|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki serdeczne za info ![]() ![]() aniiya jak będziesz już po ustaleniach to daj znać co dokładnie i za ile!
![]() |
![]() |
#243 |
Rozeznanie
|
My też korzystaliśmy z usług państwa Iwony i Darka Ossolińskich jednak nie jestem w stanie powiedzieć ile kosztują poszczególne usługi, bo naszą umowę podpisaliśmy bardzo dawno i wiem, że od tamtej pory cennik się zmienił. Niemniej jednak serdecznie ich polecam - nie będziecie żałować
![]() Co do dekoracji - my wprawdzie mieliśmy niewielkie wymagania co do dekorowania sali (jedynie kompozycja kwiatowa przed nami, dekoracja za nami i pojedyncze pomarańczowe gerbery w wazonikach na stołach gości), ale wiedzieliśmy, że z naszymi "umiejętnościami", samodzielne wykonanie nawet prostych elementów będzie dla nas źródłem nerwów, więc skorzystaliśmy z usług firmy Camelia Dekoracje. Za usługę zapłaciliśmy 500zł i mogę szczerze polecić, tym bardziej że zajmują się też dekorowaniem Kościołów, samochodów, wykonują wiązanki ślubne, wypożyczają fontanny czekoladowe, więc myślę, że oferta jest dość szeroka, a kontakt z firmą bardzo dobry ![]() info dla lubinianek - na przeciwko lecznicy weterynaryjnej na Paderewskiego (okolice "kładki" na Przylesiu) powstała nowa hurtownia ozdób ślubnych i artykułów dekoracyjnych - może się przyda ![]() Dzielcie się z nami przygotowaniami, pokazujcie suknie! ![]() ![]()
Zapracowany Paidos Agogos ![]() ex-Damonowa Aparatka ![]() 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. ![]() Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. ![]() Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() A my bierzemy ślub 24.08.2013 ![]() ![]() ![]() Muszę wybrać tort i bukiet. Podziękowania dla rodziców. Dekoracje... Dziewczyny pomóżcie i poradźcie, jak Wy sobie z tym radzicie, może jakieś wskazówki albo kontakty? ![]() Ciągle myślę, że o czymś zapomniałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mamy ślub w tym samym dniu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#246 |
Przyczajenie
|
Witajcie,
Tak jak obiecałam piszę relację ze spotkania z Państwem Ossolińskim. Było bardzo miło i profesjonalnie, a jakie możliwości! Ceny są takie jak wspominała Angelka1984, my zastanawiamy się jeszcze nad pakietem dodatkowym, najchętniej wzięlibyśmy wszytko, no ale niestety nie wiem czy nam budżet pozwoli ![]() Teraz pora na poszukiwania fryzjerki , makijażystki z okolic Złotoryja/Legnica/Bolesławiec macie kogoś godnego polecenia, kto przyjedzie do domu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
hello dziewczyny! Aż Wam trochę zazdroszczę tych przygotowań! Chociaż stresu trochę było, to teraz ciągle słyszymy czy nie robimy jeszcze raz naszego wesela
![]() co do obrączek to polecam jeden myk... my zebraliśmy swoje stare złoto, którego nie używaliśmy (na przykład ja miałam pierścionek zaręczynowy, a eks nie chciał go przyjąć, czy mojego męża była narzeczona mu oddała, rodzina dała nam popsute medaliki itp.) i w Realu w Lubinie oddaliśmy do jubilera tyle samo gram, ile ważyły nasze obrączki i zrobiliśmy przez nas wybrany wzór za 600 zł ![]() ![]() Ja byłam zadowolona z nauk przedmałżeńskich, paradoksalnie mnie zainteresowały O_o hehe w sumie jeśli weźmiesz sobie niektóre rzeczy do serca, to dają wiele do myślenia ![]() A co do sukien ślubnych, to ja przez przypadek miałam suknię z Flossmana (przy Piłsudskiego), ale miałam suknię z wyprzedaży i byłam baaardzo zadowolona z obsługi i z ceny ![]() ![]() My na przykład na podziękowania daliśmy kosze z grawerowanymi butelkami alkoholu (takie życzenia/podziękowania) plus jakieś słodycze, kawy, a z chocolissimo dla mamy pantofelek z czekolady (bo lubi szpilki), a dla tatusiów czekoladowe butelki piwa ![]() Edytowane przez Angelka1984 Czas edycji: 2013-01-26 o 20:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Rozeznanie
|
właśnie słyszałam, że to oddawanie złomu złota na obrączki lub w zamian na obrączki coraz częściej się robi - ogólnie fajny pomysł, jeśli ma się takowego złota za dużo
![]() ![]() byłam ostatnio z ciekawości (bo jeszcze za szybko, żeby dokonywać ostatecznego wyboru) w salonie sukien ślubnych przy ul. Gwiezdnej w Legnicy - teraz są wyprzedaże więc ceny niektórych sukien bardzo kuszą, a dwa podobno to rodzinny interes i panie strasznie się angażują - dla mnie pani była miła i chętnie ze mną pogadała, nie czułam, że mnie zbywa bo nie chcę nic mierzyć czy coś. jestem w trakcie umawiania się na oferty ślubne z kamieniczki i parkowej w Legnicy - zobaczymy co tam dają i ile za to chcą ![]()
![]() |
#249 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Od kilku tygodni czytam sobie ten wątek, postanowiłam więc się uaktywnić ![]() Mam wybraną, ale zastanawiam się czy kupić oryginalną w salonie (Wrocław) czy spróbować zaoszczędzić i uszyć w Lubinie w jednej z pracowni sukien ślubnych. Zaoszczędziłabym ok 800 zł + dojazdy na przymiarki. Co myślicie? Macie jakieś opinie o Katrinie, Bridal Studio, Splendorsie itp.? Komu można zaufać i powierzyć uszycie sukni z przyniesionego obrazka? A zaproszenia? Zamówiłam na allegro próbki od jednego ze sprzedawców-obsługa dość sprawna (szybko odpisywali na maila i szybko wysłąli paczke), ale kartki słabe-miękki papier. Gdzie można zamówić ładne, porządne zaproszenia w rozsądnej cenie? Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Rozeznanie
|
My postanowiliśmy, że zaproszenia zrobimy sami
![]()
![]() |
#252 |
Przyczajenie
|
Mamy kościół zaklepany
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Przyczajenie
|
Hej!
Dla dziewczyn mających problem z wyborem sukienki polecam salon Pan Tadeusz w Głogowie. Mają bardzo dużo świetnych modeli, współpracują z wieloma firmowymi salonami. Obsługa niczym wróżki-doskonale wiedzą co bedzie dobrze leżało. Po wizytach we Wrocławiu, Legnicy i obejściu wszyestkich miejsc w Lubinie, zniechęcona i bez wiary, że znajdę cokolwiek, pojechałąm do Głogowa. Zaskakująco duży wybór sukienek. Szczerze polecam. puchaczmalinowy: orientujesz się gdzie w Lubinie gdzie można dostać ładny papier? Coraz bardziej skłaniam się ku własnoręcznie robionych zaproszeniach. Nawet mam w głowie projekt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
Witam jestem obecnie na etapie poszukiwania sali w Legnicy i zastanawiam się czy ktoś może ma jakieś informacje na temat niektórych sal np. sala Magnolie na nowodworskiej czy o Arkadii na gliwickiej. Chodzi mi o jedzenie (czy smaczne i jak z ilością) oraz o wystrój (z tego co widziałam sala w arkadii jest odnowiona, a na stronie magnolii nie widzę zmian chociaż słyszałam, że coś dobudowali). A może ktoś mógłby polecić inną salę? Byłabym wdzięczna za informację
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że się pochwalisz, jak już poczynisz kroki ku własnoręcznie zrobionym zaproszeniom - ja mam jeszcze rok, żeby się za to zabrać, więc póki co mam tylko "wizje" ;D
![]() |
![]() |
#256 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
Możesz pokazać jakieś swoje "prace"
![]()
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Tak wysłałam Ci link do moich prac w wiadomości prywatnej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Rozeznanie
|
również poproszę link
![]()
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Również link poszedł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Przyczajenie
|
Hej, jestem Tu Nowa
![]() od Sylwestra zaręczona ![]() Ślub planujemy na wczesne lato 2014 Szukamy duuużej sali... co myślicie o sali Kopcza na Kawaleryjskiej w Legnicy? Był ktoś? Jak wrażenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Przyczajenie
|
Potrzebuje sali na około 200 osób... mały jest wybór.
najlepiej z noclegami ale biorę pod uwagę i bez (zawsze coś w pobliżu się znajdzie) Myślimy też o Arkadii czy Pałacu w Warmątowicach. W sumie nie bawiłam się nigdy w okolicach Legnicy więc się nie orientuję co warto brać pod uwagę. Proszę o opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jeszcze zapominałam napisać, że jest jeszcze Pałac w Krotoszycach tam jest kilka sal i chyba nawet taka na 200 os. więc zobaczcie ich stronę ![]() Edytowane przez pannabarbara Czas edycji: 2013-02-12 o 16:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Przyczajenie
|
W Klubie Nauczyciela pomieszczę tyle osób?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Przyczajenie
|
W Klubie Nauczyciela pomieszczę 200 osób?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
No wiesz można, że tak powiem "pomieścić", ale nie wiadomo co zostanie z parkietu do tańczenia. Ja byłam tam na dwóch weselach żadne nie było na więcej niż na 130 os, ale tłoku nie było jak wszyscy wyszli na parkiet i tak najlepiej jak byś zadzwoniła do nich i się zapytała czy można obejrzeć salę to byś sama oceniła.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Zadomowienie
|
My robimy wesele w Klubie Nauczyciela - do dużej sali wejdzie max 160 osób. Możesz oczywiście wykorzystać boczną sale ,ale jak dla mnie to sadzanie tam gości to jak za karę. Z dala od młodych i orkiestry...
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
pyruncia w takiej sytuacji pod uwagę weź Chatę Karczowiska, Arkadię, Hotel Qubus albo właśnie tą salę na kawaleryjskiej, ponieważ tylko one mają takie duże sale (na te 200 osób lub trochę mniej). Często jest tak, że się zaprasza się pewną ilość osób, a przychodzi znacznie mniej i pewnie w Twoim przypadku też tak będzie. Nie szukałabym sali na konkretnie te 200 osób i do tego noclegów w tym samym miejscy, bo u nas to jak szukanie igły w stogu siana. Jak my wybieraliśmy salę (a ten temat jest na tapecie od jakiegoś miesiąca) to własnie wahałam się między salą magnolie, a chatą karczowiska, ale wygrała magnolia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Przyczajenie
|
Dlatego napisałam wcześniej, że kwestia noclegów to się coś zawsze znajdzie...
wiem że równo 200 osób mi nie przyjdzie ale też nie biorę pod uwagę ze odpadnie mi 50... :P Właśnie zastanawiam się nad tymi salami, które wymieniłaś... najważniejsze dla mnie to w sumie menu... słyszałam, że w Karczowiskach jest dość słabo... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.