|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#572 |
|
Wtajemniczenie
|
No to ja tez o sobie napiszę
Mieszkam na Podkarpaciu, okolice Jasła. W październiku 2012 skończyłam 27 lat, czyli już rocznikowo 28 czyli druga ciąża :P mattallewar gratuluje i witam nowe mamuśki
Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2013-01-19 o 23:11 |
|
|
|
#573 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny. Postanowilam ze do was dolacze mimo, ze z @ termin wychodzi na 28 sierpnia, ale ja mialam nieregularne miesiaczki i na usg lekarz powiedzial, ze dzidzia jest mlodsza
To moje pierwsze dziecko, wyczekiwane i juz mocno pokochane. Poki co czuje sie w miare ok, piersi strasznie bolą, do tego mam mocne bole podbrzusza-jajnikow, biore 3x dziennie magnez b6. Teraz od piatku bierze mnie jakies przeziebienie, lecze sie domowymi sposobami, ale nie wiem jak to bedzie, pracuje w przedszkolu, a dzieci strasznie chorują.. nie moge isc na l4, bo mam smieciową umowę
|
|
#574 | ||
|
Wtajemniczenie
|
O proszę-fajnie
![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Kurcze musisz sie przemęczyc jakos..Bedziesz pracowac całą ciaze?---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() Ogolnie to jak sie dzis czujecie dziewuszki?Ja cale szczescie bez mdłosci.Wczoraj mi niezle dały popalic..Własnie wcinam sobie bigosik przyniesiony przez moja mamuśke..pycha..Ja niestety musze lezec bo przy poprzedniej wizycie okazalo sie ze sie kosmowka odkleila...Nastepna wizyte bede miala 8 lutego wiec mam nadzieje ze do tego czasu juz wszystko sie przyklei..Wiecie chce juz odciazyc troche mojego Tz ..on taki biedny wszsytko musi robic..sprzatac,gotowac.. Dobrze ze czasem moja mama nam cos upichci czasem moja teściowa bo by sie moj kochany zamęczył.. Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-01-20 o 13:40 |
||
|
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze będą dojazdy na studia. Jadę na nie około dwóch godzin. Ostatnio, tydzień temu już myślałam, że zemdleje w busie. Mam nadzieję, że poprawi mi się ![]() A następną wizytę mam mieć za 3 tygodnie, już nie mogę się doczekać a jeszcze tyle czasu.
|
|
|
|
|
#576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zawsze miałam problemy z dojazdami na studia przez chorobę lokomocyjną, a teraz pewnie będzie jeszcze gorzej. Zobaczę co będzie w następnym tygodniu bo akurat mam zjazd.Jakie bierzecie witaminy? Bo mój gin kazał brać mi omegamed optima. |
|
|
|
|
#578 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- dziewczyny zrobiłam sobie napar z imbiru - parę plasterków imbiru zalewa się wrzątkiem, nieźle wypala gardło |
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
witam z zasniezonych Niemiec, ja troche ponad tydzien temu dowiedziallam sie ze bede mama od razu pobieglam do lekarza ale jeszcze za wiele nie bylo widac - byl pecherzyk i cialko zolte...wg usg 5 tydz i 3 dzien...w czwartek ide znowu...troche sie martwie bo w styczniu zeszlego roku poronilam ... Mam nadzieje ze tym razem wszystko bedzie ok i w polowie wrzesnia malenstwo bedzie z nami...bylby to cudowny prezent na 4 rocznice slubu co do dolegliwosci to bola mnie piersi, mam wieczne uczucie wilgotnosci w majtkach ;-) i ostatnio coraz czesciej mi niedobrze... ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- ja mam hasimoto...dowiedzialam sie o tym niestety po poronieniu...teraz biore eutyrox i jestem pod kontrola lekarza |
|
|
|
#580 |
|
Konto usunięte
|
ja tez się dowiedziałam po poronieniu... teraz biorę 100 i mam TSH 1.86 FT4 18.77. A Ty? Mam też wysokie przeciwciała różyczki i cytomegalii - nie wiem czy to nie od tego hashimoto? też tak masz?
|
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja biore 50 5 razy w tygodniu i 75 2 razy w tygodniu...ostatnio mialam badania robione poczatkiem listopada i wtedy lekarka powiedziala mi ze wreszcie moge sie starac: TSH mialam 1,06 (norma 0,3-4,2), FT4= 1,4 (norma 0,9-1,7) FT3= 3,2 (norma 2,0-4,4), jedynie co mialam znacznie podwyzszone to jakies ATPO bo mialam 117, a norma jest do 5,6... ale tutaj lekarka mi powiedziala ze nigdy nie bede miala idealnie bo z hasimoto tak to juz jest ze zawsze ten wskaznik jest podniesiony... z tego co kojarze to jakies 3 miesiace wczesniej mialam ponad 1000 wiec i tak troche opadlo w piatek bylam ponownie na pobraniu krwi i we wtorek bede miala wyniki i bede wiedziala czy ciaza wplynela jakos na nie...co do rozyczki i cytomegalii to nie znam sie niestety nie wiem czy to ma jakis wplyw nie wiem tez czy mialam juz robione, bo w niemczech jest tak ze idziesz do ginekologa i on ci na wizycie pobiera krew i bada co mu tam potrzebne... jak potwierdzil ciaze to sobie pobral, ale nawet nie wiem co bedzie badal, bo nie pytalam ... w czwartek mam kolejna wizyte to sie dowiem co badal i jakie mam wyniki ![]() ktory to juz tydzien u Ciebie? |
|
|
|
|
#582 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowe mamusie na forum
Tanitka też pracuje z przedszkolakami i klasami 1-6SP więc wiem jak to jest ![]() SAMBAdiJANEIRO Trzymam kciuki że teraz bedzie wszystko dobrze ![]() bojatoja Też mam czasem zgage ale najbardziej teraz męczą mnie wzdecia i zaparcia;;/ Ogólnie samopoczucie dobre Osłabienie mineło wraz z weekendem, gdyż było wiecej czasu na odpoczynek Ból piersi też minął -->jedynie w lewej pachwinie mnie boli;/
|
|
|
|
#583 |
|
Konto usunięte
|
SAMBAdiJANEIRO ja teraz kończę 8 tydzień - do gin chodzę do prywatnej przychodni (opłacane przez pracę) i mi zrobili wszelkie możliwe badania - trzymam kciuki żeby było ok
ja w środę bede wiedziec czy wszytsko w porządku, bo będę mieć 1 usg
Edytowane przez 201704210903 Czas edycji: 2013-01-20 o 17:50 |
|
|
|
#584 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.Ja brałam na poczatku Flavit mama .Teraz lekarz powiedzial ze mam brac tylko kwas foliowy.Witamy Nowe mamusie!
|
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam wizyte w czwartek i mam nadzieje ze tez juz cos ujrze...w sumie wg internetu wychodzi 7 tydzien, ale lekarz wyliczyl ostatnio 5 tydz 6 dzien, a usg pokazalo 5 tydz 3 dzien wiec nie wiem...
|
|
|
|
|
#586 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny, w końcu po tygodniu wróciłam z morderczej pracy w zakopanym.. Jestem wykończona i rozdrażniona a jutro znowu do roboty, chyba oszaleje , ani jednego dnia odpoczynku..
Na szczęście pocieszam się jutrzejszą, drugą wizytą u gina, tym razem prywatnie, nie mogę się doczekać Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie
|
|
|
|
#587 |
|
Wtajemniczenie
|
Jezusku ale te hormony mnie dobijaja...Wszystkim sie przejmuje..tez tak macie?
|
|
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#589 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#590 |
|
Wtajemniczenie
|
straszne to jest..Ktos mi cos powie a ja zaraz biore sobie to do serca no i caaly dzien przez to rrycze..nigdy tak nie miala...ach te hormony...
|
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie. Ile juz ns jest!!!
Witam wszystkie niedawno przyble na forum mamusie i z calego serca gratuluje! Ja leze non stop w lozku, powoli dochadzac do siebie... Ogolem czulam sie fatalnie.Jesli chodzi o witaminki to ja biore Pharmaton Matruelle. Pozdrawiam z lozka!
|
#592 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!!Jest nas duzo a bedzie jeszcze wiecej!!!My rowniez pozdrawiamy!
|
|
|
|
#593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlaczego czułaś sie źle? ![]() Również zażywam pharmaton matruelle choć przyznam że cena zwala z nóg:/ Łóżeczko to najlepszy plan
|
|
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze wam powiem, ze wzial mnie taki... zyciowy dol. Tez macie takie spadki nastrojow?
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
;faktycznie dużo się nas ty zrobiło
jak faaajnie ![]() Dziewczyny ja też nie mam już takich bóli piersi, czasami jajniki czy pachiwny pobolą:P rozdrażneinie masaaaakaryczne, współczuję TŻtowi jako że w miałam ostagnio malusieńkie brązowe plamienia idę jednak w tym tygodniu do ginka, telefonicznie powiedział, że dopóki nei ma krwi to jest ok, ale żebym przyszła szybciej już nie mogę się doczekać ! jupi jej![]() ladanseuse14 na szczęście mam nową pracę więc bardzo skupiam się na niej, no i na relacjach z moim TŻtem, staram się nie dopuszczać do załamania ale są takie momenty, że opadam z sił... Edytowane przez Lolaaaaaaa88 Czas edycji: 2013-01-20 o 19:36 |
|
|
|
#596 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi również ustąpiły dokuczliwe bóle, pojawiają się raz na czas
|
|
|
|
|
#597 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najwazniejsze zeby z dzidzia bylo ok.Policzanka planuje pracowac do konca roku szkolnego. Lola mnie jajniki i brzuch nadal bardzo bola i wlasciwie nie wiadomo od czego, gin na usg sprawdzil i wszystko ok. Mam nadzieje, ze za jakis cas przejdzie bo sie martwie ![]() Ja biore folik i na bole brzucha magnez b6
|
|
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#599 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Boli Cię bo macica się rozszerza
|
|
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
ja niestety dzis mam tzw. dola i niechec do wszystkiego nawet do dziecka. moze niechecto zle slowo. nie umiem tego okreslic.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

To moja druga ciaza,pierwszą niestety 5 lat temu poroniłam.Miłej nocki zycze!
Mieszkam na Podkarpaciu, okolice Jasła. W październiku 2012 skończyłam 27 lat, czyli już rocznikowo 28

nie wiem czy to ma jakis wplyw