MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-20, 13:46   #2611
anika_s
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Mam dziś chyba jakąś depresję przedporodową. Smutno mi i w ogóle czuję się taka niewyraźna. Mały znów się układa, ale te nocne skurcze (???) napawają mnie małym strachem. Mam nadzieję, że na czwartkowej wizycie dowiem się, ze wszystko w porządku.
przepraszam ale skojarzyło mi się z reklamą: to weź rutinoscorbin
a tak serio, to na pewno wszystko dobrze, oby do wizyty - nie smutaj się
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 14:17   #2612
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
Mokka dla Gustawa czy już zdecydowane? hehe
Od jakichś dwóch m-cy ja obstaję przy Leonie a Tż przy Filipie I w sumie nawet o tym już nie rozmawiamy... Mam nadzieję, że jak zobaczymy Małego po urodzeniu to od razu będziemy wiedzieć, że to a nie inne imię (tylko jakie)
Cytat:
Moja znajoma właśnie pisała, że miesiąc po porodzie wróciła do starych ubrań. Zaraz po porodzie spadło jej 11kg, a w ciągu miesiąca kolejnych 12 Mam nadzieję, że mój sen o tym jak szybko traciłam kilogramy się spełni

Wczoraj u teściów było w miarę, w miarę. Jak opowiadaliśmy o szkole rodzenia, to od razu stwierdzili, że oni nas nauczą jak się małe dziecko myje. Powiedziałam, że nie trzeba, bo myłam dziecko w każdym wieku i się nie boję, a mężowi po prostu pokażę i da sobie radę. Muszę pogadać z mężem by przypadkiem nie pozwolił im przyjechać do nas zaraz po porodzie. Nie chcę ciągłych odwiedzin gdy wyjdę ze szpitala, dostanę wzmożonej laktacji, a tu teściowie i musisz siedzieć i gapić się na nich....
ja też mam nadzieję, że kilogramy mi szybko zlecą. Po porodzie jakieś 11-12 chyba spada (bo tyle waży dziecko, łożysko, wody, itp). A reszte też mam nadzieję szybko zgubić jak będe biegać przy Guciu

Co do odwiedzin to ja też najchętniej nie chciałabym nikogo widzieć przez pierwsze 2-3 tyg Ale wiem, że nie ma na to szans. Więc juz do szpitala niech sobie znajomi na chwilę przylezą (bo wiem, że nie odpuszczą). Teściowie to w sumie nie wiem jak się zachowają... raczej klasę mają więc liczę, że poczekają na zaproszenie. Wiem, że mój Tż jak trzeba to potrafi być szorstki dla każdego, więc liczę że dojścia do mnie i Gucia będzie bronił jak pitbul A jak juz będziemy w domu to znajomych przynajmniej przez miesiąc nie planuję przyjmować... Ewentualnie moi rodzice z siostrą i szwagrem się pojawią w drugim tygodniu, ale w sumie to jakos to będzie trzeba przecierpieć - mają do nas 300km więc nie łatwo wyjazd dograć... Tylko jak ich weekendową wizyte przeżyć?
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Witam sie w niedziele...Zimno w domu u nas, ze hej...i jeszcze w nocy nam szyba w kuchni pękła w oknie...ten Nowy Rok dobija mnie wydatkami.... Miłej niedzieli!
kurcze... a ta szyba tak sama pękła? Na naszej ostatnio przez pare dni była przyklejona śniezka... jakieś dzieciaki pewnie rzucały. Może u Was podobnie, tylko szyba nie wytrzymała
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam

Przepatrzyłam ubranka, które dostałam od kuzynki:
cudne... A ten kombinezon misiowaty
Stary 2013-01-20, 14:28   #2613
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Tylko jak ich weekendową wizyte przeżyć?
Ha, to teraz Ci coś opowiem Moi teściowie w mieszkaniu powyjmowali normalne drzwi i zamontowali takie typu harmonijka. Podczas remontu wyciągnęliśmy je w kuchni i dużym pokoju, i jakoś nie kwapimy się by je wsadzić z powrotem, bo nie ma sensu.
Przychodzi teściu i mówi by je zamontować, ale na odwrót, bo akurat trochę kanapy nam zachodzi na nie. Ja, że nie potrzebuję drzwi w dużym pokoju i tak jest mi wygodniej. Na co co: No, ale jak ktoś przyjedzie nocować?!
No tak, w końcu oni mieszkają 14km od nas więc nocleg jest niezbędny. Moi rodzice w ogóle nie mają zwyczaju nocowania u kogoś. Poza tym....kto przyjedzie na parę dni do kogoś u kogo jest malutkie dziecko??

Mąż mi mówił, że co ja myślę, każdy będzie chciał nas odwiedzać. Moja mama jak najbardziej zrozumie, że chcę mieć chwilę przerwy i czas dla siebie. Ona też miała dosyć jak robili jej pielgrzymki na oddział. Więc na pewno przyjadą jak dam znać, ale mam nadzieję, że teściowie to zrozumieją. Nie mam zamiaru walczyć z nadmierną laktacją, bolącym kroczem, płaczem dziecka, a tu jeszcze teściowie do kawki zasiadają. No chyba, że przyjadą po swój segment, to wpuszczę

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 14:49   #2614
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
... czy bo dostają łapówki od repów za każdą przepisaną insulinę...
heh...
to czekam cierpliwie do środowej wizyty. wierzę w Twoją dociekliwość

Cytat:
...Zimno w domu u nas, ze hej...i jeszcze w nocy nam szyba w kuchni pękła w oknie...
jak to pękła?!

Cytat:

śliczne. Różowa różyczka

Cytat:
No chyba, że przyjadą po swój segment, to wpuszczę

a ja nie wiem jak będzie z odwiedzinami... sami wbijaliśmy jak najszybciej, bo nie mogliśmy się doczekać

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 14:55   #2615
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Cytat:

witam z Opola
czekamy właśnie na naleśniki, a dostawca się spóźnia

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 15:00   #2616
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

a ja nie wiem jak będzie z odwiedzinami... sami wbijaliśmy jak najszybciej, bo nie mogliśmy się doczekać
Ciągle mam przed oczami jak mama wróciła ze szpitala z moim bratem. Miałam wtedy 15 lat. Wracała ze szkoły, a tam ciotka, dwie moje kuzynki, mama na fotelu (siedziała jeszcze na takiej poduszce, bo hemoroidy miała) w piżamie i szlafroku, mały u piersi. A one dzień w dzień. Okey, niby pomogą, bo potrzymają małego jak szła do łazienki, ale on i tak przy piersi cały czas.
Złeeeee wspomnienia, złeeeee.....
Ogólnie pamiętam, że mama w tamtym okresie była głównie zmęczona i taka wiecznie niewyspana, znużona. Ja jak tak się czuję, to włącza mi się agresor

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2013-01-20, 15:33   #2617
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Ha, to teraz Ci coś opowiem Moi teściowie w mieszkaniu powyjmowali normalne drzwi i zamontowali takie typu harmonijka. Podczas remontu wyciągnęliśmy je w kuchni i dużym pokoju, i jakoś nie kwapimy się by je wsadzić z powrotem, bo nie ma sensu.
Przychodzi teściu i mówi by je zamontować, ale na odwrót, bo akurat trochę kanapy nam zachodzi na nie. Ja, że nie potrzebuję drzwi w dużym pokoju i tak jest mi wygodniej. Na co co: No, ale jak ktoś przyjedzie nocować?!
No tak, w końcu oni mieszkają 14km od nas więc nocleg jest niezbędny. Moi rodzice w ogóle nie mają zwyczaju nocowania u kogoś. Poza tym....kto przyjedzie na parę dni do kogoś u kogo jest malutkie dziecko??

Mąż mi mówił, że co ja myślę, każdy będzie chciał nas odwiedzać. Moja mama jak najbardziej zrozumie, że chcę mieć chwilę przerwy i czas dla siebie. Ona też miała dosyć jak robili jej pielgrzymki na oddział. Więc na pewno przyjadą jak dam znać, ale mam nadzieję, że teściowie to zrozumieją. Nie mam zamiaru walczyć z nadmierną laktacją, bolącym kroczem, płaczem dziecka, a tu jeszcze teściowie do kawki zasiadają. No chyba, że przyjadą po swój segment, to wpuszczę
no u nas na szczęście oboje mamy z Tżtem podobne zdanie - lubimy gości ale niezbyt często i najbardziej uwielbiamy moment gdy zamykają się za nimi drzwi
Co do odwiedzin mojej rodziny to własnie największy problem tkwi w tym, że są z daleka i wiadomo, że jak przyjadą to na weekend... No cóż... jak by mi trudno nie było po porodzie to nie wyobrażam sobie by ich nie przyjąć. Poza tym to bardzo wyczekiwany wnuk (wszyscy juz myśleli że my chyba potomstwa mieć nie będziemy), więc rozumiem że chcą małego zobaczyć. Plusem jest to, że z moimi rodzicami i ja i Tż mamy bardzo swobodne relacje, więc jak będę się chciała położyć to się bez problemu położę, itp. Wiem tez że mama zajmie się np. obiadem
Choć w związku z ich odwiedzinami i tak mam zamiar ze 3tyg przed terminem porodu trochę rzeczy poszykowac i pomrozić - jakies mielone, schabowe, krokiety, ciasto. Bo jednak lubię być na gości uszykowana

A ten Twój tekst z regalikiem...:brz ydal:
Cytat:
Pani, to wszystko zależy od tego co się lubi Ja np. wiem, że moje dwie przyjaciółki nie nawiedzą mnie za szybko bo ja u nich tez dopiero po 3 m-cach od porodu byłam Wiem, że będą czekały cierpliwie na mój sygnał Nie jechałam do nich szybciej bo wiedziałam, że sama bym tego nie chciała na ich miejscu

Domyslam się, że skoro Wy wbijaliście tak szybko to i Wam taki szybki nalot będzie pasował I ja to rozumiem, ważne żeby odwiedzający i odwiedzany byli zadowoleni

Ja w sumie obawiam się jednych znajomych. W sumie przyjaciół, choć ja nie lubię tego słowa Juz kiedyś o nich pisałam... że są strasznie zaborczy i gdyby nie nasza coraz większa asertywnośc to oblepiliby nas jak bluszcz Ja wiem, że to z sympatii do nas, ale po prostu dla mnie to za wiele czasami Oni mogliby nas przyjmować albo nas odwiedzać dzień w dzien... A nam tak naprawdę w zupełności by wystarczyło raz na kwartał Ale wiem, że my dziwni więc staramy się iśc na kompromis i spotykamy się co jakies 2-3tygodnie. No i niestety przy każdym spotkaniu słyszę: "ale jak się zacznie to Darek po nas zadzwoni, nie?" Tak więc rozumiem, że będą koczować na korytarzu szpitalnym. A znajoma w ogóle liczy że będzie na przemian z moim Tż przy porodzie chyba Echhh...
Stary 2013-01-20, 15:42   #2618
czarny flamaster
Zadomowienie

Wrzucam Wam te moje dodatkowe 20 kilo )

Mam dylemat- pracownicy z mojego byłego już miejsca pracy robią pożegnalne spotkanie. Tak jak parę z tych dziewczyn naprawdę lubię, tak paru w ogóle nie znam, a i z szefową niezbyt chcę się widzieć. Iść czy nie iść? Niezbyt mi się chce....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0771.jpg (72,7 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0770.jpg (72,2 KB, 60 załadowań)

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2013-01-20, 15:48   #2619
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
Trzymajcie jutro kciuki bo o 15 ide na wizyte. Mam nadzieje że gin zrobi mi USG...
mały słabo się rusza od 3 dni, chyba się jakoś inaczej przekręcił ale ja oczywiście się schizuje także zamiast w środę ide w poniedziałek i będę miec z głowy

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 16:07   #2620
maria28
Kniaginia

Cytat:
śliczne. Różowa różyczka
Hehe, dobrze, że od szwagierki mam sporo zielonych. Sama też kupię kilka ubranek w innych kolorach, żeby w tym różu nie utonąć

Cytat:
20 kilo? To chyba głównie w brzuszku.

Właśnie zjedliśmy lody bakaliowe na deser, ale okazało się mało i TŻ poszedł po następne

Edytowane przez maria28
Czas edycji: 2013-01-20 o 16:08 Powód: dopisek
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 16:08   #2621
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Trzymajcie jutro kciuki bo o 15 ide na wizyte. Mam nadzieje że gin zrobi mi USG...
mały słabo się rusza od 3 dni, chyba się jakoś inaczej przekręcił ale ja oczywiście się schizuje także zamiast w środę ide w poniedziałek i będę miec z głowy

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 16:08   #2622
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie kilka razy wydaje mi się że czułam... niby nisko ale jednak nie tak jak pisały niektóre w raz, że aż w kroczu Czasem to bardziej mocne puknięci atam czuję - czyli raczej nóżki. Ale właśnie od początku tygodnia miałam wrażenie (gdy siedziałam) miałam wrażenie wciskania czegoś pod żebra z przodu. I w sumie to byłam prawie pewna, że mały jest głową w dół i próbuje nogi rozprostować pod moim mostkiem. Nawet do Tżta w czwartek mówiłam, że na wizycie się pewnie okaże, że Mały już głową w dół. a tu kurcze zonk

tak, paciorkowca będe robić. Ginka mówiła, że własnie na tej kolejnej wizycie 11.02. To będzie połowa 35 tyg więc myślę, że tak akurat No i mam nadzieję, że mały mnie wtedy pozytywnie zaskoczy
Kurcze mój własnie inaczej się rusza i uciska mi żebra ostatnio więc możliwe że się przewrócił do góry ale jaja, bo czkawke też czuje wyżej..

Cytat:

Mam dylemat- pracownicy z mojego byłego już miejsca pracy robią pożegnalne spotkanie. Tak jak parę z tych dziewczyn naprawdę lubię, tak paru w ogóle nie znam, a i z szefową niezbyt chcę się widzieć. Iść czy nie iść? Niezbyt mi się chce....
Wogóle nie wyglądasz jak +20kg!

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 16:10   #2623
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Domyslam się, że skoro Wy wbijaliście tak szybko to i Wam taki szybki nalot będzie pasował
a ja właśnie nie wiem

Cytat:
20 kg nie widzę. Widzę piękny brzuch i zaczynam schizować, że ja mam za mały

Cytat:
Mam nadzieje że gin zrobi mi USG...
zrobi, zrobi. co ma nie zrobić

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-01-20 o 16:11
Stary 2013-01-20, 16:25   #2624
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
20 kg nie widzę. Widzę piękny brzuch i zaczynam schizować, że ja mam za mały
Nie ważna wielkość, ważne by w środku był zdrowy

Na zdjęciach brzusio wychodzi naprawde duży, a jak teraz na niego patrzę mam wrażenie, że jest małą zgrabną piłką.

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2013-01-20, 16:48   #2625
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry
oczywiście - proszę bardzo

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:

jakie śliczny brzusio
jeśli chodzi o spotkanie - ja bym poszła. nie musisz gadać z laskami których nie znasz...

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Właśnie zjedliśmy lody bakaliowe na deser, ale okazało się mało i TŻ poszedł po następne
my z mężem też tyle że z bitą śmietaną, świeżymi owocami i potartą na wierzchu gorzką czekoladą alez jestem pełna
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 16:54   #2626
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:

śliczny brzusio I nie wiem gdzie tam aż 20kg ukrywasz

Co do spotkania... chyba bym poszła. W końcu z tymi których nie znasz nie musisz rozmawiać na siłę
Cytat:
Dzień dobry
trzymamy
Cytat:
a ja właśnie nie wiem
A jest takie przysłowie... Nie rób drugiemu co Tobie nie miłe No ale teraz to juz po ptokach Pozostaje powiedzieć: cierp cialo co Ci się chciało (jak to mawia moja babcia)
Cytat:
Nie ważna wielkość, ważne by w środku był zdrowy

Na zdjęciach brzusio wychodzi naprawde duży, a jak teraz na niego patrzę mam wrażenie, że jest małą zgrabną piłką.
ja jak siedze na kanapie i patrzę na brzuch to tez mi się wydaje taki zgrabny... Ale jak staje przed lustrem, to jednak jest big
Stary 2013-01-20, 17:29   #2627
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

KAcper musi miec siostrę!!To postanowione;p

Cytat:
Mam dziś chyba jakąś depresję przedporodową. Smutno mi i w ogóle czuję się taka niewyraźna. Mały znów się układa, ale te nocne skurcze (???) napawają mnie małym strachem. Mam nadzieję, że na czwartkowej wizycie dowiem się, ze wszystko w porządku.
Nie smutaj! 2 skurcze w nocy na tym etapie ciazy chyba nie sa jeszcze groźne...Ale moze było łyknąc no-spę. W szpitalu jak któras mówiła, ze brzuch boli, to zaraz kazali nos-pe łykac 2 lub 3 razy dziennie...(i to forte) Ale myslę, ze jak zwykła w razie bółu łykniesz nic sie nie stanie, a rozluzni Ci sie mięsień...

Cytat:

kurcze... a ta szyba tak sama pękła? Na naszej ostatnio przez pare dni była przyklejona śniezka... jakieś dzieciaki pewnie rzucały. Może u Was podobnie, tylko szyba nie wytrzymała

cudne... A ten kombinezon misiowaty
Pekła od środka...więc chyba w nocy nikt niczym sie nie rzucał... Tz znalazł datę na ramie, ze sa to okna z....1994roku...Więc chyba ze starosci beda już pękac...Czeka nas chyba wymiana na wiosne i wydatki....A wyglądały tak porzadnie, firmy MONTEX swojego czasu najlepszej w Polsce, ale kiedy to było...Teraz juz firmy nawet nie ma;p

My po obiedzie u rodziców, a teraz czekamy na znajomych. Tż rozebrał choinkę, a ja musiałam przygotować coś do jedzenia, bo ta kumpela, to taka gospocha poziom zawyża;p i jak sie do nich podzie to sałatek, kanapek, babeczek naszykowane....Ja ograniczyłam się do sałtki, kanapek, ciastek i chipsów;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 18:32   #2628
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

wcale nie widać 20 kg....

Ja bym poszła na chwilę chociaż, żeby się zobaczyć z tymi , których lubię.
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 19:01   #2629
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Od jakichś dwóch m-cy ja obstaję przy Leonie a Tż przy Filipie I w sumie nawet o tym już nie rozmawiamy... Mam nadzieję, że jak zobaczymy Małego po urodzeniu to od razu będziemy wiedzieć, że to a nie inne imię (tylko jakie)

ja też mam nadzieję, że kilogramy mi szybko zlecą. Po porodzie jakieś 11-12 chyba spada (bo tyle waży dziecko, łożysko, wody, itp). A reszte też mam nadzieję szybko zgubić jak będe biegać przy Guciu

Co do odwiedzin to ja też najchętniej nie chciałabym nikogo widzieć przez pierwsze 2-3 tyg Ale wiem, że nie ma na to szans. Więc juz do szpitala niech sobie znajomi na chwilę przylezą (bo wiem, że nie odpuszczą). Teściowie to w sumie nie wiem jak się zachowają... raczej klasę mają więc liczę, że poczekają na zaproszenie. Wiem, że mój Tż jak trzeba to potrafi być szorstki dla każdego, więc liczę że dojścia do mnie i Gucia będzie bronił jak pitbul A jak juz będziemy w domu to znajomych przynajmniej przez miesiąc nie planuję przyjmować... Ewentualnie moi rodzice z siostrą i szwagrem się pojawią w drugim tygodniu, ale w sumie to jakos to będzie trzeba przecierpieć - mają do nas 300km więc nie łatwo wyjazd dograć... Tylko jak ich weekendową wizyte przeżyć?
A ja znowu boje sie, ze bede sama z dzieckiem I jak zawsze weekendy byly zajete, czesto sie wychodzilo i widzialo z ludzmi, tak teraz kazdy bedzie bal sie do takiego malucha przyjechac i w ogole ROdzicow i tesciow mam conajmniej 100 km od nas, wiec nie ma szans na codzienne widzenie sie bez nocowania. W ogole chcialabym, zeby mama przyjechala na pierwszy tydzien jak bede w domu, tata moze na koniec tygodnia przyjechac, a tescie na drugi tydzien - zmiana Zeby poznali wnuka i nawiazali jakas wieksza wiez. Ale ja na szczescie mam 3 pokoje, takze goscie sa sobie w swoim osobnym pokoju z kanapa, max 2 os, no i samodzielnie - na pewno nie bede nad nimi skakac No i tylko ze swoim prowiantem - nie chcialabym smazenia w domu itd.
No chyba, ze bede sie paskudnie czuc, to wtedy po prostu odwolam wizyty, na szczescie sa normalni i zrozumieja, bez zaproszenia nikt nie przyjedzie Swoja droga moj brat tak zrobil i bylo super. Oni pospali, wszyscy nawiazali wiez, a oni mieli tylko 2 pokojeowe mieszkanie, wiec ogolnie bylo mniej miejsca w domu.

A tak poza tym, wlasnie jestesmy po wizycie tesciow i mojej mamusi Wszyscy juz pojechali, wiec wskoczylam na forum - musze ponadrabiac

Ale witam sie w 30 TC juz No i uwaga uwaga, zauwazylam pierwsze oznaki siary Normalnie sie rozkreca
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 19:20   #2630
czarny flamaster
Zadomowienie

Przeglądam sobie właśnie nową gazetkę z Pepco. Fajne pojemniki do pokoju dziecięcego i....spodnie niemowlęce, które muszę w końcu zakupić, bo Sławek ze szpitala bez gaci będzie musiał wyjść
http://www.pepco.pl/gazetka

Co do spotkania...Ciągle się waham. Powiem szczerze, że niezbyt chcę się zobaczyć z szefową, która potraktowała mnie dość nieprzyjemnie czy z jej oblubienicą wśród pracownic. Chyba koleżanki, które lubię i z, którymi utrzymuję kontakt zaproszę po prostu do siebie Będzie na luzie i miło

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2013-01-20, 19:58   #2631
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Przeglądam sobie właśnie nową gazetkę z Pepco. Fajne pojemniki do pokoju dziecięcego i....spodnie niemowlęce, które muszę w końcu zakupić, bo Sławek ze szpitala bez gaci będzie musiał wyjść
O faktycznie fajne pojemniki Akurat w moich kolorach, niebieski i zielony
Stary 2013-01-20, 20:02   #2632
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:

Co do spotkania...Ciągle się waham. Powiem szczerze, że niezbyt chcę się zobaczyć z szefową, która potraktowała mnie dość nieprzyjemnie czy z jej oblubienicą wśród pracownic. Chyba koleżanki, które lubię i z, którymi utrzymuję kontakt zaproszę po prostu do siebie Będzie na luzie i miło
ja bym nie szła. teraz jak idę zanieśc L4 to zawsze mam nadzieję że nie spotkam szefowej a ostatnio musiałam do niej zadzownić także cię rozumiem. skoro masz możliwość zaproszenia tych co chcesz do siebie to się nie wahaj po co oglądać tych co nie chcesz a potem jeszcze jakieś pierdoły wysluchiwać.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 20:09   #2633
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
oooo fajne te gacie w pepco hi chyba sie wybiore i tez kupie dla Wojtka
A jezeli chodzi o spotkanie to ja bym chyba nie szła, a wlasnie spotkala sie z dziewczynami w domku na spokojnie z tymi co lubie i tyle, ale jezeli masz silny charakter i nie pzreszkadza Ci obecnosc tych co za bardzo nie lubisz to mozesz się wybrac

aaaa i brzusio sliczny, podobny do mojego

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289

Edytowane przez mariolci
Czas edycji: 2013-01-20 o 20:11
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 20:20   #2634
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

Z tym mrożeniem ciasta to świetny pomysł
Może już coś upiekę, 1/2 zjemy, a resztę do zamrażarki... o ile wcześniej nie wyciągnie TŻ i nie zje.
Ja jutro sama na 1-sze spotkanie w SR, ale to tylko takie pogaduchy położnej. Też się przyda

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 20:27   #2635
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Laseczki, melduje sie na posterunku! Dziękuję za wszyyystkie kciuki, obrioniona żem na 5
gratulacje!

Cytat:

Bardzo ładny brzusio, spory

Cytat:
Plusem jest to, że z moimi rodzicami i ja i Tż mamy bardzo swobodne relacje, więc jak będę się chciała położyć to się bez problemu położę, itp. Wiem tez że mama zajmie się np. obiadem
U mnie jest dokładnie tak samo. Chciałabym, żeby moi rodzice przyjechali niedługo po porodzie i Mama została ze mną na tydzień , bo TŻ będzie w pracy (raczej nie będzie mógł wziąć wolnego) i będę sama. Teściowie przyjadą na pewno dopiero na zaproszenie, są bardzo w porządku, a ja nie mam nic przeciwko, żeby dość szybko poznali wnuka. Tym bardziej, że na pewno jakieś jedzonko przywiozą, żebym ja nie musiała gotować

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Ale witam sie w 30 TC juz

A my dziś byliśmy u rodziny na obiedzie - był pyszny łosoś na parze

Dobija mnie już ta domowa bezczynność, takie miałam plany, że wykorzystam ten czas na rozwój, polepszę swój rosyjski i włoski, nauczę się szyć, co zawsze było moim marzeniem, będę dużo czytać... taaaa... Strasznie ten czas marnotrawię

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 20:29   #2636
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a ja mam wirusa lekarz stweirdzil eh. czemu musze wszystko łapać?
mnie też łapie
dziś gardło boli i katar cieknie
ehhh ja już mam dość

Cytat:
Witam sie w niedziele...Zimno w domu u nas, ze hej...i jeszcze w nocy nam szyba w kuchni pękła w oknie...ten Nowy Rok dobija mnie wydatkami.... Miłej niedzieli!

Oczywiście ślę 100 buziaków za gratulacje
oj bidulko oby szybko przeszła zła passa z wydatkami

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Witam i ja w niedzielę...
Znów chodzić nie mogę, albo jak kaczucha okropny ból mam w pachwinie jak chodzę.
mam dokładnie to samo, jeszcze kręgosłup boli

Cytat:
Witam

boskie!! aż mi się zachciało dziewczynki

Cytat:
pięknie wyglądasz, 20 kg to chyba w skarpetkach pomieściłaś, bo ja tam nie widzę
a rączki masz jak patyczki śliczny brzusio

A mnie dziś tak plecy bolą, że masakra.
Julia z ospą ok, najgorszy był 1 dzień jak gorączkowała. Drugi lepiej, a dziś jak zdrowa, tylko w kropkach
Od 2 dni przybyło jej może z 10 nowych kropek, mało ma ich, na buzi może z 8, na nóżkach też tyle, na rączkach z 5, na pleckach i brzuszku najwięcej.
Na szczęście nie drapie. Najgorsze tylko smarowanie, bo ona nie ustoi w miejscu, więc i ja i mąż umazani w wapnie
No i najgorsze, że ona siedzi już 1,5 tygodnia w domu (z jednym wyjściem do dziadków i na sanki) i ją roznosi, a jeszcze 11 dni ma siedzieć. Ja nie wiem co my będziemy robić.
Pół dnia ogląda bajki, bym ja mogła zrobić obiad i posprzątać.
Potem maluje, układa puzzle, klockami się bawi, autami.. no ale widać, że jej się mega nudzi, bo coraz głupsze pomysły przychodzą jej do głowy heh
Ja przez nią też siedzę w domu, a miałam chodzić na spacery codziennie by przygotowywać się do porodu. Dupa zbita. Przez to siedzenie znowu choroba mnie łapie i jak tu zbierać siły na poród, jak znowu będę zdychać :/

Dragusia, Liwka,Chanel, Leonikowa - w tym tygodni zacznie nam się 36 tydzień!!!!

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2013-01-20 o 20:30
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 20:29   #2637
bmma
Zadomowienie

Cytat:

Ale witam sie w 30 TC juz No i uwaga uwaga, zauwazylam pierwsze oznaki siary Normalnie sie rozkreca

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 20:44   #2638
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
bo jest zgrabną piłką

Cytat:
A jest takie przysłowie... Nie rób drugiemu co Tobie nie miłe
ale ja nie wiedziałam, że to nie miłe do głowy mi nie przyszło. ja chyba mam zbyt różowe wyobrażenie o macierzyństwie... a oni zapraszali, to szliśmy....

Cytat:
sa to okna z....1994roku...Więc chyba ze starosci beda już pękac...
straszne. do głowy mi nie przyszło, że 20 letnie okna są stare... i że ze starości mogą pękać... koszmar.

Cytat:
Ale witam sie w 30 TC juz

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Dobija mnie już ta domowa bezczynność, takie miałam plany, że wykorzystam ten czas na rozwój, polepszę swój rosyjski i włoski, nauczę się szyć, co zawsze było moim marzeniem, będę dużo czytać... taaaa... Strasznie ten czas marnotrawię
jakbym o sobie czytała... tak sobie okres oczekiwania wyobrażałam. a robię TOTALNIE nic. strasznie bezproduktywnie....

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
w tym tygodni zacznie nam się 36 tydzień!!!!
zamarłam. szczerze - zamarłam.

Stary 2013-01-20, 20:46   #2639
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Ojej to tak samo jak ja Identycznie

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:

zamarłam. szczerze - zamarłam.

Hehe mi tez az dreszcz po plecach przeszedl po przeczytaniu tego zdania
Stary 2013-01-20, 20:47   #2640
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Co do odwiedzin to ja też najchętniej nie chciałabym nikogo widzieć przez pierwsze 2-3 tyg Ale wiem, że nie ma na to szans. Więc juz do szpitala niech sobie znajomi na chwilę przylezą (bo wiem, że nie odpuszczą).
ja w sumie też, tzn wiem, że odwiedzin mamy i teściowej nie uniknę, ale trudno im się dziwić, że będą chciały przychodzić. może przy okazji będą pomagać, byle nie zbyt nachalnie znajomych nie planuję przynajmniej przez pierwszy miesiąc i tego będę się trzymać, już sama rodzina to wystarczająco dużo osób. odwiedzin w szpitalu sobie nie wyobrażam raz, że moje samopoczucie po porodzie może pozostawiać wiele do życzenia a dwa nikt nie jest na sali sam, i tak przy każdej kobiecie dziecko + mąż to wystarczający tłum, a jeszcze znajomi

[QUOTE=Mokka_83;38753684No i niestety przy każdym spotkaniu słyszę: "ale jak się zacznie to Darek po nas zadzwoni, nie?" Tak więc rozumiem, że będą koczować na korytarzu szpitalnym. A znajoma w ogóle liczy że będzie na przemian z moim Tż przy porodzie chyba Echhh...[/QUOTE]

yyy.. sorki ale dla mnie to jest chore.

Cytat:
nie powiemy ci czy iść, ale w razie czego ciąża to dobra wymówka, możesz się kiepsko czuć, nie pchać się między ludzi jak panuje grypa, itp.

Cytat:
W szpitalu jak któras mówiła, ze brzuch boli, to zaraz kazali nos-pe łykac 2 lub 3 razy dziennie...(i to forte) Ale myslę, ze jak zwykła w razie bółu łykniesz nic sie nie stanie, a rozluzni Ci sie mięsień...
nie wiem co lekarze mają z tą no-spą forte, ja przy krwiaku brałam profilaktycznie, oczywiście forte, w razie czego też mam brać forte niby mam, ale wolę zwykłą bo się boję że przesadzę z tą no-spą. jak muszę teraz to tylko zwykłą, forte niech leży w szafce i czeka.

Cytat:
byłam dziś przypadkiem w pepco. u mnie nie było ani tych spodni, ani koszyków. koszyki były niby dziecięce ale inne i tylko 2 jakieś leżały.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości