|
|
#2551 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cześć dziewczyny, nie odzywam się dzisiaj, mam jakiś gorszy dzień, depresja mnie dopadła i ciągle chce mi się beczeć. Zostałam na weekend bez TŻ, tylko z kotem pocieszycielem, to się tulimy do siebie.
Udało mi się zakupić dzisiaj chlebki żytnie w Piekarni Mojego Taty - pytlowy, szarpany i kawałek żytnio-ziemniaczanego (wiejski), mam nadzieję,że będą dobre do dietki cukrzycowej. Razowego niestety już nie było. Przydałoby się coś posprzątać w domu, ale nie mam siły ani ochoty. Ech do odskrobania auta zużyłam chyba całą. Ale pokryte było warstwą takiego zamarzniętego jakby deszczu całe. Byłam też w kauflandzie, ale nie było tych chusteczek nawilżanych, co TŻ kupił w Niemczech i są dobrze oceniane w testach, więc może jeszcze dokupię tamtych, skoro mają tak dobre opinie. Jutro może wybiorę się do Rossmana po jakieś produkty Babydream. No to miłego weekendu życzę wszystkim!
|
|
#2552 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
... "Misiu chcesz chlebka?" "A ile kanapeczek?" "A herbatkę z cytrynką czy soczkiem?" i takie tam... a mój Tż tego strasznie nie lubi... Jak on mnie znosi?![]() Cytat:
Choć wiem jakie to wkurzające jak się człowiek nastawi, że będzie skręcał a tu zonk
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2013-01-19 o 16:35 |
||
|
|
|
|
#2553 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
albo jeździłam na łyżwach ta ciąża nie pozwala niestety na taką aktywność ![]() ![]() Cytat:
za wizyte i zakupy i trzymam kciuki za porządnego fikołka w brzuchu ja też się wkurzyłam przychodzi Julka ze taka głodna przygrzej jej zupki no to zwlekłam się zagrzałam nalałam wołam a ona mi że już nie jest głodna zwariować można![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
a i powiem ze i my z Julką właśnie rozebrałyśmy choinkę szkoda mi było tak szybko ale po tym remoncie łazienki była strasznie zakurzona mimo że stała w drugim końcu mieszkania niż łazienka
|
|
|
#2554 | |||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę i zakupy. I rEgalik ładny ![]() Co do ułożenia, to faktycznie ma jeszcze trochę czasu. Na styczniówkach dziewczyna miała już ustalony termin cc (na koniec stycznia) i chyba niedawno okazało się że dzidzia jej się odwróciła, w ostatnim momencie ![]() Cytat:
mnie do szału doprowadzają "pieniążki" |
|||
|
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Mokka a czujesz czkawkę? Bo podobno po niej można poznać gdzie mały ma głowę
ja czuje czasami całkiem na dole ale czasami troche wyżej po prawej lub lewej stronie więc chyba ruchliwe dziecko jeszcze jest
|
|
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze troszeczke - i bedzie obiadek ahaha
qrde moja mama zawsze odkad pamieta mowi wlasnie tak ''dziecinnie'' najlepsze jej haslo to chyba '' ale mam taszelek '' albo '' gdzie sie podzial moj techonik '' no coz kobieta po 50 zmienna jest ahahah ![]() qrde plecy cos zaczynaja mnie bolec ... ![]() a wlasnie jak to jest z ta czkawka ... ja nic nie czuje zeby mlody ja mial ... chyba nie jestem dobra mama ze nie czuje buuuu |
|
|
|
|
#2557 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A do kina się wybieramy, ale po weekendzie, nie znoszę tłumów w kinie ![]() ![]() Cytat:
więc na wszelki wypadek, zrób sobie i tak to badanie na paciorkowca, żeby wtopy nie było Cytat:
A poza tym za zakupyNooo wreszcie chwila oddechu bo biegam od rana
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2013-01-19 o 17:38 |
|||||
|
|
|
|
#2558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
|
|
|
#2559 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
Co do czkawki. Ja wczoraj po raz pierwszy poczułam czkawkę, a że dziecko już ma głowę na dole, to mi czkało prawie w okolicach pipki ![]() Też dziś małe zakupy zrobiłam dla dziecka: chusteczki z kauflandu, płatki Kiindi, patyczki do uszu, mydła. Jeszcze do rossmana muszę się wybrać pokupować coś z serii babydream. |
|
|
|
|
|
#2560 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasem to bardziej mocne puknięci atam czuję - czyli raczej nóżki. Ale właśnie od początku tygodnia miałam wrażenie (gdy siedziałam) miałam wrażenie wciskania czegoś pod żebra z przodu. I w sumie to byłam prawie pewna, że mały jest głową w dół i próbuje nogi rozprostować pod moim mostkiem. Nawet do Tżta w czwartek mówiłam, że na wizycie się pewnie okaże, że Mały już głową w dół. a tu kurcze zonk Cytat:
|
|
|
#2561 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja dzisiaj.
Miłego wieczorku życzę. Jestem zmęczona, ale szczęśliwa Mam 1 paczkę pieluch Rossman Babydream, kupiłam 2 (3-6kg, więc styknie) , nie wiem czy dobrze, ale wykorzystam i tak. 42 sztuki 13 zł, jakoś, więc 1 sztuka wychodzi 0,31 zł.
|
|
#2562 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę . tak jak dziewczyny piszą na razie nie myślałabym o ułożeniu - mały ma jeszcze czas. masz ginkę wrażliwą na wagę .... moja nic nie wspomina - ale jak bym chodziła do Twojej to pewnie by mnie goniła na bieżni za karę .... ![]() za zakupy i mebelki no nie mogę ,jak to przeczytałam to padłam to się nazywa "dialog dla wtajemniczonych".... tylko nikt się nie "wtajemniczył" Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A mój mały to "dziecko -czkawka" ma tak silną kilka razy dziennie ,że spać czasami nie idzie .... jak bym miała bombę tykającą w brzuchu .a co do czkawki to ja mówię do mojej babci : " że mały ma taką czkawkę ,że spać nie idzie" , a moja babcia na to: " to ty to słyszysz" ?
|
|
|
#2563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
może Twój maluch nie ma czkawki? nie wszystkie dzieci chyba mają. gdyby miał to na pewno byś czuła. mnie wszyscy pytali kiedyś czy Młody ma czkawkę i mówiłam, że chyba nie, ale pewna nie byłam. dopiero jak na prawdę zaczął mieć czkawkę to się dowiedziałam jak się to czuje i że wcześniej nie miał. tego nie idzie przeoczyć jak już się pojawi. |
||
|
|
|
|
#2564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#2565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale zdziwiło mnie, że tych new born (z babydream) były dwa rodzaje - jedne oznakowane jedynką rzymską a drugie arabską Ale i jedne i drugie dla wagi 2-5. Więc nie wiem o co chodzi... Wzieliśmy te pierwsze bo 30szt. za 11 zł. a te drugie 28szt. byly po 14zł. Dziwne![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- tak w ogóle to mam w planie pokupowac po jednej małej paczce z różnych firm i po prostu popróbować które jakie są, żeby miec swoje zdanie na ten temat
|
|
|
#2566 |
|
Zadomowienie
|
Czy będą dobre do szpitala??
Chyba tak, bo pisze, że również dla noworodków
|
|
#2567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo huggies a potem wlasnie bede eksperymentować. kolezanka mówila ze wystarczy odgiąc albo samemu wyciąć nie ma co przepłacać.
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzień dobry.... Byłam w Smyku- bardzo dużo przecen, na pajacyki, body z krótkim długim rękawem, pakowane w zestawach. Jak przeliczyłam to się opłaca- np.pięciopak body 35 zł .
|
|
|
#2569 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za wsparcie dziewczyny
Zebrałam się w sobie i pojechałam do Rossmana, żeby nie siedzieć przygnębiona w domu. Kupiłam kilka rzeczy, w tym wagę, bo pisałyście,że cukrzycówka powinna sobie ważyć porcje. Chusteczek babydream juz wogóle nie było, puste półki, wszystko przebrane. Ale na przykład nie miałam szczoteczki do włosów a ta różowa strasznie mi sie spodobała, więc wzięłam. Takie małe co nieco a cieszy ![]() Oprócz tego teściowa wpadła na chwilę i przyniosła mi śpiworek, kilka par małych bucików i body (a mówiłam jej kilka razy, że ciuchów już nie potrzebuję ale to można tak mówić....) .
|
|
#2570 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Mokka_83 piękny ten regał!
Cytat:
Cytat:
------------------------------------------------ Ja długo poszukiwałam koszyczków na kosmetyki dla małego i na skarpetki, czapeczki do szuflady. Jak ktoś poszukuje takich to polecam Kaufland, bo bardzo duży wybór i dobre ceny ![]() No i czapeczka z 1,49 zł też w tym sklepie. Aaa i odwiedziliśmy Ikeę, kupiłam lampkę nocną http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20010833/ oraz pojemniki do zawieszenia na łóżeczko na wodę i kosmetyki do przewijania http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70103207/ |
||
|
|
|
|
#2571 |
|
Zadomowienie
|
Serniczek wyszedł pierwsza klasa
Mniam, mniam!W zeszłym tygodniu Sławek brykał jak szalony, a dziś obraca się tak, ze aż sprawia mi ból. Ulokował się gdzieś w okolicach pępka i momentami gdy się przesunie naprawdę nie jest miło. Biedny ma mało miejsca i chyba mu to przeszkadza.20kg na plusie! Teściowa aż się zakrztusiła jak zapytała ile mi przybyło Mi tam trochę lotto, bo i tak wiem, że to zrzucę. Wiecie co? Miałam taki mega sen erotyczny i nie miałam w nim brzuszka
|
|
|
#2572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a cóż to?!brzmi strasznie. nie sprawdzę, nawet w necie, co to jest. ![]() ![]() Cytat:
Byli znajomi. Przyjaciółka mi zrobiła przyjemnostkę, bo uwaga cukrzycówki - mnie też tarta razowa (ze szpinakiem i chudym białym serem
|
|
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#2575 | |||
|
Zakorzenienie
|
Laseczki, melduje sie na posterunku! Dziękuję za wszyyystkie kciuki, obrioniona żem na 5
Koleżanki były tak wspaniałomyślne, ze weszłam jako druga, a ze przewodnicząca komisji zachorowała, to wyników oficjalnych nie było i po obronie możnas było jechac do domu Także wielka dziękówa za kciuki i wsparcie od dzis mam pełne kwalifikacje nauczyciela wczesnoszkolnego i przedszkolnego![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dołączam już dawno obiecana listę od połóżnej ze szkoły rodzenia. Mam nadzieję, ze widoczne sa literki. Pierwsze 2 strony to rzeczy do szpitala, 2 kolejne to "wyprawka" dla malucha. Może sie przyda, na przykładzie "potrzeb" i wymogów szpitala przy. al. kraśnickich w Lublinie
Gdzie trzeba mieć wszystko od widelca po papier toaletowy;p
|
|
|
|
|
#2578 |
|
Rozeznanie
|
witam się dziewczynki
co dobrego słychać? ja wzięłam wszystkie ubranka posegregowałam kolorami aby było mi łatwiej prać i schowałam do tapczanu pranie planuje zacząć jakoś na przełomie marca a kwietnia. Dziś kupiłam łóżeczko i materacyk dla Michałka ale pięknie zapakowane czekają na odpowiedni moment. załączam zdjęcie łóżeczka ale nie robione u mnie lecz wzięte ze strony.
|
|
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2580 | ||||
|
Zadomowienie
|
Wow
![]() Cytat:
Cytat:
No i ogólnie za wizytę ![]() Cytat:
Cytat:
A ja pojechałam z mamą do sklepu... i wróciłyśmy z panelami... nie miały baby co robić, stwierdziły że przydałoby się podłogę w przedpokoju wymienić... za dużo wolnego źle na mnie działa...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

)
... "Misiu chcesz chlebka?" "A ile kanapeczek?" "A herbatkę z cytrynką czy soczkiem?" i takie tam... a mój Tż tego strasznie nie lubi... Jak on mnie znosi?
Choć wiem jakie to wkurzające jak się człowiek nastawi, że będzie skręcał a tu zonk
jakbym jakims UFO byla - a nam przeciez tez chwila przyjemnosci sie nalezy
albo jeździłam na łyżwach 
Mały waży około 1,6kg ale ginka powiedziała, że jak pójdę na usg 2D (pojutrze) to pewnie będzie ważył ciut mniej bo każdy sprzet pokazuje inaczej (inna skala czy coś
05.07.2008