Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-18, 23:18   #1561
katja_22
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja też chyba nie potrafię... Wystarczy, że w szpitalu musiałam się tak męczyć - zresztą efekty i tak były opłakane, co ściągnęłam za pięć minut było to samo... Dziękuję bardzo...

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
awersję, powiadasz? Mi się wydaje, że awersja najczęściej pojawia się w wieku szkolnym, małe dzieci w większości lubią książeczki
Pod warunkiem, że je znają bo jeśli kojarzą im się tylko z lekturami obowiązkowymi w szkole to może być różnie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Hej

Leoś ma ząbka! Czekaliśmy na lewą dwójkę, a tu proszę, widać już lewą jedynkę Może to dlatego tak niespokojnie ostatnio sypia w nocy
Gratulacje z powodu ząbka

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Dzięki, już dwa się przebiły. Widać, że ją swędzą dziąsełka, cały czas chce coś ciamkać, gryźć. No i dokuczają jej teraz przy przebijaniu.
No i ten tego, ugryzła mnie tymi igiełkami w cyca lekko.
Gratulacje
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 23:30   #1562
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Pumas konczenie pracy o 13 to owszem luksus tylko zaczynani jej o 6 rano nie jest juz takie fajne. ehh zycie cos musze pokombinowac

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 23:40   #1563
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Pumas konczenie pracy o 13 to owszem luksus tylko zaczynani jej o 6 rano nie jest juz takie fajne. ehh zycie cos musze pokombinowac
dla mojego męża to środek nocy a dla mnie w zasadzie normalna godzina Mamcia, rób tak by było Wam dobrze

dobrej nocy.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 00:06   #1564
Soleilka
Zakorzenienie

Hej.
Nadrabiam i idę spać.
Teściowa wyjechała, była miesiąc
Dziękuję za życzenia dla TŻ
Kupiłam Fabiemu takie miseczki i szczoteczki. Wymasowałam mu tą 1 dziąsła (delikatnie) i zaczęła mu z nich lecieć krew

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
takie te kubeczki - mają po 2 zdjęcia - jeśli chodzi o projekt to u nich jest pełna dowolność, można umieścić co się chce, ja niestety nie miałam czasu na kombinowanie
Ale fajne!
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

no dopsz, voila:
(kupiłam je w TK Maxxie, dlatego tak na wyrost, bo były przecenione na 10€ - z... 92). No i sprawiają wrażenie porządnych, fajnie wyprofilowanych i nie do zdarcia )
Świetne!
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
a dziś Emil próbował wsadzić sobie stópkę do buzi

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Potwierdzam Kilka dni temu zdziwiłam się czemu jest tak cicho-poszłam do dziecięcego pokoju i zastałam taki widok Dorotka sama wlazła do łóżka i zaczęła czytać książkę
o jak słodko

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 00:25   #1565
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
jakie macie krzesełka do karmienia? musze cos dzis juz zamówic. a nie mam pojecia co sie nada? i boje sie ze jak bedzie miec ceratowe siedzisko to w wakacje mala bedzie sie pocic i przyklejac do niego
Drewniane firmy Jardrew model Olek. Właśnie siedzenie ceratkowe. Aktualnie jestem zadowolona, chociaż blat mógłby być większy
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

A w załączeniu
zdj.1 - tak dziś Marian spał na ŚRODKU przedpokoju
zdj.2 i 3 - poważnie mam już 5 miesięcy?
Maniek wygląda jak pies
Kuba słodziutki
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Leoś ma ząbka! Czekaliśmy na lewą dwójkę, a tu proszę, widać już lewą jedynkę Może to dlatego tak niespokojnie ostatnio sypia w nocy

Buena i dla Waszych ząbków też
Blue za zdanie
KarolinaPW czy ta zwykła pasta Nenedent też może być? Bo widzę, że składem praktycznie się nie różnią (zwykły Nenedent ma dodatkowo Sodium Hydroxide) a za Nenedent Baby 2 razy tyle trzeba zapłacić

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 08:14   #1566
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
bedzie kiepsko mi znalezc cos gdzie skoncze prace o 13 :/
ale jestem w przesranej sytuacji
mam nadzieje że wszytsko sie ułoży

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Odnośnie krzesełka, my ze swojego jesteśmy zadowoleni, mamy takie jak Agunia, dobrze mówię? Wkładka welurowa była już parokrotnie prana, wszystko ładnie poschodziło. Jak wyjmiemy wkładkę, to nie widzę żadnego problemu z tapicerką. Mała dużo czasu w tym krzesełku spędza, gdy je oczywiście oraz gdy gotuję obiad, ona wali gratami w blat i jest zabawa. Plusem są też 4 kółka, dzięki temu jeździmy wte i wewte po domu bez rysowania podłogi.
podpisuje się pod tym

hej posprzątane, dziś biorę się za szycie chce uszyć fajną poduszkę i może coś jeszcze
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 08:22   #1567
prince_polo
Zakorzenienie

hej
wybaczam córci ze buszowała do 22 bo spała do 7.40

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Prince, ładne rzeczy wybrałaś mimo, że nie w moim stylu. Jak nigdy nie wchodzę na moda allegro, tak wejdę dziś pogmerać, a nuż coś taniego upoluję.
.
dziekuje
Ja Ci powiem że to moze nie tyle nie moj styl co nie moje kolory ALe jedno z moich postanowien noworocznych to to ze zmienie garderobe na bardziej kolorową(do tej pory dominuje u mnie czern juz az do znudzenia) Wiec zaszalałam. jesczze mam 4 rzeczy upatrzone ale od innego sprzedawcy albo dwóch . musze zobaczyc jak stoje z kasą i zamówie jeden sweterek juz kupiłam jak tz jeszcze był

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 09:22   #1568
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

hej

miałam sporo pracy w tym tygodniu dlatego mniej pisałam, czytam za to regularnie,żeby nie było

u nas wszystko ok,mamy już dwa zęby, drugi wyszedł bardziej boleśnie niż pierwszy(tzn. cały wieczór mały był marudny,nic mu nie pasowało i nawet na rączkach skrzeczał,rano patrzę-a tu drugi ząbek)

mały zjada już dwa pełne posiłki zamiast mleka-rano kaszkę jaglaną z owocami a w południe porcję obiadku,ok.180ml.

od kiedy skończył 5 miesięcy przy każdym posiłku powtarzałam mu kilkukrotnie "am-am" i załapał o co biega, jak mówię mu że idziemy am am to zaczyna machać rękami i się ślini później jak za wolno podaję łyżeczkę to mówi "ammmmmm",muszę to koniecznie nagrać poza tym standardowe baba babababa bababa

wczoraj poszalałam w Zarze,dorwałam to co chciałam jeszcze na wyprzedaży.

poza tym po staremu,mam dziś wolne więc pisać leniuchy

Edytowane przez ooolllccciiiaaa
Czas edycji: 2013-01-19 o 09:24
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 09:32   #1569
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej
wybaczam córci ze buszowała do 22 bo spała do 7.40

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

dziekuje
Ja Ci powiem że to moze nie tyle nie moj styl co nie moje kolory ALe jedno z moich postanowien noworocznych to to ze zmienie garderobe na bardziej kolorową(do tej pory dominuje u mnie czern juz az do znudzenia) Wiec zaszalałam. jesczze mam 4 rzeczy upatrzone ale od innego sprzedawcy albo dwóch . musze zobaczyc jak stoje z kasą i zamówie jeden sweterek juz kupiłam jak tz jeszcze był
to masz takie same postanowienia jak ja ja głównie mam czarne ubrania bo uwielbiam. ale ze względu na Dominikę ( strasznie się do czarnego bierze) muszę mieć kolorowa garderobę. ja jeszcze na top secretu stronie zrobilam zakupy. plus kupiłam sobie beżowa i czerwona terebke. i czerwone czółenka na 7 cm obcasie( na spacery beda dobre, bo wszystkie mam na okolo 12 cm)
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 09:37   #1570
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hej

miałam sporo pracy w tym tygodniu dlatego mniej pisałam, czytam za to regularnie,żeby nie było

u nas wszystko ok,mamy już dwa zęby, drugi wyszedł bardziej boleśnie niż pierwszy(tzn. cały wieczór mały był marudny,nic mu nie pasowało i nawet na rączkach skrzeczał,rano patrzę-a tu drugi ząbek)

mały zjada już dwa pełne posiłki zamiast mleka-rano kaszkę jaglaną z owocami a w południe porcję obiadku,ok.180ml.

od kiedy skończył 5 miesięcy przy każdym posiłku powtarzałam mu kilkukrotnie "am-am" i załapał o co biega, jak mówię mu że idziemy am am to zaczyna machać rękami i się ślini później jak za wolno podaję łyżeczkę to mówi "ammmmmm",muszę to koniecznie nagrać poza tym standardowe baba babababa bababa

wczoraj poszalałam w Zarze,dorwałam to co chciałam jeszcze na wyprzedaży.

poza tym po staremu,mam dziś wolne więc pisać leniuchy
pokazuj zdjecia zakupow!!! i gratki za zabki dla zięciunia!
Cytat:
to masz takie same postanowienia jak ja ja głównie mam czarne ubrania bo uwielbiam. ale ze względu na Dominikę ( strasznie się do czarnego bierze) muszę mieć kolorowa garderobę. ja jeszcze na top secretu stronie zrobilam zakupy. plus kupiłam sobie beżowa i czerwona terebke. i czerwone czółenka na 7 cm obcasie( na spacery beda dobre, bo wszystkie mam na okolo 12 cm)
ja kupiłam jeszcze leginsy jedne i sweterek w kolorze takim kawowym jak tz byl w domu. I teraz szukam cos jeszcze i tego sprzedawcy z jedna rzecz bo mi na koncie zostalo kasy (lewej tzn takiej na rozwalenie )
torebke musze kupic tez! bo mam wszystkie UWAGA czarne ale to juz w miescie sobie upatrzyłam i kupie jak wroci tz. Pomoze mi wybrac. A ostatnio dostałam w prezencie oficerki brazowe. I teraz nie wiem jaka torebke kupic bo mam brązowa kurtke. A torebke bede nosiła tez pozniej. Wiec tutaj musze sie zastannowic pokazuj zakupow reszte

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2013-01-19 o 10:22
Stary 2013-01-19, 09:56   #1571
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
wszystko się pierze, kupiłam dwie pary spodni(rurki woskowane i drugie z suwakiem przy kostce),sweter,bluzę z sercem w czachy i 4 t-shirty(dwa z męskiego,wzięłam S i mam fajne oversize)aa i torebkę a i jeszcze niuniowi komplet

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Karolina mam pytanko koleżanka mi mówiła że kupiła przez net lakier do zębów(taki jakich używają dentyści) i zamiast płacić 100zł za lakierownie w gabinecie robi to sama za ułamek tej ceny, możliwe to czy coś ściemnia? i gdzie jeździsz do Ikei? na Targówku zrobili większą
Stary 2013-01-19, 10:05   #1572
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko się pierze, kupiłam dwie pary spodni(rurki woskowane i drugie z suwakiem przy kostce),sweter,bluzę z sercem w czachy i 4 t-shirty(dwa z męskiego,wzięłam S i mam fajne oversize)aa i torebkę a i jeszcze niuniowi komplet
a powiedz mi dalej wykonujesz skalpel??? jak efekty?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-19, 10:10   #1573
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
a powiedz mi dalej wykonujesz skalpel??? jak efekty?
w tym tygodniu nie ćwiczyłam ani razu często nawet jak mam czas zapominam albo zwyczajnie mi się nie chce więc wielkich efektów nie ma
Stary 2013-01-19, 10:16   #1574
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
w tym tygodniu nie ćwiczyłam ani razu często nawet jak mam czas zapominam albo zwyczajnie mi się nie chce więc wielkich efektów nie ma

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-19, 11:49   #1575
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
ja kupiłam jeszcze leginsy jedne i sweterek w kolorze takim kawowym jak tz byl w domu. I teraz szukam cos jeszcze i tego sprzedawcy z jedna rzecz bo mi na koncie zostalo kasy (lewej tzn takiej na rozwalenie )
torebke musze kupic tez! bo mam wszystkie UWAGA czarne ale to juz w miescie sobie upatrzyłam i kupie jak wroci tz. Pomoze mi wybrac. A ostatnio dostałam w prezencie oficerki brazowe. I teraz nie wiem jaka torebke kupic bo mam brązowa kurtke. A torebke bede nosiła tez pozniej. Wiec tutaj musze sie zastannowic pokazuj zakupow reszte
reszte zakupow pokaze w poniedzialek bo u nas w wekend to czasu brak
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 11:56   #1576
hanjah
Zakorzenienie

Hej
Wczoraj rano chwaliłam się słońcem, a wieczorem spadł śnieg i teraz jest biało Nie cierpię zimy i śniegu
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 12:05   #1577
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
Wczoraj rano chwaliłam się słońcem, a wieczorem spadł śnieg i teraz jest biało Nie cierpię zimy i śniegu
oki
Cytat:
reszte zakupow pokaze w poniedzialek bo u nas w wekend to czasu brak
ja tez nie cierpie sniegu i zimy

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-19, 12:10   #1578
wanilllka82
Wtajemniczenie

Widze że waga mojego dziecka was szokuje a mnie jakoś nie, może dlatego że spodziewałam się że waży już dyszkę :P tak czy siak kręgosłup już mi siada:/
za waszym przykładem od dziś wprowadziłam śniadanie ale nie idzie nam, nie jest przyzwyczajony i zjadł tylko połowę porcji kaszki z glutenem i nie wiem co teraz mam uzupełnić porcję w innym posiłku??

mamcia a może faktycznie to czas na nową pracę?

Leosiu za ząbka, oby i drugi się szybko przebił
prince fajne ciuszki

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
hmm do mnie ta teoria nie przemawia, ja próbowałam przytulania, spania z nami, a On tylko woła że głodny - a robi to baaardzo charakterystycznie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
9400 ???
nie pomyliłam się
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Podobno(!) jak dziecko ma już 5 kg, to nie potrzebuje jedzenia w nocy. Takie wcinanie, to niby kwestia przyzwyczajenia. Oczywiście o ile dziecię się nie obudzi i nie śpi przez jakiś czas (wiadomo, że wtedy można zgłodnieć). Martynka raz miała taką nockę, że zjadła o 22.30 i obudziła się chyba o 8, zadowolona i gadała do siebie, więc głód jej nie rozrywał. A teraz jest tak, że budzi się w nocy 3-4 i dopiero po jedzeniu się wycisza.
moje dziecko było przyzwyczajone do minimum 6 h przerwy i od 5 miesiąca zaczęło znowu budzić się jak noworodek, teraz to i może jest kwesta przyzwyczajenia tylko on na serio jest głody a ja nie wiem jak go odzwyczaić
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 12:24   #1579
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej u nas tez snieg! pierwszy raz tej zimy!
nie lubie ale jak0s tak mi wesolo az chce sie wyjsc na dwor

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 12:24   #1580
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Widze że waga mojego dziecka was szokuje a mnie jakoś nie, może dlatego że spodziewałam się że waży już dyszkę :P tak czy siak kręgosłup już mi siada:/
za waszym przykładem od dziś wprowadziłam śniadanie ale nie idzie nam, nie jest przyzwyczajony i zjadł tylko połowę porcji kaszki z glutenem i nie wiem co teraz mam uzupełnić porcję w innym posiłku??
:
dzieki, moim zdaniem nie musisz uzupelniac.
Ile dalas tej kaszki z glutenem?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-19, 12:28   #1581
wanilllka82
Wtajemniczenie

daję płaską łyżkę stołową więc niewiele a i tak zjadł tylko połowę :/
Stary 2013-01-19, 12:32   #1582
Mandragorrka
Zakorzenienie

hello
Witam z samego rana Pospałam dzisiaj do 10, potem przyjechali teście - hip hip hurra, a o 12 zjedliśmy śniadanko przygotowane przez małża.

Wczoraj byliśmy na pizzy, mała grzeczna. Najpierw leżała w wózku, a potem siedziała. Wtedy już była bardzo zadowolona Po żarełku przyszliśmy do nas i jeszcze siedzieliśmy do północy. Było bardzo przyjemnie

Teraz zbieram się do robienia obiadu, ale bardzo bardzo mi się nie chce

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 12:38   #1583
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
daję płaską łyżkę stołową więc niewiele a i tak zjadł tylko połowę :/
ja daje tyle samo. Nie zawsze zjada. Ale nie dorabiam.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-19, 12:44   #1584
agunia82
Zakorzenienie

Hejka

Mamcia przykra sprawa z tą pracą

Irmusia gratki ząbka u nas z tym nadal cisza, chociaż Lu dzisiaj pierdzi ustami i ślini się na potęgę

Cytat:
w książce o BLW co do śniadań napisali, że takie maluchy rzadko chcą jeść wtedy cokolwiek innego niż mleko i żeby w takim przypadku nie dawać dziecku innego jedzenia na siłę, na śniadanie dać mleko a inne jedzonko później

ja bym glutenu nie dorabiała, zresztą chyba nawet pediatra Irmusi mówiła, że nie trzeba codziennie dawać gluten, chyba nic się nie stanie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 13:00   #1585
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

w książce o BLW co do śniadań napisali, że takie maluchy rzadko chcą jeść wtedy cokolwiek innego niż mleko i żeby w takim przypadku nie dawać dziecku innego jedzenia na siłę, na śniadanie dać mleko a inne jedzonko później

ja bym glutenu nie dorabiała, zresztą chyba nawet pediatra Irmusi mówiła, że nie trzeba codziennie dawać gluten, chyba nic się nie stanie
ok dzięki

Haniu proponuje dać ten link http://ilegotowac.pl/index.html na pierwsza stronę przyda się przy gotowaniu obiadków

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-01-19 o 13:01
Stary 2013-01-19, 13:08   #1586
prince_polo
Zakorzenienie

Boze ale nudy. masakra

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-19, 13:25   #1587
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:

Haniu proponuje dać ten link http://ilegotowac.pl/index.html na pierwsza stronę przyda się przy gotowaniu obiadków
Bardzo fajna strona
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 13:44   #1588
nel_a
Zakorzenienie

byłam dziś w moim ulubionym sh
później pokażę łowy i to co widziałam co rozbawiło mnie niesamowicie - mówiłyście ostatnio o śwince peppie to Wam coś później pokażę - muszę się tylko ogarnąć

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 14:25   #1589
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

KarolinaPW czy ta zwykła pasta Nenedent też może być? Bo widzę, że składem praktycznie się nie różnią (zwykły Nenedent ma dodatkowo Sodium Hydroxide) a za Nenedent Baby 2 razy tyle trzeba zapłacić
Sodium Hydroxide to soda oczyszczona, ma działanie ścierne i lekko wybielające, pewnie dlatego nie ma jej w paście dla młodszych maluchów. Ja bym jednak kupiła tę Baby. Pasty u dzieci używa się bardzo minimalną ilość, więc 1 opakowanie starczy na długo.
Cytat:

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Karolina mam pytanko koleżanka mi mówiła że kupiła przez net lakier do zębów(taki jakich używają dentyści) i zamiast płacić 100zł za lakierownie w gabinecie robi to sama za ułamek tej ceny, możliwe to czy coś ściemnia? i gdzie jeździsz do Ikei? na Targówku zrobili większą
Super zakupy

Warunkiem powodzenia lakierowania jest utrzymanie suchości podczas nakładania i wysychania lakieru, a to jest możliwe tylko dysponując wałeczkami ligniny, ssakiem i dmuchawką, w domu średnio sobie wyobrażam. Pwenie jakiś efekt będzie mieć ale na pewno nie taki jak po gabinetowym lakierze. Jeden jedyny raz zaleciłam rodzicom zakupienie lakieru i robienie zabiegu w domu- u upośledzonego chłopca, którego musiało trzymać kilka osób żeby mu polakierować zęby. Ale to był specjalny lakier dla dzieci gdzie utrzymanie suchości nie jest tak rygorystyczne

Do Ikei jeżdżę tylko do Janek, mam tam zdecydowanie bliżej (22km) Na Targówek bym się musiała przebijać przez całe miasto, nawet autostradą to prawie 50km w jedną stronę

Humor mam do dupy dziś
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 14:27   #1590
prince_polo
Zakorzenienie

po czym poznac ze dziecko am potowki? slyszalam ze robia sie pozniej takie pomaranczowe. To prawda?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości