|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Moze nie przeczucie .. Ale klucie w pepku ! Tak jakby kto igla go dotykal od srodka . Jakos mi sie to skojarzylo z poprzednia ciaza .. Tydzien temu zrobilam test i nic , w sumie nie mialam @ po tamtym poronieniu wiec pomyslalam ze mi sie zdaje . Po tygodniu mam te same klucie wiec dzis zrobilam jeszcze raz i jest ! Jak widac kazdy ma inne objawy , nie ma sie co sugerowac ksiazkowymi
A co do mojego zamartwiania to wiesz , musze teraz na juz zadecydowac co z moja praca , co z wakacjami w lutym, czy kupowac bilet do polski do jakiegos dobrego lekarza , czy zaufac tym tutaj kolejny raz ? itd. A testy sa drogie owszem , tutaj tez - ale fajne . Zaraz Wam pokaze roznice Zdjecie pierwsze ; test zrobiony o 16 - cos mega bladego tam widac a moze nie ? a na drugim test cyfrowy i wszystko jasne .
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-01-19 o 20:37 |
|
|
|
#633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- ok dziewczyny ja ide spac bo cos padam jakos kosmicznie zmeczona jestem życzę milej nocy
|
|
|
|
|
#634 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
!!! Gratuluję Kochana ![]() Teraz dbaj o siebie!A ja tak wchodziłam ostatnio na nasz wątek tylko podglądać, bo u mnie sesja w pełni i nie mam czasu za bardzo dziewczyny, żeby sobie z Wami pogadać. I tak się zastanawiałam, kiedy w końcu przeczytam o II kreseczkach. No i się w końcu udało!! Oby teraz poszła lawina fasolek
|
|
|
|
|
#635 | ||
|
Wtajemniczenie
|
My staramy się już ponad 7 lat. Różnie to było. Wcześniej nie mogliśmy sobie pozwolić na wyjazdy do kliniki i takie leczenie (o ile można nazwać to leczeniem, jak nie znamy nadal przyczyny
). Tak więc pierwszy raz byliśmy w czerwcu czyli po prawie 7 latach........Cytat:
![]() Ze śluzem to jest tak, że na zewnątrz może być go nie widać (ja mam tak czasami). Na monitoringu znowu gin mówi, że opływam śluzem więc nie ma się co martwić. A po wiesiołku, bo też go przyjmowałam poprawiła mi się cera, a śluz wypływał dość intensywnie. Cytat:
![]() Gratulacje!!!!!!!!!
|
|
#636 |
|
Zadomowienie
|
Trele_Morele, gratulacje z całego serca, nawet nie wiesz ile radości nam sprawiłaś tą nowiną!!!!
trzymamy kciuki bardzo mocno!!! ![]() nasi znajomi przyjeżdżali z UK do ginekologa tutaj... właściwie nie widzieli w tym wad - mimo trudów podróży, a narzekali na lekarzy tamtejszych. Ale ile mieli z tymi angielskimi lekarzami do czynienia to nie wiem dzoker, czyń chonory, oznacz na liście Trele_Morele ![]() co do wiesiołka, ja zaczęłam przyjmować od początku cyklu, a zaraz po @ zauważyłam widoczną poprawę jeśli chodzi o śluz, wcześniej nie było go za dużo, teraz ciężko go nie zauważyć. Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2013-01-19 o 22:36 |
|
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
Terele morele ale świetna wiadomośc gratulacje! Nareszcie jakaś pozytywna informacja
![]()
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znalazłam wspaniałą stronę
Jest dużo przydatnych informacji http://www.skarbmamy.pl/fazy-cyklu |
|
|
|
#639 |
|
Zadomowienie
|
Terele morele powiedz nam jak to u Was było ze staraniem że tak szybko Wam się udało, jakieś cenne wskazówki dla mniej doświadczonych koleżanek??
![]() oprócz tego żeby się nie nakręcac
|
#640 |
|
Raczkowanie
|
cześć wszystkim! czytam i nadrabiam zaległości ostatnich dni a TŻ juz śpi obok
mimo tego że @ trwa i 1 cykl starań jest nieudany to mimo tego jestem w świetnym nastroju, ! Humor poprawiła mi ostatnio mała metamorfoza ( znacznie skróciłam włosi kolorek jaśniejszy Tż spojrzał i stwierdził "super" i chodzi i cmoka mnie ciągle w tył karku do tej pory był zasłonięty włosami:P:P (nowa strefa erogenna hahaa) ![]() Super nowina na naszym wątku! Trele Morele !!! gratulacje także od mojego Tż też nas czasem tu podczytuje i również cieszy się, że 1 osobie się udało ![]() ... Oglądam właśnie film "jak urodzić i nie zwariować hihi" jest dostępny w necie na stronce http://www.☠☠☠☠☠☠☠/video/5699422/Jak-...2012-Napisy-PL jeśli nie widziałyście to polecam dla rozrywki ![]() Co do naszej listy na 1 stronie,,, muszę się wziąć w garść i ją zaktualizować. Obiecuję dobranoc
|
#641 |
|
Zadomowienie
|
z tego co kojarzę to Ty nawet nie wiesz kiedy miałaś owu.?? jeżeli test mówi że to 3-4 tydzień czy ledwo wykrywalna ciąza owulacja jakieś dwa tygodnie temu.
a od jakiego czasu czujesz to ciągniecie w pępku? a jakieś inne objawy? ból piersi? któregś dnia wspominałaś że czujesz że zbliża się @
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem przedewszystkim sie nie nakrecac .. Za pierwszym razem odstawilam antykoncepcje tylko dlatego ze moja mama twierdzila ze kobiety w naszej rodzinie zachodza w ciaze po latach wiec nastawialam sie ze to potrwa , i udalo sie za pierwszym razem ..
Teraz wogole o tym nie myslalam , bo wydawalo mi sie to raczej nie prawdopodobne przed pierwsza @ po poronieniu , choc czekalam na nia nieublagalnie .. I wiecie co , zdarzylo nam sie poprzytulac od tego czasu ze dwa razy ?? Moze ja jestem wiatropylna ? Takze nie mam opracowanego sposobu , sama sie zastanawiam jak to zrobilismy ..Tak to klucie w pepku mam od dwoch tygodni , w tym tygodniu czesciej i mocniej .. Po za tym czuje jakby @ miala byc nie dlugo , poprzednio tez tak mialam - podobno macica sie rozciaga . Po za tym nic . Piersi nie bola , wtedy bolaly bardzo ale nie umiem sobie przypomniec od kiedy .
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-01-19 o 23:51 |
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
W tym przypadku nie ma cennych wskazówek. Każda z Nas jest inna, więc musisz spokojnie podejść do tematu, a nie myśleć tylko o tym aby się udało.
|
|
|
|
#644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo najzwyczajniej w świecie nikt tego nie wie kiedy jest ten czas, a nawet obserwując organizm można się pomylić.po drugie - po # zajście w ciąże od razu jest podobno łatwiejsze, a ja żadnej z Was nie życzę żebyście miały okazję to sprawdzać ![]() po 3 - Trele- jeszcze raz gratulacje
|
|
#645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Trele Morele serdeczne gratulacje! To wspaniale podnosi na duchu
![]() swoją drogą ciekawy wynalazek ten test cyfrowy ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
Zapytałam kiedyś panią ginekolog, czy to nie problem, że moje miesiączki trwają 1-2 dni, powiedziała, że to normalne i niejedna by tak chciała. Nie wiem czy ktoś by chciał mieć takie obfite miesiączki jak ja... ![]()
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje @ trwają 5-6 dni więc jest trochę męczące, ale jeden plus tego że nie są bolące. |
|
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dziekuje jeszcze . Wlasnie sie naczytalam ze hormony z poprzedniej ciazy moga wplynac na falszywy wynik testu , choc nie pasuja mi te objawy i to ze tydzien temu test byl negatywny , ani cienia nie bylo . Jutro bede dzwonic na ten oddzial , gdzie badali mnie poprzednio i mam nadzieje ze mnie przyjma , i tym razem potraktuja juz powazniej . Powiedza co mam robic , bo nie wiem co z moimi wakacjami ? Leciec czy odpuscic ? I co z praca ?
Co do @ to ja jak zaczelam miesiaczkowac , mialam takie bole ze zwalnialam sie w polowie lekcji do domu , ale do niego nie dotarlam tylko lezalam w szatni na brzuchu na zimnych kaflach bo tylko to mi pomagalo az mnie ktos znalazl . I tak sie w sumie zaczela moja przygoda z antykoncepcja , jak mialam 14/15 lat Wtedy przeszlo wszystko , @ mi sie wyregulowala idealnie i w sumie tak do teraz zostalo .
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-01-20 o 14:20 |
|
|
|
#649 |
|
Raczkowanie
|
TRELE - MORELE wielkie gratki
![]() ![]() Przyjmuje fluidki ciążowe
|
|
|
|
#650 |
|
Zadomowienie
|
Trele_Morele, czy ty chcesz powiedzieć, że to może być... falstart?
|
|
|
|
#651 |
|
Rozeznanie
|
Trele Morele mysle ze wizyta na oddziale do dobry pomysl bedziesz pod kontrola lekarza
Fluidki wchlaniamy i chcemy wiecej )Dziewczyny u mnie nadal brak @ masakra jakas moglaby juz przysc i mnie niestresowac. |
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
tak biore taka opcje pod uwage poki co , choc nie pasuja mi do tego wszystkiego objawy jakie mam , wiem jak sie czuje i wiem jak czulam sie w poprzedniej ciazy . Jutro bede dzwonic i blagac , jesli nie - pojade na bete we wtorek i w piatek kolejny raz .
|
#653 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Słuchaj a może jeszcze jest szansa? ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- a my dziś mamy leniwy dzień w domu, teraz byliśmy tylko na kolacji ![]() Mąż się postarał ![]() resztę wieczoru oglądamy filmy i pijemy grzane wino w ten mrrrroźny wieczór
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#654 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja od wczoraj jestem zła, bo przez moją gorączkę, choróbsko wstrętne i antybiotyk cykl poszedł na marne, inseminacja może w następnym cyklu. Cały czas coś nie tak
|
#655 |
|
Wtajemniczenie
|
Trele_Morele najszczersze gratulacje!!!!!!!! Trzymam kciuki żeby teraz wszystko było w jak najlepszym porządku
![]() Ja znowu w weekend miałam uczelnie, jestem wykończona, w ogóle jakoś tamten tydzień miałam pod znakiem zimowej chandry więc wolałam się za dużo nie udzielać i nie przesyłać wam złej energii chcoiaż codziennie na bieżąco was podczytywałam.Ten tydzień mam nadzieję że będzie już lepszy dla mnie. Miłego dnia życzę wszystkim
|
#656 |
|
Raczkowanie
|
Weekend mnie nie było a tu takie wiadomości- Trele_Morele gratulacje i trzymam kcuki
Dziś u mnie 33dc i dalej cisza, jeśli do poludnia nie dostane tej francy to po drodze do pracy kupuje test i jutro rano zrobie Kawa?? |
|
|
|
#657 |
|
Raczkowanie
|
U mnie niestety wcześniejszy okres :/ nie wiem dlaczego, zawsze mam jak w zegarku 27 dni, a teraz 23 dni.... Proszę więc o zmianę OM na liście.
Zamówiłam sobie testy owulacyjne na allegro, jeśli się nie uda z ich pomocą, to idę molestować swojego lekarza o jakieś badania. Używała któraś z Was tych testów? Jakieś opinie o nich. Wiem jak używać, ale szukam jeszcze potwierdzenia, że są zaje*** ste ![]() Ja dopijam właśnie drugą kawę
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#658 |
|
Raczkowanie
|
shamanka7 to ja idę po drugą , coby Ci towarzyszyć choc przez chwilkę
|
|
|
|
#659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja w tamtym cyklu miałam te testy. Te paskowe z allegro. I prawda 18 grudnia pokazała się pozytywny czyli 1 ,2 dni owulacja. W ciążę nie zaszłam , @ 3 stycznia czyli dokładnie 14 dni po 20 grudnia, czyli tego 20 musiała być owulacja. Testy super, ale coś ze mną...
|
|
#660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale ale, dzisiaj był wet i mam 2 ciąże!!! ha ha ha ha ![]() krowy potrafię zapładniać a sama siebie nie...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

)

KCIUKI DLA ANI 
Teraz dbaj o siebie!
). Tak więc pierwszy raz byliśmy w czerwcu czyli po prawie 7 latach........

bo najzwyczajniej w świecie nikt tego nie wie kiedy jest ten czas, a nawet obserwując organizm można się pomylić.

Wtedy przeszlo wszystko , @ mi sie wyregulowala idealnie i w sumie tak do teraz zostalo .