|
|
#2431 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
Np Sudocrem którym się wszyscy podniecają, to krem z tlenkiem cynku i parafiną więc dla nie odpada, zresztą o dziwo położna odradzała stosowanie profilaktyczne nawet na szkole rodzenia. No itp itd. Bo tak siebie też pielęgnuję - nie kupuję kremów z parafiną - ale np olejki naturalne z jojoby czy dzikiej róży organiczne i z nich sobie mieszam różne rzeczy, tanie nie jest, bo 100 ml takiego olejku z certyfikatem swoje kosztuje, ale przynajmniej wiem że nie płacę za pochodną ropy naftowej. A z tego co dostępne sklepowo to Babydream ma w większości dobre składy/ seria niebieska oraz Hipp ten z bio olejkiem migdałowym to tak w skrócie i uproszczeniu. No i ten blog http://podwojona-sroka.blogspot.com/p/moje-analizy.html oraz biochemia urody na wizażu to kopalnia wiedzy. Cytat:
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
http://www.piekarniamojegotaty.pl/ - oni właśnie w almach sprzedają też swój chleb. ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- np chleb żytni pytlowy skład : Mąka żytnia - 95 % Mąka pszenna - do 5 % Naturalny zakwas żytni, sól, woda
|
|
|
#2432 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
więc lubię mieć posprzątane. ale przy jasnych podłogach i ciemnych włosach moje sokole oko dostaje szajby ![]() piekności szyjeczka ![]() Cytat:
no ja nie jestem kosmetycznym detektywem... dla mnie kosmetyki dzielą się na dwa rodzaje: te które na mnie działają i te które nie działają ![]() Cytat:
![]() ależ pyszny szpinaczek zjadłam
|
|
|
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już się martwie co moję dziecko będzie z nimi wyrabiało, mam nadzieję że nie będzie niczym uderzać w to lustro.
|
|
|
|
|
|
#2434 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda ze u mnie nie ma takiej fajnej piekarni ![]() Cytat:
Cytat:
Dragusia tobie też dzięki najgorsze że nie mam pojęcia gdzie mnie mogło tak złapać eh wkurza mnie ten katar oby sie Julka nie zaraziła![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
my też mamy i w szafie na korytarzu i u nas duże lustro a maluszki lubią się w lustrze przeglądać i np dawać sobie buziaki więc musisz tylko być gotowa na to że albo będziesz często je czyścić albo przyzwyczaisz się do paćków na lustrze
|
|
|
#2435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o widzę, że OC wrzuciła linka do stronki z krakowskiej piekarni - składowo wyglądają pysznie te chleby, więc pewnie są smakowite Edytowane przez alliw Czas edycji: 2013-01-18 o 13:30 |
|
|
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo pierwsze słyszę takie pojęcie![]() A szyjka mega długa
|
|
|
|
|
|
#2437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2439 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() skopiowałam sobie Twoją listę ![]() Cytat:
![]() u nas same bawełniane też są, ale fakt, sporo jest tych welurowych. ja bym chciała mieć pół na pół, bo wiosna różnie może być, w mieszkaniu mogą wystarczyć cienkie, a jak będzie bardzo zimno to i pod coś się je założy na dwór. Cytat:
a widziałaś może podobne rankingi innych produktów? pieluchy czy cokolwiek? Cytat:
my w przedpokoju taką mamy z jednymi drzwiami z lustra, teraz będziemy robić szafę do sypialni (i zarazem pokoju maleństwa) i też jedne drzwi będą z lustra. no trudno, nie da się urządzić mieszkania tylko pod dziecko, zwłaszcza, że to inwestycja na lata, a dziecko "głupiutkie" będzie dużo krócej. |
||||
|
|
|
|
#2440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pieluch to czytałam mnóstwo opinii i ja zamierzam zaczynać od Pampersow, bo maja najlepsze opinie, mam te białe, kupie jeszcze zielone. Ale jak wpiszesz w google pieluchy ranking to wyskakuje kilka. Może inne dziewczyny coś widziały, jakieś rzetelne rankingi?
|
|
|
#2441 |
|
Zadomowienie
|
Bułeczki już się upiekły! Są przepyszne chociaż bałam się, że nie wyjdą, bo ciasto nie chciało rosnąć
Niektóre mają odrobinę zakalca, ale nic im nie jest. Smakują niesamowicie.Odpisał mi także ZUS i to w bardzo klarowny sposób więc jedna sprawa na głowie mniej Nie mogę się doczekać na zajęcia w SR. Jedna z dziewczyn ma termin na 21.01 i jestem ciekawa czy się pojawi )
|
|
|
#2442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda,że ja teraz mogę tylko te razowe czy żytnie, muszę sobie znaleźć taki przepis i zrobić.
|
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje wam kochane za Mile slowa odnosnie Rezydencji ;-) Zaraz bede jadla obiadek yhmmm Ale wam powiem Tz kolezanki zrobil Makowca wczoraj specjalnie dla Mnie A pozniej rzec bym chciala - czas na Piwo haha Ale socek ew Cola tez moze byc ;-) No i ciekawa jestem czy cos Wypacze Meskiego dzis hahaOj sex sex sex ....!!! |
|
|
|
|
#2444 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny! Znów padam... dwa dni latania i załatwiania i gości... wykończonam!
Brawo za wizyty! ![]() Brawo za zakupy! ![]() Brawo za tygodnie dla NAS ![]() taa... skończony 30! to się teraz zacznie....
|
|
|
#2445 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
a ja nadrabiam .............
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a brzuszek super ...figurka jak rurka !!!Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- no i dalsza część nadrabiania..... cha ,cha..... wszyściutko czytam- zaznaczam co trzeba i...... nie ma większości cytatów .... został jeden ..... Cytat:
![]() ![]() klask i: za zakupy dziewczyny...ciuszki,przy bory,wózki .... tyle tego kupujecie co chwilę ,że nie jestem w stanie ogarnąć .... a ja nic nie kupuję - to moja metoda mam to co po kubie i ninie (zakurzone ,głęboko schowane ) a reszty na razie nie kupuje ... mam dużo czasu więc nie trzeba się bać ![]() a teraz zmykam przed księdzem ...... nawet nie pytajcie ,bo wstyd a ! i kasiu - za rezydencję , konkretna - nie powiem !!!!
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-01-18 o 15:26 |
||||||
|
|
|
|
#2446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Öko-Test bada przede wszystkim zawartosc szkodliwych skladnikow, natomiast Stiftung Warentest funkcjonalnosc i dzialanie ![]() tu sa pieluszki Maxi z Stiftung Warentest http://www.test.de/Babywindeln-Pampe...30140-1229675/ a z Öko-Test niestety listy nie mam, ale wiekszosc (80% z 16 przetestowanych: ( Baby Norm Premium- Windeln, Maxi 7 - 18 kg Norma Babydream Premium Windeln, Maxi 7 - 18 kg Rossmann Babylove aktiv plus, Maxi 7 - 18 kg Dm Babysmile, Maxi 7 - 18 kg Schlecker Babysoft, Maxi 7 - 16 kg Netto Marken- Discount BabyTime Premium Windeln, Maxi 7 - 16 kg Penny Beauty Baby Premium Windeln, Maxi 9 - 18 kg Müller Drogeriemarkt Elkos Baby Premium Windeln, Maxi 7 - 18 kg Edeka Fixies, Maxi 7 - 18 kg Riboth Novacare Mamia Premiumwindel mit der Tigerente, Maxi 7 - 16 kg Aldi Süd Moltex Öko Die Weiße, Maxi 7 - 18 kg Moltex Pampers Active Fit Dry Max, Maxi 7 - 18 kg Procter & Gamble Pampers Baby- Dry, Maxi 7 - 18 kg Procter & Gamble Real Quality Easy Active Pants, Maxi 8 - 15 kg Real Toujours Premium Windeln, Maxi 7 - 18 kg Lidl Vibelle, Maxi 7 - 18 kg Aldi Nord) otrzymalo note bardzo dobry lub dobry - brak podejrzanych skladnikow - Pampers najwyzej oceniany, ale tez i drogi. Slabiej wypadly trzy marki: Moltex Öko, Toujours Premium, Real Quality Easy Active Pants). Jak cos potrzebne to moge popatrzec, ewentualnie zrobic zdjecie rankingu (jezeli taki bede miec )
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Chusteczki nawilzajce w Öko-Test wypadly dosc dobrze, wstawiam zdjecia rankingu.
na zdj. 1 chusteczki sensitive (nie zawieraja substancji zapachowych - lepiej wybrac te, niz zapachowe) na zdj. 2 chusteczki normalne (zawieraja substancje zapachowe) chusteczki Pampers i Huggies Pure zawieraja PEG, moga byc drazniace, powinno sie ich unikac w kosmetykach dla dzieci. dodatkowo wiekszosc chusteczek zawiera konserwant Phenoxyethanol (moze byc szkodliwy, trwaja na razie rozne dyskusje i badania) - z przetestowanych tylko dwa produkty nie zawieraly tego konserwantu: Huggies Pure i Natracare).. chyba jednak warto tez przed zakupem samemu przejrzec sklad i unikac tak jak OC pisala: parabeny, PEGi, pochodne ropy naftowej, SLS, substancje zapachowe, konserwanty... ehhh tych substancji na pewno jeszcze pare by sie znalazlo, ale ja nigdy az tak bardzo w sklady nie wnikalam.
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-01-18 o 15:49 |
|
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
Szwankuje mi i komp i wizaz....
CO do obrony to tak postaram się zrobic, ze jutro wbije sie na początek i postękam troche, że nie dam rady czekac az prawie 40 osob sie obroni... Ja poprałam i poprasowałam wszystkie ciuszki...posegregowałam i popodpisywałam na reklamówka, np: rozmiar 3-6miesięcy, kaftaniki, spiochy, itp....Kacper do szpitala tez spakowany, brakuje mu tylko pampersów i tetrowe ze 3 musze uprac i dołożyc do torby...Gorzej ze mną, ale to po wypłacie;p Zaczynam wicie gniazda;p W razie czego, wole, zeby mąz miał wszystko gotowe do dowiezienia do szpitala ![]() Gratuluje wizyt, dziecii długich szyjek
|
|
|
|
|
#2449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To opowiedz o księdzu!!!!!! ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a chusteczki nawilzajace beda na jakies ewentualnie wieksze zabrudzenia i na wyjscia
|
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam sił na nic
![]() Wczoraj się cieszyłam, że sobie odpocznę, bo Julka już lepiej się czuje po tej cewce i przeziębieniu, a dziś niestety Ospa! Teraz śpi już 4 godziny, więc kolejna nocka z głowy Mąż w pracy na nocce więc ja będę musiała z nią siedzieć Mam dość
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam jutro kciuki! ależ masz pod górkę....
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezła reklama rodzicielstwa w ogóle - w kółko te nasze dzieciaki chorują. Ale ja się pocieszam, że dobrze, że ta ospa teraz a nie pod koniec lutego lub w marcu - wtedy byłby problem.
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli macie w domu biedronki...zdrówka dla pociech!
|
|
|
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a okres wylęgania to 3 tyg, więc na bank z przedszkola I też się cieszę, że teraz, a nie później, bo nie zarazi Michałka ufff ale mąż nie miał ehhh niestety
|
|
|
|
#2456 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
Za to przeszła dziś lampka co zamówiłam!
Jest w stanie idealnym i świetnie wygląda w pokoiku. Będzie stała na parapecie Zamówiłam też sobie 6szt majtek jednorazowych, cienki szlafrok do szpitala, bo mam tylko gruby, a jego nie będę brała i nowe leginsy ocieplane, bo moje mają już dziury w kroku :/ a noszone 1,5 miesiąca
|
|
|
#2458 | |
|
Wtajemniczenie
|
czarny flamaster - jakie smakowite bułeczki
![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
![]() lampka super
|
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2460 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
hmm.. ja smoczka nie miałam przy córce, ale teraz wezmę w razie 'w' a tak to hmm.. jakąś czapeczkę chyba jeszcze wezmę cienką.. i na razie nic więcej mi do głowy nie przychodzi.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
super kolor.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
zdrówkaaaa.. tym razem ba dłużej! Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

no to powiedz jakie ty kremy zamierzasz kupić
(może już pisałaś )
dziś w nocy obudził mnie zatkany nos i straszny katar i do tej pory katar mnie trzyma i kicham eh 

piekności szyjeczka 
już się martwie co moję dziecko będzie z nimi wyrabiało, mam nadzieję że nie będzie niczym uderzać w to lustro.

najgorsze że nie mam pojęcia gdzie mnie mogło tak złapać
05.07.2008 

klask i: