|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38732402]Ja sobie nie wyobrażam bez gondoli
Co więcej, kupuję wózek z duuużą gondolą, bo dziecko może w niej jeździć jeszcze zimą, a wtedy już trochę podrośnie+ciuszki, kocyki - żeby nie była za mała. Wybrałaś piękny wózek Ja podobny - Roan Marita. U mnie leżing+tabletki, niestety choć w środę i czwartek było lepiej, w piątek znowu pojawiło się plamienie :/ Dodatkowo wyszły mi wątpliwe wyniki krwi i muszę powtórzyć badania... Nie udzielam się zbytnio, bo z pozycji horyzontalnej ciężko, ale PODCZYTUJĘ!! [/QUOTE] Krwawienie niech idzie precz i wyniki wracają do norm!!!!! ![]() Dalej nie wiadomo skąd to?
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38732402]Ja sobie nie wyobrażam bez gondoli
Co więcej, kupuję wózek z duuużą gondolą, bo dziecko może w niej jeździć jeszcze zimą, a wtedy już trochę podrośnie+ciuszki, kocyki - żeby nie była za mała. Wybrałaś piękny wózek Ja podobny - Roan Marita. U mnie leżing+tabletki, niestety choć w środę i czwartek było lepiej, w piątek znowu pojawiło się plamienie :/ Dodatkowo wyszły mi wątpliwe wyniki krwi i muszę powtórzyć badania... Nie udzielam się zbytnio, bo z pozycji horyzontalnej ciężko, ale PODCZYTUJĘ!! [/QUOTE]Trzymaj się cieplutko i leń ile wlezie, trzymamy kciuki we dwoje |
|
|
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
Co więcej, kupuję wózek z duuużą gondolą, bo dziecko może w niej jeździć jeszcze zimą, a wtedy już trochę podrośnie+ciuszki, kocyki - żeby nie była za mała. Wybrałaś piękny wózek Ja podobny - Roan Marita. U mnie leżing+tabletki, niestety choć w środę i czwartek było lepiej, w piątek znowu pojawiło się plamienie :/ Dodatkowo wyszły mi wątpliwe wyniki krwi i muszę powtórzyć badania... Nie udzielam się zbytnio, bo z pozycji horyzontalnej ciężko, ale PODCZYTUJĘ!! [/QUOTE]Leż i się nie ruszaj w takim razie I dawaj czasami znać, co tam u Ciebie !
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4924 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czekam na wyniki posiewu, czy nie mam jakichś bakterii + załadowałam (śmiesznie to brzmi, ale biorą pod uwagę rozmiar tych tabletek, to jedyna nazwa, jaka mi przychodzi do głowy ) sobie Pimafucin na ew. grzybki, najważniejsze, że (w środę) na USG było OK i nie było cech odklejania kosmówki... Zobaczymy, co dalej... Martwią mnie te wyniki krwi, bo tu chodzi o tę krzepliwość. No ale jestem pod kontrolą lekarza, to on będzie wiedział, co i jak. Dzięki Dziewczyny za wsparcie
|
|
|
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38732510]
Czekam na wyniki posiewu, czy nie mam jakichś bakterii + załadowałam (śmiesznie to brzmi, ale biorą pod uwagę rozmiar tych tabletek, to jedyna nazwa, jaka mi przychodzi do głowy ) sobie Pimafucin na ew. grzybki, najważniejsze, że (w środę) na USG było OK i nie było cech odklejania kosmówki... Zobaczymy, co dalej... Martwią mnie te wyniki krwi, bo tu chodzi o tę krzepliwość. No ale jestem pod kontrolą lekarza, to on będzie wiedział, co i jak. Dzięki Dziewczyny za wsparcie [/QUOTE]no, Pimafucin niczym łódź podwodna, dobry jest, ja mam zalecenie co jakiś czas sobie zapuścić Roan Marita też ładny, wezmę go pod uwagę przy konkretnym wybieraniu ![]() ide, teraz już na poważnie spadam stąd... odkuwam się od kompa... poszłam! (wróce )
|
|
|
|
#4926 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a szkoda bo przydała by się świerza warstwa jestem cfana bo samochód trzymam w garażu ![]() Cytat:
Jak ja zdążyłam wszystko przeczytać to wszystkie sobie poszły :p dobra to znak, że też muszę zaczynać porządki bo się mieszkanie zapuściło to do później dziewczynki ;**
Wróg cicho szepcze. Czarna pantera, Kusi mnie jej koci chód Wybiera drogi mych nóg. Chcę tego jeszcze. (Chcę tego bardziej.) Chcę tego teraz! Edytowane przez Raptowna Czas edycji: 2013-01-19 o 10:56 |
|||
|
|
|
#4927 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38732510]
Czekam na wyniki posiewu, czy nie mam jakichś bakterii + załadowałam (śmiesznie to brzmi, ale biorą pod uwagę rozmiar tych tabletek, to jedyna nazwa, jaka mi przychodzi do głowy ) sobie Pimafucin na ew. grzybki, najważniejsze, że (w środę) na USG było OK i nie było cech odklejania kosmówki... Zobaczymy, co dalej... Martwią mnie te wyniki krwi, bo tu chodzi o tę krzepliwość. No ale jestem pod kontrolą lekarza, to on będzie wiedział, co i jak. Dzięki Dziewczyny za wsparcie [/QUOTE]pimafucin znam oby wyszło od czego to i spokojnie dało się coś z tym zrobić ![]()
|
#4928 |
|
Rozeznanie
|
Czy któraś z was zna/korzysta z takiego sklepu http://www.nynek.pl/ ??
Znalazłam go dzisiaj i zastanawiam się czy ceny są za szt. czy tak jak pisze za "opakowanie zbiorcze" które np w wypadku pierwszego z rzędu mleka http://www.nynek.pl/bebiko-1-350g.html wynosi 12 szt? Bo na moje myślenie to cena jest za 12 kartoników takiego mleczka.. Jeśli by tak było to bardzo opłaca się tam kupować, bo jest sporo produktów dla dzieci z różnych firm.. Jak wy to rozumiecie?? Muszę się pochwalić, moja córcia która jutro ma 3 urodzinki od 2 dni chodzi w samych majteczkach i ładnie woła "siku" jeśli ma potrzebę. Co prawda troszkę w majtki popuszcza ale to i tak spory krok na przód ![]()
|
|
|
|
#4929 |
|
Rozeznanie
|
ja teraz też dostałam jakiegoś zapalenia czy czegoś dostałam od gin pimafucin do zaaplikowania
i pimafucort do smarowania to już drugi raz w ciągu tej ciąży... na dodatek opryszczki na nosie dostałam
|
#4930 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A poza tym...to Wasze wesele i na pewno cos znajdziecie ,to cWam odpowiada a niekoniecznie tesciowej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A jak szukałam to trafiałam na samych kretynów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38732510] Czekam na wyniki posiewu, czy nie mam jakichś bakterii + załadowałam (śmiesznie to brzmi, ale biorą pod uwagę rozmiar tych tabletek, to jedyna nazwa, jaka mi przychodzi do głowy ) sobie Pimafucin na ew. grzybki, najważniejsze, że (w środę) na USG było OK i nie było cech odklejania kosmówki... Zobaczymy, co dalej... Martwią mnie te wyniki krwi, bo tu chodzi o tę krzepliwość. No ale jestem pod kontrolą lekarza, to on będzie wiedział, co i jak. Dzięki Dziewczyny za wsparcie [/QUOTE]Trzymamy Trzymaj sie dzielnie w dwupaczku ![]() Cytat:
|
|
#4931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno wszystko już jest ok ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
Moja też w doniczce i też czeka jeszcze
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
kto zakłada nowy wątek już niedługo?:P
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie Domi założy, bo ma już wprawę
![]() Ale weekend to z natury nie jest dobry czas na wykańczanie wątku, bo wszyscy odpoczywają
|
#4934 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38732510] Czekam na wyniki posiewu, czy nie mam jakichś bakterii + załadowałam (śmiesznie to brzmi, ale biorą pod uwagę rozmiar tych tabletek, to jedyna nazwa, jaka mi przychodzi do głowy ) sobie Pimafucin na ew. grzybki, najważniejsze, że (w środę) na USG było OK i nie było cech odklejania kosmówki... Zobaczymy, co dalej... Martwią mnie te wyniki krwi, bo tu chodzi o tę krzepliwość. No ale jestem pod kontrolą lekarza, to on będzie wiedział, co i jak. Dzięki Dziewczyny za wsparcie [/QUOTE]Trzymamy ![]() karolajn1987 bardzo ładna sukienka podobają mi się takie proste sukieneczki do tego ładny bukiet kwiatów jakieś świecidełko na szyję i Panna młoda gotowa. Ja dziś sobie pospałam jak nigdy, w nocy wstawałam 3 razy do toalety ale wyjątkowo szybko zasypiałam może dlatego że przez całą noc miałam piękny sen, śniło mi się że już nasze dzieciątko było z nami, był to chłopiec i miał bardzo śmieszną mordkę ![]() Wczoraj któraś tu pisała o fasolce i pierwsza myśl po obudzeniu się to to że na obiad dziś musi byś fasolka szparagowa
|
||
|
|
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
a szkoda, z nerwow juz pol domu ogarniete. Czekam az laskawie ktos przyjedzie dac zastrzyk mojemu dziecku
juz dzwonilam, ale pan mnie poinformowala, ze duzo zgloszen jest.Cytat:
ja tez bym chciala w lato oduczyc moja diablice od pieluch, ale wtedy dopierto skonczy 2 lata i nie wiadomo czy sie da![]() Perse odpoczywaj i oby te plamienia poszly juz precz U mnie dzis na obiad rosolek i wujek u tesciowej doprawia karpia Musze zrobic przeglad moich ciuchow i wyciagnac ciazowych troszke, bo lada dzien sie przydadza. Co do ciuszkow malucha, ja kupno mam raczej z glowy, chyba ze bedzie chlopak to co nieco mu dokupie
|
|
#4936 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś na obiad szykuje domową pizze na grubym spodzie z masą dodatków mój TŻ miał zachciewajkę ;p
od początku mu mówiłam, ze w ciąży jesteśmy razem to sobie facet wziął do serca
|
#4937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to fajnie że już robi, najlepiej uczyć dziecko latem ![]() A ja się musze pochwalić że mój synuś jak miał roczek to go sadzałam na nocniczek niech się uczy, jak widziałam ze chce kupke to go od razu sadzałam a już jak miał 1,5 roku już sam robił dostawał naklejki za to i naklejał na nocniczek ale miał radoche. Ale to zależy od dziecka ile sika. Ja np. kładłam go spać o 11 na śpijka zanosiłam go siusiu i do rana miał suchego pampersa więc postanowiłam mu już nie zakładać może 1 raz czy 2 zmoczył łużko
|
|
#4938 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla córci, dzielna dziewczynka z niejTrzymam kciuki za dalsze powodzenie
|
|
#4939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ma zachcianki brzuszek mu rosnie , ja mu mówie hola to kto jest w ciąży ja czy ty...No nie wiesz RAZEM ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- a mi się zdaje że jeżeli kupisz 12 mlek to będą policzone po 15 zł jedno a nie 21,6 jak u dołu pisze
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-01-19 o 12:23 |
|
|
|
|
#4940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a z resztą ja jestem w 16t a on ma większy brzuchol od mojego jak ja go poznałam to szczypior z niego był, nie poznaje go ;p Sarna masz racje nie doczytałam co 3 pary oczu to nie jedna ;p
Wróg cicho szepcze. Czarna pantera, Kusi mnie jej koci chód Wybiera drogi mych nóg. Chcę tego jeszcze. (Chcę tego bardziej.) Chcę tego teraz! Edytowane przez Raptowna Czas edycji: 2013-01-19 o 12:26 |
|
|
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamusie.
U mnie dziś od rana stukanie, pukanie, pył i kurz...jednym słowem REMONT. Już mnie głowa od tego hałasu boli, ale cóż...jak się chce mieć wyremontowane mieszkanie, to trzeba się przemęczyć. ![]()
|
|
|
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4943 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale też przez to przejdę ![]() coś za coś, uwielbiam zapach świeżo malowanego pokoju
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, ale chciałabym. Staram się dzidziola zaczepiać, ale nie reaguje. Nie miałam nigdy płaskiego brzucha, więc pewnie też mu się do mnie ciężko przebić przez hodowaną latami warstwę izolacyjną
|
|
|
|
#4945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- A ja pomyślałam jeszcze o czymś innym |
|
|
|
|
#4946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak nie dojada warzywami do zawsze idzie na kebaba albo zamawia pizze ;p
|
|
#4947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4948 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny, strasznie szybkie macie tempo- dużo musiałam nadrobić ^^
chciałabym mieć takie świetne nastroje jak Wy, ale niestety... a teraz trochę ponarzekam... Zna się któraś z Was na toxo? odebrałam wyniki: IgG 84.7 (High; norma: do 6,5), IgM 0,361. Lekarz mówi, że to nic. Ciągle boli mnie głowa, jem TYLKO bułki z masłem (góra 3 na cały dzień :/ ) , spałabym cały czas (jak nie śpię to mnie bardziej boli głowa), nie mam na nic apetytu, boli mnie krzyż, ciągle mnie muli, mam zgagę, wzdęcia, obija mi się, wymiotuję rzadko (bo się powstrzymuję) i to samą wodą (no bo i zresztą czym innym jak nie wodą skoro piję herbatę- bardzo słabą- jak smok), ciągle jestem poddenerwowana (agresor- w ciąży to moje drugie imię ;( ) , mam kołotania serca, teraz wyjątkowo siedzę na necie, ale zaraz uciekam bo nie mogę patrzeć na monitor :/(na tv też, nie daje mi czytać- mam oczopląs od dziecka i teraz mi się nasila ;-( i utrudnia życie ) czuję się przeokropnie ;-( we wtorek idę do szpitala na neurologię w sprawie bólu głowy- mają mi robić punkcję i rezonans. Ja się wykończę ;-(
|
#4949 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem w którym jesteś tygodniu ale ja też do 12 tygodnia nie miałam apetytu, byłam śpiąca, prawie spałam na fotelu w pracy, mulenie, zgaga i wymioty były normalką. Także to mogą być normalne objawy. Ja bym się bardziej denerwowała przez to kołatanie serca ból głowy. Nie jestem lekarzem dlatego lepiej jak się zgłosisz do specjalisty, niektórzy ginekolodzy mogą olewać takie objawy dlatego lepiej na własną rękę. Głowa do góry, wszystko będzie dobrze, musi być!
|
|
#4950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do dolegliwości, ja podobne często miewam, wzdęcia, odbijanie, kołatanie serca, do tego szybko się męczę, bóle głowy i bywam agresywna myślę, że to hormony buzują, do tego jestem strasznie rozkojarzona, zapominalska... niedawno połknęłam tabl dla mojego zwierzaka na uspokojenie..... myśląc ze to nospa. Na szczeście maleńka dawka i ludzki lek i nie ma przeciwskazań ciążowych normalnie trzeba mnie teraz pilnować bo w końcu zacznę chować żarcie do pralki mierzysz ciśnienie? Mnie lekarz kazał, szczególnie jak głowa boli. ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- co do jedzenia mięsa - u mnie w domu ciągle walka, bo mnie od mięsa odrzuca, rzadko mam na nie ochotę, a Tż każe mi jeść dla zdrowia śmieje się, że wegetarianina chce wychować. No a tak poza tym solidaryzuje się ze mną i też hoduje brzuch, tzn. miał już wcześniej i nie ma zamiaru siępozbyć
Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-01-19 o 14:09 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

Ja podobny - Roan Marita.
Krwawienie niech idzie precz i wyniki wracają do norm!!!!!

)
?

i wujek u tesciowej doprawia karpia
12.06.2010