Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-18, 21:44   #2911
lidka0308
Zadomowienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
Lena przez cały dzisiejszy dzień stęka jakby jej się za przeproszeniem srać chciało ...
co to ma być, jakaś nowa umiejętność
mam nadzieję, że nie bo to strasznie irytujące dźwięki...

ja też wybieram jak najbardziej wyboistą drogę bo im bardziej rzuca tym szybciej Lena zasypia
.

Marta a brałaś Skrzypowitę?
bardzo mi pomogła

ciekawe co by powiedział na moją Lenę ?

Lena jest monogamistką, tak ją mamusia nauczyła

cieszę się, że wszystko w porządku
a co lekarz mówił odnośnie nierównych fałdek? ma to znaczenie?

dziś udało się pierwszy raz
było trochę szarpaniny ale wreszcie usnęła sama w łóżeczku
no właśnie ze dwie strony temu ja też o tym stękaniu pisałam
Lili już chyba od przedwczoraj tak stęka
dziś już znacznie mnie ale teraz wieczorem znowu stękała
nie znoszę tego dźwięku

dobranocka na dziś dziewczynki
remont na stacji pełną parą więc niestety z wyjazdu nici bo trzeba teraz posprzątać po zacieraniu gładzi
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 22:02   #2912
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Przystojny ten mój zięciulek,a jaki napis fajny na śpiochach
dziękujemypokaż synową moją

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Aayliah niekiedy refluks trzeba leczyć, i mleko tu nie pomoże.

Co do płaczu dziecka to moj lekarz jest zdania ze dziecko ktore ma sucho jedt najedzone i nic go nie boli to nie płacze. Dziecko płaczem alarmuje ze cos go boli, cos jedt nie tak. U mnie sie to zgadza bo jesli nic Jasiowi nie jest to wogole nie płacze.
U mnie jest tak,że Fabianek nie płacze bez przyczyny. Zawsze coś jest tego powodem,dlatego on rzadko płacze

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
hej mamuśki ...
ja tylko n a chwileczkę... melduję że obniżyliśmy księżniczce łóżeczko
byliśmy u ortopedy wpisał nam 1a i jestem mega szczęśliwa ....mam obserwować ale póki co wszystko jest pięknie i duśka świeciła swym uśmiechem i rozgadaniem .. komplementy zebrała i ja również ehhh usłyszałam że nie jestem mamą nadgorliwą tylko mamą uświadomioną i resumując lepiej zapobiegać niż leczyć ...

mój sposób na duśkę kiedy bardzo płacze to mówię do niej szeptem, przytulam i delikatnie kołyszę ... pomaga

Brawo za wizyte

A Fabianek zasnął mi dzisiaj podczas kąpieliumyłam go,gadam do niego a on oczka zamknął i poszedł spaćździwiłam się okropnie bo obudził sie dopiero jak go wyjęłam z wanienkipo czym przy karmieniu zasnął na dobre i śpi.

Od dzisiaj w rossmanie promocja na chusteczki pampers i tami babyoraz na pampersy firmy baby dream jak któraś używa.
Ja zaopatrzyłam się w husteczki.

Ide też się kłaść jak chłopcy śpiądo jutra

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 22:06   #2913
zielona1911
Zakorzenienie

kasiam187

no to panele? ale one sa sliskie. Kurde niewiem.Tutaj na wynajmowanym mam wykladzine pcv imiacje paneli i jest git

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

odnosnie chusteczek tami baby to mial je ktos? cena korzystna a jaktam z jakoscia?
Bo mi odpowiadaja DADA tylko troche hmm... siara je wyciągać,jakos mi tak glupio np u lekarza.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 22:06   #2914
lourose
Wtajemniczenie

Dobry wieczór, i od razu dobranoc...
Padnięta jestem dzisiaj, o matko Zołza zołziła cały dzień, jak poszłam na 15 min pod prysznic skończyło się to wielkim rykiem
Śpi od 2h, zrobiłam przynajmniej jedno zlecenie z pracy.

Od 2 dni wlewam z siebie sok z cebuli i chyba małej zaszkodził :/ dopiero dziś od tych 2 dni wymęczyła kupę, a ryku było przy tym...

Chciałam pokręcić jeszcze hula hopem, ale nie dam rady. Kupiłam kilka dni temu, ale takie zwykłe plastikowe, jak się wkręcę to kupię to ciężkie z wypustkami.

Dobrej nocy!
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 22:07   #2915
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja muszę przyznać, że już wybadałam moje dziecko i jemu już się nie zdarza płakać. Zamienił płacz na lekkie marudzenie, które potrafię odczytać. Bardzo dobrze się rozumiemy!
Melcia też nie płacze, a jeżeli zdarzy się Jej to bardzo rzadko.
Najczęściej stęka, robi żółwi ryjek - to informacja, że coś się Jej nie podoba albo że głodna bądź, że ma mokro. Zależy. W każdym razie nie płacze.
Szczerze mówiąc zauważyłam to niedawno . Nie zdawałam sobie sprawy z tego, że już dotarłyśmy się w jakiś sposób

Mam pytanie.
Jaki kubek niekapek polecacie?
I czy przez niego też podawać mleko? Czy zostać na butelce do mleka?
Stary 2013-01-18, 22:13   #2916
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że Asiulce o to mniej więcej chodziło. "Że coś jest nie tak", czyli że czegoś mu brakuje albo ma czegoś w nadmiarze. I to może być właśnie potrzeba bliskości lub nadmiar wrażeń. Tak czy siak, są sposoby żeby ten płacz powstrzymać. Trzeba się tylko zorientować czego dziecku potrzeba do szczęścia.

Ja muszę przyznać, że już wybadałam moje dziecko i jemu już się nie zdarza płakać. Zamienił płacz na lekkie marudzenie, które potrafię odczytać. Bardzo dobrze się rozumiemy!
Dzieki gda, wyszlo ze sie czepiam. A tak serio to ja wlasnie zupelnie inaczej zrozumialam to co Asiulka napisala, dlatego ze wymienila same fizyczne przyczyny placzu.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny.
Nie dam rady nadrobic bo ani czasu ani siły nie mam.
Alan dostał dzisiaj gorączki 39,3 więc z rana szybko do lekarza więc walczymy. Wirusa załapał bo my z tżtem go zaraziliśmy, a tak sie modliłam zeby go nie zlapało. Mamy leki więc podaje ale jest trudno.
Płacze, marudzi itp.
Z rana pękało mi serce jak płakał i też sie rozbeczałam. Nawet tżtowi łezki poleciały
Matko jak ja nienawidze jak dzieci chorują. Zawsze mi ich szkoda okropnie...
Rodzice mi pomagają, dzisiaj od 13 do 21 siedzieli, jutro też przyjdą.
Tż do pracy na 14 wiec samej mi ciężko i fizycznie i psychicznie.
Maluszek spi teraz to mam chwilke by do Was napisać. O własnie sie chyba budzi.
Padam jakoś ze zmeczenia bo od 4 nie spie...
Zdrowka dla Alanka.

Cytat:
cieszę się, że wszystko w porządku
a co lekarz mówił odnośnie nierównych fałdek? ma to znaczenie?
Aga, moja corka miala nierowne faldki jednak bioderka byly zdrowe.

Cytat:
dziś udało się pierwszy raz
było trochę szarpaniny ale wreszcie usnęła sama w łóżeczku
To moze i ja sprobuje z moim lobuzem. Jak tego dokonalas?
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 22:39   #2917
kraven
Zakorzenienie

Mój usypia sam w łóżeczku. Jak mi zaczyna marudzić to Go kładę i włączam konika morskiego z FP.

Chyba Jasiowi przeszło tylko katar Mu został, ale z tym to sobie poradzimy.

Ja nigdy więcej nie położe w domu dywanów i wykładzin - co najwyżej jakiś mały ozdobny dywanik, który będzie można często prać.

Gda ja też kiedyś miałam takie dziurki w ubraniach, okazało się, że to takie małe chodzące robaczki. chyba przyniosłam je z kwiatami. NIe masz ostatnio nowych roślin albo nie wymieniłaś ziemi? u mnie pomógł woreczek z lawendą w szafie i niestety wyrzucenie kwiata
Zmykam spać do jutra

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 23:08   #2918
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Ale superowy

A sciagasz w ogóle trochę? Bo u nas jest tylko mala dziureczka i nic. JA tam się nie przejmowałam, ale pediatra teraz oglądał i mówi, ze jak bedę zwlekac to będzie musial to zrobić chirurg. Chciał w ogóle coś tam zrobić, a a ja w tym momencie się sprzeciwiłam i od razu zabral ręce.
Mój starszy ma stulejke. Ale od samego początku każdy mówił, ze będzie musiał mieć zabieg. mam tylko kontrolowac badanie moczu póki co i jeśli wyniki są prawidłowe i nic się nie gromadzi - mogę czekać.
Ale u Kubusia wygląda to zupełnie inaczej i byłam pewna, że ma normalnego siusiaka.
Jak byliśmy wtedy u nefrologa,to pokazał jak mam to robić,tzn.tyle odciągnąć,co się daale przecież nie będę na siłę,bo można krzywdę zrobić i tylko delikatnie to myje.Też jest taka dziureczka mała
Po czym poznać stulejkę?

Cytat:
hej mamuśki ...
byliśmy u ortopedy wpisał nam 1a i jestem mega szczęśliwa ....mam obserwować ale póki co wszystko jest pięknie i duśka świeciła swym uśmiechem i rozgadaniem .. komplementy zebrała i ja również ehhh usłyszałam że nie jestem mamą nadgorliwą tylko mamą uświadomioną i resumując lepiej zapobiegać niż leczyć ...

mój sposób na duśkę kiedy bardzo płacze to mówię do niej szeptem, przytulam i delikatnie kołyszę ... pomaga
super,że zebrałyście same komplementy

Cytat:
Lena jest monogamistką, tak ją mamusia nauczyła

Cytat:
Cześc dziewczyny.
Alan dostał dzisiaj gorączki 39,3 więc z rana szybko do lekarza więc walczymy. Wirusa załapał bo my z tżtem go zaraziliśmy, a tak sie modliłam zeby go nie zlapało. Mamy leki więc podaje ale jest trudno.
Płacze, marudzi itp.
Z rana pękało mi serce jak płakał i też sie rozbeczałam. Nawet tżtowi łezki poleciały
Dobrze,że chociaż masz pomoc...Zdrowiejcie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
A Fabianek zasnął mi dzisiaj podczas kąpieliumyłam go,gadam do niego a on oczka zamknął i poszedł spaćździwiłam się okropnie bo obudził sie dopiero jak go wyjęłam z wanienkipo czym przy karmieniu zasnął na dobre i śpi.
Żartujesz?musiał być dobrze zmęczony.

Co do prezentacji...z maila wybrałam zdjęcia:colds,anesh,Asiul ki,afternoon,maggie,Filus i,Iwy,lukrecji,Justyny,gd a,lilki00 i Agnus21,ale to i tak większość dziewczyn,która się nie wypowiedziała/nie wyraziła zgody,więc narazie nic nie robię.
Oczywiście,jeżeli któraś z wyżej wymienionych ma inne zdjęcie,bardzo proszę.
Choć może narazie dam spokój,bo dużo mam i dzieciaczków w niedyspozycji...

Dobranoc.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 23:15   #2919
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Niekiedy. Ale po cos te mleka sa, nie? Widocznie dzieciom pomagaja, pewnie nie wszystkim, ale niektorym pomagaja...

A to ten sam lekarz, ktory dal Ci zielone swiatlo do wyjazdu z malutkim dzieckiem po antybiotykoterapi i hospitalizacji na drugi koniec swiata? Do kraju z zupelnie inna flora bakteryjna i wirusowa, z odmiennym klimatem, pora roku...

Fizyczny dyskomfort dziecka jest tylko jednym z powodow do jego placzu. To, ze dziecko ma sucho, jest najedzone i nic go fizycznie nie boli to nie znaczy, ze nie ma juz zadnych innych potrzeb. Kazdego dnia dziecko wystawione jest na wiele bodzcow ze swiata zewnetrznego, codziennie uczy sie czegos nowego, jest przez to narazone na wiele stresow. Placz pelni tutaj role wentyla bezpieczenstwa, pozwala pozbyc sie nagromadzonych emocji i przezyc. Wiele dzieci ma rowniez silna potrzebe bliskosci, przytulenia. Trzeba dziecku dac sie wyplakac jesli tego potrzebuje. Ludzie w kazdym wieku potzrebuja pozbyc sie nagromadzonych stresow i emocji, dlatego rozmawiaja ze soba, wyplakuja sie na czyims ramieniu, dlatego mamy to forum, czyz nie? Czy Tobie do szczescia wystarcza pelny talerz, pojscie do toalety i brak bolu?

Wiesz z calym szacunkiem, ale ten lekarz jest niedouczony albo jest ignorantem, badz jedno i drugie.
Wybacz ale z ani jednym Twoim słowem sie nie zgodzę. Sory ale to nie ty jestes lekarzem! I bynajmniej osoba ktora o wiele bardziej naraża swoje dzieci i resztę społeczeństwa nie szczepiac. Wystarczy wyjsc z domu z dzieckiem do ludzi juz masz inne bakterie. I tak moj lekarz to najlepszy lekarz ktory wyleczyl 3pokolenia! A to ze nam pozwolił to dlatego ze wczesniej dzieci były przebadane i zdrowe? Tak wyobraź sobie ze tak do szczęścia jest mi potrzebny pełny talerz suche gacie i zdrowie!

Usuwam sie stad. Pa

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2013-01-18 o 23:42
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 23:42   #2920
katiem
Wtajemniczenie

Ma wreszcie chwilę spokoju, a tu taka późna godzina...

nadrobiłam i tak:

wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych jubilatów

Zdroweczka dla wszystkich chorych mamuś i dzieciątek w szpitalach: Antosia, Majeczki, Jasieńka

Laski polećcie coś na zajady

Jutro jade na chwilę do galerii kupić prezent tacie. Może się załapię na końcówkę wyprzedaży eh pewnie wszystko poprzebierane już będzie...

Katee to właśnie niemożność odciągnięcia napletka, ale u noworodków i niemowlaków jest to stulejka fizjologiczna.

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Asiulka no coś Ty słońce

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 23:44   #2921
m_moni
Zadomowienie

nie uciekam. potrzebuję ciszy i spokoju.
po prostu nie chce mi się z nikim rozmawiać
mam dwoje dzieci w domu-Maję i chorego męża (odczuwam jakby było ich troje). ja wlałam w siebie z 50 eliksirów i jakoś się trzymam żeby tylko Mai nie zarazić
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 08:50   #2922
marzenka1984
Rozeznanie

Witam się po długiej nie obecności, której i tak nikt nie zauważył
Widzę, że pomalutku wątek zaczyna mieć coraz to mniejsze grono.

Edytowane przez marzenka1984
Czas edycji: 2013-01-19 o 08:51
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 08:52   #2923
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Jak byliśmy wtedy u nefrologa,to pokazał jak mam to robić,tzn.tyle odciągnąć,co się daale przecież nie będę na siłę,bo można krzywdę zrobić i tylko delikatnie to myje.Też jest taka dziureczka mała
Po czym poznać stulejkę?

super,że zebrałyście same komplementy

Dobrze,że chociaż masz pomoc...Zdrowiejcie

Żartujesz?musiał być dobrze zmęczony.

Co do prezentacji...z maila wybrałam zdjęcia:colds,anesh,Asiul ki,afternoon,maggie,Filus i,Iwy,lukrecji,Justyny,gd a,lilki00 i Agnus21,ale to i tak większość dziewczyn,która się nie wypowiedziała/nie wyraziła zgody,więc narazie nic nie robię.

Dobranoc.
No nie żartujenie wiem co mu sie stało
a moich zdjęc nie wzięłaś z meila? Ja też sie zagadzałam

Cytat:
Wybacz ale z ani jednym Twoim słowem sie nie zgodzę. Sory ale to nie ty jestes lekarzem! I bynajmniej osoba ktora o wiele bardziej naraża swoje dzieci i resztę społeczeństwa nie szczepiac. Wystarczy wyjsc z domu z dzieckiem do ludzi juz masz inne bakterie. I tak moj lekarz to najlepszy lekarz ktory wyleczyl 3pokolenia! A to ze nam pozwolił to dlatego ze wczesniej dzieci były przebadane i zdrowe? Tak wyobraź sobie ze tak do szczęścia jest mi potrzebny pełny talerz suche gacie i zdrowie!

Usuwam sie stad. Pa
eeeej a Ty gdzie! Nigdzie nie znikaj! Tu masz siedzieć z Nami no!

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
mam dwoje dzieci w domu-Maję i chorego męża (odczuwam jakby było ich troje). ja wlałam w siebie z 50 eliksirów i jakoś się trzymam żeby tylko Mai nie zarazić
Dużo zdrówka dla Was!

I dzień dobry!
Fabiś zasnął w łóżeczku i śpi słodko.

Melduje,że dzisiaj mój mały mężczyzna kończy 3 miesiące!

z tej okazji zdjęciaśpiącego w kąpieli królewicza i wczorajsze z nową grzechotką

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-01-19, 09:13   #2924
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

zapomniałam o zdjęciach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC11519.jpg (54,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC11542.jpg (46,6 KB, 25 załadowań)

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-01-19, 09:20   #2925
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:

Usuwam sie stad. Pa
Nie zamierzam sie z Toba sprzeczac. Dla mnie osobiscie jesli lekarz nie wie, ze dziecko w wieku okolo 5ciu - 6ciu miesiecy ma najnizsza mozliwa odpornosc (nizsza nawet niz noworodek) jest po prostu konowalem. Nie wspominajac juz o dodatkowo obnizonej odpornosci po antybiotykach. Po prostu rece opadaja.
Ja nie wykluczam, ze zaszczepie Roberta, ale odraczam szczepienia w czasie i na pewno nie bede szczepila jak leci. W miedzyczasie staram sie jednak zdobywac wiedze na temat budowania naturalnej odpornosci u dziecka i unikac niepotrzebnych zagrozen (bo dla mnie lot na drugi koniec swiata tym wlasnie jest). Wiesz ja rozumiem, ze Ty moglas nie wiedziec, ze to moze byc grozne, ale lekarzowi takiej glupoty po prostu nie potrafie wybaczyc.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 09:24   #2926
zielona1911
Zakorzenienie

Katee
Sorrki ze nie doczytalam a jaką robisz prezentacje? taka jak anesh? i jakie zdjecia potrzebujesz to wysle na email.

Nikt mi nie odpisal w sprawie pokoju a bardzo mi zalezy zebym jakiejs lipy nie zrobila bo tz sie zgodzi na kazdy kolor ale jak ten fiolet bedzie brzydki

Dzis Domis spal dluugo nakarmilam go o 1 w nocy a potem o 7 i spi dalej moja bambaryłka śliczna

Wogole Dzien Dobry. Dzis planuje posprzatac troche bo syf tu taki ze szok. Tz w Wiedniu wiec mam wolne
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 09:36   #2927
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Doberek

Witamy się z Zuzią.

Mamusia wyspana

Moja córeczka spała od 23 do 5 rano
Potem zjadła i spałyśmy do 8.30 coś pięknego

Dzisiaj mamy gości także co nieco muszę przygotować przy okazji wizaż podczytując

Wszystkiego najlepszego dla ślicznego Fabianka
Już 3 miesiace a dopiero pamiętam jak pisałaś ze nie chcesz by Ci wywoływali poród

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Katee
Sorrki ze nie doczytalam a jaką robisz prezentacje? taka jak anesh? i jakie zdjecia potrzebujesz to wysle na email.

Nikt mi nie odpisal w sprawie pokoju a bardzo mi zalezy zebym jakiejs lipy nie zrobila bo tz sie zgodzi na kazdy kolor ale jak ten fiolet bedzie brzydki

Dzis Domis spal dluugo nakarmilam go o 1 w nocy a potem o 7 i spi dalej moja bambaryłka śliczna

Wogole Dzien Dobry. Dzis planuje posprzatac troche bo syf tu taki ze szok. Tz w Wiedniu wiec mam wolne
Myślę ze filoet by pasował ale musiał by być to głeboki ciemniejszy odcień bo taki jasny mi się nie widzi.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Wejdz sobie na stronę dekorala tam fajnie są pokazane kolorki

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 09:38   #2928
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
I na co ja chwaliłam moje dziecko??? Dzis budził się co chwilę. Już nie będę chwalić gnoma
Cytat:
Cytat:
Fizyczny dyskomfort dziecka jest tylko jednym z powodow do jego placzu. To, ze dziecko ma sucho, jest najedzone i nic go fizycznie nie boli to nie znaczy, ze nie ma juz zadnych innych potrzeb. Kazdego dnia dziecko wystawione jest na wiele bodzcow ze swiata zewnetrznego, codziennie uczy sie czegos nowego, jest przez to narazone na wiele stresow. Placz pelni tutaj role wentyla bezpieczenstwa, pozwala pozbyc sie nagromadzonych emocji i przezyc. Wiele dzieci ma rowniez silna potrzebe bliskosci, przytulenia. Trzeba dziecku dac sie wyplakac jesli tego potrzebuje. Ludzie w kazdym wieku potzrebuja pozbyc sie nagromadzonych stresow i emocji, dlatego rozmawiaja ze soba, wyplakuja sie na czyims ramieniu, dlatego mamy to forum, czyz nie? Czy Tobie do szczescia wystarcza pelny talerz, pojscie do toalety i brak bolu?

Wiesz z calym szacunkiem, ale ten lekarz jest niedouczony albo jest ignorantem, badz jedno i drugie.
Bardzo mądrze.

Cytat:
Myślę, że Asiulce o to mniej więcej chodziło. "Że coś jest nie tak", czyli że czegoś mu brakuje albo ma czegoś w nadmiarze. I to może być właśnie potrzeba bliskości lub nadmiar wrażeń. Tak czy siak, są sposoby żeby ten płacz powstrzymać. Trzeba się tylko zorientować czego dziecku potrzeba do szczęścia.

Ja inaczej Asiulkę zrozumiałam.
I też Mati nie płacze, po miałczy trochę najwyżej. Nawet któregoś dnia się zorientowałam że nie pamiętam jak brzmi jego płacz

Cytat:
Cześc dziewczyny.
Płacze, marudzi itp.
Ojej, zdrówka dla Alanka i dla Was. Dobrze że masz pomoc

Cytat:
Mam pytanie bo niewiem na jaki kolor pomalowac pokoj dzienny. Mam duzo zielonych dodatkow zasłony,dywan,ramki na zdjecia itd i kanape mam ciemno brązowa z dodatkami beżu i pufy w tym samym kolorze. Reszte mebli bede musiala kupic,ale mam pytanie co do tego co juz mam by pasowalo,jaki kolor. Mi sie podoba fiolet i gdzie niegdzie tapeta winylowa albo paski albo częsc sciany fotka w zalaczniku. Tylko pytanie czy cos takiego bedzie pasowac? czy moze szukac scian w innym kolorze moze zielenie,caffe latte i tapeta inna? pokoj raczej sredniej wielkosci,nie bedzie duzo mebli bo chce tylko taka mebloscianke pod plazme. Co sadzicie? doradzcie cos? a pokoj we fiolecie i z tapeta juz widzialam u ktorejs z Was na watku
To chyba u mnie widziałaś, z tym że ja mam fioletowe kwiaty połączone z szarością i do tego meble wenge. Narożnik szary. Zielona jak masz dużo zielonych dodatków to takie tapety masz też w tym kolorze. Jest ich mnóstwo. Można je fajnie połączyć. Później wrzucę Ci zdjęcie jak ja połączyłam dwie tapety plus farbę.

Cytat:
k
odnosnie chusteczek tami baby to mial je ktos? cena korzystna a jaktam z jakoscia?
Bo mi odpowiadaja DADA tylko troche hmm... siara je wyciągać,jakos mi tak glupio np u lekarza.
Ej no nie przesadzaj, Dada to bardzo dobra firma.

Cytat:
Melduje,że dzisiaj mój mały mężczyzna kończy 3 miesiące!

Cytat:
zapomniałam o zdjęciach
Słodki

Wy wszystkie tak malo wody do wanny lejecie? Mati ma zawsze prawie pełną wanienkę a już któreś z kolei zdjęcie widzę że woda tylko na dnie i dziecko nie przykryte nią.
Stary 2013-01-19, 09:46   #2929
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
[LEFT]

Wy wszystkie tak malo wody do wanny lejecie? Mati ma zawsze prawie pełną wanienkę a już któreś z kolei zdjęcie widzę że woda tylko na dnie i dziecko nie przykryte nią.
Moja jest cała pod wodą zanurzona tylko głowka wystaje

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 09:49   #2930
kraven
Zakorzenienie

Ja jestem jak najbardziej za prezentacją

Mój Jaś ma chyba dalej skok, je ale niechętnie, ale przy tym ma bardzo dobry humor tylko czasem pomarudzi.

Dziewczyny, każda z nas postępuje ze swoim dzieckiem jak uważa. Wymieniamy się doświadczeniami, wspieramy się w trudnych chwilach i szkoda by było stracić te relacje tylko dlatego, że nie każda z nas zgadza się z drugą. Tak chciałam się wyzewnętrznić

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 09:57   #2931
afternoon
Rozeznanie

Cześć

Zielona, ja jestem miłośniczką łączenia tapet z farbą, w każdym pomieszczeniu mam na jednej ścianie tapetę, na reszie farbę, np. w kuchni tapeta leśna zieleń w retro kwiaty, reszta ścian w kolorze leśna zieleń. W gościnnym np. ściany ciemna czekolada, a na jednej ścianie tapeta ciemna czekolada w różowe wzorki lubię taki styl, może kiedyś się zbiorę to jakąś fotkę Ci wrzucę. Jeśli masz brązową kanapę i zielone dodatki, ja pomalowałabym ściany na dowolny odcień brązu, a jedną ścianę zostawiła na tapetę zieleń+ brąz taka moja mała propozycja

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Katee zapomniałabym, jestem za prezentacją
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 10:01   #2932
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
hej mamuśki ...

pięknie ujęte.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 10:02   #2933
weronika_91
Zakorzenienie

Witam się z tapatalka w przerwie w sprzątaniu
Jaś dziś dostał pierwszy raz kaszke jablkowa i odłożony po niej do łozeczka momentalnie zasnął

ASIULKA Kochana nie uciekaj od nas

Moje dziecko w nocy miało godzinnj przerwę w spaniu . Zamiast spać to sobie gadal
Stary 2013-01-19, 10:05   #2934
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Niunia zasypia w łóżeczku a ja zaraz mykam pod prysznic.

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

biore silicę.

Ja taką szmatkę przytulankę kupiłam w rossmanie
,Zuzia ją uwielbia

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Moja myszka już śpi
Ja też ją mam i Oliwka też ja uwielbia, lubi jak spi mieć ja na łebku
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 10:09   #2935
Konczita
Zakorzenienie

mam dzisiaj chyba nawrót kochane moje mamusie .. czuje się kosmicznie źle ....
Tamiln nasza Duśka tez ma dużo wody . mamy tę dużą wanienkę i tak ponad połowę jej lejemy ....

Ciesze się że nie zbuluzgałyście mnie za to uświadomienie ale to słowa lekarza ... i ciesze się że i ona mnie nie zjechał tylko podszedł do mnie do nas odpowiedzialnie ...

Asia nie burz się wracaj do nas ... to forum różne zdania mogą być robaczku
nasza pani dr też nam by to odradziła .. ona poleca ościenne kraje i tyle ..
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 10:09   #2936
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Marta, ja będę łysa razem z Tobą, spokojnie też mam coraz cieńszy kucyk, jak mąż dzisiaj zobaczył ile wyciągam włosów po przejechaniu dłonią , to w szoku był
Mnie też bardzo wychodzą i wkurza mnie bo są wszędzie. Już bym chciała do fryzjera iść, ale jeszcze z miesiąc poczekam. Zresztą nie wiem czy tylko podciąć czy skrócić mocniej ale najwygodniej mi przy Mai mieć włosy w kucyk no i jak wrócę do pracy to będę musiała czapkę nosić z daszkiem więc też najlepiej mi w kucyku.

Cytat:
Cześc dziewczyny.
Płacze, marudzi itp.
Zdrówka dla Alana i dużo siły dla Was!

Cytat:
Mam pytanie bo niewiem na jaki kolor pomalowac pokoj dzienny. Mam duzo zielonych dodatkow zasłony,dywan,ramki na zdjecia itd i kanape mam ciemno brązowa z dodatkami beżu i pufy w tym samym kolorze. Reszte mebli bede musiala kupic,ale mam pytanie co do tego co juz mam by pasowalo,jaki kolor. Mi sie podoba fiolet i gdzie niegdzie tapeta winylowa albo paski albo częsc sciany fotka w zalaczniku. Tylko pytanie czy cos takiego bedzie pasowac? czy moze szukac scian w innym kolorze moze zielenie,caffe latte i tapeta inna? pokoj raczej sredniej wielkosci,nie bedzie duzo mebli bo chce tylko taka mebloscianke pod plazme. Co sadzicie? doradzcie cos? a pokoj we fiolecie i z tapeta juz widzialam u ktorejs z Was na watku
A myślałaś o czymś w beżach i zieleniach?

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Ja też zgadzam się co do prezentacji

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Monia wiem co czujesz. Jeśli masz potrzebę wyciszenia to zrób to ale nas nie opuszczaj. Zobaczysz, skończy się zima i od razu humor Ci wróci. Ja nienawidzę stycznia i zawsze czuję się tragicznie na początku roku.

Maja dzisiaj kończy 4 miesiące! Z tej okazji przygotowałam już wszystko do tego aby jutro podać jej jabłuszko Dla nas z tej okazji upiekłam tartę bananową

A propos jabłuszka i innych deserków, dziewczyny podgrzewacie je? Ja swoje przechowuję w szafce (te nieotwarte) więc mają temperaturę pokojową, ale chyba jutro to jabłko trochę podgrzeję.
Stary 2013-01-19, 10:26   #2937
Sojka1990
Zadomowienie

Ja leje praktycznie całą wanienke, już pomijam fakt że wszystko dookoła zachlapane o Zośka czasem jak dzikus wymachuje nóżkami :P nie wyobrażam sobie kąpać dzieck w małej ilości wody bo sama tego nienawidzę- jest mi zwyczajnie zimno jak mam mało wody, tak samo dzieciom przecież zimno jest jak wszystko odkryte i się wodą poleje to potem marznie zanim się kapiel skończy.

Asiulka nie wymyślaj bo bez Ciebie to nie to samo!!
Dziewczyny kurde to że czasem któraś którejś nawciska to nie jest powód do ucieczek.!
Najpierw Iwonka nam sie schowała na dwa dni bo focha załapała, teraz Ty no weź bez jaj!
Kto jak kto ale po Tobie bym się nie spodziewała, bo dobrze wiem że w życiu bierzesz na luz i robisz to co chcesz mając w dupie "dobre rady" i to mi się w Tobie zawsze podobało!
Więc wracaj tu!

Nie wiem czy wam wczoraj pisalam, u Julki dodatkowo cholesterol rośnie;/
Stary 2013-01-19, 10:35   #2938
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Maja dzisiaj kończy 4 miesiące! Z tej okazji przygotowałam już wszystko do tego aby jutro podać jej jabłuszko Dla nas z tej okazji upiekłam tartę bananową

A propos jabłuszka i innych deserków, dziewczyny podgrzewacie je? Ja swoje przechowuję w szafce (te nieotwarte) więc mają temperaturę pokojową, ale chyba jutro to jabłko trochę podgrzeję.
Najlepszego dla Majki
Ja delikatnie podgrzewam bo zimnego Matiś nie zje.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Ja leje praktycznie całą wanienke, już pomijam fakt że wszystko dookoła zachlapane o Zośka czasem jak dzikus wymachuje nóżkami :P nie wyobrażam sobie kąpać dzieck w małej ilości wody bo sama tego nienawidzę- jest mi zwyczajnie zimno jak mam mało wody, tak samo dzieciom przecież zimno jest jak wszystko odkryte i się wodą poleje to potem marznie zanim się kapiel skończy.

Asiulka nie wymyślaj bo bez Ciebie to nie to samo!!
Dziewczyny kurde to że czasem któraś którejś nawciska to nie jest powód do ucieczek.!
Najpierw Iwonka nam sie schowała na dwa dni bo focha załapała, teraz Ty no weź bez jaj!
Kto jak kto ale po Tobie bym się nie spodziewała, bo dobrze wiem że w życiu bierzesz na luz i robisz to co chcesz mając w dupie "dobre rady" i to mi się w Tobie zawsze podobało!
Więc wracaj tu!

Nie wiem czy wam wczoraj pisalam, u Julki dodatkowo cholesterol rośnie;/
Ojej, no ciekawe co Julci jest. A jak w ogóle jej samopoczucie?
Ja też właśnie nie wyobrażam sobie kąpieli w wannie gdzie woda na dnie. Zimno i nie fajnie. U nas też wszystko zalane na około
I Asia mam takie zdanie jak Sojka w stosunku do Ciebie, taka babka z Ciebie równa a tu foch Nie podobne do Ciebie. Przecież jest tu tyle osób to nie możliwe aby każda z nas miała takie same zdanie. Nasz pediatra też odradza dalekie podróże, Europa jedynie i to najlepiej jak najbliżej. Aaliah wyraziła swoje zdanie, do czego ma prawo. Także bez fochów tutaj i wracaj
Stary 2013-01-19, 10:38   #2939
afternoon
Rozeznanie

Nisia, ja tez wybrałąbym sie do fryzjera, ale szkoda mi moich długich do pasa włosów podcięłabaym chociaż tak ciut za ramiona i wycieniowałą żeby optycznie było ich więcej...

Pochwalę się Wam jeszcze , że ważę już niecałe 56 kg w związku z tym do przedciążowych 54 kg niedaleko

Asiulka, daj spokój, dlaczego reagujesz ucieczkowo? tak jak dziewczyny pisały to jest forum, jego istota jest dyskusja, którą różnica zdań powinna napędzać. Jeśli jesteś pewna swoich racji tym bardziej powinnaś dźwignąć dyskusję, nie chcesz chyba , żeby Twoje wycofanie z niej wygląda ło jak brak argumentów, prawda?
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 10:40   #2940
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Witam się po długiej nie obecności, której i tak nikt nie zauważył
Widzę, że pomalutku wątek zaczyna mieć coraz to mniejsze grono.
Ja zauważyłam! Co robiłaś jak Cię nie było?

Cytat:
Nie zamierzam sie z Toba sprzeczac. Dla mnie osobiscie jesli lekarz nie wie, ze dziecko w wieku okolo 5ciu - 6ciu miesiecy ma najnizsza mozliwa odpornosc (nizsza nawet niz noworodek) jest po prostu konowalem. Nie wspominajac juz o dodatkowo obnizonej odpornosci po antybiotykach. Po prostu rece opadaja.
Ja nie wykluczam, ze zaszczepie Roberta, ale odraczam szczepienia w czasie i na pewno nie bede szczepila jak leci. W miedzyczasie staram sie jednak zdobywac wiedze na temat budowania naturalnej odpornosci u dziecka i unikac niepotrzebnych zagrozen (bo dla mnie lot na drugi koniec swiata tym wlasnie jest). Wiesz ja rozumiem, ze Ty moglas nie wiedziec, ze to moze byc grozne, ale lekarzowi takiej glupoty po prostu nie potrafie wybaczyc.
Ale Jasiu zaraził się w Polsce!
My jedziemy jak Henio będzie miał 6 miesięcy na Dominikanę i jakoś żaden lekarz nam tego nie odradzał. Idziemy jeszcze w tym tygodniu na konsultację do specjalisty od chorób tropikalnych, zakaźnych i szczepień.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
My mamy zawsze pełną wanienkę, tylko głową wystaje.

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość

Sto lat dla Mai, naszej rówieśniczki!

My dzisiaj podajemy jabłuszko, zaraz jak się obudzi po drzemce.
Właśnie się zastanawiam czy podgrzewać, też mamy w temperaturze pokojowej. I podaję pierwszy raz Gerbera, bo te słoiczki sama jem, ale potem chcę Hippa dawać.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości