|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
ja odpiszę jutro .
wizaż nawala- przed chwilą odpisałam .... pisałam i pisałam i co ? nic się nie wysłało.... a dzisiaj nie pierwszy raz ...... a do tego tż mnie wkurza.......... , ale nie mam siły nic mu zrobić ... dobra Pa!
|
|
#2492 |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Padam na ryjek, więc skrótowo gratuluję wszystkim wizyt, skończonych tygodni, pięknych brzuszków i zakupów. Zakupy to ruszyły pełną parą. Zresztą podobnie jak 30-tki - coraz więcej skończonych 30 tc ![]() A z tymi ubrankami to ja już nie wiem. Prognozy pogody na marzec są niezbyt pozytywne. O wiośnie meteorolodzy wolą nie mówić. O kwietniu też wolą milczeć, dopiero maj ma być piękny. No ale pewnie te prognozy jeszcze się 100 razy zmienią. |
|
|
|
|
#2493 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przeleciaąłm Was do końca ale juz nie mam siły się rozpisywać. Jutro z rana się zamelduję i poopowiadam
|
|
|
#2494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- jeszcze mam parę pytań w kwestii wyprawki (wybaczcie jeśli nie będą zbyt mądre): - prześcieradło: frotte czy zwykła bawełna? ma to jakiekolwiek znaczenie czy po prostu na zasadzie kto co lubi? - pieluchy tetrowe: w jakiej ilości? jakie? patrzę jakie ma ten sprzedający z all - r_p77 a tam zwykłe, podwójnie tkane, w kilku większych rozmiarach, w rozmiarze mini? i zgłupiałam - podkłady poporodowe (te gigantyczne podpaski) i te na łóżko: w jakiej ilości? chwilowo chyba tyle mi się nasuwa pytań
|
||
|
|
|
|
#2495 |
|
Wtajemniczenie
|
Strippi, megi, trolla - zdrówka dla Waszych dzieci!
Strippi, Twoja Julka chyba wszystko po kolei łapie... Klementyna - powodzenia jutro! Nestelle - ale długaśna szyjka - super I jeszcze do kogoś miałam napisać, ale oczywiście nie pamiętam
|
|
#2496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#2497 |
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłammm....
za wszystkie wizyty ![]() i za zakupy ![]() Strippi co do ospy..to słyszałam że jest ściśle powiązana z półpaścem. Przeprowadziłam mały wywiad w ubiegłym tygodniu właśnie odnośnie ospy. Miałam w planach wybrać się jeszcze w styczniu do przyjaciółki której synek aktualnie przechodzi ospę. Ale jednak zrezygnowałam. Znajoma pediatra, odradziła mi, gdyż pomimo tego że ospę przechodziłam, to mogłabym sobie zafundować po tych odwiedzinach właśnie półpaśca, podobno wywołują go te same wirusy co ospę. A tam gdzie planowałam się wybrać właśnie panuje ospa i dookoła wszyscy chorują, więc nawet jeśli nie od synka koleżanki to mogłabym się zarazić od kogoś innego. Także uważaj na siebie. Ok zmykam spać, bo pora późna, a jutro planujemy składać łóżeczko, znaczy tż planuje, a ja będę mu kibicować ![]() Zapomniałabym!! Dziś zaczęłam 35 tc ![]() A i dzięki za ranking chusteczek, muszę odwiedzić Lidla bądź Kauflanda.
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
Uff w koncu w domku
Lozko kolderka i Spac Nie wypaczylam zadnego chetnego Haha Ale robialm furrore grajac w bilarda i tanczac przy Stole Jednym slowemWypad sie udal Lecd spiochac ;-) Jak fajnie E nutro nie trza budzika nastawiac haha |
|
|
|
|
#2499 | |
|
Zadomowienie
|
hej!
nie mogę spać szkoda, że wcześniej nie widziałam tego rankingu chusteczek, bo kupiłam już 1 op. biedronkowych i 2 op. pampersów a widzę, że nie mają fajnego składu... Cytat:
![]() - z pieluchami też zgłupiałam i nie mogłam się zdecydować więc wzięłam: zwykłe 80x80-4szt., zwykłe 70x80-5szt i podwójnie tkane 70x80-2 szt. do tego 2 flanelowe i jedna pieluszko-ceratka - podkładów poporodowych (gigantycznych podpasek) mam 3 opakowania czyli 30 szt. - 2 op. Absorgyn i 1 op. Belli, te na łóżko u nas w szpitalu dają, ale kupiłam 2 szt-na wszelki wypadek, np żeby podłożyć pod tyłek jak będziemy jechać do spzitala
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2013-01-19 o 14:11 Powód: poprawka, żeby nie było żem nakupiła 10 op. chusteczek ;) |
|
|
|
|
|
#2500 |
|
Kniaginia
|
Witam z rana
![]() Przypomniała mi się rada położnej ze SR co do pakowania się do szpitala. Najlepiej, żeby osoba towarzysząca spakowała torbę do szpitala. Oczywiście przy naszej asyście. Ale chodzi o to, żeby facet (czy kto inny, kogo bierzemy ze sobą) też wiedział, co jest w którym miejscu torby i że w ogóle tam jest , bo możliwe, że on będzie to częściej wyciągał.
|
|
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
Wiecie co podczytuję troszke styczniówki i jestem trochę przerażona tym, że w szpitalu mogą Cię nie przyjąć jak przyjedziesz do porodu ![]() Jedną nie przyjęli rano bo w nocy mieli za dużo porodów i nie mieli miejsca, pojechała do szpitala 30km dalej rodzić a drugiej w nocy nie chcieli przyjąć w danym szpitalu bo dyżur miał inny szpital. Masakra ja nie wyobrażam sobie jechać do innego szpitala niż ten na który się nastawiłam od samego początku, gdzie pracuję mój lekarz. |
|
|
|
|
#2502 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A poza tym nie chodzi o danie się zwariować, tylko żeby nie być -uwaga brzydkie słowa - dymanym przez nieuczciwych sprzedawców ![]() ![]() Cytat:
![]() A poza tym bry dziewuszki, ja właśnie przy porannej kawce, oglądam co się na świecie i u Was dzieje, a potem zmykam się weekendować.
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Ospa jest do D. Noc nieprzespana, dziecko płacze. Boziu...
|
|
#2504 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek!
Klementyna !!!Kolejny dzień na 200% obrotach... od poniedziałku zwalniam bo umrę Wczoraj usnęłam o 21
|
|
|
#2505 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2506 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
barbaria... dobrze, że u mnie w szpitalu od x lat nieużywany i zakazany przez ordynatora
|
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
muszę, muszę dziś wypić kawę, bo zaraz fiknę... jaką pijesz?! bo ja bez mleka chyba nie dam rady ![]() współczuję.chore dziecko to jakaś makabra. dla dziecka i mamy....
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2509 |
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() dzień dobry.. ![]() my jeszcze leżymy.. ziiimmmnnooo.. brrr.. a kołderka tak fajnie grzeje.. ![]() coś się dziś nie wyspałam.. ale cóż zrobić.. a po południu na urodziny do chrześniaka tż.. oby znośnie było..
|
|
#2510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale oczywiście nie żadną latte tylko taka lekko zabielona, spróbuj !
|
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet ekspres uruchomię dla jednej kawy pierwsza lurka.. tfu! kawka od ![]()
|
|
|
|
#2512 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
skorzystam z tej rady i zaangażuję mojego męża Cytat:
a nie mogę bo skurcze mnie łapią później ![]() witam się z rana! mnie dziś obudził straszny ból przepony ;/ nie wiem co jest grane.. w sumie chyba się nie siłowałam z nikim ani nie używałam jej do niczego a tu takie coś.. boli i boli jak chodzę też boli.. ale poczułam też, że dziecko mnie kopało wyżej, nad pępkiem więc może robi sobie miejsce? miałyście tak może mamusie?? i w ogóle to kiedy to zleciało- już prawie 28 tydzień! przeca se to zaraz wielkie P ![]() we wtorek umówiłam się z położną jeśli nie będzie widziała przeciwwskazań do podróży to jadę do Polski.. ale chyba muszę wyłączyć telewizor bo tam tylko grypa, grypa, ospa..... |
||
|
|
|
|
#2513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2514 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
ja dziś też ledwo żyję mam tak zapchany nos i nic nie pomaga a w nocy jeszcze mnie budził ból gardła wrrr ![]() Cytat:
za obronęCytat:
![]() Cytat:
-------------- to tak wam napisze z innej beczki bo przepisuje sobie rzeczy ze starego kalędarza do nowego i mam tu Julki śmieszne teksty pozapisywane to wam napisze jeden nasz dialog Julka miała wtedy 3 lata i 2 miesiące Jula: A babcia przyniosła mi ciastko i zjadłam Mama(ja): I co dobre było J: Dobre M: A dla mnie masz? J: Babcia miała w torebce nie dała ci? M: a zapomniałam poprosić, daj mi buziaka to skosztuję jakie dobre J: Buziaka nie, poliż sobie moje ząbki (i tu wyszczerzyła się) no dobra ide walczyć dalej z katarem
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2013-01-19 o 10:35 |
|||
|
|
|
|
#2515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2516 | |
|
Zadomowienie
|
Witam w sobotę
Cytat:
|
|
|
#2517 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny pakujące się..
może którejś z Was okaże się pomocne: http://www.liliija.blogspot.de/2012/...bysmy-sie.html http://www.liliija.blogspot.de/2012/...-moze-nie.html róbcie mi dalej smaka na kawę!!
|
|
|
|
|
#2518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
chyba umieram. Wszystko mnie boli plecy zebra brzuch zoladek jeszcze katar.cala noc nie przespana a rano wymioty. Mam dosc.czym sie leczyc? Lekarz dopiero o 19.30
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze jest Dobrze jest
Pod kolderka byc ;-) Nigdzie sie dzis nie ruszam Leniuchuje caly dzien Oj mowie wam jestem tak zadowolona ze wczorajszego wypadu I nawet kolega mnie podwiozl bym nie marzla dlatego bylam tak pozno bo inaczej bym juz o 24-10 musiala busem jechacNo ale nie wiem co bylo dziwnego w tym ze kobieta w ciazy wyszla ze znajomymi na bilarda - cole i troche sie zrelaksowac - wszyscy sie paczali jakbym jakims UFO byla - a nam przeciez tez chwila przyjemnosci sie nalezy oby wam te Ospy szybko przeszly - ja bylam mala to pamietam Kropki 3szt zaliczylam w jednym roku - marzec Ospa - czerwoec Rozyczka - wrzesnien Odra ;-) wiec wiecie nie ma to tamtoPrzekrecam ske na drugi bok I pewnie jeszcze sie zdrzemne Do pozniej kochaniutkie ;-) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.

...... 

ale juz nie mam siły się rozpisywać. Jutro z rana się zamelduję i poopowiadam

05.07.2008