|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Dzień dobry!
Nie mogę uwierzyc- pisze jako pierwsz tego dnia ![]() Wróciłam do was juz na dłużej ![]() Mały spi- ale skubaniec jest niedobry ![]() Juz robi się taki bystrzejszy- śmieje sie do mamusi, słucha co do niego mówię i strasznie lubi byc na rękach- a mnie mięsnie i kręgosłup bolą ze hej! A skończył dziś 2 miesiące ![]() Cytat:
Mojemu czasem wyleci. Podaję K+D Raz sie wystrzaszyłam bo ta kapsułka wyśliznęła mi się z palcy i wpadła mu do buzi ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- evelina nadal mam ciarki jak czytam opis porodu ![]() lady kiss dobrze że w pore udałas się do szpitala. Lubię czytac te nasze opisy porodów ![]()
![]() |
#1322 |
Zadomowienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Moja mała ma na ramieniu po szczepionce ze szpitala krostke i ta krostka z dnia na dzień coraz większa! z czerwoną obwódką.
nie wiem co robić czy wasze dzieci tak samo mają?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1323 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() My już u rodziców, postaram się zaglądać ale pewnie będzie mnie mniej trochę. Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie się je czyta teraz ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1324 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1325 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Super opis, ale byłaś dzielna ![]() ![]() Do mnie przychodziły kilka razy to robić, podobno miałam właśnie za duży krwotok, ale ja jeszcze nie bardzo kontaktowałam co się dzieje taka byłam oszołomiona porodem, cesarką i tym, że mam maleństwo przy sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1326 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1327 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam pytanie- co myslicie o herbatkach laktacyjnych? Wydaje mi sie że moje piersi jakies taki nalesnikowe się zrobiły. Wczesniej przed karmieniem czułam ze mam takie nabrzmiałe. Jak karmię to słyszę że maly połyka ale boje się że może ten pokarm mi powoli zanika... ![]()
![]() |
#1328 |
Zakorzenienie
|
podzial sie zrobil miedzy forum a fb :/ nie da rady ogarnac tego i tego:/ a z lenistwa jakos latwiej mi sie odnalezc na fb :/
mam chwile to uciekam poczytac forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | ||
Raczkowanie
|
Hello
![]() Mały zasnął na właśnie to mam chwilkę na wizaż ![]() ![]() ![]() Musze zabrać się za prasowanie a tak mi się nie chce ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Kiedyś postaram sie usiąść i też napisać wam opis porodu a teraz już mykam. Miłego dnia ![]()
![]() |
#1330 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jej zwykle nie noszę bo karmimy się aż padnie i zaśnie. Ale chyba będę musiała pomyśleć o jakiejś modyfikacji. Dziękuję! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chwała Bogu, że do tych 5kg nie dobiliście ![]() I aż się łezka w oku kręci na jeszcze jeden opis porodu... Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj u lekarza okazało się, że młoda przez tydzień przybrała 140g. Czy to jest mało?! Bo wydaje mi się, że w miarę jednak mieścimy się w normie a znowu mam uwagi od lekarza, że to mało. No i mam odciągać pomiędzy karmieniami i na koniec karmienia dawać jeszcze młodej swój odciągnięty pokarm. A ja jak na złość mam teraz problem z odciąganiem (zrobiły mi się BĄBLE na sutku, takie jak od poparzenia) i musiałam wczoraj dać jej troszkę mm. No i nadal nie wiem czy jej marudzenie wynika z nienajadania bo jak na złość od 2 dni marudzi mniej a dzisiaj w nocy spała ponad 5 i 3h! I to we własnym łóżeczku ![]() ![]() A dziś mamy gości... ciekawe jakie oblicze zaprezentuje nasza córka ![]() Edytowane przez dzika_kaka Czas edycji: 2013-01-19 o 10:38 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak na te rozmowy na fb trafic?? bo sama jestem ciekawa kto to tam wyemigrowal ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1332 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a witaminy wszytskie z Was podaja??ten cebion czy tylko Ty?? Cytat:
Cytat:
badanie podczas skurczow tez mnie bolealo ze myslalam ze z lozka wyskocze jak malysz z progu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() expresss jak u mni ![]() tak wiec kochane moje....u nas jakos leci....z malym coraz lepiej-zaczal spac w nocy.chodzi pozno spac bo kolo polnocy ale chociaz spi a nie jak wczesniej spal po 2 godziny i po 3 buszowal-to juz odeszlo w zapomnienie-mam nadzieje raz na zawsze. jest raczej grzecznym dzieckiem.duzo spi w ciagu dnia a jak nie spi potrafi lezec czy to w lezaczku, bujawce badz lozeczku patrzac na karuzele.uwielbia tez lezec na naszym lozku i "rozmawiac" z nami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() z nieciekawych wiesci to moj michal jest bez pracy...dobra str tego jest to ze siedzi w domu juz 1,5miesiaca ale powoli koncza nam sie pieniadze. a z praca ciezko-nawet za granica.jednak nie stresuje sie tym wiem ze on sobie z tym pordzi i bedzie dobrze.nie mam chyba swiezych zdjec zeby pokazac.pokaze wiec kilka z urodzin malej i pare z sesji dla tych co nie zagladaja na fb mam nadzieje ze uda mi sie zmobilizowac i zagladac czesciej bo tesknie za starymi wygami (Sola, Justa, Majus i reszta z Was z ktorymi mega sie zzylam a ktore nie zagldaja na fb) z |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1333 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1336 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I teraz mam dylemat budzić czy nie. Bo lekarz kazał karmić co 2-3h. a memu sercu bliższa jednak jest strategia pt. że jak będzie głodna to się przecież z rykiem obudzi. No i jestem między młotem a kowadłem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() echhh jaka się sentymentalna na starość zrobiłam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
Zakorzenienie
|
a zapomnialam o zdjatkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- widziałam na Fb ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1341 |
Zakorzenienie
|
Majus wlasnie widze ze mniej postow-bede zagladac czescij
![]() juz nie wiem co pokazywalam co nie wiec wrzucam cay album ktora ma ochote to sobie moze obejrzec ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- na piersi min to 800gr na miesiac |
![]() ![]() |
![]() |
#1342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas jeszcze gorzej bo 50 w tydzień, lekarz też niby gadał żeby co godzinę karmić, w nocy budzić ale ja tak nie robię ![]() Niekoniecznie będzie ryczeć, moja nie ryczy i nie widać ze głodna a jak dam to wciąga mleko migiem ![]()
![]() |
#1343 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to myślałam, że kopnę tę położną która mnie badała i ucieknę ze szpitala, żeby dali mi urodzić w spokoju, Pewnie za daleko bym nie uciekła, bo jak szłam do toalety to przy skurczu zawisłam na parapecie - tak mnie ścięło i położna wystraszyła się, że urodzę na trasie ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale tak naprawdę u nas dużo się nie dzieje - nie da rady pisać szybko jedną ręką, także możesz być na spokojnie na bieżąco z nami jednorękimi ![]() Cytat:
![]() Trzymam mocno kciuki, żeby Twój Michał znalazł pracę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1344 |
Rozeznanie
|
marti86 ja się bałam czy czopka przeciwbólowego jeszcze dostanę, bo z tym też żydzili... lekarze super ale położne to zależy od zmiany, w nocy były o wiele fajniejsze.
#1345 | |
Zakorzenienie
|
Cudne, a dzieciaczki śliczne
![]() Cytat:
Nam na szkole rodzenia mówili, że niebezpieczne może być i trzeba zwracać uwagę jak dziecko mało je, w ogóle nie płacze i śpi np. 6 godzin mając np. miesiąc, bo to może oznaczać, że nie ma już siły żeby płakać. Oczywiście nie ma co dramatyzować od razu, ale warto się temu przyjrzeć i kontrolować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczny maluszek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() tez mialam nieregularne a rodzilam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja tam nie moglam sie odnalezc szczerze mowiac, tutaj latwiej odnlaezc posty i w gole jest tu sentyment jakis ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1350 |
Zakorzenienie
|
Marti - zdjęcie 36 - powaliło mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.