![]() |
#391 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Klub Adeptek Doskonałej Organizacji Czasu - cz. II
Cytat:
![]() trzymamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Zadomowienie
|
Jak pomyślę, że jutro do pracy na rano to aż mi słabo. Mam nadzieję, że nie będę musiała zostać na 12 h, a tylko na 8, maksymalnie 10...
Przeczytałam świetną książkę "Pomaluj to na czarno" Janet Fitch. Już dawno nie trafiłam na interesująca lekturę, już się martwiłam, że to ja się kompletnie nie potrafię skupić na czytaniu albo że już nie lubię czytać ![]() Skończyłam ją i szukałam na półkach w domu czegoś ciekawego. Wzięłam do rąk leżącą od dłuższego czasu "Hipnozę i sztukę samoleczenia". Hipnoza nie wydawała mi się czymś co zamierzałabym na sobie stosować, ale okazało się że jest i o relaksacji, treningu autogennym Schulza, który już stosowałam - i co najlepsze nawet leczenie z obgryzania paznokci - coś dla mnie ![]() Trudność w autohipnozie polega na tym, że trzeba albo zapamiętać tekst, albo nagrać samemu. Ewentualnie znaleźć w internecie, co mi się nie udało jak na razie. No i nie będzie w najbliższym czasie chwili, żebym była sama w domu i mogła sporządzić takie nagranie i później stosować.
![]() |
#394 |
BAN stały
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#396 | |
DOMator
|
Cytat:
Czy czasem nie jest tak, że dwuletnia szkoła policealna daje ci możliwość korzystania ze zniżek w komunikacji publicznej? Kojarzę, że ktoś mi tak tłumaczył, że roczne studium nie daje takiej możliwości. Nie jestem w temacie, więc może moja wiedza jest oparta tylko na tym, co słyszałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja ogolnie mam juz jednego technika - ekonomiste ale pomyslalam ze a nuz mi sie uda i ten egzamin zdac ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 | |
DOMator
|
Cytat:
Ulgi studenckie regulowane są ustawowo i takie same na terenie całego kraju. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Zadomowienie
|
Mimi08 Dziękuję
![]() ![]() Asta9126 też od dawna myślę o scprapbookingu ![]() ![]() ![]() ![]() morrigan1986 ooo! Już nawet zakupiłaś materiały?! Gdy coś już stworzysz, pochwal nam się koniecznie! Zapalqua dobrze, że tu trafiłaś ![]() ![]() ![]() Udanego dnia, Adeptki !
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w sumie w cv mam napisane dobra obsluga pakietu office a praktycznie na excelu sie nie znam ( ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#403 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chyba sobie to zdanie wpiszę na pierwszej stronie kalendarza ![]() Cytat:
Ja od poniedziałku mam ferie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Wam jak minął dzień? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Raczkowanie
|
Hejka Adeptki,
Na początku bardzo spóźnione ale serdeczne życzenia noworoczne ode mnie: Życzę Wam dużo szczęścia, radości z dnia codziennego, pozytywnego nastawienia do każdej sytuacji jaka Was spotka, zaufania do Życia (nawet w tych trudnych momentach), spełniania marzeń-celi życiowych, wiary we własne JA, dużo mobilizacji do rozwoju osobistego i zawodowego oraz cudnych odpoczynków (abyście o nich nie zapominały). Wszystkiego najlepszego w Nowym 2013 Roku! Witam wszsytkie nowe Adeptki - strasznie się cieszę, że nasze grono się rozwija. Fajnie się czyta Wasze posty! Trzymam kciuki za Was ![]() Dawno mnie tutaj nie było. Zrobiłam sobie urlop od Wizazu, ogólnie przez ostatnie parę tygodni po przyjeździe do Polski mocno ograniczyłam sobie internet. Od niechcenia zajmowałam się blogami i pocztą. Czas mój zaprzątają wyjazdy do Warszawy po wize (jeden był nieudany i odesłali mnie z kwitkiem, musiałam za parę dni wrócić znowu), wyjazdy do koleżanek na pare dni (dwie przyjaciółki i siostra mieszkają poza mą rodzinną miejscowością), wyjścia do koleżanek w mej rodzinnej miejscowości, no i siedzenie w domu. Skutek? Zmiana klimatu i jedzenia (ach te domowe pierogi i polski chlebek i lenistwo kanapowo-serialowe) spowodowało, że przytyłam jakieś 3-5 kg! Masakra... Z Polski wyjeżdżam 30 stycznia. W chwili obecnej jestem u siostry w Gdańsku na weekend. Z jednej strony mam lekkie poczucie marnowania czasu, z drugiej - jestem w Polsce z przyjaciółmi po pół roku nie widzenia się (ostatni raz byłam w czerwcu) i mam prawo spędzić ten czas na ich odwiedzaniu i nic nie robieniu. W sumie nie jest aż tak źle. Przeczytałam jedną książkę (Grochola "Szklany Anioł"), jestem w trakcie czytania trzech (B.Akunin "Gambit turecki" po rosyjsku, Terry Pratchett "Nomes" po angielsku i G.Rubin "Projekt Szczescie" w polskim tłumaczeniu)... Do tego wyjazdy związane z załatwieniem wizy, parę postów na blogach no i nie opuszczam się w afirmacjach oraz staram się pamiętać o medytacji... Planowo dziś już powinnam być w KZ i od dziś obiecałam sobie przestać urlopować. Niestety mały problem z otrzymaniem wizy spowodował, że musiałam zmienić rezerwację lotu i opuszczę PL dopiero pod koniec miesiąca. Dość jednak juz leniuchowania i wracamy do codziennego "reżimu"... Dziś zaczęłam go wprost cudnie - wstałam o 11.00 ![]() Plan na dziś - wziąć prysznic, wyjść z siostrą na zakupy, obejrzeć Bolly, pomedytować, przejść się na spacer na Starówkę, przeczytać rozdział Terrego Pratcheta.
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
Joytika - witaj
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#406 |
Zadomowienie
|
Witaj znów, Jyotiko!
![]() ![]() U mnie bardzo intensywnie. A w zasadzie intensywnie powinno być, a nie do końca jest, bo jestem bardzo zmęczona. Trochę przerosły mnie moje obowiązki... Chodzenie do pracy 4xtyg i ogarnianie całych studiów w jeden dzień okazało się być bardzo trudne w okresie sesji. Już nie wspomnę o tym, ile mam nauki. Gdzieś tam z tyłu głowy czai się małe załamanie ![]() Dlatego też życząc Wam produktywnego dnia, zabieram się do kodeksu ![]()
![]() |
#407 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Też tak sobie powtarzam! Dzięki za miłe słowa ![]() *** Cytat:
Dasz radę! Trzymam kciuki, zobaczysz, że będzie warto! Potem jak sesja się skończy zrób sobie i tylko sobie jakiś cudny relaksujący prezent (np. dzień na basenie i saunie, czy dzień chodzenia w piżamie - ostatnio czytałam artykuł, nie pamietam gdzie, że psycholodzy uważają korzystne tak spędzenie dnia raz na jakiś czas). Po prostu wyznacz sobie nagrodę za przetrwanie tego trudnego okresu. Nie przejmuj się, jeśli coś Ci nie pójdzie - ma prawo przecież poza studiami pracujesz zawodowo!!!
Dasz radę!
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja odpoczywam od facebooka, jakoś od 2 tygodni nie wchodzę (dezaktywowałam konto) i na razie mi tego nie brakuje jakoś bardzo. Chciałam już napisać, że szkoda, że mnie nie ma dziś Warszawie to byśmy się minęły gdzieś na Starówce pewnie ![]() ![]() Zrezygnowałam ze studiów i... będę tęsknić właśnie za Krakowskim Przedmieściem. Czasem jak już mi się nie chciało jechać na zajęcia to mówiłam sobie, że potem pójdę na spacer ![]()
![]() |
![]() |
#409 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Witaj i z powrotem wśród Adeptek, i w Trójmieście Jyotiko ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja ostatnio mam dość nieciekawy okres, więc z samorozwojem jestem do tyłu; czekam, aż minie ( niedługo mam nadzieję) i będę mogła poświęcić czas sobie i moim potrzebom; na dzień dzisiejszy pozostaję wierna afirmacjom i szukam pracy, choć co wieczór mam wyrzuty sumienia, że mogłam zrobić jeszcze więcej...
![]() |
![]() |
#410 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki aby Ci się wszystko udało zrealizować! Cytat:
![]() Szybko się zaprzyjaźniliście skoro piszesz że poznaliście się w sylwestra. Też chce mieć takich znajomych! Cytat:
![]() Ale się wyleniuchujesz w tej Polsce. I dobrze! Należy Ci się wypoczynek ![]() A jakie Bolly oglądasz? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() PS. Też oglądam Bolly ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie przejmuj się, okres minie, trzymaj się jakoś i myśl pozytywnie. Ja w takich chwilach afirmuję "Its all happening for my highest good". Jakoś mi wtedy łatwiej sobie ze wszystkim poradzić. Nie moej wyrzutów sumienia - pamiętaj że właśnie codziennie (o ile to nie był dzień spędzony na kanapie przed TV) robisz tyle ile możesz, ile jesteś w stanie. *** Cytat:
No może następnym razem się uda ![]() *** Dużo tego jest. Moi ulubieni aktorzy to Shahrukh Khan i Kajol. Mój ulubione filmy to między innymi "Żona dla zuchwałych", "Czasem słońce czasem deszcz", "Aaja Nachle", "Salam E-Ishq" i "Mohhabatein"... Choć w sumie nie widziałam złego Bolly
![]() Na dziś w planach mam obejrzenie po raz kolejny dwóch tytułów, których siostra jeszcze nie widziała - "Salam E-Ishq" oraz "I hate Luv Stories"
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Będę szukać jakiejś lepszej pracy. I mam zamiar uczyć się florystyki w szkole policealnej (żeby się czegoś nauczyć i może też dlatego by pobyć gdzieś poza domem). Myślałam, żeby się zapisać na kurs języka, ale nie mam kasy na razie ![]() Dziś byłam w Klubie Filmowym, którego nie odwiedzałam od miesiąca, bo jakoś nie miałam ochoty... Przyszło sporo osób, więc jest dobrze ![]() ![]() ![]()
Milenka 1.05.2016 Edytowane przez asta9126 Czas edycji: 2013-01-19 o 22:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() co do jezykow polecam strone busuu.com ![]()
![]() |
![]() |
#414 |
Wtajemniczenie
|
Ooo, i jeszcze fanki bollywood na wątku! Coraz bardziej mi się tu podoba
![]() Ja wczoraj pojechałam do TŻ, niedawno wróciłam. I lekko się wkurzyłam jak mi mama oznajmiła, że dziś czeka nas kolęda. To oznacza stracone pół dnia na czatowanie pod drzwiami. Najgorsze jest to, że mam dwie sąsiadki, które co roku częstują batiuszkę obiadem, a reszta czeka i się denerwuje. W zeszłym roku mama się wkurzyła i zadzwoniła do tej sąsiadki z ochrzanem, że cały blok czeka. I na dodatek batiuszka przyszedł wstawiony. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja uwielbiam jeszcze Rani Mukherjee. To moja najukochańsza aktorka ![]() Zgadzam się z tym. Duma i uprzedzenie to jakieś kompletne dno. Moje ulubione filmy to Paheli, Dostana ( na żadnym innym filmie się tak nie uśmiałam ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jyotika- zastanawiałam się ostatnio co tam u Ciebie słychać, bo nie pisałaś nic, a tu proszę, wchodzę na wątek i jesteś ![]() ![]() Ja przyznam się szczerze, że Bollywoodu nie oglądałam, ale może czas to zmienić, hm? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ha, a ja jak wróciłam i zobaczyłam ile postów mam do nadrobienia to myślałam, że nie dam rady ![]() A co do języków to fajna jest jeszcze livemocha.com, choć ostatnio sama tam nie zajrzałam ![]() *** Cytat:
Ale super z tą florystyką! Ja sama się przez pewien czas nad tym zastanawiałam bo mam artystyczną duszę, i o ile uwielbiam robić bukiety i inne różne ręczne robótki, o tyle zabijam każde kwiatki w doniczkach - raz udało mi się uśmiercić nawet bardzo mało wymagającego kaktusa... Jak się orientowalam - z tymi zdolnościami w kwiaciarni pracować nie mogę. Poza tym jak raz mamie pieliłam w młodych sadzonkach kwaitków, to okazało się, że razem z chwastami wywaliłam i sadzonki ![]() Co do języków - popatrz po darmowych stronkach i zacznij ćwiczyć coś sama na poczatek! Dasz radę, potrzebujesz tylko dużo samozaparcia! *** Cytat:
No widziesz, u mnie wszsytko oki, leniuchuję. Dziś spędziłam uroczy dzień z siostrą i kuzynką. Kawka i ciacho w kawiarni, potem spacer po Starówce, obiad w miłej i taniej restauracji i dobre piwo w fajnej knajpce. Właśnie wróciliśmy do domu z tej włóczęgi. Jutro prawie 7 godzin w pociągu - wracam do mej rodzinnej miejscowości na parę dni.
Co do Bollywoodu - jeśli lubisz musicale, kino baśniowe, to i polubisz to. Bolly to głównie przepiękne historie miłosne, czasem baśniowe wręcz (przez swą nierealność momentami), dużo tańca i śpiewu (na początku może się wydawać nieprzyjemny - kobiety śpiewają bardzo wysoko nosowo), do tego kolor na kolorze kolorem pogania (znaczy się feria barw - sari w najróżniejszych odcieniach świata). Jeśli chcesz dokładnie się przekonać co to jest, to polecam właśnie coś z nowszych albo Aaja Nachle (to swoista opowieść szkatułkowa) albo Salam-E-Ishq (indyjska wersja "Love Actually") albo dużo starsze ale wiecznie żywe Czasem słońce czasem deszcz... Ja swoją przygodę zaczęłam od tego trzeciego tytułu, ale dopiero po 2 filmie z SRK (Shahrukh Khan) się w nim zakochałam (a może bardziej chodzi o tym bohatera jakiego z reguły gra...). Ale nic, żadna para Bolly ani innych filmów nie przebije tego, co się dzieje na ekranie jak w role głównych bohaterów wciela się SRK i Kajol!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() przedwczoraj dostalam certyfikat z A1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() przynajmniej A2 ![]() ![]() nie pracuje to sobie takie kursy moge zrobic ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#420 |
Zadomowienie
|
Dziś mam nastrój mniej więcej taki
![]() Jezu jak się cieszę Z tych króciutkich wskrzeszeń Kiedy pełną kieszeń znowu mam Znowu mogę myśleć Trochę jakby ściślej I wymyślać śmiało nowy plan Od razu więcej energii ![]() Byłam w bibliotece dowiedzieć się o staż i jest realna szansa, że już niedługo będę mogła go odbyć, ale pewniejsza będę dopiero jutro. I znalazłam w biblio kilka książek H. Murakamiego, wypożyczyłam Norwegian Wood. U mnie w miejskiej dopiero od początku tego roku wprowadzany jest katalog internetowy i to naprawdę bardzo ułatwia życie, bo wiem, że znajdę to co chcę (a znajduję książki, których naprawdę nie spodziewałam się w tej bibliotece i o które bym nie spytała pewnie nawet ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:18.