|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Hej Rokitka i Meggy
![]() Rokitka czekamy do podobnego terminu, żeby dowiedzieć się czy starania przyniosły skutek u ciebie chyba wiele na to wskazuje i mamy trzeba słuchać ![]() Ja mam tylko brata 8 lat młodszego ale dogadujemy się jak starzy dobrze kumple wiadomo, że to raczej on się mnie pyta o różne sprawy, ale to radość mu pomagać ![]() Miałam mieć siostrę rok wcześniej, ale niestety 14 lutego zmarła jeszcze nienarodzona, udusiła się pępowiną w 9-tym miesiącu. Na szczęście rodzice dość szybko postarali się o braciszka, nawet nie chcę myśleć co przeżywała moja mama, ale ewidentnie było to zaniedbanie lekarza, bo mama czuła, że dziecko mniej się rusza, a ta lekarka nic z tym nie zrobiła. |
|
|
|
#902 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja jutro jadę znów na pobranie krwi, reumatolog zlecił mi mnóstwo kolejnych badań. W ogóle ten mój lekarz jest bardzo nie przyjemny i praktycznie nic mi nie mówi, tylko stwierdził ostatnio, że muszę zrobić jeszcze te badania, bo nie chce mi dawać za silnych leków. Najgorsze, że nie mogę go sobie zmienić, bo tylko u niego mogę się leczyć na kasę ![]() Jak ja nie lubię kucia, ale w ciąży to normalne i trzeba się przyzwyczajać Przynajmniej przy okazji zrobię sobie grupę krwi i może K namówię, żeby i on sobie sprawdził jaką ma.
|
||||
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelika - a to co ci się dzieje ze stawami?
|
|
|
|
#904 |
|
Konto usunięte
|
Od dłuższego czasu strasznie bolą mnie stawy w nadgarstkach , zazwyczaj z samego rana i na zmianę pogody. Czasami miewam taki ból, że siedzę i płaczę z bezsilności. Mój lekarz rodzinny wysłał mnie do reumatologa, a ten zlecił mi mnóstwo badań. I badanie krwi wykazało mi niewielki zmiany reumatoidalne, natomiast prześwietlenie wyszło mi czyste. No i chcąc się upewnić, że to napewno jest reumatoidalne zapalenie stawów muszę zrobić kolejną turę badań.
|
|
|
|
#905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;38729121]Od dłuższego czasu strasznie bolą mnie stawy w nadgarstkach , zazwyczaj z samego rana i na zmianę pogody. Czasami miewam taki ból, że siedzę i płaczę z bezsilności. Mój lekarz rodzinny wysłał mnie do reumatologa, a ten zlecił mi mnóstwo badań. I badanie krwi wykazało mi niewielki zmiany reumatoidalne, natomiast prześwietlenie wyszło mi czyste. No i chcąc się upewnić, że to napewno jest reumatoidalne zapalenie stawów muszę zrobić kolejną turę badań.[/QUOTE]
a nie puchną ci palce u dłoni zwłaszcza rano? |
|
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#908 | |
|
Raczkowanie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;38729121]Od dłuższego czasu strasznie bolą mnie stawy w nadgarstkach , zazwyczaj z samego rana i na zmianę pogody. Czasami miewam taki ból, że siedzę i płaczę z bezsilności. Mój lekarz rodzinny wysłał mnie do reumatologa, a ten zlecił mi mnóstwo badań. I badanie krwi wykazało mi niewielki zmiany reumatoidalne, natomiast prześwietlenie wyszło mi czyste. No i chcąc się upewnić, że to napewno jest reumatoidalne zapalenie stawów muszę zrobić kolejną turę badań.[/QUOTE]
A nie masz przypadkiem uczucia drętwienia palców? Albo np. problemów z utrzymaniem czegokolwiek w dloni? Jeśli tak to popros rodzinnego o skierowanie do neurologa a on wyśle Cię do ortopedy bo to może byc zespół cieśni nadgarstka. U mnie też podejrzewali reumatyzm i niby jakies zmiany zauważyli a koniec końców wkurzyłam się nna te zdrętwiałe palce bo normalnie nic nie mogłam w dloni utrzymac, skapel leciał mi z ręki zanim porządnie go chwyciłam i poszłam prywatnie do neuro. On własnie mi to zdiagnozował i wyśmiał tą romantyczno-reumatyczną historię. ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
![]() Ciekawe co wyczekamy. Ja właśnie nawiązuje blizsze stosunki z sedesem w łazience. Chyba zostaniemy prawdziwymi kumplami jak dalej będzie mnie tak mdlić... ![]() Moja mama raz poroniła, jedna siostra urodzila się za wcześnie, brata lekarz poddusił, a że bliźniaki będą to okazalo sie dopiero podczas porodu gdy zamiast łożyska pojawiła się koleja główka. Zaskoczony lekarz, który orowadził.ciążę zapytał mamę ile ich jeszcze tam ma Tak. Polska służba zdrowia jest nieoceniona...
|
|
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
A ja robie jutro test , nie ma co . Albo potwierdzi sie ze zeschizowalam
i bedzie jedna krecha , albo jednak nie Nie daje mi spokoju to ciagniecie w pepku
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-01-19 o 00:14 |
|
|
|
#910 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Trele-Morele i co wyszło
|
#911 |
|
Rozeznanie
|
podpinam się pod pytanie
|
#912 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Rokitka - ta sytuacja z moją mamą to zdarzyła się kupę lat temu, ani takiego sprzętu nie było ani dostępu do niego, choć i teraz się słyszy o wielu nieciekawych przypadkach.
A my musimy być dobrej myśli... choć coś czuję, że ty to już szczególnie ![]() Trele_Morele - ja też czekam na wieści. |
|
|
|
#914 |
|
Zadomowienie
|
Cześc dziewczynki
Rokitka co jak co ale jak czytam o Twoich dolegliwościach to mi sie buzia uśmiecha , liczymy niedlugo na dobre wieści.
|
#915 | ||
|
Konto usunięte
|
Dziś rano sprawdziłam i trochę miałam spuchnięte.
Cytat:
Kiedy testujesz ? ![]() Cytat:
Ja się właśnie przygotowuję do kuligu, ale pogoda się u nas popsuła i jakoś minęła mi ochota na niego. |
||
|
|
|
#916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj rano pojawiły się @-owe dolegliwości- ból pleców i jajników... A zatestuję jak się nie pojawi @ tj. 25.01 Czekam więc cierpliwie ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Trele_Morele- podczepiam się pod pytanko o rezultat. I jak? |
|
|
|
|
#917 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczynki
![]() U mnie napadało tyle śniegu ,że ciężko jest chodzić ![]() Trzymam kciuki za testujące osóbki
|
#918 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
dawno mnie tu nie było ale zaleglości w czytaniu waszych postów nadrobiłam ... równiez trzymam kciuki za testujące przyszłe mamusie oby pojawily się dwie kreseczki Ja już z mężem doszłam do porozumienia i zaczeliśmy starania w tym miesiacu, @ dostałam 4 stycznia a dzisiaj skonczyły mi się dni płodne więc zobaczymy co wyszlo z tych naszych przyjemności narazie temperaturka skoczyła do góry i czekam... przewidywany czas kolejnej @ ovufriend przewidział mi na 29.I i zazwyczaj sie nie myli bo mam regularne miesiaczki wiec jeszcze mam dużoooo czasu :P U nas też dużo śniegu spadło wlasnie wróciliśmy z Tż ze spacerku z psem i chyba zaczynam lubić zimę ![]() Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
#919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#920 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio mam ogromne parcie na posiadanie małego brzdąca
|
|
#922 |
|
Raczkowanie
|
Widze, ze coraz więcej ujawnia się kwietniowych żonek
![]() Przespalam dzisiaj prawie cały dzien. A teraz znowu wyjadam chilii ze słoika :P |
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde dziewczyny tu chyba jest druga krecha
![]() Blada jak sciana , wiec sama nie wiem - a moze juz zwariowalam ?
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-01-19 o 16:54 |
|
|
|
#924 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja jescze nie jestem pewna , moze gupieje ?
Krecha jest blada jak sciana , sama nie wiem .. zaraz wam pkaze jak tylko moj telefon bedzie w stanie to uchwycic wogole ?
|
#926 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale lece zaraz wracam bo mi zamkna apteke i bede znowu sikac i sikac az do skutku ..
|
|
#928 |
|
Raczkowanie
|
Może poczekaj do rana i z rannego siusiu zrób test.
|
|
|
|
#929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja dopiero co wstałam z łóżka
Choroba rozłożyła mnie całkowicie i do tego jeszcze @ i ledwo funkcjonuje ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
![]() No i czekamy na ponowne informację ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
, kiedy testujesz ?![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Na tym forum chyba każda ma duże parcie Chociaż w moim przypadku wszystko ustępuje Dajemy sobie jednak czas i nie nakręcam się tak, cieszę się, że na forum zaczynają pojawiać się mdłości ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;38733753]Dziś rano sprawdziłam i trochę miałam spuchnięte. Na szczęście nie drętwieją, ale jak badania nic nie wykażą to pogadam z rodzinnym o neurologu. Kiedy testujesz ? ![]() I jak, i jak Ja się właśnie przygotowuję do kuligu, ale pogoda się u nas popsuła i jakoś minęła mi ochota na niego.[/QUOTE] Ale zazdroszczę Ci tego kuligu U Nas cały czas pada śnieg Padał całą noc i cały dzień Jest cudownie na dworze, a ja pod kołdrą i chusteczkami i gorącą herbatką z cytrynką ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Taka prawda Ja chyba porywam się z motyką na słońce bo nie wiem jak mam sobie dopomóc, żeby efekty były widoczne Ale jak na razie ja do tego podchodzą z przyjemnością a nie z nogami na za piętnaście trzeba bo dziś dni płodne ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
Przykre, ale niestety prawdziwe. Kiedyś nie było problemów z zajściem w ciążę, ale był problem z prowadzenie i doprowadzenie ciąży i przyjęciem dziecka na świat zdrowego. |
|||
|
|
|
#930 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kurcze też aż się uśmiechnęłam do monitora, jak przeczytałam o drugiej kreseczce
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

Tak. Polska służba zdrowia jest nieoceniona...
KCIUKI DLA ANI 

Choroba rozłożyła mnie całkowicie