|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() Ale chyba o ginekologu pomyślę, zwłaszcza że wiek już późny... A jak pisała jedna z Was, dobrze, że nie czekała i poszła wcześniej do lekarza.
|
|
#602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja od 15:30 dalej czekam na ksiedza,zaczyna juz mnie ponosic:/ |
|
|
|
|
#603 |
|
Zadomowienie
|
Hej witam nowe dziewczynki
![]() PPPatinka trzymam kciuki koniecznie daj nam znać co wyszło (mam nadzieję że 2 tłuste kreski ) . Też słyszałam o tym że codzienne przytulanko może obniżyć jakoś żołnierzyków ![]() My póki co zbieramy siły na przyszły weekend kiedy to znowu będziemy robić bobasa
|
#604 | |
|
Raczkowanie
|
Co do częstotliwości - to ja już wszystko przeszłam z potwierdzoną owu na monitoringu i żołnierzyki tez wporzo a ciąży nie ma.
Ja najbardziej boje sie blokady psychicznej - bo tego gin nie wyleczy ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
ten wózek wybierac heheh---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- a tak apropos macie jakies upatrzone wózki
|
|
|
|
|
#605 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
chociaż bolą nadal
|
|||
|
|
|
#606 | |
|
Raczkowanie
|
Ja tez z powodu nudy oglądalam i podoba mi się zestaw maxi cosi
---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Jak już wszystkie pozachodzimy to bedziemy razem wózki wybierały heheh |
|
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziemy wybierały wózki , łóżeczka i kołyski To musi być wspaniały okres, chciała bym już się tym zająć, ale widocznie muszę poczekać, a że dostałam dziś okresu to za 15 dni wybieram się na badania i do lekarza
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-01-18 o 20:12 |
|
|
|
|
#608 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aż słów brakujeU nas "niestety" w okresie od końca miesiączki do owulacji jest chyba za dużo przytulanek i to z mojej inicjatywy, mam po prostu ochotę i nie potrafię rozsądnie mysleć, że należy poczekać na regenerację TŻ a tż nie potrafi odmówić...
|
|
|
|
|
#609 |
|
Raczkowanie
|
justiii87 przykro mi że ta franza @ przyszła nieproszona
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- a który to cykl starań ??? pierwszy?? bo nie pamiętam |
|
|
|
#610 |
|
Rozeznanie
|
dolaczam sie do grona przegladajacych z nudow wozki na all....och widac bardzo "znudzone" jestesmy
tez dalam sobie spokoj,zeby za bardzo sie nie wkrecac,bo bedzie jeszcze na to czas...cwiczmy cierpliwosc
|
|
|
|
#611 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Prześledziłam wątek i widzę,że dobrze trafiłam ![]() Mam 28 lat i za sobą jedną ciążę pozamaciczną której konsekwencją jest usunięty jajowód i szanse są marne :-( ale jednak jakaś nadzieja jest ![]() W sumie chyba już 8 cykl starań się zaczął bo @ zawitał choć jak zwykle liczyłam,że go nie będzie ale cóż takie życie. |
|
|
|
#612 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki za II krechy.
Mnie pobolewają piersi różnie. Czasami w ogóle, innym razem kilka dni przed, albo dwa tygodnie, albo przez prawie cały cykl. Jeśli chodzi o częstość przytulanek to mój gin powiedział mi, że to indywidualna sprawa naszych TŻ, tzn. mój ma gęstą s i szybko produkuje żołnierzyki więc 2 razy dziennie nie stanowi problemu, natomiast są panowie, którzy powinni raz dziennie, raz na dwa albo nawet trzy dni.
|
#613 |
|
Rozeznanie
|
hej
Witam nowa staraczke ) i trzymam kciuki oby sie udalo )u mnie dziewczyny niestety I kreska Kindzia -a placilas cos za inseminacje czy to bylo na nfz ? z ciekawosci pytam bo jak tak dalej podzie to pewnie gin tez o tym wspomni (
|
|
|
|
#614 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
Nie ma co się załamywać tylko z pozytywnym nastawieniem działać dalej
|
|
#615 |
|
Rozeznanie
|
PPPatinka przykro mi choć ja sama do wczoraj się łudziłam,że się udało a tu @
![]() ![]() ![]() ![]() No to pora zacząć nowy cykl i nie tracić nadziei
|
|
|
|
#616 |
|
Zadomowienie
|
kindzia, wybacz może infantylne pytanie, ale czy inseminacja=invitro?
co to starań co drugi dzień i możliwości przegapienia wydaje mi się że przegapić nie przegapisz, bo co prawda jajeczko "żyje" krótko, ale za to nasionka na nie czekają, nawet do 72 godzin ![]() a dla pocieszenia co prawda konkurencyjny wątek, ale dający nadzieję, że jednak grudniowo-styczniowym się udało: patrzcie, jak wielu
Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2013-01-19 o 09:46 |
|
|
|
#617 |
|
Raczkowanie
|
Witam nową staraczkę
ja mam dwa jajowody ale jeden niedrozny wiec razem bedziemy sie starac na tym jednym - ja nie uważam ze szanse sa marne bo gin mi powiedział i tez czytałam o tym że na jednym jajowodzie można zajść co miesiąc bo one przechwytują pęcherzyki (cokolwiek to znaczy) ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- PPPatinka przykro mi A co do częstotliwości mi gin powiedział żeby przytulac sie regularnie co dwa dni (regularnie tzn przez cały cykl) nie tylko w te dni i dal mi taki przykład statystyczny:jedna para przytula sie co drudi dzień a druga o dzień rzadziej - gdy ta druga zachodzi w ciąże to ta pierwsza ma już 17 miesięczne dziecko |
|
|
|
#618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak powiem to mężowi to raczej się nie ucieszy Dziewczyny jak czytam o tej "inseminacji" to gęba mi się sama śmieje, bo jestem zootechnikiem i dla mnie to tak fajnie brzmi, że u ludzi też może być inseminacja
|
|
#619 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie, to krótszy, łatwiejszy i dużo tańszy zabieg, który wielu parom już pomógł. Polega ona na wybraniu plemników z grupy A i B (czyli tych prawidłowych, mających szanse przytulić się do jajeczka), a potem taką rurką wpuszczane są prosto do celu i omijają całą drogę wędrowniczą ![]() Cytat:
|
|
#620 |
|
Raczkowanie
|
A po jakim czasie starań sie zdecydowalaś na inseminacje ??
|
|
|
|
#621 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przegapi się chyba nie da bo plemniki żyją długo w sprzyjającym środowisku. my mamy właśnie 4 cykl staran, poszłam do gina z powodu plamień przed @ a ona dała mi skierowanie na badanie hormonow więc może coś mi z tych badan wyniknie, coś co np wpływa na zajście czy na zagnieżdzenie zarodka różnie rózne hormony wpływają. Jetem dobrej myśli. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
|
|
#622 |
|
Zadomowienie
|
ach no tak, już rozumiem różnicę pomiędzy invitro i inseminacją, jest zasadnicza
![]() też jestem ciekawa skąd ta decyzja i po jakim czasie starań. |
|
|
|
#623 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nigdy nie brałam takiego zabiegu pod uwagę m.in. z przyczyn finasowych i obawiałam się za dużego stresu. Ale to co piszesz brzmi zachęcają więc jeśli dalej nic nie będzie i planowane od marca leczenie też nic nie przyniesie to chyba o tym pomyśle. Cena też jest taka, że jeszcze byłoby nas na to stać ![]() Pytanie do dziewczy przyjmujących olej z wiesiołka - jaki przyjmujecie i od kiedy zauważyłyście poprawę śluzu? Ja zacznę teraz przyjmować oeparol 3 cykl i u mnie pustynia
|
|
|
|
|
#624 |
|
Rozeznanie
|
kindzia1984 najlepszy opis tego zabiegu jaki kiedykolwiek spotkalam
tak wlasnie powinno sie to przedstawiac,bo niestety tez mialam skojarzenia bardziej zootechniczno-weterynaryjne i wszystko ok,ale jednak to "oswojenie" tematu...super!!!az sie do siebie usmiechnelamPPPatinka |
|
|
|
#625 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tak na prawdę nie zaczęliśmy starań, a już je zakończyliśmy. Tzn byłam u gin i "głupie" babsko naskoczyło na mnie, nagadało głupot itp itd, a Ja poszłam do niej w innym celu niż problemy z zajściem w ciążę, poszłam bo włosy mi wypadały i poprosiłam o skierowanie na badania hormonalne i okazało się, że estradiol mam trochę za niski, no a Ona, że dzieci nie będę miała, że dobrze, że przyszłam i w ogóle, a My jeszcze nie podjęliśmy żadnych prób i starań, myślałam, że padnę za serce jak od niej wyszłam, teraz doszliśmy do wnioski, że poczekamy i może w połowie roku, albo pod koniec zaczniemy starania, a teraz mam zamiar znów zrobić badania tego hormonu i iść do innego lekarza na konsultację, więc wiedziałam, że franca przyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
![]() Niestety nie wszystko działa na każdego tak samo, więc może wiesiołek w Twoim przypadku nie przynosi poprawy. ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
![]() U Nas ta gin przyjmuje na NZF i podobno przyjeżdża raz na miesiąc i jednego dnia ma ok 30 pacjentek. A może umów się do niej prywatnie na pierwszą wizytę, a później poproś, żeby zapisała Cię na NZF. Pójdziesz i sprawdzisz co Ci powie, a prawda jest taka, że 90% lekarzy lepiej zachowuje się na prywatnych wizytach. |
|||
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem w ciazy !! Nie wiem co powiedziec , jestem jescze w lekkim szoku .. Wlasnie zrobilam test cyfrowy 3-4 tydzien !
|
#627 |
|
Rozeznanie
|
TRELE - MORELE WIELKIE GRATULACJE!!!!!
PRZESLIJ NAM TROCHE POZYTYWNYCH FLUIDKOW PRZYDADZA SIE KAZDEJ Z NAS )dziewczyny dziekuje bardzo za pocieszenie z Wami naprawdej razniej no coz pozostaje czekac na @ i dzialac dalej )
|
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wysylam ile sie da , i trzymam za Was kciuki i Wy trzymajcie za mnie , bo przed nami teraz dluga , ciezka droga ..
|
#629 |
|
Rozeznanie
|
absolutnie nie wolno Ci mislec ze dluga i ciezka droga : to bedzie bardzo piekna droga na ktorej nie bedzie zadnych wybojow i dziur same piekne chwile czego Wam zycze z calego serca
) mialas jakies przeczucie?
|
|
|
|
#630 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.

ten wózek wybierac heheh

aż słów brakuje
a tż nie potrafi odmówić...

KCIUKI DLA ANI