Aparaty ortodontyczne cz.XIII - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-19, 16:16   #1891
Aria93
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
najważniejsze to czuć się komfortowo z aparatem nieważne jakim

tak o kurczę,naprawdę nie byłam świadoma tego,że to możliwe

o nie,nie...to teraz wiem,że w każdej chwili może orto na mnie napaść z tymi wyciągami,a nawet wczoraj sobie myślałam,że nie ma się nimi co przejmować,bo o ile będę na nie skazana to nie wcześniej niż za jakieś pół roku
muszę w poniedziałek o to wypytać

dziewczyny a każdy nosi wyciągi?
No pewnie, że najważniejsze to czuć się komfortowo .
Nie każdy nosi wyciągi, aczkolwiek jak widać na wątku, często są dodawane do leczenia .
Nie panikuj tak z nimi, nie taki diabeł straszny...
Aria93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 16:21   #1892
hellyeah0
Zadomowienie

Ja ich nie lubię, bo ograniczają spontaniczne jedzenie np. na mieście czy choćby zjedzenie kanapki, rogalika na uczelni ; ) A jeśli już się zdarzy, to muszę się głowić i troić jak dyskretnie zdjąć te wyciągi, bo i tak by mi pospadały w trakcie jedzenia. Zwłaszcza, że mam je zakładane m.in. na dolne 6-tki, więc trzeba głęboko sięgać by się ich pozbyć, nie wygląda to dobrze w miejscu publicznym.

A czy każdy jest na nie skazany - nie wiem, to zależy na pewno indywidualnie od wady.
hellyeah0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 16:22   #1893
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aria93 Pokaż wiadomość
No pewnie, że najważniejsze to czuć się komfortowo .
Nie każdy nosi wyciągi, aczkolwiek jak widać na wątku, często są dodawane do leczenia .
Nie panikuj tak z nimi, nie taki diabeł straszny...
9 dni temu napisałabym,że nic mnie bardziej nie przeraża od wyciągów.Teraz napiszę,że już tylko dłutowanie ósemki bardziej mnie przeraża od wyciągów

wierzę w swoje szczęście i mam nadzieję,że mnie one ominą

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 16:37   #1894
Aria93
Zakorzenienie

Zdecydowanie bardziej przeraża mnie dłutowanie ósemki niż najdziwniejsza kombinacja wyciągów Choć na szczęście ja wyciągi zakładam chyba w najprostszy możliwy sposób (górne trójki, dolne szóstki) i spokojnie w nich jem
Stary 2013-01-19, 16:44   #1895
Anecka
Zakorzenienie

anakazar, ja nie mialam wyciagaow a juz prawie rok z aparatem (gornym)

ja tez mialam prace z klientami, ale wlasnie chcialam zaszalec z gumkami :P powaznie pisze, ze dzieki gumkom zaczelam sie ciagle usmiechac pelna geba przez co lepiej jakos mi sie pracowalo z klientami. Kurcze wlasnie teraz do mnie doszlo, ze aparat polepszyl moj komfort pracy

Teraz nawet na rozmowy nie jestem zapraszana a szkoda, bo ciekawa jestem jakby sie zachowali przyszli pracodawcy jakbym sie usmiechnela a tu tecza jeny mam 28 lat a czuje sie jakbym miala 18

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 16:50   #1896
kwiatek101
Zadomowienie

Hej, wiecie co, mi się wydaje, że jak ktoś ma nosić wyciągi to jest informowany przy planie leczenia - przynajmniej u mnie tak było. Teraz dopiero dostałam swoje pierwsze wyciągi, a tak ogólnie może mi ktoś powiedzieć po co one są ? Bo nie wiem... Nie widzę różnicy w ustawieniu zębów , fakt noszę je 4dni ...
kwiatek101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 17:02   #1897
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatek101 Pokaż wiadomość
Hej, wiecie co, mi się wydaje, że jak ktoś ma nosić wyciągi to jest informowany przy planie leczenia - przynajmniej u mnie tak było. Teraz dopiero dostałam swoje pierwsze wyciągi, a tak ogólnie może mi ktoś powiedzieć po co one są ? Bo nie wiem... Nie widzę różnicy w ustawieniu zębów , fakt noszę je 4dni ...
też się chętnie dowiem,bo pojęcia nie mam.

u mnie przy planie leczenia mowy nie było o wyciągach.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2013-01-19, 17:04   #1898
Madziarka.n
Zakorzenienie

ja mam zgryz otwarty i wyciągi mam mieć za jakiś czas żeby zamknąć dziurę między górą a dołem
umieszczałam tutaj jakiś czas temu filmiki który świetnie pokazywały jak działają wyciągi w danych przypadkach

Madziarka.n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 17:06   #1899
hellyeah0
Zadomowienie

Cytat:
Zdecydowanie bardziej przeraża mnie dłutowanie ósemki niż najdziwniejsza kombinacja wyciągów Choć na szczęście ja wyciągi zakładam chyba w najprostszy możliwy sposób (górne trójki, dolne szóstki) i spokojnie w nich jem
Też mam taką kombinację i jeść w tym za nic w świecie nie potrafię - spadają mi z haczyków.
Cytat:
Hm, ja nie byłam poinformowana o tym. Dowiedziałam się, gdy postawiono mi lusterko przed nosem i instruowano jak zakładać te gumeczki ; )

U mnie służą prawidłowemu ustawieniu zgryzu, nie wiem jak w innych przypadkach.
hellyeah0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 17:08   #1900
Madziarka.n
Zakorzenienie

przykładowe wyciągi -- KLIK

KLIK 2

Edytowane przez Madziarka.n
Czas edycji: 2013-01-19 o 17:09
Madziarka.n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 17:09   #1901
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziarka.n Pokaż wiadomość
przykładowe wyciągi -- KLIK
już rozumiem,dziękuję

tak mi się przypomniało...ja mam na trójkach na zamkach haczyki,czy to na wyciągi?

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2013-01-19 o 17:10
Stary 2013-01-19, 17:37   #1902
tancereczkaaa
Raczkowanie

Usunęłam swoją piątkę w końcu ósemka, nad którą się wcześniej zastanawiałam została.
Jak się naczytałam i nasłuchałam od ludzi ile jest problemów z tym wszystkim, jak boli, że się puchnie to się trochę przestraszyłam.. Na szczęście nic mnie nie boli, nie jestem opuchnięta, mam tylko problemy z jedzeniem, oraz szwy mi przeszkadzają. Będę się musiała jakoś do następnego poniedziałku przemęczyć. Nawet chirurg się zdziwił, że tak szybko poszło, bo niekiedy z takimi zębami męczy się nawet 2 godziny
tancereczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 17:39   #1903
Aria93
Zakorzenienie

Wyciągi pomagają w leczeniu m.in. wad zgryzu, asymetrii... W moim przypadku wysuwają żuchwę do przodu.
Nie byłam informowana o tym, że będę je nosić. Moja orto nigdy mi nie mówi, jaki ma plan. Przychodzę i nagle się o czymś dowiaduję . Kiedyś np. założyła mi niebieską gumkę pomiędzy czwórkę a piątkę, miałam nosić ją tak dwa tygodnie pomiędzy zębami. Za to zainspirowała mnie do niebieskich ligatur na metalu, bo do tamtej pory brałam szare

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Anakazar, mogą być na wyciągi, ale to że je tam masz jeszcze nie oznacza, że akurat tam je będziesz zahaczać.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Tancereczka, to świetnie, że obyło się bez komplikacji
Stary 2013-01-19, 18:01   #1904
malaosmiornica
Raczkowanie

Cytat:
Też dostalam wyciągi szybko, już po 6 tygodniach chyba .
A mnie się bardzo mój ceramiczny podoba. Ostatnio nawet koleżanka się mnie pytała ile płaciłam za swój aparat, a jak podałam jej cenę za dwa, to zrobiła oczy i spytała: "Jak to dwa?". Kiedy wyszczerzyłam zęby to dopiero zauważyła, że w ogóle mam na górze aparat . I o to mi właśnie chodziło przy zakładaniu, żeby góra nie rzucała się w oczy . Jak porównuję górę z dołem to wiem, że znacznie bardziej wolę górę
Ja również mam na górze estetyczny a na dole metalowy i ten estetyczny jest milion razy ładniejszy! żałuję trochę, że nie wzięłam też na dół estetycznego..niby dołu nie widać bardzo ale gorzej się już teraz czuję z tym metalowym na dole i już mniej się uśmiecham z zębami, no ale u mojej ortodontki różnica w kosztach była spora..szafirowa dama jeśli zależy Ci na tym żeby nie było go widać to wybierz ceramiczny/szafirowy
malaosmiornica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 18:19   #1905
kiitty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaosmiornica Pokaż wiadomość
Ja również mam na górze estetyczny a na dole metalowy i ten estetyczny jest milion razy ładniejszy! żałuję trochę, że nie wzięłam też na dół estetycznego..niby dołu nie widać bardzo ale gorzej się już teraz czuję z tym metalowym na dole i już mniej się uśmiecham z zębami, no ale u mojej ortodontki różnica w kosztach była spora..szafirowa dama jeśli zależy Ci na tym żeby nie było go widać to wybierz ceramiczny/szafirowy
ja również na górze mam aparat estetyczny, a na dół chciałam wziąć metalowy.. ale skoro piszesz, że teraz żałujesz, że nie zdecydowałaś się na oba estetyczne, to zaczęłam się teraz zastanawiać, jaki wybrać
sądziłam, że na dole aparat jest prawie niewidoczny..
bardzo rzuca się w oczy?
Stary 2013-01-19, 19:00   #1906
Umino
Przyczajenie

Uff... w końcu udało mi się dostać do komputera i mogę się Wam pochwalić, że w poniedziałek 14.01 dołączyłam do grona aparatek. Mam aparat tylko na górę. Martwiłam się, że ortodontka odmówi założenia aparatu, bo byłam przeziębiona, ale ona pytała tylko czy miałam gorączkę.
Z aparatem czuję się nawet dobrze, mam metal i fioletowe ligatury. Wczoraj wieczorem miałam lekki kryzys, bo zaczęło mnie nagle wszystko obcierać!
malaosmiornica ja do wczoraj miałam problem z tymi haczykami od środka od pierścieni, ale teraz jest ok

I mam pytanie. Nie mam włączonej dwójki do aparatu i ten cieniutki drucik strasznie odciska mi się na wardze… Zaklejam to woskiem, ale jest to uciążliwe. Czy któraś z Was miała coś podobnego i jakoś to zabezpieczone?

Edytowane przez Umino
Czas edycji: 2013-01-19 o 19:04
Umino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 20:55   #1907
your_dream
Zaczytana w wizażu

A mi oczywiście musieli dowalić kolokwium akurat w takich godzinach, kiedy miałam mieć konsultację u chirurga w sprawie moich dolnych ósemek, które grzecznie leżą sobie w kości i nie myślą nawet, żeby się wyrznąć. Ale przełożyłam wizytę na 4 lutego. Orto stwierdziła, że ze względów ortodontycznych nie ma potrzeby ich ruszać, ale chcę się dowiedzieć, co chirurg myśli na ten temat, bo jedna z moich ósemek nachodzi na korzenie siódemki i prawdopodobnie je niszczy.

Jakiś czas temu stwierdziłam, że sprawdzę jakie jest zredukowanie płytki płytki nazębnej na każdym etapie mycia zębów.Użyłam do tego tabletek wybarwiających płytkę, które wybarwiają ją na taki malinowy kolor. Poniżej znajdziecie zdjęcia. To takie niewyraźne to po umyciu szczoteczką soniczną philipsa. Widać tam takie różowe przebarwienia pod drutem i w okolicach zamków. Kolejne zdjęcie jest już po użyciu wyciorków z Rossmana. Także dziewczyny zachęcam do korzystania z wyciorków i oczyszczania nimi zamków i zębów przy zamkach, bo długo zalegająca płytka w tych miejscach będzie prowadziła do próchnicy początkowej, która nie podleczona odpowiednio szybko, da głębszy ubytek. Kiedyś, jeszcze przed założeniem aparatu zrobiłam sobie też taki test, bo chciałam sprawdzić na ile skuteczna jest ta moja szczoteczka soniczna i powiem - efekt jest świetny. Jedyne, czego mi nie doczyściła, to przestrzenie między zębami, ale od tego jest nitka dentystyczna.
Wszem i wobec zalecam używanie wyciorków i nici dentystycznej regularnie!

A na tym zdjęciu wyraźnym widać aktualny stan moich zębów. Jeszcze sporo do zrobienia - zwłaszcza ta asymetria :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przedwyciorkiem.jpg (21,5 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg powyciorku.jpg (36,3 KB, 90 załadowań)
your_dream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 22:30   #1908
iamcookie
Rozeznanie

your_dream, to damon czy zwykły metal?

aparatka

31.01.2013 - góra

iamcookie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 23:26   #1909
your_dream
Zaczytana w wizażu

Cytat:
Napisane przez iamcookie Pokaż wiadomość
your_dream, to damon czy zwykły metal?
Zwykły, bezligaturowy Empower. Jak dla mnie Damony nie są warte swojej ceny.
your_dream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 00:14   #1910
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kiitty Pokaż wiadomość
ja również na górze mam aparat estetyczny, a na dół chciałam wziąć metalowy.. ale skoro piszesz, że teraz żałujesz, że nie zdecydowałaś się na oba estetyczne, to zaczęłam się teraz zastanawiać, jaki wybrać
sądziłam, że na dole aparat jest prawie niewidoczny..
bardzo rzuca się w oczy?
Ani troche. Przynajmniej w moim przypadku. Generalnie Ty najlepiej powinnas wiedziec, czy podczas mowienia, albo usmiechania sie widac Ci dolne zeby. Mi np nie widac ani koniuszka dolny zebow. Dlatego zdecydowalam sie na polaczenie gora szafir + dol metal i jestem bardzo zadowolona
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 00:23   #1911
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your_dream Pokaż wiadomość
Zwykły, bezligaturowy Empower. Jak dla mnie Damony nie są warte swojej ceny.

Witaj w klubie, ja tez nosze Empower
Stary 2013-01-20, 00:50   #1912
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misz_masz Pokaż wiadomość
Napisałam, że jedzenie to była masakra, bo ciągle mi coś do rany wpadało. Nic mnie nie bolało, nie spuchłam, nie miałam żadnego szczękościsku zarówno po wyrwaniu 4 jak i po wyrwaniu 8. Rana mi się już ładnie po tygodniu zagoiła.

Mam zaufanego, dobrego chirurga, który przyjmuje tylko prywatnie i jeśli miałabym wybierać między NFZ a zapłacić 500zł za 8 wybrałabym bez wątpienia tą drugą opcję, bo wiem że nie zostawi mnie i przyjmie w każdej chwili jeśli wystąpią jakiejś komplikacje, a tego nie zagwarantuje mi lekarz przyjmujący na NFZ bo nieraz pracuje on w kilku miejscach. Tak samo często taki lekarz musi się spieszyć bo na korytarzu czeka kolejka, prywatnie mam ten komfort, że będę w gabinecie tyle ile potrzeba bez względu na czas trwania zabiegu. A wiadomo jak się człowiek spieszy to się diabeł cieszy Wolę nie ryzykować i zapłacić. Oczywiście nie wszyscy na NFZ tacy są i można trafić na bardzo fajnego. Ale po moim niezbyt optymistycznym doświadczeniu z lekarzem NFZ, mam do nich ograniczone zaufanie i tyle.
Przy komplikacjach lekarz przyjmuje Cię od razu, bez rejestracji. Co do tego, że musi się spieszyć to bzdura kompletna, bo przecież każdy jest umówiony na konkretną godzinę, a taki lekarz ma świadomość powagi zabiegu i przewiduje możliwe komplikacje.
Równie dobrze prywatnie można powiedzieć, ze będzie się spieszył ponieważ chce więcej zarobić.
To czy zabieg jest wykonany dobrze czy źle nie zależy od NFZ tylko od lekarza, każdy lekarz może popełnić błąd, mieć gorszy dzień, być zmęczonym i zrobić coś źle. Tak jak pisałam wcześniej na NFZ wcale nie pracują 'gorsi' lekarze.

Cytat:
dla mnie nie ma absolutnie żadnej różnicy czy prywatnie czy nfz Tyle tylko,że w moim bardzo bolesnym przypadku wolę zapłacić te cztery stówy i mieć pewność,że jestem w dobrych i sprawdzonych rękach
Moim zdaniem te wydane cztery stówy nie dają Ci absolutnie żadnej gwarancji, chyba że spokój ducha

Cytat:
dziewczyny a każdy nosi wyciągi?
Nie

Cytat:
Zależy od wady, przy asymetrii, nieprawidłowym zgryzie, przy 'wyciąganiu' zębów, jest wiele zastosowań. I wyciągi mogą być nieplanowane.
Moja ortodontka mówiła, że żeby określić czy wyciągi działają prawidłowo trzeba nosić je co najmniej 16 h na dobę przez mw miesiąc do trzech, więc po 4 dniach mało prawdopodobne żebyś zauważyła różnicę.

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 01:02   #1913
Aria93
Zakorzenienie

Kitty, mi delikatnie widać dolne zęby, ale niewiele. W sumie trudno nie zauważyć, że coś mi tam na tych zębach świeci, ale nie widać całego aparatu i mało się rzuca w oczy . Przy zwykłym uśmiechu do zdjęcia dolnych zębów nie widać w moim przypadku wcale . Gdybym miała pieniądze to wybrałabym dwa estetyczne, ale koszty ograniczały mnie do metalu, mimo wszystko nie żałuję
Stary 2013-01-20, 07:08   #1914
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość

Moim zdaniem te wydane cztery stówy nie dają Ci absolutnie żadnej gwarancji, chyba że spokój ducha

myślałam,że wyraziłam się w owym temacie tak jasno,że jaśniej się nie da
Napiszę tak:gdyby ta "moja"Pani chirurg,która robiła mi dłutowanie i wyrywała siódemkę przyjmowała na nfz to leciałabym do niej jak na skrzydłach.Nie chcę innego lekarza,bo przy niej czuję się bezpiecznie-a to poczucie jest dla mnie ważniejsze niż pieniądze.
Nigdzie nie napisałam,że wydanie pieniędzy daję jakąkolwiek gwarancję.
Wręcz przeciwnie,można się koncertowo przejechać na prywatnych lekarzach którym się płaci kupę kasy jak i na tych,którzy przyjmują na nfz.

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2013-01-20 o 07:16
Stary 2013-01-20, 08:22   #1915
kwiatek101
Zadomowienie

Cytat:
Moja ortodontka mówiła, że żeby określić czy wyciągi działają prawidłowo trzeba nosić je co najmniej 16 h na dobę przez mw miesiąc do trzech, więc po 4 dniach mało prawdopodobne żebyś zauważyła różnicę.
Wiem wiem właśnie Noszę je całą dobę bez przerwy, nawet na zajęcia w nich idę. Mam nadzieję, że coś ruszy, chociaż tak na prawdę w moim przypadku nie wiem co ma tam ruszyć (mam zgryz głęboki, zęby wyprostowane ale jestem na etapie ustawiania zgryzu - dopiero się ten etap zaczął :P ) Mam wyciągi od dolnych 5 do górnych 3
Nie wiem czemu w dzień te wyciągi tak nie bolą, natomiast w nocy tragedia. Ból jest taki, że budzę się zarówno w środku nocy jak i wstaję bardzo wcześnie bo nie mogę już spać :/ (z jednej str. to dobrze bo powinnam się uczyć, a nie spać do 10:00)
Może w nocy zagryzam zęby? Ale to nie możliwe, bo mam rozklinowanie ... sama nie wiem. Was też tak bolą w nocy?

Aaaa i jeszcze coś, dziewczyny używacie jakichś "extra" specyfików do zębów? Specjalnych past polepszających czy coś?
Bo ja na co dzień używam zwykłej pasty (mam cały zapas, więc co mi się nawinie - AquaFresh Ultimate, Colgate ProReliefe, Blenda-a-Med, no cokolwiek) ale mam też :
* żel do fluoryzacji Elmex
* GC Tooth Mousse
No i nie wiem czy to działa. Nie wiem też jak mam używać GC Tooth Mousse, bo do tej pory sądziłam, że ok dwa razy w tyg (profilaktycznie) a w Internecie znalazłam, że 2x dziennie

Wczoraj przeglądałam strony z produktami do "remineralizacji"
http://www.shop-dent.pl/pl/c/Remineralizacja/74

Ktoś używa takich produktów? Warto? pomóżcie mi coś wybrać
Stary 2013-01-20, 09:22   #1916
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem wiem właśnie Noszę je całą dobę bez przerwy, nawet na zajęcia w nich idę. Mam nadzieję, że coś ruszy, chociaż tak na prawdę w moim przypadku nie wiem co ma tam ruszyć (mam zgryz głęboki, zęby wyprostowane ale jestem na etapie ustawiania zgryzu - dopiero się ten etap zaczął :P ) Mam wyciągi od dolnych 5 do górnych 3
Nie wiem czemu w dzień te wyciągi tak nie bolą, natomiast w nocy tragedia. Ból jest taki, że budzę się zarówno w środku nocy jak i wstaję bardzo wcześnie bo nie mogę już spać :/ (z jednej str. to dobrze bo powinnam się uczyć, a nie spać do 10:00)
Może w nocy zagryzam zęby? Ale to nie możliwe, bo mam rozklinowanie ... sama nie wiem. Was też tak bolą w nocy?
Mnie bolało przez pierwsze 4 noce, później już luz.
Po miesiącu i tygodniu z wyciągami czuję już różnicę w "ustawieniu" zgryzu

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 09:33   #1917
szafirowa_dama
Raczkowanie

Cytat:
Też dostalam wyciągi szybko, już po 6 tygodniach chyba .
A mnie się bardzo mój ceramiczny podoba. Ostatnio nawet koleżanka się mnie pytała ile płaciłam za swój aparat, a jak podałam jej cenę za dwa, to zrobiła oczy i spytała: "Jak to dwa?". Kiedy wyszczerzyłam zęby to dopiero zauważyła, że w ogóle mam na górze aparat . I o to mi właśnie chodziło przy zakładaniu, żeby góra nie rzucała się w oczy . Jak porównuję górę z dołem to wiem, że znacznie bardziej wolę górę
Haha, świetna reakcja koleżanki.

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
anakazar, ja nie mialam wyciagaow a juz prawie rok z aparatem (gornym)

ja tez mialam prace z klientami, ale wlasnie chcialam zaszalec z gumkami :P powaznie pisze, ze dzieki gumkom zaczelam sie ciagle usmiechac pelna geba przez co lepiej jakos mi sie pracowalo z klientami. Kurcze wlasnie teraz do mnie doszlo, ze aparat polepszyl moj komfort pracy

Teraz nawet na rozmowy nie jestem zapraszana a szkoda, bo ciekawa jestem jakby sie zachowali przyszli pracodawcy jakbym sie usmiechnela a tu tecza jeny mam 28 lat a czuje sie jakbym miala 18
Masz tyle lat, na ile się czujesz. A nie słyszałaś o aparatach w formie atrapy? A tak poza tym, to okropnie, strasznie zazdroszczę, że masz już śliczne, proste ząbki.

Cytat:
Przy komplikacjach lekarz przyjmuje Cię od razu, bez rejestracji. Co do tego, że musi się spieszyć to bzdura kompletna, bo przecież każdy jest umówiony na konkretną godzinę, a taki lekarz ma świadomość powagi zabiegu i przewiduje możliwe komplikacje.
Równie dobrze prywatnie można powiedzieć, ze będzie się spieszył ponieważ chce więcej zarobić.
To czy zabieg jest wykonany dobrze czy źle nie zależy od NFZ tylko od lekarza, każdy lekarz może popełnić błąd, mieć gorszy dzień, być zmęczonym i zrobić coś źle. Tak jak pisałam wcześniej na NFZ wcale nie pracują 'gorsi' lekarze.

Podpisuję się po tym.

Dziewczyny, odliczam dni do piątku. Nie mogę się doczekać!!! Jeszcze nigdy na nic tak bardzo nie czekałam. Od zawsze to był mój największy kompleks. To odwieczne pytanie w duchu na przykład przy poznaniu nowej osoby "czy zwrócił uwagę na moje zęby?". To wieczne uważanie, żeby "za bardzo" się nie uśmiechać, żeby chować zęby przy mówieniu i uśmiechu, przy robieniu zdjęć. Zrozumie to tylko osoba, która sama miała taki problem jak ja. Wiem, że być może moje myślenie było głupie, może trochę przesadzałam, jednak w moim otoczeniu na palcach jednej dłoni mogę policzyć osoby z krzywym uzębieniem (pomijam osoby, które już wyprostowały ząbki). I oczywiście nigdy nie zwierzałam się nikomu z moich przemyśleń. No może poza rodzicami, gdy namawiałam ich na finansowanie mojego leczenia.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Jeszcze tylko dodam, że jak już wyprostuję ząbki to będę się uśmiechać bez przerwy jak pomylona. Właśnie tak, jak to przedstawia ta zielona minka.

Ludzie będą mnie brali za wariatkę.

Nawet wizaż przedstawia moje zęby:
teraz wyglądają tak ->
za jakieś dwa lata ->
szafirowa_dama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 09:35   #1918
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

* GC Tooth Mousse
No i nie wiem czy to działa. Nie wiem też jak mam używać GC Tooth Mousse, bo do tej pory sądziłam, że ok dwa razy w tyg (profilaktycznie) a w Internecie znalazłam, że 2x dziennie
mój mąż jej używa,stomatolog zalecił stosować nie częściej niż 2 razy w tygodniu.

Stary 2013-01-20, 09:53   #1919
kwiatek101
Zadomowienie

Cytat:
mój mąż jej używa,stomatolog zalecił stosować nie częściej niż 2 razy w tygodniu.
no właśnie też mi się tak wydawało... To w takim razie będę stosować 2x tyg GC Tooth Moussei 1x tydz Elmex

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez szafirowa_dama Pokaż wiadomość

Dziewczyny, odliczam dni do piątku. Nie mogę się doczekać!!! Jeszcze nigdy na nic tak bardzo nie czekałam. Od zawsze to był mój największy kompleks. To odwieczne pytanie w duchu na przykład przy poznaniu nowej osoby "czy zwrócił uwagę na moje zęby?". To wieczne uważanie, żeby "za bardzo" się nie uśmiechać, żeby chować zęby przy mówieniu i uśmiechu, przy robieniu zdjęć. Zrozumie to tylko osoba, która sama miała taki problem jak ja. Wiem, że być może moje myślenie było głupie, może trochę przesadzałam, jednak w moim otoczeniu na palcach jednej dłoni mogę policzyć osoby z krzywym uzębieniem (pomijam osoby, które już wyprostowały ząbki). I oczywiście nigdy nie zwierzałam się nikomu z moich przemyśleń. No może poza rodzicami, gdy namawiałam ich na finansowanie mojego leczenia. [COLOR="Silver"]
Gratulacje Tak samo się cieszyłam jak zakładałam pierwszy łuk 5 miesięcy temu (OMG jak to szybko minęło). Nawet sobie zaznaczyłam w kalendarzu na ścianie datę, gdy miałam zakładać aparat i napisałam "WIELKI DZIEŃ" A mój tż poszedł ze mną i od razu po wyjściu zrobił mi pierwsze pamiątkowe zdjęcie z aparatem hahaha a wszyscy się ze mnie śmiali, że się tak podniecam, bo większość ludzi nie chce mieć aparatu i przyjmuje to jako zło najgorsze, że muszą nosić żelastwo.
Stary 2013-01-20, 10:53   #1920
szafirowa_dama
Raczkowanie

Cytat:
no właśnie też mi się tak wydawało... To w takim razie będę stosować 2x tyg GC Tooth Moussei 1x tydz Elmex

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Gratulacje Tak samo się cieszyłam jak zakładałam pierwszy łuk 5 miesięcy temu (OMG jak to szybko minęło). Nawet sobie zaznaczyłam w kalendarzu na ścianie datę, gdy miałam zakładać aparat i napisałam "WIELKI DZIEŃ" A mój tż poszedł ze mną i od razu po wyjściu zrobił mi pierwsze pamiątkowe zdjęcie z aparatem hahaha a wszyscy się ze mnie śmiali, że się tak podniecam, bo większość ludzi nie chce mieć aparatu i przyjmuje to jako zło najgorsze, że muszą nosić żelastwo.
Wzruszyłam się Twoją wypowiedzią. Myślałam, że to tylko ja tak przeżywam.
szafirowa_dama jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości