Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-19, 15:22   #1381
jo_manh
Rozeznanie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
A czy jest jaki emolient ktory sie lekko pieni?? uzywalam probki, nalalam do wanienki i jakos mnie to wkurzalo ze to w ogole sie nie pieni - jak bym myla metna woda:/

Kuba troszke woskowiny ma wiec to czyszcze patyczkami

Macie jakis pomysl na nawilzanie buzki?? mialam proble emolientu, ale nie wiem czy kupic bo rewelacji nie zdzialala

W ogol to Kubusiek spi a jego leniwa mamusia sprzata w domu pewnie dlugo sie nie narobie

Ponawiam pytanie: jak odnalesc Was na fb??

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Ja bym mu niczym nie psikala
Ja do buźki używam Alantandermoline z wiatminą A oraz Bubchen Calendula

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
A w ogóle odnośnie pampersów. Mam teraz te Pampers active baby 3 - w porównaniu do Dad 3 to różnią się moim zdaniem lepszym wycięciem - dostosowanym do mojego dziecka. Ostatnio przy Dadach pomimo, że są trochę większe robiły się takie odgniecenia od tych falbanek na udach, nie otarcia, ale takie odgniecenia. Także narazie to duży plus dla Pampersa i pewnie narazie z tego powodu będę je kupować.

Ktoś zarzucał Dadom, że są mokre po jakimś czasie - Pampersy tak samo moim zdaniem nasiąkają. Dzisiaj Pampers przy dotknięciu ręką był wilgotny.

Ale Dady nadal lubię. Mam ochotę wypróbować jeszcze te Huggisy. Narazie ich nie kupowałam, bo miałam ich chusteczki - jakaś wersja pure, które są do niczego i zraziłam się. Szybciej zmywałam kupę zwykłym wacikiem z wodą, a tymi chusteczkami to trzeba było dosłownie trzeć pupę, żeby coś zeszło. Może inne wersje są dobre, ale ta pure - jak dla mnie fatalna.
Co do Huggisów Pure, to ja uwielbiam te chusteczki póki co jedne z najlepszych jakich używałam. Podobały mi się też Dzidziusie z emolientem i Dzidziusie Sensitive oraz Pampers.

Jeśli chodzi o Dady to właśnie używałam tych z reniferem i wiecie co....albo one są za duże dla mojego dziecia jeszcze, albo są jakieś lipne. Kupka mi przy nóżkach wyłazi. Odstawiłam je póki co i poczekam z tydzień. Dziwi mnie tylko to, że są to dwójki i babydream 2 które są większe dają radę a te dady z reniferkiem niestety nie. Na chwilę obecną stosujemy Pampers i Babydream.

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 15:24   #1382
dzinek
Wtajemniczenie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

huggiessy sa przyzwoite jesli chodzi o newborn ( tylko wyciete przy nozkach i kupa lubi uciekac tedy)3 nie probowalam
Co do dad ja tez mam wrazenie ze sa bardziej mokre od pampersow, czyli sama nie jestem
W rossie sa na promocji baby dream jakby ktoras chciala wyprobowac.

Ponawiam uzywala ktorac pieluch z Aldi? podobno calkiem dobre a do Aldika mam hektar, no ale w koncu sie wybiore.

Dziewczyny na ulewanie polecam klasc malucha na bok , i jedna strone lozeczka itp ( od skrony glowki) uniesc o pare cm, podlozyc cos pod nozki z jednej strony
Maluchu ulewaja bo zamkniecie zoladkowe nie jest dopracowane.

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

Edytowane przez dzinek
Czas edycji: 2013-01-19 o 15:26
dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 15:30   #1383
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mialam pierwsze rozmiary Dady i wydaalo mi sie ze sa naprawde spoko, ale 3 okazaly sie dla mnie okropna lipa - cala pupa czerwona i odcisnieta mimo ze rozmiar nawet za duzy jak za maly. Pampersy bardiej miekkie, nie uczulily wiecmi pasuja a cenowo - wcale nie wychodza drozej

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Ok jednak pampersy drozsze, przy zalozeniu ze Dada 3 ma 70szt w paczce i kosztuje 29zl a Pampers 3 za 96szt 52zl
Jak jest podrażnienie to pewnie - nie ma sensu kupować.

U mnie to nawet nie chodzi o cenę a dostępność. Dlatego pewnie będę wracać do Dad. Choć oczywiście nie ma co przepłacać, zwłaszcza za coś co za chwilę ląduje w koszu

Nie wiem czy jestem ślepa czy mam jakiś inny problem, ale ja w przypadku trójek nie widzę różnicy w miękkości, może jakaś minimalna wczoraj specjalnie macałam jedne i drugie. Na pewno są inaczej wycięte.

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Ja mam Emolium i nie pieni się w ogóle ale mi to nie przeszkadza. Moja siostra kiedyś jak jej córeczka była już starsza i lubiła pianę przy kąpieli a miała suchą skórę, to wlewała jej i emolium i dodatkowo trochę innego płynu pieniącego się.
A jak mój maluszek miał suchą skórę na czole to pomógł mu krem hippa na wiatr i niepogodę. Tam jest napisane, że można smarować przy suchej skórze na buźce dziecka.
Mój tz robi delikatną pianę prysznicem
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 15:31   #1384
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość
huggiessy sa przyzwoite jesli chodzi o newborn ( tylko wyciete przy nozkach i kupa lubi uciekac tedy)3 nie probowalam
Co do dad ja tez mam wrazenie ze sa bardziej mokre od pampersow, czyli sama nie jestem
W rossie sa na promocji baby dream jakby ktoras chciala wyprobowac.

Ponawiam uzywala ktorac pieluch z Aldi? podobno calkiem dobre a do Aldika mam hektar, no ale w koncu sie wybiore.

Dziewczyny na ulewanie polecam klasc malucha na bok , i jedna strone lozeczka itp ( od skrony glowki) uniesc o pare cm, podlozyc cos pod nozki z jednej strony
Maluchu ulewaja bo zamkniecie zoladkowe nie jest dopracowane.
Ja uzywam 2 z rossmanna i jestem zadowolona. Z Aldi tez chce sprobowac, ale u nas sa od 3 amy jeszcze na 2 HUggiesy 2 były rewelacyjne dla mnie, Pampers też.

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
Stary 2013-01-19, 15:37   #1385
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość

Co do Huggisów Pure, to ja uwielbiam te chusteczki póki co jedne z najlepszych jakich używałam.
To może miałam jakieś przeterminowane, bo moje nic nie ścierały

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość

nie

[
Stary 2013-01-19, 16:01   #1386
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
A czy jest jaki emolient ktory sie lekko pieni?? uzywalam probki, nalalam do wanienki i jakos mnie to wkurzalo ze to w ogole sie nie pieni - jak bym myla metna woda:/
emolienty takie są przynajmniej oilatum (ja ten miałam), a jeżeli chodzi o efekty to u nas były widoczne już po dwóch kąpielach (ja oprócz oliatum oliwkowałam też Kubę po kąpieli). podejrzewam, że jedna to mało.

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Jeśłi zaś chodzi o kąpanie, to na początku w emoliencie, potem Ziajka natłuszczająca+Ziajka kremowy olejek do mycia ciała, a teraz jesteśmy na etapie Nivea delikatny płyn do kąpieli+Nivea sensitive żel do mycia ciała i włosów.
Ziajkę natłuszczającą też mieliśmy. nawet dobra, ale wg mnie za małe to opakowanie
Mam z nivea pielęgnujący płyn do kąpieli, ale właśnie on się pieni i nie wiem, jak mam małego płukać po tej pianie (kąpiemy go w dużym pokoju ze względu na brak miejsca w łazience na wanienkę), a dziwnie mi go nie płukać i wyciągnąć.

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Jeśli chodzi o Dady to właśnie używałam tych z reniferem i wiecie co....albo one są za duże dla mojego dziecia jeszcze, albo są jakieś lipne. Kupka mi przy nóżkach wyłazi. Odstawiłam je póki co i poczekam z tydzień. Dziwi mnie tylko to, że są to dwójki i babydream 2 które są większe dają radę a te dady z reniferkiem niestety nie. Na chwilę obecną stosujemy Pampers i Babydream.
ja 1 i 2 też używałam Pampersy, ale przy zmianie na 3 postanowiłam się przerzucić na Dady (właścicielka bloga, którego często czytam i sprawdzam recenzje stwierdziła, że są bardzo podobne do Pampersa - w zasadzie nie tylko ona tak twierdziła, słyszałam to wiele razy). Powiem Ci, ze też miałam taki problem, ale kilka razy zapięłam dadę wyżej niż zapinałam pampersa i po problemie. Dada chyba ma więcej miejsca na nóżki, to pewnie lepsze rozwiązanie dla pulchniejszych dzieciaczków

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Edytowane przez lady_kiss
Czas edycji: 2013-01-19 o 16:07
lady_kiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 16:15   #1387
Swarovska
Zadomowienie

a kiedy zmienia sie ostatecznie kolor oczu?
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-19, 16:20   #1388
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość
Właśnie chciałam o to samo zapytać, bo mój Oli ma niebieskie i nie wiem, czy zostaną (po tatusiu), czy się jeszcze zmienią
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 16:23   #1389
Swarovska
Zadomowienie

wyczytałam wlasnie ze do roku sie ustabilizuje kolor
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 16:28   #1390
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady_kiss Pokaż wiadomość
ja 1 i 2 też używałam Pampersy, ale przy zmianie na 3 postanowiłam się przerzucić na Dady (właścicielka bloga, którego często czytam i sprawdzam recenzje stwierdziła, że są bardzo podobne do Pampersa - w zasadzie nie tylko ona tak twierdziła, słyszałam to wiele razy). Powiem Ci, ze też miałam taki problem, ale kilka razy zapięłam dadę wyżej niż zapinałam pampersa i po problemie. Dada chyba ma więcej miejsca na nóżki, to pewnie lepsze rozwiązanie dla pulchniejszych dzieciaczków
Bo one właśnie są jakoś inaczej powycinane. Choć moja niby pulchniutka, ale Pampers lepiej dopasowany.
Jeśli chodzi o lepszą chłonność Pampersa to nie wiem albo moja leje dzisiaj jak z cysterny strażackej albo nie ma różnicy, bo właśnie po 2 h zmieniłam pampka, gdyż był już wilgotny. A nawet pokusiłabym się o stwierdzenie, że w Dadach tak nie było, ale nie wiem czy moja po prostu więcej teraz nie siusia.

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2013-01-19 o 16:31
Stary 2013-01-19, 16:55   #1391
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:

[/COLOR]
Ziajkę natłuszczającą też mieliśmy. nawet dobra, ale wg mnie za małe to opakowanie
Mam z nivea pielęgnujący płyn do kąpieli, ale właśnie on się pieni i nie wiem, jak mam małego płukać po tej pianie (kąpiemy go w dużym pokoju ze względu na brak miejsca w łazience na wanienkę), a dziwnie mi go nie płukać i wyciągnąć.

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Ja miałam Ziajkę tę nową wersję - 370 ml. Starczyła nam na dłużej niż 250 ml emoilentu. Nalewałam tego tylko jedno psiknięcie,bo jak dawało się więcej to za dużo tego było.

Wyczytałam właśńie bna portalu bangla.babyonline.pl że ta swiąteczna wersja Dad jest lipna i lepsza jest ta tradycyjna. A poza tym fakt z tym zapinaniem wyżej....ja poczekam aż mały jeszcze troszkę przybierze na wadze i może wtedy będą się lepiej dopasowywały.

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
Stary 2013-01-19, 16:58   #1392
advena85
Zadomowienie

Ja używam teraz 3-4 paczki pieluch Dady i nie wyczułam ani razu żeby na wierzchu była wilgotna, choć czasem jest ciężka jak kamień od siuśków. Jedyne co, to jak już rozmiar jest przymały, to zdarza się, że siuśki jakoś bokiem wypłyną i te falbanki się odciskają po bokach. Zostało nam kilka szt 2, więc zaraz będziemy testować nr3
Z chusteczek to kończę teraz nieszczęsne dady (never ever ten shit!!!) i zaczynam Huggies Natural Care, jestem ciekawa, czy będą równie fajne jak Huggies Soft Skin?

We wtorek mamy wizytę u pediatry, tą po pierwszym miesiącu i u ortopedy, więc prosimy o kciuki

Edytowane przez advena85
Czas edycji: 2013-01-19 o 17:00
advena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 17:26   #1393
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
czytałam, że do roku. później już jaki będzie, taki zostanie.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Ja miałam Ziajkę tę nową wersję - 370 ml. Starczyła nam na dłużej niż 250 ml emoilentu. Nalewałam tego tylko jedno psiknięcie,bo jak dawało się więcej to za dużo tego było.
psiknięcie? a to ja miałam chyba inne, bo u mnie psikania nie było. tylko sru z butelki do wody. ja miałam tą ziajkę: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html

co do Dady: to wam chodziło o to, że one są mokre z wierzchu? nieee. używamy ich od tygodnia i nic takiego nie odnotowałam. chyba, że to jeszcze przede mną, ale wątpię, żeby jakiś pampers tak przepuszczał zawartość. może ten jeden był jakiś dziurawy, wadliwy?

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Stary 2013-01-19, 17:41   #1394
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

co do Dady: to wam chodziło o to, że one są mokre z wierzchu? nieee. używamy ich od tygodnia i nic takiego nie odnotowałam. chyba, że to jeszcze przede mną, ale wątpię, żeby jakiś pampers tak przepuszczał zawartość. może ten jeden był jakiś dziurawy, wadliwy?
Ja miałam na myśli wilgotne od strony dupci - ja to pisałam o oryginalnych Pampersach, ale w Dadach też tak jest po większym spompowaniu. Ja pisałam to o trójkach.

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Napisane przez advena85 Pokaż wiadomość
Ja używam teraz 3-4 paczki pieluch Dady i nie wyczułam ani razu żeby na wierzchu była wilgotna, choć czasem jest ciężka jak kamień od siuśków. Jedyne co, to jak już rozmiar jest przymały, to zdarza się, że siuśki jakoś bokiem wypłyną i te falbanki się odciskają po bokach. Zostało nam kilka szt 2, więc zaraz będziemy testować nr3
Z chusteczek to kończę teraz nieszczęsne dady (never ever ten shit!!!) i zaczynam Huggies Natural Care, jestem ciekawa, czy będą równie fajne jak Huggies Soft Skin?

We wtorek mamy wizytę u pediatry, tą po pierwszym miesiącu i u ortopedy, więc prosimy o kciuki

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2013-01-19 o 17:38
Stary 2013-01-19, 17:51   #1395
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
Ja miałam na myśli wilgotne od strony dupci - ja to pisałam o oryginalnych Pampersach, ale w Dadach też tak jest po większym spompowaniu. Ja pisałam to o trójkach.
aha. to nie wiem, o co chodzi. ja mam dady trójki i tego nie zauważyłam. ale może dlatego, że chłopaki obsikują przednią część pampka

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-19, 18:06   #1396
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvelina88 Pokaż wiadomość
marti86 ja się bałam czy czopka przeciwbólowego jeszcze dostanę, bo z tym też żydzili... lekarze super ale położne to zależy od zmiany, w nocy były o wiele fajniejsze.
porazka ta nasza sluzba zdrowia....

Cytat:
Cudne, a dzieciaczki śliczne

dziekuje

Cytat:
Ja też, bo mi już pampersy śnią się po nocach,hehe
nie tylko Tobie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

to wracajcie z tego fb cholernice wy
ja tam nie moglam sie odnalezc szczerze mowiac, tutaj latwiej odnlaezc posty i w gole jest tu sentyment jakis
Judka kurna zapomnialam o Tobie... szalencu Ty wracam wracam nie krzycz juz

Cytat:
Marti - zdjęcie 36 - powaliło mnie Ja to bym je w ramkę wprawiła i postawiła w widocznym miejscu - jest genialne.
jak to Aniela okreslila- jak Maryja chyba zrobie sobie je na plotnie

Cytat:
czytałam gdzieś, że po pewnym czasie karmienia kobiety mogą mieć wrażenie, że ich piersi są puste, ale to tylko wrażenie. tak naprawdę laktacja się stabilizuje i dopasowuje się do rytmu maluszka, ale w dalszym ciągu wystarczy go tyle, ile dziecko potrzebuje jeśli słyszysz jak mały połyka i w efekcie jest najedzony, to się nie martw

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

śliczne zdjęcia

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Mam pytania do was:
1. w czym kąpiecie dzieciaczki?
2. czym czyścicie uszka?
u mnie teraz z karmieniem jest tak ze mlody chwilke ciaga a potem czuje pieczenie i mam wytrysk jak pusci to dodatkowo mam zdobienie scian i wszystkiego wokol metoda kropkowa moj maz ktoregos dnia sie pyta-marta co to?? a ja mowie jak to co mliko

w kwestii kapieli...na poczatku kapalam w hipie ale maly mial strasznie sucha skore i kupilam oillan do kapieli i balsam do smarowania ciala(duzo tanszy od oilatum i emolium a dzialanie takie samo(znajoma farmaceutka mi poradzila mowila zeby nie przeplacac bo to wszytsko jest na bazie parafiny i tak samo dziala - u mnie kupuje 500ml po 29 zl). teraz juz kapie w nivea ale smaruje go tym balsamem bo jest rewelacyjny.do buzki kupilam emolium i taki szit ze szok-smierdzi mi jeszcze plesnia fujjjj. maly ma krosciata buzie-juz wiem od czego-czekolada.przestalam jesc zeszlo sprobowalam znowu i wyszlo. moja bratowa kupila rem do buzki z oilanu i duzo epiej nawilza niz ten emolium a tanszy o 15 zl :/ zuzyje to kupie tamten.

uszka czyszcze wacikiem wierzch.malemu co jakis czas miodek sam wychodzi-taka kulka z miodku i zabieram ja panokciem wtedy

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość

Marti sesja jest przepiękna Brak mi słów na to jakie to są piękne ujęcia- pamiątka na całe życie. Zazdroszczę i sama nosze się z myslą o takiej sesji. Poraz kolejny powiem że jesteś piękna i masz cudowna rodzinkę
Martus dziekuje zrobicie takie zdjatka-napewnonie bedziecie zalowac!!

Cytat:

Ponawiam pytanie: jak odnalesc Was na fb??

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------
Justa to moj profil http://www.facebook.com/marta.chymkowska?ref=tn_tnmn ja nie wiem jak zapraszac ale dawaj do moich znajomych powiem ktorejs z dziewczyn to zaprosza a moze mi sie uda rozkminic

Cytat:
marti

jestem zachwycona twoim maleństwem! <3 piękne zdjęcia!
dziekuje teraz nie moge sie doczekac az swoje pokazecie bo malo co wchodzilam i wiekszosci nie widzialam

apropo chuseczek ja zamawiam od stanislawa pampersa i wychodza mi 4,6 za paczke bo kupujemy z dziewczynami na spolke i za kuriera placimy na spolke

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

a tego pamietnika nie widze-blokuje mi

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 18:15   #1397
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
aha. to nie wiem, o co chodzi. ja mam dady trójki i tego nie zauważyłam. ale może dlatego, że chłopaki obsikują przednią część pampka

Generalnie mi chodziło o to, że jak dla mnie chłonność w tych dwóch markach i tym samym rozmiarze jest według mnie podobna

Znowu wróciłyśmy do tematu pieluch, hehe

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość

jak to Aniela okreslila- jak Maryja chyba zrobie sobie je na plotnie
Miałam podobne skojarzenie

Cytat:
u mnie teraz z karmieniem jest tak ze mlody chwilke ciaga a potem czuje pieczenie i mam wytrysk jak pusci to dodatkowo mam zdobienie scian i wszystkiego wokol metoda kropkowa moj maz ktoregos dnia sie pyta-marta co to?? a ja mowie jak to co mliko

A dziecko nie krztusi Ci się od tych wytrysków?

Cytat:

a tego pamietnika nie widze-blokuje mi
Mi też zablokowało, ale to jest to związane z wygaśnięciem certyfikatu bezpieczeństwa, nie jest to wirus. Także można pójść dalej.
Stary 2013-01-19, 18:29   #1398
lady_kiss
Rozeznanie

jak założy któraś z was ten pamiętnik, to wysłać link

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Stary 2013-01-19, 18:49   #1399
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie mi chodziło o to, że jak dla mnie chłonność w tych dwóch markach i tym samym rozmiarze jest według mnie podobna

Znowu wróciłyśmy do tematu pieluch, hehe

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Miałam podobne skojarzenie

Mi też zablokowało, ale to jest to związane z wygaśnięciem certyfikatu bezpieczeństwa, nie jest to wirus. Także można pójść dalej.
krztusi krztusi :P

wogole spojrzalam dzis i pamietam jak ktoas sie smiala ze jak dobrze pojdzie to bedziemy rodzic pol roku...i jak w morde strzelil

wogole co u Muminka?? Anetka sie odzywala??jak sobie radzi z blizniakami??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-19, 19:33   #1400
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
krztusi krztusi :P

wogole spojrzalam dzis i pamietam jak ktoas sie smiala ze jak dobrze pojdzie to bedziemy rodzic pol roku...i jak w morde strzelil

wogole co u Muminka?? Anetka sie odzywala??jak sobie radzi z blizniakami??
Pół roku rodzenia i dwadzieścia części wątków na poczekalni Ciekawe czy ktoś nas pobije
Mam nadzieję, że jeszcze te czasy wrócą kiedy było tu jak na targu
Anett nie odzywała się. Ja też jestem ciekawa jak sobie radzi z bliźniakami.
Muminek też dawno się nie odzywał z tego co kojarzę.
Stary 2013-01-19, 19:51   #1401
martaj9
Rozeznanie

marti wysłałam ci zaproszenie na fb

Kurde nie popisze bo mój nicpoń się budzi cholera jedna

19.11.2012 Moje szczęście- Mikołajek
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 20:05   #1402
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
o proszę, Sola już zaczęła świntuszyć

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Pół roku rodzenia i dwadzieścia części wątków na poczekalni Ciekawe czy ktoś nas pobije
Mam nadzieję, że jeszcze te czasy wrócą kiedy było tu jak na targu
Anett nie odzywała się. Ja też jestem ciekawa jak sobie radzi z bliźniakami.
Muminek też dawno się nie odzywał z tego co kojarzę.
oj nie sądzę że znajdą się takie same gaduły jak my jesteśmy jedyne w swoim rodzaju
myślisz że wrócą stare czasy? może jak dzieci pójdą do przedszkola
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 20:22   #1403
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
o proszę, Sola już zaczęła świntuszyć

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:

oj nie sądzę że znajdą się takie same gaduły jak my jesteśmy jedyne w swoim rodzaju
myślisz że wrócą stare czasy? może jak dzieci pójdą do przedszkola
Kto wie

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
marti wysłałam ci zaproszenie na fb

Kurde nie popisze bo mój nicpoń się budzi cholera jedna
To Justa chciała zaproszenie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-19, 20:27   #1404
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
czytałam, że do roku. później już jaki będzie, taki zostanie.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

psiknięcie? a to ja miałam chyba inne, bo u mnie psikania nie było. tylko sru z butelki do wody. ja miałam tą ziajkę: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html

ja mam ten http://www.bangla.babyonline.pl/opin...natluszczajacy

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
Stary 2013-01-19, 20:31   #1405
Dojotka1987
Zakorzenienie

witajcie) nie nadrobie Was( bo mam tyle czasu co na "odciaganie" pokarmu.. chyba ze Dawid jakims cudem zasnie;p

nie bylo mnie tu niecaly tydzien( ale moj synek zaczal mi dawac w kosc;/ dzis o 6 jak nakarmilam syna, poszlam spac do drugiego pokoju, zostawiajac synka z tata i z listem ze mam depresje, ze potrzebuje sie wyspac i wogole ze bola mnie cycki itp itd;p spalam do 11 wiec jestem w 7niebie)

p.s. wg mnie pamprersy pampres sa duzo lepsze od dady...)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN6963.jpg (75,3 KB, 28 załadowań)
Stary 2013-01-19, 20:38   #1406
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

To Justa chciała zaproszenie
ciiiiii!!!! Jeszcze Im pomagasz w emigracji na FB

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
witajcie) nie nadrobie Was( bo mam tyle czasu co na "odciaganie" pokarmu.. chyba ze Dawid jakims cudem zasnie;p

nie bylo mnie tu niecaly tydzien( ale moj synek zaczal mi dawac w kosc;/ dzis o 6 jak nakarmilam syna, poszlam spac do drugiego pokoju, zostawiajac synka z tata i z listem ze mam depresje, ze potrzebuje sie wyspac i wogole ze bola mnie cycki itp itd;p spalam do 11 wiec jestem w 7niebie)

p.s. wg mnie pamprersy pampres sa duzo lepsze od dady...)
No w końcu Królewna się pojawiła Sliczny Dawidek
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 20:44   #1407
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
ciiiiii!!!! Jeszcze Im pomagasz w emigracji na FB
Masz rację Pobiczuję się za karę

martaj9 - dobrze wysłałaś zaproszenie

Cytat:

Pojawił się temat wytrysków

Witaj Dojotka
Stary 2013-01-19, 20:47   #1408
marti86
Zakorzenienie

Martus przyjelam i zaprosilam do grupy

Dojotka dobra jestes

Stary 2013-01-19, 20:51   #1409
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje za mile przywitanie
Cytat:
Pojawił się temat wytrysków

Witaj Dojotka
taki przyciagajacy temat;]]
Stary 2013-01-19, 21:07   #1410
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość

taki przyciagajacy temat;]]
Niestety jak się zaczął tak się szybko zakończył. Musimy czekać do wiosny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości