|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
|
|
|
|
#2342 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Uwierzcie mi ze ona tylko tak milusio wyglada
a co do mnie to dziekuje za komplementy. Piekna jestem, co?
|
#2344 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej weź skierowanie do kardiologa i się umów ,nie wiem jak u was my pół roku czekamy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kup sobie zioła ojca klimuszki o takie na przykład http://klasztorne.pl/sklep/pokaz/63/...nosci-saszetki i zacznij je pić ale regularnie tak jak tam jest napisane 2 razy dziennie a nie od czasu do czasu,będą trochę walerianą walić bo tam kozłek jest ale się przyzwyczaisz ,normalnie w aptece powinny być. Albo nerwosol sobie kup http://www.i-apteka.pl/product-pol-5...-plyn-35g.html. Gabrysia po prostu pewnie odbiera jak barometr wszystko i swoje problemy pośrednio przenosisz na nią niestety. Kup sobie chociaż te ziółka i spróbuj ,nie oczekuj efektu po tygodniu ale może z czasem trochę Ci pomoże. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2346 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mialam sie dzis farbowac, ale odwolalam wizyte z powodu sniegu, ale nie padalo , musze umowic sie na jakis inny termin. Dobija mnie twoj licznik km to tez bym sobie juz cos nabila a tu lipa. Cytat:
to nic nie rob, tylko pod koldre z malym i odpoczywajcie , niech tz nad wami lata Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ladnie cie mala wpienila , nie martw sie, czasem tak bywa. Ja jak czasem wkurze sie to az czuje smak krwi w buzi z tej wscieklosci .Cytat:
. Cytat:
Cytat:
Edzia tez cos ostatnio o tym pisala, dodatkowo zeby nie pic sokow i nie brac witamin . ksiadz tez czlowiek, zrozumial pewnie Cytat:
a szkoda , szkoda bo bym sie podla jakiejs kuracji
|
||||||||
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
Siemielniane mozna jako kisiel np zZ sokiem malinowym,zblenderowac nasionka.
Tylkooliwka z antybiotykiem ciezka sprawa bo moj mial przepisany dwa razy co mu nie podalam i po 3 dniach byl zdrowy,troche ryzykowalam. Przy anginie dawalam od razu bo na to nic wiecej nie poradzisz. Dziwna lekarka skoro Tobie zostawia takie decyzje. Masz moze Isoprinosine lub neosine? One zwiekszaja odpormosc organizmu,do tego probiotyki. Ja mojemu podalam antybiotyk jak mial angine i ropny katar bo definitywnie mial zakazenie bakteryjne. Katar ma od wrzesnia po antybiotyku ogolnym mu nie przeszlo,teraz ma miejscowy to i tak ciagle ten katar ma tylko mniej ropny. Moze poczekaj do rana. Ze szmerami musisz isc do kardiologa dzieciecego. moj starszy mial szmery,co kilku pediatrow zwracalo uwage,ale kardiolog powiedzial ze nic mu nie jest,spokojny czlowiek chociaz
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się podpytywałam swojej lekarki, to jej zaszczepieni pacjenci nie łapali (tak się trafiło). Do tego do niedawna była zalecana jedna dawka, a teraz ponoć od zeszłego roku po jakichś tam badaniach okazało się, że po jakimś czasie poziom przeciwciał spada i zalecane są dwie dawki. Nie ma jednak wytycznych jaki pownien być odstęp między dawkami. Co ciekawe, ponoć zaszczepić można nawet już po kontakcie z zarażonym i też wtedy jest szansa, że przejdzie bokiem siemie lniane można zmielić i np.w kanapkch przemycać, ale nie wiem czy wtedy też działa śluzotwórczo itp.
|
|
|
#2349 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
megi- nieźle Igora wysypało... ;/ Kale na razie ospa oszczędziła... na buzi ma 2 krostki kilka na plecach i na brzuchu.. na rączkach chyba czysto a na nogach pojedyncze... najgorzej u niej wygląda bożenka;/ wczoraj miała czerwoną ale myślałam że ja troche odparzyło bo ona sama nie za dokładnie się podciera i posmarowałam jej bephantenem.. a dziś cały czas się łapała za gacie i w końcu jej tam zajrzałam... a tam z 5 krostek jedna na drugiej z obu stron... za to ja wyglądam jak biedronka... plecy całe czerwone brzuch cyce szyja buzia nogi ręce wszytko w kropkach... gorączka dopiero dziś rano mi zmalała... w nocy miałam ponad 39;/ a raz mi pokazało ponad 40... cały dzień leżę pod kocem... Kala fika jak zawsze psoci skacze jakby jej nic nie dolegało poskładaliśmy jej nowe łóżeczko.. na razie jest zadowolona podoba jej sie.. jak już położyłam na nim podusie i pierzynkę to stwierdziła że jest piękne zobaczymy jak będzie z zasypianiem![]() pewnie w nocy i tak wyląduje u nas... z tą różnicą (mam nadzieję) że nikt nie będzie musiał do niej wstawać i ja wam powiem że lubię spać z Kalą.. nie mam wyrzutów sumienia że 3letnie dziecko sypia z nami w łóżku... myślę że gorzej mi będzie się odzwyczaić od wspólnych nocy niż jej ehh niech mnie ktoś podrapie po plecach wszytko mnie swędzi...
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko pije sobie w wyrku mleko, ogląda bajkę o cyferkach, ja sobie z lapkiem leżę, nagle słyszę przeraźliwy ryk-"chyba się ugryzła"-pomyślałam, pytam więc co się stało,
i słyszę: - bo nie ma czwórki, zgubiła się, chyba pan zabrał i wyjeNo mówię wam, jednocześnie mi jej szkoda było, że się tak przejęła, a z drugiej strony jak relacjonowałam tż, to prawie płakałam ze śmiechu
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drapię! ja też lubie spać ze swoją księżniczką... choć wiem że to nie dobre. |
|
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
machaj, ale macie pogrom....a drapię cię wirtualnie
ja to nawet nie wiem czy ospę miałam-to w dziecięcej książeczce zdrowia może być zapisane? mam gdzieś takową...
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Igor ma nawet od wewnętrznej strony dłoni i na spodzie stóp to dziadostwo.
A pamiętacie, jak się oparzył w palec? Teraz po zejściu bąbla, odrośnięciu skóry, zostały mu takie zadziorki - ta skóra nie jest jeszcze gładka, bo różne warstwy tam odrastają. I mówię Igorowi, że to czyściutki paluszek, ale tak się goi, a on chodzi co chwilę myć rękę, bo myśli, że ma coś przyklejone.
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Machaj opklej sie folią ta bombelkowa i niech cie tz drapie , wiesz taka amortyzacja drapania
. Uwielbiam jak mnie tz drapie .Evi mój mały tez uwielbia cyferki. Twoja juz w łóżku , a moje w domu w kaloszach( mały) i sniegowcach ( młody) lataja ,jeszcze nie wykapane czuby . Libra tz mi dzis kupil w tureckim sklepie ta skrobie pszenna ( pszeniczna), wzial tez jeszcze kukurydziana . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-19 o 20:13 |
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
moja już przed siódmą w wyrku była, ale jako że łaskawie dziś spała po południu to trochę pajacuje w wyrku-my z tego drugiego systemu-wcześnie chodzimy spać=wcześnie wstajemy
![]() w przedszkolne dni to już po 18 kąpana i przed 19 śpi (oczywiście jeśli w przedszkolu na drzemce nie spała-jak to zazwyczaj jest)
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- niech śpi w dzień bo musi troszkę odespać. |
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Evi- niezle mala sie przejela
widac ze oglada bajki ze zrozumieniem i je przezywa.Ja tez nie wiem czy mialam ospe ![]() Ile kosztuje szczepienie na ospe? Chyba ja zaszczepie... Monka- moja dopiero sie kapie bo ostatnio znow mi wstawala o 6 a jak pojdzie spac po 21 to dospi do 7.30. Jako ze jutro mdm wolna niedziele- chcialabym pospac ![]() Ana- zamowilam dzis kwiaty na poddaszu i dwie pozostale. Juz sie nie moge doczekac
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Moj juz wykapany, mycie zebow i spac, ksiazke poczytam i mysle, ze padnie.
Spi normalnie do 8 , plus minus. Tak mi sie wydaje, ze mlody go budzi , bo o sie po 7 przebudza i chcac niechcac maly jest obudzony. Po tym wypadku z reka, praktycznie budzi mi sie co noc z krzykiem , przerazliwy krzyk, pisk, przybiega do mnie do wyrka . Jak przysnie to jest eksmisja , czasem spi z nami. Budzi sie zawsze po 24-1 jakos tak . Kiedys tak nie mial, a moze poprostu taki wiek .
|
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic nie rozumie ale tak chce, mówi że nie chce po polsku, bo jej się znudziło.... Asiu więc trzymam kciuki że pośpisz do 8 moja będzie spała tak długo jak ja...
|
|
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od jakiegoś czasu jest już 4 ostatnia część.Mam ją już w domu,ale czeka na swoją kolej.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Gry nie ,ale bajki może nie wiem, no może, mogę sie tylko domyślać.
Widać na przykładzie Evi małej ze niepozorna bajka może dziecko wystraszyc . Takie mam przypuszczenia , ze po akcjach z ręka. Bal sie lekarzy bardzo , ryk był przy każdej zmianie opatrunku i wtedy zaczął niespokojnie spać i bal sie sam zasypiac . Tak gdybam. ![]() Może cos rozumie , może nie potrafi powiedzieć odpowiedzieć ale co nieco kuma , jak chce to jej puszczaj , niech sie oslucha . |
|
|
|
#2366 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
drapu drapu ![]() Cytat:
będziesz robic te cistaeczka kurabiedes ? a mamoul jadłaś? Cytat:
a boli go jeszcze?
|
|||||
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to JA nie mogę spać. Dzięki za linki do herbaty i tego leku-kto wie czy po nie nie sięgnę-potrafisz opisać jak może smakować ta herbata? pamiętacie jak pisałam, że tuż obok naszego bloku jest amfiteatr osadzony w takiej niecce gdzie zimą super zjeżdża się na samkach? tak to wygląda http://img205.imageshack.us/img205/262/amfiteatr.jpg mój blok nie załapał się na fotce, a jest zaraz po lewej stronie i jeszcze takie widok http://mrowkojad.files.wordpress.com...8/dsc03459.jpg
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2013-01-19 o 22:16 |
|
|
|
|
#2368 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Diphergan to nie jest lek na kaszel !! To zamulacz uspokajacz przeciwymiotny . tu masz co nieco http://www.nil.org.pl/xml/oil/oil57/...0806/n20080616 "Niebezpiecznym lekiem, który jest nadużywany w pediatrii, we wskazaniu kaszel i infekcje dróg oddechowych, które nie zostało oficjalnie zarejestrowane, jest prometazyna (diphergan, promethazine). W 2006 roku w wielu krajach agencje rządowe odpowiedzialne za bezpieczeństwo farmakoterapii wydały komunikaty dotyczące zakazu stosowania tego leku u dzieci do ukończenia 2. roku życia. Komunikat bezpieczeństwa dotyczący zagrożeń związanych ze stosowaniem prometazyny u dzieci do 2. roku życia ukazał się w lutym 2007 roku na stronach polskiego Urzędu Rejestracji. Stosowanie prometazyny w tej populacji pacjentów, zwiększa ryzyko nagłego zgonu w następstwie depresyjnego wpływu leku na ośrodek oddechowy (5). Błędem jest stosownie prometazyny jako leku przeciwkaszlowego, gdyż zahamowanie kaszlu, jakie występuje po prometazynie, jest konsekwencją depresji funkcji ośrodkowego układu nerwowego z uwagi na wielokierunkowy wpływ leku na ośrodkowe receptory HI, modyfikacje funkcji układu serotoninergicznego i dopaminergicznego. Należy pamiętać także, a jest to nierzadko przyczyną nieporozumień, że leki przeciwhistaminowe nie wykazują efektu przeciwkaszlowego. Silny efekt cholinolityczny prometazyny niekorzystnie modyfikuje strukturę wydzieliny drzewa oskrzelowego, a także zmniejsza transport wydzieliny oskrzelowej, który dokonuje się przy udziale aparatu rzęskowego. Dodatkowo zastosowanie prometazyny u dzieci z gorączką może powodować występowanie zaburzeń pozapiramidowych oraz bezdechów sennych. Stosowanie prometazyny jako leku przeciwkaszlowego, w sytuacji kiedy na rynku dostępne są skuteczne i bezpieczne leki przeciwkaszlowe (dekstrometorfan, butamirat) specyficznie wpływające na ośrodek kaszlu, nie znajduje uzasadnienia. Łączne podanie prometazyny i pyralginy zwiększa ryzyko wystąpienia ciężkiej hipotermii." Nigdy tego dziecko nie podam . Nie rozumiem czemu lekarza to zapisują na kaszel , to przy jelitówce silnej powinno się dać , a nie na kaszel . Z tego forum to wzięłam pierwsze jakie wyskoczyło http://forum.gazeta.pl/forum/w,577,1...pinie.html?v=2 Ja ten syrop raz dostałam i wywaliłam do kosza . Cytat:
A zaszczepiłam dlatego że była ospa przed naszym wyjazdem do egiptu i tego się bałam , że tam dostaną . Za to pogryzły ich tamtejsze moskity i wygladali jak przy ospie ptrzez dwa dni . Nas nie pogryzły , bo wódki chyba nie lubią ![]() Cytat:
Cytat:
Zatoki mnie coś nawalają Wymiksowałam się dziś z orange na rzecz play , zobaczymy . Mamy z TZtem te same telefony , na szczęście kolor inny . Bo pewnie bym z jego do pracy kiedy polazła . Jutro urodziny chłopaka Oli z rańca - o 11 stej , więc się cholera nie wyśpię ![]() Asiulek - to Twoje dziecko tak niewinnie wygląda ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Tu jeszcze o dipherganie zastosowanie : http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=708
|
|
#2369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głóg i aronia to raczej smak typowo owocowej herbaty ,melisa mdła a chmiel z kozłkiem dadzą goryczkę i kozłek śmierdzi ale myślę że możesz ją sobie troszkę osłodzić ,chociaż niby nie powinno się słodzić ziół ale nie wiem w czym by to miało zaszkodzić ,jesli na żołądek to rozumiem. Nie wymyślaj kup i pij. Szukasz przyczyny dla której nie śpi Gabrysia a jej wystraczyło spanie z Wami , a powinnaś zająć się sobą ,spróbuj chociaż z tą herbatą nie zakładając z góry że nie pomoże ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2370 |
|
Wtajemniczenie
|
o wielkie dzięki za odpowiedzi
Aniap wlasnie jak mi 1 raz przepisala doktorowa diphergan i przeczytałam ulotę to tez nie podalam ale kolejne lekarki tez to przepisują jako przeciwkaszlowy i 2 razy dałam Evi dzięki za wyczerpującą odpowiedź o szczepieniu Madzia mam izoprimosine dawałam mu jeszcze nawet dzisiaj rano ale teraz jednak dalam o 20 antybiotyk on caly czas gorączkuje,po nurofenie zeszło a jak się kończy to znowu teraz ma 3,4 i dałam mu paracetamol na sen-masakra jakaś najgorsze,że zabardzo nie chce jeśc a od leków(chyba)go brzuszek co jakiś czas boli mam dicoflor będe dawac ale o dziwo wypił trochę siemia lnianego(mam juz mielony)tylko chyba za gęsty zrobiłam,jutro zrobie mu trochę rzadszy myślę,że wypije nawet swojego ulubionego krupniczku nie chciał teraz jak śpi to czasami go trzęsie ale to pewnie od gorączki 2 nocka z głowyLibra na dworek to on szybko nie wyjdzie dzwoniłam jeszcze do tej doktorowej dzisiaj,trochę się wkurzyła na mnie powiedziała,ze ten lek do inhalacji to to samo co pulmicort "ale jeśli mi pani nie ufa to przecież nie musi mu pani tego podawac" Minka widzę,że jesteś widziałas mojego @,nie działa Ci kom? Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2013-01-19 o 22:43 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:11.

teraz mu katar doszedł i się budzi co chwilę
a co do mnie to dziekuje za komplementy. Piekna jestem, co?

a te ciapki wkoło to "mamusiu, to twoje piegi" 
ale wiem, jestem pewna, że prędzej ja bym to zrobiła niż oni. A dodatkowo jakbym to zrobiła przy nich to dla mnie mogłoby to się źle skończyć