Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-20, 13:04   #2971
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Aaś współczuje szyjki ale jak założą Ci pessar będziesz mogła normalnie funkcjonować, wytrzymaj tylko grzecznie te kilka dni

ale się nie wyspałam ;/
najpierw Przemcio kopał mnie jak wariat po położeniu się spać, przez jakieś dwie godziny szalał - nie dało się spać bo naprawdę mocno zaczyna kopać, ale się śmiałam bo wieczorem mówiłam mężowi akurat że jakiś spokojny się zrobił ostatnio i w ogóle nie kopie tylko bardziej się przeciąga i pełza sobie w brzuszku, takie delikatne ruchy tylko czułam. no to pokazał że wszystko u niego ok a jak się młody uspokoił, mój kochany kotek stwierdził że 2.30 to jest świetna pora na śniadanie, i do 5 co parę min dostawała klapsa za drapanie czegoś, i ciągle się darliśmy na nią jak coś demolowała ... nie zliczę ile razy wstawałam ... o 5 się poddałam i myślałam że jak nakarmię to pójdzie spać, ale gdzie tam - kicia stwierdziła że skoro dostała śniadanie to zaczynamy nowy piękny dzień i trzeba się z nami koniecznie pobawić
trzeci dzień boli mnie podbrzusze lekko, a dziś zaś jeszcze po prawej stronie masakrycznie, przeszło po sikaniu ... dobrze że jutro wyniki tego moczu będą.
no to miałaś nockę mój kot na na szczęście dziś nie buszował a i Mały dał mi spać w nocy
Ostatnio jak mnie tak mocno kopał to zawołałam męża, przyłożył rękę do brzucha i spokój

Proszek do prania mi się skończył, brudy już wypadają z kosza, chyba będę musiała się przejść do sklepu... A tak mi się nie chce

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 13:09   #2972
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A lazania już zaczyna pachnieć z piekarnika
to ja poprosze o przepis zawsze robie tradycyjna lasagne, a i swiezego szpinaku jeszcze do niczego nie uzywalam, zawsze mrozony.

ooo doczytalam nizej, ze przepis juz jest! dziekuje

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Za mną chodzi kwaśne, niekoniecznie zdrowe ogórki kiszone ale kwaśne cukierki, woda z cytryną też może być ...

Napij się mleka wieczorem, Ty nie zaśniesz, ale dziecko powinno.
probowalam, wczoraj wypilam litr mleka prosto z kartonu, a przed snem jeszcze kakao ja ogolnie jestem "tryb nocny", ale dziecko to mogloby chodzic spac wczesniej.

ok uciekam na obiadek, bo robimy sobie spacer, wiec trzeba wyjsc troche wczesniej do pozniej!

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-01-20 o 13:11
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 13:11   #2973
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
probowalam, wczoraj wypilam litr mleka prosto z kartonu, a przed snem jeszcze kakao ja ogolnie jestem "tryb nocny", ale dziecko to mogloby chodzic spac wczesniej.

ja też wczoraj spróbowałam z mlekiem przed snem ... zapomniałam że nasz synek jest taki sam czekoladomaniak jak ja ... zrobiłam sobie nesquika ciepłego ... i dostał adhd

w ogóle schudłam trochę i nie chodzi mi o wagę, bo prawie na początku 3 trymestru to wiadomo ... +0,7 na plusie od początku, ale zaczyna mi się buzia robić taka pociągła jak kiedyś, nie okrągła, zaczynają mi się zaznaczać kości policzkowe i zaczynam widzieć po kilku latach swoje obojczyki

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-01-20 o 13:22
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 13:17   #2974
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
My wczoraj byliśmy na usg żeby pomierzyć jeszcze raz naszego Szkraba no i udało się
super

[QUOTE=cynamon_owa;3870153 5]Dla nas było też ważne żeby łatwo można było je wypowiedzieć w języku angielski- i np dla dziewczynki myślimy o Hannie a np dla chłopca o Adamie.[/nQUOTE]

moje dwa typy ale niestety imię dla synka wybrał tata, ale drugi będzie Adam

Cytat:
.
My po wizycie, oczywiście dzidzia uparta jak nie wiem co. Nosz ... jedno wiem na pewno, że będzie uparciusch niesamowity. Z tego co lekarz wychwycił w przelocie, to najprawdopodobniej dziewuszka, bo innego instrumentu nie zauważono Można mnie wpisać na różowo, ale ciekawe co wyjdzie na następnym USG Ja obstawiam tą córcię
będzie miała charakterek

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
U rodziców dzisiaj listonosz nikogo nie zastał, awizo pewnie im zostawił w skrzynce, a że poczta osiedlowa, często tam chodzę, to Panie mnie znają i mi wypłaciły bez awizo
Ale pozytywne zaskoczenie (tylko muszę pójść do ZUSu, bo następne wolałabym na konto dostawać)
a jak to jest z wypłatą na zwolnieniu? za pierwszy miesiac wypłacił Ci pracodawca a potem musiałaś składać jakieś kwity w Zusie żeby wypłacili kasę?

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
1.Szyjka bez zmian 25mm... Oczywiście mam się nie przemęczać i w dalszym ciągu żadnego bzykania ...
2. Od ostatniego miesiąca 4 kg do przodu - Grubas
3. Pierwszy raz miałam USG przez brzuszek ! Lekarz pomierzył i posprawdzał narządy - wszystko w normie Ponownie potwierdził płeć męską Pooglądaliśmy kręgosłup i piękne serduszko
Następna wizyta 01 lutego - wtedy idę po zwolnienie i dostanę skierowanie na badania m.in na tą słynną już glukozę
ja też na początku lutego idę na zwolnienie już mnie to męczy gratuluję wizyty

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
generalnie potwierdziło się że będą dziewczyny
obie są przecudowne leżą sobie na zakładkę w poprzek. czyli jedna kopie drugą po głowie kolanami. i to dosłownie! miejsca mają jak w 5* apartamencie to nie. leżą tuż obok tej przegrody między nimi i się zaczepiają. ja się tak śmiałam że aż się trzęsłam mąż i dr też.
aż dr nie mogła czasami złapać tego czego chciała.
ale jak już w końcu się małe uspokoiły to pokazała nam wszystko ze szczegółami. serduszka, mózgi, kręgosłupy, zmierzyła przepływy krwi w serduszku i pępowinie. wszytko idealnie!
no to były dobre wiadomości, teraz gorsze.
szyjka mi się skróciła
oszczędzaj się gratuluję wizyty, najważniejsze że dziewczynki są zdrowe

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
hej
Leże dziś w łózku, bo od wczorej mnie okropnie gardło boli, śliny połykać niemoge, mówie z trudem, nawet jeść ipić mi ciężko w sumie to wczorej do południa mnie zaczeło gardło boleć, ale wieczorem to już hardkorowo bolało Z Tż mieliśmy w ten week odwiedziać jeden z wiekszych sklepów z artykułami dla maleństw u nas w mieście, by kupić kilka rzeczy jak np.pileluchy tetrowe , przewijak, wanienke no i pooglądać wózki- no ale plany nam pokrzyżowała moja choroba wiec musze zakupy odlec pewnie do lutego.
dużo zdrówka jeszcze zdążysz z wyprawką

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Hej laseczki nie mam kiedy Was poczytać ani nadrobić, ale jutro w pracy spróbuje wczoraj robiliśmy drugą sesję ślubną - tym razem w zamku w Korzkwi więc cały dzień zleciał, a dzisiaj muszę się uczyć na 1 z 2 ostatnich egzaminów
miłego weekendu !
a można gdzieś zobaczyć Twoje fotki z sesji ?

Ja w piatek też miałam wizytę. Lekarz zrobił mi też cytologię, posłuchaliśmy serca, szybkie usg bez mierzenia, tylko obejrzał ilość wód i długość szyjki. Wszystko super. Twardnienie brzucha- normalka, kłócie w boku też. ma to skłonić mamę do zwolnienia tępa mam też skierowanie na badania w tym glukoze i TSH

na bloga wrzuciłam zakup z aukcji WOŚP o której Wam pisałam, czyli album dla dziecka
miłej niedzieli. Ja dzisiaj będę segregować kolejne 3 kartony ciuszków od kuzynki

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 14:02   #2975
maarchewka
Zakorzenienie

kiedys ktos (może sharp albo szprotka??) wrzucała linka do książki o wychowywaniu niemowlaka, taka od pierwszych dni, pisanych przez angielską albo amerykańska położną.. zapisałam sobie linka ale na kompie w pracy.. Pamięta ktoś i ma zapisanego linka??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 14:05   #2976
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ale się nie wyspałam ;/
Kota to bym chyba za drzwi wystawiła
Moja mała w nocy sobie śpi, ważne w sumie, żeby spała jak ja zasypiam, bo później to ja na mało co reaguję, nie wiem kiedy mąż kładzie się spać, nie czuję walki i kołdrę czy kawałek łóżka. Bo wiecie, ja wychodzę z założenia, że jak jemu się nie chce jeszcze spać i sama się kładę to cale łoże dla mnie No i mnie musi przepychać.
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ostatnio jak mnie tak mocno kopał to zawołałam męża, przyłożył rękę do brzucha i spokój
Dobre, muszę zapamiętać i jak nie będzie dawała spać to zawołam tatusia

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
kiedys ktos (może sharp albo szprotka??) wrzucała linka do książki o wychowywaniu niemowlaka, taka od pierwszych dni, pisanych przez angielską albo amerykańska położną.. zapisałam sobie linka ale na kompie w pracy.. Pamięta ktoś i ma zapisanego linka??
Ja mam taką
http://www.empik.com/pierwszy-rok-zy...1395,ksiazka-p
Ale nie wiem, czy o to chodziło.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 14:07   #2977
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam taką
http://www.empik.com/pierwszy-rok-zy...1395,ksiazka-p
Ale nie wiem, czy o to chodziło.
chodziło o linka, że można czytać...

Wojtek
Stary 2013-01-20, 14:11   #2978
xal
Zakorzenienie

Cytat:
chodziło o linka, że można czytać...
Hmmm, to nie wiem, ale poszukałam (nie mam żadnych kont to nie ściągam) i mam takie coś:
http://chomik uj.pl/bebelos/ebooki/nowe2/13/Pierwszy+rok+*c5*bcycia+d ziecka,1818289673.pdf
http://24075.tx9faaji5.pl/
http://ebookdownloadebook.wordpress....love-download/
Jak coś będzie ciekawego to daj znać który link się sprawdził.
W tym pierwszym trzeba zlikwidować spację między chomik i uj, bo inaczej mi zamazało ...

Edytowane przez xal
Czas edycji: 2013-01-20 o 14:13
xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 14:26   #2979
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
a moze chodzi o ksiazke ktora ja polecalam "język niemowlaka "
tu jest link do czytaia chyba http://olik1980.wrzuta.pl/plik/0TcaG...ezyk_niemowlat

ja zabieram sie za robienie pizzy
a teraz dokarmiam Michasia bułą z masełkiem i pasta ABBY z łososia mniamm
a moi panowie z suka na wybiegu wiec chcwila ciszyy
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 14:27   #2980
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Twardnienie brzucha- normalka, kłócie w boku też. ma to skłonić mamę do zwolnienia tępa mam też skierowanie na badania w tym glukoze i TSH
Kurcze, twardnienie brzucha w ciąży jest częstym zjawiskiem, ale na pewno nie normalnym. Inaczej dziewczyny nie leżałyby na to w szpitalu z końskimi dawkami magnezu. Na każde twardnienie brzucha trzeba zareagować.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 14:29   #2981
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a moze chodzi o ksiazke ktora ja polecalam "język niemowlaka "
tu jest link do czytaia chyba http://olik1980.wrzuta.pl/plik/0TcaG...ezyk_niemowlat

ja zabieram sie za robienie pizzy
a teraz dokarmiam Michasia bułą z masełkiem i pasta ABBY z łososia mniamm
a moi panowie z suka na wybiegu wiec chcwila ciszyy
o to to!
Dzięki Banka za znalezienie!
Dzięki Xal za poszukiwania!

Wojtek
Stary 2013-01-20, 14:33   #2982
banka26
Zakorzenienie

color za 21tc
Stary 2013-01-20, 14:36   #2983
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Kurcze, twardnienie brzucha w ciąży jest częstym zjawiskiem, ale na pewno nie normalnym. Inaczej dziewczyny nie leżałyby na to w szpitalu z końskimi dawkami magnezu. Na każde twardnienie brzucha trzeba zareagować.
Twardnienie brzucha, czyli innymi słowy skurcze macicy mają prawo pojawić się do kilku razy dziennie po 20 tc. Macica w ten sposób przygotowuje się do porodu. Tym nie należy sie bardzo martwić.
Dopiero jeśli jest to nagminne, brzuch twardnieje nam na dłuższy czas, często to należy zadzwonić/ pójść do lekarza. Dla spokoju każdemu polecam magnez, bo bardzo szybko go tracimy, byle stres, kawa, wysiłek (nawet małe sprzątanie, gotowanie obiadu, zakupy) i już możemy mieć niedobory a to skutkuje skurczami. Kolejną rzecz jaką polecam to poprostu położyć się i odpocząć.

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Banka, dzięki, też skorzystam i sobie ściągnę
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 14:38   #2984
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Twardnienie brzucha, czyli innymi słowy skurcze macicy mają prawo pojawić się do kilku razy dziennie po 20 tc. Macica w ten sposób przygotowuje się do porodu. Tym nie należy sie bardzo martwić.
Dopiero jeśli jest to nagminne, brzuch twardnieje nam na dłuższy czas, często to należy zadzwonić/ pójść do lekarza. Dla spokoju każdemu polecam magnez, bo bardzo szybko go tracimy, byle stres, kawa, wysiłek (nawet małe sprzątanie, gotowanie obiadu, zakupy) i już możemy mieć niedobory a to skutkuje skurczami. Kolejną rzecz jaką polecam to poprostu położyć się i odpocząć.
Mi tam nie trzeba kazać leżeć.
Zrozumiałam tylko, że twardnienie, to taka normalka w ciąży i należy to olać.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 14:44   #2985
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
u nas w rodzinie wielka radosc bo tez chlopcy rzadza. znajoma powiedziala mi, ze brzuszek mam fajny do przodu, na boki nie poszlam wiec to na pewno bedzie synek. a inna na to, ze z dziewczynkami sa takie przeboje i pewnie dlatego mialam taki trudny poczatek od razu mi sie przypomnialo jak pisalyscie, ze nikt wprost nie powie "o matko, ale ci ta ciaza nie sluzy, zbrzydlas i wygladasz strasznie"
u nas też radość jakby nie było dziecko to cud a płeć nie gra znaczenia, no ale u Tż w rodzinie to dosłownie SAME CHŁOPY.
Ja też będę mieć córeczkę, brzucha chyba nie mam bardzo rozlanego, raczej mały a na pewno nie duży jak na 6ty miesiąc no i odpukać na razie zero przebojów więc nie ma reguły
co do podkreślonego to ciekawa jestem swojej reakcji gdyby ktoś powiedział mi to tak śmiertelnie poważnie to pewnie pojechałabym mu jakąś ripostą, mamy takiego znajomego, który śmieje się za każdym razem jak się widzimy że "trochę mi się przytyło" i "rosnę w masę" najśmieszniejsze jest to, że sam ostatnio sporo przytył, więc dogryzam mu, że my to chyba razem chodzimy w ciąży, ale, że mój brzuch taki mały, że może dopiero w 9tym miesiącu mu dorównam
Stary 2013-01-20, 15:04   #2986
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
u nas też radość jakby nie było dziecko to cud a płeć nie gra znaczenia, no ale u Tż w rodzinie to dosłownie SAME CHŁOPY.
Ja też będę mieć córeczkę, brzucha chyba nie mam bardzo rozlanego, raczej mały a na pewno nie duży jak na 6ty miesiąc no i odpukać na razie zero przebojów więc nie ma reguły
co do podkreślonego to ciekawa jestem swojej reakcji gdyby ktoś powiedział mi to tak śmiertelnie poważnie to pewnie pojechałabym mu jakąś ripostą, mamy takiego znajomego, który śmieje się za każdym razem jak się widzimy że "trochę mi się przytyło" i "rosnę w masę" najśmieszniejsze jest to, że sam ostatnio sporo przytył, więc dogryzam mu, że my to chyba razem chodzimy w ciąży, ale, że mój brzuch taki mały, że może dopiero w 9tym miesiącu mu dorównam

moja mama ciągle się ze mnie nabija,jak gdzieś się np w drzwiach mijamy.. mówi "grubi mogą się nie zmieścic"
zawsze odpowiadam "tylko,że Ci grubi to zrzucą, a reszta nie koniecznie"

zjadłąm pycha obiad, byłam w biedrze i biorę się za roladę z jabłkami na jtr dla tż..

niech zna łaskę Pani

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 15:33   #2987
niunka045
Zadomowienie

Cześć dziewczynki niedzielnie muszę się pochwalić że umówiłam się do innego lekarza na poniedziałek mam nadzieję, że będę tym razem zadowolona
tak poczytuje sobie i widzę że nie tylko ja mam problemy z wyborem wózka
super że mamy na wątku zdrowe bliźnięta

Edytowane przez niunka045
Czas edycji: 2013-01-20 o 15:38
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 16:05   #2988
maarchewka
Zakorzenienie

ale tu spokojnie dzisiaj..
ćwiczycie mięśnie Kegla

Wojtek
Stary 2013-01-20, 16:05   #2989
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja nie wiedziałam czy lubię, to moje pierwsze i już wiem, że nie przepadam ale kupiłam to będę nosiła
Ja mam 3 pary jeansów ciążowych i te sztruksy
no to całkiem spory asortyment
Stary 2013-01-20, 16:11   #2990
ada32
Wtajemniczenie

hej koleżanki

co tam nowego

witam niedzielnie

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 16:12   #2991
cloche
Zakorzenienie

witam wszystkie mamusie i maluszki dopiero udało mi się was nadrobić. i nie wiem, co mogę napisać poza następującym:

- "język niemowląt" obił mi się o uszy, a raczej o oczy przy czytaniu różnych czasopism dla ciężarówek i mamusiek. wiele kobiet chwali tą książkę, więc chyba warto się wczytać

- z wózkiem też mam problem ja już kompletnie nie wiem, czego chcę podobno jakieś 100km ode mnie jest wielkie centrum malucha, są tam świetni doradcy... mają praktycznie wszystko, wszystkich firm... kusi, żeby się tam przejechać. ale to chyba tylko przy okazji... mam w pobliżu znajomych, może by to jakoś tak przy okazji zorganizować
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 16:12   #2992
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
ja dziś dostałam od znajomych taką :

http://merlin.pl/Subtelna-rewolucja-...1,1043861.html
Stary 2013-01-20, 16:12   #2993
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
ćwiczycie mięśnie Kegla
ehee
nawet kiedy w ciąży nie jestem ..i to już z pare lat..

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 16:15   #2994
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
o to to!
Dzięki Banka za znalezienie!
Dzięki Xal za poszukiwania!
o dopiero teraz doczytałam też dziękuję za wstawienie bo już ściągnęłam
Stary 2013-01-20, 16:15   #2995
uparciucha
Przyczajenie

Witajcie Przyszłe Mamusie Tak jak Wy spodziewam się maleństwa a konkretnie córeczki. Właśnie kończe 20 tc i na szczescie zdrówko mi dopisuje, no może z małym wyjatkiem twardego brzucha, ktore wg mnie spowodowane jest pełnym pecherzem moczowym. Połówkowe już coraz bliżej bo 25.01. i oczywiscie już zaczynam swirowac czy z malenstwem bedzie wszystko ok. Powoli przeglądam Wasze opinie na temat wózków i szkoda gadac bo i tak mam całkowity metlik w tej mojej bani. Zapomniałabym napisac, że "młoda" ma przyjsc na świat 10.06.2013. Puszczacie swoim robaczkom juz jakas muzyczke? My staramy sie słuchac muzyki klasycznej - operetki, wykonania Raimonda Lapa choc nie przecze,że niekiedy zaszaleje z jakąś muzyczka dająca mi kopa. Udanego popołudnia Dziewczyny. Zdrowka dla Was i przyszłych pociech. ps.lece na spacerek z moim suczka Zula, spacerek dobrze nam zrobi:P
uparciucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 16:16   #2996
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
moja mama ciągle się ze mnie nabija,jak gdzieś się np w drzwiach mijamy.. mówi "grubi mogą się nie zmieścic"
zawsze odpowiadam "tylko,że Ci grubi to zrzucą, a reszta nie koniecznie"
Stary 2013-01-20, 16:25   #2997
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uparciucha Pokaż wiadomość
Witajcie Przyszłe Mamusie Tak jak Wy spodziewam się maleństwa a konkretnie córeczki. Właśnie kończe 20 tc i na szczescie zdrówko mi dopisuje, no może z małym wyjatkiem twardego brzucha, ktore wg mnie spowodowane jest pełnym pecherzem moczowym. Połówkowe już coraz bliżej bo 25.01. i oczywiscie już zaczynam swirowac czy z malenstwem bedzie wszystko ok. Powoli przeglądam Wasze opinie na temat wózków i szkoda gadac bo i tak mam całkowity metlik w tej mojej bani. Zapomniałabym napisac, że "młoda" ma przyjsc na świat 10.06.2013. Puszczacie swoim robaczkom juz jakas muzyczke? My staramy sie słuchac muzyki klasycznej - operetki, wykonania Raimonda Lapa choc nie przecze,że niekiedy zaszaleje z jakąś muzyczka dająca mi kopa. Udanego popołudnia Dziewczyny. Zdrowka dla Was i przyszłych pociech. ps.lece na spacerek z moim suczka Zula, spacerek dobrze nam zrobi:P
Witam ja słucham tego co przed ciaza )
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamusie i maluszki dopiero udało mi się was nadrobić. i nie wiem, co mogę napisać poza następującym:

- "język niemowląt" obił mi się o uszy, a raczej o oczy przy czytaniu różnych czasopism dla ciężarówek i mamusiek. wiele kobiet chwali tą książkę, więc chyba warto się wczytać

- z wózkiem też mam problem ja już kompletnie nie wiem, czego chcę podobno jakieś 100km ode mnie jest wielkie centrum malucha, są tam świetni doradcy... mają praktycznie wszystko, wszystkich firm... kusi, żeby się tam przejechać. ale to chyba tylko przy okazji... mam w pobliżu znajomych, może by to jakoś tak przy okazji zorganizować
a nom ksiazka jest suuperr

ja mam czesto juz skurcze raz nieraz 2 x na godzine a nieraz jest przerwa ze 2 godziny :P
Stary 2013-01-20, 16:33   #2998
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

hej
Cytat:
u mnie położne na tej szkole rodzenia powiedziały, że w tym szpitalu którym chce rodzić raczej nie praktykuje się już tej lewatywy , że jak rodząca ma zrobić kupę to zrobi i żeby się nie przejmować, że dla nich to jest normalne i nie robią z tego powodu żadnych fochów.....
ojejku a cóż to za nowe standardy muszę się dowiedzieć w swoim szpitalu jak to wyglada.. ale wiecie co wolę już tą lewatywę

Cytat:
najpierw Przemcio kopał mnie jak wariat po położeniu się spać, przez jakieś dwie godziny szalał
Przmuś będzie nie Teofil Bardzo fajne imię wybraliście !

Moja córa cały dzień śpi ( pewnie dlatego, że biegam i ją kołyszę) a jak ja idę spać to reaktywacja, potrafi mnie w nocy kilka razy obudzić kopniakami, i pomyśleć że narzekałam na brak ruchów
Stary 2013-01-20, 16:40   #2999
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ćwiczycie mięśnie Kegla
zaczęłam dopiero teraz
nie wiem czy nie za późno..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 16:41   #3000
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no to całkiem spory asortyment
a no (zapomniałam, że mam jeszcze jedne ale cieniutkie i chodzę w nich po domu tylko) i chyba już wystarczy choć ja uwielbiam ciążowe spodnie i nie wykluczam, że kupię jeszcze jeśli znajdę w dobrej cenie choć nie wiem po co
Cytat:
Napisane przez uparciucha Pokaż wiadomość
Witamy

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
ojejku a cóż to za nowe standardy muszę się dowiedzieć w swoim szpitalu jak to wyglada.. ale wiecie co wolę już tą lewatywę
mnie się wydaje, że coraz więcej szpitali będzie od tego odchodziło choć pewnie nie odmówią rodzącej jeśli sobie zażyczy lewatywy

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości