Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-20, 10:29   #2941
colorblue
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
no własnie nie jestem pewna.. Moja o dziwo cały czas się trzyma i w ogóle nie sypie i jest taka ładna, że szkoda mi ją rozbierać tyle kasy na nia poszło.. no nic niech na razie stoi..

Color a jutro USG???
No jutro planowo mam mieć to USG ,mam skierowanie na nie żeby mieć na Fundusz bo inaczej koszt 200zł. Mam nadzieję,że mi zaliczą to skierowanie i wtedy je zrobie. Albo ewentualnie skoro będę już w innym mieście to polece na szybkiego do przychodni przyszpitalnej i powiem jaka sytuacja, że dostałam skierowanie tu i tu na fundusz ale mi nie zaliczyli i żeby mnie zarejestrowali( wcisnęli) do jakiegokolwiek ginekologa który robi usg..
ehh jakoś to załatwie może
Mi gin powiedziała,że ona skierowanie wypisze,ale ona nie wie czy taka wada jaką ma mój młodszy syn kwalifikuje mnie do programu..

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 10:31   #2942
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Moja mama miała kolędę 18 listopada
a co oni tacy nadgorliwy, to prawie jak z kolędami w supermarketach, ledwo znicze zabiorą juz dżingul bells dżingul bells..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 10:31   #2943
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama miała kolędę 18 listopada

No ja mówię jak u nas jest eheh bo u nas ksiądz szybko chodzi. Małe miasteczko więc kilka dni ..każdego inna ulica i załatwione

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 10:35   #2944
axella
Zakorzenienie

GG do axella

siemka
wstałam,zjadłam budyniek, dziś rodzinno-znajomkowy dzień
ale mi się nie chce

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 10:37   #2945
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
a co oni tacy nadgorliwy, to prawie jak z kolędami w supermarketach, ledwo znicze zabiorą juz dżingul bells dżingul bells..
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

No ja mówię jak u nas jest eheh bo u nas ksiądz szybko chodzi. Małe miasteczko więc kilka dni ..każdego inna ulica i załatwione
Wiem, wiem. U nas duża parafia, to dlatego. Zawsze tak bylo, już się przyzwyczailiśmy.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 10:44   #2946
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej

Relacja z wczorajszej wizyty:

1.Szyjka bez zmian 25mm... Oczywiście mam się nie przemęczać i w dalszym ciągu żadnego bzykania ...
2. Od ostatniego miesiąca 4 kg do przodu - Grubas
3. Pierwszy raz miałam USG przez brzuszek ! Lekarz pomierzył i posprawdzał narządy - wszystko w normie Ponownie potwierdził płeć męską Pooglądaliśmy kręgosłup i piękne serduszko

Następna wizyta 01 lutego - wtedy idę po zwolnienie i dostanę skierowanie na badania m.in na tą słynną już glukozę
za wizytę i dla Antosia. To imię jest śliczne, też chciałam Antosia ale już mamy małego Antka w bliskiej rodzinie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
:
A u Nas klęska.TŻ złapal kapcia wczoraj. Okej pojechaliśmy do wulkanizatora i okazało się, że kapcie się już nie nadają.
Mieliśmy złą zbiezność i z jednej strony kapcie się tak starły, że wyszły druty.
Musieliśmy kupić dwa nowe i jesteśmy 400 zł w plecy ;(

Drugi news
Przyjeżdża teściowa w czwartek bo ona musi mnie obejrzeć...
450 km jedzie, żeby pobyć 2 dni...

Trzeci news
TŻ w przyszłym roku ma operację na palca i będzie pół roku na zwolnieniu. Wymyślił, że zacznie sobie jakieś studia, bo będzie miał dużo czasu
Pewnie niech się rozwija...Ale, żeby mu jeszcze coś dały...
ajj... nawet mi nic nie mów.. u nas też ciągle coś
już błagalnie wypatruję końca tej złej passy
w piątek jak jechaliśmy na połówkowe zaczęła nam świecić kontrolka od świec i od silnika (auto ma 3lata) musieliśmy zajechać do serwisu..
okazało się, że jakiś czujnik temperatury spalin czy coś tam się spalił.
Ten czujnik kosztuje 560 zł
a założenie ok 200
na mecenasa teraz znowu poszła ładna sumka..
załamać się można... i jak ja mam kompletować wyprawkę

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Spadam bo Panna Zuzanna chce jeść
Znaczy ja chcę jeść ale tak to będę sobie tłumaczyć
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Obiecany artykuł o wózkach z "M jak mama"
heheh, też tak sobie to tłumaczę i jak w weekend rano się budzę i Tż leży obok mnie to mówię, że jego synek jest głodny i szybko mi coś przygotowuje

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Właśnie robię pizze z tego przepisu z yt ciekawe co mi to wyjdzie.
na pewno wyjdzie pyyyszna
w tym tygodniu może znowu ją zrobię któregoś dnia na obiadek Tż będzie zachwycony

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki

Tak czekałam i czekałam na pierwsze sygnały mojego lokatora, że chyba nie zauwazyłąm, ze są!!! Od kilka dni mam "przelewanie się", coś jakby "bulgotanie" w brzuchu, a nie mam problemów z jelitami (nigdy nie mialam).

Wczoraj mój mąż specjalnie kuł palcami brzuszek i kilkakrotnie poczulam "puknięcie" po prawej stronie na początku myślałam, ze sobie wmawiam, ale przed chwilą znowu to samo: bulgotanie...chwila przerwy.. i lekkie puknięcie
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ufff, ale się zmęczyłam. A wybrałam się tylko do sklepu
Wpadają jutro do nas znajomi jakoś w okolicy południa i pomyślałam, że skoro to taka obiadowa pora to zrobię coś dla naszej czwórki, a że koleżanka jest wegetarianką to stanęło na warzywno-szpinakowej lazanii. Tym bardziej, że przypomniało mi się jak mówiłyście, ze w biedrze świeży szpinak na promocji.
ale Ty wymyślasz zawsze pyszności

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Wróciłam, jestem cała i zdrowa (przynajmniej na razie), ale niestety brzunio napiernicza w dalszym ciągu. Jak siedziałam będąc jeszcze w lesie czułam takie nieprzyjemne kłucia w dole brzucha, teraz takie ciągnięcie. I już sama nie wiem czy zacząć się martwić, czy po prostu muszę dać sobie na wstrzymanie, muszę olać wszystko i dać brzuszkowi odpocząć. No bo faktem jest, że w ostatnie dni żyłam troszkę nerwowo i na wyższych obrotach...
W każdym razie na jutro mam furę roboty, więc jeszcze dzisiaj jakoś się przemęczę, a od jutra laaaabaaaa!
musisz troszkę zwolnić tempo i więcej odpoczywać..

Mnie też zaczął boleć brzuch, tak nisko na dole, i tak mnie czasem dziwnie ciągnie... i twardnieje rano mnie ten ból obudził, doknęłam brzucha i był twardy.. chociaż nie czułam potrzeby to poszłam się wysiusiać, bo w nocy nie wstawałam i taki lekki ból czułam, a dużo nie wysiusiałam. Wzięłam pierwszy raz nospę i połoźyłam się dalej, za jakiś czas Synuś mnie skopał więc wstaliśmy na śniadanko

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ależ pisz, pisz, każda opinia cenna

moje typy jak na razie:
- Navington Cadet - bardzo ważna jest dla mnie waga wózka, będę dużo się przemieszczać i nie zawsze autem, często autobusami i pociągami
- Jedo Fyn - prawie ideał, ale ciężki
- Bebetto Solaris - ciężki jak dla mnie, dużo narzekań na spacerówkę
- X-lander Xa - spacerówka tylko w jedną stronę ustawiana i cena ...
X-lander x move moim zdaniem lepszy od Xa. No i ma spacerówkę wpinaną przodem i tyłem do kierunku jazdy.
Jeśli zależy Ci na lekkim wózku to pokecam ten BabyActive elipso. Miałam okazję go oblukać i fakycznie jest lekki, bardzo przyjemnie się prowadzi

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 10:54   #2947
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

Mój drugi imienny ulubieniec , ty go tak nie tucz, bo przy porodzie pożałujesz
Ja to mam nadzieję, ze obie z córą zachowamy (albo odzyskamy) smukłość kształtów
lepiej żeby on był utuczony niż ja

Cytat:
Napisane przez minkionka
Wczoraj mój mąż specjalnie kuł palcami brzuszek i kilkakrotnie poczulam "puknięcie" po prawej stronie na początku myślałam, ze sobie wmawiam, ale przed chwilą znowu to samo: bulgotanie...chwila przerwy.. i lekkie puknięcie A wy? jak to odczuwałyście? Mam nadzieję, że się nie mylę, dziś zaczyna mi sie 20 tc .
za 20t i ruchy

Cytat:
Napisane przez diabli
ponizej fajna sesja i moj deserek (tz wlasnie zaserwowal)
deserek fachowy brawo dla tz

Cytat:
Napisane przez xal
Pokazałam fotkę deseru mężowi
"popatrz co mąż zrobił koleżance z forum ciężarnych na deser"
" miło z jego strony, zapytaj czy Tobie też zrobi"

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
U nas po połówkowym wszystko ok Dzieciaczki rosną i Synuś został potwierdzony w 100%, a druga Dzidzia znowu zaczęła się zasłaniać, ale w końcu lekarz wypatrzył, że najprawdopodobniej będzie to Córeczka
. ale super że będziecie mieć parkę

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
wizyta trwała jaką godzinę. najpierw krótki wywiad i zaczynamy

generalnie potwierdziło się że będą dziewczyny widzieliśmy na własne oczy więc już nie sądzę żeby jakoś magicznie zmieniły się w facetów

obie są przecudowne leżą sobie na zakładkę w poprzek. czyli jedna kopie drugą po głowie kolanami. i to dosłownie! miejsca mają jak w 5* apartamencie to nie. leżą tuż obok tej przegrody między nimi i się zaczepiają. ja się tak śmiałam że aż się trzęsłam mąż i dr też.
aż dr nie mogła czasami złapać tego czego chciała.
ale jak już w końcu się małe uspokoiły to pokazała nam wszystko ze szczegółami. serduszka, mózgi, kręgosłupy, zmierzyła przepływy krwi w serduszku i pępowinie. wszytko idealnie!

małe są bardzo podobne wielkościowo. jedna 22t0d a druga 21t6d.

chciałam wam foty złapać z filmiku ale windows movie wgrywa mi tylko 10 sek filmiku każdego. a inne odtwarzacze wszystko łapią...

więc na razie musicie się zadowolić tym że np mamy takie ujęcie że pięknie widać główkę jednej a w poprzek twarzy nogi drugiej

no to były dobre wiadomości, teraz gorsze.
szyjka mi się skróciła
ma 1,5 cm. leżenie do wtorku, we wt idę na posiew jak będzie ok to w piątek coś tam mi mają zakładać. a do tego czasu wstaję na siku

ale. ważne że małe zdrowe. ja się przemęczę
za wizytę. i żeby szyjka się nie skracała

Cytat:
Napisane przez colorblue
U nas się trzyma do kolędy.. Przychodzi ksiądz po kolędzie, a potem się już chowa..
Ale może u każdego inaczej
u nas tak samo i za 21t
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 10:57   #2948
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

ja nie przepadam za sztruksami ;/, ale za tę cenę co kupiłaś to można się skusić a z ciążowych mam tylko takie cienkie malinowe kupione w h&m też na promocji za 40 zł a tak to śmigałam w legginsach i tunikach albo rajstopach z gatty
Ja nie wiedziałam czy lubię, to moje pierwsze i już wiem, że nie przepadam ale kupiłam to będę nosiła
Ja mam 3 pary jeansów ciążowych i te sztruksy

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
a co dają w lidlu, nadrabiałam, ale nie doczytałam, poza tym, że dwie osoby się wybierają ?
Body w promołszyn

Cytat:
Do któregoś lutego, wtedy jest jakieś święto i należy porozbierac choinki.
A ja myślałam, że do 3 króli

Cytat:
Choinka do Matki Boskiej Gromnicznej, czyli do 2. lutego
O popatrz moja w sumie i tak stoi bo mam lenia

-----

Dzień dobry
Dopiero wstałam, wciągnęłam monte i chyba czas zrobić sobie jakieś porządniejsze śniadanko

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 10:59   #2949
humpback
Zakorzenienie

nadrobiłam i witam się porannie / przedpołudniowo w 18t

ale miałam okropny sen, szkoda gadać i zaraz mykamy do kościółka, a potem do teściów na obiad. nie chce mi się a że będziemy mijać aldi niech któraś mi przypomni nazwy tych dobrych słodyczy. dziękuję
Stary 2013-01-20, 11:01   #2950
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

ale miałam okropny sen, szkoda gadać i zaraz mykamy do kościółka, a potem do teściów na obiad. nie chce mi się a że będziemy mijać aldi niech któraś mi przypomni nazwy tych dobrych słodyczy. dziękuję

ja uwielbiam Milch Mause

Stary 2013-01-20, 11:07   #2951
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

ja uwielbiam Milch Mause
ja też

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-20, 11:11   #2952
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

ja uwielbiam Milch Mause
Cytat:
ja też
dzięki to muszę spróbować
Stary 2013-01-20, 11:13   #2953
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
a mi coraz częściej mooocno twardnieje brzuch
mam wycieki siary z piersi
i hemoglobinę 11
chyba muszę zacząć łykać jakiś kompleks witamin dla ciężarnych...
bo na razie nic nie biorę...
ojj to koniecznie zacznij łykać witaminki. A co do brzucha to pogadaj z lekarzem... może magnez rozwiążę problem, tak jak u innych dziewczyn

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ponizej fajna sesja i moj deserek (tz wlasnie zaserwowal)
fajna ta sesja
dla Twojego Tż za kreatywność

Cytat:
Mój Tako captiva też tak ma. Myślę, że na samym początku może to się przydać.

Pochwalę się, że dzisiaj po śniadaniu poczułam pierwszy raz dzidziolka będąc pewna, że to on. Dwa stuki puki, ale fajnie.
też uważam, że to fajna dodatkowa opcja

za kopniaczki

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Oj znowu mnie chwile nie było i tyyle nadrabiania

U nas po połówkowym wszystko ok Dzieciaczki rosną i Synuś został potwierdzony w 100%, a druga Dzidzia znowu zaczęła się zasłaniać, ale w końcu lekarz wypatrzył, że najprawdopodobniej będzie to Córeczka
ale fajnie za parkę

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
wizyta trwała jaką godzinę. najpierw krótki wywiad i zaczynamy

generalnie potwierdziło się że będą dziewczyny widzieliśmy na własne oczy więc już nie sądzę żeby jakoś magicznie zmieniły się w facetów

obie są przecudowne leżą sobie na zakładkę w poprzek. czyli jedna kopie drugą po głowie kolanami. i to dosłownie! miejsca mają jak w 5* apartamencie to nie. leżą tuż obok tej przegrody między nimi i się zaczepiają. ja się tak śmiałam że aż się trzęsłam mąż i dr też.
aż dr nie mogła czasami złapać tego czego chciała.
ale jak już w końcu się małe uspokoiły to pokazała nam wszystko ze szczegółami. serduszka, mózgi, kręgosłupy, zmierzyła przepływy krwi w serduszku i pępowinie. wszytko idealnie!

małe są bardzo podobne wielkościowo. jedna 22t0d a druga 21t6d.

chciałam wam foty złapać z filmiku ale windows movie wgrywa mi tylko 10 sek filmiku każdego. a inne odtwarzacze wszystko łapią...

więc na razie musicie się zadowolić tym że np mamy takie ujęcie że pięknie widać główkę jednej a w poprzek twarzy nogi drugiej

no to były dobre wiadomości, teraz gorsze.
szyjka mi się skróciła
ma 1,5 cm. leżenie do wtorku, we wt idę na posiew jak będzie ok to w piątek coś tam mi mają zakładać. a do tego czasu wstaję na siku

ale. ważne że małe zdrowe. ja się przemęczę

dla Dziewczynek
a Ty odpoczywaj jak najwięcej się da, na pewno wszystko będzie dobrze

Stary 2013-01-20, 11:43   #2954
Atena564
Zadomowienie

hej
Wpadam na chwilke się z wami przywitać i byście wiedziały, że żyje bo od 3 dni się nieodzywałam.
Leże dziś w łózku, bo od wczorej mnie okropnie gardło boli, śliny połykać niemoge, mówie z trudem, nawet jeść ipić mi ciężko w sumie to wczorej do południa mnie zaczeło gardło boleć, ale wieczorem to już hardkorowo bolało zaliczyłam apteke i tylko jeden lek mi na gardlo aptekarka dała bo reszte to mówi,że trzeba skonsultować z lekarzem- a moja ginka właśnie wyjechchała z dziećmi na ferie zimowe na narty wieć jak mi nieprzejdzie do jutra to lece do lekarza rodzinnego, by się gorzej nierozchorować, dobrze,że gorączki niemam.

Widze,że liczebność dziewczynek nam wzrasta na forum fajnie że z bliźniaczkami i parką bliźniaków wszystko ok i za inne udane wizyty piątkowo-sobotnie

Pisałyście o lewatywie, w moim szpitalu trzeba mieć swoją lewatywe obowiązkowo, wiec nawet się niezastanawiam czy chciałąbym ją robić czy nie, bo i tak bede musiała

Z Tż mieliśmy w ten week odwiedziać jeden z wiekszych sklepów z artykułami dla maleństw u nas w mieście, by kupić kilka rzeczy jak np.pileluchy tetrowe , przewijak, wanienke no i pooglądać wózki- no ale plany nam pokrzyżowała moja choroba wiec musze zakupy odlec pewnie do lutego.

Kobietki życze miłej niedzieli, i zdrówka dla każdej

Edytowane przez Atena564
Czas edycji: 2013-01-20 o 11:45
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 11:47   #2955
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
hej
Wpadam na chwilke się z wami przywitać i byście wiedziały, że żyje bo od 3 dni się nieodzywałam.
Leże dziś w łózku, bo od wczorej mnie okropnie gardło boli, śliny połykać niemoge, mówie z trudem, nawet jeść ipić mi ciężko w sumie to wczorej do południa mnie zaczeło gardło boleć, ale wieczorem to już hardkorowo bolało zaliczyłam apteke i tylko jeden lek mi na gardlo aptekarka dała bo reszte to mówi,że trzeba skonsultować z lekarzem- a moja ginka właśnie wyjechchała z dziećmi na ferie zimowe na narty wieć jak mi nieprzejdzie do jutra to lece do lekarza rodzinnego, by się gorzej nierozchorować, dobrze,że gorączki niemam.

Widze,że liczebność dziewczynek nam wzrasta na forum fajnie że z bliźniaczkami i parką bliźniaków wszystko ok i za inne udane wizyty piątkowo-sobotnie

Pisałyście o lewatywie, w moim szpitalu trzeba mieć swoją lewatywe obowiązkowo, wiec nawet się niezastanawiam czy chciałąbym ją robić czy nie, bo i tak bede musiała

Z Tż mieliśmy w ten week odwiedziać jeden z wiekszych sklepów z artykułami dla maleństw u nas w mieście, by kupić kilka rzeczy jak np.pileluchy tetrowe , przewijak, wanienke no i pooglądać wózki- no ale plany nam pokrzyżowała moja choroba wiec musze zakupy odlec pewnie do lutego.

lecz się lecz
i najlepiej skocz do rodzinnego
i duuużo mleka z miodem

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-20, 11:50   #2956
Atena564
Zadomowienie

Tż się śmieje ze mnie, że jak jestem chora to bym tylko w słodkościach siedziała- niedawno pojechchał do sklepu by kupić mi : snikersa, princese kokosową (wczorej pierwszy raz od 2-3 lat ja zjadłam, przypomniałam sobie jak smakuje to mała jak kopała-pewnie jej smakowało) no i pączka z marmoladą z dzikiej róży z lukrem i kawałkami śmażonej skórki pomarańczowej

Dobra już wam wiecej smaka nierobie

Edytowane przez Atena564
Czas edycji: 2013-01-20 o 11:51
Stary 2013-01-20, 11:51   #2957
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Atena zdrówka

Stary 2013-01-20, 11:53   #2958
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
lecz się lecz
i najlepiej skocz do rodzinnego
i duuużo mleka z miodem
dziekuje

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Atena zdrówka
dzieki
Stary 2013-01-20, 11:54   #2959
Mysia mysz
Zakorzenienie

Hej laseczki nie mam kiedy Was poczytać ani nadrobić, ale jutro w pracy spróbuje wczoraj robiliśmy drugą sesję ślubną - tym razem w zamku w Korzkwi więc cały dzień zleciał, a dzisiaj muszę się uczyć na 1 z 2 ostatnich egzaminów

miłego weekendu !
Stary 2013-01-20, 11:55   #2960
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Tż się śmieje ze mnie, że jak jestem chora to bym tylko w słodkościach siedziała- niedawno pojechchał do sklepu by kupić mi : snikersa, princese kokosową (wczorej pierwszy raz od 2-3 lat ja zjadłam, przypomniałam sobie jak smakuje to mała jak kopała-pewnie jej smakowało) no i pączka z marmoladą z dzikiej róży z lukrem i kawałkami śmażonej skórki pomarańczowej

Kuruj się kuruj
Mi tam smaka nie robisz, po obiedzie jedziemy do teściowej na ciasto to się najem, o ile będę miała ochotę, bo moja niunia jakaś taka nietypowa (po mamie ) i za słodkościami nie woła

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 11:56   #2961
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
za wizytę i dla Antosia. To imię jest śliczne, też chciałam Antosia ale już mamy małego Antka w bliskiej rodzinie

w piątek jak jechaliśmy na połówkowe zaczęła nam świecić kontrolka od świec i od silnika (auto ma 3lata) musieliśmy zajechać do serwisu..
a założenie ok 200

heheh, też tak sobie to tłumaczę i jak w weekend rano się budzę i Tż leży obok mnie to mówię, że jego synek jest głodny i szybko mi coś przygotowuje

na pewno wyjdzie pyyyszna
w tym tygodniu może znowu ją zrobię któregoś dnia na obiadek Tż będzie zachwycony

Gratulacje

musisz troszkę zwolnić tempo i więcej odpoczywać..

Mnie też zaczął boleć brzuch, tak nisko na dole, i tak mnie czasem dziwnie ciągnie... i twardnieje rano mnie ten ból obudził, doknęłam brzucha i był twardy.. chociaż nie czułam potrzeby to poszłam się wysiusiać, bo w nocy nie wstawałam i taki lekki ból czułam, a dużo nie wysiusiałam. Wzięłam pierwszy raz nospę i połoźyłam się dalej, za jakiś czas Synuś mnie skopał więc wstaliśmy na śniadanko

X-lander x move moim zdaniem lepszy od Xa. No i ma spacerówkę wpinaną przodem i tyłem do kierunku jazdy.
Jeśli zależy Ci na lekkim wózku to pokecam ten BabyActive elipso. Miałam okazję go oblukać i fakycznie jest lekki, bardzo przyjemnie się prowadzi
Łooo to u Was też klęska
Ja mam nadzieję, że kiedyś wyjdzie sie na prostą i nie trzeba będzie co chwilę do czegos dokładać. Wam też tego życzę!!!

Cytat:

Aaś śniłaś mi się dziś w nocy i Twoje córy. Kupowałyśmy wózek

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 12:09   #2962
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
to ja bardzo poproszę o więcej szczegółów
A to nic specjalnego, według tego przepisu:
http://www.youtube.com/watch?v=tI9-uUB2wMU
Bardzo lubię tę dziewczynę bo zawsze fajne domowe sposoby pielegnacji zarzuca
Ale uwaga bo to cieknący bardzo specyfik i i jak wczoraj aplikowałam to zabryzgałam całą łazienkę ( a glinkę mam czerwoną więc efekt wizualny był mega ) Ale efekt super, suche skórki zostały mi tylko pod noskiem,ale to u mnie norma.

Cytat:
Kurcze 2 tygodnie na zwolnieniu, już mnie zaczęło puszczać ale nie puściło do konca.. Mam katar 0 taki lekki co prawda, ale też kaszle i odksztuszam to i owo.. Jutro mam wracać do pracy, z drugiej strony boje się, że mnie znowu rozłoży.. Jak nie wrócę to powiedzą, że symuluje bo ile można być chorym, jak wrócę to mogę znowu się rozchorować.. Może wrócę na jeden dzien - bo muszę zaległe zwolnienie zanieść, odebrać przesyłke i oddać koledzę wodę swięconą.. i wieczorem pójść do lekarza?? ehh
JA bym na Twoim miejcu poszła tylko jutro, potem do lekarza. Znów się załatwisz i będzie jeszcze gorzej. Mój kolega niedoleczył przeziębienia i teraz z anginą siedzi w domu. A tego byśmy nie chciały dla Ciebie i Wojtusia.

Cytat:
No jutro planowo mam mieć to USG ,mam skierowanie na nie żeby mieć na Fundusz bo inaczej koszt 200zł. Mam nadzieję,że mi zaliczą to skierowanie i wtedy je zrobie. Albo ewentualnie skoro będę już w innym mieście to polece na szybkiego do przychodni przyszpitalnej i powiem jaka sytuacja, że dostałam skierowanie tu i tu na fundusz ale mi nie zaliczyli i żeby mnie zarejestrowali( wcisnęli) do jakiegokolwiek ginekologa który robi usg..
ehh jakoś to załatwie może
Mi gin powiedziała,że ona skierowanie wypisze,ale ona nie wie czy taka wada jaką ma mój młodszy syn kwalifikuje mnie do programu..
Mam nadzieję, że Ci to skierowanie uznają. Ale na NFZ i tak Ci się należy bezpłatne połówkowe, nie musi być genetyczne, więc musi Ci jakiś lekarz zrobić.

Cytat:
a założenie ok 200

Ooo to nie fajnie.... Trochę tak jest, ze jak się jedno sypie to zaraz wszystko... Współczuję. Mam nadzieję, że to już koniec nieszczęść

A lazania już zaczyna pachnieć z piekarnika

Cytat:
hej

No i kolejna chora.... Kuruj się szybko kochana i nie przemęczaj urządzaniem mieszkania teraz. Trzeba swoje wyleżeć.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Hej laseczki nie mam kiedy Was poczytać ani nadrobić, ale jutro w pracy spróbuje wczoraj robiliśmy drugą sesję ślubną - tym razem w zamku w Korzkwi więc cały dzień zleciał, a dzisiaj muszę się uczyć na 1 z 2 ostatnich egzaminów

miłego weekendu !
Ooo to czekamy na efekty sesji i powodzenia w zakuwaniu!

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Kuruj się kuruj
Mi tam smaka nie robisz, po obiedzie jedziemy do teściowej na ciasto to się najem, o ile będę miała ochotę, bo moja niunia jakaś taka nietypowa (po mamie ) i za słodkościami nie woła
O widzisz, moja też słodkiego bardzo nie woła. Co mnie dziwi, tym bardziej, że ja przed ciążą byłam mega łasuchem...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 12:29   #2963
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w 21 tc a jutro połówkowe ( o ile zaliczą mi skierowanie)
za 21tc

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Może to nie infekcja tylko Wiktorek tam się ulokował w pobliżu?
możliwe.. po cichutku się pocieszam, że może przejdzie i nie będzie tak źle

Cytat:

ale miałam okropny sen, szkoda gadać i zaraz mykamy do kościółka, a potem do teściów na obiad.:
za 18 tc
my też u teściów już wczoraj przyjechaliśmy
a do kościoła na razie mam zakaz chodzenia (przez tę plagę grypy i mrozy) i Tż sam był tydzień temu i dzisiaj tak samo.

Cytat:
hej

duuużo zdrówka
oby szybko Ci przeszło

Cytat:

miłego weekendu !
owocnej nauki i powodzenia na egzaminach

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Łooo to u Was też klęska
Ja mam nadzieję, że kiedyś wyjdzie sie na prostą i nie trzeba będzie co chwilę do czegos dokładać. Wam też tego życzę!!!
Kiedyś musi być lepiej
oby te czasy szybko przyszły

Cytat:
Ooo to nie fajnie.... Trochę tak jest, ze jak się jedno sypie to zaraz wszystko... Współczuję. Mam nadzieję, że to już koniec nieszczęść

A lazania już zaczyna pachnieć z piekarnika
.
dziękuję
no właśnie.. ale z tego co słyszałam nieszczęścia chodzą parami a nie grupami
ale nie damy się !!!!!

poproszę przepis na tę lazanię
smaka mi robisz...

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2013-01-20 o 12:35
Stary 2013-01-20, 12:45   #2964
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
poproszę przepis na tę lazanię
smaka mi robisz...
Robiłam dziś tak:
przygotowałam:
1. Farsz warzywny (do wyboru do koloru, u mnie były: cebula, czosnek, papryka czerwona, marchewka, pieczarki, kapusta włoska - zużyłam co miałam w domu, plus dokupiłam pieczrki i paprykę)
2. Farsz szpinakowy: szpinak, cebulka, czosnek
3. Sos beszamelowy (2,5 łyżki masła zasmarzyłam z 2,5 łyżkami mąki, jak się zarumieni to powoli dodałam 2,5 szklanki mleka, mieszałam trzepaczką, żeby nie powstały grudki, doprawiłam solą i gałką muszkatałową.)
W naczyniu żaroodpornym kładę:
-sos beszamelowy
-makaron
-farsz warzywny
-farsz szpinakowy
-ser (dałam fetę ale się zważyła, polecam zatem mozzarelę)
i od nowa. Wyszło mi po 3 warstwy farszu, na wierzch położyłam makaron, posmarowałam resztką beszamelu i posypałam mozzarelą. I do piekarnika na 45min. Viola
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 12:52   #2965
diabli
Zakorzenienie

dzien dobry! znowu powtorka z rozrywki - fikamy do 3, o 3 cisza i spimy do 12. niby slodko, ale matka wyglada juz tak dobrze, ze obiad znow mam z glowy (dzisiaj wizytujemy u mojej mamy ) zbieram sie powoli, jeszcze poczytam co pisalyscie. milego dnia!

Cytat:
Kurcze 2 tygodnie na zwolnieniu, już mnie zaczęło puszczać ale nie puściło do konca.. Mam katar 0 taki lekki co prawda, ale też kaszle i odksztuszam to i owo.. Jutro mam wracać do pracy, z drugiej strony boje się, że mnie znowu rozłoży.. Jak nie wrócę to powiedzą, że symuluje bo ile można być chorym, jak wrócę to mogę znowu się rozchorować.. Może wrócę na jeden dzien - bo muszę zaległe zwolnienie zanieść, odebrać przesyłke i oddać koledzę wodę swięconą.. i wieczorem pójść do lekarza?? ehh
lepiej nie wracac tak na 1 dzien ciaglosc l4 jest chyba milej widziana. wykuruj sie dokladnie i w pierwszej kolejnosci mysl o dzidziusiu i sobie!

Cytat:
Dzień dobry, Mężulek pojechał do Kościółka a ja zostałam i mam odpoczywać. Więcmoże zaraz spróbuję nadrobić co tu się wczoraj działo. Od kilku dni nie wstaję w nocy siusiu, a dziś rano pierwszy raz bolał mnie pęcherz moczowy. Niedawno robiłam badanie moczu i wyszło ok. Ale coś mi się wydaje, że jakaś infekcja mi się zaczyna
ja tak mam codziennie, az sie boje co mi wyjdzie w najblizszych badaniach. tyle, ze ja nie jestem w stanie w nocy wstac i isc siku. nie obudze sie...i rano wstaje z mega bolem i biegne, a pozniej sikam 10 minut i ten moj wielki pecherz boli jeszcze przez godzine. a pozniej juz ok wczoraj wymyslilam, ze nastawie sobie budzik zeby dzwonil co 3 godz ale w koncu o tym zapomnialam.

Cytat:
A i pytanko, do kiedy trzyma się choinkę?? Coś mi się obiło o uszy, że do popielca jak wytrzyma.. Dobrze mi się obiło??
zalezy od regionu Polski. niektorzy trzymaja tylko do 3kroli, inni do gromnicznej, a jeszcze inni do konca karnawalu. my juz rozebralismy, bo przeszkadzala
a moja mama ma metode: do koledy
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 12:56   #2966
xal
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz, moja też słodkiego bardzo nie woła. Co mnie dziwi, tym bardziej, że ja przed ciążą byłam mega łasuchem...
Za mną chodzi kwaśne, niekoniecznie zdrowe ogórki kiszone ale kwaśne cukierki, woda z cytryną też może być ...
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dzien dobry! znowu powtorka z rozrywki - fikamy do 3, o 3 cisza i spimy do 12. niby slodko, ale matka wyglada juz tak dobrze, ze obiad znow mam z glowy (dzisiaj wizytujemy u mojej mamy ) zbieram sie powoli, jeszcze poczytam co pisalyscie. milego dnia!

zalezy od regionu Polski. niektorzy trzymaja tylko do 3kroli, inni do gromnicznej, a jeszcze inni do konca karnawalu. my juz rozebralismy, bo przeszkadzala
a moja mama ma metode: do koledy
Napij się mleka wieczorem, Ty nie zaśniesz, ale dziecko powinno.

Muszę w końcu rozebrać swoją miniaturkę, tylko mi się nie chce ..

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 12:57   #2967
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
hej
zdrówka

Cytat:
ja przeszukałam właśnie wszystkie szuflady bo gdzieś zapodziałam jedną rzecz i dorawałam się do jakiejś bombonierki i pochłonęłam wszystkie czekoladki co zostały

Cytat:

miłego weekendu !
powodzenia na egzaminach
Stary 2013-01-20, 12:58   #2968
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

http://allegro.pl/batoniki-czekolado...893229954.html milch jumbo
i myszki http://allegro.pl/chateau-milch-maus...950188292.html
Stary 2013-01-20, 13:00   #2969
vil84
Wtajemniczenie

Aaś współczuje szyjki ale jak założą Ci pessar będziesz mogła normalnie funkcjonować, wytrzymaj tylko grzecznie te kilka dni

ale się nie wyspałam ;/
najpierw Przemcio kopał mnie jak wariat po położeniu się spać, przez jakieś dwie godziny szalał - nie dało się spać bo naprawdę mocno zaczyna kopać, ale się śmiałam bo wieczorem mówiłam mężowi akurat że jakiś spokojny się zrobił ostatnio i w ogóle nie kopie tylko bardziej się przeciąga i pełza sobie w brzuszku, takie delikatne ruchy tylko czułam. no to pokazał że wszystko u niego ok a jak się młody uspokoił, mój kochany kotek stwierdził że 2.30 to jest świetna pora na śniadanie, i do 5 co parę min dostawała klapsa za drapanie czegoś, i ciągle się darliśmy na nią jak coś demolowała ... nie zliczę ile razy wstawałam ... o 5 się poddałam i myślałam że jak nakarmię to pójdzie spać, ale gdzie tam - kicia stwierdziła że skoro dostała śniadanie to zaczynamy nowy piękny dzień i trzeba się z nami koniecznie pobawić
trzeci dzień boli mnie podbrzusze lekko, a dziś zaś jeszcze po prawej stronie masakrycznie, przeszło po sikaniu ... dobrze że jutro wyniki tego moczu będą.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 13:00   #2970
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

umilasz sobie chorowanie! mniam.
zdrowka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości