdecydowałabym się na więcej niż 2 na pewno...
Mnie też po nocy w wyciągach bardzo bolą zęby, a w zasadzie to jeden - lewa trójka. Poprzednio bardziej bolała mnie prawa, wyciągi mam cały czas te same, tak że nie wiem o co chodzi .
Stary 2013-01-19, 10:12   #1858
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, bardzo mi przykro, że aż tak cierpisz . Moje korzenie wyrosły normalnie, tak przynajmniej pokazuje zdjęcie z zeszłego roku, więc może nie będę musiała przeżywać aż tyle bólu. Chociaż ogólnie mój próg bólu za wysoki nie jest, więc pewnie i tak mogę się szykować na niezbyt miłe doznania .
Wyrywałaś pod narkozą, bo nie pamiętam? Ja pewnie będę się decydować na narkozę, inaczej sobie nie wyobrażam. Zapewne trzeba za to dopłacać, jeśli będę wyrywać na NFZ?
już jest naprawdę dobrze,nawet wczoraj byłam w pracy

nie miałam nakrozy,dostałam 3 zastrzyki znieczulenia,zabieg był prywatny.Jestem umówiona na luty z drugą ósemką na nfz,ale nie idę,bo wolę zapłacić i pójść do tej samej babeczki prywatnie(już mam ją sprawdzoną).Chyba bym w majki ze strachu narobiła gdybym musiała robić to u drugiego nieznanego mi lekarza
Ta sama Pani 17 grudnia wyrywała mi siódemkę,a że nigdy wcześniej nie miałam zęba wyrywanego to kompletnie nie wiedziałam czego się spodziewać...nastawiłam się na lajcik,a tu niespodzianka i zdychałam parę dni.Myślałam,że próg bólu mam dosyć wysoki,ale życie przekonało mnie dosyć dosadnie,że przy bólu związanym z zębami dosłownie leżę i wyję

z dobrych informacji to to,że separacja dolna nie boli mnie aż tak jak górna
Przy górnej ból był znaczący i mowy nie było,żebym zjadła kromkę chleba.Wczoraj spokojnie zjadłam cały obiad,a dzisiaj śniadanie-choć takie promyk słońca w tym wszystkim

czekam na poniedziałek,na założenie dołu,odpękam tych kilka dni gdzie po doświadczeniach z górą spodziewam się bólu i tego,że jeść będę mogła tylko to co płynne i...........będzie już pięknie,bo co najgorsze to za mną(o ósemce czekającej nie myślę póki co)

Stary 2013-01-19, 10:24   #1859
kwiatek101
Zadomowienie

Cytat:
już jest naprawdę dobrze,nawet wczoraj byłam w pracy

nie miałam nakrozy,dostałam 3 zastrzyki znieczulenia,zabieg był prywatny.Jestem umówiona na luty z drugą ósemką na nfz,ale nie idę,bo wolę zapłacić i pójść do tej samej babeczki prywatnie(już mam ją sprawdzoną).Chyba bym w majki ze strachu narobiła gdybym musiała robić to u drugiego nieznanego mi lekarza
Ta sama Pani 17 grudnia wyrywała mi siódemkę,a że nigdy wcześniej nie miałam zęba wyrywanego to kompletnie nie wiedziałam czego się spodziewać...nastawiłam się na lajcik,a tu niespodzianka i zdychałam parę dni.Myślałam,że próg bólu mam dosyć wysoki,ale życie przekonało mnie dosyć dosadnie,że przy bólu związanym z zębami dosłownie leżę i wyję
Dziewczyny Ja też miałam wszystkie ósemki u jednego chirurga (i to na NFZ! Był polecony przez mnóstwo osób, nie chciałam wydawać za każdą ósemkę ponad 400zł, więc poszłam tam i moje zdziwienie było ogromne, ponieważ w tak wyposażonym gabinecie z takimi bajerami nie byłam nigdzie u prywatnego lekarza! Było super, na prawdę pełen profesjonalizm - tylko, że to nie było w państwowym "zakładzie" typu szpital, lub POZ tylko w prywatnej przychodni, która ma podpisaną umowę z NFZ ale robią też za pieniądze. Z resztą ogólnie polecam chodzić do takich przychodni nie tylko na ósemki ale też do lekarzy specjalistów, bo mają super warunki) ale nie o tym chciałam powiedzieć, mianowicie o moim strachu pewnego razu. Poszłam na wyrywanie ostatniej ósemki, chirurg się spóźniał, wszyscy czekają... a tu nagle wpada jakiś lekarz NOWY!!! I panie w rejestracji "oo dzień dobry panie doktorze, co się stało? jakies korki czy co? A on biegiem przebrał się i leci do gabinetu gdzie miałam poprzednie ósemki wyrywane. Moje oczy wtedy zrobiły się jak piłki pimpongowe (takie wielkie) spojrzałam na mojego TŻ, zaczełam się bać, że cos się pozmieniało i nie idę do mojego chirurga tylko do jakiegoś nowego, zaczęłam juz ze łzami w oczach mówić, że ja nie chcę, dlaczego nikt nie zadzwonił i nie powiedział,że będzie nowy chirurg i w ogóle, a tu nagle wchodzi mój chirurg uff z jaką ulgą odetchnęłam. Ale mój tż do dziś wspomina jaki ja miałam wyraz twarzy jak zobaczyłam poprzedniego lekarza !!!
Stary 2013-01-19, 11:33   #1860
Irish184
Rozeznanie

kwiatek101 a Ty miałaś wyrżnięte ósemki?

Boże jak czytam ile to się czasami trzeba nacierpieć z nimi to mi się słabo robi Ja mam jedną całkowicie poziomo.
Dół: od 20.01.2012r. do 16.01.2014r.
Irish184 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości