|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
wlasie mnie naszlo na cos dobrego a ze do sklepu mi sie nie chce isc to wymyslilam budys smietankowy z sosem malinowo truskawkowym:P hehe wlasnei wrzucilam maliny i truskawki do gara heheh
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
|
|
#2792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeceniony z 69,99zł niby Cytat:
|
||
|
|
|
#2793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Znalazłam o Baby Active opinie, że podają wagę bez kół ... Zgłupieć idzie.
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi wagami to wiesz ---- niieeee no, kładę się obym tylko w nocy spała
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-01-19 o 17:21 |
|
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Koleżanka poleciła mi sklep http://www.agdperfect.pl/shop/index.php tylko ona tam była osobiście. Ciekawe czy stacjonarnie mają te same ceny co w necie, ale generalnie już dawno zauważyłam, że w BB taniej niż na śląsku.
|
#2796 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewuszki
![]() ![]() ![]() Tak czekałam i czekałam na pierwsze sygnały mojego lokatora, że chyba nie zauwazyłąm, ze są!!! Od kilka dni mam "przelewanie się", coś jakby "bulgotanie" w brzuchu, a nie mam problemów z jelitami (nigdy nie mialam). Wczoraj mój mąż specjalnie kuł palcami brzuszek i kilkakrotnie poczulam "puknięcie" po prawej stronie na początku myślałam, ze sobie wmawiam, ale przed chwilą znowu to samo: bulgotanie...chwila przerwy.. i lekkie puknięcie A wy? jak to odczuwałyście? Mam nadzieję, że się nie mylę, dziś zaczyna mi sie 20 tc ...![]()
|
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez isedzei przegladam wozki narazie skupilam sie na samych graco hehe
|
|
#2798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też na początku odczuwałam bulgotanie, tak jakby burczenie w brzuchu i stwierdziłam, że to nie to, ale jak się zaczął 18 tc to czuje, już regularne codzienne "puk puk" ok 11 i 23 i parę razy w ciągu dnia, ale to np jak zmieniam pozycję np. się położę, albo szybko wstanę czuje się już lepiej, za to chyba męża zaraziłam:/ śpi teraz, ale musi zaraz wstać, bo idzie robić zdjęcia na studniówkę, szkoda mi go co do wózków to też siedzę i przeglądam, ale tyle tego |
|
|
|
|
#2799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo ja też nie wiem...;/
|
|
|
|
|
#2800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ufff, ale się zmęczyłam. A wybrałam się tylko do sklepu
![]() Wpadają jutro do nas znajomi jakoś w okolicy południa i pomyślałam, że skoro to taka obiadowa pora to zrobię coś dla naszej czwórki, a że koleżanka jest wegetarianką to stanęło na warzywno-szpinakowej lazanii. Tym bardziej, że przypomniało mi się jak mówiłyście, ze w biedrze świeży szpinak na promocji. Zebrałam się i lecę ochoczo do biedronki tylko po to, by się przekonać, że Saska Kępa postawiłą na zdrowe żywienie i szpinaku ani świeżego ani mrożonego nie zastałam Na szczęscie dostałam świeży i dodatkowo kupiłam sobie otręby pszenne i będę robić sobie peeling domowy zotrębami, glinką i mlekiem. Więc nie ma tego złego, ale zasapałam się jak nigdy... Cytat:
![]() Czego Cię ciekawego nauczyli? Cytat:
![]() Ja na początku czułam takie pyknięcia, jakby ktoś mi w brzuchu strzelał z folii z bąbelkami
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-01-19 o 17:51 |
||
|
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dla mnie te puknięcia to tak jak kiedyś marchewka pisała, jak czasami drga powieka to takie uczucie. I u mnie rzeczywiście było takie...
|
|
#2802 | |
|
Wtajemniczenie
|
coraz bardziej podoba mi się wózek Jedo Fyn .... i ma najlepsze opinie z tych wszystkich, które rozpatrywałam do tej pory. tylko dlaczemu nie jest odrobinę lżejszy
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno ruchy ja nie pamietam swoich pierwszych ehehejakos dawno to bylo heheh
|
|
#2804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jejuuuu ![]()
|
|
|
|
|
#2805 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że chociaż u Ciebie ok!Cytat:
Cytat:
za wizytę!A u siebie, na Mazurach Fotki speszyl for ju ![]() Cytat:
za wizytę!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
------------- Wróciłam, jestem cała i zdrowa (przynajmniej na razie), ale niestety brzunio napiernicza w dalszym ciągu. Jak siedziałam będąc jeszcze w lesie czułam takie nieprzyjemne kłucia w dole brzucha, teraz takie ciągnięcie. I już sama nie wiem czy zacząć się martwić, czy po prostu muszę dać sobie na wstrzymanie, muszę olać wszystko i dać brzuszkowi odpocząć. No bo faktem jest, że w ostatnie dni żyłam troszkę nerwowo i na wyższych obrotach... W każdym razie na jutro mam furę roboty, więc jeszcze dzisiaj jakoś się przemęczę, a od jutra laaaabaaaa!
|
|
#2806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jakiś tydzień później zaś to poczułam, następnego dnia znów ... i długo czułam tylko leżąc na pleckach z łapką na brzuchu, i nie codziennie
|
|
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpocznij kobietooo ![]() Ja dziś też pochodziłam i brzuch spięty jak dla mnie...
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dziś dużo lapiej, choć też się odzywa moja prawa strona. Poza tym brzuch twardnieje. Ale jest nospa i magnez. No i oczywiście łóżko. Jak już jakieś wyjścia to nie za dużo na raz. U mnie działa. Ale jakbyś miała taki bół cały dzień i do tego brzuch Ci twardniał to dzwoń do lekarza albo jedź na IP. |
|
|
|
|
#2809 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też mam od wczoraj jakiś spięty. ale tak dziwnie, nie jest bardzo twardy, ale bolesny - mam głupie myśli czy mogą być skurcze bez twardnięcia brzuszka? bo tak czuje momentami jakby lekkie skurcze ale brzuch w miarę miękki.
|
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedo Fyn bardziej solidny niż Bebetto. Trochę lepiej mam wrażenie się wkłada i wyciąga gondolę i spacerówkę. Na minus natomiast jest jedna budka dla spacerówki i gondolki no i w spacerówce jest to krótsza budka (mniej dziecka zakrywa) niż Lupo. Dla mnie odpadl bo kopałam w belkę, więc nawet bardziej się nie wgłębiałam ... ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Ten powyżej 2 tysi? podziękuję bo się jeszcze napalę
|
|
#2812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moje typy jak na razie: - Navington Cadet - bardzo ważna jest dla mnie waga wózka, będę dużo się przemieszczać i nie zawsze autem, często autobusami i pociągami - Jedo Fyn - prawie ideał, ale ciężki - Bebetto Solaris - ciężki jak dla mnie, dużo narzekań na spacerówkę - X-lander Xa - spacerówka tylko w jedną stronę ustawiana i cena ... Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-01-19 o 19:18 |
|
|
|
|
#2813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siostra wozila malego 2 lata, zima nie zima, plaza gorskie sciezki i dawal rade. jej szwagierka kupila na pompowanych duzych kolach i klela, ze pozniej musi takiego kloca pchac (14kg plus dziecko i zakupy).---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- uzywany zestaw ze wszystkimi bajerami mozna kupic za 1500-1700zl a na ebayu jeszcze taniej... wrocilismy od tesciowej, zaszalala zrobila jadlo drwala (placek po cygansku czy jak kto woli placki ziemniaczane z gulaszem ) suroweczki "dla wnusi" i pyyyycha ciasto. milo, nie ukrywam :P myslalam, ze mala bedzie szalec non stop, jak to ostatnio ma w zwyczaju, ale nie poczulam ani jednego kopniaka, wiec chyba sa zarezerwowane tylko dla mamusi i tatusia |
||
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam wycieki siary z piersi i hemoglobinę 11 ![]() chyba muszę zacząć łykać jakiś kompleks witamin dla ciężarnych... bo na razie nic nie biorę... |
|
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy dobrze oglądałam filmik, ale to ma przekładaną rączkę, ale czy ma wpinanie siedzenia w 2 kierunkach? To 2 stronne wpinanie bardziej do mnie przemawia, bo jakoś 2 przednie koła duże, a 2 tylne małe przy przełożeniu pałąka wydaje mi się niezbyt komfortowe.
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam do was objedzona jak bąk bo jest impreza w domu ale dziś już nic spróbuje nie tyknąć... Bo sama sobie rozpycham żołądek a potem się dziwie, że mi się więcej jeść chce:P
Na razie czekam na kolejną porcję naczyń do mycia
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też!!! to nie za wcześnie?! jakoś mnie to denerwuje..
|
|
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
cycki się muszą przyzwyczaić
|
#2820 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba to zależy od organizmu... jednej się pojawiają w 18tc, a innej dopiero pod koniec ciąży
mnie też to denerwuje, ale co zrobić- trzeba przeżyć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

niby

obym tylko w nocy spała 

Pooglądaliśmy kręgosłup i piękne serduszko 
Mam nadzieję, że chociaż u Ciebie ok!